之前生日飯 食過呢間小小商舖真心唔錯所以今次朋友生日我再黎過今次我地左豬扒擔擔麵走花生醬*因怕太溜朋友叫左麻辣牛𦟌上海幼麵套戲追加左兩籠小籠包野飲 豆漿+樽裝烏龍茶小食叫左 鍋貼+鹽水鴨+蘿蔔絲蘇+麻辣肥腸叫完等上菜最終成枱都係 超級滿足即刻手機食先真心推介小籠包同蘿蔔絲蘇 熱食 真心好食好易比其他客叫晒鹽水鴨 - 算係比較大碟 - 食落有軟骨 - 唔錯鍋貼 可以 - 會爆汁麻辣肥腸對比下相對失色因叫得比較多野食 老闆都唔會限時呢個就係大機構同小商舖分別呢間舖頭我係一定會回頭 下次再見
之前生日飯 食過呢間小小商舖

生日
  • 小籠包
  • 蘿蔔絲酥餅
2023-12-20 161 瀏覽
吓啊,今次去咗一間叫江南味嘅地方,簡直係美食嘅小寶庫嚟!🍲首先,啲生煎鍋貼真係爆煎得啱啱好,表面嘅酥脆同內裏嗰股韌嫩嘅感覺簡直交織到完美!肉饀滿滿,啖啖肉味,咬落去嗰陣“咘啾”嘅聲嚦,正宗!再講清湯小籠包,呢個係我個人嘅最愛。皮薄得嚟,得嗒得嗒嘅豬肉汁都包得緊緊地,真係有手藝!佢哋啲獅子球菜飯都幾有驚喜,個肉球大同有肉味,係咁滑咁嫩,餓咗一日嚟嘅我瞬間就飽晒。😋講到莱肉雲吞米粉,我就覺得間間都有得整,但係佢哋個湯底味道馳啱馳味,豬肉同菜嘅比例攪得好,清新唔膩口。特式豬扒肉燥菜飯嘅豬扒,外脆內嫩,就算係平凡嘅一餐都可以食得好滿足!🐷啊,講到尾,啲自製豆漿絕對係必喝嘅!幾樽都唔嬲,香濃得滯,一啖流到心底,仲要冇豆渣,滑到不得了,飲完之後整個人都覺得清爽!無論點樣,江南味給我嘅感覺就係平民價格,卻有賓至如歸嘅享受,食物滿分,味道又正。下次過嚟大角咀,一定要再次開饗佢哋嘅手藝!🥢

2023-11-09 201 瀏覽
$60一碟江南雞脾菜飯比較細碟,女仔也不夠飽所謂的「飯餐」就係跟一杯豆漿但係豆漿完全冇豆味,飲落似糖溝水,超級甜菜飯味道不是差的,只是性價比很低另外鋪內環境不理想,鋪面很細但勉強放多枱椅,坐得好迫
$60一碟江南雞脾菜飯
比較細碟,女仔也不夠飽
所謂的「飯餐」就係跟一杯豆漿
但係豆漿完全冇豆味,飲落似糖溝水,超級甜
菜飯味道不是差的,只是性價比很低
另外鋪內環境不理想,鋪面很細但勉強放多枱椅,坐得好迫
2023-10-15 201 瀏覽
朋友帶我來這家小店。老闆娘很熱情,也很喜歡聊天。點了兩個碟頭飯,排骨和扣肉都很入味。聽說蟹黃小籠包很好吃,也點來嚐下,未想到小籠包真的好讚,汁多味美,熱氣騰騰!臨走還打包了2份雞翅。小店也能吃到超滿足
今日天氣好熱,同個friend出街食,又唔想周圍行,於是响佢屋企附近搵到一間江南味,佢話都未食過想試下。呢間係小店,座位唔多同埋有啲迫,我哋早到唔使等位,但係都要坐近門口嗰張枱(因為係最後一張吉枱😅)。餐牌食物選擇唔多,但價錢非常實惠,我哋點咗幾款小食同一款主食試下。飯餐:特色豬扒肉燥飯 $60.-豬扒炸得金黃香脆,肉質軟腍,肉燥唔算多但味道幾好,菜飯軟熟唔會太濕,撈埋肉燥一齊食幾好食。清湯小籠包(跟餐加$28.-)包皮做得幾薄,但咬落質感有啲奇怪,唔似用全麵粉做,湯汁充足味道唔錯,餡料冇乜肉香味而且質感比較鬆散。豆漿(餐飲)有豆香味,凍凍地幾好飲。生煎鍋貼 $35.-一碟有4大隻鍋貼,煎得非常乾身香口,餡料飽滿,同樣肉質比較鬆散內味淡。蘿蔔絲酥 $40.-一碟有3件,外層炸得乾身,口感非常酥脆,蘿蔔絲餡清甜多汁,比起好多茶樓做得更出色👍。胡椒燒餅 $45.-一碟有4件,外層烤得焦香,胡椒味勁香濃,但餡料混有梅菜,整體味道其實👌,但個人偏愛全肉。

飯餐:特色豬扒肉燥飯 $60.-

清湯小籠包(跟餐加$28.-)

豆漿(餐飲)
有豆香味,凍凍地幾好飲。

生煎鍋貼 $35.-

蘿蔔絲酥 $40.-

胡椒燒餅 $45.-

2023-03-08 896 瀏覽
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 江南味 💥 大隻仔喺OpenRice見呢間餐廳0負評已經想食好耐,上次嚟餐廳休息,今日睇完戲專登過嚟食晚飯。不負所望,餐廳價錢平,質素高,尤其是蘿蔔絲酥餅超高水準,值得推介。👍👍⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 特色豬扒肉燥飯+豆漿 $55炸豬扒有少少肥膏,肉唔死實,炸漿夠薄身,炸出嚟嘅豬扒外脆內軟,而且豬扒夠入味,至少用調味醃過一日。如果要挑剔嘅話,就係逼油功夫一般,炸豬扒有少少油膩。肉燥菜飯味道好好,撈飯一流。豆漿偏甜,唔太夠冰凍。🔥 江南鎮江排骨菜飯+豆漿 $50鎮江排骨冇雪味,肉夠腍,紅燒汁夠多,甜甜地,好好味,撈飯一流。😋😋🔥 +2件 江南春卷 $10一條長春卷切開2件,炸春卷皮好脆但比較油膩,逼油功夫麻麻地。春卷餡內蔬菜夠新鮮。🔥 +4件 上海小籠包 $25小籠包賣相精緻,用上四方木蒸盒裝住。外皮超級薄但比較乾身,薄到可以見到入面湯汁,係高質嘅小籠包。要挑剔嘅地方係雖然小籠包餡料調味好好但

大隻仔今次覓食嘅店舖就係

服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔥 特色豬扒肉燥飯+豆漿 $55
肉燥菜飯味道好好,撈飯一流。
豆漿偏甜,唔太夠冰凍。
特色豬扒肉燥飯+豆漿

豆漿

🔥 江南鎮江排骨菜飯+豆漿 $50
江南鎮江排骨菜飯+豆漿

🔥 +2件 江南春卷 $10
春卷餡內蔬菜夠新鮮。
江南春卷

🔥 +4件 上海小籠包 $25
小籠包賣相精緻,用上四方木蒸盒裝住。
要挑剔嘅地方係雖然小籠包餡料調味好好但食得出係用冰鮮絞肉,而且附送嘅鎮江醋,薑絲切得太粗了。
上海小籠包

🔥 3件 蘿蔔絲酥餅 $40
超級厲害既蘿蔔絲酥餅,光睇酥餅外層,好似藝術品一樣,一層層整整齊齊,製作技巧十分之高。
咬一啖蘿蔔絲酥餅十分鬆脆,外皮夠薄,入面蘿蔔絲夠多,調味好好又冇生蘿蔔澀味。
蘿蔔絲酥餅唔油膩,逼油功夫一流,不過所用嘅炸油有咁上下歷史,炸出嚟嘅食物比較深色。
大隻仔超級推薦蘿蔔絲酥餅。

🔥 4件 古法生煎菜肉包 $35
古法生煎包做法係用菜肉包煎香兩面至金黃色,餡料好重酒味蓋過豬肉味。
古法生煎菜肉包

食後評語:
每樣食物醃製時間夠長,都好入味,調味唔馬虎。
小店形式,地方比較狹窄,服務周到,仲提供紙巾。
呢個價錢,又高質素,絕對超值。

特色豬扒肉燥飯+豆漿
江南鎮江排骨菜飯+豆漿
上海小籠包
  • 豬扒肉操飯
  • 鎮江排骨菜飯
2022-07-21 1430 瀏覽
大角嘴近期多咗好多好嘢食,今次又俾我搵到間隱世小店👍🏻👍🏻👍🏻夜晚8點黎到都坐到full哂,好彩5分鐘就有位了,夏天最怕等位等到出哂汗🙈間舖真係唔大,坐得都算迫😗不過估唔到佢咁細間舖都有得手機落單,出色😂等左10分鐘左右食物就嚟啦~個人覺得套餐都幾抵食$4x有小食有飯仲有自家製豆漿,食物水準仲要高質,晚餐黎講真係抵到爛啦😂😂個人最欣賞佢所有食物都係熱辣辣,夠哂新鮮依間絕對會再黎,為左蘿蔔絲酥同炸豬排專登黎食都值啊!~~
等左10分鐘左右食物就嚟啦~
個人覺得套餐都幾抵食

個人最欣賞佢所有食物都係熱辣辣,夠哂新鮮

依間絕對會再黎,為左蘿蔔絲酥同炸豬排專登黎食都值啊!~~
小籠包
  • 招牌炸豬排
  • 江南春卷
  • 小籠包
2022-07-17 837 瀏覽
🥟生煎鍋貼 $35鍋貼外皮煎到脆卜卜但唔會太硬脆得嚟都食到麵包煙韌軟糯嘅口感豬肉內餡多汁飽滿 要開麵皮就已經“咘啾”商務套餐 $75🥄清湯小籠包(4件)自己喺屋企都試過整小籠包 知道有一定嘅難度小籠包包皮薄得嚟唔容易穿 可以緊緊包住裏面嘅肉汁豬肉餡同樣多汁飽滿🦁️獅子球菜飯呢款睇落比較輕盈但其實都幾飽肚有兩粒差唔多半個拳頭大嘅獅子球醬汁唔係常見嘅紅燒 反而係偏淺黃色稠啲嘅菜飯都真材實料 有大約一碗滿嘅飯混合好多蔬菜粒粒商務套餐 $75🥄清湯小籠包(4件)🐽莱肉雲吞米粉愛辣所以就嗌咗個小辣淺嚐雲吞內餡係白菜混合豬肉🍚客飯套餐 $55特式豬扒肉燥菜飯豬扒外皮炸得酥脆 雖然偏薄但肉質都幾嫩肉燥份量適中唔會令菜飯變得過份軟爛🍜容飯套餐 $50🥬韭菜雲吞上海粗麵雲吞內餡係韭菜混合豬肉感覺同菜肉雲吞比豬肉比例比較少 所以韭菜味更突出麵條賣相似米線但質地更滑帶點軟糯呢款就嗌咗清湯 可以飲到清甜嘅豬骨湯底呢款就嗌咗清湯🥛自製豆漿以上每款套餐都附上一杯自製豆漿唔好睇佢普普通通 我哋一致認為係呢餐嘅No.1🏅️豆漿質地香濃絲滑 飲到陣陣豆香味 有微微甜味又好夠天然最緊要係味道平衡到又唔會有豆渣影響口感絕對係我
生煎鍋貼
🥟生煎鍋貼 $35
鍋貼外皮煎到脆卜卜但唔會太硬
脆得嚟都食到麵包煙韌軟糯嘅口感
豬肉內餡多汁飽滿 要開麵皮就已經“咘啾”

商務套餐 $75
商務套餐
🥄清湯小籠包(4件)
自己喺屋企都試過整小籠包 知道有一定嘅難度
有兩粒差唔多半個拳頭大嘅獅子球
醬汁唔係常見嘅紅燒 反而係偏淺黃色稠啲嘅
菜飯都真材實料 有大約一碗滿嘅飯混合好多蔬菜粒粒

商務套餐 $75
🥄清湯小籠包(4件)

🐽莱肉雲吞米粉

以上每款套餐都附上一杯自製豆漿
唔好睇佢普普通通 我哋一致認為係呢餐嘅No.1🏅️
豆漿質地香濃絲滑 飲到陣陣豆香味 有微微甜味又好夠天然
最緊要係味道平衡到又唔會有豆渣影響口感
絕對係我飲過最最最出色嘅凍豆漿!
生煎鍋貼
客飯套餐
2022-07-12 581 瀏覽
滷香肥腸上海幼麵雞翼擔擔麵清湯小籠包胡椒燒餅滷香肥腸上海幼麵d肥腸份量比較小😂😂未能夠試到好唔好味,但洗得乾淨嘅,無異味。雞翼擔擔麵d雞翼炸得幾好味,外層有油炸香味,內層又多汁,最重要喺雞翼大大隻又飽滿。清湯小籠包都唔錯,皮薄,包湯夠香。胡椒燒餅就有d失望🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️個包無咩汁水,同埋可能我食唔慣個包皮。
滷香肥腸上海幼麵

雞翼擔擔麵

清湯小籠包

胡椒燒餅

清湯小籠包都唔錯,皮薄,包湯夠香。

2022-07-06 434 瀏覽
Southern Delicacy has one of the best xiaolongbao in town! 清湯小籠包 Xiaolongbao Shanghainese Steamed Soup DumplingsHandmade, fresh and steaming hot. Thin wrapper, savory pork and a ton of soup in the dumplings. The taste was perfect and not too salty. 雞翼擔擔麵 Dandan Noodles with Deep-fried Chicken WingsThe wings are freshly fried, very crispy and thin batter. Juicy meat. Sizes are big too! The broth of the dandan noodles was slightly over-seasoned. A bit too much MSG.On a side note, please make sure

On a side note, please make sure you are not in a hurry because it takes 20mins from order to serve!
2022-06-11 521 瀏覽
已經吃過無數次,老顧客了每一次吃,都有唔同驚喜最推薦就係:✨必食小籠包✨ 皮薄餡多汁,係我想要的小籠包😆✨皮蛋✨ 老闆自己調製的秘制涼拌皮蛋醬汁,好吃到我要伴埋面一齊吃😋(鍾意辣嘅朋友,記得要備註大中小辣喔~)✨蔥油拌麵✨ 最令我意外的主食,不油膩,好入味,加辣更加一流👍🏻每一樣小食各有特色,可以慢慢嘗試,生煎包,爆汁鍋貼,蘿蔔酥一定要嘗試價錢又唔貴,重點好味😋喜歡吃辣野可以叫老闆加辣,加左辣,味道更不同提提大家:逢星期一休息無開
已經吃過無數次,老顧客了

每一次吃,都有唔同驚喜

最推薦就係:
✨必食小籠包✨ 皮薄餡多汁,係我想要的小籠包😆
朋友,記得要備註大中小辣喔~)

價錢又唔貴,重點好味😋
喜歡吃辣野可以叫老闆加辣,加左辣,味道更不同

提提大家:逢星期一休息無開
2022-05-29 387 瀏覽
再到這裏,當然要試吓啲未食過的東西,要了生煎鍋貼、手切蒜泥白肉、江南春卷、家鄉紅燒肉菜飯及凍豆漿。生煎鍋貼外皮煎得香脆,豬肉嫩滑多汁;江南春卷外脆內軟,餡料只用了沙葛、紅蘿蔔及椰菜,連素食者也適合食用;家鄉紅燒肉菜飯肥瘦均勻,尤其是醬汁更調得惹味;反而手切蒜泥白肉,肉質明顯過熟,好在醬汁同樣吸引,配菜飯更是一絕。價錢優惠,水準出色,下次再試多幾味!#生煎鍋貼 $35#手切蒜泥白肉 $32#江南春卷 $10#家鄉紅燒肉菜飯 $50#凍豆漿江南味地址: 大角咀櫸樹街2號富多來商場一期地下3A號舖電話: 56292070

價錢優惠,水準出色,下次再試多幾味!

#生煎鍋貼 $35

地址: 大角咀櫸樹街2號富多來商場一期地下3A號舖
電話: 56292070
2022-05-21
2022-05-02 488 瀏覽
某網台飲食節目主持人推介的食店,聽落頗吸引。店仔細細,大約十多個座位,人多就有排等。叫了蘿蔔絲酥、獅子球菜飯、清湯小籠包、古法生煎菜肉包、江南特式豬扒及豆漿;印象最深係「蘿蔔絲酥」;夠酥夠脆,又多蘿蔔絲、「獅子球」肉質鮮美又多汁、「小籠包」肉嫩湯汁鮮甜;還有很多款式留待下次去試!價錢實惠,食材新鮮味道好,有heart小店值得多多支持。#蘿蔔絲酥 #獅子球菜飯 #清湯小籠包 #古法生煎菜肉包 #江南特式豬扒 #豆漿 #下次去會唔會等更耐呢 #江南味 地址: 大角咀櫸樹街2號富多來商場一期地下3A號舖電話: 56292070

價錢實惠,食材新鮮味道好,有heart小店值得多多支持。

#蘿蔔絲酥

• 蘿蔔絲酥
  • 獅子球菜飯
  • 清湯小籠包
2022-04-23 455 瀏覽
早在三月疫情期間,心情欠佳,覺得要吃好東西,所以有人介紹之下去了江南味,點了炸排骨擔擔麵、蘿白絲酥、小籠包、菜肉雲吞幼麵、春卷😋😋,蘿白絲酥做得很出色,鬆化香口,滿滿蘿白絲,超好味比美出名大酒樓;炸排骨鬆脆,醃肉味恰到好處,小籠包皮薄而且咬下有湯汁流出👍🏻👍🏻在今時今日想吃一隻皮薄有汁小籠包在香港有點難度,菜肉雲吞幼麵不過不失,整體我覺得此食店水準👍🏻👍🏻超班,而且是價錢不貴平民食堂
2022-03-10
  • 蘿蔔絲酥、小籠包
2022-03-30 1247 瀏覽
今午本想去大角咀出名的拉麵,但排長長的人,走着走着到這間小店,坐位只有10個左右,點了午餐韮菜雲吞,(韮菜多),可以有大,中,小辣選擇,豬扒担担麵,豬扒炸好食,小籠包,最後加多蘿白絲酥餅3件39元,每樣都是自家製,好吃,蘿蔔絲酥餅是我近年食過最出色,即做即炸,其它都做出色,味精不重,小籠包4個30元,肉餡不會太多肥肉,皮也不錯,比其它的好食,見隔枱打包幾籠,會回頭,希望能維持,但只得很小坐位,性價比高,下次試胡椒餅,
2022-03-30
  • 蘿蔔絲酥餅,小籠包