2023-04-10
💚佐敦樓上樹蛙主題🐸cafe💕 鍾意粉紅同粉綠色嘅我,竟然俾我搵到間以呢兩隻色做主題嘅cafe, 仲要喺我教瑜伽間studio 附近, 一於約埋好姊妹@karen87karen 喺我教瑜伽前去試下先! 餐廳好有多打卡位🤩!裝修好有心思,以清新嘅湖水綠色同可愛既粉色為主調,感覺好清新!一大片落地大玻璃感,光線充足好開揚!窗邊有榻榻米座位,中間有高枱,店員推薦我地坐充滿💗粉紅色嘅角落地台坐位,呢個位要先脫鞋才可坐上去。坐上去真係少女心爆發😆😆😆!而佢嘅食物質素仲唔錯添呀!😉 🍝珍寶帶子蟹肉蟹膏意粉 $198帶子好大粒,好厚肉呀!肉質軟嫰多汁,好鮮甜!而呢個意粉好足料,入面好多蟹肉蟹膏,份量好大,兩個人食都好足夠! 🍤炸物拼盤 $88有炸雞,炸洋蔥圈,炸薯條, 炸得啱啱好唔會好油, 好鬆脆香口! 🍰輕乳酪蛋糕 $68 口感軟綿綿,食落口輕飄飄咁好輕盈嘅感覺,口味香濃不膩!真係會一口接一口食唔停口! 🍹Pinky $58粉紅色嘅特飲,帶有西柚味,口感好清爽,好解渴!🍹 Froggy $68奇異果特飲,內有奇異果肉,酸酸甜甜好fresh,夏天飲最好不過!呢度嘅環境好寛敞好舒適食物質素高,同姊妹傾
一大片落地大玻璃感,光線充足好開揚!
🍝珍寶帶子蟹肉蟹膏意粉 $198
帶子好大粒,好厚肉呀!
肉質軟嫰多汁,好鮮甜!
🍤炸物拼盤 $88
🍰輕乳酪蛋糕 $68
🍹Pinky $58
粉紅色嘅特飲,帶有西柚味,口感好清爽,好解渴!
🍹 Froggy $68
呢度嘅環境好寛敞好舒適食物質素高,同姊妹傾計同時享用美食,真係好chill啊!
@joiecafehk
🏠樹蛙咖啡
佐敦廣東道𝟻𝟶𝟷號松峰𝟷樓
#樹蛙cafe #樹蛙主題 #joiecafe #hkcafe #佐敦 #佐敦美食 #佐敦cafe #cafe推介 #打卡好去處 #香港打卡 #粉紅cafe #粉紅控 #小清新 #cafe打卡
#hkfoodieblogger #hkfoodie #foodlover #cafelover #coffelover #hkkol