2023-03-07 112 瀏覽
最近又去咗波仔買叮叮嘢食啦波仔啲嘢呢就推陳出新嘅,我繼續都係忍唔住買咗嗰個Kitkat 西多士啦,嗰個皮蛋瘦肉粥同埋粟米肉粒粥真係好好食,叮完出嚟之後啲粥都係好棉!皮蛋又好味,從出邊粥舖嗰啲根本就冇分別!糖水方面呢就比出邊糖水舖更加好食又足料!價錢仲好平!我喜歡佢個個大雪袋,真係放左好多野入去,保冷方面又好!最近有啲熱,拎到返屋企都無變!波仔嘅叮叮飯唔洗加水就咁叮,叮出黎唔會太硬!仲好軟綿綿!食落口飯都好香!
最近又去咗波仔買叮叮嘢食啦

糖水方面呢就比出邊糖水舖更加好食又足料!價錢仲好平!

• Kitkat  西多士
2023-02-10 27 瀏覽
今期波仔出左新野啦~~~波仔出左kitkat西多士🥰🥰,切開黎食就發現入面有大量嘅kitkat朱古力🍫,用氣炸鍋炸完出嚟同係出面街食無咩分別!今期波仔有出左冰袋添wor,個冰袋容量非常之大,放左2碗粥,3盒飯,一大包油炸鬼同kitkat西多士同埋糖水都仲有位淨🥰🥰!今次波仔仲出埋油炸鬼😙😙,係冰箱直接放入氣炸鍋到,炸完出後咋落口好香脆美味!又有咁多好野食又有咁大個袋,掃貨方便又一流👍🏻👍🏻
今期波仔出左新野啦~~~

又有咁多好野食又有咁大個袋,掃貨方便又一流👍🏻👍🏻
在家中很努力做功課,突然之間好想吃甜品呀!好彩之前在學校附近的波仔購買了香港製造兼波仔優先發售的Kitkat朱古力脆脆西多士。不用事前解凍,拆開包裝盒及袋,取出西多士放在焗爐或氣炸鍋加熱便可以吃了,超級方便😍。趁熱食是外脆內軟,內𥚃的Kitkat朱古力脆脆是好濃郁朱古力味而不太甜。👍。這個西多士份量對於我來說有點大份,所以下午茶吃完此西多士,晚餐也不需要吃了。我上次購買完這個波仔西多士外,還掃了幾款,方便食品,例如油炸鬼牛腩飯,還有素食哦。款式多到照顧唔同人士嘅需要,最緊要啱晒我哋呢啲身兼多職的OL。

2023-02-03
  • Kitkat朱古力脆脆西多士
2023-02-06 97 瀏覽
波仔 📍將軍澳港鐵坑口站HAH4號舖為何深夜總是餓😋一定要儲返幾盒波仔係屋企🏡方便✅🤞🏻快捷✅❤️好味✅🤤肚餓~即刻叮反盒~唔需要解凍~即叮即食除左飯餸🍱、粥品🍲、小菜🥬、意粉🍝最近仲出左Kitkat朱古力🍫~脆脆西多士🍞同埋油炸鬼🤤❤️禁正~即刻入貨😋作為宵夜~小食~下午茶☕️~一流加熱方法好簡單~即叮即食~10分鐘左右已經食得😆懶人必備。Kitkat朱古力脆脆西多士 $45 用氣炸鍋、焗爐加熱都得😆簡單方便又好味~我用左氣炸鍋焗熱西多士香脆~夾住Kitkat朱古力🍫邪惡又好味😋仲可以自己加料~落煉奶同雪糕🍦係隱藏食法~大家可以試下。花生肉粒粥 / 冬菇滑雞粥 $24 大大碗~ 成700ml ~ 兩個人都夠食材料好足~ 呢排禁凍~食完好暖胃。油炸鬼 $22無錯啊😆油炸鬼都有得食😋配埋粥食~一流仲入手左幾款小菜同飯盒🤤唔使煩返工食咩~攞返公司一叮又食得。花生豬手 $38 。梅菜扣肉飯$32 。咖喔牛腩 $30#波仔 #叮叮飯 #正餐 #早餐 #午餐#晚餐宵夜 #叮叮 #KITKAT #西多士 #油條#花生肉粒粥 #冬菇滑雞粥 #保溫袋
波仔
📍將軍澳港鐵坑口站HAH4號舖

為何深夜總是餓😋
一定要儲返幾盒波仔係屋企🏡

方便✅🤞🏻快捷✅❤️好味✅🤤
肚餓~即刻叮反盒~唔需要解凍~即叮即食

除左飯餸🍱、粥品🍲、小菜🥬、意粉🍝
最近仲出左Kitkat朱古力🍫~脆脆西多士🍞

同埋油炸鬼🤤❤️禁正~即刻入貨😋
作為宵夜~小食~下午茶☕️~一流

加熱方法好簡單~即叮即食~
10分鐘左右已經食得😆懶人必備

。Kitkat朱古力脆脆西多士 $45
用氣炸鍋、焗爐加熱都得😆
簡單方便又好味~我用左氣炸鍋焗熱
西多士香脆~夾住Kitkat朱古力🍫

邪惡又好味😋仲可以自己加料~
落煉奶同雪糕🍦係隱藏食法~大家可以試下

• Kitkat朱古力脆脆西多士
  • 油炸鬼
1K
2021-11-26 182 瀏覽
鍾意食素既朋友注意啦🥳🥳波仔而家做緊「波仔素食月🥗」,推出左幾款新產品~~今次就同大家介紹一下👇🏻😆📍葡汁雜菜飯🥘葡汁味道好香,裡面仲有d薯仔粒~~撈落雜菜飯度好好味,即使冇肉粒都好送飯😋😋-📍黑松露蘑菇意粉🍝黑松露味好重,醬汁份量都好多!!配上口感適中既意粉,十分creamy~推介👍🏻👍🏻-📍藜麥花椰菜飯🥦健康美味之選!藜麥含有豐富既膳食纖維❤️❤️花椰菜飯口感同普通既飯差別唔大,兩者配搭得都幾match!減肥人士必試🤗🤗
鍾意食素既朋友注意啦🥳🥳
波仔而家做緊「波仔素食月🥗」,推出左幾款新產品~~
今次就同大家介紹一下👇🏻😆

📍葡汁雜菜飯🥘
葡汁味道好香,裡面仲有d薯仔粒~~
撈落雜菜飯度好好味,即使冇肉粒都好送飯😋😋
📍黑松露蘑菇意粉🍝
黑松露味好重,醬汁份量都好多!!
配上口感適中既意粉,十分creamy~推介👍🏻👍🏻
📍藜麥花椰菜飯🥦
健康美味之選!藜麥含有豐富既膳食纖維❤️❤️
2021-11-19 109 瀏覽
收工必經坑口地鐵站嘅呢間波仔,發現門外貼上新品!原來中學時期陪伴我多個夜晚嘅波仔 就係夠方便 叮叮就食得。呢個月 做緊波仔素食月 推出左全新素食系列 一共有3款新品都特價發售~每盒都係原盒放入微波爐叮6分鐘就食得。葡汁雜菜飯 $25葡汁呈鮮黃色,內有數塊薯仔,想不到醬汁本身又幾惹味亦夠濃稠,完全忘記需要食肉都會感覺滿足!黑松露蘑菇意粉意粉上有大量蘑菇片,醬汁都夠多。對黑松露控黎講$28 呢盒意粉能夠真係食到黑松露香味已經收貨有餘, 成為冰箱常備之選!藜麥花椰菜飯 $28減肥人士有時會想食到飯嘅口感,但又想無罪惡感就非選呢款莫屬,都幾似食緊炒飯一樣,減肥精選!

收工必經坑口地鐵站嘅呢間波仔,發現門外貼上新品!

原來中學時期陪伴我多個夜晚
嘅波仔 就係夠方便 叮叮就食得。
呢個月 做緊波仔素食月
推出左全新素食系列

一共有3款新品都特價發售~
每盒都係原盒放入微波爐叮6分鐘就食得。

葡汁雜菜飯 $25

黑松露蘑菇意粉

藜麥花椰菜飯 $28
外賣自取
2021-11-18 49 瀏覽
最近見素菜咁流行,就諗住跟着潮流試下。咁啱見到屋企附近嘅波仔新出咗啲素食嘅菜式,估唔到都有啲驚喜! 葡汁雜菜飯入面嘅雜菜絕對唔膩,葡汁嘅份量啱啱好,好易入口同配飯。黑松露蘑菇意粉嘅黑松露味好濃,對比出面餐廳嘅意粉都毫不遜色。而且就算冇肉都完全唔覺。藜麥花椰菜飯個感覺都頗新鮮,好少會係出面食度,而且藜麥嘅口感好特別,感覺相對冇咁單調。而且我仲買咗個眷村蔥油餅,蔥油餅嘅外皮酥酥脆脆、內餡又充滿飽滿的蔥花及蔥香。無論當小食定正餐都一樣咁正,真係一試難忘吖。

今日收工經過波仔,諗住買定啲飯麵甜品,放係屋企個雪櫃,方便肚餓叮完就食得。點知咁啱見到佢推廣緊素食月,出咗幾樣新產品,就買嚟試下。今次買咗個葡汁雜菜飯、黑松露蘑菇意粉同藜麥花椰菜飯,仲要最後都叫咗個最近好興嘅北海道牛奶芝士卷蛋!本身對黑松露情有獨鍾,見親有關黑松露嘅產品都會想試,而今次都唔例外。所以買咗個黑松露蘑菇意粉,估唔到比想像中更有黑松露味,蘑菇亦好多。藜麥花椰菜飯同葡汁雜菜飯望落去同埋食落去都感覺好健康,但係又唔會話好清淡,葡汁雜菜飯個醬汁好好撈飯,香口惹味,藜麥花椰菜飯都好有驚喜,估唔到椰菜花扮米飯都幾似,食落嘅口感就偏濕,但健康得嚟又唔會好dry 咁,值得一試。而最特別嘅莫過於個北海道牛奶芝士卷蛋,甜而不膩。蛋糕個質感鬆軟,唔會話好乾,芝士味好香,連怕甜嘅屋企人都忍唔住食多幾件。

每隔一段短時間,我都會到「波仔」入貨,除了因為它價錢親民,食物多元化,最重要是一叮就食,非常方便。碰巧是「波仔素食月」,店內推出了全新植物素食系列,我就買了3款新品回家試試。葡汁雜菜飯葡汁味道濃郁,帶有點椰香,容易下飯,由於是素食關係,所以飯內放了點蔬菜粒,增加口感。黑松露蘑菇意粉私心推介!黑松露味道濃郁,蘑菇片份量適中,掛汁後整個意粉都非常入味,很對胃口,如果份量可以再大一點就perfect了~藜麥花椰菜飯椰菜飯的口感不錯,不會過軟及過硬,入口清新,味道亦調得剛好,不會過鹹,最重要是椰菜花熱量低營養高,配上膳食纖維豐富的藜麥,絕對係減肥人士健康之選。無意在店內看到由日本東京直送的Domremy北海道卷蛋,當然要一拼買來試試。北海道牛奶卷蛋牛奶卷蛋以100%北海道小麥粉,配上大量北海道牛奶製成,所以牛奶味道份外香濃,幼滑的忌廉加上濕潤軟綿的蛋糕,甜而不膩,超讚。

葡汁雜菜飯

黑松露蘑菇意粉

藜麥花椰菜飯

北海道牛奶卷蛋

這幾天一田優惠日,放工後決定到坑口店掃貨,開心的時光過得特別快,就連晚餐也錯過了,最後決定到「波仔」買叮叮飯解決。甫入店內,職員表示波仔正舉行【日韓美食節】,多款日本及韓國產地直送美食新產品登場,而且由即日起於全線波仔更可享低至85折優惠價購買。二話不說就買了數款食物回家,包括白汁芝士煙肉意粉、芝士泡菜雞粒炒飯、CJ Bibigo韓國泡菜及椰汁紅豆南瓜蓉。說實,個人非常愛吃波仔叮叮食物,因為真的非常方便,連紙盒放入微波爐,叮數分鐘就可以。白汁芝士煙肉意粉白汁味道調得剛剛好,不會過鹹,入口有奶油及芝士香味,而醬汁份量極多,足夠令每一條意粉掛汁,而意粉口感軟硬適中,富彈性,配上帶有點點鹹香的煙肉,以叮叮食物來說,絕對是水準之作。芝士泡菜雞粒炒飯這個芝士泡菜雞粒炒飯,我帶到公司作午餐,一打開包裝保鮮膠,就有濃濃的芝士泡菜香傳出,就連鄰坐的同事也走來看我吃什麼。這個芝士泡菜雞粒炒飯味道非常好,超惹味,泡菜不會得辣,配上芝士香濃,叮熱後有拉絲效果,而雞肉粒口感嫩滑,與芝士泡菜味道很搭,這個叮叮飯我會再回購。椰汁紅豆南瓜蓉推介!  糖水甜度適中,不會過甜,入口先是濃郁南瓜甜味,隨之而來椰汁的香味,

白汁芝士煙肉意粉

芝士泡菜雞粒炒飯

椰汁紅豆南瓜蓉
推介!  糖水甜度適中,不會過甜,入口先是濃郁南瓜甜味,隨之而來椰汁的香味,加上香甜軟糯的紅豆,吃後感覺非常滋潤。

CJ Bibigo韓國泡菜
泡菜是選用韓國大白菜,配上頂級紅辣椒粉及魚露等調味製成,入口鮮脆爽嫩,辣中帶酸甜,用來佐飯或前菜都非常適合。
2021-06-05