2022-03-07 422 瀏覽
沐白這間店不是連鎖大店,位於尖沙咀寶勒巷,店舖有少量座位,經過門口被超大的大甲芋頭系列廣告牌吸引,進店看到店家有做明星應援,大家可以打卡拍照很不錯.芋泥味道濃郁,相對起坊間其他的芋頭奶有點小杯,鮮奶和芋泥比例1;1,喝下去口感很紮實~鮮奶我竟然喝得出是明治的鮮奶,甜度是店家固定的,不能自選,但喝下去不會太甜,應該只有在煮的時候加糖,在調配鮮奶是沒有額外加糖,提供冰、常溫和熱的選擇!

• 大甲芋頭鮮奶
2022-01-26 227 瀏覽
行開尖沙咀 想搵啲野飲下好耐無飲過芋頭牛奶就諗起哩間野對上一次幫襯已經幾年前望左個牌一陣見佢又出左唔少新野不過最後猶豫左一陣之後都係揀左芋頭鮮奶———————————————————————-大甲芋頭鮮奶($35)杯野一半鮮奶一半芋頭蓉芋頭蓉細綿得黎會有少量芋頭碎 雙重口感店鋪規定左哩款無得調整糖度平時飲野其實嗌開走甜 但哩杯既甜度都接受得到另外 雖然杯野拎上手比平時既茶飲細杯但飲落其實都幾飽肚怕肥就食少一餐 野飲當正餐都得
行開尖沙咀 想搵啲野飲下
好耐無飲過芋頭牛奶
就諗起哩間野
對上一次幫襯已經幾年前
望左個牌一陣
見佢又出左唔少新野
不過最後猶豫左一陣之後都係揀左芋頭鮮奶
———————————————————————-
大甲芋頭鮮奶($35)
杯野一半鮮奶一半芋頭蓉
另外 雖然杯野拎上手比平時既茶飲細杯
但飲落其實都幾飽肚
怕肥就食少一餐 野飲當正餐都得
2021-12-12 398 瀏覽
又到好同事請飲嘢時候!叫得呢間梗係要試下佢嘅招牌大甲芋頭鮮奶!究竟點解佢得到一致好評?首先佢真係份量十足, 鮮奶同芋泥份量各半, 唔攪勻佢飲筒直插落底可以飲到啖啖芋泥, 攪勻之後啲鮮奶都帶有好香嘅芋頭味, 甜度固定左但唔會覺得太甜!真係會令你一試難忘!

2021-12-06
2021-10-15 717 瀏覽
建議: 店內有啲座位,買完可以坐住飲野休息下👍 打風就係要留係屋企打下文,整理下啲相。如果必要出街既你,記得要小心路面情況啊 💪 #安全至上之前出尖沙咀晚餐,但又早左到未夠鐘😌 路經沐白時,比佢門口塊大甲芋頭Banner 吸引左💜 原來舖頭入面仲有位坐,坐陣Hea 下等食飯。今次試左:▫️大甲芋頭鮮奶+小芋圓 (HK$35+6)依款茶飲淨係得 M Size,如果想解渴飲大杯,可以試下沙冰😋 見到有杯叫「旋風芋泥鮮奶冰」好似幾正💜 下次會再試下。如果唔鍾意芋頭,仲有其他款可以試,例如:芒芒沙沙 同鮮檸檬益力多冰沙🧊小芋圓都算幾煙韌,芋泥亦唔會太甜/無味,而且加左少少芋頭粒,增加口感🥤
建議: 店內有啲座位,買完可以坐住飲野休息下👍

今次試左:
▫️大甲芋頭鮮奶+小芋圓 (HK$35+6)

2021-10-12 334 瀏覽
睇到個Menu,都好吸引🤩,採用天然蔗糖,鮮奶,果醬,同普通奶茶舖與別不同!大甲芋泥鮮奶 $35鮮奶,奶味好香濃,芋頭炒得好香之餘,仲好有口感,同奶味好夾,越飲越香! 甜度適中!

大甲芋泥鮮奶 $35

2021-08-24 473 瀏覽
同朋友出街傾到口水都乾,要買杯野飲下先得~~~我地都咁岩揀左芋頭系列😛買完發現原來有少量座位可以坐下☺️⚠️以下𝟚杯都無得揀甜度,因為芋頭製作過程加左糖黎煮~✨仲有記得攪勻先飲~大甲芋頭小芋圓鮮奶💰41 (少冰)將芋頭打成泥,再加入明治鮮奶,口感好綿密😻😻 而且唔會太甜~入面仲有小芋圓,QQ的。好有飽足感!旋風芋泥鮮奶冰💰40同樣係無得揀甜度,但呢杯就偏甜~可能芋泥嘅份量更加多☺️仲飲到粒粒芋頭😳 由於鮮奶冰嘅關係就比較清新🍃店舖仲周不時有唔同嘅應援活動~~

同朋友出街傾到口水都乾,要買杯野飲下先得~~~
我地都咁岩揀左芋頭系列😛
買完發現原來有少量座位可以坐下☺️

⚠️以下𝟚杯都無得揀甜度,因為芋頭製作過程加左糖黎煮~
✨仲有記得攪勻先飲~

大甲芋頭小芋圓鮮奶💰41 (少冰)
入面仲有小芋圓,QQ的。
好有飽足感!

旋風芋泥鮮奶冰💰40
同樣係無得揀甜度,但呢杯就偏甜~
可能芋泥嘅份量更加多☺️
仲飲到粒粒芋頭😳
由於鮮奶冰嘅關係就比較清新🍃

店舖仲周不時有唔同嘅應援活動~~
2021-07-29 574 瀏覽
本身想同嗰Fd坐低傾吓先揀呢間,點知去到居然因為疫情關係收起哂啲椅 因為累到唔想再行,所以就照係到叫飲品,係佢decoration 俾人影相張椅坐咗一陣。我自己就叫咗黑糖珍珠鮮奶,珍珠未煮熟,食咗幾粒就唔想食 不過黑糖溝鮮奶嘅味道係正常嘅

我自己就叫咗黑糖珍珠鮮奶,珍珠未煮熟,食咗幾粒就唔想食
不過黑糖溝鮮奶嘅味道係正常嘅
外賣自取
沐白小農堅持真材實料、用料天然。最出名既芋頭鮮奶用100%鮮奶🥛,唔加奶精。芋泥係每日新鮮打蓉🍠大家都快d試下la😆 —————————————————📍大甲芋頭鮮奶 (8/10)攞到杯野飲個時真係好surprised😆估唔到加左咁多芋頭。鮮奶🥛同芋泥🍠既比例幾乎係1:1,非常足料。綿密既芋泥帶黎濃郁既味道,仲加入好多芋頭粒粒,令口感更加豐富🤩芋泥同鮮奶完美融合,鮮甜滑溜既鮮奶平衡原本芋泥既甜膩既感覺,非常好飲😋
沐白小農堅持真材實料、用料天然。
大家都快d試下la😆
—————————————————
📍大甲芋頭鮮奶 (8/10)
2021-06-22 475 瀏覽
去開尖沙咀嗰邊做完野想去嘉寶漢堡買外賣不過太多人排隊最後放棄左經過隔離沐白小農買左杯大甲芋泥鮮奶返屋企飲大甲芋泥鮮奶 ($35)芋泥好足料芋頭夠香之餘又有粒粒口感用左meiji鮮奶撈勻一齊飲啖啖都有芋泥甜度適中啱哂我

去開尖沙咀嗰邊做完野想去嘉寶漢堡買外賣
不過太多人排隊最後放棄左
經過隔離沐白小農買左杯大甲芋泥鮮奶返屋企飲

大甲芋泥鮮奶 ($35)
芋泥好足料
芋頭夠香之餘又有粒粒口感
用左meiji鮮奶
撈勻一齊飲啖啖都有芋泥
甜度適中啱哂我
2021-06-04 535 瀏覽
🧋珍奶 x 追星🧋推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️ Super Junior 圭賢出道15週年,早前去尖沙咀沐白小農有應援團,支持下同打卡!Menu 有唔少選擇如果茶、珍奶、拿鐵等,註明採用天然庶糖非果糖、優質鮮奶非奶精、天然桂圓牆非濃縮同天然蜂蜜非和蜜。Special combo黑糖波霸鮮奶 + 可可/抹茶/咖啡黑糖鮮奶 HKD50/2杯,好吸引好抵!🧋黑糖珍珠掛杯且食落煙韌,鮮奶味濃厚,甜度適中。🧋另一杯揀咗可可黑糖鮮奶,可可粉配上鮮奶,飲落朱古力奶一樣且香濃,好滿足!.··🏠 沐白小農 (尖沙咀)📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
🧋珍奶 x 追星🧋
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️
可可黑糖鮮奶

🧋黑糖珍珠掛杯且食落煙韌,鮮奶味濃厚,甜度適中。
🏠 沐白小農 (尖沙咀)
📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
可可黑糖鮮奶
  • 黑糖波霸鮮奶
2021-06-02 313 瀏覽
沐白小農 I’Milky 🥛話說上次食嘉寶經過呢間舖行過望到寫住採用天然蔗糖、鮮奶、果醬,加埋見到佢有個人喺後面炒芋頭,感覺好似真係真材實料!揀咗草莓鮮奶🍓$35睇住佢整,佢用紅色盒嘅明治牛奶,再喺雪櫃攞咗碟士多啤梨出黎整~都估到應該幾好飲😅揀咗少甜,覺得味道啱啱好,奶味好香濃,食到士多啤梨果肉,嗌咗完全去冰,所以又唔算好凍~中醫成日叫我唔好飲凍嘢,盡力啦💪🏻💪🏻呢個都係一個好嘅選擇舖頭入面有張吧枱,有幾個位,可以坐下👍🏻
沐白小農 I’Milky 🥛
話說上次食嘉寶經過呢間舖

揀咗草莓鮮奶🍓$35

舖頭入面有張吧枱,有幾個位,
可以坐下👍🏻
  • 草莓鮮奶
2021-05-22 238 瀏覽
見咁多人推薦試一試呢間沐白小農叫左鐵觀音拿鐵🤤本身想要芋圓/ 珍珠嗰啲 好似好吸引但太飽 未食得落🤣🤣所以試下佢個拿鐵底先佢個奶底味濃店鋪講到佢地係用鮮奶而非奶精不過個人喜歡茶味再出番啲會更好😜
見咁多人推薦
佢個奶底味濃
店鋪講到佢地係用鮮奶而非奶精
不過個人喜歡茶味再出番啲會更好😜
2021-05-21 176 瀏覽
之前見好多網友介紹呢度既芋頭奶!今日終於聞名不如見面!!真係我飲過最足料最好飲嘅芋頭奶!甜度重要啱啱好芋頭未有勁香!!難怪OpenRice 呢一度0負評!!下次要加埋我最愛既芋圓試吓🤤🤤🤤🤤🤤
2021-03-30 747 瀏覽
我會話香港最好飲既芋頭鮮奶係呢度! 仲有其他鮮奶產品都好出色😍🍠大甲芋頭鮮奶 $35 [😋8.5/10]嚴選台灣大甲的檳榔心芋 芋頭同鮮奶既比例係1:1🥰 芋頭非常非常綿密 帶有啲芋頭顆粒🤤 鮮奶用上meji鮮牛奶 飲落每啖鮮奶都一定可以帶有芋泥 芋泥飲到最後仲有淨🥳 好足料 食埋真係好滿足😭😭😭 店員推薦攪埋黎飲但我鐘意分開飲🤪 唯一唔好既地方係甜度無得選擇 已經固定 好怕飲甜野既我都嫌芋泥有少少太甜 不過整體黎講計埋份量材料芋泥香綿密程度真係我係香港手搖店飲過最好既一間芋泥😚 正常人飲應該都覺得甜度啱啱好既 我飲開所有野都無糖😌 所以好推薦!❣️🫐芝雪藍莓鮮奶 $38 [😋6.8/10]採用黎自新西蘭有機果園💯%有機藍莓 不含化學添加防腐劑 配上鮮奶 味道非常自然! 藍莓酸酸甜甜咁😼 天然到仲真係食到好多藍莓渣🤣 藍莓皮有啲太多🥴 不過加上好濃郁帶有芝士同奶香既芝士奶蓋又係一杯唔錯既飲品黎既😌即使唔經過尖沙嘴都會特登搭去飲呢間 除咗鮮奶亦有豆奶既選擇 未飲過既快啲去試飲過既快啲再飲 支持呢間小店💛😋味道評分: 8.2/10 🥳環境評分: 6/10🤑性價比: 7.5/10🤩回頭度: 7

🍠大甲芋頭鮮奶 $35 [😋8.5/10]

📍沐白小農
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
2020-12-16
2021-03-27 350 瀏覽
係尖沙咀行街行到攰?開始熱嘅天氣緊係要搵間黃店坐底飲番杯野解下渴 沐白小農有位坐仲要有usb線比你差電🔋​​▪️草莓鮮奶佢地堅持用料天然健康 明治鮮奶再配上新鮮草莓果肉 夏天飲就夠清新☺️​​▫️黑糖波霸鮮奶另一杯係冰凍嘅鮮奶加上熱熱嘅珍珠 波霸珍珠煙韌彈牙 再加上甜度適中嘅黑糖 令人一試難忘🤤 ​

▪️草莓鮮奶

​▫️黑糖波霸鮮奶