2024-01-02 284 瀏覽
樂川嘅串燒正爆!五花腩過江龍,肥瘦間嗰陣油光閃閃,燒得外脆內軟,每一啖都係咸香味夠鮮嘅爆炸享受😋;而豬頸肉就似青春少女,彈牙水嫩,辣粉輕輕一撒,開胃指數爆燈!燒茄子軟綿綿,滿嘴蒜蓉辣椒味,就算天氣熱都想一試再試。涼拌粉講真,係我食過最正宗嘅。粉香辣惹味,嗰啲花生碎和酸菜青瓜絲,混埋一碟,講到我流晒口水🤤。羊肉串香到炸,肉質軟滑得嚟唔失羊味魅力,一咬落去汁水四溢。手撕雞涼皮清爽滑口,微辣酸香,熱浪襲人時涼拌一番,正!落單時別錯過紅糖糍粑,食落口感QQ又唔甜膩,攞黃豆粉裹一裹,頂呱呱。每次想食啲四川味道,樂川絕對係我嘅首選,好食到令你忍唔住想唱一句「來,搞個大新聞哈」!🌟🔥👍
2023-10-26 306 瀏覽
在崇潔街見到呢間小店,有涼皮同串燒就去支持下。點了雞絲粉皮及幾串串燒,包括豆皮、雞腎、牛舌等。串燒有得選擇辣度。套餐包飲品,叫了豆漿。先講個雞絲粉皮,麻醬好香,雞絲份量充足,有勁多配料,例如花生芫荽,超好食👍串燒方面正常發揮,價錢合理,豆皮第一食,口感乾脆,送酒就一流。其他串燒不過不失咁啦。豆漿係樽裝,解辣一流😬有試過湯麵既套餐,都係覺得雞絲粉皮最值得叫😂店舖收八達通,夠方便,唔洗擔心帶唔夠cash😬
在崇潔街見到呢間小店,有涼皮同串燒就去支持下。
豆漿係樽裝,解辣一流😬
有試過湯麵既套餐,都係覺得雞絲粉皮最值得叫😂
店舖收八達通,夠方便,唔洗擔心帶唔夠cash😬
雞絲涼皮
雞絲涼皮
2023-06-02 317 瀏覽
之前第一次買過呢間的涼菜麻辣豬耳,一食就知擺左好耐,就來變質的味道,發酸發臭了,太噁心了⋯⋯之後就好耐好耐都未再幫襯過呢間,隔左幾個月後,今日突然想食麻辣鳳爪,竟然又係變質味的鳳爪!!食左兩塊就吐了🤮 除左食物安全有問題外,味道都唔好,就係油同辣姐,冇咩其他味,真係太差。另外,烤串都好咸,落左唔少鹽。但關鍵都係點可以比變質的食物比客人食啊,有冇良心啊,有冇道德啊,無法想像廚房會係點樣的環境。冇下次

另外,烤串都好咸,落左唔少鹽。

冇下次
外賣自取
2023-05-07 275 瀏覽
街坊川式串燒米線小店 酸湯魚片米線$56份量都幾多 有好多魚片 仲有牙菜同生菜🥬 味道唔錯 好抵食👍 手帕青瓜$22酸辣土豆絲$26酸酸辣辣 青瓜非常脆口新鮮 我喜歡😋 串燒🍢魷魚鬚$18多春魚$22豬頸肉$18香脆雞中翼$30燒生蠔$20/隻賣相同味道都OK 我鍾意啲魷魚鬚同埋多春魚 👏 紅糖糍粑$25整餐我最期待嘅就係呢個甜品 煙煙韌韌 甜度適中 正😋😎😎😎 洛神花茶$12/支健康之選 清涼解渴😌 出色小店算 街坊價錢 熱情服務 星期六 食吓米線 食吓串燒 優哉游哉的一個下午😍😍 ✨樂川 (紅磡)紅磡崇潔街22C號地舖

街坊川式串燒米線小店

紅糖糍粑$25
整餐我最期待嘅就係呢個甜品 煙煙韌韌 甜度適中 正😋😎😎😎

洛神花茶$12/支
健康之選 清涼解渴😌

✨樂川 (紅磡)
紅磡崇潔街22C號地舖

樂川📍紅磡崇潔街22C號地舖隱世川菜燒烤小食 ~ 美味又高質如果喜歡食串燒 、川菜、麻辣燙~一定要來呢間位於土瓜灣小店♥️我叫左幾款串燒同小食返屋企😆睇波⚽️做宵夜岩哂👍🏻串燒全部即叫即燒😀香味撲鼻而且選擇眾多:豬肉、牛肉、羊肉、雞肉、海鮮、素菜都有仲要有得簡辣度🤝我叫左小辣🌶️串燒真心唔錯👍🏻串燒。五花腩 $18 。魷魚鬚 $18。豆腐干 $12。茄子🍆$26。牛肉粒 $24。雞臀片 $16。雞軟骨 $15小食 ~ 辣得過癮~而且涼拌小食更用上大豆芽菜墊底😆好惹味。麻辣蓮藕片 $28 。紅油豬耳仔 $28。手撕雞涼皮 $58 ~ 份量足 簡左走辣麻醬雞絲粉皮~雞絲本身已調味~配上青瓜絲、芫荽~食落好清新。洛神花茶 $8 ~ 係自家製嫁♥️飲落酸酸地好開胃
樂川
📍紅磡崇潔街22C號地舖

隱世川菜燒烤小食 ~ 美味又高質
如果喜歡食串燒 、川菜、麻辣燙~

一定要來呢間位於土瓜灣小店♥️

我叫左幾款串燒同小食返屋企😆
睇波⚽️做宵夜岩哂👍🏻

串燒全部即叫即燒😀香味撲鼻
而且選擇眾多:豬肉、牛肉、羊肉、
雞肉、海鮮、素菜都有
仲要有得簡辣度🤝我叫左小辣🌶️

。茄子🍆$26
。牛肉粒 $24
。雞臀片 $16
。雞軟骨 $15

小食 ~ 辣得過癮~
而且涼拌小食更用上大豆芽菜墊底😆好惹味

。麻辣蓮藕片 $28

。紅油豬耳仔 $28

。手撕雞涼皮 $58 ~ 份量足 簡左走辣

麻醬雞絲粉皮~雞絲本身已調味~
配上青瓜絲、芫荽~食落好清新

。洛神花茶 $8 ~ 係自家製嫁♥️
飲落酸酸地好開胃
外賣自取
紅磡有條食街全部都係小店呢間有齊串燒粉麵 麻辣燙 好岩宵夜 如果開得近屋企應該成日會去食😏串燒即叫即燒 唔係太重口味個d食完唔會好口渴 豬頸肉 充滿油香 啖啖肉 好juicy呀👍🏻雞腎 加上孜然粉 好惹味雞軟骨 好有咬口麻辣燙 揀左魷魚鬚蝦蓮藕片轉左紅薯粉 超大碗lol 麵可以選擇辣度 芥末魚皮 好爽口 份量超多 點埋芥末好正羊肉麵 好多羊肉 一啲都唔騷 仲有超多生菜😂好少串燒店有羊肉麵揀 可一試甜品 有紅糖糍粑 黃豆粉同紅糖真係Perfect match 軟綿綿又唔會過甜 唔會好痴牙😼
紅磡有條食街全部都係小店

芥末魚皮 好爽口 份量超多 點埋芥末好正
羊肉麵 好多羊肉 一啲都唔騷 仲有超多生菜😂
好少串燒店有羊肉麵揀 可一試

2023-04-15 119 瀏覽
樂川呢度啲串燒全部都好好食,最好食就係燒菠蘿咯,因為燒菠蘿煮得啱啱好啦,跟住又唔會太生啦,即系唔會太硬啦,又唔會太熟,咬落去啲汁爆曬出嚟啦。五花腩鹼得非常之好,肥瘦相伴咯,因為佢唔會太瘦,又唔會太肥,咁如果佢太瘦,佢就冇咗煙韌個位置,所以我就覺得佢揀得幾好,即系啲食材唔錯咯。而其他肉類嘅串燒,例如牛肉粒同羊肉串啦,同埋豬頸肉,佢哋除咗食材揀得好之外,佢哋都火候啱啱好咯,即系好煙韌啦,有曬啲肉嘅鮮味出嚟咯,又唔會太過熟導致太過硬咁樣,總之就啱啱好。而且佢嘅海鮮方面係令人驚喜啦,就好似佢個八爪魚外表睇落去同自己煮嘅一樣,但系其實佢用咗好濃嘅調味料,但係佢冇覆蓋海鮮嘅香味喎,佢係濃味同海鮮嘅鮮味一齊走咗出嚟,即係食落去嗰下有呢兩種味道所以我覺得佢係令人驚喜的!整體上啲串燒都好高質,除咗食材簡單、肥瘦都好適中,烤得都烤得好適中,我覺得呢間嘅串燒係好值得品嚐。跟住佢最鮮美嘅係生蠔咯,佢保留住生蠔原味,原本嗰種鮮味啦,即系鮮甜味啦,但同時佢又加上啲酸辣汁啦,跟住令到佢啲鮮味更加帶到出嚟同時又保留到啲生豪味,即係些少少腥味,即系有啲人食唔到啲海鮮嘅腥味㗎嘛,所以我就覺得呢個生蠔都好好!而嗰個羊肉麵就
樂川

而嗰個羊肉麵就好新鮮啦,因為好少喺呢啲串燒店見到羊肉面嘅,而且呢兜羊肉麵本身係應該係用羊肉嘅鮮湯制作出嚟,然後當啲麵吸曬啲湯之外,都係好撚韌噶喎,加上佢佢啲羊肉肥瘦都好均衡嘅,即系我就唔鍾意太肥或者太瘦啦。然後啲羊肉片就啱啱好,同埋加上佢俾咗好多羊肉,佢真係俾咗好多落去成兜都係羊肉片啦,所以我真係覺得呢個價錢好合理咯。

最後芥末魚皮就很有特色了,就係通常這些店只是出炸魚皮而已,但是他這個芥末魚皮很有特色的原因,就是他不是一個普通的魚皮,而是把魚皮做得好脆,係很滑,好爽口,然後佢做一點酸酸既土豆絲,加上之後,有一種很清新既感覺。

野飲方面佢個洛神花茶真係好值。點解咁講?因為我仲食我飲果支落神花茶嗰陣時,我仲特登咧,食咗佢啲料,即係我將佢啲料寮咗出嚟,一見到佢啲料,我就覺得賺曬啦,佢係真係拎到勁多洛神花同埋陳皮咯,佢有陳皮嘅香啦,又有本身落神花茶嘅鮮甜啦。超正超正又多料又健康咯!

跟住就豆漿啦。我比較覺得似甜品咯,但系佢唔似你平時街市買嗰啲。即係好似假豆漿咁樣,唔知系咪豆磨出嚟,佢真係有豆嘅成分,同埋佢嘅鮮甜到啱啱好,唔會太甜又唔會唔甜,即系又好飲又可以解到渴啦。
2023-04-13 808 瀏覽
今次去崇潔街搵嘢食,發現左間小店,裝修簡約,但是孜然味香氣四溢,十分吸引😍。小店主要食辣野,賣串燒、小食同涼拌粉。串燒方面🍢,我覺得魷魚鬚($18)幾特別,口感彈牙,不錯。豆干($12)是老闆娘推薦吃的,一串非常多,十分抵食🤤。吃下去,咬勁酥脆,不錯。燒菠蘿($12)的菠蘿非常新鮮,而且多汁😋。錫紙燒金菇($22)同燒茄子落左大量香料同蒜,好惹味😛。特色小食方面🍡,麻辣蓮藕片($28)好好吃,蓮藕片爽脆,而且辣度適中👌。滷水牛展($48)十分入味,食完唔夠喉想再食多幾舊。他們的手撕雞涼皮($58)有大量的配料,每啖雞肉都充滿麻醬和芫茜香味,幾好食😍。另一款自選拌紅著粉($57)肉量公道,可能因為走左辣味偏酸味重,有少少辣吊味會更好食。甜品方面🍮,紅糖糍粑($25)非常煙韌,外層炸得非常脆,佈滿黃豆粉和黑糖漿😋。整體食物質素都很不錯,。留意番每個外賣盒都要各自加收$2。上面七個盒不設合併,就要另加$14了,堂食會更加抵食😀。

串燒方面🍢,我覺得魷魚鬚($18)幾特別,口感彈牙,不錯。

燒菠蘿($12)的菠蘿非常新鮮,而且多汁😋。

錫紙燒金菇($22)同燒茄子落左大量香料同蒜,好惹味😛。

滷水牛展($48)十分入味,食完唔夠喉想再食多幾舊。

2023-04-11
2023-04-11 59 瀏覽
🎈樂川 崇潔街除咗花之戀🌸其實有好多特色小店樂川就係其中一間,主打串燒、粉麵🍜串燒尤其做得出色,肉類燒得金黃香口,蔬菜類juicy惹味,有大中小辣選擇,味道正宗😚🎈五花腩、豬頸肉兩款都係必食推介✨外皮燒得微脆香口五花腩肥瘦相間,肥肉部份油香十足😙豬頸肉口感爽彈,外脆內juicy加上辣椒粉已經令人回味無窮🥹🎈羊肉串🍗羊肉軟腍有肉汁,燒得夠香而唔會乾最鍾意佢嘅羶味,恰到好處🎈燒茄子食串燒必食,茄子🍆燒過之後依然多汁一絲絲嘅茄子肉卷住蒜蓉、辣椒超級正🎈翠肉瓜翠肉瓜燒得金金黃黃,灑上辣粉好惹味食落juicy十分解膩🎈手撕雞涼皮涼拌手撕雞涼皮啱晒夏天食味道辣辣哋酸酸哋好開胃😚醬汁輕盈唔會過重口味配料有花生🥜青瓜絲、芫茜、菜脯,香味十足🎈洛神花茶洛神花茶酸酸甜甜,清新開胃
🎈樂川

崇潔街除咗花之戀🌸其實有好多特色小店
樂川就係其中一間,主打串燒、粉麵🍜

🎈五花腩、豬頸肉
兩款都係必食推介✨外皮燒得微脆香口

五花腩肥瘦相間,肥肉部份油香十足😙

豬頸肉口感爽彈,外脆內juicy
加上辣椒粉已經令人回味無窮🥹

🎈羊肉串
🍗羊肉軟腍有肉汁,燒得夠香而唔會乾
最鍾意佢嘅羶味,恰到好處

🎈燒茄子
食串燒必食,茄子🍆燒過之後依然多汁
一絲絲嘅茄子肉卷住蒜蓉、辣椒超級正

🎈翠肉瓜
翠肉瓜燒得金金黃黃,灑上辣粉好惹味
食落juicy十分解膩

🎈手撕雞涼皮
涼拌手撕雞涼皮啱晒夏天食
味道辣辣哋酸酸哋好開胃😚

醬汁輕盈唔會過重口味
配料有花生🥜青瓜絲、芫茜、菜脯,香味十足

🎈洛神花茶
洛神花茶酸酸甜甜,清新開胃
2023-04-06 627 瀏覽
出色既小店,行過會覺得唔起眼,但想食正宗四川菜同多款串燒,真係岩曬食物種類都好多,粉麵同串燒都吸引撈四川小麵+滷水牛展、雪花肥牛26蚊好抵食,超大碗,本身已經有青瓜絲、花生同菜脯,用料好足。我地加左滷水牛展、雪花肥牛。牛展好入味,無羶味,口感煙韌,上面有埋辣汁,更加野味! 肥牛肉偏瘦,但D肉都好軟,同小麵好夾,啖啖肉酸辣土豆絲係正宗四川做法,以前有食過一D落太多醋又煮得唔夠爽,對呢道菜都無期望。但今次有驚喜! 土豆絲切得好幼細,酸辣感好夠,好爽脆!!送飯應該一流手拍青瓜呢到真係每一樣野份量都好足,性價比好高,青瓜好新鮮,可以自己簡辣度,蒜味好香,表層香辣,再食落就有青瓜既清甜!開胃菜唔少得燒多春魚平時自己燒野食真係成日都會燒爛,難得食到完好無缺既多春魚!! 加左少少辣粉上面,令味道唔會太單獨,又帶出魚味燒茄子茄子係簡比較幼嫩既黎燒,乾濕度掌握得好,上面加左少少蔥,更加清香燒牛肉粒牛肉同三色椒相間串住黎燒,令到食落唔係得肉,口感更豐富,牛肉粒重牛味,肉質偏瘦,岩曬唔中意食肥既我!燒菠蘿係我既最愛,要時間夠先可以激發到糖份出黎,一咬落已經流汁,甜度好夠!紅糖糍粑必食選擇!!!!!!新鮮炸起

食物種類都好多,粉麵同串燒都吸引
撈四川小麵+滷水牛展、雪花肥牛
酸辣土豆絲
手拍青瓜
燒多春魚

燒茄子

燒牛肉粒

燒菠蘿

紅糖糍粑
必食選擇!!!!!!新鮮炸起,外脆內軟,咬落好煙韌,黑糖甜度岩岩好! 但一定要熱食,凍左會無甘好食

凍豆漿
低糖,用黎解辣一流!
洛神花茶
係自家製,成支仲有D洛神花瓣係到,新新甜甜,都係開胃消滯茶
2023-04-01
2023-04-03 64 瀏覽
雖然餐廳地方細細,不過佢啲嘢食都幾好食,點左幾份串燒,芥末魚皮同滷水牛𦟌、豆腐皮既涼拌涼粉,呢啲串燒本身已經惹味,豬頸肉燒到外脆內軟,好味。雞軟骨都幾大粒同脆口,多春魚都幾得卜卜脆,正!芥末魚皮我見有都幾驚喜,好似都無咩地方有得食爽魚皮,呢個食落去都好爽口,加埋芥末,好刺激吖!涼拌涼粉,原來係粉皮,加左好多辣菜甫,已經好開胃,仲有花生,青瓜絲,幾有嚼口,滷水牛𦟌好入味又林,好好食,豆腐皮原來係百頁,都好爽,值得推介!
2023-04-01 57 瀏覽
有一次經開呢頭發現到呢間充滿食店嘅小行多咗一間舖叫樂川,今日心血來潮,決定試一試。入到去,雖然舖頭細細,但係麻雀雖小,五藏俱全。除咗有串燒小食之外,仲有麻辣燙,涼拌手工面等等,應有盡有。芥末涼拌魚皮,非常之爽,而且加咗芥末之後冇咁油膩,配合埋下便嘅芽菜,爽上加爽。涼拌青瓜,涼拌黑木耳。兩個調料都係同一類嘢,汁料唔會太鹹,恰到好處,黑木耳煮嘅時間啱啱好唔會太淋。酸菜魚麵,有得揀麵或者米線。酸菜魚唔算太辣,但係有魚湯嘅香味,配埋新鮮嘅魚片,可以話係一絕。羊肉串燒,燒茄子。有得揀辣度,今次揀咗少辣,羊肉香得來,仲有孜然粉,茄子生熟程度啱啱好!涼拌手工粉,原本以為係細細碗,點知原來係超大碗,搞到差啲食唔晒,呢一碗粉算係出邊食嘅同類食品之中叫做冇乜味精既,所以食多都唔會好重負擔,但亦都夠味,不錯!另外叫咗洛神花茶,裏面真係有洛神花喺度,真材實料!

另外叫咗洛神花茶,裏面真係有洛神花喺度,真材實料!
2023-03-30 67 瀏覽
土瓜灣平時行經呢頭新開左間川式粉麵小食, 見有麻辣燙就入黎試下!由於係新開舖,所以人流唔係好多,一開始都怕會唔會中伏,但食完超有驚喜!手撕雞前菜小食已經有驚喜!味道香口而辣度適中,而手撕雞最重要亦好少舖頭做到既係個雞要滑,呢到雞既質地幾乎有海南雞咁嫩滑❤️好味!羊肉麵呢個麵我形容都係幾特別,真係有蘭洲風味,首先係個麵質幼而有咬口,唔係普通既一餅日本拉麵果種,另外羊肉湯都似模似樣,有羊味同鹹香味而唔會好「膻」!麻辣燙肥牛薯粉湯底真係最重要!如圖所見湯底有豐富醬汁配料,個人覺得鹹味辣味都岩岩好,而特色就係佢會將薯粉煮得好淋,如果想硬d既可以request 紅糖糍粑重點推介!超級好味!我欣賞佢個黃豆粉同紅糖既配搭,試過出面食有時會整到一pat野,或者搞到個糖唔夠味,但呢到個配搭非常好!入口脆身,內軟,味道有好適當咁痴到上成個糍粑上,必食!呢個價錢叫兩碟都唔過份!

手撕雞

羊肉麵

麻辣燙肥牛薯粉

紅糖糍粑
重點推介!超級好味!

紅糖糍粑
住係紅磡既朋友介紹 加太賀巷(祟潔街)有間小店俾佢既門面耽誤左唔少去到餐廳見到外賣客都唔少店員好快就問我地幾多位就入座餐廳有串燒, 手工涼拌麵, 湯麵套餐, 特式小食都有好多款小食串燒叫左五花腩, 豬頸肉, 豬大腸, 魷魚鬚, 鮮蘑菇, 牛肉粒五花腩係慢慢燒到金黃色邊, 色香味俱全豬頸肉爽脆, 估唔到串燒都可以咁JUICY, 呢個係大推!!鮮蘑菇都係其中一樣招牌菜, 菇鋪左滿滿既蒜一齊燒, 非常濕潤之餘仲食到菇味手拍青瓜份量超多, 唔會好重口味食咁多串燒之後可以REFRESH一下香脆雞中翼非常遵守商品說明條例, 真係超級香脆!雞翼既皮係一咬就破開咁脆, 味道香濃麻辣鴨血鴨血滑嫩, 佢隨湯既芽菜吸左麻辣湯既味非常開胃酸湯魚片米線呢味係店員推介, 果然無介紹錯酸湯裡面有少少蒜泥味, 加埋滑捋捋既魚片手撕雞涼皮份量足夠兩個人食, 不論手撕雞/涼皮都係超多涼皮有韌性但易斷, 加埋裡面既辣菜譜,食到唔停口麵套餐仲送飲品, 有可樂, 自家製洛神花茶, 豆漿等等餐廳好食到我星期日再去左食, 試埋個芥末魚皮同土豆絲超爽脆好食, 可惜唔記得左影相如果小店門面設計可以開揚D或者會更多堂食客不過又私心希望唔
去到餐廳見到外賣客都唔少
店員好快就問我地幾多位就入座
餐廳有串燒, 手工涼拌麵, 湯麵套餐, 特式小食
都有好多款小食
五花腩係慢慢燒到金黃色邊, 色香味俱全

手拍青瓜
份量超多, 唔會好重口味
食咁多串燒之後可以REFRESH一下
香脆雞中翼
非常遵守商品說明條例, 真係超級香脆!
雞翼既皮係一咬就破開咁脆, 味道香濃
麻辣鴨血
鴨血滑嫩, 佢隨湯既芽菜吸左麻辣湯既味非常開胃
酸湯魚片米線
呢味係店員推介, 果然無介紹錯
酸湯裡面有少少蒜泥味, 加埋滑捋捋既魚片

手撕雞涼皮
份量足夠兩個人食, 不論手撕雞/涼皮都係超多
涼皮有韌性但易斷, 加埋裡面既辣菜譜,食到唔停口

麵套餐仲送飲品, 有可樂, 自家製洛神花茶, 豆漿等等
餐廳好食到我星期日再去左食, 試埋個芥末魚皮同土豆絲
超爽脆好食, 可惜唔記得左影相
如果小店門面設計可以開揚D或者會更多堂食客
不過又私心希望唔好太多人要排隊先食到\
2023-03-24
2023-03-28 44 瀏覽
今日又上土瓜灣朋友嘅屋企,探員佢個BB之後就落樓食飯,今次行多見到呢一間樂川,最啱喺度談一晚嘅心。串燒方面,叫咗翠玉瓜、茄子、魷魚鬚、五花腩、牛筋丸,全部都燒得非常香口,特別係茄子,不焦黑之餘,仲可以拉到一絲一絲,最後叫咗一人一份唔洗爭。翠玉瓜,四季豆呢類嘅蔬菜都夠Juicy,丸類中規中矩,五花腩油脂爆棚,魷魚鬚都幾爽口。小食方面,見到紅糖糍粑當然要叫返一份,食落軟身,唔算好,黃豆粉份量都幾大方。最後當然要多兩份主食:一個粉絲麻辣燙,湯底唔係特別鹹,調味好香而且唔油 ,再加上蓮藕片、土豆片、牛柏葉呢啲爽爽脆脆嘅配搭,真係食到舔舔脷,粉絲更加係索晒湯汁,超級滋味。另一份酸菜魚片湯米線夠酸,辣味不嗆,份量都幾大碗!魚片一片片,起到無哂骨。而且定食已經包咗飲品,性價比都幾高!洛神花茶酸酸甜甜,解一解膩,清一清喉嚨!朋友唔係太食得辣,所以都叫咗支豆漿解辣。

朋友唔係太食得辣,所以都叫咗支豆漿解辣。