2021-05-30 64 瀏覽
同屋企人去,我個女4歲,去到坐低,隔離台食緊煙,問侍應可否轉台,冇問題(我其實係expect佢叫隔離唔好食煙),轉第二張台,豉油碗碟到齊,睇緊叫乜,隔離台又開始食煙,唯有走人,冇下次!
同屋企人去,我個女4歲,去到坐低,隔離台食緊煙
,唯有走人,冇下次!
  • 二手煙
2020-11-14 648 瀏覽
秋風起~梗係要打邊爐😁😁🤔🤔諗諗吓,其實我一年四季都打今日又去正斗火鍋,因為人多啲所以可以食多啲野✌🏻✌🏻先黎個泰式鳳爪,佢個汁不得之了,非常惹味而且不會太辣👍🏻👍🏻湯底揀咗個牛雜鍋~啲料多到呢,淨係食牛雜都夠飽啊😅😅一碟大手切牛頸脊~開頭見到個賣相唔係好肥,諗住實麻麻哋,點知有驚喜,好夠肉味而且啲肉好嫩口👏🏻👏🏻魚子鮮蝦丸~自家製幾好味另外仲有叫咗菜,響鈴,豬大腸,羊肉片個響鈴啱啱炸起,熱辣辣非常惹味😋😋仲要飲多11自大啤酒,最後埋單都唔使$1000 ,點可以唔再幫襯完又幫襯呢😉😉
秋風起~梗係要打邊爐😁😁
🤔🤔諗諗吓,其實我一年四季都打
今日又去正斗火鍋,因為人多啲所以可以食多啲野✌🏻✌🏻
湯底揀咗個牛雜鍋~啲料多到呢,淨係食牛雜都夠飽啊😅😅
魚子鮮蝦丸~自家製幾好味
另外仲有叫咗菜,響鈴,豬大腸,羊肉片
個響鈴啱啱炸起,熱辣辣非常惹味😋😋
泰式鳳爪
牛雜煲
2020-11-13
泰式鳳爪
牛雜煲
性價比很高的火鍋店,以前仲有分店。生意難做,以我所知早兩年開始已經由2變1了😞😞其實除咗打邊爐之外,佢哋仲有韓式燒烤及打冷,不過我最鍾意食嘅都係佢嘅火鍋。火鍋湯底唔貴,用料都好足夠,嚟咁多次,基本上每次的食材都十分新鮮👍🏻👍🏻今晚兩個人嚟食宵夜,食咗唔算太多嘢,叫咗個醉雞鍋(半隻雞),一碟大嘅安格斯,細份嘅梅菜豬肉丸,熱辣辣嘅炸魚皮,飲多兩枝啤酒,非常滿足埋單五舊水有找,價錢都算幾合理㗎啦😊😊題外話,樓面有兩個哥哥仔好醒目,好過晒以前嗰啲中坑經理💪🏻💪🏻
埋單五舊水有找,價錢都算幾合理㗎啦😊😊
醉雞鍋
醉雞鍋
大安格斯肥牛
手打梅菜豬肉丸
2019-12-19 1567 瀏覽
天氣凍凍地,就係最佳打邊爐嘅時間啦。去完天悅廣場買嘢之後就call埋住喺附近嘅朋友一齊落街食晚餐啦。朋友知道我想打邊爐之後就帶我去佢食過嘅火鍋店,話呢度唔錯。點咗個2人火鍋套餐。$268都已經包括有幾款配料,我地怕唔夠食所以再加多咗少少,後尾係食唔晒。揀咗沙嗲鴛鴦鍋,因為番茄薯仔鍋平時喺屋企都可以食得到。沙嗲湯底味道濃郁,唔會水水咁,加咗配料後都唔會唔夠味。配料仲有炸魚皮、手切安格斯牛肉、手打四寶丸、生菜同埋出前一丁,我地另外加咗響鈴及午餐肉。所有份量都唔少,配料又新鮮,加埋每位都唔貴,差D飽到行唔到。

2019-12-10 830 瀏覽
今日同班朋友一齊去左深水埗慶祝朋友新居入伙上完佢屋企搗亂一番之後就落佢樓下既正斗火鍋打邊爐啦佢呢度唔止得打邊爐,仲有打冷、小菜甚至連燒烤都有啱哂有選擇困難症既我地打邊爐我地叫左好多野食,肥牛、雞子、海鮮都有叫下最特別係有一個羊肉餃,多汁之餘又唔會太重羶味當然唔少得仲叫左啲打冷野食下啦鹵水鵝片、豬大腸同墨魚都唔少,又鹵得幾夠味,鵝片就最正最好食煎蠔餅都唔錯,夠鑊氣之餘仲勁多蠔仔係入面,YUMMY除左啤酒之外,呢度仲有好多唔同既紅酒、白酒、日本酒,價錢都唔算貴仲有掟鏢機可以玩,呢間餐廳真係十足十叮噹百寶袋咁乜都有
今日同班朋友一齊去左深水埗慶祝朋友新居入伙
上完佢屋企搗亂一番之後就落佢樓下既正斗火鍋打邊爐啦
佢呢度唔止得打邊爐,仲有打冷、小菜甚至連燒烤都有
啱哂有選擇困難症既我地

打邊爐我地叫左好多野食,肥牛、雞子、海鮮都有叫下
最特別係有一個羊肉餃,多汁之餘又唔會太重羶味
當然唔少得仲叫左啲打冷野食下啦
煎蠔餅都唔錯,夠鑊氣之餘仲勁多蠔仔係入面,YUMMY

仲有掟鏢機可以玩,呢間餐廳真係十足十叮噹百寶袋咁乜都有
2019-12-01
2019-11-20 751 瀏覽
深水埗一向都係搵食勝地,真係想食乜都有!淨係火鍋都有幾十間任你揀正斗我幫襯過一次,印象中都幾好佢地唔止打邊爐,仲有得打冷、刺身、蒸氣鍋可以一路打邊爐一路打冷~啱哂一大班人食物質素幾唔錯,火鍋料都幾多唔同選擇我地叫左一份黃牛三寶,入面包括有牛胸爽、黃牛喉、黑柏葉價錢唔貴,都係$128仲叫左至尊牛肉薈,一碟有幾款唔同既牛肉/部位 ,堅係抵食喎牛肉好正,雪花紋勁靚,入口即溶,越食越想食!另外仲有手打四寶丸,真係粒粒手打,絕對唔係攞貨返黎賣個種最正係個手打墨丸,入口彈牙,仲食到墨魚粒係入面。黎到呢度點會唔食下潮州野呀我地就叫左一份家鄉煎蠔烙,即係我地所認識既煎蠔餅,不過佢就比較似係炸多啲都幾大份,一上枱勁香! 蠔仔粒粒飽滿,新鮮無異味,正!
深水埗一向都係搵食勝地,真係想食乜都有!
淨係火鍋都有幾十間任你揀
正斗我幫襯過一次,印象中都幾好

佢地唔止打邊爐,仲有得打冷、刺身、蒸氣鍋
可以一路打邊爐一路打冷~啱哂一大班人

食物質素幾唔錯,火鍋料都幾多唔同選擇
我地叫左一份黃牛三寶,入面包括有牛胸爽、黃牛喉、黑柏葉
價錢唔貴,都係$128
仲叫左至尊牛肉薈,一碟有幾款唔同既牛肉/部位 ,堅係抵食喎
牛肉好正,雪花紋勁靚,入口即溶,越食越想食!
另外仲有手打四寶丸,真係粒粒手打,絕對唔係攞貨返黎賣個種
最正係個手打墨丸,入口彈牙,仲食到墨魚粒係入面。

黎到呢度點會唔食下潮州野呀
都幾大份,一上枱勁香! 蠔仔粒粒飽滿,新鮮無異味,正!
2019-11-12 519 瀏覽
友人住深水埗,去咗搵佢傾計,講講下我地有D肚餓,就去食消夜。問佢有咩介紹,可以食少少嘢又坐得舒服,唔使食到好飽,都係可以傾計,唔會被趕就可以啦。佢話不如打冷,又會太飽,又喺附近,行2個街口就到啦。去到正斗見到係火鍋店,主力係豬骨煲,不過都有好多打冷小菜。點咗鹵水拼盤,有墨魚、滷水鵝、豬耳等。鹵水好夠味,份量多,好食。小炒王都中規中矩,夠鑊氣,除咗送啤酒,送汽水都係一流。最後坐咗2個鐘慢慢食,真係傾到口水乾先肯走

最後坐咗2個鐘慢慢食,真係傾到口水乾先肯走
宵夜
2019-01-06 2011 瀏覽
難得星期日可以出街,又岩岩約左d同學佢地去深水埗買野,就求其搵一間打邊爐,見呢間都幾特別,又可以燒烤又可以食火鍋,所以決定食呢間。三個人叫咗一個燒烤餐,叫咗個豬骨湯底,再叫左少少菜同牛丸,都好豐富,仲食唔晒添。
2019-01-01 1215 瀏覽
打邊爐最緊要材料新鮮同埋個湯底,$198/人海鮮餐係唔多飽,食物講質素,另外叫左肥牛,老實麻麻,仲有少少貴$78得6塊,羊肉片都唔錯下,滾完個湯都變左羊肉湯咁,黃沙豬潤好在有叫,下次去都必食,超甜超好食,絕對無醃過,係原先食材味講返個海鮮餐包咩1,鮑魚一隻2,蟹一隻/2位用3,海蝦三隻4,蚌二隻5,帶子一隻6,菜一盆7,金沙豬頸肉一份 (超爽脆)唔好以為清湯無咩味,真材實料,滾海鮮可以唔洗點豉油星期日有85折仲免茶芥醬汁兩個人500幾蚊抵食
講返個海鮮餐包咩
1,鮑魚一隻
2,蟹一隻/2位用
3,海蝦三隻
4,蚌二隻
5,帶子一隻
6,菜一盆
7,金沙豬頸肉一份 (超爽脆)
唔好以為清湯無咩味,真材實料,滾海鮮可以唔洗點豉油
星期日有85折仲免茶芥醬汁
兩個人500幾蚊抵食
2018-12-30
2018-10-26 1227 瀏覽
今次系第二次同朋友一齊黎,因為真系覺得正斗豬骨煲嘅嘢食好平,好抵食,食物質量都ok!!~而今日我哋就叫咗個D餐啦,就一個海底椰雞窩,再加上一個日式刺身拼盤,或者,極品海鮮拼盤。我哋就要咗個刺身拼盤嘅。咁入面有,三文魚,北極貝,甜蝦等等......夠5個人食噶啦。成個D餐都只要,498 蚊,都唔算好貴。比出面食刺身平好多!!!另外我哋就單點d打邊爐嘅配菜,其實海底椰雞鍋已經有好足料,如果3個人,實夠食!
2018-10-26 866 瀏覽
話說就有朋友推薦我哋到正斗豬骨煲食呢個【二人世界】餐,,因為真係抵到爛!!!!兩個人total 只要268蚊。。包埋湯底,可以叫沙爹鴛鴦或者番茄薯仔,包括有,手切牛,手打四寶丸,時蔬,烏冬同炸魚皮。。。d手切牛肉超大一碟,兩個人食綽綽有餘,未食完已經覺得好飽肚啦,,好扺食,我鐘意。我哋就要咗個鴛鴦鍋底,味道都唔錯嘅,湯底好濃郁,沙爹味道好重。佢哋嘅【混醬】都系好好,應有盡有,基本上平時打邊爐得醬料都齊!
2018-10-23
2018-10-25 688 瀏覽
好友推薦食呢家,深水埗嘅正斗火鍋豬骨煲,咁我哋就話要一齊黎試一試嘅。。。。咁就發現佢哋呢度嘅鮑魚好大隻,好新鮮。價錢又唔系好貴。鮑魚食落口好Q好彈牙嘅,仲會有d鮑魚汁滲出黎tim,非常鮮美。。。。另外一個號抵食嘅就系佢哋個海鮮大拼盤,只要198,各種海鮮有齊,超大一盤。咁湯底我哋就叫咗個花膠湯底,養身嘅。大邊爐都可以一路食一路補ga嘛。。。總而言之,正斗豬骨煲真係好好味,有好抵食,d湯底真系煲好耐!
2018-10-22
2018-07-15 774 瀏覽
話説,我預早打去正斗卜左今晚2位,説明係去打邊爐兼睇波,並承諾最低消費每人$300。呢個月黎過兩次打邊爐睇波嘅消費都係咁上下,而且食物唔錯,所以想繼續幫襯。今晚按已卜時間早少少上去攞位,離遠已見到自己個名牌放左喺張好位置枱上面,職員想帶我地去果張枱,但有另一位睇落似經理嘅人唔俾果張枱我地,隨即調我地去角落頭衰位置(四人枱) ,個位置係睇唔清楚部電視。經理話張好枱係留俾4人坐,(傻眼)其實我地角落頭果張都係四人位!個經理仲質疑我地俾唔俾得起最低消費,我好肯定答佢,一定俾到!當時個場3/4未有客,望望下見到有張好位置四人圓枱未有名牌,我地問可唔可以調去果度,經理話四人枱係留俾4個人,唔俾我地調,但有另一張四人圓枱寫左名牌係2人訂,我地話果張都係兩個人啦,經理就隨即改左做3個人。到事頭婆返黎,佢又係話無其他枱安排俾我地,得返張衰枱。咁我真係唔明,我地未黎之前,明明安排左好位,但黎到就變左衰位?!(傻眼) 我地最後決定唔幫襯!佢地嘅態度兼做事手法,擺明係恰我地得兩個女仔! 諗諗下醒起,上次黎時,見到隔離張四人枱名牌係卜4人,但最後係得2個人,有個係金毛人,個樣好惡,好似無人敢話佢!我知我地得兩

我知我地得兩個人,消費有限,老闆可能想招呼較多人數嘅客,但咁樣真係令人覺得一肚氣,已經預早打黎卜都變成咁 /_\"

總之唔會再幫襯了 !!
2018-07-14
2018-07-15 488 瀏覽
已提前訂位並有告知看世界盃,亦同意最低消費是$300,到店後卻被安排在角落的座位,要側頭才看得到電視,而且是只有一位看到,我們要求換到比較中間的座位,卻被告知2人不能坐4人位,但看有其他4人位上的訂位牌寫著2人,反映後卻被店員改成3人,當時店內還有很多空位,並沒有全部都被訂位。員工說,2人只能坐這位置,其他是留給4人的。另一位員工原本想安排我們在其他位子,卻被另一位阻止,而且臉上充滿不屑。本來覺得先前用餐經驗不錯,遇到這次店員的態度,下次絕不可能再光顧了!

8:00入座,食蒸氣鍋,等左10未有野食,追d伙計話幫我跟....等等等,過5分鐘又追,個似經理既人話我食蒸氣鍋係耐d喎,我吾明,你賣得蒸氣鍋,應該備左料,點解耐d?我過5分鐘又追,結果等到25分鐘,我再追佢佢先話jam左單,而家即刻煮,結果齋坐半個鐘先有鍋上。但黎左個鍋,又未有野食,又要追,結果要等8分鐘先黎野食,黎左野食又冇教我地蒸幾耐,要發脾氣先至有人教,現場吾爆場,如果吾係叫左魚皮野飲,我實走。呢間野,一定冇下次!
現場吾爆場,如果吾係叫左魚皮野飲,我實走。
呢間野,一定冇下次!