2025-04-11
試咗佢哋嘅大碗面,真係令人難忘!我揀咗公仔面底,嗰個微咖喱辣湯底真係正到痹!😜 咖喱辣嘅味道調配得剛剛好,嗆辣之中帶住咖喱嘅濃郁香味,一啖湯落肚,全身都暖笠笠,簡直打咗個「正」字。面底嘅公仔面吸收咗湯底嘅精華,每一口都充滿嗰種惹味嘅咖喱辣香。而搭配嘅芝士竹輪同日式蟹棒,更加令美味加倍。芝士竹輪咬落去,芝士嘅香濃即刻喺口腔中散發開嚟,同咖喱辣湯底完美融合;日式蟹棒則鮮味十足,口感彈牙,食起身好過癮。仲有嗰個流心蛋,真係一大亮點!輕輕一戳,蛋黃就好似金黃色嘅熔岩一樣流出嚟,將蛋黃拌喺面入面,每條面都裹上濃郁嘅蛋黃,口感更加豐富,香滑又惹味,真係超讚👍除咗呢個大碗面,佢哋嘅豬手撈面都非常值得一試!豬手煮得淋滑,入口即化,鹵味濃郁,同爽滑嘅撈面一齊食,味道一流