2020-04-30 1039 瀏覽
買佐杯珍珠奶茶,點知好似奶水甘,冇茶味冇奶味,究竟係點?其他歇腳亭飲過都唔係甘既味,係太多客人手不足求其沖定點?!好心唔好影衰個名。呢間野絕對絕對冇下次!!!!
買佐杯珍珠奶茶,點知好似奶水甘,冇茶味冇奶味,究竟係點?
呢間野絕對絕對冇下次!!!!
2020-03-07 669 瀏覽
台式飲品系好多年輕人之愛,我都唔例外,特別系有珍珠既🕞輪後時間🕤大約叫完都要等十分鐘左右,有點耐🥢推介食品🥢1️⃣ 珍珠奶綠 $21茶底太少,好似珍珠鮮奶多點,有點餙,珍珠唔太QQ,不過夠大杯,台式飲品來講算平味道 😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦(5分最高)✨餐廳環境✨:餐廳位置方便🔆總結一下🔆:可以提升一下飲品成份,如果系奶綠要帶出少少茶香,整體來講唯一可取之處就系平,抵飲
台式飲品系好多年輕人之愛,我都唔例外,特別系有珍珠既

🕞輪後時間🕤大約叫完都要等十分鐘左右,有點耐

🥢推介食品🥢

1️⃣ 珍珠奶綠 $21

味道 😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦
(5分最高)

✨餐廳環境✨:餐廳位置方便

2019-10-07 391 瀏覽
飲過珍珠烏龍奶茶,奶味蓋過烏龍味,落order時侍應唔記得珍珠要大定細定混珠,結果俾咗細珠我。。如果佢地會提點顧客比較好之前試過熱仙草芋圓,唔知係咪攞到返屋企等左半個鐘先食,啲仙草已經一pat pat。。芋圓亦唔夠Q 彈

2019-09-01 304 瀏覽
夏天天氣好熱,本身住上水既我,搭完火車都會經過上水中心呢間揭腳亭(share tea),間舖非常就腳,好方便,咁熱當然忍唔住買杯野飲飲下啦!今次都係叫左我平時叫開既珍珠奶茶,因為可能夏天既關係,我都等左5個號左右,而店員沖飲品好快手,好快就輪到我啦!我每次叫珍珠奶茶都要叫少冰少甜少珍珠,因為之前都俾太多珍珠我,次次都食唔晒!今次叫左少珠,份量就剛剛好了,而且茶味夠濃,我個人覺得好飲過其他連鎖台式飲品店!
2019-04-23 344 瀏覽
台式飲品店開到周圍都有,不過呢間我就由中學飲到宜家,勝在夠平價,選擇都好多。之前試過佢既芝士茶,我覺得都唔錯既,夠芝士味,茶味又香。我最常飲既就係叫杯啦,佢比起奶茶冇咁甜,珍珠唔係好腍,不過都幾彈牙,都算對得起個價錢啦。
之前試過佢既芝士茶,我覺得都唔錯既,夠芝士味,茶味又香。

2019-02-10 237 瀏覽
收工後突然想飲返杯台式飲品。路過上水中心嘅歇腳亭,當然要「歇一歇」,就飲返杯芝士奶蓋綠茶啦!今日唔係太多人排隊,好快就有得飲。芝士奶蓋飲品都興咗一段日子,各大小台式飲料店都有排出類似系列飲品,因此對飲品質素會要求多啲。飲落發現芝士味夠濃厚夠咸香,但奶蓋唔算濃,佔飲品三分一,勝在同綠茶好夾。講真自己本身鍾意飲奶蓋綠茶,但今次呢杯比較多冰。設計也麻麻,無得兩層一齊飲,只可以啜著飲,飲唔到咀邊有奶蓋嘅效果,總括黎講,飲完都算滿足啦!

2019-01-05 165 瀏覽
服務態度好差😡點飲料時返臉色客人看和十分無禮嘅態度最後又給錯訂單反罵客人不說清楚(十分之確定自己講得清清楚楚)總知唔會再在這間買希望歇腳亭聘請人的質素可以提高一點不想再連買杯飲品都要受氣😡😡😡😡
服務態度好差😡
點飲料時返臉色客人看和十分無禮嘅態度
總知唔會再在這間買
希望歇腳亭聘請人的質素可以提高一點
不想再連買杯飲品都要受氣😡😡😡😡
2018-12-02 161 瀏覽
返完大陸回上水買點東西,在上水站附近的上水中心歇腳亭買了一杯新推出的厚黑糖珍珠鮮奶乳霜,味道十分之正,與其他店鋪黑糖珍珠鮮奶相比,歇腳亭的較rich,原因是它在面加上了一層cream,令整杯黑糖珍珠鮮奶味道和口感層次提升了不少,三十元又合理,值得一試。

2018-07-14 53 瀏覽
你們台灣總部要好好指導香港總部管理人員,好好教導前線工情緒控制!!!上水中心sharer tea大嬸我是來買飲品,不是來受氣!不用因為客人改單,而睜大眼睛同客人說話!!!!因大嬸『睜大眼睛』同本人說話,我實在忍不下去!!要求退錢,離場!永不光顧『Sharetea 歇脚亭』因本港不是只有貴司台式飲品店!!『貢茶』『Come Buy 』『85°C』『 清玉』『籠町茶番』『茶湯會 』『KOI Thé 』『天仁茗茶』『 賞茶』以上連鎖店明白對峙客人態度要如何!!!不像貴司請一些只是為工作而工作員工!!不想用想對待客人!!!!!!因為工作壓力發洩在客人你們認為對的,你們可以繼續下去給予加盟商這樣做下去~但本人相信這樣再下去~香港加盟商。結業率馬上上升!!!!!我給予你們一些對於貴司香港加盟商食評連結網站請你們細心看一下香港客人對你們香港加盟商的管治不滿!https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-歇腳亭-上水-台灣菜-台式飲品-r48789以上連結是本次投訴的加盟分店食評https://www.openrice.com/zh/hongkong/restauran
上水中心sharer tea大嬸我是來買飲品,不是來受氣!

不用因為客人改單,而睜大眼睛同客人說話!!!!
因大嬸『睜大眼睛』同本人說話,我實在忍不下去!!
要求退錢,離場!
永不光顧『Sharetea 歇脚亭』
因本港不是只有貴司台式飲品店!!
以上連鎖店明白對峙客人態度要如何!!!
不像貴司請一些只是為工作而工作員工!!
不想用想對待客人!!!!!!
但本人相信這樣再下去~香港加盟商。結業率馬上上升!!!!!
我給予你們一些對於貴司香港加盟商食評連結網站
請你們細心看一下香港客人對你們香港加盟商的管治不滿!
以上連結是本次投訴的加盟分店食評
以上連結是全港分店的加盟分店食評!!!!!!!
我強烈要求你們台灣總部!!!!!!!!!!
給予我一個滿意答覆!!!!!!!!!!!!!!!!
2018-02-04 560 瀏覽
同 bb 買完日用品之後路過歇腳亭見天氣咁凍, 想買杯熱朱古力鮮奶飲下埋去 counter 同嗰位小姐講:“唔該要一杯中杯嘅熱朱古力鮮奶”嗰位小姐好冷酷咁答: “熱飲冇分大細”跟住我見八達通機個 mon 顯示 $18, (註: 熱朱古力鮮奶大杯 $24, 中杯 $22) 我都覺得有啲奇怪…………拎咗張飛企埋一邊等, 睇一睇張飛,佢打咗 【熱朱古力奶茶】, 因為本人唔飲得奶茶於是我埋去同佢講返我要嘅係 【熱朱古力鮮奶】跟住嗰位小姐先 bear 一 bear 我之後勁晦氣咁叫我再啪卡, 個 mon 顯示 $6咁即係佢局我買大杯………問都冇問唉, 算啦, 無謂同佢嘈, 之後佢再 bear 住我然後佢再同沖嘢飲嗰個人好求其講咗句“488 號要鮮奶”我都唔知負責沖嘢飲嗰位職員聽嚟聽到, 而且咁多人買嘢飲, 沖到我嗰杯時都唔知記唔記得…………到最後, 無奈地拎住呢杯嘢杯返屋企我都唔知飲唔飲好重申: 因本人唔飲得奶茶, 一飲奶茶會唔舒服, 而且仲要照顧 bb, 萬一飲完有事咁點算???真係、真係、真係、希望做飲食業嘅朋友希望你哋留心聽清楚人哋 order 啲乜聽唔清楚可以再問食物呢啲嘢真係唔可以講玩
同 bb 買完日用品之後路過歇腳亭
見天氣咁凍, 想買杯熱朱古力鮮奶飲下
埋去 counter 同嗰位小姐講:
“唔該要一杯中杯嘅熱朱古力鮮奶”
嗰位小姐好冷酷咁答: “熱飲冇分大細”
拎咗張飛企埋一邊等, 睇一睇張飛,
佢打咗 【熱朱古力奶茶】, 因為本人唔飲得奶茶
於是我埋去同佢講返我要嘅係 【熱朱古力鮮奶】
跟住嗰位小姐先 bear 一 bear 我
之後勁晦氣咁叫我再啪卡, 個 mon 顯示 $6
咁即係佢局我買大杯………問都冇問
唉, 算啦, 無謂同佢嘈, 之後佢再 bear 住我
然後佢再同沖嘢飲嗰個人好求其講咗句
“488 號要鮮奶”

到最後, 無奈地拎住呢杯嘢杯返屋企

我都唔知飲唔飲好

真係、真係、真係、希望做飲食業嘅朋友
希望你哋留心聽清楚人哋 order 啲乜
聽唔清楚可以再問
食物呢啲嘢真係唔可以講玩
如果客人有食物敏感, 就係因為唔聽清楚 order
而唔小心食咗飲咗, 真係會可大可小的
2017-08-03 607 瀏覽
7月31日 晚上9點 朋友今日買左杯$22 嘅飲品 ,用八達通不以為意「嘟」了下去 ,竟發現被扣掉$220 ,職員竟說查不到記錄收左$220,邊有可能咁大個零售系統竟然查不到! 那我們唯有去港鐵站查詢八達通記錄,再回去店前跟職員理論,show 埋證據俾職員睇都不肯退錢!! 此店職員實在太不誠實!希望店主是有良心地去做生意,不是靠騙取金錢而經營
7月31日 晚上9點
2014-11-01 1079 瀏覽
本來同FD趕緊時間,但經過硬係忍唔住買杯我最愛既珍珠奶茶。之前SHARE過貢茶,呢個歇腳亭D珍珠奶茶同貢茶味道差唔多,都係偏甜,合我口味。D珍珠仲有得揀大同細,我今次試左細,好得意!!好似硬版既西米咁,一粒粒都吸哂,口感超正。難得冇人買,即叫即整都係2分鐘既時間,但成程都有得飲好滿足!
本來同FD趕緊時間,但經過硬係忍唔住買杯我最愛既珍珠奶茶。
2014-02-04 539 瀏覽
上水區的台式飲品店不多,歇腳亭是比較好的一間。這次點了很久沒喝的熱薑母奶茶,7分糖的。味道依舊,奶味足,薑味不過淡過辣適中的。不過7分糖較淡了點,建議正常糖分較好。中杯的原價為$14, 因新春關係加了$2, 要$16
上水區的台式飲品店不多,歇腳亭是比較好的一間。
薑母奶茶
中杯的原價為$14, 因新春關係加了$2, 要$16
2014-02-02
5 分鐘 (外賣自取)
薑母奶茶
2012-04-05 366 瀏覽
今天從外地工作回來雖然下雨天氣卻很悶熱, 正好需要凍飲來消消熱氣剛巧回家路上必經歇腳亭, 便order了平常最愛叫的仙草冬瓜茶那時人較多所以等了一段時間飲品到手後, 立即邊走邊喝, 冰涼的飲品最適合這天氣冬瓜可以消暑,而歇腳亭的冬瓜茶則甜味較重, 但對我來說不會太甜 而且仙草份量很多, 可以中和冬瓜茶的甜味, 也為飲品加一些口感因此這仙草冬瓜草是我最喜歡的飲品之一整杯份量很大, 十分抵飲!
今天從外地工作回來
雖然下雨天氣卻很悶熱, 正好需要凍飲來消消熱氣

那時人較多所以等了一段時間
飲品到手後, 立即邊走邊喝, 冰涼的飲品最適合這天氣
仙草冬瓜茶
因此這仙草冬瓜草是我最喜歡的飲品之一
整杯份量很大, 十分抵飲!
2012-04-05
3 分鐘 (外賣自取)
仙草冬瓜茶
2011-06-13 218 瀏覽
之前一直都想寫呢間,,自從幫襯過隔離臺北站,,見識過d員工有幾冇禮貌..之後就試下呢間..果時係一個男仔take order,,個態度,,服務真係好好..今次就買左綠茶益力多($14)同埋冬瓜茶($10)..綠茶益力多之前已經飲過好幾次,,真係最愛,,初初飲都估唔到綠茶同益力多可以咁Match..益力多帶有清清ge綠茶味..至於冬瓜茶個人不太喜歡,,因為唔鐘意呢類飲品..男朋友就幾鐘意飲..
之前一直都想寫呢間,,
自從幫襯過隔離臺北站,,
見識過d員工有幾冇禮貌..
之後就試下呢間..
果時係一個男仔take order,,
個態度,,服務真係好好..
今次就買左綠茶益力多($14)同埋冬瓜茶($10)..
綠茶益力多之前已經飲過好幾次,,
真係最愛,,
初初飲都估唔到綠茶同益力多可以咁Match..
益力多帶有清清ge綠茶味..
至於冬瓜茶個人不太喜歡,,
因為唔鐘意呢類飲品..
男朋友就幾鐘意飲..
2011-06-08
  • 綠茶益力多