比利餐廳再次幫襯 午自助餐送飲品 $68食物款式冇大變化 今次冇出蒸旦(至愛) 轉咗 涼瓜排骨 苦瓜苦味夠 豉味濃 12點零到達 但食物係唔夠熱 例湯~冬瓜紅蘿蔔豬骨老火湯 味道好雜唔睇材料 真係估唔倒係咩湯水 豉油王炒麵 & 炒河 都係干爭爭粟米肉粒飯~ 醬汁美味 但 白飯 乾 硬 唔夠熱肉醬長通粉 個人鐘意肉醬意粉多啲 掛汁 低食嘅 但有要注意嘅地方

比利餐廳
再次幫襯 午自助餐送飲品 $68
食物款式冇大變化
今次冇出蒸旦(至愛)
轉咗 涼瓜排骨 苦瓜苦味夠 豉味濃

低食嘅 但有要注意嘅地方

自助午餐

2019-11-01
2019-10-21 1648 瀏覽
記得中學時期, 時不時都會約同學仔去西九龍中心行街買野貪果度D嘢又平又齊款事隔多年, 再次黎到呢個地方, 就係約返當年嘅舊同學聚舊。今次選擇左呢間<比利餐廳>係因為上網睇到評價, 大多數都讚譽有加,而且環境不錯, 方便我同多年冇見嘅舊同學詳談, 互報近況。餐廳做緊開業一週年優惠, 全線小菜7折, 我地嗌左個拔絲咕嚕肉, 一個香煎蓮藕餅, 一個節瓜粉絲蝦米煲同一set美國牛扒配薯菜及紅湯。拔絲咕嚕肉外皮酥脆, 肉質嫩滑, 口感同味道一流. 酸酸甜甜, 非常醒胃, 係我全晚最喜歡的一道菜; 香煎蓮藕餅咸香十足, 咬落一粒粒蓮藕肉, 充滿口感, 用黎送飯簡直係絕配; 由於咕嚕肉同蓮藕餅都比較乾身, 所以我地再嗌左個節瓜粉絲蝦米煲, 湯汁香濃, 亦係一個唔錯嘅選擇。雖然牛扒同以上幾道菜相比, 感覺有點格格不入, 但由於價格實在太吸引, 所以我地都忍唔住嗌左份,$59有扒食, 仲要連埋薯菜同湯, 性價比真係超高~咪以為平野冇好野, 塊扒肉味濃而不羶, 質素非常不錯。服務方面也算周到, 我地有任何疑問, 侍應們都好耐心解答。如果大家想搵一間位於西九龍區,食物性價比高, 裝修寬敞,
記得中學時期, 時不時都會約同學仔去西九龍中心行街買野
貪果度D嘢又平又齊款

咪以為平野冇好野, 塊扒肉味濃而不羶, 質素非常不錯。

服務方面也算周到, 我地有任何疑問, 侍應們都好耐心解答。
如果大家想搵一間位於西九龍區,食物性價比高, 裝修寬敞, 座位舒適嘅餐廳,比利絕對會係一個唔錯嘅選擇。
節瓜粉絲蝦米煲
香煎蓮藕人餅
2019-10-10
香煎蓮藕人餅
2019-10-20 750 瀏覽
近年香港的自助餐真的日新月異,連茶記都有自助,真有創意。我本人好認同此概念,因為平日去茶記都有選擇困難,又想食西多,又想食奶油豬,干炒牛河或是星洲炒米?每日都食就一定肥路一條,所以茶記放題實在可以滿足到個人期望,每樣食少少,免耐究又可以食到喜歡的茶記食品。今日12到,唔多人,一坐低就起動了,有涼拌,中湯,薯條,西多,厚多,口水雞,粥,排骨,胡椒豬肚,肉醬通粉,星洲炒米,干炒牛河,燒賣,十分十分滑的蒸蛋。食物質素相當唔錯,中湯好濃蜜棗味,花生醬厚多唔會因為擺耐咗而影響口感。蒸蛋及肉醬通粉都好好食,胡椒豬肚水準同過預期。推介!
2019-10-20
今晚同女朋友去咗西九龍中心行街,諗住求其搵間餐廳食野,見到呢間好似新開幾新淨就入去試下我地叫左個貴妃蝦球 & 蝦醬鮮魷炒通菜 share個貴妃蝦球外面係一層薄脆漿,入面係大大隻蝦球,上面加左 d 蛋黃醬,真係超好食!蝦醬鮮魷炒通菜都唔野少,一上就聞到好香既鑊氣。通菜都幾爽,加埋淡淡既蝦醬味,又唔會太鹹之後我地叫左兩杯野飲凍檸檬柚子蜜,入面真係有好多檸檬同埋柚子杏仁霜,有好香既杏仁味,不過女朋友唔中意呢陣味,叫我拎遠 d,哈哈 😂埋單時發現,而家做緊優惠,成張單有七折,平左好多,呢一餐真係超值

我地叫左個貴妃蝦球 & 蝦醬鮮魷炒通菜 share

之後我地叫左兩杯野飲
凍檸檬柚子蜜,入面真係有好多檸檬同埋柚子

2019-09-22
2019-10-09 496 瀏覽
比利餐廳一個古老的名字,但內裡包含著新式的裝潢及特色,這餐廳座落於深水埗西九龍中心6樓,非常及受學生及打族歡迎。 我點了以下小菜:金銀蛋浸莧菜湯底不咸,菜爽脆不老,剛剛好。拔絲咕嚕肉終於明白什麼叫拔絲,每夾起一塊都會有拉絲的感覺,所要叫拔絲,終於明白。瑤池香妃雞每個部位都非常滑白飯2碗分量都夠飽要講一下晚上還有扒吃,牛扒有美國平鐵牛扒,平鐵意思是牛背平時餐廳是吃不到的,挺特別的。 最值得一提是有VIP房可預定的,可以唱K。

我點了以下小菜:

金銀蛋浸莧菜
湯底不咸,菜爽脆不老,剛剛好。

拔絲咕嚕肉

瑤池香妃雞
每個部位都非常滑

白飯2碗
分量都夠飽

最值得一提是有VIP房可預定的,可以唱K。
2019-10-08 291 瀏覽
嚟到深水埗,就咁入去蘋果商場行吓啦,行行吓街,我同朋友就覺得有啲肚餓,咁我哋就一齊入咗一間餐廳度食嘢。呢度好特別,佢嘅環境設計,好似食緊自助餐咁。另外就係,呢度嘅環境設計都好靚。我知道呢一度嘅小菜特別好食,仲有好出名添,我下次一定會再嚟依度試佢嘅小菜。但係,由於我哋係晏晝入去食野,咁就食咗個下午茶。識食下午茶,就一定係食西多士,同埋奶油多,再飲埋杯雜果賓治,真係冇得頂。西多士:佢嘅牛油加埋糖漿,加落個西多士度非常香濃,亦都唔會孤寒俾埋糖漿簡直係天衣無縫。糖漿嘅甜度你可以自己落幾多,可以自己調校。西多士嘅精髓,就係夠晒熱,同埋外脆內軟,炸得均勻,依間餐廳,佢嘅西多士就完全做到呢一個超班嘅水準。奶油多:首先,香港已經小之見小嘅奶油多,佢有已經相當唔錯,爖得來又唔會有黑色一點點,再加埋牛油同埋煉奶,簡直好似返返去細個之前食嘅一樣,令人回味無窮。雜果賓治:呢度嘅雜果賓治,絕對係可以講,以前啲感覺全部都返晒黎,真係好有懷舊嘅感覺。

2019-10-07 378 瀏覽
有冇聽過小菜都可以食放題?你冇聽錯啊,深水埗依一間餐廳只要需要$68,就可以任食小菜,另外仲包你一杯野飲。即係等於你喺茶餐廳叫兩個餸一樣,係依度就係任食。佢哋冇一個特定嘅餐牌,基本上就係會不斷咁樣上菜。最鍾意係佢哋嘅咕嚕肉,唔會剩係得舊骨,啖啖肉都可以食回本。另外仲有滷水雞翼,都係好大隻,而且滷水味重一定要試。西多士亦都係我好推薦,但係數量唔多,大家記得坐門口位置,咁就可以睇到佢有乜嘢新款上菜啦。

平價午餐任食 $68 省時唔使煮家常味道 唔重味 大廚制作食1小時 (其實都冇趕客走)粥粉麵飯 老火湯 齊燒賣 麵包 包1杯飲品(冷/熱)西多士 ~ 有糖醬牛奶提供 冇牛油 蒸旦~滑滑 仲以為係豆腐冇海鮮 有虾米炒大白菜粉絲 湯水咁夾唔到粉絲食 碎碎 豉油王炒麵 干炒河粉 河粉碎 斷 油膩肉醬長通粉 ~ 肉醬濃香 唔膩 個人喜歡意粉多啲……青紅蘿蔔豬骨湯~ 湯水濃混濁 味雜 麻麻地豬扒 雞亦 炸得較乾 比較黑鹹菜豬肚支竹湯 ~芹菜香 豬肚夠淋 柱侯豬手 夠淋 好味 最緊要冇毛乾淨口水雞 ~ 好受歡迎 好快清碟 都有refill唔會專登去食 走過路過就唔好錯過 (西九泊車 電子消費 $200 free 1小時)
平價午餐任食 $68 省時唔使煮

家常味道 唔重味 大廚制作

自助午餐$68 +1杯飲品

食1小時 (其實都冇趕客走
粥粉麵飯 老火湯 齊

燒賣 麵包 包1杯飲品(冷/熱)
西多士 ~
有糖醬牛奶提供 冇牛油

蒸旦~滑滑 仲以為係豆腐
冇海鮮 有虾米炒大白菜粉絲 湯水咁

夾唔到粉絲食 碎碎
豉油王炒麵

干炒河粉 河粉碎 斷 油膩
肉醬長通粉 ~ 肉醬濃香 唔膩

個人喜歡意粉多啲……
青紅蘿蔔豬骨湯~ 湯水濃混濁 味雜 麻麻地

豬扒 雞亦 炸得較乾 比較黑
鹹菜豬肚支竹湯 ~芹菜香 豬肚夠淋

柱侯豬手 夠淋 好味 最緊要冇毛乾淨
口水雞 ~ 好受歡迎 好快清碟 都有refill
唔會專登去食 走過路過就唔好錯過

(西九泊車 電子消費 $200 free 1小時)
2019-09-29
自助午餐$68 +1杯飲品
2019-10-04 277 瀏覽
今日到西九龍的蘋果商場逛街,發現6樓的"比利餐廳"在做開業一周年優惠,全線小菜7折,看看宣傳十分抵食,今日决定一試。看看菜單,除了主打扒類外,還有多款小菜選擇,而定更有5折和7折優惠。美國平鐵牛扒(Flat Iron Steak) 原價$118 週年價$59意粉,奉送餐湯、熱飲。店員特別介紹餐廳用的是平鐵牛扒,是牛的肩背部位,牛肉味格外香濃,輕輕便可切開,色澤粉嫩,帶點筋位有口感而不韌,牛扒高質,性價比一流。跟餐油菜 $28跟餐紅豆冰 +$7豉汁蒸倉魚 原價$78 週年價$55今日真幸運,倉魚厚身又大條,真係超級抵食,魚新鮮嫩滑。節瓜蝦米粉絲煲 原價$68 週年價$4份量好足又足料,配搭不錯,愛吃粉絲的我十分喜歡。

意粉,奉送餐湯、熱飲。

豉汁蒸倉魚 原價$78 週年價$55
今日真幸運,倉魚厚身又大條,真係超級抵食,魚新鮮嫩滑。

節瓜蝦米粉絲煲 原價$68 週年價$4
份量好足又足料,配搭不錯,愛吃粉絲的我十分喜歡。

2019-09-27
2019-10-01 247 瀏覽
一周年勁抵餐同男友去娘家,之後喺西九龍中心入面搵緊餐廳食個晚餐,見到呢個餐廳有一週年勁蛋優惠,餐廳環境好寬闊,二個人都可以坐卡位,唔洗同人迫,正!男朋友鐘意大排檔味道既小菜依家做緊7折,更加岩佢心意。我哋叫咗三個嘢食,瑤池香妃雞,什扒同埋金銀蛋莧菜。瑤池香妃雞瑤池香妃雞係配一碗白飯,雞係凍食既,都幾多肉,唔係好多骨,雞肉又算係嫩滑嗰種,不鞋口,味道係有雞味既,吾係腌料味,加埋佢個蔥油吾錯。什扒我就比較鐘意西餐,所以叫什扒,抵食呀,配埋羅宋湯同野飲。什扒餐有火腿,香腸,雞扒,豬扒同牛扒配上薯菜,雞扒同豬扒好大塊,配埋個黑椒汁,夠晒。加上而家一周年優惠,扒餐半價,所以呢個真抵食之選!金銀蛋莧菜用咗鹹蛋,雞蛋同皮蛋,鹹香夠,咁食莧菜好食d,補充下纖維。咁樣都係$194,抵又勁飽。
一周年勁抵餐

男朋友鐘意大排檔味道既小菜依家做緊7折,更加岩佢心意。

我哋叫咗三個嘢食,瑤池香妃雞,什扒同埋金銀蛋莧菜。

瑤池香妃雞

什扒
加上而家一周年優惠,扒餐半價,所以呢個真抵食之選!

金銀蛋莧菜
用咗鹹蛋,雞蛋同皮蛋,鹹香夠,咁食莧菜好食d,補充下纖維。

咁樣都係$194,抵又勁飽。
2019-09-29
  • 金銀蛋莧菜
  • 瑤池香妃雞
  • 什扒
2019-10-01 1539 瀏覽
仲記得曾幾何時西九紅極一時,咩當紅藝人歌手組合出show都一定黎呢度,可惜物是人非,依家都鮮少人行呢個商場不過正因為咁,呢度保留左唔少價錢親民又夠大坐得夠舒服既餐廳,亦係油尖旺區搵食既好去處。就好似呢間茶記,近排就推出左必回本既$68午餐同$48下午茶放題下午茶時段有炸物同粉麵,即叫即製,一定食得飽!最好既一點係餐廳老闆主張唔浪費,所以午市既野食都會照供應,直到無為止雖然係放題,但食物絕不馬虎。咕嚕肉外脆內軟,調味酸甜適中,厚肉唔係得炸粉魚蛋大大粒夠彈牙。老火湯清甜無味精,瘦肉煲得稔軟唔鞋,又有肉又有老黃瓜又有蜜棗,好足料。下午茶時段新鮮出爐既西多同奶油豬,聽老闆講係最受歡迎既小食奶油豬塗上厚厚既牛油同練奶,香甜不漏,邊位好香脆好似食薯片咁,中間又唔會太硬好𠝹口。炸雞翼外皮薄脆,又唔乾,雞肉部分夠juicy。肉醬意粉雖然無加芝士焗,但勝在肉粒夠大粒,有咬口。除左放題外,餐廳仲設有卡啦Ok大房做party room,夠哂多元化~

下午茶時段有炸物同粉麵,即叫即製,一定食得飽!

雖然係放題,但食物絕不馬虎。
咕嚕肉外脆內軟,調味酸甜適中,厚肉唔係得炸粉
魚蛋大大粒夠彈牙。

下午茶時段新鮮出爐既西多同奶油豬,聽老闆講係最受歡迎既小食

炸雞翼外皮薄脆,又唔乾,雞肉部分夠juicy。
肉醬意粉雖然無加芝士焗,但勝在肉粒夠大粒,有咬口。

2019-09-30
下午茶
2019-09-30 272 瀏覽
話說最近去開深水埗,就近近地係西九龍中心揾地方食lunch,見到一間寫住60分鐘$68任食放題🍞🍗🍲🍤仲要包飲品免加一😧平時一個lunch分分鐘都唔只呢個價錢啦🤔望入去又好多人食喎,應該都唔係伏😂所以決定試一試😎.款式都唔少,由小菜到小食到前菜都有!🤩有炸雞翼、滷水雞翼、椒鹽豬扒、乾炒牛河、豉油皇炒麵、肉醬長通粉、 咕嚕肉、奶油豬、西多士、咖哩魚蛋、老火湯、炒菜等😍😍😍而所有熱食小菜都有爐熱住,職員會keep住check下啲火同加餸👍🏻.食完重點推介以下呢幾款俾大家😋❤️炸雞翼,夠熱,個皮都仲脆的,重點係醃得好入味!🧡椒鹽豬扒都係勁正!外脆內軟,又非常入味,仲要超香,邪惡到不得了😈連戒緊熱氣野嘅我都破哂戒食左幾塊🤫🤫🤫💛乾炒牛河炒得都好有水準,同茶餐廳既炒河有得揮!💚蒜蓉粉絲茄子都好好食,又香又惹味😛💙奶油豬都係必食!咁啱遇到佢新鮮出爐,即刻好多人走去拎,轉個頭就俾人掃哂🤣🤣🤣💜老火湯俾足料煲,好有住家湯既感覺🥰重點係冇落味精👍🏻味道清甜。.呢個價錢有咁多款式仲有咁好既質素,完全係良心價!😇難怪好多街坊或者係附近既上班一族黎幫襯🤗不過始終佢間餐廳係6樓,唔知個啲未必個個都會走到上黎。🌟佢

食完重點推介以下呢幾款俾大家😋
❤️炸雞翼,夠熱,個皮都仲脆的,重點係醃得好入味!
💛乾炒牛河炒得都好有水準,同茶餐廳既炒河有得揮!
💚蒜蓉粉絲茄子都好好食,又香又惹味😛
🌟佢地仲有下午茶放題,夜晚仲有邊爐同扒食,真心要支持一下呢啲小店🤓
2019-09-30 166 瀏覽
最近發現公司附近有間食自助午餐嘅餐廳,所以就約左班同事去試下~食物種類都幾豐富下~前菜有雲耳、涼拌榨菜雞腎、涼拌青瓜等~主菜有炒河粉、炸雞翼、椒鹽肉排、皮蛋瘦肉粥、咖哩魚蛋、炒菜、釀豆腐同生炒骨等。另外仲有奶油豬同西多士添!值得一讚嘅係仲有老火湯飲,飲落一啲都唔味精,真材實料呀!我覺得每樣餸菜嘅味道都相當唔錯,最好味係粥同炒河粉。重點係呢個自助餐係超級抵食嘅,我地四個人都係食左200幾蚊咋!真係性價比高~

2019-09-20
2019-09-30 160 瀏覽
估唔到真係$68自助餐而且仲冇額外嘅收費(●°u°●)​ 」,我以為係嘢飲要另外加錢先有得飲,不過原來$68已經包一杯凍/熱飲!喺西九龍中心入邊,有一間好抵食嘅自助餐,其實想食好耐㗎啦,今日經過難得有時間就入去試吓,入面嘅空間好大唔使迫,食物嘅款式其實都幾多,$68呢個價錢係絕對合理,因為任食嘅,refill食物嘅速度都幾快!我比較推薦佢嘅涼拌小菜,例如辣青瓜,木耳,佢仲有口水雞㗎!真係全隻雞上,大大嚿,質素一啲都唔差!另外推薦佢嘅雞翼,我食咗勁多隻,炸雞翼同埋豉油雞翼都好好味,炸雞翼真係外脆內軟,金黃色炸得均勻!佢包類款式幾多, 除咗有奶油豬三文治之外佢仲有厚多士,好多時入邊包住左花生醬,食落去口感好豐富!值得一試啊♪(´ε` )仲有仲有!依到既湯超好飲,係冇味精,足料㗎!

炸雞翼真係外脆內軟,金黃色炸得均勻!

食落去口感好豐富!值得一試啊♪(´ε` )

仲有仲有!依到既湯超好飲,係冇味精,足料㗎!
2019-09-30 179 瀏覽
之前好多次經過西九龍中心見到呢度開左間午市放題的比利餐廳,價錢好貼地$68每位,今次同朋友一行四人,諗住來試試午餐放題。一入到餐廳環境算係幾寬敞舒適的,都幾多人來食,而且呢度餐具好warm,有心心碟,立即開胃了好多,哈哈哈哈。 我地每個人都會包一支罐裝飲料,一杯熱/凍飲品。如果想飲用檸檬水or清水,外面可以自助無限添飲料。食物方面,有麵食,意粉,皮蛋瘦肉粥,老火湯,炒飯,炸雞,雞翼,豆腐,魚,小炒,魚蛋燒賣,三文治,多士,奶油多等。印象最深刻是粥好綿同埋好都味道,另外就系老火湯,好鮮甜,飲完不會覺得口渴,好足料。

2019-09-20