My fav Youtuber小吳都去過😻 遲一日去爭啲就可以同佢玩🥹 呢間本來已經好人氣 依家應該更爆‼️ 氣氛真係我去過最正嘅Bar 價錢貼地 cocktail蜂蜜酒都勁有特色😽 越夜越精彩 店員同顧客打成一片一齊飲真係好青春🍻❣️蜜糖芥末雞翼 $68 ❣️日式鴨胸炒飯 $98❣️原隻軟殼蟹漢堡配番薯條 $108❣️避風塘雞髀加鰹魚湯烏冬 $98飲嘢前一定要打吓底先 有別於平時嘅bar food呢度好認真製作💪🏻 平時喺尖沙咀食個飯都唔止呢個價錢😦 蜜糖芥末雞翼肉質軟嫩 焗到微焦醬汁豐富🐓鴨胸炒飯係熱門‼️用上日本米🇯🇵加入左鴨胸粒同翠肉瓜拌炒好好食🥒 醬汁收乾得啱啱好 再加上啲照燒汁同煙燻鴨胸好夾💕軟殼蟹漢堡炸得酥脆食落zakzak聲🦀🍔仲有海量嘅番薯條🍠🍟送酒真係一流🍺最驚喜係呢個烏冬🥰 湯係熱辣辣另上 自己加又可以影下相😼 鰹魚湯濃郁順口 我飲光光🙂‍↕️🐟 烏冬係煙靭嘅讚岐烏冬🍜 再配隻避風塘大雞髀🍗 真係超滿足‼️❣️Tasting platter 六小杯 $318🌟蜂蜜酒 🍯 - 綠茶🍵 紅提🍇 青提🍇 檸檬茶🍋🌟手工啤酒 🍻 - 夜霧 Guava lime glitter sour好少

❣️蜜糖芥末雞翼 $68

❣️日式鴨胸炒飯 $98

❣️原隻軟殼蟹漢堡配番薯條 $108

❣️避風塘雞髀加鰹魚湯烏冬 $98
蜜糖芥末雞翼肉質軟嫩 焗到微焦醬汁豐富🐓

❣️Tasting platter 六小杯 $318
🌟蜂蜜酒 🍯 - 綠茶🍵 紅提🍇 青提🍇 檸檬茶🍋
好少有bar提供flight😻 勁啱貪心嘅人 (me!) ✌🏻
小店竟然仲有自家釀酒💪🏻 非常欣賞‼️
蜂蜜酒非常易入口低濃度 唔會太重氣泡香味豐富🍯🍺
綠茶味似道地綠茶果種 好順口🍵 檸檬茶超本土必飲🥰 新鮮提子釀酒 當然都好飲啦( ˘͈ ᵕ ˘͈ )
夜霧係少見嘅手工黑啤 有豐富雲呢拿朱古力風味🍫 另一款係酸啤 石榴青檸非常開胃解膩🍋 仔細睇係有加入呢啲可食用嘅閃粉 好似銀河砂粒咁夢幻🌌

❣️3+3 shots $368
🌟液體雞蛋仔
🌟提拉米蘇
🌟桂花酒釀湯圓
平時真係唔係好鍾意飲shots🙅🏻‍♀️ 感覺係為咗買醉一啲都唔好飲🙂‍↔️ 但係呢度令我大‼️改‼️觀‼️ 佢哋將個杯shot變成細嘅Cocktail咁 濃度高但同時易入口 而且勁有香港特色🥺 超級推薦💕
雞蛋仔做到好Creamy 完美還原雞蛋仔嘅蛋香又完全冇蛋腥味🍮🍳
Tiramisu係我嘅愛☕️ 係一個飲用嘅甜品👄 中間係甜甜嘅奶酒最底係濃嘅Coffee liquor 🥃 超有層次勁好飲🥰
桂花酒釀湯圓就輕鬆啲 淡淡桂花香好似好養生添😂 上面粒湯圓仲可以食 喺花生味🙆🏻‍♀️

❣️沉壁 $128

❣️Ask for surprise $148
Cocktails我哋都有飲 (不過印象模糊🧚🏻‍♂️)
大推佢哋嘅奶系Cocktail 🍼 抹茶或者焙茶都勁好飲 分別叫沉碧/沉壁🍵☕️ base係燒酒/酎 唔知點解可以做到飲唔出酒味 好危險‼️ 茶味好高級又唔甜୧⃛(๑⃙⃘⁼̴̀꒳⁼̴́๑⃙⃘)୨⃛
如果諗唔到有咩可以叫Bartender幫你調🙆🏻‍♀️ 朋友想飲杯酸酸地花香易入口 幫緊你🙂‍↔️ 好fruity清爽 大滿意唯一驚飲唔返😂
  • 沉壁
  • Tasting platter 六小杯
  • 原隻軟殼蟹漢堡配番薯條
  • 避風塘雞髀加鰹魚湯烏冬
  • 日式鴨胸炒飯
  • 液體雞蛋仔
  • 桂花酒釀湯圓
又係時候要chill一chill啦🍺值得更多人知道的香港本地蜂蜜酒品牌「日照夜霧」竟然係由兩個好鍾意飲酒嘅女仔創立+釀酒🥹好勁❗️用上100%本地蜂蜜去製造🍯製造出甜甜地 易入口味道嘅啤酒🍻佢哋酒嘅配搭都好自由同彈性可以就咁一杯又或者一set咁叫想試多幾款推薦呢個一set有六杯🍺可以由店員發辦或者自由選擇仲有微醺一口調酒組合🍸口味融合港式風味例如桂花酒釀湯圓、液體雞蛋仔、提拉米蘇朱古力掌門人、彩虹糖、楊枝甘露 賣相仲好可愛☺️食物選擇種類都幾多元化主食、漢堡、串燒、炸物、避風塘系列等等串燒$48可以揀兩份 指定項目會另外加錢大根燒清甜入味 炙燒芝士大啡菇juicy爆汁🤩Burger軟殼蟹炸得幾香口 番薯條有驚喜好味道🤪
又係時候要chill一chill啦🍺
值得更多人知道的香港本地蜂蜜酒品牌「日照夜霧」
竟然係由兩個好鍾意飲酒嘅女仔創立+釀酒🥹好勁❗️
用上100%本地蜂蜜去製造🍯
製造出甜甜地 易入口味道嘅啤酒🍻
佢哋酒嘅配搭都好自由同彈性
可以就咁一杯又或者一set咁叫
想試多幾款推薦呢個一set有六杯🍺
可以由店員發辦或者自由選擇
仲有微醺一口調酒組合🍸口味融合港式風味
例如桂花酒釀湯圓、液體雞蛋仔、提拉米蘇
朱古力掌門人、彩虹糖、楊枝甘露 賣相仲好可愛☺️
食物選擇種類都幾多元化
主食、漢堡、串燒、炸物、避風塘系列等等
串燒$48可以揀兩份 指定項目會另外加錢
大根燒清甜入味 炙燒芝士大啡菇juicy爆汁🤩
Burger軟殼蟹炸得幾香口 番薯條有驚喜好味道🤪
2024-07-08 889 瀏覽
同朋友嚟到尖沙咀行街,夜晚既時候佢推介左每個人都有屬於自己的大海  Sea You Lounge 話一齊食同飲下酒,所以去試下先。位於天星碼頭~每個人都有屬於自己的大海係香港手工蜂蜜酒品牌日照夜霧幾個月前開設既第一間日夜酒室,睇番介紹就知道日照夜霧蜂蜜酒以 100% 本地蜂蜜釀製,酒室內設16個Tap頭供應新鮮蜂蜜酒同埋本地手工啤酒,更加有日本空運桶裝清酒以及各款精品調酒。主角既蜂蜜酒🍯有6款,例如期間限定既蘋果玉桂蜂蜜酒、青提蜂蜜酒、紅提蜂蜜酒、雜果賓治蜂蜜酒、綠茶蜂蜜酒、咖啡蜂蜜酒。當晚品嚐左2款,蘋果玉桂蜂蜜酒 ($86) 同紅提蜂蜜酒 ($82),2款都同樣甜美,蘋果玉桂更為清香,我個人嚟講係鍾意飲。酒室內亦可以叫6小杯package,$288 就可以有2款蜂蜜酒以及4款啤酒或者可以用$318既價錢喺牌蜂蜜酒同啤酒之中自選6款口味。店內亦可以飲shot,當中我就叫左Tiramisu 口味,亦係好飲,好似真係食緊 Tiramisu咁。至於食物方面,我就叫左明太子忌廉烏冬配珍寶日本帶子,忌廉烏冬夠creamy,帶子亦都軟滑。朋友就揀左食日式雞軟骨菜肉餃子伴鰹魚湯烏冬。串燒方面,2串

位於天星碼頭~
朋友就揀左食日式雞軟骨菜肉餃子伴鰹魚湯烏冬。
串燒方面,2串$48起,可以揀柚子燒煙鴨胸、醬燒五花腩、醬燒牛柳粒、日式照燒汁燒雞肉棒、明太子雞翼、灸燒芝士大啡菇、燒茄子、燒露荀、燒秋葵、大根燒、燒車厘茄等。我同朋友就分享左幾款,當中車厘茄多汁,日式照燒汁燒雞肉棒食落鬆軟。
另外我地亦都有叫左佐酒小食同炸物,當中避風塘魷魚鬚 ($98) 惹味,食落香脆可口。
而惹味薯條 ($58) 無改錯名確實幾惹味,伴以松露蛋黃醬亦都夠夾。
2024-04-22 932 瀏覽
每個人都有屬於自己的大海 (尖沙咀).▪️日式豬軟骨拌烏冬▪️.非常好食,熱辣辣又夠軟身嘅豬軟骨,再加上甜甜嘅日式汁豬軟骨.▪️明太子忌廉烏冬配香煎珍寶帶子▪️.珍寶帶子大大隻,明太子忌廉汁食得多係會有少少膩,同西餐嘅卡邦尼意粉一樣!.▪️醬燒五花腩•車厘茄牛柳粒▪️.豬牛雞嘅串燒都有得食,伴酒一流.▪️蜜糖雞翼▪️.一盒有五隻定唔知六隻,飲酒食呢啲雞翼薯條就係最好嘅選擇!.▪️Tiramisu▪️.呢個真係啱晒女仔鍾意食甜品,飲落真係食緊一杯tiramisu!! .🔺其實佢哋呢度主打係手工啤,綠茶咖啡我都試咗非常好飲,前者飲落就好似咖啡咁清澈,但又帶有酒香後者就係有着咖啡嘅香氣,又飲開咖啡或者黑啤嘅人都知道本身佢兩者係有啲相似.📌 每個人都有屬於自己的大海 (尖沙咀)尖沙咀天星碼頭地下KP 26-28號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
每個人都有屬於自己的大海 (尖沙咀)

▪️日式豬軟骨拌烏冬▪️
非常好食,熱辣辣又夠軟身嘅豬軟骨,再加上甜甜嘅日式汁豬軟骨

▪️明太子忌廉烏冬配香煎珍寶帶子▪️

▪️醬燒五花腩•車厘茄牛柳粒▪️
豬牛雞嘅串燒都有得食,伴酒一流

▪️蜜糖雞翼▪️
一盒有五隻定唔知六隻,飲酒食呢啲雞翼薯條就係最好嘅選擇!

▪️Tiramisu▪️

📌 每個人都有屬於自己的大海 (尖沙咀)
尖沙咀天星碼頭地下KP 26-28號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-04-13 664 瀏覽
每個人都有屬於自己的大海- 名字好特別,原來佢哋啲手工啤 味道易入口 最啱女生 Fruit punch 青提子and Honey 味very good雞尾酒 好飲 仲有桂花湯圓 有及 Tiramisu 雞尾酒 有新意 送酒小食 好味道 unexpected good👍🏻 油炸食物一啲都唔油 好香脆 炸薯條 燒烤牛脷 好好味, 師傅望落好細個 原來係高手 技巧及火道啱啱好 每晚仲有兩場free drinks最適合幾個女仔 或者一班同事 happy hour 或者傾偈嘅好地方 性價比好高‼️
  • 雞尾酒
2024-03-20 466 瀏覽
在码头非常明显的位置的酒吧~但没想到味道也是非常OK!吃过几次串烧,火候把握恰到好处蜂蜜酒很不错,值得一试配酒的小食拼盘也吃过冬天好像有特别的朱古力饮品,下次有机会再补上图片吧服务员是很努力的年轻人们~加油^0^~会再光顾的
在码头非常明显的位置的酒吧~
但没想到味道也是非常OK!
吃过几次串烧,火候把握恰到好处
蜂蜜酒很不错,值得一试
配酒的小食拼盘也吃过
冬天好像有特别的朱古力饮品,下次有机会再补上图片吧

服务员是很努力的年轻人们~加油^0^~会再光顾的
串烧