2025-02-05 3260 瀏覽
餐廳之前有朋友說想試試,這次終於找到機會來吃一吃。晚上8點,店內還差不多坐滿的狀態,有挺多人吃火鍋的,但也有人吃小菜的,地方不會很大,但不算擠迫。泰初夏之雞煲澳洲M7牛胸腹火鍋放題(288元)入坐就有雞煲了,而且還可以選鴛鴦湯底,這個真的挺不錯的!雞煲不算很大份,不過就有很香濃的泰式風味的,味道酸酸辣辣,炒得挺香的,鴛鴦湯底也不用加錢就可以有,我們選了沙嗲湯和椰汁雞湯,前暫香濃,後者清香,重點的是加湯也是加原湯,這就不會變淡了!一開始會先把主要的肉上一次,分別有牛板鍵,牛胸腹,豚肉和卡樂BEEF,論質素的話就一定是牛板鍵和牛胸腹,前者肉味較濃帶點彈性,後者較嫩滑。其實還有很多泰式小食,有串燒,炸物,燒物和甜品,其中的串燒挺不錯的,豬牛雞都醃得很入味,沙嗲味挺濃的!炸牛肉丸也很有驚喜的,入面有牛筋,吃起來爆汁又有牛筋的軟糯!外面還有挺多食材可以自取的,也有挺多炸物,甜品,雪糕可選,椰汁糕是必食的!還有很多人喜歡的無骨鳳爪,非常入味!飲品基本上要下單點的,有泰式的也有港式的,梳打汽水類也有!我喝了杯椰島雪香,挺特別的,有椰汁香又有椰蓉。

泰初夏之雞煲澳洲M7牛胸腹火鍋放題(288元)

2025-02-03
2025-01-22 4666 瀏覽
平時食自助火鍋多數都係台式 日式居多見到荃灣開咗間泰式任食火鍋即刻約朋友食!🍴泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 HKD278一個價錢可以食到雞煲同火鍋 真係一舉兩得🔥🔸雞煲揀咗小辣 醬汁惹味 加埋香料炒更加香口 🔹火鍋湯底揀咗冬蔭功/芫荽皮蛋冬蔭功湯底意外地出色 酸中帶點辣 但辣味又唔會太重遮蓋食材味道自助吧有丸類 蔬菜仼食㗎~🔸熟食自助吧有炸香芋球 雞翼 春卷炸丸等選項另外用Qr code掃單就可以見到有多款泰式小食•串燒牛豬羊 燒完都唔會乾柴 沙嗲醬汁花生味香濃•燒豬頸肉 肉身粉嫩 外層金黃 肉質彈牙 熟食水準拍得住泰國餐廳👍🏻🔹肉類精選牛板腱 澳洲穀飼牛牛胸爽 西班牙豚肉片 酒醉雞件食襯仼食都會好擔心牛嘅質素唔靚但呢度好放心 提供嘅肉全部都好鮮嫩每塊都係鮮紅色 脂肪比例少 絕對食多兩塊都唔會有罪惡感🔸飲品平時食泰國菜一杯嘢飲都三四十蚊喺呢度點飲都得😋有唔同口味嘅梳打 綠茶 飲品仲可以客製化口味泰式奶茶必點 茶底濃郁 甜度適中🔹甜點自助吧嘅椰汁西米糕甜得嚟唔會太膩仲有千層糕 芝士餅 Tiramisu 等雪條有韓國牌子蜜瓜味 同 榴槤味🚩泰·初夏 荃灣青山公路 - 荃灣段398
平時食自助火鍋多數都係台式 日式居多
見到荃灣開咗間泰式任食火鍋即刻約朋友食!

🍴泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 HKD278
一個價錢可以食到雞煲火鍋
真係一舉兩得🔥

🔸雞煲揀咗小辣 醬汁惹味
加埋香料炒更加香口

🔹火鍋湯底揀咗冬蔭功/芫荽皮蛋
冬蔭功湯底意外地出色 酸中帶點辣
但辣味又唔會太重遮蓋食材味道

自助吧有丸類 蔬菜仼食㗎~

🔸熟食

仲有千層糕 芝士餅 Tiramisu 等
雪條有韓國牌子蜜瓜味 同 榴槤味

🚩泰·初夏
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
平時已經好鍾意食泰式 今次搵到間有泰式邊爐嘅 仲要係愉景新城 啱哂行完街去醫肚 可自選2種:我哋叫咗泰式椰汁雞湯vs 泰式清湯~尤其鍾意用雞件、香茅、蕃茄等熬製雞湯,越煲越香甜;呢個價錢已經包咗7種肉任食:羊肉片、酒釀雞件、牛胸爽、卡樂beef、牛板腱、M7牛胸腹、豚肉片等,整體可以,咁最重牛味一定係牛板腱同M7和牛~重點係自己可以點埋泰式小食,例如豬頸肉、惹味派嘅沙爹串燒— 雞牛豬、豬手咁;鍾意烚下烚下嘅朋友話,估唔到佢有25種火鍋配菜咁多,除咗平時啲蔬菜、丸等,仲有蝦滑、墨魚滑(頗彈牙)、白菜餃~ 🏷️$278雞煲加牛板腱火鍋放題餐 120 mins PS 收碟都算快,兩個人坐四人位都無問題,掂呀!📌泰·初夏荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖

🏷️$278雞煲加牛板腱火鍋放題餐 120 mins

PS 收碟都算快,兩個人坐四人位都無問題,掂呀!

📌泰·初夏
2025-06-10 0 瀏覽
🇭🇰 荃灣-泰 初夏整體方面☑️•有好多泰國小食•環境整潔•飲品種類多•可選冬蔭公湯底🔲 Set B 雞煲+牛板鍵火鍋 $288/人▪肉類* 澳洲250日穀飼卡樂Beef* 牛板腱* 牛胸爽* 西班牙栗飼豬梅片肉類都係自己掃code叫,食落有肉味,但就唔算話太特別~~反而覺得佢啲小食出色啲▪️飲品飲品選擇方面有好多~~而且佢好多嘢飲都係平時其他餐廳叫嘅特飲,例如有荔枝梳打,葡萄梳打,龍眼冰….佢啲嘢飲即叫即整 好快手~而且佢又唔會沖得太甜 所以我對飲品方面幾滿意❤️‍🔥▪️熟食& 自助區出面個自助區都幾多泰國嘅特色小食,另外仲有啲平時打邊爐有嘅丸類同蔬菜類食物~~而佢嘅泰國小食分別有:炸蝦片,春卷,豬頸肉,泰式粉絲沙律…真係好有泰國風味!!▪甜品雪櫃入面竟然有榴槤雪條~~當然仲有其他口味啦!不過個人認為有榴槤雪條就係呢度嘅特色!另外仲有平時泰國鋪有嘅班蘭糕,同埋其他泰國甜品…食落都唔會話好甜,所以幾好味🙂‍↔️⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🎏地址:泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
🇭🇰 荃灣-泰 初夏
* 西班牙栗飼豬梅片
▪️飲品
▪️熟食& 自助區
甜品
🎏地址:泰·初夏 (荃灣)
2025-06-08 0 瀏覽
中午時間行經荃灣愉景新城,見到依間食泰國嘢嘅餐廳,估唔到會有任食火鍋,火鍋迷的我決定試一試😆我揀咗set B,120分鐘任食,$288一個人🍲湯底方面,我揀咗鴛鴦湯,泰式餐廳,當然要是冬陰功湯底以及泰式清湯底湯底10分有誠意,冬陰功非常之濃味,直頭可以當湯咁樣飲,而泰式清湯較為清淡,可以更是出食材的鮮味🥬食物方面自助區亦有不同各式各樣的配菜可以自取,而自己掃QR code亦有很多泰式以及港式的食物🥩肉類方面單單是牛肉,已經有三款,而且亦有羊肉、豚肉、雞等等,每一款都好新鮮🍗亦可以有任食雞煲,10分惹味🍳熟食方面有不同種類的泰式熟食,包括豬牛雞串燒、蝦餅、雞翼、豬頸肉、豬手等等,都十分之有誠意,不但上菜熱辣辣,而且食得出係即叫即整, 10分好味🍹飲品方面真係好值得讚賞,不但有港式的飲品,包括奶茶檸茶等等,亦有非常之多的泰式特別飲品,包括青檸梳打、泰式奶茶、柚子金橘蜜、椰汁冰等🍮甜品方面不但有泰式甜品、包括椰汁糕、千層糕等,亦都有西式甜品供選擇整體來說,我幾乎大部份食物只食了一次已經非常飽,因為款式10分多,而且質素亦都好好,不會話整定啲串燒放喺度再俾你食,而係食得出即叫即整,泰式港式火鍋
中午時間行經荃灣愉景新城,見到依間食泰國嘢嘅餐廳,估唔到會有任食火鍋火鍋迷的我決定試一試😆我揀咗set B,120分鐘任食,$288一個人

🥬食物方面

🥩肉類方面

🍗亦可以有任食雞煲,10分惹味

🍳熟食方面

🍹飲品方面

🍮甜品方面
不但有泰式甜品、包括椰汁糕、千層糕等,亦都有西式甜品供選擇

整體來說,我幾乎大部份食物只食了一次已經非常飽,因為款式10分多,而且質素亦都好好,不會話整定啲串燒放喺度再俾你食,而係食得出即叫即整,泰式港式火鍋店很高質,值得一試

2025-06-07 0 瀏覽
泰式豬手飯 $81豬手動L動L咁 都幾淋幾入味點埋辣醬 就更加惹味係肥膏多咗啲🫣青咖喱豬頸肉飯 $78用碟嚟上嘅青咖喱 我都係第一次見😂青咖喱偏杰身 個質地似醬多過汁 味道就還可以啦泰皇菠蘿海鮮炒飯 $94就咁撒上去嘅肉鬆好食🙂‍↕️炒飯就一般般 無乜香味泰好味鮮蝦炒金邊粉 $101炒得幾香口幾惹味如果有多啲肉 就更加好嚕每個lunch可以加配串燒/小食豬牛雞串燒 食落都差唔多 無乜特別🧐泰式鳳爪幾辣幾開胃埋單每人$100左右 食物質素中規中矩 都算幾抵食
泰式豬手飯 $81

埋單每人$100左右 食物質素中規中矩 都算幾抵食
2025-03-29
午餐
2025-06-05 0 瀏覽
今次去荃灣愉景新城泰式火鍋放題!泰。初夏試佢嘅鴛鴦鍋!M7和牛胸腹套餐冬陰功湯+椰子雞湯任食仲有雞煲添!雞保熱辣辣上台!個份油香散發!流晒口水!佢放題好貼心!有米飯可以點,細心!另外湯底一上枱已經好足料同埋香氣噴噴!超香先來牛肉豬肉牛板健,卡樂B,M7和牛胸腹豚肉!我自己覺得款款都好食係咩不過牛板健最出色。出邊仲有好多小食!😍有海南雞!非常出色,佢仲有一陣啫喱!泰式雞腳!好好食❤️仲有好幾款炸物串燒豬牛雞,豬頸肉好香炭火味!一定要試另外飲佢哋嘅泰式奶茶!泰正🤣👍🏻好在佢啱香港人口味唔會太甜!但係好香濃,泰茶味道地方亦都舒服乾淨!整體非常之不錯!標榜泰式火鍋!呢間真係唔錯❤️👍🏻
今次去荃灣愉景新城
泰式火鍋放題!泰。初夏
試佢嘅鴛鴦鍋!M7和牛胸腹套餐
冬陰功湯+椰子雞湯

任食仲有雞煲添!雞保熱辣辣上台!
個份油香散發!流晒口水!佢放題好貼心!
有米飯可以點,細心!

另外湯底一上枱已經好足料同埋香氣噴噴!超香

先來牛肉豬肉
牛板健,卡樂B,M7和牛胸腹
豚肉!
我自己覺得款款都好食係咩
不過牛板健最出色。

出邊仲有好多小食!😍
有海南雞!非常出色,佢仲有一陣啫喱!

泰式雞腳!好好食❤️

仲有好幾款炸物

串燒豬牛雞,豬頸肉好香炭火味!一定要試

地方亦都舒服乾淨!
整體非常之不錯!
標榜泰式火鍋!呢間真係唔錯❤️👍🏻
2025-06-03 205 瀏覽
中近排朋友推薦咗一間泰式火鍋🥘俾我,話佢哋有好多唔同嘅泰式食品提供,而且仲要款款都好好味,所以我今日就特登過嚟試吓~我哋今日嚟食咗佢哋嘅set B,泰•初夏之雞煲🐔 —— 澳洲M7牛胸腹火鍋放題,價錢只係每位二百幾蚊就有交易,一啲都唔貴~湯底方面,我哋就貪心啲揀咗鴛鴦湯底,分別試咗佢哋嘅椰汁雞湯底 同埋 芫荽皮蛋湯底,佢哋嘅椰汁雞湯底好好味,推薦大家試吓!佢哋嘅肉類選擇有好多款,分別有澳洲250日穀飼卡樂Beef🐮、牛板腱🐂、牛胸爽、西班牙栗飼豬梅片🐷、鮮滑雞🐔、羊肉卷🐏、墨魚滑🦑、蝦滑🦐,豬、牛、羊、雞全部有齊晒!至於泰式小食,佢哋都有好多款,分別有泰式豬手、泰式豬頸肉、熱辣辣串燒-牛肉、熟辣辣串燒-豬肉、熟辣辣串燒-雞肉、炸牛肉丸、炸貢丸、炸墨魚丸、炸泰式魚餅、印度薄餅!重點推介泰式豬頸肉 同埋 雞牛豬三款串燒!🤗🤗另外,自助吧除咗有多款火鍋配料之外,仲有三款泰式沙律選擇,分別係木瓜沙律、泰式鳳爪、粉絲沙律,清新又開胃!

#christine開飯日記不嬲鍾意食泰式打邊爐嘅我,睇到愉景新城有依間泰式雞煲任食打邊爐😍即刻就去試下🌟雞煲+牛板腱火鍋放題($278@1)雞煲我就揀咗小辣,佢都幾惹味嘅,仲有泰式香茅嘅味道👍醬汁香口。而且佢個份量都幾多嘅,雞肉本身都好滑身湯底打邊爐湯底就可以揀兩款。我就揀咗冬陰功同埋皮蛋芫荽湯👍冬陰功湯呢比我想像中更加出色酸酸辣辣咁,幾濃味,拎嚟淥肉類個味道都好夾👍🥩肉類佢嘅肉類選擇都幾多嘅,有豬牛羊都齊晒,而且都幾新鮮。都幾推薦佢嘅精選牛板腱。🍤熟食佢嘅熟食種類都幾多,有豬頸肉同埋炒雜菜可以任食,而且佢嘅串燒都係任食嘅。我覺得呢佢牛同雞串都做得幾好,沙嗲醬仲好有誠意咁加咗花生粒粒👍一定要食🍹飲品佢嘅飲品種類都好多,有梳打、綠茶同埋泰式傳統特飲。我自己就試咗佢嘅泰式奶茶,味道非常之唔錯。平時出去有成二三十蚊一杯🍰甜品餐廳仲好貼心咁樣又準備咗啲泰式甜品,例如斑蘭糕同椰汁西米糕😍好推薦佢嘅椰汁西米糕唔甜得嚟又好有咬口,好味~泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
#christine開飯日記

🌟雞煲+牛板腱火鍋放題($278@1)

湯底

🥩肉類

🍤熟食

🍹飲品

🍰甜品

泰·初夏 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
🔥 鴛鴦火鍋湯底▪️ 椰汁雞湯|椰奶味溫和不過膩,雞肉份量足,湯底續加不額外收費▪️ 沙爹湯底|花生香濃帶微辣,涮肉夠味,但煮到後半場略鹹可加水🥩 肉類放題▪️ M7牛胸腹|油脂分布勻稱,輕涮5秒最佳,追加3輪肉質穩定▪️ 酒嫩雞件|淡淡酒香不搶戲,嫩滑👍🏻▪️ 牛胸爽|脆口無騷味,涮30秒剛好 狂掃兩碟▪️ 豚肉片|普通薄切豬肉,勝在沙爹湯加持變身泰式風味🍹 飲品甜品▪️ 泰式青檸梳打|酸度清爽▪️ 椰汁西米糕|椰漿甜度剛好▪️ 泰式千層糕|斑蘭椰香分明 質感軟糯💡 真實體驗碎碎念▪️ 環境|木系綠植舒服夠闊落,冷氣夠凍▪️ 價錢|$278包甜品飲品,小童長者有優惠價▪️ 彩蛋|店員主動加湯 換碗盤,加分! **總結:** 適合不想動腦的放題黨,湯底有誠意,肉品對得起價位,**兩人埋單$600有找**,飽到扶牆走!👩

🔥 鴛鴦火鍋湯底

🥩 肉類放題

▪️ 酒嫩雞件|淡淡酒香不搶戲,嫩滑👍🏻

▪️ 牛胸爽|脆口無騷味,涮30秒剛好 狂掃兩碟
▪️ 豚肉片|普通薄切豬肉,勝在沙爹湯加持變身泰式風味

🍹 飲品甜品
▪️ 泰式青檸梳打|酸度清爽

▪️ 椰汁西米糕|椰漿甜度剛好
▪️ 泰式千層糕|斑蘭椰香分明 質感軟糯

💡 真實體驗碎碎念
▪️ 環境|木系綠植舒服夠闊落,冷氣夠凍
▪️ 價錢|$278包甜品飲品,小童長者有優惠價
▪️ 彩蛋|店員主動加湯 換碗盤,加分!

2025-05-17 159 瀏覽
我哋揀咗雞煲加牛板鍵火鍋放題餐($278)咁首先講咗佢哋嘅雞煲先啦我覺得佢哋嘅雞肉食落去都幾濃郁👍👍食落去亦都幾滑嫩而且我自己幾鍾意佢哋雞煲嘅份量☺️☺️唔會太多之餘亦都仲有空間食其他嘢食之後就講吓我哋揀咗咩湯底先啦我哋揀咗椰汁雞湯底/冬蔭功湯底❤️❤️呢兩個湯底食落去其實都好入味冬陰功食落去酸酸辣辣咁樣幾開胃😘😘椰汁雞湯飲落去好Fresh跟住就講吓佢哋嘅肉類啦牛板腱嘅牛肉味幾濃郁😉😉食落去亦都唔會覺得好油膩比較特別嘅係佢哋有牛胸爽‼️‼️呢個浸幾秒就食得~~而我自己都幾鍾意食西班牙栗心豚肉片🥰🥰因為食落去都幾有咬口佢哋亦都有唔同嘅小食可以任叫任食我覺得佢哋嘅串燒真心幾高質素😝😝因為食落去真係新鮮滾熱辣嘅沙嗲味亦都好重最尾就講埋佢哋嘅嘢飲、甜品啦不得不叫嘅一定係泰式奶茶☺️☺️飲落去甜度幾啱啱好而出面亦都有幾款甜品可以任拎🤩🤩我覺得佢哋嘅椰汁糕都幾好食
我哋揀咗雞煲加牛板鍵火鍋放題餐($278)

咁首先講咗佢哋嘅雞煲先啦

跟住就講吓佢哋嘅肉類啦
牛板腱嘅牛肉味幾濃郁😉😉
食落去亦都唔會覺得好油膩
比較特別嘅係佢哋有牛胸爽‼️‼️
呢個浸幾秒就食得~~
而我自己都幾鍾意食西班牙栗心豚肉片🥰🥰
因為食落去都幾有咬口

佢哋亦都有唔同嘅小食可以任叫任食
我覺得佢哋嘅串燒真心幾高質素😝😝
因為食落去真係新鮮滾熱辣嘅
沙嗲味亦都好重

最尾就講埋佢哋嘅嘢飲、甜品
不得不叫嘅一定係泰式奶茶☺️☺️
飲落去甜度幾啱啱好
而出面亦都有幾款甜品可以任拎🤩🤩
我覺得佢哋嘅椰汁糕都幾好食
  • 牛胸爽
  • 雞煲
  • 精選牛板腱
2025-05-15 106 瀏覽
台式火鍋就見得多,泰國火鍋你又食過未?位于荃灣呢一間餐廳店面夠大,光猛,坐🉐舒適,除了有自助區的食物,仲可以QR CODE落單,有120分鐘可以任點任食,大滿足!今次選擇呢一款餐,肉類有五大款,仲有火鍋配料、小食炸物、仲有泰式飲料泰式甜品、無論係家庭定係朋友聚會都好適合✅ 120分鐘泰.初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題set B套餐 $278/人今次既火鍋湯底我地選擇椰汁、冬陰功湯底,其實有5款湯底任君選擇,仲可以選擇鴛鴦鍋!椰汁雞湯帶有微微椰汁味,鮮甜,唔會搶去焦點!冬陰功味道就比較濃鬱、酸酸辣辣好開胃呀.首先上左雞煲,份量唔算太多唔會好快飽肚,雞肉好嫩滑,好惹味✅火鍋肉類 豬肉食肉獸天堂.包括澳洲250日穀飼卡樂Beef、牛板腱、牛胸爽豬肉有西班牙栗心-豚肉片、酒嫩雞件其中我最鍾意精選牛板腱,夠嫩滑,牛味都好出!濃郁!澳洲250日穀飼卡樂Beef好重牛味呀,脂肪少,西班牙栗心-豚肉片〔真心推介©〕薄切,有口感!🐠新鮮蝦滑!好新鮮!🍢泰式串燒豬、牛、雞都有,雞肉感覺juicy,燒得好香。豬肉都幾嫩滑架!賣相都好吸引!🥤泰式飲料有泰國水果茶、泰國奶茶、乳酸類飲品選擇我都幾鍾意泰式奶茶,夠地道

首先上左雞煲,份量唔算太多唔會好快飽肚,雞肉好嫩滑,好惹味

火鍋肉類 豬肉
豬肉有西班牙栗心-豚肉片、酒嫩雞件
薄切,有口感!

🐠新鮮
蝦滑!好新鮮!

🍢泰式串燒
豬、牛、雞都有,雞肉感覺juicy,燒得好香。
豬肉都幾嫩滑架!賣相都好吸引!

🥤泰式飲料
有泰國水果茶、泰國奶茶、乳酸類飲品選擇
我都幾鍾意泰式奶茶,夠地道!
食物質素與價錢成正比,肉類可以,蝦片是最不推介,並不脆口,其他食物是正常香港泰國餐廳味道,冬陰功湯底不夠香辣,最失望是座位安排,早早訂了位置但安排在全場唯一一張二人枱,已經標注是慶祝生日,二人枱放了個火鍋剩下位置很少,要別很快清枱,也不敢叫太多東西怕放不下,明明到場到走的時候都有很多空位,因何要這樣安排?有兩對情侶都坐四人卡位,難道兩位男士就不值得坐卡位?食物質素中等,加上如此安排,應該不會再光顧。
2025-05-07 85 瀏覽
食過幾次,其實野食不錯,但今次因為臨尾嘅服務令我覺得好無禮貌,決定唔會再黎食。我地晚上7點半入坐,食90分鐘,9點03分時有位姐姐黎話夠鐘,有禮貌的。咁其實我地都熄左火,只係食緊碗剩餘嘅食物,到9點07-08分,突然有另一個員工推架車黎執野,我本身以為佢係執走無用嘅碗碟,點知係清曬全張枱。客人未走,推架車係架黎清枱呢個行為我覺得係好無禮貌,你可以善意再叫我離坐,但唔係清枱,更加唔係係客人旁邊張廚餘湯汁倒落車。場內半個餐廳係吉枱,唔係需要咁趕客走掛?既然咁趕客,咁我地亦都唔會再黎。

員工係我面前清枱,9:10pm我離開坐位時影低的
復活節假期留港消費✨又去咗呢間泰式火鍋放題~~揀咗個120分鐘嘅$288一個人湯底揀咗冬蔭功同椰汁雞湯泰國味超級重有啲香茅同薑香葉味好濃郁不過又唔會好辣鍾意食泰國嘢嘅真係唔好錯過!個湯底同雞煲都未嚟就已經食到飽咗一半前菜冷盤有鳳爪,肉碎粉絲,青木瓜沙律熟食有沙嗲串燒,春卷,雞翼,豬頸肉等等加埋泰式奶茶,龍眼冰,各款綠茶凍飲⋯每款嘅味道都唔差,唔會揸流攤特別係個甜品椰汁西米糕真係大推!!最後飽到不得了都忍唔住食咗四舊😆邊爐嘅肉類有牛、豬、羊全部新鮮又乾淨,唔會急凍到冰又唔會太薄自助餐區都有齊基本配置仲有埋平時配生蝦嘅泰式海鮮醬特別個人推介係用泰式湯底食王子麵🤤其實選擇唔算得上係目不暇給多到試唔晒但整體加埋晒所有嘢真係好有泰味~爽!
復活節假期留港消費✨
又去咗呢間泰式火鍋放題~~
揀咗個120分鐘嘅$288一個人
湯底揀咗冬蔭功同椰汁雞湯
泰國味超級重有啲香茅同薑
香葉味好濃郁不過又唔會好辣
鍾意食泰國嘢嘅真係唔好錯過!

個湯底同雞煲都未嚟就已經食到飽咗一半
前菜冷盤有鳳爪,肉碎粉絲,青木瓜沙律
熟食有沙嗲串燒,春卷,雞翼,豬頸肉等等
加埋泰式奶茶,龍眼冰,各款綠茶凍飲⋯
每款嘅味道都唔差,唔會揸流攤
特別係個甜品椰汁西米糕真係大推!!
最後飽到不得了都忍唔住食咗四舊😆

邊爐嘅肉類有牛、豬、羊
全部新鮮又乾淨,唔會急凍到冰又唔會太薄
自助餐區都有齊基本配置
仲有埋平時配生蝦嘅泰式海鮮醬
特別個人推介係用泰式湯底食王子麵🤤
其實選擇唔算得上係目不暇給多到試唔晒
但整體加埋晒所有嘢真係好有泰味~爽!