逛完街凌晨12点了,没几家日本菜还开着就试了这家。谁知一塌糊涂。鳗鱼非常干瘪,完全没有应有的弹性和香味。服务也一般,上了刺身也不知道芥末在哪,酱油也不鲜三文鱼是吃过肉质最粗糙的,带子刺身很不新鲜,完全不想吃第二口。牡丹虾刺身也是如此。烤鸡中翅也没什么味道。只有炖蛋和乌冬装还可以。不会再来第二次了。

鳗鱼非常干瘪,完全没有应有的弹性和香味。
服务也一般,上了刺身也不知道芥末在哪,酱油也不鲜
烤鸡中翅也没什么味道。只有炖蛋和乌冬装还可以。

不会再来第二次了。
2010-12-11
2010-12-05 57 瀏覽
我們一行三人想吃日本菜,但基於荷包乾塘,在cb 走低價路線的日本菜餐廳選擇又不多,見江川餐牌的菜式好像不錯,又有8折,就決定試試。我們進入店內之後,店子的黑暗面就隨隨的展現出來了食物送到後,我和另一位友人叫的拉麵湯底被調亂了,便想請經理幫忙處理,但經理竟然是冇反應! 於是我們再問侍應可否轉湯底,他們大多木口木面,想置身事外,冇反應啦總之就係!最後,下單的那位女侍應 (要咩獲) 以"你哋落單時係咁講架喎" 為理由,唔肯換,但我仔細回想後,其實我係冇叫錯,因為我叫自己個湯底時,係停一停諗一諗先決定叫义燒拉麵蕃茄湯底,而我是第一時間先叫了友人的天婦羅拉麵豬骨湯底。不過,當時被她沒禮貌的態度嚇一嚇,懷疑自己是否在無理取鬧,於是也就沒再追究。可是,這件事看出他們非常怕麻煩。友人實在吃不下蕃茄湯底,又想要我的义燒拉麵,因此我們只想換一碗麵,卻遭拒絕,他們以自已為先的"服務精神"令人討厭。

我們進入店內之後,店子的黑暗面就隨隨的展現出來了

2010-12-04
從來未入過d咁差既餐廳 超級惡劣既服務態度豬骨湯底既拉面 點知黎左個番茄湯底而番茄湯底既拉面 就黎左個豬骨湯底叫侍應換左佢 點知個侍應黑面第1次叫個經理換 叫完等左勁耐都回應叫左3次都十問九唔應咁當算啦 食個拉面..豬骨湯底似上湯 淡而無味而且天婦羅唔似天婦羅埋單都叫左好多次先有人黎成間店d侍應都全程黑面加唔理人而且d野又唔係好食真係食到成肚氣絕對冇下次
從來未入過d咁差既餐廳 超級惡劣既服務態度

真係食到成肚氣

絕對冇下次
2010-12-05
2010-11-30 11 瀏覽
$38。豬軟骨烏冬(豬骨湯):整體偏咸,豬軟骨有不少肥肉,軟骨好少,軟骨是白色與透明質地那種配料有豆、粟米、海帶,份量少烏冬彈牙去第二次,店員服務態度仍欠佳,有待改善!又無問我要咩湯底

配料有豆、粟米、海帶,份量少

烏冬彈牙

去第二次,店員服務態度仍欠佳,有待改善!

又無問我要咩湯底
2010-11-20 16 瀏覽
星期五晚CWB度度都要等位...行過見到冇人就諗都唔諗行左入去...點知冇人等原來係有原因的..所有壽司d飯都勁細舊...仲要勁濕...d三文魚...又唔算唔新鮮...仲就一d味都冇...帶子同串燒就唔錯...
點知冇人等原來係有原因的..

所有壽司d飯都勁細舊...仲要勁濕...
d三文魚...又唔算唔新鮮...仲就一d味都冇...

帶子同串燒就唔錯...
2010-11-19
  • 串燒
2010-11-07 6 瀏覽
前兩日同左女友去左呢間店食晚飯,果時已經9點幾,但板前依然多人,由於太肚餓o既關係,所以就去左呢間店啦.一入到去,只有5枱客到,條迴轉壽司帶上o既野食都冇人同我地爭,可能因為咁,所以冇乜選擇,唯有order叫野食,但佢地都竟然可以漏單,簡直係不可思意......叫左d大路o既壽司,例如三文魚,八瓜魚同吞拿魚....講真佢d魚生新鮮度一般,不太好亦不太差,而佢o既飯都唔會散,不過係細舊左d,而且出菜都算慢,價錢佢雖然係全單8折左,但都係同平時差唔多價,大陸估下咩事.總括來講如果唔係附近冇野食,大家都可能不理呢間店.
前兩日同左女友去左呢間店食晚飯,果時已經9點幾,
但板前依然多人,由於太肚餓o既關係,所以就去左呢
間店啦.
一入到去,只有5枱客到,條迴轉壽司帶上o既野食都冇
人同我地爭,可能因為咁,所以冇乜選擇,唯有order叫野
食,但佢地都竟然可以漏單,簡直係不可思意......
叫左d大路o既壽司,例如三文魚,八瓜魚同吞拿魚....講真
佢d魚生新鮮度一般,不太好亦不太差,而佢o既飯都唔會
散,不過係細舊左d,而且出菜都算慢,價錢佢雖然係全單
8折左,但都係同平時差唔多價,大陸估下咩事.
總括來講如果唔係附近冇野食,大家都可能不理呢間店.
2010-11-06 5 瀏覽
估唔到我第一次寫食評,竟然會係寫一間餐廳嘅食物質素有幾差!今晚我同男朋友喺銅鑼灣食晚飯,由於我非常肚餓而其他就近嘅食肆都好多人,我地決定去呢間冇乜人等位嘅江川。喺等緊位嘅時候見到佢門口個menu,啲食物睇起上黎好吸引,令我地都非常雀躍,諗定想order邊幾樣野~~的確,等左唔係好耐就可以入去食野。最初,侍應安排左我地去order枱度坐,但係可能張枱實在太近counter,所以不停有侍應行出行入,仲要係咁踢到我男朋友張櫈,結果我男朋友忍唔住叫左個經理過黎,同佢講話想換枱。點知個經理望都唔望下就答我地冇枱(明明我地見到附近有張吉嘅六人枱,迴轉枱亦有空位...=.=),跟住我男朋友就重申佢真係俾人踢櫈踢左好多次,even經理行埋黎果陣都踢左佢一野,個經理先肯同我地換枱,不過態度麻麻,亦都冇同我地講過一聲唔好意思。到食物送黎嘅時候,我男朋友就話點解佢啲壽司咁細件,似一條條多過一件件。我望下又真係幾細件喎@.@ 我諗佢呢度嘅兩件大概等於板長嘅一件半左右啦~但都唔緊要,計我話最緊要好食,細細件反而可以試多幾款~可惜,食物質素實在叫人失望!啲吞拿魚刺身好似滲緊水咁,顏色暗啞冇光澤,亦冇任何鮮味,反而
估唔到我第一次寫食評,竟然會係寫一間餐廳嘅食物質素有幾差!

的確,等左唔係好耐就可以入去食野。

可惜,食物質素實在叫人失望!啲吞拿魚刺身好似滲緊水咁,顏色暗啞冇光澤,亦冇任何鮮味,反而有陣金屬味同血水味(佢仲要話係藍鰭吞拿=.=),令我覺得佢好唔新鮮~
再試其他壽司,魚生同樣難食
 而且因為佢整到件壽司好似一條條咁(個人估計啲壽司飯唔係手握出黎,而係將飯放喺保鮮紙上,捲成條狀再喺中間擰斷,如果唔係冇理由舊飯會兩頭尖=_="),筷子永遠夾唔穩,,郁下就跌,以致進食非常困難~我自問揸筷子都幾叻,但都跌左舊有好多沙律醬嘅壽司落件衫度=n=
再加埋隻豉油碟細隻得黎又係碗形設計,碗口細、碗又深,當我想將壽司反轉放入豉油碟,點少少豉油先食果陣,我發覺根本放唔入,扣分!!!

個一口鵝肝係人氣之選,我地都order左一客,其實件鵝肝本身冇咩太大問題,唔係特別好食但亦唔難食,不過衰在件多士質素好差,食果陣感受到嘅唔係鬆脆,其實如果係硬脆我都接受,但件多士食落係會碎成一粒粒好幼嘅粉狀,超級嘔心!呢種口感證明個方包本身搓得唔好,焗出黎完全冇起絲嘅狀態,我相信求其行過是但一間麵包店啲方包都會好食過佢,真係唔知佢入果啲貨喺邊度黎......

雖然我男朋友話佢未食飽,但最後我地都冇食晒啲野,最初我地都覺得好浪費,所以勉強食多左兩件,不過真係頂唔順,太難食~卒之淨返幾件充滿金屬味同血水味嘅魚生&壽司

呢間舖頭真係幫襯一次就夠,亦冇興趣再去試其他野睇下有冇機會翻案。
2010-11-06
2010-07-01 9 瀏覽
做完上午的一工作,還是要找吃的,見到傳單是平平的日本美食,那就一試;入內人也不多,有點出奇,然而沒有期望,只是午餐而已.雜錦魚生飯:朋友點的,告知不錯,而且份量也多,價錢又不貴鍋燒牛肉飯:份量也很足,牛肉就一般,味道也是普通,但鍋不太熱,沒有隻焦啊!不過也可以一試;不過湯就咸了點午餐真的不貴,亦有多選擇,不太要求,也可一試,不過人手卻不太足,好像做來做去都是那幾位員工.

雜錦魚生飯:朋友點的,告知不錯,而且份量也多,價錢又不貴

雜錦魚生飯
鍋燒牛肉飯
2010-06-18
(非會員)
2010-06-15 8 瀏覽
入到去好似得罪哂d人咁...間鋪唔係好多人,D侍應都好得閒但我地叫佢落單果陣,佢竟然叫我地自己寫單我入放題日本料理!!!?正常唔清楚呢間鋪運作既人,唔識落單,所以落錯單好正常雖然我地落錯單係我地唔岩...但係D侍應同經理竟然黑我地面!!又係佢地叫我地自己落單既!!佢地一早做番自己應做既野咪咩事都無囉!!如果個個客人識自己落單,咁要侍應黎做咩!!?要黎俾面色人睇!?之後佢地上菜果陣,大大力將D碟放落抬度!!!!呢餐飯食到成肚氣!!!我地作為消費者唔通要俾錢買難受!?雖然佢D野食都唔錯,但咁差既服務態度!點好食都食唔落啦!!!!!!!!!!
入到去好似得罪哂d人咁...

間鋪唔係好多人,D侍應都好得閒
但我地叫佢落單果陣,佢竟然叫我地自己寫單
我入放題日本料理!!!?
正常唔清楚呢間鋪運作既人,唔識落單,所以落錯單好正常
雖然我地落錯單係我地唔岩...
但係D侍應同經理竟然黑我地面!!

又係佢地叫我地自己落單既!!
佢地一早做番自己應做既野咪咩事都無囉!!
如果個個客人識自己落單,咁要侍應黎做咩!!?
要黎俾面色人睇!?
之後佢地上菜果陣,大大力將D碟放落抬度!!!!

呢餐飯食到成肚氣!!!

我地作為消費者唔通要俾錢買難受!?
雖然佢D野食都唔錯,但咁差既服務態度!
點好食都食唔落啦!!!!!!!!!!
2010-06-15
(非會員)
2010-06-15 2 瀏覽
日本餐廳素來以有禮貌同尊重客人見稱但係呢間餐廳真係令我完全改觀我地一行7人去食好開心有房坐不過尼間野坐房係有代價既就係服務勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁差 一去到叫極都冇人理經過我地好似狗咁一輪密集式既叫喚之後一位冬姑頭肥仔侍應隆重登場以一個極威武既姿態行入尼而且目露凶光個時我已經攪唔清楚邊個係客人跟著就同佢講:令我地一行人驚訝既係佢唔係寫單而係將佢既落單紙放係我地將枱到叫我地自己寫注意係落單紙唔係壽司紙米黃色一隻手指長個d我地一行人甚為O咀以為尼個係日本既最新飲食文化.........為緊貼潮流只好啞忍提議尼間野下次可唔可以俾我地自己煮埋。咁你地咪可以一個侍應睇哂成間舖囉何樂而不為呢?跟著我地自己落錯單個位肥仔侍應再度登場極不滿咁幫我地親身落單個時岩岩回返神原來我地係客人但係仍然落錯由此證明一間餐廳係可以連侍應都唔洗請既任由客人DIY先係皇道一位藍衫類似經理既物體終於出現而且亦帶住江川式既招牌黑面同我地CHECK單尼間野既食物味道已不算好態度影響食慾我地覺得尼間非常唔好食好似係監獄食飯咁尼D經歷係錢買唔到架!!!!奉勸大家心情極好或想體驗坐房寫單既樂趣,絕對可以一試
日本餐廳素來以有禮貌同尊重客人見稱

放係我地將枱到叫我地自己寫
注意係落單紙唔係壽司
米黃色一隻手指長個d
我地一行人甚為O咀

以為尼個係日本既最新飲食文化.........
為緊貼潮流只好啞忍
提議尼間野下次可唔可以俾我地自己煮埋。
咁你地咪可以一個侍應睇哂成間舖囉

尼間野既食物味道已不算好
態度影響食慾
我地覺得尼間非常唔好食
好似係監獄食飯咁
尼D經歷係錢買唔到架!!!!
奉勸大家心情極好或想體驗坐房寫單既樂趣,絕對可以一試

雪花紛飛*v*
去的時候是下午餐的時候全部東西都有半價又想食sushi所以入去了(話說現在沒有這個優惠了...可能是沒有人的關係我叫的東西我覺得都不錯滿新鮮的所以雖然只有2人但叫了好多東西吃(而且都是第一次來這兒食的說其他的都不多說了看看相片就明了雖說相片影得滿差的說....(毆...不過看最近的食評都說它現在可差了好多呢希望快快改善吧
去的時候是下午餐的時候
全部東西都有半價
又想食sushi
所以入去了
(話說現在沒有這個優惠了...

可能是沒有人的關係
我叫的東西我覺得都不錯
滿新鮮的
所以雖然只有2人
但叫了好多東西吃
(而且都是第一次來這兒食的說

其他的都不多說了
看看相片就明了
雖說相片影得滿差的說....(毆...

不過看最近的食評都說它現在可差了好多呢
希望快快改善吧
2009-12-02
2010-04-25 6 瀏覽
想食壽司, 見羽壽司有好多人排隊, 於是試下呢一間 (因為有全單8折)入去之前, 職員話要俾現金吾可以簽咭, 我地即刻睇下自己有冇咁多錢, 好彩有. 原來佢地個碌咭機壞左.店內客人不多(但當時係7點幾既食飯高峰時間), 迴轉帶既選擇吾多, 所以我地決定填order紙, 叫左幾款壽司, 拉麵同沙律.壽司一來, 嘩, 又細件又窄身, 同其他壽司店差好遠喎!!!!! 拉麵同沙律都係普普通通.埋單時, check一check單, 發覺佢計多左一碟錢, 即刻同佢講, 佢都肯改番張單. 所以大家記住埋單一定要check單呀!!8折完先覺得係正常價格囉, 所以覺得吾抵食, 冇下次!!

8折完先覺得係正常價格囉, 所以覺得吾抵食, 冇下次!!
2010-04-21
銅鑼灣區, 人多Shopping多食店多, 夜晚想搵野食, 預左排隊等位, 試過響 “X長壽司” 等左成2個鐘先有位, 今次唔制嘞! 行到謝斐道, 見到一間面積唔細, 但內裡得 2 個客既日式料理, 門口仲要有侍應派免費三文魚刺身贈劵, 令我有 d 驚, 原來侍應話近日信用卡刷咭機壞左, 要收現金, 好多客聽左都掉頭走, 我見佢價錢唔係貴, 應該夠錢俾, 就入去一嘗包場感覺啦!食評如下 ~三文魚壽司 ~ 從未見過細件得咁可憐既三文魚壽司, 得 2cm闊 X 5.5cm長, 而且因為無客, 響迴轉帶度轉到乾晒, 當然唔好食!吉列豬卷 ~ 無咩味, 冷冰冰, 完全無 “吉列” 炸過既脆口感覺, 唔知自己食緊豬肉卷. 縱使有芝士響面, 都一樣係淡而無味.三文魚刺身 ~ 新鮮切出黎既, 夠厚, 有魚油, 夠香滑, 幾好食! 北寄貝沙津船 ~ 好大件, 內裡好多料, 有野菜八爪魚黑魚籽等等, 大大啖咬落去, 好味! 滿足! 蒜片牛柳粒 ~ 好好味! 熱辣辣好香, 食落口好 Juicy! 好腍好有肉味, 醬汁剛好帶出牛柳香味, 一定要試呀! 日式蒸蛋 ~ 超細 Size, 睇見已經嬲, 食落只係

食評如下 ~

日式蒸蛋 ~ 超細 Size, 睇見已經嬲, 食落只係得半粒蝦仁, 一片鳴門卷, 4 啖食完, 搵笨唔討好!

總括黎講, 壽司真係轉得太耐, 乾晒唔得! 反而廚房熟食做得唔錯

服務方面, 無咩特別, 全場好靜, 侍應企晒響度, 好悶旦既感覺.

會去多一次再試, 不過去前會先問佢可以俾信用卡未, 同埋睇過裡面有無多 d 客先, 無就唔會入去啦, 無謂又睇住 d 轉到乾晒既壽司………
店舖外觀
店內環境
餐牌
三文魚刺身 (食滿 $100 免費送, 單叫 $35)
吉列豬卷 ($24 / 4件)
北寄貝沙津船 ($20)
蒜片牛柳粒
日式蒸蛋 ($12)
店舖外觀
店內環境
餐牌
三文魚刺身 (食滿 $100 免費送, 單叫 $35)
北寄貝沙津船 ($20)
蒜片牛柳粒
12月15日, 夜晚同呀菲喺銅鑼灣行逛, 忽然我地都好想食壽司, 但係又唔想食一d成日都食嘅店舖, 咁我地就揀未食過嘅去試~ 首先我地去咗花板壽司, 但係去到發覺已經執咗… 唔緊要, 我地仲有好多間要試, 跟住黎咗江川壽司, 完全唔洗等位, 我地高高興興入去開餐~ 點知就係我地惡夢嘅開始……::: 三文魚壽司 ::: $9三文魚望落色澤紋理唔錯, 唔算厚但係都唔差. 不過一咬就出事! 三文魚唔係好差, 只係唔肥美… 最難食係舊飯!!! 只係有非常酸嘅醋味, 成件壽司除咗酸食唔到其他味… 好失敗!!!::: 北寄貝沙律腐皮壽司 ::: $20食完三文魚壽司之後, 都有d頂唔順… 不過又order咗呢個, 就再食埋佢試真d… 又中招!!! 腐皮望落已經乾爭爭, 食落去有如海綿咁, 感覺奇差, 好核突! 北寄貝沙律只係有個凍字, 無北寄貝味都算啦~ 好難得沙律連沙律醬味都無, 得雪味, 飯都係咁, 極酸…::: 蟹棒壽司 ::: $12已經頂唔順, 唸住食多個蟹棒壽司睇下d野食係咪真係衰成咁… 蟹棒都係好似未解凍咁, d肉好硬… 繼續一舊酸飯! 好!! 閃人!!! 決定咗去第二度食過!好耐

::: 三文魚壽司 ::: $9

::: 北寄貝沙律腐皮壽司 ::: $20

::: 蟹棒壽司 ::: $12

好耐都冇食過咁酸嘅壽司飯, 好似以前呀媽整嘅壽司咁…d侍應service又差, 晚飯時間都冇人, 真係入錯店… 之後, 我地決定咗再食壽司, 點知一惡夢未完, 另一惡耗又響起…
三文魚壽司
北寄貝沙律腐皮壽司
蟹棒壽司
2009-12-15
當日去到銅鑼灣搵左幾間食店,見到有間叫江川個門面好似幾有日本feel,最後決定試試佢.....最初我見到d師傅無用手套整食物,感覺唔乾淨,但我老公話佢用得手黎整食物,間鋪一定好乾淨.咁又係喎~於是開始搵野食,我地安排坐係迥轉吧,個帶位話會比order枱多d特別野食,但個轉轉上面都fill唔滿條軌,是但拎左幾碟番黎,一食..嘩!!!好好味.....老公都係咁話,個皇帝蟹腳睇落去好似乾爭爭咁,但食落又好鮮甜喎,其他刺身我地就叫order整啦...我地都叫左好多野,埋單都諗住要四五佰,點知只需兩佰幾,真係抵食.......總括黎講,我地叫既食物同刺身睇上黎好唔靚,食落口又非常新鮮好味,我同老公都覺得呢餐好正,食到我地想食既野,好滿足!!比較差的食物是: 炙燒鰻魚 (連我老公都話唔好味,咁呢款要認真改善一下了)

2009-10-20
生日