2022-06-09 344 瀏覽
今天跟朋友吃宵夜練習啤酒量的確最近都在喝自己不太愛的啤酒不過打冷小菜就是配啤酒才開心本來還以為是去上次的一家後來朋友說找到家不錯的餐廳地理位置也迌便就帶在下去吃吃也因為在下突然準時下班早了到餐廳裡又一直傳來附近桌的菜香..在下便沒禮貌地先點了份麻辣尖椒肥腸再加瓶藍妹大概菜到朋友也差不多意想不到的是菜那麼快就上才準備拿起電話看看 🤣那..在下先不客氣了尖椒是真的有點辣辣的開心 不知道多久沒吃過帶辣的尖椒然後就是平常很少吃的肥腸皮有點脆 裡面肥肥的好多“肉”襯熱真的很好吃加上在下有點餓吧朋友來到時已經沒了一半 😅🙇‍♂️然後朋友點了在下也喜歡的韮菜豬紅還有一份他很喜歡的例牌鵝件豬紅在下很喜歡湯底味道濃郁 如果能配上一碗麵會好開心平常吃的車仔麵裡的豬紅跟這個真的沒得比啊而鵝片在下本身就一般般但也吃了好幾塊就是覺得有點肥那下面的豆腐乾交給在下吃好了 😋吃完三道菜飲了一陣子再加點一份蔬菜做結尾金銀蛋莧菜皮蛋味很重抱歉在下吃不下打算只挑莧菜吃結果沒用的牙齒又不好使😅在朋友以為在下已經飽飽的情況下結帳離開了其實在下還能吃呢大半夜還是忍忍口..如果跟老闆打個招呼他會跟你聊天 好可愛除了肥腸味道有點重其他
今天跟朋友吃宵夜
地理位置也迌便
就帶在下去吃吃
也因為在下突然準時下班
早了到
餐廳裡又一直傳來附近桌的菜香..

在下便沒禮貌地先點了份麻辣尖椒肥腸
那..在下先不客氣了
尖椒是真的有點辣辣的
開心 不知道多久沒吃過帶辣的尖椒
然後就是平常很少吃的肥腸
皮有點脆 裡面肥肥的好多“肉”
襯熱真的很好吃

打算只挑莧菜吃
結果沒用的牙齒又不好使😅
在朋友以為在下已經飽飽的情況下結帳離開了
其實在下還能吃呢
大半夜還是忍忍口..

如果跟老闆打個招呼
他會跟你聊天 好可愛
除了肥腸味道有點重
其他菜色老不錯
這裡選擇良多 又開得夜
很適合在下這類晚下班的人聚腳
2022-06-02 208 瀏覽
標記都叫如果在旺角又想食潮野的餐廳之一,今次我地一行5人去食,叫咗6個餸共$510,價錢不貴但質素比之前差了不少。唯一比較好食的是卥水鴨,味道不錯又多肉但底部是花生就差少少,炒蜆一半熱一半凍,味道可以,都有不少蜆肉。咕嚕肉份量偏少但味道不錯,夠酸甜。腐乳通菜的醬太多太杰身,通菜本質不錯。蠔餅可以幾多蠔肉,酥感都重。全餐最難食竟然係併盤,煮得太耐,全部野都好淋身包括紅腸,味道好淡,少可食到拼盤咁難食。叫了3碗飯加一個粥,飯偏硬身要加點水先好點。
2022-05-10 239 瀏覽
標記可以話係潮州菜中,性價比較高嘅一間⋯今日叫咗滷水掌亦、酥炸小堂菜、蜆肉炒肉碎、豉椒抄鵝脹⋯掌亦個滷水汁好好味,唔太淋肉質有彈性!酥炸小堂菜,好香口炸醬又唔太厚!蜆肉炒肉碎,用嚟送飯或者粥就最正!豉椒鵝脹簡直係送啤酒恩物⋯⋯
標記可以話係潮州菜中,性價比較高嘅一間⋯
今日叫咗滷水掌亦、酥炸小堂菜、蜆肉炒肉碎、豉椒抄鵝脹⋯
2022-04-10 261 瀏覽
第5波疫情後,都未試過一大班朋友打冷,好懷念!每樣食物都有水準!我最中意嘅係蠔餅,滷水鵝、拼盤,抵食又好味!當日坐2樓,環境都典型港式大排檔/熟食中心,坐得逼啲,但好熱鬧阿姐好熱情,係咁同客講笑,好有地道嘅感覺❤️
第5波疫情後,都未試過一大班朋友打冷,好懷念!

阿姐好熱情,係咁同客講笑,好有地道嘅感覺❤️
天氣嚴寒,最適合吃些暖胃暖肚的東西驅趕寒意,羊腩煲正是其中一個最好的選擇。雖然晚市沒有堂食,幸好不少食店都有羊腩煲可供外賣,這一天,我就幫襯了這間潮州菜館,做個外賣仔,買了一個「黑草羊腩煲」($138/細,外賣+$2)回家加餸。早在一天前已經致電預訂,講好何時到取,來到店舖,不需多時,已可把羊腩煲帶回家中,翻熱過後,便可享用。這羊腩煲因是小的,沒有唐生菜奉送,家中早已買備唐生菜,與羊腩煲正是最佳搭檔。羊腩煲只是小的,大小不一的羊腩大約有七至八件,一個人吃是足夠的,兩個人吃卻不是太多,而且配料方面,主要只得支竹、馬蹄和唐芹,也不算豐富。羊腩可能煲得還未夠火候,皮肉都有點兒韌,不算差,但也算不上好。幸好醬汁調味仍算及格,把羊腩和其他配料稍稍蘸點腐乳,味道仍好,的確是暖胃驅寒的好選擇。不過以羊腩煲來說,這兒的做得確實未夠出色,下次再吃的話,希望可以吃到更好的吧!
5 分鐘 (外賣自取)
2021-12-09 423 瀏覽
戒左口幾日,仲要入冬,再睇埋某YouTuber介紹,就去左食羊腩煲!呢度已經轉左做D類食肆,一定要掃安心…呢度寫用嘅係黑草羊腩煲,因為好鍾意食羊,男朋友又唔怕食羊,所以一出院就陪左我去食喇!我哋叫左一份細,用煲仔上,嚟到覺得份量唔算少,羊肉燜到好淋,就咁咬就食到,不過無乜膻味,唔夠好食。但馬蹄同支竹都好食,因為啲汁入晒味,加埋一碗白飯其實都幾一流。 嚟到食潮洲打冷點少得韭菜豬紅,個人認為全晚最好食就係佢,個韭菜豬紅唔夠辣,佢另外跟多左一碟辣椒油俾你,底下仲有大量嘅韭菜。南乳雜菜煲,上面無啦啦有1舊茄子,但係唔好食,其他菜都係味道一般,正常無特別。好多人,所以我成日都比佢哋撞到,因為我哋坐近廚房嘅出菜位…

呢度已經轉左做D類食肆,一定要掃安心…

好多人,所以我成日都比佢哋撞到,因為我哋坐近廚房嘅出菜位…
黑草羊腩煲
南乳粉絲什菜煲
韭菜豬紅
2021-12-08
黑草羊腩煲
韭菜豬紅
2021-12-06 327 瀏覽
爭取時間,想話係哩個冬季食多一轉羊腩煲!出到旺角,應該好易搵到有羊腩煲嘅餐廳.經過標記,大大張海報寫住有羊腩煲,問問有無位,有,於是坐底,滿心歡喜想話食羊腩煲,點知話停售!正想話離開,點知點嘅汽水嚟到,女友小熊話算啦,最終坐底.結果.... 就係惡夢嘅開始! 進入無間地獄!~~>_<~~點咗份蠔餅,排骨煲,豉椒炒聖子同鵝腸併滷水豬大腸.除咗蠔餅之外,全部唔合格!蠔餅香脆,蠔仔鮮嫩,份量無偷工減料,滿意.排骨煲無咗獨有嘅咋咋聲已經扣分,個煲只係暖唔係辣手,排骨size一粒粒好似骰仔,偷工減料唔合格!滷水豬大腸韌,鵝腸口感好奇怪,又粉又厚,重有我唔中意嘅膏,再度唔合格!聖子好似先起哂D肉,之後鋪好D殼係碟做底,炒好聖子肉之后淋上D殼上,做法已經奇怪,聖子又唔熱,份量又少,再三唔合格.重要收加一!算了.....緣盡,永不幫襯!
爭取時間,想話係哩個冬季食多一轉羊腩煲!

出到旺角,應該好易搵到有羊腩煲嘅餐廳.

點咗份蠔餅,排骨煲,豉椒炒聖子同鵝腸併滷水豬大腸.

除咗蠔餅之外,全部唔合格!

蠔餅香脆,蠔仔鮮嫩,份量無偷工減料,滿意.

重要收加一!算了.....緣盡,永不幫襯!

2021-12-04 337 瀏覽
今日天氣凍左好多,想搵下有無乜暖粒粒野食,所以幾兄弟就諗住落旺角羊腩煲喇!!一諗就諗起標記!!標記羊腩煲出名好味夾大件, 份量足!!羊腩煲好大盤, 三個大男人都夠晒食!!味道唔駛講有晒保證!!最正佢係用紐西蘭羊, 好少酥味!!啱晒所有人食用, 不過當然有人鍾意羊夠酥啦!!同晒佢有好多枝竹, 同埋馬蹄, 食落好有層次!!馬蹄食落好爽, 仲可以降下火, 食得黎無咁燥熱!!蠔餅好酥脆, 完全係潮州款黎!!佢仲好細心有兩款醬俾你點!!任你點乜醬都得!!不過如果夾硬要彈, 就係蠔仔少左D!!但係都好好味!!鹵水雙腸, 佢有得任你揀點拼!!非常多選擇!! 呢兩樣野係我地鍾意食!!鹵得夠入味, 再加埋佢地個潮式辣椒油!!一流!! 無得輸!!最後想介紹下佢呢個小菜!!話梅骨, 真係好撚手!!味道甜甜酸酸, 又好有鑊氣!!就算佢沾左個汁, 排骨仲係脆卜卜!!個味道唔係度度食到!!真係要記一記佢呢味餸要黎試下!!整體黎講非常正, 三兄弟食到飽!!超級滿足!!
今日天氣凍左好多,
想搵下有無乜暖粒粒野食,
所以幾兄弟就諗住落旺角羊腩煲喇!!
一諗就諗起標記!!

標記羊腩煲出名好味夾大件, 份量足!!
羊腩煲
羊腩煲好大盤, 三個大男人都夠晒食!!
味道唔駛講有晒保證!!
最正佢係用紐西蘭羊, 好少酥味!!
啱晒所有人食用, 不過當然有人鍾意羊夠酥啦!!
同晒佢有好多枝竹, 同埋馬蹄, 食落好有層次!!
馬蹄食落好爽, 仲可以降下火, 食得黎無咁燥熱!!
蠔餅
蠔餅好酥脆, 完全係潮州款黎!!
佢仲好細心有兩款醬俾你點!!
任你點乜醬都得!!
不過如果夾硬要彈, 就係蠔仔少左D!!
但係都好好味!!
鹵水雙腸
鹵水雙腸, 佢有得任你揀點拼!!
非常多選擇!! 呢兩樣野係我地鍾意食!!
鹵得夠入味, 再加埋佢地個潮式辣椒油!!
一流!! 無得輸!!
話梅骨
最後想介紹下佢呢個小菜!!
話梅骨, 真係好撚手!!
味道甜甜酸酸, 又好有鑊氣!!
就算佢沾左個汁, 排骨仲係脆卜卜!!
個味道唔係度度食到!!
真係要記一記佢呢味餸要黎試下!!

整體黎講非常正, 三兄弟食到飽!!
超級滿足!!
2021-12-01
羊腩煲
鹵水雙腸
話梅骨
2021-12-04 120 瀏覽
去咗一間係旺角成日食嘅打冷佢係一間非常多潮州嘢食,比較少見嘅螄蚶都有得食例牌滷水拼盤呢個基本上係必食,佢入邊有大腸,生腸,鵝腸,紅腸,墨魚豬頭肉,滷水蛋。每一樣野都滷到好入味涼瓜炆大鱔佢呢度個涼瓜係我係街食嘅涼瓜之中算整得好食嘅一間,每一件都好嫩,無渣,少少甘,唔苦,炆得好入味。鱔非常之重油份,啲肉滑得嚟好實淨有口感。呢間嘢非常之多好嘢食,有機會要再試多幾款標記樂園潮州粉麵菜館 (旺角)旺角通菜街12-14號地下熊仔糖評價 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5星#2021 #foodie #hk #香港 #真實評價 #hkfoodie #mk#旺角 #油尖旺 #打冷 #潮州 #啤酒 #滷水 #大牌檔 #啤酒汽水 #小菜 #鑊氣 #朋友聚舊 #foodiehk

去咗一間係旺角成日食嘅打冷
佢係一間非常多潮州嘢食,比較少見嘅螄蚶都有得食

例牌滷水拼盤

涼瓜炆大鱔
鱔非常之重油份,啲肉滑得嚟好實淨有口感。

呢間嘢非常之多好嘢食,有機會要再試多幾款

標記樂園潮州粉麵菜館 (旺角)
旺角通菜街12-14號地下

熊仔糖評價 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5星

滷水拼盤
2021-12-01
$100 (宵夜)
滷水拼盤
2021-11-26 103 瀏覽
💛避風塘炒蜆💰$78😈今次終於集到預幾個朋友仔一齊去食大排檔或者打冷💛因為食呢啲一定要人多先叫得多😝今次去左標記試入面都好多後生仔去食👍🏻我地無叫到豉椒炒蜆就叫左避風塘炒蜆入面都無沙好乾淨😋佢食落少少辣好濃味同埋佢啲炸蒜炸到好香口😉不過就稍嫌佢個蜆肉太細隻無咩肉食咁🐔標記辣子雞煲💰$68😈辣子雞煲就無我想像中咁辣🌶不過就稍嫌有啲太咸😢但係佢個雞件都好滑身食落唔會鞋口🐔同埋佢個底都有好多青紅椒Mix左辣都好好味🐟豉汁蒸大鱔💰$118😈呢個豉汁蒸大鱔我就覺得麻麻地👎🏼佢個大鱔個醬汁落過多既生粉水😢搞到好杰身同埋個醬汁有啲怪😞可能太多粉落左😣食落肉質太淋身唔係爽口個種感覺🍚本身諗住用個汁黎送飯都搞唔掂😞有少少失望🐮安格斯和牛薯仔粒💰$110😈 薯仔牛柳粒係我去大排檔一定要叫既小菜🥺因為佢真係可以送兩碗飯🍚佢個和牛食落都好有牛味同煎到好香口🤤個汁甜甜地好好味😈不過就希望佢個薯仔煎到金黃色先會更加好味🥺同埋賣相方面加啲青椒會仲靚仲吸引人食🤤其實仲叫左個胡椒豬肚湯不過麻麻地所以就唔介紹🦑鮮魷炒西䔵花💰$78😈 鮮魷炒西䔵花就不過不失🤔鮮魷都好入味炒得同埋份量都算叫多👍🏻 西䔵花又唔會炒到過淋身同無
💛避風塘炒蜆

🐮安格斯和牛薯仔粒
💰$110

🦑鮮魷炒西䔵花
💰$78
😈 鮮魷炒西䔵花就不過不失🤔鮮魷都好入味炒得同埋份量都算叫多👍🏻 西䔵花又唔會炒到過淋身同無口感😝呢個又係一上枱就快清哂
2021-11-17 1276 瀏覽
牆上面有滿滿既餐牌, 所以唔怕睇唔到😂 食物既選擇超級多, 選擇困難症又再次出現😮‍💨 潮州滷水墨魚片拼生腸(例)🦑($78)相比其他比較失色, 滷得唔夠入味, 而且係熱食既食法, 不過墨魚同生腸既質感夠彈牙👍🏽潮州煎蠔餅🦪(例)($52)蠔餅完全唔係就咁一”Pat”咁, 網紋既炸粉加埋鹹蛋黃既香同埋勁多蠔, 成個蠔餅有咬口得黎味道又豐富, 最正係有鹹蛋黃, 出面比較少見既做法😍香港米炸鯪魚球🐟($68)炸鯪魚球就食得多, 連埋米通一齊炸真係比較少見🤔 米通提升左外圍既脆度, 入面既酸魚肉超香同爽口彈牙, 再點埋個蜆芥汁簡直係無敵🤩 豉椒炒蟶子🔥($75)超耐冇食, 要係呢啲地方食先夠鑊氣🔥 滿滿爽口既蟶子炒到超惹味, 仲有啲洋蔥同青椒🫑潮州胡椒味菜豬肚湯🐖($68)去到邊都會叫既湯, 真係飲極都唔會厭😍 呢度既湯酸菜超多, 所以個湯都係酸啲, 胡椒既味唔夠勁, 仲有豬肚都好好食😋潮州蠔仔粥🍚(窩)($98)超大一窩既粥入面有勁多蠔, 食落完全唔腥, 仲令到成個粥好鮮甜, 另外仲有大量蔥同埋乾瑤柱添, 令到成個粥更加鮮味🤩呢度既食物質素比我想像中好, 絕對大推你地食蠔餅同埋炸鯪魚球👍🏽

潮州滷水墨魚片拼生腸(例)🦑($78)

潮州煎蠔餅🦪(例)($52)

香港米炸鯪魚球🐟($68)

豉椒炒蟶子🔥($75)

潮州胡椒味菜豬肚湯🐖($68)

潮州蠔仔粥🍚(窩)($98)

呢度既食物質素比我想像中好, 絕對大推你地食蠔餅同埋炸鯪魚球👍🏽 最正係佢都開得晏, 所以可以坐晏唔怕俾人趕😎
2021-11-16
  • 蠔仔粥
  • 蠔餅
  • 豉椒炒蟶子
  • 潮州胡椒豬肚湯
  • 香港米炸鯪魚球
2021-11-10 186 瀏覽
🇸🇬好友從新加坡短暫回港,連忙招呼她吃地道小菜,解解鄉愁。星洲華人雖多,卻少有鑊氣小炒。好友説,同事們都對臟器退避三舍,覺得不衛生。🦢既是如此,立馬就叫了鵝腸拼生腸,入口爽脆有油香,轉瞬碟子就清空了。🍲🥢荷葉白鱔飯極香,澆上豉油,再配上炒香的蒜末,下飯一流。🦪蠔餅顏色算淡,酥脆但沒有炸過頭,不用蘸醬也很好吃,加上啤酒,想起大學時大伙兒擠在一桌的青春時光。🤑多吃了煎炸食物,最後叫了一盤金銀蛋浸時菜,可惜莧菜不當造,吃下去喉嚨清潤多了,又再起勁談天。食客多半是壯健大叔,餐廳爆滿了,幾個大漢擠手擠腳圍坐小桌,勾肩搭背談笑,反而更見溫馨。新加坡還在實施二人一桌,這樣的場面暫時難見了。▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️📍標記樂園潮州粉麵餐廳旺角通菜街12-14號地下🥰小菜夠鑊氣😍親民價錢🤔人龍很長,不訂位的話可能等得比較久金銀蛋浸時菜 蠔餅荷香黃金蒜大白鱔籠仔蒸飯鵝腸拼生腸

🍲🥢荷葉白鱔飯極香,澆上豉油,再配上炒香的蒜末,下飯一流。

▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️

📍標記樂園潮州粉麵餐廳

旺角通菜街12-14號地下

🥰小菜夠鑊氣

😍親民價錢

🤔人龍很長,不訂位的話可能等得比較久

金銀蛋浸時菜

荷香黃金蒜大白鱔籠仔蒸飯

鵝腸拼生腸

2021-11-07 189 瀏覽
-{黃店💛旺角潮州打冷🫖}本身好鐘意食潮州野😋前排見到好多人post 兩個禮拜前打電話book咗食晚飯🥰🤤鵝片 例🤤 ($80)個份量唔多 滷水味夠同埋底嘅豆腐都浸得多滷水汁🥳👖褲評: 7.5/10🤤蜜椒薯仔牛柳粒🤤 ($110)得陣鹹味🥲牛肉冇用鬆肉粉 但牛味唔重 薯仔撈埋汁好重味精咁👖褲評: 2/10🤤蠔仔粥🤤 ($98)太重味精 好鹹🥲冇乜大地魚味 飯嘅質地亦好淋 唔似潮州粥嘅硬度 冇蠔殼 不過唔好食😢👖褲評: 3/10🤤嘟嘟通菜煲🤤 ($72)味道最惹味 個菜汁夠香 中上水準嘅菜😌👖褲評: 7.5/10🤤蠔餅🤤 ($85)幾鐘意個蠔餅香脆 蠔仔夠多🤩不過朋友覺得唔夠味~👖褲評: 7.8/10🤤椒鹽鮮魷🤤 ($78)個炸粉脆左 同埋魷魚唔夠爽👀不過味道唔差👖褲評: 5/10野食真係好一般 唔明點解咁多人排😗仲要一黎擺低嘅碗勁污糟🙁性價比: 4/10服務: 6.5/10環境: 4.5/10🚩標記樂園潮州粉麵菜館🚩地址: 旺角通菜街12-14號地下
{黃店💛旺角潮州打冷🫖}

🤤鵝片 例🤤 ($80)
個份量唔多 滷水味夠同埋底嘅豆腐都浸得多滷水汁🥳

👖褲評: 7.5/10

🤤蜜椒薯仔牛柳粒🤤 ($110)
得陣鹹味🥲牛肉冇用鬆肉粉 但牛味唔重 薯仔撈埋汁好重味精咁

👖褲評: 2/10

🤤蠔仔粥🤤 ($98)

👖褲評: 3/10

🤤嘟嘟通菜煲🤤 ($72)
味道最惹味 個菜汁夠香 中上水準嘅菜😌

👖褲評: 7.5/10

🤤蠔餅🤤 ($85)
幾鐘意個蠔餅香脆 蠔仔夠多🤩不過朋友覺得唔夠味~

👖褲評: 7.8/10

🤤椒鹽鮮魷🤤 ($78)
個炸粉脆左 同埋魷魚唔夠爽👀不過味道唔差

嘟嘟通菜煲
椒鹽鮮魷
嘟嘟通菜煲
2021-11-01 110 瀏覽
是咁的個朋友諗住食啲有鑊氣嘅嘢諗唔到去邊 七點幾咁啱經過標記 平時要等位嘅佢居然唔駛等入到去周圍嘅牆都係餐牌望住啲嘢食已經急不及待要落單了嚟到標記梗係要食蠔仔粥啦! 超級足料!粒粒蠔仔🦪 唔會太咸叫咗蠔仔粥就唔使叫白飯了!除咗蠔仔粥梗係要食咪蠔餅啦!蠔餅即叫即整!都係超級足料!非常香口!配埋嗰醬真係一百分💯食完啲咁熱氣嘅嘢!食返啲潮州嘢! 滷水味都幾好仲有個蜜糖黑椒牛柳真係好驚喜! 個蜜糖汁啱啱好掛落啲牛柳到! 呢牛柳好腍,一啲都唔會韌總括而言,真係唔錯
是咁的個朋友諗住食啲有鑊氣嘅嘢
諗唔到去邊
七點幾咁啱經過標記 平時要等位嘅佢
居然唔駛等

入到去周圍嘅牆都係餐牌
望住啲嘢食已經急不及待要落單了
嚟到標記梗係要食蠔仔粥啦!
超級足料!粒粒蠔仔🦪 唔會太咸
叫咗蠔仔粥就唔使叫白飯了!

除咗蠔仔粥梗係要食咪蠔餅啦!
蠔餅即叫即整!都係超級足料!非常香口!
配埋嗰醬真係一百分💯

食完啲咁熱氣嘅嘢!食返啲潮州嘢!
滷水味都幾好

仲有個蜜糖黑椒牛柳真係好驚喜!
個蜜糖汁啱啱好掛落啲牛柳到!
呢牛柳好腍,一啲都唔會韌

總括而言,真係唔錯

• 蠔仔粥
  • 蠔餅
  • 蜜糖黑椒牛柳粒
每次都係食飽先路過呢間打冷 今日終於食到喇兩個人豁左出去咁叫野食 潮洲蠔餅點少得 要左一份細既 蠔餅炸得金黃酥脆 蠔仔好大粒 晈落會爆汁 但調味稍有不足再叫左個豉椒炒蟶子 好鮮 好濃味 如果餸飯一流 而且有感受到鑊氣係多麼難得既事 而且價錢十分合理性價比很高既一道菜式 直頭想叫埋炒蜆食添比佢門口既滷水檔吸引到 叫左一個滷水拼盤 有蛋 紅腸 墨魚 豬腸等 材料豐富 但味道都係稍淡最後緊係要叫枝啤酒 啤啤佢先係食打冷既精髓 對於半個潮州人既我 呢一餐都滿足到我打冷既心既
每次都係食飽先路過呢間打冷 今日終於食到喇

性價比很高既一道菜式 直頭想叫埋炒蜆食添