2025-06-04 379 瀏覽
真係估唔到維他奶都有串燒🤣 今次來訪依間港味濃厚嘅串燒店❤️ 大大盞霓虹燈裝飾、經典嘅麻雀牌片點綴,以及老實不客氣嘅標語😆 完美呈現香港直來直往嘅情懷🥴 首選必點維他奶芝士串燒系列😚 一口氣叫咗免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯同埋芝士年糕😋 全部即叫即燒👍 再淋上維他奶芝士,當中嘅香濃滋味令人難忘又深刻🤩 驚喜美味之作😘 另點了三味燒物,包括汁燒牛胸爽、燒菠蘿同埋陀地正燒豬頸肉😋 尤其喜歡豬頸肉,烤得脆卜卜好香口😎 味道鹹鮮可口😍 用黎送酒啤一啤一流👍 蒜蓉燒蠔一樣不得不食🥰 隻隻飽滿啖啖肉😋 食落彈牙又多汁,嫩滑又鮮美😚 配埋惹味嘅蒜蓉真係完美配搭👍 㨂咗兩款主食填肚🥴 唔L同沙嗲牛麵✅ 牛麵由餐廳自家研發獨家口味👍 保證重口味😈 D 沙爹汁濃稠又辛香,搭落軟嫩嘅滑牛同埋彈牙嘅公仔麵到,真係滋味滿分❤️ 和牛炒飯炒得乾身,鑊氣十足✅ 入口充滿迷人嘅牛香滋味😚 嚼感一流🤤 食維他奶串燒當然要配返支維他奶😋 除咗原支維他奶,餐廳仲有自家製維奶特飲🥰 味道好掂勁正👍 同串燒勁夾喲😚

下午茶
今日同老公嚟咗銅鑼灣呢間毫無分串食串燒,環境裝修好靚,嘢食質素唔錯,介紹畀大家。蒜蓉燒蠔 $68/半打好好味 無沙新鮮又鮮甜💯唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)香濃沙嗲味 食到有花生醬 牛肉大大塊 勁入味湯底濃郁 但係食落又唔會鹹得滯 完美 配搭面底 爽口 維他奶芝士醬芝士年糕 $28/份流心芝士,真係好好味維他奶芝士獅子狗 $18/串日式熔岩芝士 拉絲效果誇張維他奶芝士小甜薯 $12/串日本紫薯加芝士甜鹹交織維他奶芝士醬免治雞肉條 $28/串維他奶芝士醬翠玉瓜 $14/串維他奶芝士醬獅子狗 $18/串維他奶芝士醬豆卜 $24/串維他奶芝士嘅配搭都幾好食,不過記得趁熱食厚燒五花肉 $24/串三層肉肥瘦相間,烤至微焦,配秘製燒汁,油香四溢和牛炒飯 $48/份好多和牛粒粒 米粒飽滿帶飯香原條蒜香燒茄子 $48/份蒜香味一上枱就傳出,食落熱辣辣勁多蒜好入味飲品凍維他奶黑芝麻冰芝麻味濃郁 底層有豆腐粒維他奶紅豆冰 原粒紅豆 有豆香 維他奶同紅豆好夾最後真係搞到個人無哂分串😏食到大滿足變肥肥人

蒜蓉燒蠔 $68/半打
好好味 無沙新鮮又鮮甜

💯唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)
香濃沙嗲味 食到有花生醬 牛肉大大塊 勁入味
湯底濃郁 但係食落又唔會鹹得滯 完美 配搭面底 爽口

維他奶芝士醬芝士年糕 $28/份
流心芝士,真係好好味

維他奶芝士獅子狗 $18/串
日式熔岩芝士 拉絲效果誇張

維他奶芝士小甜薯 $12/串
日本紫薯加芝士甜鹹交織

維他奶芝士醬免治雞肉條 $28/串
維他奶芝士醬翠玉瓜 $14/串
維他奶芝士醬獅子狗 $18/串
維他奶芝士醬豆卜 $24/串
維他奶芝士嘅配搭都幾好食,不過記得趁熱食

厚燒五花肉 $24/串
三層肉肥瘦相間,烤至微焦,配秘製燒汁,油香四溢

和牛炒飯 $48/份
好多和牛粒粒 米粒飽滿帶飯香

原條蒜香燒茄子 $48/份
蒜香味一上枱就傳出,食落熱辣辣勁多蒜好入味

凍維他奶黑芝麻冰
芝麻味濃郁 底層有豆腐粒

維他奶紅豆冰
原粒紅豆 有豆香 維他奶同紅豆好夾

最後真係搞到個人無哂分串😏食到大滿足變肥肥人
2025-05-27
喺銅鑼灣行街發現咗間超有香港特色嘅串燒店「毫無分串陀地串燒酒場」,入面仲有麻將牆🀄️同霓虹燈牌寫住「不醉無歸」等港式潮語,打卡位多到影唔哂!食物方面玩味十足,由經典串燒到維他奶芝士系列,仲有「和牛炒飯」同「唔L同沙嗲牛麵」壓陣~ 必食串燒清單🍢 🌟汁燒牛胸爽:牛胸腺燒到外脆內軟,送啤酒一流🍻 🌟陀地燒豬頸肉:秘製陀地醬醃到入味,炭火逼出焦香,肉質彈牙唔乾柴! 🌟燒菠蘿:菠蘿厚切多汁,焦糖化表面帶炭香,酸甜解膩~ 🌟維他奶芝士醬系列🤯 - 免治雞肉條:外脆內滑,芝士流心奶香爆棚 - 翠玉瓜:清新爽脆又爆汁撞濃郁芝士- 獅子狗+豆卜:吸汁力Max,芝士控必試 - 小甜薯+芝士年糕:甜薯軟糯,年糕Q彈🌟蒜蓉燒蠔半打:蒜蓉香蔥鋪滿生蠔面,鮮味直逼大排檔 主食壓軸:鑊氣爆燈🔥 🌟和牛炒飯:鑊氣十足!飯粒分明兼索盡醬油香,仲有蛋碎同蔥花提鮮🌟唔L同沙嗲牛麵沙嗲醬濃到掛汁,牛肉厚切軟腍,公仔麵煮到啱啱好🌟維他奶奶凍甜品🧊 - 紅豆冰:紅豆煮到起沙,奶香順滑,甜度啱啱好- 芝麻冰:芝麻味濃到似食緊芝麻糊,養生派必點!

必食串燒清單🍢
🌟汁燒牛胸爽:牛胸腺燒到外脆內軟,送啤酒一流🍻
🌟燒菠蘿:菠蘿厚切多汁,焦糖化表面帶炭香,酸甜解膩~
🌟維他奶芝士醬系列🤯
- 免治雞肉條:外脆內滑,芝士流心奶香爆棚
- 翠玉瓜:清新爽脆又爆汁撞濃郁芝士
- 獅子狗+豆卜:吸汁力Max,芝士控必試

- 小甜薯+芝士年糕:甜薯軟糯,年糕Q彈

🌟蒜蓉燒蠔半打:蒜蓉香蔥鋪滿生蠔面,鮮味直逼大排檔

主食壓軸:鑊氣爆燈🔥

🌟唔L同沙嗲牛麵
沙嗲醬濃到掛汁,牛肉厚切軟腍,公仔麵煮到啱啱好

🌟維他奶奶凍甜品🧊
- 紅豆冰:紅豆煮到起沙,奶香順滑,甜度啱啱好
- 芝麻冰:芝麻味濃到似食緊芝麻糊,養生派必點!
  • 陀地醬燒豬頸肉
  • 和牛炒飯
朋友帶我去到銅鑼灣呢間新開嘅港式燒烤店~ 餐廳掛滿港式招牌同抵死標語,仲有啲霓虹燈,影相打卡一流❤️ 入面仲播住懷舊金曲,好有Feel!今次試咗一堆招牌菜,由串燒到小食,味道都有驚喜😌⭐️維他奶芝士串燒系列都係必食~ 全部都用上維他奶+芝士,揀左6款~ 免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯、芝士年糕~ 每樣都有淡淡維他奶味,再加芝士拉絲,真係幾正~ 當中最鍾意小甜薯同芝士年糕🥢唔L同嘅沙嗲牛肉麵:個名已經贏晒!好似話係店主特製!湯底沙嗲味比出面食到嘅更濃到爆,牛肉厚切有咬口。啱晒「重口味」嘅朋友⭐️老銅牛叉燒:叉燒肉質軟滑,焦香四溢,醬汁濃郁,咀嚼時肉汁四溢,真係一試就愛上🥢惹味雞腎:燒得爽脆🥢蒜蓉燒蠔:雖然唔係巨型,但隻隻咬落都好Juicy又爆汁,食完即刻再叫多份🥢腐乳多士:真係創意滿分!腐乳整成creamy醬汁,搽滿多士烤到外脆內軟,鹹香微甜,味道夾到好似天生一對❤️ 🥢鹽燒牛舌心:Juicy又彈牙🥢飲品:緊係要試埋「維他奶奶凍紅豆冰」奶凍好味唔太甜🌟PS🌟原來入五毫子($0.5) 現金入大錢罌就可以升級加大勁量凍飲

⭐️維他奶芝士串燒系列都係必食~

🥢鹽燒牛舌心:Juicy又彈牙

🥢飲品:緊係要試埋「維他奶奶凍紅豆冰」奶凍好味唔太甜

2025-05-13
  • 唔L同嘅沙嗲牛肉麵
【維他奶芝士串燒衝擊味蕾💥腐乳多士邪惡到爆】 呢間隱藏喺銅鑼灣嘅港式串燒餐廳😋😋一入去就俾佢啲正裝修吸引,仲播住懷舊金曲,即刻要啤啤佢🍻 🔥維他奶芝士系列🧀🧀✨維他奶醬燒芝士年糕外脆內拉絲,甜鹹交織好上頭 ✨維他奶免治雞肉條嫩滑到震!維他奶香偷偷哋滲出嚟 ✨維他奶芝士燒豆卜估唔到豆卜都可以咁惹味,必encore! 💥腐乳多士烘到脆卜卜嘅多士塗滿腐乳醬,鹹香爆炸💥食完想即刻再order多份打包! 🤣🤣▶️維他奶紅豆冰|童年回憶升級版!▶️維他奶黑芝麻冰👍🏻👍🏻🌟唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)Local既年輕人好難挨!山窮水盡 日日食沙嗲牛肉麵!食食下覺得唔夠 *重口味*自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵!😍維他奶醬燒系列 🥰🌟老銅牛叉燒(試過就知)🌟推燒蠔$68🌟焦糖多士$38 (同鐵板燒有得比!🌟汁燒牛胸爽!油香極重!超邪惡 🌟加$0.5 加五毫子可以轉加加大勁量凍飲(1L)要入五毫子現金入大錢罌,就可以升級
【維他奶芝士串燒衝擊味蕾💥腐乳多士邪惡到爆】

呢間隱藏喺銅鑼灣嘅港式串燒餐廳😋😋
一入去就俾佢啲正裝修吸引,仲播住懷舊金曲,即刻要啤啤佢🍻

🔥維他奶芝士系列🧀🧀
✨維他奶醬燒芝士年糕
外脆內拉絲,甜鹹交織好上頭
✨維他奶免治雞肉條
嫩滑到震!維他奶香偷偷哋滲出嚟
✨維他奶芝士燒豆卜
估唔到豆卜都可以咁惹味,必encore!

💥腐乳多士
烘到脆卜卜嘅多士塗滿腐乳醬,鹹香爆炸💥
食完想即刻再order多份打包! 🤣🤣

▶️維他奶紅豆冰|童年回憶升級版!
▶️維他奶黑芝麻冰👍🏻👍🏻

🌟唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)
Local既年輕人好難挨!
山窮水盡 日日食沙嗲牛肉麵!
食食下覺得唔夠 *重口味*
自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵!

😍維他奶醬燒系列 🥰
🌟老銅牛叉燒(試過就知)
🌟推燒蠔$68
🌟焦糖多士$38 (同鐵板燒有得比!
🌟汁燒牛胸爽!油香極重!超邪惡
🌟加$0.5 加五毫子可以轉加加大勁量凍飲(1L)
要入五毫子現金入大錢罌,就可以升級
2025-06-14 0 瀏覽
父親節食乜好?今次honey帶爸爸去亳無分串好好地活在當下😆充滿懷舊港式風情,每個位都係打卡位經典流行曲無限loop住嘆美食🤤串燒我哋食咗維他奶芝士 免治雞肉條維他奶芝士 翠玉瓜維他奶芝士 獅子狗維他奶芝士 豆卜維他奶芝士 小甜薯維他奶芝士 芝士年糕🦪蒜蓉燒蠔蠔肉鮮嫩,配上香濃的蒜蓉,口感非常美味。🍜唔L同沙嗲牛肉麵呢度嘅沙嗲牛肉麵超香,而且份量好多🍞 腐乳多士多士外脆內軟,香濃嘅腐乳塗抹係香脆多士上面🍚和牛炒飯炒飯有鑊氣之餘,炒飯炒至粒粒分明👍🏻必飲紅豆冰及芝麻冰
父親節食乜好?
今次honey帶爸爸去亳無分串好好地活在當下😆
充滿懷舊港式風情,每個位都係打卡位
經典流行曲無限loop住嘆美食🤤

維他奶芝士 豆卜
維他奶芝士 小甜薯
維他奶芝士 芝士年糕

🦪蒜蓉燒蠔
蠔肉鮮嫩,配上香濃的蒜蓉,口感非常美味。

🍜唔L同沙嗲牛肉麵
呢度嘅沙嗲牛肉麵超香,而且份量好多

🍞 腐乳多士
多士外脆內軟,香濃嘅腐乳塗抹係香脆多士上面

🍚和牛炒飯
炒飯有鑊氣之餘,炒飯炒至粒粒分明👍🏻

必飲紅豆冰及芝麻冰
2025-06-14 0 瀏覽
比呢間銅鑼灣既串燒店個名毫無分串吸引左入黎食😆😂我同細佬叫左啲串燒、兩個主食、兩杯飲品,最特別係佢地既維他奶醬燒同唔L同沙嗲牛麵😏惹味辣雞腎微辣好爽口~鹽燒牛舌芯又爽又多汁~老銅牛叉燒係牛肉版既叉燒,食落真係好似真叉燒,啲肉質都好嫩😆蒜蓉燒蠔$68/半打,超多蒜蓉,仲有啲蝦籽點綴,味道鮮甜唔會腥維他奶芝士系列既串燒有免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯、芝士年糕,全部都淋上左維他奶芝士醬,淡淡既維他奶味幾特別,我覺得同獅子狗同芝士年糕最爽😆唔L同沙嗲牛麵個沙嗲同平時食到既唔同,呢個秘製沙嗲醬好杰好濃郁,牛肉又多又林又大片,超正!飲品叫左維他奶奶凍紅豆冰同維他奶奶凍黑芝麻冰兩杯特飲,兩杯入面都有餐廳自製既維他奶凍,個配搭都好match~
俾呢度嘅霓虹燈牌吸引咗入去,門面好似茶餐廳,但離遠見到入面嘅燈管「活在當下 不醉無歸」,講得非常好,唔洗諗,即刻入去🙈入面裝修都好有味道㗎,有「小巴位」又有「麻雀」位,打卡一流👍🏼即睇有咩食:肉類:❤️惹味辣雞腎|爽口好辣惹味,送啤酒一流❤️鹽燒牛舌芯|牛舌心油脂豐腴,肉厚彈牙❤️老銅牛叉燒| 牛叉燒甜甜地,肉質比較實但唔會痴牙,試過就同一般叉燒唔同❤️蒜蓉燒蠔|鮮嫩嘅蠔肉搭配濃郁蒜香,啖啖肉鮮甜多汁,用燒嘅方式更香口惹味維他奶芝士系列:自家調配嘅維他奶芝士醬,維他奶嘅甜甜地加芝士嘅咸咸香香,幾得意,仲將食物味道層次提升❤️維他奶芝士 免治雞肉條|雞肉棒今次唔配蛋黃,改配維他奶醬,估唔到甜甜地又幾夾幾好食❤️維他奶芝士 翠玉瓜|鮮甜多汁❤️維他奶芝士 獅子狗|咸香酥脆,有別於平時食嘅獅子狗❤️維他奶芝士 豆卜|豆卜燒過後外皮酥脆好脆口,內裏吸滿醬汁,外面係維他奶醬芝士醬,口感豐富❤️維他奶芝士 小甜薯|小甜薯外皮微焦,內裏綿密,香甜軟糯❤️維他奶芝士 芝士年糕|外脆內軟加超長拉絲芝士,煙煙韌韌,一試上癮小食❤️腐乳多士|將港式茶餐廳嘅多士同中式腐乳結合,咸咸香香口感酥脆,腐乳味唔會好濃,但又有豆香,係好新穎

肉類:
❤️惹味辣雞腎|爽口好辣惹味,送啤酒一流
❤️鹽燒牛舌芯|牛舌心油脂豐腴,肉厚彈牙

維他奶芝士系列:
❤️維他奶芝士 翠玉瓜|鮮甜多汁
❤️維他奶芝士 獅子狗|咸香酥脆,有別於平時食嘅獅子狗
❤️維他奶芝士 小甜薯|小甜薯外皮微焦,內裏綿密,香甜軟糯

小食
❤️腐乳多士|將港式茶餐廳嘅多士同中式腐乳結合,咸咸香香口感酥脆,腐乳味唔會好濃,但又有豆香,係好新穎嘅配搭
❤️唔L同沙嗲牛麵|山窮水盡之選🙈飽肚又夠平,成日嫌出面嗰啲唔夠味,呢度嘅沙嗲牛麵就同出面有唔同,好香花生醬味,辣辣地又甜甜地,夠晒重口味😝麵質好彈牙,建議要快啲食

飲品
❤️維他奶奶凍紅豆冰|紅豆冰有埋奶凍,仲要勁多紅豆,雙重口感
❤️維他奶奶凍黑芝麻冰|好似飲緊芝麻糊,仲係加咗維他奶芝麻糊👍🏼

好多地方都唔收毫子嘅,呢度啱啱相反,加$0.5就可以轉加加大勁量凍飲(1L),只要將5毫子現金入落大錢罌就可以升級!仲有,呢度播嘅係廣東歌🎶🎵好多都耳熟能詳,親切感滿滿❤️
2025-06-09 0 瀏覽
銅鑼灣宵夜好去處~充滿懷舊香港特色的串燒店,試咗好特別的串燒,冇諗過維他奶同串燒係咁夾的😛厚豬五花肉鹵水牛舌原條蒜香燒茄子 維他奶芝士免治雞肉條維世奶芝士翠玉瓜維他奶芝士獅子狗維他奶芝士豆ト維他奶芝士小甜薯維他奶芝士芝士年糕蒜蓉 燒蠔半打和牛炒飯唔L同沙嗲牛麵維他奶奶凍紅豆冰📍 毫無分串銅鑼灣謝斐道526號地舖

厚豬五花肉
維他奶奶凍紅豆冰

📍 毫無分串
銅鑼灣謝斐道526號地舖
2025-06-09 0 瀏覽
銅鑼灣船皇執咗之後開咗呢間local野‼️😋 串燒再加啲創意🔥Lunch都幾抵食 沙嗲牛麵係勁濃啱晒重口味人士😜❣️惹味辣雞腎❣️鹽燒牛舌心❣️老銅牛叉燒呢三款雖然個樣差唔多 但係完全唔同味的🤣雞腎完全冇腥味好爽 牛舌心有油香又爽彈👅牛叉燒好特別 平時食開蜜汁叉燒嘅味道但係牛肉更難整到唔柴‼️🐮🥛維他奶芝士系列🧀❣️免治雞肉條❣️翠玉瓜❣️獅子狗❣️小甜薯❣️芝士年糕呢個系列幾有趣 維他奶味令到芝士冇咁膩🧀芝士年糕係我食串燒必點 用火槍燒完好正🔥翠玉瓜好juicy💦 免治雞肉有啲雞軟骨 口感一流☝🏻 獅子狗係貴嗰款入面有芝士醬🧀❣️蒜蓉燒蠔半打呢個非常抵食 先至$68 發發聲‼️蠔肉粒粒飽滿Creamy🦪 調味係啱啱好仲食到好多鮮味🤩 ❣️和牛炒飯❣️唔L.同沙嗲牛麵 $58(晚市價)煮食嚟講一定會叫嘢喺沙嗲牛麵‼️唔夠重口味唔食🙂‍↔️ 睇個樣就知勁濃 竟然唔係好鹹整體沙茶味係重啲☝🏻 公仔麵煮得啱啱好 牛肉都仲有質感🐮🍜❣️維他奶奶凍紅豆冰❣️維他奶奶凍芝麻冰呢啲飲品好有童年回憶🥛 唔會好甜 仲有啲嘢咬下 好似出面買手搖😙
Lunch都幾抵食 沙嗲牛麵係勁濃啱晒重口味人士😜

❣️蒜蓉燒蠔半打
呢個非常抵食 先至$68 發發聲‼️
蠔肉粒粒飽滿Creamy🦪 調味係啱啱好仲食到好多鮮味🤩

❣️和牛炒飯
❣️唔L.同沙嗲牛麵 $58(晚市價)

❣️維他奶奶凍紅豆冰
❣️維他奶奶凍芝麻冰
  • 沙嗲牛麵
2025-06-06 0 瀏覽
無論食物與環境都完全展示港式味道, 麻雀, 潮語跟霓虹燈, 滿有感覺 🤩 不過如果不是坐在卡位就有機會坐圓櫈, 或許未必太舒服 🙂 唔L同沙嗲牛麵名字十分可愛, 究竟有什麼不同, 或許在餐廳內撈麵比較少見 🤔 沙嗲醬十分濃郁, 基本上每一口都充滿濃厚沙嗲味 😋 麵不會煮得太淋, 剛剛好。牛肉切片, 不過每一塊都有一定厚度, 很有口感, 同時不會覺得韌。陀地正燒豬頸肉豬頸肉燒到燶邊, 有點脆口, 中間軟腍, 口感彈牙, 加了咸咸甜甜的醬汁, 甜咸之中又有燒焦香, 很不錯的 😊牛胸爽第一次嚐這款牛肉, 口感非常爽彈, 完全不覺得自己在吃牛肉一樣, 感覺不錯但不是我非常喜歡的味道和口感。維他奶芝士系列串燒每1款串燒上面鋪了層芝士, 是混合維他奶的芝士, 鹹香之中帶輕微甜味, 新穎又特別, 串燒包括以下幾款:免治雞肉串翠玉瓜豆卜芝士年糕小甜薯這5款入面芝士年糕最出色, 雙重芝士享受 ☺️ 裡面更有少許拉絲效果, 年糕又夠軟腍鬆軟 👍🏻豆卜也不錯, 由於豆卜本身沒什麼味, 加了芝士的味道出奇地突出, 而且有水份流出來 😚 小甜薯本身好吃, 但跟芝士完全不配, 各有各的 🫠蒜蓉燒蠔半打燒蠔加了大量蒜
陀地正燒豬頸肉

牛胸爽

維他奶芝士系列串燒
免治雞肉串
翠玉瓜
豆卜
小甜薯
蒜蓉燒蠔半打
燒蠔加了大量蒜蓉跟青蔥, 味道十足, 不過當蒜蓉味道漸漸消失, 就發現燒蠔有點腥 😶 不過我本身對腥味太過敏感之故, 所以我吃了1件朋友就吃了整整5件 😂
蒜蓉燒蠔
腐乳多士
腐乳加上花生醬, 吃下去不會太咸, 味道剛好 🤗 腐乳份量每件有出入, 第1件不太感受到腐乳味, 若有所失的, 但第2件味道十分豐富, 所以如果每件都有1定份量的腐乳味就是讚的 😬
維他奶奶凍紅豆冰
維他奶奶凍黑芝麻冰

紅豆冰朋友試, 佢覺得紅豆和維他奶有分離感覺, 不太配合, 然而我的黑芝麻並沒有這個問題, 一拍即合 🤭 而且芝麻味道也突出, 奶凍純粹增加口感, 沒什麼味道的。
感受一下香港味道都係一個不錯體驗, 食物有不少款式, 保證會吃到飽滿, 不過價錢上略為減一減更理想。

2025-05-14
腐乳多士
餐廳裝修充滿港式風味,牆上密密麻麻的文字,係香港80、 90年代耳熟能詳嘅歌曲🎵,眾多歌詞中,特別顯眼嘅四個字,正是餐廳名「毫 無 分 串」。最吸引矚目嘅係將麻雀牌做成特色打卡牆、港人常掛在口邊嘅口頭禪。第一次食到用維他奶、芝士整嘅串燒,試咗幾款:免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯、芝士年糕。原來維他奶溝咗芝士,味道唔會太甜,燒過嘅芝士會凝固係食物上,香甜軟糯。汁燒牛胸爽🐮油香極重,薄脆香口,超邪惡!燒菠蘿🍍一口菠蘿,方便入口,鮮甜美味。陀地醬燒豬頸肉🐷豬頸肉遠睇有啲似叉燒,淋上醬汁,juicy美味。蒜蓉燒蠔 🦪生蠔🦪好新鮮,加咗蒜蓉一齊燒更香。和牛炒飯🐮🍚炒飯粒粒分明,和牛炒完嘅油香味特別重。腐乳多士🍞第一次食腐乳多士,搽少少腐乳上去,味道都幾特別。維他奶奶凍紅豆冰🥤滿滿的紅豆🫘,味道清新。維他奶奶凍黑芝麻冰🥤將黑芝麻攪勻後再飲,陣味出晒黎。🩷餐廳推介🌟唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)Local既年輕人好難挨!山窮水盡 日日食沙嗲牛肉麵!食食下覺得唔夠 *重口味*自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵! 😍維他奶醬燒系列 🥰🌟🌟老銅牛叉燒(試過就知)🌟推燒蠔$68🌟焦糖多士$38 (

汁燒牛胸爽🐮
油香極重,薄脆香口,超邪惡!

燒菠蘿🍍
一口菠蘿,方便入口,鮮甜美味。

陀地醬燒豬頸肉🐷
豬頸肉遠睇有啲似叉燒,淋上醬汁,juicy美味。

蒜蓉燒蠔 🦪
生蠔🦪好新鮮,加咗蒜蓉一齊燒更香。

和牛炒飯🐮🍚
炒飯粒粒分明,和牛炒完嘅油香味特別重。

腐乳多士🍞
第一次食腐乳多士,搽少少腐乳上去,味道都幾特別。

維他奶奶凍紅豆冰🥤
滿滿的紅豆🫘,味道清新。

維他奶奶凍黑芝麻冰🥤
將黑芝麻攪勻後再飲,陣味出晒黎。

🩷餐廳推介
🌟唔L同既沙嗲牛肉麵 $58(晚市價)
Local既年輕人好難挨!
山窮水盡 日日食沙嗲牛肉麵!
食食下覺得唔夠 *重口味*
自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵!

😍維他奶醬燒系列 🥰
🌟🌟老銅牛叉燒(試過就知)
🌟推燒蠔$68
🌟焦糖多士$38 (同鐵板燒有得比!

🌟加$0.5 五毫子可以轉加加大勁量凍飲(1L),要入五毫子現金入大錢罌,就可以升級!
2025-05-25
  • 陀地醬燒豬頸肉
2025-06-02 101 瀏覽
放假約咗朋友去銅鑼灣,喺SOGO後面一條街其實有好多餐廳,而呢一間餐廳店面好搶眼,滿佈霓虹燈好有香港特色。店舖主打串燒同維他奶食物,而且仲有好多打卡位。食物都好有特色,所以今日特別嗌咗好多維他奶芝士味嘅串燒,芝士係澳門喺串燒出邊,好重芝士味,但係維他奶味就相對比較淡少少。而佢哋個沙嗲牛肉麵都好特別,特別在於味道特別濃。最開心係喺呢度竟然叫到玻璃樽版嘅維他奶,超滿足。串燒/燒物惹味辣雞腎鹽燒牛舌芯老銅牛叉燒維他奶芝士雞肉免治串維他奶芝士翠玉瓜維他奶芝士獅子狗維他奶芝士豆卜維他奶芝士小甜薯維他奶芝士芝士年糕蒜蓉燒蠔半打主食和牛炒飯唔L同沙嗲牛麵飲品維他奶奶凍黑芝麻冰支裝維他奶

串燒/燒物

維他奶奶凍黑芝麻冰
支裝維他奶
外賣自取
2025-06-02 92 瀏覽
嗰日經過銅鑼灣,見到呢間串燒店出咗維他奶奶醬系列😍,聽落幾得意就入咗去試😆惹味辣雞腎雞腎爽脆,微辣,開胃首選!🌶️😍鹽燒牛舌心牛舌心又嫩又爽!有鹽燒香氣🥩🔥老銅牛叉燒叉燒醬好香,仲帶多少少腐乳味!肉質好軟嫩多汁,甜鹹平衡,必食之選!🍖😋維他奶芝士免治雞肉條/翠玉瓜/獅子狗/豆卜/小甜薯/芝士年糕🍼🧈特別推薦免治雞肉條同獅子狗!免治雞肉條帶有雞軟骨,食落好有口感!獅子狗配埋維他奶芝士醬,食落好似芝士竹輪咁😆創意滿分!🐔🧀蒜蓉燒蠔鮮蠔肥美,蒜蓉香氣爆棚,入口鮮甜無腥!🦪🧄腐乳多士多士香脆,腐乳好濃微鹹,係未食過嘅新奇配搭,推介!🍞😍唔L同沙嗲牛麵沙嗲醬濃郁,牛肉嫩滑,麵條彈牙,辣香過癮!🍜🥜維他奶凍黑芝麻冰/紅豆冰黑芝麻濃香,紅豆綿滑,配上維他奶奶凍,冰爽解暑,夏日必試!🖤❄️每道菜都充滿香港特色,創意與傳統兼備,絕對係銅鑼灣食串燒首選!🥳

惹味辣雞腎
雞腎爽脆,微辣,開胃首選!🌶️😍

鹽燒牛舌心
牛舌心又嫩又爽!有鹽燒香氣🥩🔥

老銅牛叉燒

蒜蓉燒蠔
鮮蠔肥美,蒜蓉香氣爆棚,入口鮮甜無腥!🦪🧄

腐乳多士
多士香脆,腐乳好濃微鹹,係未食過嘅新奇配搭,推介!🍞😍

唔L同沙嗲牛麵
沙嗲醬濃郁,牛肉嫩滑,麵條彈牙,辣香過癮!🍜🥜

維他奶凍黑芝麻冰/紅豆冰

用餐優惠
試食活動
2025-05-30 82 瀏覽
銅鑼灣呢間 <毫無分寸 > 餐廳裝環滿滿懷舊風,灰色墻上的歌詞令人回想起90年代的學生時代。 燈光柔和,給人一種放鬆的感覺,非常適合與老同學聚會。餐廳以港式茶記食物及地道小食為主,亦有比較特色嘅自家菜式。今次就試咗一個維他奶醬系列嘅串燒。飲品分別叫左⭐️維他奶奶凍黑芝麻冰, 黑芝麻的香味濃郁,冰品口感滑順,是完美的清涼甜品。⭐️ 維他奶奶凍紅豆冰,紅豆的甜味恰到好處,冰品清涼解暑,適合夏天享用。細細個我都成日喺學校飲維他奶㗎。⭐️鹵水牛舌 牛舌處理得恰到好處,入口軟嫩,鹵水的味道濃郁,令人回味無窮,是一款極具風味的前菜.。⭐️蒜蓉燒蠔半打 蠔肉鮮美,蒜蓉的香味提升了整體風味。⭐️原條蒜香燒茄子茄子燒得軟滑入味,蒜香四溢。⭐️腐乳多士多士香脆,腐乳的獨特風味讓人驚喜,簡單卻充滿風味。⭐️厚豬五花肉油脂分佈均勻唔油膩,肉香肥美。⭐️唔同沙爹牛麵牛肉鮮嫩,沙爹醬的香氣濃厚,搭配麵條口感滑順,十分滿足。不過真係好邪惡。⭐️維他奶芝士串燒系列一次過遲咗好多不同食物,免治雞肉條外脆內嫩,芝士的香氣與雞肉完美融合,口感豐富。串燒食獅子狗卷又真係未食過好特別。翠玉瓜搭配濃郁的芝士,口感清新且不油膩。甜薯

⭐️鹵水牛舌

⭐️蒜蓉燒蠔半打
蠔肉鮮美,蒜蓉的香味提升了整體風味。

⭐️原條蒜香燒茄子
茄子燒得軟滑入味,蒜香四溢。

⭐️腐乳多士
多士香脆,腐乳的獨特風味讓人驚喜,簡單卻充滿風味。

⭐️厚豬五花肉
油脂分佈均勻唔油膩,肉香肥美。

⭐️唔同沙爹牛麵

⭐️維他奶芝士串燒系列
一次過遲咗好多不同食物,免治雞肉條外脆內嫩,芝士的香氣與雞肉完美融合,口感豐富。串燒食獅子狗卷又真係未食過好特別。翠玉瓜搭配濃郁的芝士,口感清新且不油膩。甜薯的自然甜味搭配芝士既甜又鹹。豆腐好嫩滑。年糕Q彈外內兩層嘅芝士好濃郁。

毫無分寸餐廳提供的食物無論是口感還是風味都非常出色,加上舒適的用餐環境,絕對值得一試!