2023-01-26 917 瀏覽
呢間都開得耐分店都多所以啲飲品似樣啲足料啲葵廣其實都多手搖飲品店見呢間剛剛排隊人龍散去又唔想等咁耐一於就飲佢落單之後5分鐘左右就有得飲啦我姨姨飲芝士大紅袍我就飲蜂蜜紅茶加仙草同蘆薈問到芝士同奶蓋有咩分別店員解釋芝士會再厚啲同咸香啲奶蓋就係純奶飲落唔算好香濃不過合格有突價錢又唔貴我嘅蜂蜜紅茶要左少甜都依然好甜呀可能蘆薈本身又有甜味好彩唔係死甜都有啲蜂蜜香仙草同蘆薈份量都好多飲到最尾都仲有好多所以加幾蚊都抵呀
呢間都開得耐

仙草同蘆薈份量都好多
飲到最尾都仲有好多
所以加幾蚊都抵呀
2022-06-04 713 瀏覽
天氣熱辣辣,又燜又焗。系條街行唔夠一陣就出晒汗,就會入商場吹下冷氣,順便行行逛逛。行下行下就口渴,就去左搵手搖舖。最後朋友仔揀左Share Tea,原來貪佢夠大杯。😂 餐牌林林總總,有奶茶、奶蓋、沙冰、鮮茶、益力多等,太多選擇。我朋友說等下還要吃東西,那我們就各點一杯鮮茶清清腸胃。 ⦁蜂蜜紅茶⦁蜂蜜綠茶 因為茶底已加蜂蜜,就轉成微甜,就適合我和朋友的口味。茶味好香好濃。 最後朋友叫我提醒大家,有時學生放學既時候會大排長龍,最好預留時間去排隊。

⦁蜂蜜紅茶
⦁蜂蜜綠茶

蜂蜜紅茶/綠茶
2022-05-25
5 分鐘 (外賣自取)
蜂蜜紅茶/綠茶
2022-05-04 311 瀏覽
Share tea歇腳亭手感芋頭鮮奶$34(5/10)少少芋頭粒,唔重芋頭味,少少奶味!珍珠奶茶$25(4/10)珍珠硬心,但少甜!個人總口味評分:4.5/10地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓85C-D號舖#歇腳亭 #珍珠奶茶 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
Share tea歇腳亭

手感芋頭鮮奶$34(5/10)
少少芋頭粒,唔重芋頭味,少少奶味!

珍珠奶茶$25(4/10)
珍珠硬心,但少甜!

個人總口味評分:4.5/10

地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓85C-D號舖

2020-05-30 1259 瀏覽
在葵芳中心吃了半天,也開始有點渴了,走着走着也有很多不同的飲品店,歇腳亭可以說是我比較喜歡的連鎖式台式飲品店,除了他們味道不錯,還不停的推出一些新的飲品給我們選擇。今天我就只想簡簡單單的喝一杯珍珠奶茶少甜,說到歇腳亭的珍珠奶茶真的很不錯,茶味夠,奶味香,甜度就有大家自己去選擇,價錢也比較大眾化。最緊要他的珍珠質素很穩定,有時候去一些珍珠奶茶店,他的珍珠有時太軟有時太硬,歇腳亭我很少喝到這樣的珍珠,今天的珍珠也是很彈牙,黑糖味也很濃郁。另一杯我比較喜歡喝的是他的冬瓜茶,非常消暑解渴。台式飲品店可以說是真的很多,連鎖式的我就真的比較喜歡歇腳亭,物有所值。

另一杯我比較喜歡喝的是他的冬瓜茶,非常消暑解渴。
2020-05-28
2020-03-27 551 瀏覽
永不光顧台灣服務屬世界頂級,香港就👎🏼本來已經冇期望。葵涌廣場店職員服務態度惡劣,本人決定永不光顧所有歇腳亭茶店。學生優惠用不到:因已付款。店員亦沒有提醒。紙杯套或膠袋只可選一。(杯飲品收咁貴,外帶附件咁孤寒)
永不光顧

台灣服務屬世界頂級,香港就👎🏼本來已經冇期望。

學生優惠用不到:因已付款。店員亦沒有提醒。
紙杯套或膠袋只可選一。(杯飲品收咁貴,外帶附件咁孤寒)
2020-02-28 381 瀏覽
厚黑糖珍珠鮮奶 $30之前見到有人介紹過呢間既厚黑糖珍珠鮮奶好飲,所以口癢就走左去試下睇下係咪真係好飲。🤔佢一拎上手啲黑糖同珍珠會係個底 但杯身裏面都有小小黑糖痴住左係到😛 做法有啲似老虎堂😂珍珠裏面有啲硬 出面又有啲太淋 我估唔知係咪擺得太耐?🧐 鮮奶不算濃郁 一般般啦 不過稱在唔係好甜!😂 佢呢間仲有個優惠 凡穿校服或落單前提供學生證可減$2 😋 如果係學生真係幾平 佢仲有好多唔同類別既飲品 珍珠鮮奶綠我都經常飲都係唔錯既選擇!
厚黑糖珍珠鮮奶 $30
厚黑糖珍珠鮮奶
厚黑糖珍珠鮮奶
2019-09-21 414 瀏覽
黑奶珍珠其實我經常飲,但歇腳亭的就未試過。因為同事在歇腳亭買,咁我就順便order一杯啦!第一次喝歇腳亭的黑糖珍珠鮮奶,價錢約三十元,味道不錯,有黑糖味但不太甜,我個人喜歡偏甜,珍珠咬下比較真實,不似有些店的很膠。整體來說,不喜歡太甜的可以買歇腳亭的來喝也不錯的。
黑奶珍珠其實我經常飲,但歇腳亭的就未試過。

因為同事在歇腳亭買,咁我就順便order一杯啦!
2019-05-26 481 瀏覽
習慣經過歇腳亭就會買它的芋圓!今期,見到正在宣傳芝芝莓莓系列,就一定要來試試!叫了一杯芝芝歐蕾,承惠26元,500cc!一看到它的樣子,就十分吸晴!滿滿的忌廉,成座山咁高!還有幾圈的士多啤梨醬,急不及待飲下去!已聞到濃郁的士多啤梨果香,香甜,但一點也不膩!而且,拌勻忌廉和冰塊,好有忌廉士多啤梨味道,滿口都是它們,一點也沒有違和感!而且,飲落去,還有士多啤梨的籽粒在口腔裡,真是真材實料!以後,行開此鋪,又有一款必點的飲品要買啦!
2019-05-26
10 分鐘 (外賣自取)
2019-05-25 215 瀏覽
天氣非常熱,很想喝一杯冰涼飲品,葵芳的飮品店幾乎都試過,今天就去share tea喝杯芝芝莓莓吧,這杯芝士奶蓋較稀,如果放多五分鐘便會混入沙冰中,莓味沙冰有點像草莓果醬加水再攪拌,味道一般般!還有進步空間
2019-05-19 170 瀏覽
過到嚟嘅時候已經夜深。。只剩下👉🏽歇腳亭歇腳亭嘅嘢飲飲過好多次,質素嚟講係唔錯嘅!👍🏽呢度嘅奶茶+奶蓋我第一次試!奶茶茶味唔夠,但勝在奶味夠濃😋芝士奶蓋質感幾好!芝士味都ok👍🏽
過到嚟嘅時候已經夜深。。只剩下👉🏽歇腳亭

歇腳亭嘅嘢飲飲過好多次,質素嚟講係唔錯嘅!👍🏽
呢度嘅奶茶+奶蓋我第一次試!
奶茶茶味唔夠,但勝在奶味夠濃😋
芝士奶蓋質感幾好!芝士味都ok👍🏽
2019-05-14 137 瀏覽
歇腳亭新推出的黑糖珍珠烏龍奶茶雪沙真是一大消暑極品,點了微糖,甜度剛好。熱熱的黑糖珍珠口感煙韌彈牙,撞上沙冰,一冷一熱,形成飲品的底部是超冰涼的珍珠奶茶,面層則是帶碎碎的奶茶冰粒,哇,很爽呀!夏天喝真是一流。大推。另外值得一提的,便是店員的服務態度,我給滿分!女店員十分友善,細心解答我對各飲品的所有問題,以及推薦合適甜度給太怕甜的我,真的一讚。
黑糖珍珠烏龍奶茶雪沙
大推。
2019-05-10
黑糖珍珠烏龍奶茶雪沙
2019-05-08 160 瀏覽
實在好飲,忍唔住想評價,第一次點評就送俾你啦#芝士莓莓😄企葵廣食完lunch覺得口渴,岩岩好見到張海報幾吸引下,就嘗試一下。點知一試,立即愛上(⑉°з°)-♡杯野飲係沙冰來嘅,所以走唔到冰,甜度都系固定的(我開始話要少冰少甜,staff話係沙冰,後來我重複多一次要少甜,staff又重複一次係沙冰,所以係點?難道唔可以解釋清楚D?唔系個個人都知道你呢個沙冰係固定甜度嘅)。不過飲落又唔會好甜哦,甜度適中,飲到幾香甜的🍓味,應該真係俾🍓整嘅,唔系草莓🍓粉整嘅,推薦企呢個戀愛(發春)的季節飲不足就係走唔到冰,飲落有D太凍,羅起手上耐都覺得凍,同埋個芝士奶蓋好難飲到,要將個飲管羅上來先飲到芝士味
實在好飲,忍唔住想評價,第一次點評就送俾你啦#芝士莓莓😄
點知一試,立即愛上(⑉°з°)-♡

芝士莓莓
芝士莓莓
2019-02-07 276 瀏覽
同樣係葵涌廣場,用同一款飲品對比喜茶嘅飲品,究竟邊一間芝士系列嘅芝芝莓莓最好飲呢?歇腳亭係葵涌廣場出命嘅長龍店,要飲起碼要排20分鐘以上。究竟係咪咁好飲,係咪值得排咁耐呢?佢哋嘅芝芝莓莓$26(中杯),飲品杯設計係一般嘅沙冰杯,想分開飲吓芝士奶蓋同底層草莓沙冰就要自己張飲筒上下移動,真係唔多方便 。而且杯蓋唔多實淨好易鬆開,真係要好小心咁飲!😅飲品份量比其他店嘅芝芝莓莓少,咁味道呢?底層嘅草莓沙冰,冇乜草莓味而且勁酸,沙冰入面有好多碎冰,口感粗糙 芝士奶蓋嘅奶味好重,完全蓋過芝士味,只有甜味,味道比較單調。將芝士奶蓋同草莓沙冰混合後,口感比之前順滑啲,亦中和咗草莓嘅酸味,唔難飲但唔算好味!店員方面,可能長期工作至壓力山大,終日愁眉深鎖,我見猶憐 算我直言,葵涌廣場選擇多的是,何必浪費時間响度排隊呢?

。而且杯蓋唔多實淨好易鬆開,真係要好小心咁飲!😅

飲品份量比其他店嘅芝芝莓莓少,咁味道呢?

店員方面,可能長期工作至壓力山大,終日愁眉深鎖,我見猶憐

算我直言,葵涌廣場選擇多的是,何必浪費時間响度排隊呢?

芝芝莓莓

2018-12-19 278 瀏覽
一向都有飲開歇腳亭今日試過 佢地嘅厚黑糖珍珠鮮奶下次應該都唔會再叫呢杯嘢賣相影相打卡是可以的但味道 不是那回事飲落冇乜黑糖味 雖然係用鮮奶 但卻飲唔出有奶味好似飲緊水咁 可以落太多冰吧珍珠口感"煙韌"但味道也改變不了
一向都有飲開歇腳亭
今日試過 佢地嘅厚黑糖珍珠鮮奶
下次應該都唔會再叫呢杯嘢
賣相影相打卡是可以的
但味道 不是那回事
飲落冇乜黑糖味
雖然係用鮮奶 但卻飲唔出有奶味
好似飲緊水咁 可以落太多冰吧

珍珠口感"煙韌"

但味道也改變不了

厚黑珍珠鮮奶
2018-12-16
$30 (宵夜)
2018-11-29 270 瀏覽
2017、18年,台式手搖飲品大舉攻港,過江龍各有招牌名物:甚麼黑糖珍珠鮮奶、芝士奶蓋、台式水果茶、特式口味珍珠一湧而上,根本很難全部試一遍。創立了二十六年,來港八年的老大哥《歇腳亭》相對之下,話題性不高。尤其當喝過鮮茶沖製的台式飲料後,很難再喝回以茶粉奶精調配的茶飲。今天適逢同事請客,又有機會再回味一下曾經最愛的歇腳亭。歇腳亭在港的加盟店有約50間,不過水準參差。雖然沒有試過所有分店,只喝過其中數十間,暫時認為葵涌廣場質素最為穩定及美味。幾年前,筆者對葵涌廣場歇腳亭的珍珠奶曾著了魔,差不多每天都要喝上一杯。此分店的奶茶特別濃郁,奶味與茶味平衡做得很好,令人有追著喝的衝動。慣常點微糖走冰味道就剛好,帶絲絲甜度不會太寡。珍珠是最喜愛的波霸大小,咬下Q彈有嚼勁,室溫久放也不會變淋變硬。今天再嚐,此分店的質素依然保持上佳水準,令筆者回味無窮。不過粉劑茶飲始終不太健康,不能多喝。下次經過葵涌廣場,大家不防試試其質素會否與其他分店有所分別。

珍珠奶茶

2018-11-18