6天前
今個星期開始喺荔枝角返新工,最開心莫過於每日午餐可以探索新餐廳 😋。今日就試咗呢間主打日式定食的小店,感覺非常唔錯!我12:50pm到達,等咗5分鐘左右,老闆即刻安排我坐窗口吧枱 ,位置舒適又有自然光,坐低嗰刻已經覺得心情好咗一半。佢見我猶豫,主動推介燒黃花魚定食 🐟。我一開始仲擔心會唔會有鯖魚嗰種腥味,老闆信心十足話「唔會!」結果真係冇令我失望… 魚肉鮮甜,不太多骨,燒得剛剛好,皮脆肉嫩,完全係一種驚喜 ✨。好彩我早一步到餐廳,當我坐低之後,1:05pm左右就見到有十幾人喺門外排隊 🚶♂️🚶♀️,人氣真係唔少!買單嘅時候,我同老闆講話黃花魚好好食,多謝佢推介 🙏。佢好自豪地話整個區只有佢有燒黃花魚!仲叫我得閒多啲去幫襯 😄。$76 燒黃花魚定食配前菜、沙律、味噌湯及白飯 ,真係幾抵!📝 總結:如果你喺附近返工或者經過,不妨一試佢哋嘅黃花魚定食。唔止食物有水準,老闆親切又識因應唔同客人推介唔同菜式,令人感受到一份溫度 ❤️
燒黃花魚定食