2023-09-25 172 瀏覽
一個套餐乜都有,開始龍蝦同象拔蚌刺身都新鮮,跟住佢個海鮮拼盤就一般啦,再黎係一大碟牛,d牛一定唔夠我自己去街市買好食😂,仲有其他野食,但都開始full,所以其他野都覺得麻麻啦~
2023-08-30
2023-04-17 316 瀏覽
係油麻地見到呢間火鍋店佢唔係任飲任食,可以同朋友坐得耐啲叫咗個椰子文昌雞鍋,又真係幾唔錯WO,湯底好清甜,又多料,我飲咗幾碗湯Tim!椰子味好重👍🏻👍🏻👍🏻叫個湯底有成大半隻雞😂美國頂級牛小排打邊爐點可以唔叫牛肉呢,叫咗個細嘅牛小排,估唔到份量都唔細WO,牛肉食落有質感!西班牙黑豚肉打邊爐通常都例牌叫一個黑豚肉,佢花紋分佈都唔錯AR,口感正正常常,唔錯👍🏻先滑三拼有蝦滑,墨魚滑,同埋牛肉滑,幾十蚊嘅價錢咁多,份量十足3秒脆響鈴睇個樣都知道係自家製,好好食呀!一定要叫黎食呀!一陣落湯就即刻拎起,脆卜卜好正蔬菜拼盤打邊爐一定要點都有蔬菜,大大份,又新鮮嫁貢丸嘅份量都好多牛好大塊嫁響鈴每一個都好大嚿兩個人食已經好足夠
係油麻地見到呢間火鍋
佢唔係任飲任食,可以同朋友坐得耐啲

叫個湯底有成大半隻雞😂

美國頂級牛小排

西班牙黑豚肉

先滑三拼
有蝦滑,墨魚滑,同埋牛肉滑,幾十蚊嘅價錢咁多,份量十足

3秒脆響鈴

蔬菜拼盤
打邊爐一定要點都有蔬菜,大大份,又新鮮嫁
貢丸嘅份量都好多
牛好大塊嫁
響鈴每一個都好大嚿

兩個人食已經好足夠
🌟自家製手打四寶丸四寶丸包括蝦丸,墨魚丸,鯪魚丸,牛丸,,四款都爽滑彈牙全部真材實料但丸比較細粒同未完全融雪呢兩點令丸類失色左。⭐️自家製四寶餃四寶餃包括有鮮蝦雲吞,韮菜餃,鳳城水餃,蛋餃,每隻都非常足料, 餡料都足既但餃類仍有未融雪既情況。⭐️安格斯牛小排 (細) $238雖然話細份但都有超過 20塊牛肉,而且廚師亦顯示佢哋嘅刀工將牛肉整成成個蝴蝶咁。牛紋分佈食落口唔韌。📌沙田頭火鍋旺角砵蘭街139號地舖🚇港鐵旺角站D 出口, 步行約5分鐘
🌟自家製手打四寶丸

⭐️自家製四寶餃

⭐️安格斯牛小排 (細) $238

📌沙田頭火鍋
旺角砵蘭街139號地舖
🚇港鐵旺角站D 出口, 步行約5分鐘
2023-04-17 138 瀏覽
今日介紹嘅呢一間火鍋餐廳位於旺角,餐廳屬於火鍋店。餐廳晚市主打唔同嘅火鍋素材。至於呢一間餐廳點解會叫做沙田頭呢,於香港70/80年代沙田車公廟附近有一個名叫沙田頭臨時徙置區,店舖嘅老闆由細至大就係嗰一度成長,繼而將餐廳命名。湯底:南北杏豬肺湯- 西班牙黑豚肉肥瘦適中,幾有豬味但唔羶,淥耐咗都唔韌。- 紐西蘭羊片羊肉卷唔羶,肉質幾好。另收醬料費$5一位。沙田頭火鍋旺角砵蘭街139號地舖港鐵旺角站D 出口, 步行約5分鐘

湯底:南北杏豬肺湯

- 西班牙黑豚肉
肥瘦適中,幾有豬味但唔羶,淥耐咗都唔韌。

- 紐西蘭羊片
羊肉卷唔羶,肉質幾好。

另收醬料費$5一位。

沙田頭火鍋
旺角砵蘭街139號地舖
港鐵旺角站D 出口, 步行約5分鐘
同朋友黎到依間好港式嘅地道火鍋店,一入去氣氛睇落幾熱鬧😉.泰式冬陰公湯鍋 $188店員提到湯底可以飲㗎!冬陰公湯酸酸辣辣好開胃❤️整體辣度偏低,但淨係用酸味黎涮肉都已經好夠味,基本上醬油同辣椒醬都唔洗用~.澳洲M6三角牛小排(細) $298牛小排油脂分佈得好靚,而且肉片厚薄啱啱好,食落牛肉味好香✨.麻辣魚皮 $68爽脆唔腥嘅魚皮 ,配啤酒一流!.珊瑚蚌 $108珊瑚蚌份量唔少喔!涮過之後新鮮又爽口.菇菌什盤 $68菇嘅種類好豐富,有金針菇﹑秀珍菇﹑雞脾菇同冬菇,最鐘意嘅係多汁嘅冬菇!.鮮滑三拼 $98三拼分別係墨魚滑 ﹑蝦滑同牛肉滑,每一款都好好食啊💕墨魚滑好彈牙﹑蝦滑同牛肉滑都好鮮味‼️.峰巢豆腐 $38豆腐嫩滑又充份吸收湯汁!.Asahi啤酒 $34火鍋唔少得嘅一定係啤酒啊😃.整體黎講,食物新鮮﹑種類選擇多﹑價錢相宜﹑氣氛熱鬧,無論兩個人黎或者同一班朋友黎聚會都唔錯啊!
同朋友黎到依間好港式嘅地道火鍋店,一入去氣氛睇落幾熱鬧😉

泰式冬陰公湯鍋 $188

澳洲M6三角牛小排(細) $298

牛小排油脂分佈得好靚,而且肉片厚薄啱啱好,食落牛肉味好香✨
麻辣魚皮 $68

爽脆唔腥嘅魚皮 ,配啤酒一流!
珊瑚蚌 $108

珊瑚蚌份量唔少喔!涮過之後新鮮又爽口
菇菌什盤 $68

鮮滑三拼 $98

峰巢豆腐 $38

豆腐嫩滑又充份吸收湯汁!
Asahi啤酒 $34
火鍋唔少得嘅一定係啤酒啊😃

2023-03-29
  • 鮮滑三拼
  • 澳洲M6三角牛小排
  • 麻辣魚皮
2023-04-01 226 瀏覽
朋友去完旅行﹐緊係派下手信又藉口聚下既~約左係旺角食野﹐見到呢間打邊爐都幾LOCAL ,入面都多人食﹐睇黎唔錯。題外話﹐原來呢條街都幾多串燒店﹐下次可以一試!呢間打邊爐有好多款湯底呀﹐樣樣都想試﹐最後選左冬陰功湯同以下食品。🗨 泰式海鮮冬陰功湯- 澳洲M6 三角牛小排(細)- 加拿大珊瑚蚌- 手打鮮滑三拼- 雜菇拼盤- 百葉豆腐🗨 小食: 藤椒麻辣爽魚皮🗨 ASAHI 大1枝埋單$ 1001 (2位用)佢個湯底好正﹐個味夠濃但又唔會太酸。底料有蝦﹐蜆﹐菇。呢個湯底配菇一流﹐非常之夾。侍應話個湯底係可以就甘湯架~牛小排一黎到見到甘靚仔就開心曬﹐食落肉脂味夠香﹐浸耐多少少都唔會韌。珊瑚蚌都新鮮夠爽口。另外﹐個鮮滑三併分別係墨魚﹒蝦﹒牛。墨魚滑同蝦滑都好鮮味﹐feel到用心製作﹐同大型店所謂既手打滑真係有分別。麻辣爽魚皮﹐食落夠麻亦都好爽身﹐但佢剪得魚片太細碎﹐食落唔夠過癮。最後發生小手插曲﹐個晚氣氛幾好﹐仲有客人請我地飲多兩枝ASAHI﹐佢拎左一枝凍一枝唔夠凍既請我地飲。仲好好甘幫我地開左佢﹐但係開左枝唔夠凍既🫠😂 ﹐由於太飽﹐我地飲唔到甘多﹐最後退番未飲個枝比餐廳。
題外話﹐原來呢條街都幾多串燒店﹐下次可以一試!

🗨 泰式海鮮冬陰功湯
- 澳洲M6 三角牛小排(細)
- 加拿大珊瑚蚌
- 手打鮮滑三拼
- 雜菇拼盤
- 百葉豆腐
🗨 小食: 藤椒麻辣爽魚皮
🗨 ASAHI 大1枝
埋單$ 1001 (2位用)

2023-03-29
2023-03-30 48 瀏覽
嚟到三月天氣仲有點寒意,自不然就會想食火鍋暖暖身。今日就相約朋友去到旺角打邊爐。餐廳坐落喺旺角砵蘭街食肆林立嘅中心點,就喺朗豪坊附近,紅色醒目嘅招牌相當易搵。餐廳雖細但五臟俱全,裝修環境比較地道。本以為係一間平平無奇嘅火鍋店,但好快就顛覆我呢個諗法。芫荽皮蛋鍋打邊爐最重要除咁個爐,一個靚嘅火鍋湯底同樣重要!想品嚐食材鮮味嘅同時又想飲埋湯,唔抗拒芫荽嘅朋友仔一定要叫呢款湯底。多芫荽不在話下,餐廳選用咗呈雪花紋嘅松花皮蛋,抵讚!澳洲M6三角牛小排牛肉油花分布超級靚,牛油味香濃而又不太油膩。清清地嘅湯底唔會掩蓋牛小排嘅味道。入口即溶軟綿綿嘅口感令人食唔停口。本地手切牛頸脊油花少,牛肉味極濃。相比起牛小排,牛頸脊肉質口感較為有嚼勁,愈食牛味愈出。手打蝦丸由鮮蝦打成嘅蝦膠,再包住口感爽脆彈牙嘅蝦肉。蝦味勁爆,膠質十足!手打麻辣牛丸另一款手工手打丸,牛肉鮮嫩juicy,麻辣味不會太搶。值得一讚牛丸淥咗一段時間都仲保持幼嫩唔鞋口。廣島蠔每一隻都新鮮肥美,最緊要係完全無腥味,鮮甜嘅蠔味令湯底更加清甜!脆骨腩誠意推薦!喜愛食魚嘅必選海鮮食材。脆骨腩肉質爽脆味道鮮甜,冇泥味同腥味可以放心啖啖肉咁食。黃沙豬

芫荽皮蛋鍋

澳洲M6三角牛小排

本地手切牛頸脊

手打蝦丸

手打麻辣牛丸

廣島蠔

脆骨腩

黃沙豬膶
必點之選! 必點之選!必點之選!真係好重要不禁要重複三次。平時食開嘅豬膶煲一陣就鞋口起沙食落有渣。黃沙豬膶就相反,食落滑溜溜,口感爽滑彈牙,而且餐廳亦做好調味,食落唔會有內臟腥味,誠意推薦!

三秒響鈴
又一必點之選。出去打邊爐最怕食到現成包裝響鈴。沙田頭嘅響鈴係自家製新鮮即炸,就咁食都very good ! 記住跟返個名,浸湯三秒就好食啦。
2023-03-30 32 瀏覽
日前和朋友在旺角覓食,來到這間火鍋店。門口有數個魚缸養著不同海鮮,所以我們決定點海鮮嚐一嚐😋。海鮮蟹皇鍋$388(大肉蟹x2、沙白、魚肚、粟米、竹笙等)非常足料,湯底本身鮮甜外,更有胡椒粉令鮮味更上一層樓😋蟹一公一乸,乸的很多膏,公的肉質更鮮甜☺️沙白吐沙乾淨,肉質鮮甜飽滿。澳洲M6三角牛小排$298(細)牛小排新鮮,肥美嫩滑😋加拿大珊瑚蚌$108爽脆有嚼勁娃娃菜、油麥菜各$38新鮮嫩綠,吸收了海鮮湯的精華非常鮮甜。紅薯粉$38與平時吃到的紅薯粉不同,幼扁狀既彈牙又軟腍,掛湯很入味。

海鮮蟹皇鍋$388
(大肉蟹x2、沙白、魚肚、粟米、竹笙等)

澳洲M6三角牛小排$298(細)
牛小排新鮮,肥美嫩滑😋

加拿大珊瑚蚌$108
爽脆有嚼勁

娃娃菜、油麥菜各$38
新鮮嫩綠,吸收了海鮮湯的精華非常鮮甜。

紅薯粉$38
與平時吃到的紅薯粉不同,幼扁狀既彈牙又軟腍,掛湯很入味。
2023-03-27 33 瀏覽
友人同我都好鍾意食海鮮,特別係蟹🤤經常周圍覓食既我地又有新發現!旺角有間新開既火鍋店,湯底多元化,仲有我地鍾意既海鮮🦀🌽🥕🐟海鮮蟹皇鍋 $388大大鍋材料豐富又足料,大肉蟹x2、沙白、魚肚、粟米、蘿蘿、竹笙,湯底味道鮮甜,仲有少少胡椒辛辣味,我即刻飲返兩三碗先開始打邊爐。蟹肉鮮甜多膏,沙白食落無沙🐮澳洲M6三角牛小排 $298(細)雪花分佈勻均,肉同脂肪比例約2:1,入口易融,幾香牛肉味加拿大珊瑚蚌 $108辣鮮爽脆,口感有嚼勁紅薯粉 $38外觀同一般圓身既紅薯粉唔同,呢款係幼身扁闊既薯粉,而且好易熟,烚5min已經食得,而且幾掛汁爽彈🥬油麥菜 $38娃娃菜$38蔬菜新鮮幼嫩,食落無渣,吸收晒海鮮湯好鮮甜。友人唔小心倒瀉籮菜😂職員見到即刻清理四周,再幫我地重新洗菜,客服好好👍🏻醬料費 $10
友人同我都好鍾意食海鮮,特別係蟹🤤

🦀🌽🥕🐟海鮮蟹皇鍋 $388

🐮澳洲M6三角牛小排 $298(細)
雪花分佈勻均,肉同脂肪比例約2:1,入口易融,幾香牛肉味

加拿大珊瑚蚌 $108
辣鮮爽脆,口感有嚼勁

紅薯粉 $38

🥬油麥菜 $38
娃娃菜$38

醬料費 $10
火鍋推薦🍲原生椰子文昌雞鍋🥥🐔.趁未熱天時再打邊爐🍲😍約大快朵頤😍😋有上下兩層,一大班朋友去嘅話可以坐樓上舒服啲☺️.🔺原生椰子文昌雞鍋🥥🐔原隻椰子水倒入去鍋,姐姐再片兩個人嘅話食半隻雞好多啦~超多肉的☺️🔺美國頂級牛小排🥩好似食緊和牛咁,肉質滑溜,食落又唔算好肥,有細同大size添啊~🔺加拿大珊瑚蚌🐚橙色嘅珊瑚蚌,肉質好爽🤩食落幾鮮味!🔺稻庭鳥冬🍜食到中途要食烏冬,送啲牛肉同椰子雞湯一流☺️🔺野生竹笙嘩😍勁正喎淥熟左都仲好大大條,微微咁吸入左啲椰香湯底味,果然無嗌錯🥳🔺鮮滑三拼有三條分別係牛肉滑、墨魚蝦、蝦滑😗真材實料有粒粒肉係入面,特別係蝦滑好大隻😍每條鮮滑都份量好多,堅抵食💯🔺麻辣鴨血🦆呢個係小食黎,唔洗煮熟,鴨血勁多塊啲醬汁唔算太辣但香口又濃厚,簡直可以用黎撈飯(最後有用黎撈烏冬)
火鍋推薦🍲原生椰子文昌雞鍋🥥🐔
🔺原生椰子文昌雞鍋🥥🐔

🔺美國頂級牛小排🥩

🔺加拿大珊瑚蚌🐚
橙色嘅珊瑚蚌,肉質好爽🤩食落幾鮮味!

🔺稻庭鳥冬🍜
食到中途要食烏冬,送啲牛肉同椰子雞湯一流☺️
🔺野生竹笙

🔺鮮滑三拼

🔺麻辣鴨血🦆
呢個係小食黎,唔洗煮熟,鴨血勁多塊
椰子文昌雞鍋 $178(半隻)新鮮椰子即開倒椰子水入去 店員會刮埋啲椰子肉放埋落去煲 然後放埋啲雞件 等大概7分鐘就可以食 記得要試吓頭啖湯 入面有雪耳 海底椰 紅棗 滋潤清甜 飲咗好多碗😂美國頂級牛小排(大) $338牛肉雪花平均分布 切得好整齊 肉質鮮嫩帶油香 麻辣鴨血 $78 估唔到打邊爐都有呢款小食 一上枱熱辣辣 入口滑溜 幾入味 少辣不嗆口 撈烏冬食不錯啊😋鮮滑三拼 $98 包括墨魚滑 蝦滑 同牛肉滑三款口感實在彈牙 墨魚滑咬到粒粒墨魚 好足料牛肉滑幾特別 有啲似牛肉球既結實版 野生竹笙 $78每條都厚厚的 好吸湯 份量不少啊🫶🏻🍽️ 沙田頭火鍋 #旺角sis📍 旺角砵蘭街139號地舖🚆 油麻地站A1出口,步行約4分鐘

椰子文昌雞鍋 $178(半隻)

美國頂級牛小排(大) $338

🍽️ 沙田頭火鍋 #旺角sis
📍 旺角砵蘭街139號地舖
🚆 油麻地站A1出口,步行約4分鐘
2023-03-26 42 瀏覽
最近天氣雖然熱番唔少,不過對於鐘意打邊爐人仕黎講一年四季都可以打,只要想打就打,想食就食。最近發現係旺角朗豪坊、雅蘭附近砵蘭街, 就有間好值得推介嘅火鍋店。就係沙田頭火鍋,唔好搞錯以為係沙田丫!地鋪黎講唔算大, 不過係有兩層, 所以就算一班朋友黎都夠位坐。裝修唔算好靚, 但就夠哂光猛整潔。齋睇menu湯底就有18款咁多,咁就揀咗:海鮮蟹皇鍋:大大煲,主角當然係大大隻大肉蟹,仲有兩隻添,肥美肉厚,超級享受!其他配料仲有大量魚肚竹笙、紅蘿蔔、白蘿蔔、沙白、沙滲、玉竹、紅棗、杞子等等….成煲奶白色湯底就知用料幾咁足, 加上全部配料都勁入味,D湯又滋補又鮮甜味美, 勁正!脆鯇骨腩:份量都幾多, 仲要係厚切大大件, 魚鮮味十足, 配上惹味湯底, 真係無得彈!手打鮮滑三拼:有齊鮮蝦滑、墨魚滑、牛滑三款, 全部都咁新鮮好食, 蝦滑、墨魚滑彈牙就預左, 最估唔到係連牛滑都可以做到咁彈牙, 正呀!

就係沙田頭火鍋,唔好搞錯以為係沙田丫!

裝修唔算好靚, 但就夠哂光猛整潔。

齋睇menu湯底就有18款咁多,咁就揀咗:

海鮮蟹皇鍋:

脆鯇骨腩:

手打鮮滑三拼:
2023-03-24 23 瀏覽
同朋友行完旺角,正當搵地方食飯,朋友話想食火鍋,知道砵蘭街有間沙田頭火鍋,湯底和食物都唔錯,咁就一於過去食火鍋。朋友喜歡食文昌雞,所以揀咗椰子文昌雞鍋做湯底,店員先將湯底上檯加熱,並將椰青水和椰肉也加入湯內,等待湯底滾起,就將另上的文昌雞放入湯內,雞熟了就可以開始先飲椰子雞湯,之後就可以食火鍋。雞湯除咗鮮甜外,還有香噴噴嘅椰子香味,文昌雞雞皮爽脆,雞肉緊實滑嫩。白鱔片好新鮮,放進鍋中輕輕焯一下已經很快熟。食落口感爽彈,味道鮮甜。手打鮮滑三拼,有牛肉、蝦、墨魚。採用新鮮材料打制而成, 味道可口,口感十分豐富,每粒丸內充滿肉汁香味。炸鮮蝦雲吞,炸雲吞香脆可口,每粒都有爽口嘅鮮蝦。食火鍋少不了汽水。

炸鮮蝦雲吞,炸雲吞香脆可口,每粒都有爽口嘅鮮蝦。

火鍋少不了汽水。
差點被fake先入為主以為餐廳在沙田(實情在旺角)好奇下google了一下「沙田頭」原來在沙田真有其村「該村乃位於這片由沙組成的田之頭是故得名思義 村民主要為客籍人士自林姓祖先建村至今已有二百多三百年歷史」再爬文有介紹說餐廳老闆是村中人那用村名來命名餐廳也不意外假如未來我開麵包店也就會叫成大埔頭烘焙,哈!· ‑ ‒ – — ‒ – · 想清淡吃,一個傳統芫荽皮蛋鍋也別小看如此家常的鍋底朋友很識食,說皮蛋煮熟後有裂紋便是靚皮蛋馬蹄爽甜沒渣芫茜煮稔後吃很入味點了份脆骨腩,把整盤倒進鍋中三滾兩滾便成了芫荽皮蛋鮮魚湯呷一口煮湯,嗯,舒服當然如果有豆腐鐵定更圓滿另外店員大道我們識貨因為點了個黃沙豬潤與三秒響鈴 兩款都是高回頭率的配料先說豬潤,一字總結:癲!久煮仍然柔軟嫩滑三秒響鈴,我對它興趣不大但朋友有讚趁熱吃入口醜脆想不到上述的配菜都很搶foc 反而一向是邊爐主打的牛肉排很後才吃澳洲M6三角牛小排同樣三秒便撈吃雪花分明一看就知牛香牛味都一定到位反牛頸脊要小心處理,不然口感會有點un另外丸類亦有驚喜兩款都像在吃鮮膠與免治牛肉Overall 這貼地的港式火鍋小店已被我列入 #高手低調民間系列· ‑

差點被fake
先入為主以為餐廳在沙田(實情在旺角)
好奇下google了一下「沙田頭」
原來在沙田真有其村

「該村乃位於這片由沙組成的田之頭
是故得名思義
村民主要為客籍人士
自林姓祖先建村至今已有二百多三百年歷史」

再爬文
有介紹說餐廳老闆是村中人
那用村名來命名餐廳也不意外
假如未來我開麵包店
也就會叫成大埔頭烘焙,哈!

· ‑ ‒ – — ‒ – ·

想清淡吃,一個傳統芫荽皮蛋鍋
也別小看如此家常的鍋底
朋友很識食,說皮蛋煮熟後有裂紋便是靚皮蛋
馬蹄爽甜沒渣
芫茜煮稔後吃很入味
點了份脆骨腩,把整盤倒進鍋中三滾兩滾
便成了芫荽皮蛋鮮魚湯
呷一口煮湯,嗯,舒服
當然如果有豆腐鐵定更圓滿

另外店員大道我們識貨
因為點了個黃沙豬潤與三秒響鈴
兩款都是高回頭率的配料

先說豬潤,一字總結:癲!
久煮仍然柔軟嫩滑
三秒響鈴,我對它興趣不大
但朋友有讚趁熱吃入口醜脆

想不到上述的配菜都很搶foc
反而一向是邊爐主打的牛肉排很後才吃
澳洲M6三角牛小排同樣三秒便撈吃
雪花分明一看就知牛香牛味都一定到位
反牛頸脊要小心處理,不然口感會有點un

另外丸類亦有驚喜

脆骨腩 ⁸ ⁸
黃沙豬潤 ⁹ ⁸
三秒響鈴 ⁵ ⁸
2023-03-22 33 瀏覽
同事介紹旺角沙田頭火鍋有多款湯底選擇,食材新鮮,價錢公道。今晚同埋老公過嚟試吓。店內環境簡潔,店員招呼週到。椰子文昌雞鍋半隻:湯底都好足料,除咗有粟米、椰子、大蔥、杞子,店員還將整個椰青水倒入湯內,待湯底滾起時,將另上的文昌雞放入鍋內,滾一會兒就食得。湯底有好香椰子味,味道香甜,文昌雞皮薄嫩滑。我哋幾乎將成鍋湯飲晒,最後要加湯打邊爐。西班牙黑毛豚肉片:黑豚肉油脂分佈均勻, 口感細嫩,肉質柔軟,且帶有濃濃香甜, 而且不油膩, 不會乾乾澀澀,反而嫩中帶脆, 口感和味道都是絕佳。加拿大桂花蚌:好新鮮冇雪味,只需放入湯內數十秒即可食用,爽脆彈牙帶鮮味。嫩滑燉鴨血:鴨血滑嫩,有益健康嘅食品。椒鹽脆豆腐:豆腐炸至金黃色,外脆內滑,一口一舊,佐酒一流!

嫩滑燉鴨血:鴨血滑嫩,有益健康嘅食品。

椒鹽脆豆腐:豆腐炸至金黃色,外脆內滑,一口一舊,佐酒一流!
2023-03-13