2022-11-07 1413 瀏覽
打電話去Book位,又cut線又唔聽人講野!仲要話返人轉頭!演員仔有股份就可以如此態度嗎?講左幾十次訂佐敦,仲問我係咪Book荃灣,期間仲要反過來責罵我cut線!

2022-11-04 1048 瀏覽
今年第一次幫襯呢間是大閘蟹放題,一共3.5小時放題,2個鐘大閘蟹放題+1.5小時海鮮放題!真心要讚下上蟹速度快,大閘蟹新鮮多膏,服務態度好,last order問仲要幾多隻😆五星好評⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
五星好評⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-11-03 701 瀏覽
Always get the booking here in advance so you don't have to wait, a good place to hang with friends so you can all just grab what you want!Been here 3 times already and love the selection of food and quality, though actually if you get the unlimited seafood set the price isn't cheap. The prawn here are actually alive and kicking (quite furiously), remember to get though dunked into the ice bucket ASAP to avoid terrible accidents.The cooked food selection is quite large, there are cooked prawns a

The cooked food selection is quite large, there are cooked prawns and also seafood, but best of all you can also get traditional thai dishes like fried rice, minced pork wrap and tom yum soup.
There are also skewers here which is great for those who don't really like seafood that much. Just get the cheapest set to enjoy a lot of thai food withunlimited portions.
2022-10-06
2022-11-01 637 瀏覽
上個月尾去咗呢間是,蝦仔很新鮮扎扎跳,帶子扇貝生蠔都很好,其他食物種類很多,飲品選擇又多,啤酒汽水任飲,雪糕雪條任食,熟食也很美味,唯一可惜的就是蝦仔供應量不足,叫服務員加蝦又不理會,共叫了三次,我覺得他們在扮唔記得扮聽唔到,直至埋單走都沒有加回,真心非常失望,主題是食蝦,不是食其他 😔咁樣做生意手法不太正確,朋友們說以後不來,$400在其他地方可以食更好,不用像乞丐般苦等加蝦,忍住看服務員面色。
上個月尾去咗呢間是,蝦仔很新鮮扎扎跳,
帶子扇貝生蠔都很好,其他食物種類很多,
飲品選擇又多,啤酒汽水任飲,雪糕雪條任食,
熟食也很美味,唯一可惜的就是蝦仔供應量不足,
服務員加蝦又不理會,共叫了三次,
我覺得他們在扮唔記得扮聽唔到,
直至埋單走都沒有加回,真心非常失望,
主題是食蝦,不是食其他 😔
咁樣做生意手法不太正確,
朋友們說以後不來,$400在其他地方可以食更好,
不用像乞丐般苦等加蝦,忍住看服務員面色。
2022-10-30 501 瀏覽
🥹🥹朋友推介諗住試新嘢點知,食材一般,游水蝦咁生猛想不到唔鮮味,燒螺肉太浪費,根本燒唔到嚟食,過熱個殻就爆,雖然主題係泰國菜,種類太少,食物一點都冇泰國菜味道!甜品冇味就連水果都唔得可取的只是飲品及雪糕都還可以有得選擇😅😅唔會再去及推介
就連水果都唔得
可取的只是飲品及雪糕都還可以有得選擇😅😅唔會再去及推介
2022-10-30
2022-10-11 508 瀏覽
#泰.夯蝦 佐敦手工黃金粽吃起來啦‼️連假期間不要亂跑🏃🏻‍♀️🏃快來外帶『泰式餐點』回家慶祝端午節啦~吃粽子配著 #冬蔭酸辣海鮮湯 好對味🤤oh!! 不 !! 搭配 #泰北椰汁酸辣雞湯 也很可以🥰再來一口 #青木瓜涼拌 #酸辣海鮮涼拌簡直絕配❤️❤️❤️最後來一杯泰奶🥤 #已滿足疫情期間在家慶祝🐲🐲🐲最安心#泰式餐廳 #泰式料理 #泰式美食 #防疫便當 #外帶便當 #外帶自取 #外帶美食 #歡迎內用 #歡迎外帶 --------------------------
#泰.夯蝦 佐敦手工黃金粽吃起來啦‼️

連假期間不要亂跑🏃🏻‍♀️🏃
快來外帶『泰式餐點』回家慶祝端午節啦~

吃粽子配著 #冬蔭酸辣海鮮湯 好對味🤤
oh!! 不 !! 搭配 #泰北椰汁酸辣雞湯 也很可以🥰
再來一口 #青木瓜涼拌 #酸辣海鮮涼拌
簡直絕配❤️❤️❤️
最後來一杯泰奶🥤 #已滿足

疫情期間在家慶祝🐲🐲🐲最安心

--------------------------
2022-09-01 1507 瀏覽
今日適逢開學大日子 我哋一大班人十幾人嚟到呢度 已經係第二次嚟喇 上次嚟職員態度都100分 嘢食夠多樣化新鮮 首先 有好多款海鮮 例如帶子啦 扇貝 鮑魚 仲有魚添 仲有蜆啊!啲蝦仲好生猛 真係識跳㗎 啲水彈到周圍都係 個個玩到濕身仲有肉有菜 有熟食 有甜品 食物林林總總 選擇多到眼花撩亂 食得過!!
好耐冇去泰國啦 好懷念任燒蝦蝦  燒完既蝦係超彈牙 點埋個泰式酸辣醬 真係一絕 即刻上openrice 搵下有燒蝦 我地揀左間相對少人氣d既 泰夯蝦鋪頭環境幾好 有好多窗口嘅卡位 座位都寬敞 不過可能要多人呢食  先坐得到~優點:⭐蝦好多  雖然唔算大隻但大部分勁生猛 有d有埋蝦膏⭐海鮮種類多 特別推介 扇貝 甜甜飽滿 肉質Q彈 ⭐好玩 時間長 2.5小時 夠你食到飽 加休息埋⭐多款 雪糕 雪條 推介 榴槤雪條同雪糕球⭐爐唔會太細 一次可以燒多樣野 亦冇話勁痴底問題⭐泰式甜品 味道唔錯缺點:💀主要燒蝦 所以大部分熟食好普通  (香葉肉碎包生菜唔錯)所以大家都係主力燒海鮮就對了💀好難搵到員工 幫忙  可能要叫多幾次💀d蜆 沙白 都多沙 有少少咸味 仲有螺個d都普普通通啦 特別一提:1️⃣店員一開爐冇耐 佢會送一盤用鹽醃既蝦 個盤野 可以唔食  因為係死蝦 燒緊期間 隔離枱都聽到客講 盤野唔夠新鮮係死蝦 所以大家都係耐心咁夾游緊水嘅蝦蝦 好味好多嫁 2️⃣有好多蒜蓉 蔥花 大家燒扇貝或海鮮個陣 可以加埋 會令美味度提高不少嫁 最後 我地覺得整體用餐體驗都開心嘅  有得食又有得玩 大家有時間快啲去試

流水蝦

優點:
⭐蝦好多  雖然唔算大隻
但大部分勁生猛 有d有埋蝦膏

炸物

香葉肉碎包生菜

特別一提:
所以大家都係耐心咁夾游緊水嘅蝦蝦 好味好多嫁

最後 我地覺得整體用餐體驗都開心嘅  有得食又有得玩 大家有時間快啲去試下啦。
2022-08-16
流水蝦
大頭蝦
泰式甜品
香葉肉碎包生菜
  • 流水蝦,
  • 扇貝,
  • 榴槤雪條,雪糕球,
  • 泰式甜品,
2022-07-29 1883 瀏覽
未加價時食過兩次都讚,今次第三次又是最後一次!魚缸啲蝦全部係BB蝦好細隻又冇糕,唔少死蝦又或者就嚟死,叫咗幾次先肯加蝦,點知加的又係死蝦。所謂海鮮放題,頭盤的海鮮包括十幾隻鹽焗蝦就是從魚缸拾起的死蝦加上粗鹽,變相強迫食死蝦,自助海鮮只得幾款唔新鮮嘅貝殼海產,好令人失望!能讚的只有泰式蝦片和海南雞。地方不足經常碰到背後的食客,冷氣唔夠食到出汗,加了價食物質素下跌令人難以接受。
2022-07-22 1874 瀏覽
這間是優質的海鮮燒烤放題,店家有3款套餐任君選擇,由最平的$200左右至$400多。最平的只有串燒放題,不包海鮮。中價的會包海鮮,但只有蝦。而最貴的就包所有食品,不是只有蝦,還有魚,扇貝等海鮮。當晚,我們選擇了最貴的套戲,圖中的鮑魚就只供應一次,而份量就是按人數分配。其餘的扇貝,帶子,生蠔,蝦,魚就到海鮮吧任意拿取。海鮮的質素很好,很有鮮味。如果以一般在街市買到帶子扇貝的價錢來計算,在此店食飯多數能回本。所以值得一去

所以值得一去
2022-07-10
2022-07-16 1670 瀏覽
環境寬敞,多人的話也可以預約時要求房間,當然就先到先得。我哋揀咗泰式自助餐+流水蝦+任食海鮮😋🦐🦐🦐流水蝦要立即捉,凍暈完就可以放落燒烤爐煮。蝦好大隻亦非常生猛。烤完爽脆,彈牙,亦有多款醬料可以揀。除咗蝦,仲可以任食其他時令海鮮同埋肉食同蔬菜。餐廳亦會因住人數送鮑魚。鮑魚就無得任食。甜品有芒果糯米飯同Cocoberry ice-cream 香港自家品牌手工雪糕🍦食完一定會再嚟食過,推介👍🏻👍🏻👍🏻
環境寬敞,多人的話也可以預約時要求房間,當然就先到先得。

我哋揀咗泰式自助餐+流水蝦+任食海鮮😋

食完一定會再嚟食過,推介👍🏻👍🏻👍🏻
  • 流水蝦
2022-06-21 1592 瀏覽
諾士佛台到荃灣店前後幫襯左3次,今次仲帶埋屋企人,第三次啲蝦明顯細隻左好多,但都好新鮮,最鍾意食嘅麻辣雞奕當日都冇提供,不過熱食有心思,例如生菜包、拍青瓜…等等,會再比多次機會佢。
2022-06-13
2022-06-14 1811 瀏覽
肥仔老友割膽好番晒,又係我地兩對夫婦勁食放題的日子啦!每次都選擇一些長時間的放題光顧,無時限的就最啱我地,食飽飽之餘,又可以Hea下坐下傾下,一樂也。第一次光顧泰夯蝦,先要上Google查下個<夯>字何解和咩讀音,讀者想知就自己查啦!泰夯蝦環境幾濶落,座位吾逼,每張枱都連住魚缸(叫蝦缸才貼切),客人不用離座去夾蝦。以前光顧過一間流水蝦店是用“篩”撈嘅!呢度就用“夾”挾的,都幾過癮。再者,冷氣夠凍,抽風夠力,網燒爐面尺寸尚可啦!如果大少少仲正。我地選擇了最貴價錢的流水蝦+海鮮餐,當然捨棄所有肉類串燒啦!所以評價不到燒肉質素。流水蝦一定是新鮮游水啦!此品種味道較淡,建議加粗鹽來燒,個人食左起碼20隻,爽阿。海鮮有石蚝、帶子、風螺和沙白蜆。我和老婆都算蚝痴,各人都食左十幾廿隻,燒至微微開蓋就食,脹卜卜有海水鮮味,如果燒過火就縮晒皮。沙白蜆都值得一讚,冇沙有海水味,數不清吃了多少啊!除了燒海鮮外,竟然熟食都有驚喜,估吾到海南雞都煮得咁嫩滑,好味過酒樓酒店。卤水豬手都做得出色,男人應該喜歡的。其他小食都吾錯,連炸蝦片都認真做,吃了10塊8塊。冬蔭功湯味道幾好,湯料吾算豐富。椰子湯用燉盅出餐,以為

冬蔭功湯味道幾好,湯料吾算豐富。椰子湯用燉盅出餐,以為好野,可惜太咸了。冰凍飲品選擇不算多,冇可樂啤酒。擺放位置扣分,放係後攔,光線不足又不方便。雪糕是香港出品,超市冇得賣的,有8款口味,個人和老婆不算愛吃雪糕,但肥仔兩公婆就堅愛,肥仔吃了8球,隔離都吃了4球。據老友推介,豆腐味和流槤味都好正。

洗手間整體是乾淨企理,但通路濕滑又有雜物雜貨,都要扣扣分。

3個鐘轉眼間就過去了,忙忙燒忙忙吃飽飽,如果加多一個鐘,坐下飲下Hea下,咁就更加完美了。整體上,燒烤海鮮和熟食都很高質,值得安哥的。補充一提Tips,現金找數係9折架!即係抵銷加一,慳返吾少架。

能夠和相識微時的30年知己老友相聚吃喝,已是無憾了。品嚐到人間美食,不能不讚美造物主的奇妙作為,感恩之餘也要祈願神賜人健康和平安喜樂,人辛苦賺來的,也可安然坐下來享受用吃喝,這便是中國人話齋“辛苦搵嚟志在食”,阿們。

2022-06-14
2022-06-14 1158 瀏覽
由開店食到現在,荃灣店、佐敦店都食過,可能真的受疫情影響,質素下降了很多,中午來食3小時放題,選了C餐,燒烤+流水蝦+海鮮放題,進去後看看魚缸內的蝦,多半是準備瞓覺的,而且細隻了很多,和從前真的差很遠,還好店員會不停加蝦,唔會無得食,海鮮方面有蠔、帶子、 東風螺、蜆,但質素有點差,帶子拿了6隻,有4隻有臭味的,蠔不是有專人開,店員說放進 燒烤爐內會自動打開,拿了6隻只吃到兩隻, 其他的燒極都唔開,而且味道一般,飲品方面進了一些平價飲品,連可樂都是普通品牌貨色, 唯一可取,就是熟食方面 海南雞和豬頸肉都是很好吃,其他燒烤如雞翼都變差了, 總括嚟講 如果用 三百多元接近400蚊的價錢 下次就不會選擇了
2022-06-14
Book左九點半,大概係九點15分既時候去到餐廳。餐廳職員話要準時入座。然後等到9:35分,同我地講話冇流水蝦,問我地介唔介意。我諗黎得呢間餐廳都會介意架啦。我哋早咗嚟嗰陣時又唔講,去到真係入座嘅時候先講,完全係浪費人時間。喺打電話Booking嘅時候,如果提到夜黎可能會冇流水蝦嘅話,咁我哋都唔會book。但過程中完全冇任何職員提醒。