餐廳: 永年士多 (香港逸東酒店)
資訊:

好多年前喺元朗已經食過永年呢間車仔麵食一次已經愛上佢嘅秘製辣汁 嗰陣時成日都要排隊先有得食😩自從開多咗分店之後 間唔中都會食吓過下口癮唔同分店都食過 都真係第一次打食評🤨今日收工同男朋友食夜晚所以嗌咗一碗幾餸麵加底同佢share另外嗌咗小食 有雞翼尖 腐乳通菜同埋鮮奶油多士🤩🤩🤩另外叫咗兩杯特色飲品 勁滿足!!車仔麵底揀咗油麵 加底 同男朋友share食~配料有:炸腐竹 豬腸 辣魚蛋 牛筋 牛肚極推薦炸腐竹好好味 😋勁脆口豬腸同埋牛筋都好入味 正小食揀咗一份雞翼尖 好抵食 份量好多🤩夠味夠腍!!腐乳通菜- 腐乳醬非常濃郁🤩鮮奶油多😍😍😍係我嘅最愛每次食永年都一定會嗌 真係超級好食 烘底勁脆加埋片奶油 🧈再加埋煉奶 入口即溶 加埋甜甜地嘅煉奶 依家睇返張相都勁回味😌特色飲品揀咗菠蘿冰同埋抹茶紅豆冰🤣其實都唔使多介紹 永年嘅抹茶紅豆冰都好出名 我又係每次都會嗌~ 菠蘿冰就男朋友嗌嘅我就冇試味 不過佢話浸味道都幾清爽🤨
好多年前喺元朗已經食過永年呢間車仔麵
食一次已經愛上佢嘅秘製辣汁
嗰陣時成日都要排隊先有得食😩
自從開多咗分店之後 間唔中都會食吓過下口癮
唔同分店都食過 都真係第一次打食評🤨

今日收工同男朋友食夜晚
所以嗌咗一碗幾餸麵加底同佢share

車仔麵底揀咗油麵 加底 同男朋友share食~
配料有:炸腐竹 豬腸 辣魚蛋 牛筋 牛肚
  • 鮮奶油多
  • 抹茶紅豆冰
  • 辣魚蛋
2025-07-08 83 瀏覽
香港嘅食車仔麵已經變成平民美食多時,永年係元老級車仔麵老字號。已經多次過嚟食,今晚又嚟啦😍😍😍湯底調味香濃,呢度辣汁果然係靈魂,辣度真係唔係同你講笑,配料方面選擇又多,仲有經典樽仔奶茶就係必點啦!叫埋抹茶紅豆冰就仲Prefect🍜中辣咖哩汁油麵🐷豬手 腍滑入味,啖啖膠質,食落超滿足。 🐮牛筋 炆嘅腍,時間啱啱好,口感一流。 🐟魚腐 滑溜吸湯,咬落爆汁。 🪸紫菜 爽滑得嚟令成碗麵更有層次。 🍄‍🟫冬菇 厚身多汁,吸哂咖哩味,菇香突出。 🍜油麵 彈牙又掛汁力強,每啖都香辣惹味。🥗小辣咖哩汁菜底🦑墨魚蝦卷 外脆內彈,蝦香同墨魚味十足。 🐔滷水雞翼 滷得入味,雞翼嘅肉滲出滷香。 🐮牛筋 非常軟腍,炆嘅時間啱啱好。 🫜蘿蔔 特別入味,吸哂咖哩汁,甜中帶辣。 🪸紫菜 清新解膩,提升口感。 🌱菜底 健康減碳水之選,配辣汁好開胃。🦑 街頭辣魷魚串魷魚彈牙,辣味直衝味蕾,超有街頭風味,食完停唔到口! 🐔滷水虎皮鳳爪皮滑骨香,滷水香氣濃郁,膠質豐富,啖啖滋味。 🥬 蠔油菜心爽脆,蠔油香濃,食落清新又解膩。
已經多次過嚟食,今晚又嚟啦😍😍😍

🍜中辣咖哩汁油麵

🐷豬手 腍滑入味,啖啖膠質,食落超滿足。

🐮牛筋 炆嘅腍,時間啱啱好,口感一流。
🐟魚腐 滑溜吸湯,咬落爆汁。

🪸紫菜 爽滑得嚟令成碗麵更有層次。

🍄‍🟫冬菇 厚身多汁,吸哂咖哩味,菇香突出。
🍜油麵 彈牙又掛汁力強,每啖都香辣惹味。

🥗小辣咖哩汁菜底

🦑墨魚蝦卷 外脆內彈,蝦香同墨魚味十足。
🐔滷水雞翼 滷得入味,雞翼嘅肉滲出滷香。
🐮牛筋 非常軟腍,炆嘅時間啱啱好。
🫜蘿蔔 特別入味,吸哂咖哩汁,甜中帶辣。
🪸紫菜 清新解膩,提升口感。
🌱菜底 健康減碳水之選,配辣汁好開胃。

🦑 街頭辣魷魚串
魷魚彈牙,辣味直衝味蕾,超有街頭風味,食完停唔到口!
🐔滷水虎皮鳳爪
皮滑骨香,滷水香氣濃郁,膠質豐富,啖啖滋味。

🥬 蠔油菜心
爽脆,蠔油香濃,食落清新又解膩。

2025-07-03
十幾年前喺元朗本店食開,當時仲係舊舖未裝修,估唔到依家開到咁多分店,仲將街頭風味升級,除咗車仔麵,仲有一串串小食,好似以前喺街邊食串串一樣,成個 vibe 返晒嚟! 蘿蔔一咬落去,湯汁滲出嚟,特別清甜,帶淡淡香氣,炆到夠晒入味,好難唔令人懷疑係咪有咩獨門秘技! - 咖喱魚蛋夠彈牙,咖喱汁掛得勻,每粒都入晒味。 - 牛筋燜到啱啱好,入口即化,滿滿膠質感。 - 大腸滷得夠淋,完全無腥味,仲帶少少甘香。 - 豬滑溜得嚟唔會粉粉地,輕輕一咬滲出滷水香氣,食完超滿足。- 豬吸晒湯汁,入口即化,仲帶微微膠質感,完全唔覺自己食緊啲罪惡嘢。- 魷魚爽口彈牙,食落有嚼勁,每條都掛晒滷汁,越咬越香!佢哋最近推出咗一串串小食,好似以前街邊食嗰啲串燒,雞腎、雞皮、魷魚鬚、豬紅都有,全部滷得夠入味,啱晒一班朋友一人一串邊食邊吹水! 鮮油多比起一般茶餐廳貴少少,但真係食落去就知點解值!牛油切得特別厚,夠香濃,每啖都充滿牛油香氣,最重要係——夠!凍!一咬落去,凍冰冰嘅牛油慢慢溶開,配埋烘得微脆嘅多士,簡直係邪惡之最! 呢度嘅樽仔奶茶都好出色,夠凍之餘,茶底帶微微熟普洱香氣,奶滑而不膩,完全唔係平時嗰啲

- 咖喱魚蛋夠彈牙,咖喱汁掛得勻,每粒都入晒味。
- 牛筋燜到啱啱好,入口即化,滿滿膠質感。
- 大腸滷得夠淋,完全無腥味,仲帶少少甘香。
- 魷魚爽口彈牙,食落有嚼勁,每條都掛晒滷汁,越咬越香!

呢度嘅樽仔奶茶都好出色,夠凍之餘,茶底帶微微熟普洱香氣,奶滑而不膩,完全唔係平時嗰啲沖得太淡或者太甜嘅奶茶,而係真材實料沖出嚟
  • 鮮油多
😀超開心永年士多開咗嚟佐敦,之前試過專登入元朗食,對於九龍人嚟講真係有啲遠。佐敦呢間環境感覺乾淨光線充足,人流唔會太多,唔使排長龍真係太好啦!由於呢期減緊肥,所以今日叫咗個菜芯底,呢度有菜底嘅選項,啱晒想戒澱粉嘅朋友。叫咗招牌咖哩汁,果然依舊出色,中辣又香又濃,邊個話減肥唔可以食辣㗎?🤪嘢。墨魚蝦卷食落口感彈牙,有墨魚味,唔會有種粉感。蘿蔔食得車仔麵,必點就梗係蘿蔔啦!呢度嘅蘿蔔炆得好腍,浸住啲湯勁入味,而且十分清甜。紫菜最愛叫紫菜,放喺湯入面浸軟,又係吸汁之選。朋友叫咗油麵,佢話好正,軟硬適中,柔滑掛湯。佢話極推薦呢度嘅豬手,炆得好腍好入味👍🏻👍🏻👍🏻牛筋佢share咗俾我食,我個人好中意軟腍嘅牛筋,呢個真係啱哂我口味👍🏻👍🏻👍🏻冬菇口感厚實,炆得入味,有做足功夫。小食鹵水虎皮鳳爪呢個期間限定小食,真係最好食嘅鳳爪,外皮經過炸香,然後再炆到軟化,每隻都好大隻,決定下次點2碟,因為越食越好味🤣滷水雞翼問世間邊個可以抗拒雞翼嘅魅力?呢個滷水汁雞翼又係必點!😍入味到連骨都入哂味,啲肉又唔會柴👍🏻抹茶紅豆冰好有日式抹茶mix港式紅豆冰嘅味道👅

墨魚蝦卷
食落口感彈牙,有墨魚味,唔會有種粉感。

蘿蔔

紫菜
最愛叫紫菜,放喺湯入面浸軟,又係吸汁之選。

朋友叫咗油麵,佢話好正,軟硬適中,柔滑掛湯。

佢話極推薦呢度嘅豬手,炆得好腍好入味👍🏻👍🏻👍🏻

牛筋

冬菇
口感厚實,炆得入味,有做足功夫。

小食
鹵水虎皮鳳爪

滷水雞翼
問世間邊個可以抗拒雞翼嘅魅力?
呢個滷水汁雞翼又係必點!😍
入味到連骨都入哂味,啲肉又唔會柴👍🏻

抹茶紅豆冰
好有日式抹茶mix港式紅豆冰嘅味道👅
2025-02-24
4天前 0 瀏覽
永年士多以經典車仔麵聞名,這間佐敦分店延續了一貫的水準,食材新鮮、湯底濃郁,自選配搭靈活,是地道港式風味的可靠之選。 分別點了四寶麵同三豬麵,豬腸汁甘香,分湯設計(+$3)貼心,避免麵條泡軟,湯頭可單獨品嚐。 都是揀了油麵,爽滑有嚼勁,如果食得辣,加辣更惹味。 另外仲點了瑞士汁雞脾流心蛋麵,雞脾燜煮入味,肉質嫩滑,流心蛋火候完美,蛋黃濃郁帶甜,搭配瑞士汁非常惹味。 小食都好出色,咖喱三寶,魚蛋、豬皮、蘿蔔吸飽咖喱汁,微辣香濃,味層次突出。 滷水雞翼,滷香十足,鹹甜適中,適合不嗜辣的食客。 飲品就揀了樽仔奶茶,茶味濃郁,奶香平衡,甜度適中,解膩必點。 永年士多的性價比不俗,尤其適合喜歡自選搭配的車仔麵愛好者。外賣亦能保持品質!

滷水雞翼,滷香十足,鹹甜適中,適合不嗜辣的食客。

外賣自取
2025-07-09 0 瀏覽
之前都嚟過呢間餐廳食一兩次,不過就唔係呢一間分店。無啦啦今個月收到一個,依間餐廳請我食生日麵嘅通知。成件事係覺得依間餐廳好撚型,因為依家大部份啲人都去咗北上食嘢,香港嘅飲食業啲餐廳生意環境都好似唔係太好,冇諗到仲會有咁樣嘅優惠。個招牌麵平時冇記錯好似要60蚊一碗加埋杯嘢飲,起碼要70幾蚊先買到單,但係佢招牌麵真係好豐富,有魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬腸、仲有啲菜都食到好飽。古代啲人生日會食生日麵(長壽麵),呢間可以食永記士多係招牌麵,仲要人哋餐廳請你食生日麵成件事覺得好特別。
之前都嚟過呢間餐廳食一兩次,不過就唔係呢一間分店。
無啦啦今個月收到一個,依間餐廳請我食生日麵嘅通知。

用餐優惠
試食活動
2025-07-04 0 瀏覽
車仔麵都係香港其中一個經典飲食之一,嚟香港都係要必食😆.無意發現這間以香港懷舊裝潢作主題的車仔麵店,很有特式,風格好有懷舊70年代的感覺。.餐廳都做咗好多唔同優惠,有一個$99 二人晚餐,有兩碗4餸麵、兩杯飲品、一碟菜,認真幾抵🤍.配料種類多,基本車仔麵配料都一定有,竟然有我最鍾意嘅芝士竹輪😻😻,呢度最主打係肥腸,有普通肥腸瘦腸特肥腸揀,幾特別😌.湯底應該係主打咖喱味同麻辣味,今次我揀咗咖喱微辣,咖喱味重,辣度還好,鍾意食辣嘅朋友可以點小辣以上❤️‍🔥
車仔麵都係香港其中一個經典飲食之一,嚟香港都係要必食😆
2025-07-04
  • 芝士竹輪
2025-07-04 0 瀏覽
「永年士多」在香港是無人不識的車仔麵店,我在元朗老店一直吃到現在,最喜歡佢哋嘅麻辣醬汁令人着迷,另外車仔麵送必吃豬腸、豬紅、滷水雞翼、牛腩、蘿蔔等等,全部做得非常入味,而且現在分店越開越多,想食就更加方便👍今日就去咗佐敦逸東酒店旗艦店,有大大個車仔麵檔打卡位,完全代表到香港文化,影相一流👍各自選車仔麵的食材、麵食、辣度和喜歡的飲品,大部份都係招牌名物😋😋▪️蘿蔔、牛筋、牛腩、酸齋油麵(小咖喱辣)配Sun檸樂(玻璃樽)▪️豬腸、豬紅、雞翼、魚腐米粉 (大麻辣)配樽仔奶茶(凍)▪️辣串Combo 唔夠喉更加可以點一個小食拼盤,有齊四款最多客人點嘅食材,牛柏葉、豬腸、魚蛋、魷魚配上微微辣嘅咖喱醬汁,超級惹味▪️鮮油奶多 正喎有港式代表多士「鮮油奶多」,厚厚麵包烘成香脆鬆軟嘅多士,放鮮牛油和煉奶,邪惡但好食▪️腐乳通菜蔬菜類選擇不少,腐乳通菜多醬是我的最愛🤗

▪️蘿蔔、牛筋、牛腩、酸齋油麵(小咖喱辣)
配Sun檸樂(玻璃樽)

▪️豬腸、豬紅、雞翼、魚腐米粉 (大麻辣)
配樽仔奶茶(凍)

▪️辣串Combo

▪️鮮油奶多

▪️腐乳通菜
蔬菜類選擇不少,腐乳通菜多醬是我的最愛🤗

• 豬大腸
2025-07-03 0 瀏覽
🔖永年士多扎根香港60年,全港總共有13間分店👍🏻分店陸續開到港九新界,這家位於佐敦逸東酒店樓下。店內環境乾淨明亮,位置也很寬敞舒適,還特別設計了老式車仔面檔充滿香港舊情懷,供大家打卡拍照~·`♡·自選車仔麵揀咗油麵+醬油流心蛋+蘿蔔+雞翼+牛柏葉配菜選擇多✨每款食材質素都唔錯油麵煙靭有咬口 蘿蔔清甜 炆得入味醬油流心蛋鹹香又流心 雞翼嫩滑🤤爽口牛柏葉無腥味 湯底濃郁 有水準嘅車仔麵👏🏻·`♡· 瑞士汁雞髀流心蛋麵+紫菜+魚腐麵條掛汁 瑞士汁香濃微甜雞髀🍗肉質嫩滑入味 唔會死甜流心蛋蛋黃啖啖流心 配埋一齊食層次感豐富😋·`♡·班蘭咖央多士烘底麵包外脆內軟 鮮油🧈+$2 牛油🧈頗厚 麵包烤到脆卜卜 塗上香軟幼滑嘅咖央醬 味道更豐富👍🏻·`♡·魚皮推薦炸魚皮 好香好脆 完全冇魚腥味‼️·`♡·蠔油菜心🥬菜心口感脆嫩 加咗蠔油味更鮮美·`♡·樽仔奶茶到店必點🤤經典港式奶茶奶茶絲滑濃郁 唔會過甜茶味啱啱好 亦唔會有苦澀感 跟奶味很平衡·`♡·抹茶紅豆冰紅豆🫘軟軟糯糯 保持到粒粒口感抹茶味濃郁帶有回甘 抹茶與紅豆好夾 抹茶控必試🍵#廟街 #油麻地警署 #油麻地

·`♡·自選車仔麵

自選車仔麵&蠔油菜心
炸魚皮
樽仔奶茶&抹茶紅豆冰
2025-06-30 42 瀏覽
放工同咗同事去呢度食車仔麵呢間人氣keep住高企 亦有幾間分店^_^今日去咗佐敦分店食牛筋腩蝦子撈麵小編好喜歡食牛腩而呢度嘅牛筋腩都炆得好入味尤其是牛筋炆得好腍蟹籽撈粗鹹鮮味配合柱侯汁好amazing另外加咗糖心蛋同埋招牌豬腸糖心蛋堅係流心 時間拿捏得好好豬腸炆得好腍帶點油脂所以好滑典型嘅車仔麵豬腸味道👍另加咗錢將個咖喱汁另上咖喱汁揀咗微辣 嚟到比較杰身用嚟撈麵OK招牌自選車仔麵同事揀咗菜底、陳皮魚蛋、蘿蔔、炸魚皮同糖心蛋菜底份量充足陳皮魚蛋份量亦唔少蘿蔔唔會過腍好爽甜炸魚皮都好多冇油膱味好鬆化韭菜花豬紅韭菜花好新鮮好甜爽豬紅份量好多一樣新鮮唔會夾起就爛招牌滷水雞中翼炆得勁入味雞翼中型size好夠肉地小編點咗樽仔奶茶茶餐廳嘅茶底飲落好香醇亦唔會過甜食辣嘢飲呢個解辣、解渴同事點咗紅豆冰佢話幾好 豆份量亦都好多今餐好豐富食到好飽下次再見👋🏼
放工同咗同事去呢度食車仔麵
典型嘅車仔麵豬腸味道👍
另加咗錢將個咖喱汁另上
咖喱汁揀咗微辣 嚟到比較杰身用嚟撈麵OK
招牌自選車仔麵
同事揀咗菜底、陳皮魚蛋、蘿蔔、炸魚皮同糖心蛋
菜底份量充足
炆得勁入味
雞翼中型size好夠肉地
小編點咗樽仔奶茶
茶餐廳嘅茶底飲落好香醇亦唔會過甜
食辣嘢飲呢個解辣、解渴
同事點咗紅豆冰
佢話幾好 豆份量亦都好多
今餐好豐富食到好飽
下次再見👋🏼

2025-06-27
5 分鐘 (堂食)
  • 招牌豬腸
  • 牛筋腩蝦子撈麵
  • 樽仔奶茶
  • 韭菜花豬紅
  • 滷水雞中翼
  • 蘿蔔
2025-06-28 49 瀏覽
今日我同朋友去咗一間位於佐敦嘅餐廳,呢度主打食車仔麵,好有心思呢度有車仔麵檔模型擺設,坐喺旁邊食,好有情懷,十足有老香港特色!酸齋個酸齋整得好好食,甜甜酸酸,作為小食一流。腐乳通菜通菜新鮮脆口,仲保留住佢原本嘅鮮味,腐乳醬嘅香氣令整碟菜增添咗層次感,食落口好滑蠔油菜心菜心色澤翠綠,煮得啱啱好,唔會過熟至尊米線湯底係用精選嘅材料慢煮出嚟,味道濃郁,至尊麵配豬手、雞翼、豬紅、豬腸、豬皮、魚蛋、蘿蔔,煙韌度啱啱好食落去每一口都充滿驚喜。米線本身滑溜,吸收咗湯底嘅鮮味大碗麵呢個大碗麵總共有10樣野,再加配魚腐,好豐富:豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜心,滷得好入味,每一口都能品嚐到不同的食材,豐富的口感和濃郁的湯頭讓人回味無窮。蘿蔔清甜冇渣,豬腸洗得乾淨,煙韌度啱啱好

酸齋
個酸齋整得好好食,甜甜酸酸,作為小食一流。

腐乳通菜

蠔油菜心
菜心色澤翠綠,煮得啱啱好,唔會過熟

至尊米線

大碗麵
2025-06-25 66 瀏覽
我一向都好鍾意食車仔麵,今日去左永年士多叫咗個二人餐:自選四餸,叫咗豬皮蘿蔔冬菇辣魚蛋粗麵,另一碗就叫咗豬紅蘿蔔冬菇辣魚蛋都係粗麵,我哋都唔細食,所以再叫多咗個自選菜底,入面有流心蛋辣魚蛋雞翼牛筋牛柏葉午餐肉魷魚韭菜餃,最後叫咗兩杯熱檸茶總括而言,咁多樣餸個味道都好出色,重點係好入味,尤其是蘿蔔好幼嫩、魚蛋微辣爽脆彈牙、牛筋牛柏葉個份量都好多,至於韭菜餃都好好食,啱晒我呢個最鍾意食餃子嘅人呢間舖頭餸菜嘅款式同份量都好多,而且二人餐都好優惠,啱晒同朋友一齊嚟食;至於環境方面好乾淨,侍應們都好主動幫手,餐廳性價比好高,推薦

2025-05-29
2025-06-23 67 瀏覽
今次去咗佐敦逸東酒店嘅永年士多,呢間分店一入門就感受到濃濃懷舊氣息🪧,六七十年代味道滿滿,牆上掛住舊香港霓虹燈招牌、車仔檔木牌,枱櫈都係復古設計,連餐具都帶返啲六七十年代茶記味道🪑🪧。但同時又好有現代感,空間新淨光猛✨,比起一般街邊車仔麵,呢度環境更乾淨企理。仲用QR code📱,懷舊同時又跟得上時代步伐。車仔麵最緊要配料乾淨新鮮。永年嘅清湯底用料足,入口清香自然,唔會過鹹或油膩,湯底唔會搶味,可以突出配料本身嘅鮮味。第一碗油麵配豬腸、豬紅、蘿蔔、雞翼🍜。豬腸乾淨無異味,入口彈牙爽滑🐷,豬紅細膩帶微甜,蘿蔔煮得透徹,清甜無渣🥕,雞翼大隻入味,肉質軟腍🍗。第二碗同樣選油麵,加咗牛柏葉、墨魚蝦卷🐮🦑🦐。牛柏葉爽脆有咬口,墨魚蝦卷彈牙鮮香,配油麵啱晒,全部餸都吸到湯底鮮味,層次豐富。酸齋酸香平衡,唔會太酸,食落清新開胃啱啱好🥬。飲品點咗紅豆冰同抹茶紅豆冰🧋,兩款都唔太甜,紅豆綿密,抹茶有淡淡茶香🍵,飲落層次分明。整體嚟講,永年士多車仔麵配料選擇多,份量合理,食完都飽肚。味道有水準,懷舊中帶新意,整體體驗唔錯,值得再嚟回味😉。

2025-06-19 87 瀏覽
講起車仔麵,真係不得不提永年士多,想試港式嘅車仔麵🍜,必去永年士多。逸東酒店入面依間永年士多,一入去見到有個車仔檔模型,望落去第一眼以為係真嘅,好有懷舊嘅感覺。肥牛、豬耳、韮菜餃咖喱湯米線個湯好香,少少咖喱嘅辣味,米線好爽。每個餸都俾得好夠,肥牛夠牛味,豬耳好爽脆,韮菜餃嘅韮菜味好濃🥟。豬手、牛腩、魚蛋撈麵撈麵嘅麵質好滑,麻辣醬嘅辣味偏辣🌶,但非常香,撈勻個撈麵一齊食更惹味。豬手炆到好稔🍗,一咬就化,個皮有少少啫喱嘅口感,好彈牙。牛腩大大舊,肥瘦比例啱啱好,又唔怕有筋咬唔斷。魚蛋係陳皮魚蛋,辣辣地又好彈牙。辣串combo有齊魚蛋,魷魚,豬腸,牛柏葉。咖喱汁少少辣,每個餸都好特別,魚蛋夠彈牙,魷魚夠爽口,豬腸風味十足,牛柏葉好入味,啱曬選擇困難嘅人🎉。蠔油生菜份量啱啱好,蠔油令生菜嘅鮮味提升,生菜都幾爽脆🥬。咖央多士加鮮牛油依個配搭非常邪惡,個多士好厚身又烘到焦脆🍞,包嘅香氣十足,塊鮮油都好大塊🧈,好足料,食落好有滿足感。白桃多多有滿滿嘅白桃粒粒果肉,飲落好fresh,加上新鮮果肉粒🍑,更有口感,甜度剛剛好,微甜加上乳酸味,好解渴。樽仔奶茶奶茶意想不到地滑身,茶味亦非常香濃,奶同茶嘅調配

肥牛、豬耳、韮菜餃咖喱湯米線

豬手、牛腩、魚蛋撈麵

辣串combo

蠔油生菜
份量啱啱好,蠔油令生菜嘅鮮味提升,生菜都幾爽脆🥬。

咖央多士加鮮牛油

白桃多多
樽仔奶茶
奶茶意想不到地滑身,茶味亦非常香濃,奶同茶嘅調配比例好適合,係好港式嘅奶茶☕️。

2025-05-31 203 瀏覽
次次想食車仔麵都會諗起永年士多佐敦分店入邊仲有個懷舊車仔麵模型好得意環境坐得都幾舒服諗唔到食咩餸就會叫🔥 大碗麵 $76!食到超滿足~*滿足你所有願望🍜 揀咗 油麵 + 小麻辣湯底份量真係巨無霸!麵質彈牙,麻辣香得嚟唔會太辣配料仲超足料:豬皮、豬紅、蘿蔔、魚蛋,樣樣都好正! 樽仔奶茶* 茶味濃郁,奶香夠滑~ ✨ 魚蛋串、牛柏葉串、魷魚串d醬夠惹味! 🍑 新出品 白桃多多酸甜清爽,解辣必點! #香港美食 #麻辣#抵食#車仔麵
次次想食車仔麵都會諗起永年士多
佐敦分店入邊仲有個懷舊車仔麵模型好得意
環境坐得都幾舒服
諗唔到食咩餸就會叫🔥 大碗麵 $76!
食到超滿足~*滿足你所有願望

🍜 揀咗 油麵 + 小麻辣湯底份量真係巨無霸!
麵質彈牙,麻辣香得嚟唔會太辣
配料仲超足料:豬皮、豬紅、蘿蔔、魚蛋,樣樣都好正!
樽仔奶茶* 茶味濃郁,奶香夠滑~

✨ 魚蛋串、牛柏葉串、魷魚串d醬夠惹味!
🍑 新出品 白桃多多酸甜清爽,解辣必點!
#香港美食 #麻辣#抵食#車仔麵