2023-10-26 401 瀏覽
佢個粢飯好正,油炸鬼好脆, 即叫即整 ,幫趁過兩次,一早一晚,兩次食都係夠熱同埋好脆嘅,真係feel到好有心機整。另外飲品我飲咗仙草豆漿,本身個豆漿係無糖嘅, 可以自選甜度, 我揀咗微糖,加埋仙草,真係perfect match, 好開心喺沙田區可以食到咁好食嘅嘢。 佢哋而家好似有做豬扒粢飯, 下次去一定會試下。
歡樂粢飯+仙草豆漿
歡樂粢飯
2023-10-26
歡樂粢飯+仙草豆漿
歡樂粢飯
⭐️ 健脾芋泥豆漿 $26 芋泥質地綿密軟滑🍠🍠,食落有少少顆粒感,增加咗口感😄😄。甜度適中,唔會太甜。配埋微甜嘅豆漿🥛,豆味香濃,味道夠濃郁,真係出色🤩🤩!飲之前記得攪拌一下,令味道更加均勻👍🏻👍🏻。⭐️ 高纖燕麥豆漿 $22 味道香濃,口感好足😎😎。豆奶嘅淡淡香甜令燕麥片更加美味😋😋。燕麥份量十足🌾🌾,令人食完之後有種飽足感。燕麥豆漿可以促進新陳代謝,係健康飲品之選👍🏻👍🏻。⭐️ 養髮黑芝麻豆漿 $22 帶有淡淡黑芝麻同果仁嘅香味🖤🖤,黑芝麻同豆漿嘅比例恰到好處。黑芝麻香濃,豆漿豆味突出😚😚,兩者嘅組合真係好好飲!啱哂鍾意黑芝麻味嘅朋😝😝友。🍄 總括嚟講如果肚餓程度唔係太大,想食個簡單又滿足嘅一餐,買一支豆漿就夠啦!每次去都會見到賣剩幾支,每款豆漿都保留住原材料嘅原味😍😍,絕對係健康又美味嘅選擇,而且價錢都好親民!👍📍歡樂豆 Joyous Beans沙田安群街1號京瑞廣場2期1樓102A1-07號舖Shop 102A1-07, 1/F, Kings Wing Plaza 2, 1 On Kwan Street, Sha Tin
⭐️ 健脾芋泥豆漿 $26

沙田安群街1號京瑞廣場2期1樓102A1-07號舖
健脾芋泥豆漿
高纖燕麥豆漿
養髮黑芝麻豆漿
今日👭🏻孖妹去咗石門海濱旁邊睇繡球花,食完晚飯之後就去咗京瑞廣場入面間甜品小店食甜品,慶祝元宵節👩🏻‍❤️‍👨🏻呢間甜品小店主打係豆漿同豆腐花,大部份甜品都以呢兩樣食材做base 👭🏻孖妺一行四人都叫咗豆腐花,只係配料唔同:1️⃣薑汁2️⃣桃膠3️⃣芝麻4️⃣芋圓總括嚟講,每碗豆花都用個大碗呈上比客人,而且份量驚人,豆味香濃又夠滑溜,食完滿足又飽肚❤️而且價錢比較貼地主打街坊生意CP值都還可以🥢薑汁豆花 💰16👷🏻‍♀️細孖揀咗熱豆花,本身以為餐廳會以鮮榨薑汁混入豆腐花煮食,再另外比黃糖比客人隨意加入,但店員會一早整定一jar薑汁黃糖,簡稱薑糖,辣度都適合大部份客人,但👷🏻‍♀️細孖覺得可以再辣一啲會更加好味刺激,勝在薑糖可以任落👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌗🌑🥢芝麻豆花 💰22✨呢款配搭係香港人最鍾意,可以一次過食到芝麻糊同豆腐花,滿足兩個願望✨芝麻糊較杰身,份量適中,但黑芝麻味唔夠濃郁👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌑🌑🥢桃膠豆花 💰28✨ 桃膠有平民燕窩之稱,含豐富蛋白質,可惜係豆腐花本身並未有加入過多嘅糖分,味道相對清淡,👩🏻‍💼大孖就痴咗👷🏻‍♀️細孖啲薑糖,食落有少少甜味冇咁淡口👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌑🌑🥢桃芋芋 💰42

1️⃣薑汁
2️⃣桃膠
3️⃣芝麻
4️⃣芋圓

🥢薑汁豆花 💰16

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌗🌑

🥢芝麻豆花 💰22
芝麻豆花

✨芝麻糊較杰身,份量適中,但黑芝麻味唔夠濃郁

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌑🌑

🥢桃膠豆花 💰28

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌑🌑

🥢桃芋芋 💰42

✨配料幾豐富,有桃膠、西米、芋圓、芋泥,每樣份量都比較平均,西米、芋圓、芋泥都屬碳水化合物,芋圓一共有三種顏色,由番薯、紫薯同芋頭整成
✨加埋花奶同埋有少少芋頭粒增加咗口感,食完就飽咗少少😂

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

宵夜
桃膠豆花
桃芋芋
2023-02-28 284 瀏覽
👧🏻同朋友食完晚飯想傾多陣計~去甜品店食野係最好既選擇😆-🍴芋泥豆花 $28✨推薦 同朋友各叫左一碗🤣但店員記錯了 一個裝左係外賣碗度🤭有意外驚喜 堂食個碗個賣相麻麻…但外賣碗個個賣相靚好多🤩見到好明顯成碗係一層芋泥一層豆腐花❤️芋泥同豆花好夾 口感變化一流👍🏻好滿足🤤 🍴芝麻糊 $26係傳統糖水之一👍🏻好滑 唔錯📍歡樂豆Joyous Beans @沙田石門京瑞廣場二期1樓102A1-07號舖
👧🏻同朋友食完晚飯想傾多陣計~去甜品店食野係最好既選擇😆
🍴芋泥豆花 $28