2024-01-03 48 瀏覽
黑糖老薑茶,黑糖的甜味與老薑的辛辣完美融合。這種組合帶來了一種溫暖的感覺,非常適合在寒冷的天氣享用。老薑的獨特風味和黑糖的甘甜讓這杯茶飲成為一種舒緩身心的良方。台灣冬瓜茶。這杯茶飲以冬瓜的清爽和甘甜聞名。茶的口感清涼宜人,冬瓜的天然甜味讓人愛不釋手。它是夏日消暑的最佳選擇,讓人感到舒爽和滿足。綠茶益力多。綠茶的清香和益力多的味道相得益彰,給人一種健康和活力的感覺。

2021-10-30 441 瀏覽
今天叫了一杯奶綠,混合珠,去冰半糖(經常都會叫半糖怕太甜)。怎料不能叫混珠,因為沒有口感,而且太軟又太少,去冰是不錯的選擇,茶有D淡咗因為奶太多。但係員工就唔係咁好,我們始終都係客人,要我們自己看咁細既screen 去核佢既落單是否正確,呢點有D過份。係我前面剛好有菲菲姐姐買東要,人地同佢講英文,人地點會核對到你的單呢,係後面既我睇到都呆咗。點知人地叫咗四杯你就比咗六杯人地。。。下次係呢個買要自己睇清楚啦
2021-10-30
8 分鐘 (外賣自取)
2018-06-19 1905 瀏覽
Lunchtime 經過見到share tea ~無名地很想飲,於是同同事一齊去買黎飲而間野都好多野揀下, 分店又多!不過我地可能lunchtime人比較多, 都要等左差不多半個中先拎到上手, 逼到爆啊!!買左杯咖啡凍奶茶☕️ 咖啡凍超中意 勁有咬口 啖啖都連埋d奶茶一齊飲到d👍🏻👍🏻好正 大大枝又唔算好貴好喝好喝超好喝朋友的熱朱古力 因爲自己唔小心跌到周圍都係 hahaha 問左朋友 佢話幾好飲 唔錯唔錯!!經過都會再飲~
Lunchtime 經過見到share tea ~
無名地很想飲,於是同同事一齊去買黎飲

而間野都好多野揀下, 分店又多!

買左杯咖啡凍奶茶☕️ 咖啡凍超中意
勁有咬口
啖啖都連埋d奶茶一齊飲到d👍🏻👍🏻好正 大大枝又唔算好貴

好喝好喝超好喝

朋友的熱朱古力
唔錯唔錯!!
經過都會再飲~
2018-04-15 986 瀏覽
太掛住台灣冬瓜茶,落機第二日經過就買左杯,甜到呢。。。。。。冬瓜茶佢地一早整好,冇得少甜。下次揀返珍珠奶茶同黑糖奶茶先得。黑糖味好出,珍珠夠有咬口,所以一直都係歇腳亭粉絲(但都要少甜,正常實在太太太太太太甜了)

下次揀返珍珠奶茶同黑糖奶茶先得。
黑糖味好出,珍珠夠有咬口,所以一直都係歇腳亭粉絲

(但都要少甜,正常實在太太太太太太甜了)

2018-03-31 900 瀏覽
食完個唔好食既Dinner,要飲返d野飲開心D,可能都9點幾,都夜啦,想飲既都冇啦,好似抹茶同起司既野飲都冇啦,可惜。奶蓋烏龍(甜蜜乳霜)$19,我最鍾意飲奶蓋烏龍,不過店員話冇起司個款,轉甜蜜乳霜,冇咁甜既,咁試下囉,又真係冇咁甜喎,都係起司既奶蓋烏龍好飲D珍珠奶茶$18,呢杯冇得輸,夠香夠甜,上次係一間叫鼎鼎X飲既珍珠奶茶差好遠,淡而冇味,呢間既珍珠奶茶讚呀等左一下就有野飲,唔錯,飲完杯野開心返晒

等左一下就有野飲,唔錯,飲完杯野開心返晒

2018-03-27
$19 (其他)
2017-10-22 1123 瀏覽
今日去完九龍城廣場飲茶吃點心,當然不會吃過飽,留肚飲好耐無飲嘅珍珠烏龍茶好多人排隊,幾旺喎中size走冰三分甜,一飲正呀,有茶香味甜度岩岩好,珍珠有口感!會再幫襯
好多人排隊,幾旺喎

2017-10-22
2017-10-06 824 瀏覽
午餐後同家姐行街,經過呢間台式飲料店,紅黑色搶眼,只做外賣。食完泰菜口渴!所以我揀咗一款飲品飲!飲品款式多!實揀得到!店員落單爽手,但又唔同我講取飲品在店嘅另外一邊(因為剛好在轉角位,所以有兩邊)到我再到落單處時先講!唔夠貼心!寒天水晶鳳梨紅茶($28)要3分糖,膠杯蜜封包裝!寒天水晶球多,彈牙增加口感!鳳梨味紅茶,鳳梨味比較假,幸好叫了3分甜,味道仲叫清爽,酸酸地開胃!解渴唔錯!台灣人嘅飲品選擇多!

台灣人嘅飲品選擇多!
2017-10-01
5 分鐘 (外賣自取)
2016-10-29 1107 瀏覽
去到買佐兩杯芋香奶茶兩杯珍珠奶茶,一杯芋香走珍珠;一杯芋香迷你珍珠;一杯珍珠奶茶少甜;一杯珍珠奶茶正常~個店員仲好清楚咁覆我嫁~計埋$76,我俾佐$101佢~因為趕時間所以冇睇~但到之後番到公司一睇係兩杯芋香迷你珍珠奶茶,一杯迷你珍珠奶綠少甜,得一杯珍珠奶茶係正常~然後睇番銀包佢係冇找番錢俾我~佢間鋪今日有成5~6個人,客人唔多都可以做錯單~真係燥底~
去到買佐兩杯芋香奶茶兩杯珍珠奶茶,
2016-10-29
4 分鐘 (外賣自取)
2016-10-20 793 瀏覽
歇腳亭到九龍城吃飯,走的時候有啲頸渴,附近又咁岩有間sharetea ,飲杯野都唔係好過份啫。本來想飲珍珠奶茶,但係有人介紹我飲個隻抹茶xx(唔exactly 記得個名但你去到會明),飲落第一個口感係ok ge。抹茶味不是很濃,屬正常程度,可以接受。而抹茶上面還有一層鹹香帶甜的芝士忌廉,和抹茶攪混了喝是幾好飲的,只是我一開始忘了攪,所以到最後只剩下一層厚厚的芝士泡沫就太過heavy 了.
2016-10-16
2016-09-25 699 瀏覽
明知伏都要一試篇Share Tea 推出左新野飲見到咁靚 但咁多朋友仔話伏我都買左黎試最終 覺得 真係得個靚字飲落去第一啖似藥水有d檸檬味既 但糖水味多到呢甜到呢😓😓😓呢杯野味道唔掂但賣成$32下次都係買返$20既珠奶好了

明知伏都要一試篇

甜到呢😓😓😓
呢杯野味道唔掂但賣成$32
下次都係買返$20既珠奶好了
2016-09-25
$32 (其他)
2K
2016-09-22 493 瀏覽
行街行到口乾 .... 買杯嘢飲 ~蝶豆花茶 之 #星河鳳梨冰把蝶豆花的天然汁液加進鳳梨肉沙冰中,藍色花汁由藍變紫,漸變色的賣相討好 ~飲落清涼,重菠蘿的香甜,菠蘿肉有咬口 ~請注意 :孕婦避免飲用本篇完 ~
行街行到口乾 .... 買杯嘢飲 ~
蝶豆花茶 之 #星河鳳梨冰

飲落清涼,重菠蘿的香甜,菠蘿肉有咬口 ~

請注意 :孕婦避免飲用

本篇完 ~
2016-05-29 705 瀏覽
天時暑熱行到口乾, 諗住買杯凍飲解下渴, 見呢度有台式飲品, 一於買番杯先.呢間歇腳都幾大, 所以一邊買完飛, 就可以行去另一邊等飲品, 唔洗幾十人響晒一個位等塞實晒.等左唔洗5分鐘就有, 中杯裝盛為16蚊. 一飲唔夠凍, 無冰涼既感覺, 不過茶味算濃郁, 奶味會少D, 可能就係因為無冰所以茶味多D. 珍珠好多粒, 食極都仲有, 珍珠夠腍身, 煙煙韌韌幾有咬口, 最怕硬到咬唔開果D.整體都算OK, 祗係唔夠凍.
整體都算OK, 祗係唔夠凍.
2015-08-27 658 瀏覽
天氣熱, 想買D凍飲, 去七仔望下, 發現一包細檸七蚊, 大檸八蚊, 真系搵邊個先會買, 對面又有台式奶茶, 咁不如買杯奶茶, 仲正荔枝椰果奶茶本來想試下有無荔枝味, 飲落真系無, 好彩本嚟無期望有荔枝味, 所以都無失望.個椰果又真系好多, 啖啖都有, 好有咬口, 又夠甜, 又吾會漏, 茶味就淡小小. 都還幾好, 16蚊一個中杯, 好過8蚊去買大檸. 起碼味道有新鮮感, 而且即做, 人工都系返度.
荔枝椰果奶茶
5 分鐘 (外賣自取)
其他
2014-02-10 493 瀏覽
飲杯珍珠奶茶 飲落口好甜 叫左去甜都係好甜  另外服務態度方面麻麻 一次係個呀姨 似係老闆娘 一次係個counter 服務態度同樣差劣 問下問題就即刻瞪大隻眼 驚死係佢錯咁  除了奶茶外 珍珠本身亦很甜 可能周圍冇乜賣珍珠嘅舖頭 服務真的有待改善 飲品亦然
飲杯珍珠奶茶 飲落口好甜 叫左去甜都係好甜
2012-06-10 352 瀏覽
珍珠奶茶、抹茶奶綠、布丁奶茶、全家QQ、相思奶茶等等,總括來說是OK的,但比不上銅鑼灣那家的出品這次的仙草凍奶茶也比銅鑼灣分店的略遜一籌,甜度和濃度也未到位,但還是會繼續光顧的,