2022-09-21
呢間中餐館我已經食過幾次 今次終於肯的起心肝介紹一下🙈•心太軟 $63𝑆𝑡𝑒𝑎𝑚𝑒𝑑 𝐺𝑙𝑢𝑡𝑖𝑛𝑜𝑢𝑠 𝑅𝑖𝑐𝑒 𝑠𝑡𝑢𝑓𝑓𝑒𝑑 𝑖𝑛 𝑅𝑒𝑑 𝐷𝑎𝑡𝑒 ➡️呢款真心值得推介 因為真係好少餐廳有 我最初俾佢個名吸引左 心太軟係一款熱盤 大大粒紅棗包住糯米 糯米口感好似年糕咁煙韌 又能夠中和返紅棗嘅甜味•揚州糟溜滑魚片 $108𝑆𝑡𝑒𝑤𝑒𝑑 𝑆𝑙𝑖𝑐𝑒𝑑 𝐹𝑖𝑠ℎ 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐶ℎ𝑖𝑛𝑒𝑠𝑒 𝑊𝑖𝑛𝑒 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒 ➡️魚片超級滑溜 配合雲耳&少許紅蘿蔔片 啱晒中意食魚但又唔想食辣嘅朋友 •香煎豆沙鍋餅 $58𝑃𝑎𝑛-𝑓𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑅𝑒𝑑 𝐵𝑒𝑎𝑛 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑒 ➡️個人私心中意😆重點鍋餅煎得唔會燶 豆沙餡味出眾•宫廷驢打滾 $48𝑅𝑒𝑑 𝐵𝑒𝑎𝑛 𝐺𝑙𝑢𝑡𝑖𝑛𝑜𝑢𝑠 𝑅𝑖𝑐𝑒 𝑅𝑜𝑙𝑙 𝑡𝑜𝑝𝑝𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑃𝑒𝑎𝑛𝑢𝑡 ➡️另一特別推介 佢係一個冷盤 口感類似滑溜溜嘅腸粉包住柔軟嘅豆沙蓉•上海生煎包 $45𝑃𝑎𝑛-𝑓𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑆ℎ𝑎𝑛𝑔ℎ𝑎𝑖 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝐵𝑢𝑛 ➡️入面豬肉餡非常juicy 一邊食一邊有汁流出嚟 係高質嘅生煎包•聞香蔥油餅 $40𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑖𝑜𝑛 𝑃𝑎𝑠𝑡
呢間中餐館我已經食過幾次 今次終於肯的起心肝介紹一下🙈
•上海生煎包 $45
𝑃𝑎𝑛-𝑓𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑆ℎ𝑎𝑛𝑔ℎ𝑎𝑖 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝐵𝑢𝑛
•聞香蔥油餅 $40
𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑖𝑜𝑛 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑟𝑦
➡️好特別嘅蔥油餅 每件切開左4份 中間餡料充滿粒粒香蔥 估唔到入面原來都係好juicy 唔會乾爭爭👍🏻
•皇朝小龍包(8 𝑝𝑐𝑠) $138
𝑆𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑡𝑦 𝐷𝑦𝑛𝑎𝑠𝑡𝑦 8 𝑓𝑙𝑎𝑣𝑜𝑢𝑟𝑠 (8 𝑝𝑐)
➡️皇牌點心 相信大家都好熟悉
餐廳建議由原味開始食
原味😍➡️糟溜絲瓜➡️鵝肝➡️黑松露😍➡️芝士➡️蟹粉😍➡️蒜香➡️川味😍
本人認為有😍嘅味道係最出眾 可以下次單點
其他就不過不失 始終味道愛好因人而異😜
•小食 $15
➡️花生大大粒 栗子好養生 個人認為呢$15可以值得俾 如果唔鍾意食 記得同職員講唔要呀
•茶 $8/位