2018-07-30 189 瀏覽
同朋友gathering,朋友簡左呢間,裝修好日式,環境好岩同朋友岩gathering傾計, 呢度杯綠茶好好飲,哈點完野食等上菜既時候先有前菜食住先,每一款前菜都好用心, 食住等,覺得D野食上得好快,第一樣野上既菜係黑松露蒸蛋,超濃郁黑松露味道,蛋入面又勁多材料,第一次食到甘多材料既蒸蛋,吃完第一道菜已經知朋友無簡錯餐廳><食主食前我地叫左個沙律幫助開胃,蕃茄係日本蕃茄好甜好fresh,生食已經好正,個沙律汁我好中意酸酸甜甜,刺身拼盤超新鮮,切得厚薄適中,拖羅非常油脂分佈岩岩好, 燒魚燒得外脆內滑,配埋個秘制汁真係好正, 串燒岩岩燒好上碟,好香炭燒味,我地再點埋魚個個汁好match到, 好中意食日本烏冬既我梗係要試下個烏冬,面質好煙銀,好中意個湯底清清地又好香,最近個抺茶布甸真係好好食,軟綿綿超濃郁既抺茶味留係口入面完美地完結我地今餐既dinner同gathering
2018-07-30 1907 瀏覽
Weekend同朋友嚟到位於灣仔嘅水木日本料理。店內裝修簡潔, 環境寧靜舒適, 餐廳盡頭有一間可以容納10人左右嘅廂房。北海道薯仔沙律$80前菜有我大愛嘅薯仔沙律, 無厚膩嘅沙律醬, 啱曬我口味。不太好杯中物, 卻鐘情於佐酒小食!酒盜芝士$75酒盜係以傳統方式醃製魚嘅內臟, 通過發酵而成, 味濃質黏, 連同軟芝士配上焦香薄脆魷魚片, 口感豐富。燒雞泡魚乾$75雞泡魚乾經熱烤同調味後, 味道竟然有啲似豬肉乾, 食落唔會太乾身, 又幾惹味。枝豆$45枝豆份量不少, 粒粒飽滿, 鹹香美味。五種刺身盛合 $480師傅會因應季節選擇5款時令刺身, 各款刺身都水潤有光澤, 特別係呑拿魚刺身, 肉質鮮嫩完全無筋肉, 魚鮮味極為突出。原條東星斑天婦羅$390東星斑竟然用嚟做天婦羅?我都係第一次食, 炸漿只有薄薄一層, 清脆利落 , 完全冇油膩感。鱲魚湯, 以魚肉淆製而成, 湯色清澈, 帶天然清甜味, 食完炸嘢飲啖湯清清喉嚨。蔥吞拿魚腩飯$110吞拿魚蓉軟綿綿, 混合蔥花芝麻, 伴香軟珍珠飯就最夾。驚喜壓軸出場!呢個抹茶凍, 係師傅專程到京都選材帶返香港㗎, 口感獨特, 順滑如絲, 抹茶味香醇而不苦澀,
Weekend同朋友嚟到位於灣仔嘅水木日本料理。

北海道薯仔沙律 $80

北海道薯仔沙律$80
前菜有我大愛嘅薯仔沙律, 無厚膩嘅沙律醬, 啱曬我口味。

不太好杯中物, 卻鐘情於佐酒小食

酒盜芝士 $75

酒盜芝士$75
燒雞泡魚乾 $75

燒雞泡魚乾$75

枝豆 $45

枝豆$45
枝豆份量不少, 粒粒飽滿, 鹹香美味。

原條東星斑天婦羅$390
東星斑竟然用嚟做天婦羅

鱲魚湯

蔥吞拿魚腩飯$110
吞拿魚蓉軟綿綿, 混合蔥花芝麻, 伴香軟珍珠飯就最夾。
抹茶凍

驚喜壓軸出場!呢個抹茶凍, 係師傅專程到京都選材帶返香港㗎
, 口感獨特, 順滑如絲, 抹茶味香醇而不苦澀, 令人印象深刻
北海道薯仔沙律 $80
  • 五種刺身盛合$480
  • 北海道薯仔沙律$80
  • 枝豆$45
2018-07-25 255 瀏覽
同事李公子風趣幽默,興趣甚為廣泛,對紅酒香檳、攝影甚有心得,平時從言談間教曉我們不少知識,適逢佢生日,大家一於羅漢請觀音請佢食餐生日飯🎂🍚李公子識飲識食,我哋當然精心挑選好的餐廳啦😻海膽茶碗蒸:海膽鮮甜,蛋香滑味美😋刺身拼盤:有三文魚、甜蝦、帶子、𩶘魚及左口魚,全部都新鮮美味👍🏻燒和牛沙律:燒和牛燒得剛剛好,半生熟,牛肉夠嫩滑,沙律菜與沙律汁去掉了牛肉的飽膩感👍🏻䓤呑拿魚腩飯:每人一小碗,份量剛剛好👍🏻相信李公子應該很滿意這餐生日飯吧😻

李公子識飲識食,我哋當然精心挑選好的餐廳啦😻

海膽茶碗蒸

海膽茶碗蒸:海膽鮮甜,蛋香滑味美😋

刺身拼盤

燒和牛沙律

五花腩燒肉、雞翼串燒

蔥吞拿魚腩飯

䓤呑拿魚腩飯:每人一小碗,份量剛剛好👍🏻

相信李公子應該很滿意這餐生日飯吧😻

生日
海膽茶碗蒸
刺身拼盤
燒和牛沙律
蔥吞拿魚腩飯
  • 香蔥吞拿魚蓉飯
2018-07-25 151 瀏覽
下班後與友人食日本菜 - 水木日本料理,第一次到這間餐廳食晚餐,位置很方便。前菜後,正餐正式出現,非常期待! 第一道菜是一個杯,打開後先知是海膽蒸蛋。蒸蛋食得多,這種配搭也頗新鮮,蛋味甜,海膽味鮮,混合後味道令人驚喜。下一道菜才是重點 – 刺身,絕對是食日本菜不可缺少的,盤上有三文魚﹑帶子﹑魚和蝦。魚刺身味淡但不腥,三文魚﹑帶子肉厚,蝦鮮甜,加上旁邊的裝飾點綴,整體非常滿意,值得再食。之後是牛肉沙津,半生熟的牛肉肉質嫩滑,與芝麻醬及蔥味非常融合,味道一流。但建議牛肉可因應客人需要,決定生熟程度,迎合怕生牛肉客人的口味。接著是烤肉串,有雞肉及豬肉,口感香脆,旁邊的檸檬及柚子胡椒醬亦是精髓,檸檬減低油膩感,柚子胡椒醬提升肉味,令人想多食幾串。喜歡食魚的人相信對醬煮魚頭一定鍾愛,魚肉充滿醬汁的味道,但鹹味適中,亦無任何腥味,最引人注意的是旁邊的白蘿蔔,看似是裝飾,但食落每一啖都充滿醬汁,非常入味。最後是麵豉湯和吞拿魚蓉飯,份量適中,不會令人太飽,吞拿魚蓉飯混入豉油與芥末,絕對是無得輸。上菜的時間適中,服務員定時為客人添茶﹑清理台面,服務態度優良。平均每人$400多左右,完全滿足口腹之慾,下次

上菜的時間適中,服務員定時為客人添茶﹑清理台面,服務態度優良。平均每人$400多左右,完全滿足口腹之慾,下次會再來!
2018-07-24 142 瀏覽
一行四人又開飯局會議。友人醒目訂定「水木日本料理」!入座後店員非常熱情,會主動介紹菜式,並且講解煮法同食法,服務貼心。前菜枝豆、酒盜芝士、 雞泡魚乾, 作為佐酒小食一流!呢度有每日限定菜式,必推東星班天婦羅。唔係日日有架!東星斑炸得火喉剛好,外脆內軟,肉質保持嫩滑,配上少量嘅蘿蔔蓉,有助解膩清熱。店員又特別推介𩶘魚湯,加入少量嘅䓤花帶出𩶘魚鮮甜。稻庭烏冬滑不溜口, 凍食應該會更加彈牙。最後店員為我們送上特製甜品~京東抹茶布丁,質感與別不同!濃郁抹茶香氣配上軟嫩嘅布丁,再加上綿密紅豆點綴,讓人愛不釋口。
一行四人又開飯局會議。友人醒目訂定「水木日本料理」!

前菜枝豆、酒盜芝士、 雞泡魚乾, 作為佐酒小食一流!

呢度有每日限定菜式,必推東星班天婦羅。唔係日日有架!

稻庭烏冬滑不溜口, 凍食應該會更加彈牙。

2018-07-24 106 瀏覽
今晚晚餐想食日本野, 嚟到修頓球場附近呢間樓上日式料理。餐廳裝修簡潔, 氣氛寧靜舒適。坐底已經好餓, 先上個北海道薯仔沙律, 一球球好似雪糕咁嘅薯仔沙律, 好睇又好食, 係唔錯嘅開胃前菜。幾款少食都唔錯, 酒盜芝士配又薄又脆嘅魷魚脆片, 十分滋味。燒雞泡魚乾, 口感比想像中軟身, 調味不會過重, 切成幼條, 每次食幾條, 絕對會食上癮。鹽水煮枝豆簡單又好食, 營養價值仲好高添。原條東星斑製成天婦羅, 鮮嫩魚肉被外層炸漿牢牢鎖住, 係真正嘅外脆內嫩。韭菜煮蛋, 感覺很住家, 加上木魚絲別有一番風味。最後以入口即溶嘅抹茶布丁作結, 美味滿足。

韭菜煮蛋, 感覺很住家, 加上木魚絲別有一番風味。

最後以入口即溶嘅抹茶布丁作結, 美味滿足。

2018-07-24 156 瀏覽
好同事請食升職飯,帶我們到這間隱秘的日本餐廳豪食一番~ omakase來說,小妹覺得香港餐廳收費太貴,所以從來只在日本食~今次同事咁開心,那就恭敬不如從命啦!先來餐前小食!墨魚的醬汁很特別,輕微的wasabi味令小妹味蕾甦醒~而蒜頭較硬身~日本餐點少得茶碗蒸?這裡的茶碗蒸特別在加上了海膽,身價立刻提升!金黃濕潤的海膽,目測已知道她新鮮,先吃一半海膽,果真鮮甜~然後將其餘的與蒸蛋拌勻,原來海膽撈蒸蛋是如此匹配美味!刺身拼盤的sashimi種類豐富,有左口魚﹑立魚﹑帶子﹑甜蝦和三文魚,每人分到各一片(三文魚兩片),魚生未算厚身,但鮮味十足!需知omakase不同放題,重質不重量~滿口魚鮮,快活似神仙~最大亮點竟然是沙律!這道沙律鋪滿半熟和牛,入口即融,黑醋向來是沙律的絕配~讚!除了牛,還有雞翼和豬腩肉串燒,配以特製的柚子胡椒,夠晒香口!小妹愛吃魚,汁煮立魚頭的魚肉一點也不腥,伴菜的白蘿蔔醮滿帶甜的醬汁,超入味,非常好食!最後送來麵豉湯和吞拿魚腩飯,飽晒~

最大亮點竟然是沙律!
這道沙律鋪滿半熟和牛,入口即融,黑醋向來是沙律的絕配~讚!

麵豉湯

最後送來麵豉湯和吞拿魚腩飯,飽晒~
  • 和牛沙律
2018-07-20 281 瀏覽
喂!三缺一喎,不如開枱啦,同事A說。打牌就唔使預我啦,贏咗又要萬歲,輸咗就更加慘,不如開開心心一齊食返餐仲好啦...就係咁我就將三隻迷途嘅羔羊從賭海中帶走。其實當時我都未諗到食乜,突然想起老友話譚臣道有一間日本料理唔錯,問咗地址後,我呢個牧羊人就帶住幾隻羔羊仔去啦。𨋢門一打開,我就完全感受到店家嗰份閒逸。去日本餐廳有一度好,就係可以讓腦袋放空,叫Omakase請廚師幫我諗...先來客餐前小食第一道菜一打開蓋,哇!不得了!原來係海膽蒸蛋,海膽鮮味濃郁,閃動的鱗光彷彿向我的嘴巴招手,水蛋蛋香撲鼻,滑不溜手,廚師控制火路一流!廚師精選咗五款刺身俾我哋,包括鯛魚、左口魚、帶子、甜蝦、三文魚,每款都好新鮮甜美,令人幸福滿滿!這客和牛沙律,肉質非常嫰滑,油脂甘香,配搭番茄同蔥粒減輕了油膩感,令人有繾綣夢魂的感覺!鹿兒島豚肉串,油香撲鼻,肉質鹹香鬆化,非常惹味!烤雞翼,我鍾意食!汁煮𩶘魚頭,魚味豐盈,肉質嫰滑,尤其係啲蘿蔔非常入味最後一道菜係蔥粒吞拿魚飯,魚味及油脂在口腔中迴蕩,久久不散!超好味最後一提係店員非常有禮,服務態度好。每人四百幾就可以食到性價比咁高嘅Omakase,我同三隻小羔羊都一致俾

先來客餐前小食

鹿兒島豚肉串,油香撲鼻,肉質鹹香鬆化,非常惹味!

烤雞翼,我鍾意食!

汁煮𩶘魚頭,魚味豐盈,肉質嫰滑,尤其係啲蘿蔔非常入味

最後一提係店員非常有禮,服務態度好。每人四百幾就可以食到性價比咁高嘅Omakase,我同三隻小羔羊都一致俾Like!!
2018-06-23 268 瀏覽
今日有個朋友外國返來,我地幾個特登話帶距去食特別嘢,結果揀左最近好興的Omakase ,餐廳位於灣仔,叫做水木。去到門口,見到一幕簾,裝修以木色為主,流水映木,安有日式風格。己經超級期待。食得Omakase, 以為一定貴到飛上天。本來已經有曬心理準備。店員好有禮貌咁帶我地埋一個角落坐低,叫咗熱茶被我哋。一睇個menu 又原來幾surprise. 二人前都係 千幾元 1 Set. 好啦,寫到戲肉。點解要推介呢。由前菜開始,已經包括兩個出面食唔到的日本魚蛋、螢光魷魚魚蛋好鮮甜重點係爽口。螢光魷魚真身原來係幾大隻,食落去好滑身。味道係有D酒績味。點少少酒盜食好夾。跟著就係茶碗蒸,哩個菜式先係真正評價日本料理師傅功夫的一道菜。個蛋竟然平滑到 glass 面,香甜滋味。功架夠曬!哩道北海道薯仔沙拉,薯仔磨蓉香軟綿綿,係幾特別的口感。以後學識薯仔沙拉原來可以變薯蓉texture , 有空氣感。Main course 刺身拼盤: 全晚最重點一盤,店員向我哋推介食刺身嘅先後次序1)左口裙邊刺身配酸,裙邊爽口而富油鮮2)深海池魚、拖羅3)赤木同埋赤貝刺身被你地睇下幾吸引。之係單單close up 無用f

好啦,寫到戲肉。點解要推介呢。

由前菜開始,已經包括兩個出面食唔到的日本魚蛋、螢光魷魚
魚蛋好鮮甜重點係爽口。

Main course 刺身拼盤:
全晚最重點一盤,店員向我哋推介食刺身嘅先後次序
1)左口裙邊刺身配酸,裙邊爽口而富油鮮
2)深海池魚、拖羅
3)赤木同埋赤貝刺身
被你地睇下幾吸引。之係單單close up 無用filter ,絕對天然。食材新鮮100%,鮮味係嘴入面爆炸。

跟著呢,開始其他主導菜,其中我最鍾意嘅北海道厚岸生蠔,超大隻,有我手掌心咁大。開頭疑惑過,啊太平洋生蠔都係大大隻但係腥,距會唔會呢?啊日本D蠔一向奶味重,點知哩個食落去好Creamy,仲有回甘。

貝類來說,哩個汁煮鮑魚都好正!鮑魚好難煮,但係距煮到好入味好捻,而且上菜時看似完整的鮑魚,原來一早已經好貼心咁幫我地切左好多片👍🏻

食日本嘢,點可能唔食 Uni san. (海膽)到哩隻北海道海膽,原隻上,自己用筷子夾上來,海膽呈現橙黃色,肥美當灶,非常鮮甜。睇相睇相~

燒物呢,首先推介燒吞拿魚鮫。未見過世面的我真係唔知道魚鮫可以成個 hammer stick 咁,超大個,用手拿著的話可以當槌仔用。個魚鮫外皮燒脆,連著啖啖魚鮫肉,個口感可以形容係「魚界的北京填鴨」,大家可以睇圖意會下。

熟食有鹿兒島A4和牛串,食落去牛肉非常軟熟,牛味濃郁,一咬落牛油係肉汁中爆出來,入口即化,久違了的感覺,覺得自己好似中華一番的人物。

然後係天婦羅同埋稻庭烏冬,淨係稻庭烏東,都已經完全出面無得比!清湯掛烏東都可以做到所有內涵藏在湯裡!

最後我個朋友好感動,真係非常滿足!係外國真係無哩個機會咁食海鮮。一定要推介一番!
真係開心,今次又同朋友去食廚師發板Omakase ,日本餐廳位於灣仔,叫做水木。餐廳裝修以木為主,而且好有氣派,座位有吧枱設計同埋梳化位置,店員就安排左我哋坐梳化位置。店員親切殷勤嘅招待,隨即俾咗熱茶我哋,仲向我們推介精選套餐食物。前菜有一式三款,包括日本魚蛋、螢光魷魚、芥辣八爪魚。日本魚蛋食落去好爽口。螢光魷魚質感好特別,食落去好滑身。除此之外,仲有北海道薯仔沙律同埋茶壺蒸蛋。薯仔好似食緊薯蓉咁,夠晒軟綿綿,食落去入口即溶。蒸蛋好滑,而且入面有好多配料,包括蟹柳同埋冬菇等。刺身拼盤賣相非常吸引,店員向我哋推介食刺身嘅先後次序,由淡味開始食。先食左口魚邊刺身,配以酸汁為醬汁,食落去質感爽口,酸酸甜甜好開胃。繼而就係食深海池魚、拖羅、赤木同埋赤貝刺身,每一款刺身都食到非常新鮮嘅味道,根本唔需要點Wasabi同埋豉油都一樣好味。朋友最鍾意嘅北海道厚岸生蠔,佢都話食落去好Creamy美味。汁煮鮑魚非常入味,底下仲有一嚿蘿蔔點綴。鮑魚食落去好爽口入味,非常滋陰。仲有賣相好吸引嘅北海道原隻海膽,屬於季節性食物,見到海膽呈現橙黃色,食落去非常鮮甜。燒吞拿魚鮫好有份量,有我手板咁大條,外皮燒得非常香

前菜有一式三款,包括日本魚蛋、螢光魷魚、芥辣八爪魚。
日本魚蛋食落去好爽口。
螢光魷魚質感好特別,食落去好滑身。

除此之外,仲有北海道薯仔沙律同埋茶壺蒸蛋。
薯仔好似食緊薯蓉咁,夠晒軟綿綿,食落去入口即溶。
蒸蛋好滑,而且入面有好多配料,包括蟹柳同埋冬菇等。

燒吞拿魚鮫好有份量,有我手板咁大條,外皮燒得非常香脆可口,唔好睇成條都係骨頭,原來入面有好多魚肉,仲含豐富嘅骨膠原。

不得不讚鹿兒島A4和牛串,食落去牛肉非常軟熟,而且味道好濃郁,好有口感。

最後仲有炸天婦羅同埋稻庭烏冬,差不多食咗超過10款食物了!

最後日本咖啡雪糕同埋綠茶味道嘅雪糕為呢一餐豐富嘅廚師發板日本餐畫上句號,整個廚師發板食物晚餐大約食咗兩小時多,真係非常滿足!
The worst service in Hong Kong! This restaurant is a total scam. We bought 12 course meal on Hokobuy but they only served 7 dishes. They only brought out the remaining dishes reluctantly AFTER we inquired about it. Got home and realised they left out the wagu beef dish!! Our experience at this restaurant is a big disappointment especially after reading all the positive reviews which must be totally outdated because there is nothing positive to say about this restaurant. The service is beyond terrible and yet we still have to pay 10% service charges by cash. Ridiculous! Will never come back. Will not recommend!!!
2018-06-17
父親節
用餐優惠
現金券
2018-06-11 183 瀏覽
今日經過灣仔,朋友仔話想食日本菜。咁行經福臨門果頭。所以就選擇左係呢間位於譚臣道入面。比較僻靜既上樓日本料理啦。 上到去睇到大約有40個座位。再加內裏有間vip房(應該有10位左右),佢仲有個壽司吧枱添。 咁我地坐低之後。叫左幾個小菜,薯仔沙律,和風煮東風螺,和牛炒飯。。。等。 先講薯仔沙律。佢啲北海道薯仔沙律,啲薯仔。非常有薯仔味,仲好清甜添,而且佢啲蔬菜都好清甜,而且佢己份量都好大份,足夠兩至三人用um yummy 之後到既就係和風煮東風螺,佢個和風汁係用味琳加埋大根同洋葱提味,食落有啲甜。而東風螺好鮮味,而佢用和風汁煮完之後,食落又彈牙,帶少少味琳既味道同鮮味。食完之後係口中散發誘人既美味。 最後黎既係和牛炒飯,個和牛炒飯顆粒分明,啲和牛切到一粒粒咁。方便進食。而且佢啲和牛。咬落多汁。正!係等緊食物既時候,經理同待應好細心咁介紹菜式。同我地傾計同加茶。值得加分。

2018-06-04 174 瀏覽
收工約左幾個friend 食飯,諗住去OpenRice search下有啲咩附近嘅餐廳推介,咁啱大家想食日本嘅,依間餐廳有幾多好評,就諗住去試吓,真心有驚喜喎。間餐廳係2樓,環境唔算好大但都好乾淨舒服,啱晒一班人傾計。我哋叫咗廚師發板,貪佢唔使諗。第一道嚟咗個黑松露蒸蛋,唔單止有黑松露,仲有黑松露油做調味,個蒸蛋好滑好好味。之後嚟咗個面豉湯,但冇影相。跟住係雞泡魚干,同一啲類似芝士餅乾嘅,兩樣都幾香口好味,因為都偏鹹所以應該幾適合送酒。等咗咁耐終於到壽司啦,有吞拿魚啦,三文魚,魷魚,甜蝦,三文魚子,海膽。推薦吞拿魚同三文魚,因為真係入口即溶,好好味。之後仲嚟咗個三文魚沙律同燒魚頭,沙律酸酸地好適合夏天整體好Fresh好開胃。魚頭都係普通嫌少,幾香口冇乜特別。最後有個紅豆水信玄餅,清清地作結。整體餐廳質素唔錯,環境幾清靜好適合一班人聚餐。

最後有個紅豆水信玄餅,清清地作結。
整體餐廳質素唔錯,環境幾清靜好適合一班人聚餐。
2018-05-22 158 瀏覽
同朋友聚會,好耐冇見,想搵個靜靜地既地方食飯傾計~朋友就介紹左呢間係灣仔既日本餐廳! 果然冇介紹錯! 水木特製沙律好大份~ 食完非常開胃裏面有好多種魚生~ 三文魚蝦TUNA 等等 特上壽司盛合,有成10款咁多!岩晒有選擇困難症既人~每一件壽司都唔馬夫! 全部都好新鮮!而且一D都唔腥! 酒盜芝士,酒盜芝士醬好特別!食一口想再點醬~ 黑松露蒸蛋~ 一打開已經聞到好濃的松露味,松露味好 香蛋好滑,又滑又香,好味! 紅豆水信玄餅,食落清清甜甜但又唔會太甜!幾好味!
同朋友聚會,好耐冇見,想搵個靜靜地既地方食飯傾計~
朋友就介紹左呢間係灣仔既日本餐廳! 果然冇介紹錯!

水木特製沙律好大份~ 食完非常開胃
裏面有好多種魚生~ 三文魚蝦TUNA 等等

特上壽司盛合,有成10款咁多!岩晒有選擇困難症既人~
每一件壽司都唔馬夫! 全部都好新鮮!而且一D都唔腥!

酒盜芝士,酒盜芝士醬好特別!食一口想再點醬~

紅豆水信玄餅,食落清清甜甜但又唔會太甜!幾好味!
2018-05-19 161 瀏覽
日本菜可以好貴亦都可以好平,而朋友帶咗我去呢間水木食嘢。環境清幽,加上本店有現今非常流行的廚師發板,造就了灣仔的一間日本小店。廚師發板的好處是不用決定吃什麼,因此我們都交給師傅決定。首先出場嘅係日本水果番茄北海道(季節性),原來呢種水果番茄算係季節性食品推出,所以餐牌上係冇寫架!出乎意料之外,點上可言的水果番茄味道非常鮮甜,超好食。壽司特性拼盤,比較注目的就是金目鯛、左口魚、左口魚邊、油甘魚腩、中拖、三文魚、海膽、蔥花吞拿魚、三文魚籽。中拖超肥美,一口吃下去入口即溶,感覺非常難忘!罕見的魚是深海魚:金目鯛KINMETAI,經過火炙後還帶淡淡的紅色,肉質細緻鮮美,油脂十足,配上壽司飯啊,口感不錯。右口魚質地軟熟,層次豐富,濃郁甘香。美味海膽串燒燒海鰻 Seasonal, 食落去冇咩骨,非常之方便。外皮燒得剛剛好不會燒焦,魚肉非常多汁,食到舐舐脷。最後點了茄子磚,一磚茄子有九條,兩個人吃得很撐唷!茄子的水份充足,味道極為濃郁,喜歡吃茄子的人不能錯過。口感極為軟熟,像是慢烤了好一段時間,加上微甜的燒汁,味道十分配。
日本菜可以好貴亦都可以好平,而朋友帶咗我去呢間水木食嘢。

廚師發板的好處是不用決定吃什麼,因此我們都交給師傅決定。

右口魚質地軟熟,層次豐富,濃郁甘香。
美味海膽