2025-07-04
今次專登嚟紅磡波記,就係為咗試佢哋出名嘅牛筋!果然無失望!* **牛筋 - 超班入味,腍滑膠質爆燈!** 一入口,真係要讚!啲**牛筋炆到超~級~入~味**,滷水香完全滲入晒每寸纖維裡面,唔係得個表面鹹。口感更加係無得彈,**腍到差唔多入口即化**,但又唔會散晒,保留到少少咬口,滿滿嘅骨膠原黏嘴感覺,正到痺!絕對係我食過數一數二入味同腍滑嘅牛筋,份量都算足,食得好滿足!* **辣椒油 - 香氣撲鼻,辣得過癮!** 另一個驚喜位絕對係佢哋自家製嘅**辣椒油**!一打開樽蓋(或者舀一匙),陣陣**超香嘅辣椒同香料味**即刻湧出嚟,未食已經流口水!加落碗粉度,唔係得死辣,而係**香、麻、惹味層次分明**,辣度對我嚟講啱啱好(中辣程度),非常**「好味」**,絕對係成碗粉嘅**靈魂所在**!鍾意食辣嘅朋友,記住一定要試,甚至買樽返屋企都得!* **粉麵底:** 叫咗河粉,煮得啱啱好,滑溜,掛到湯汁。湯底就係傳統清湯底,唔會太鹹,襯返濃味嘅牛筋同辣椒油就岩岩好。**總結:**波記嘅**牛筋絕對係必食之選**,入味、腍滑嘅程度真係令人印象深刻!加上佢哋**自家製香辣
* **牛筋 - 超班入味,腍滑膠質爆燈!**
* **辣椒油 - 香氣撲鼻,辣得過癮!**
* **粉麵底:**
**總結:**
波記嘅**牛筋絕對係必食之選**,入味、腍滑嘅程度真係令人印象深刻!加上佢哋**自家製香辣無敵嘅辣椒油**,兩者夾埋簡直係絕配!如果你係牛筋控或者辣椒油愛好者,波記真係值得你專程去試吓!我會為咗佢哋嘅牛筋同辣椒油再嚟!