榴槤唔係個個都受到,尖沙咀就有個地方可以畀榴槤 Lover 坐埋一齊食馬來西亞榴槤,真係勁興奮!店內有兩層,每個坐位都好唔同,每幅牆都有唔同嘅塗鴉,打卡一流!🍍貓山王喺落果之後空運直送到港,再喺面前即開即食,非常新鮮。食落甜中帶點點酒味,有少少回甘,比起泰國嘅金枕頭無咁大陣味之餘,仲更有層次,而且核細肉多,勁Creamy!下次要試埋 D24 同 XO先得!🧀芝士撻暖暖哋,充滿榴槤香,軟滑易入口,比起原粒榴槤易入口,絕對係榴槤初哥嘅入門之選!🍰軟滑嘅芝士同榴槤溶埋一齊,提升榴槤嘅質感,比食原粒榴槤更香濃醇厚,每一啖都好滿足!🥛貓山王果肉打入濃厚芝士奶蓋,雖然未有太濃芝士味,但奶蓋入口香滑,仲飲到絲絲果肉。茶底係茉莉花茶,清甜帶微微香氣,令整餐帶嚟不一樣嘅清新。

原個貓山王

榴槤芝士蛋糕

榴槤珍珠奶蓋

原個貓山王
榴槤芝士蛋糕
2019-07-05 538 瀏覽
身為榴槤控 點可以唔去連蔡瀾都讚好兼米芝蓮推介 嘅榴槤樂園試下各款榴槤甜品呢?今日試左 3 樣野👇🏻 1. 啖啖貓山王奶蓋綠茶 2. 白雪榴槤 3. 榴槤芝士撻首先呢個啖啖貓山王奶蓋綠茶,真係同個名一樣,上面個奶蓋好濃貓山王香味,每啖都似食緊 #貓山王咁😍 然後攪勻下面嘅綠茶,綠茶係台式嗰種味道,同貓山王岀奇地夾👍🏻白雪榴槤內裡有Cream 同榴槤,Creamy,甜而不膩,但榴槤味道唔算太重。榴槤芝士撻係我最愛,可選熱食或凍食。我今次熱食,芝士加上榴槤,兩種香味俱全,但又唔漏喎!Great!I love it a lot.😍

今日試左 3 樣野👇🏻
1. 啖啖貓山王奶蓋綠茶
2. 白雪榴槤
3. 榴槤芝士撻

• 榴槤芝士撻
2019-06-30 368 瀏覽
兩pair人的聚會。女子們食榴連,男子們唔食。但男士都好gentlemen陪女士來到榴連樂園食甜品😋店內有不少打咭位。榴連道具呃得吓人!邊個係男厠邊個係女厠😂兩個女子都點咗呢個榴連波波,有啲似榴連糯米糍。味道唔錯。因為兩位男子唔食榴連,所以無叫原個榴連。下次叫埋一班榴連之友再來試過😋😋

店內有不少打咭位。榴連道具呃得吓人!

邊個係男厠邊個係女厠😂

兩個女子都點咗呢個榴連波波,有啲似榴連糯米糍。味道唔錯。

2019-06-27 464 瀏覽
是夜食完晚飯仲覺得唔夠喉,於是周圍搵糖水食,點知全部都大排長龍,等位時間分分鐘耐過食碗糖水,正以為會敗走之際,友人提議去試下榴槤樂園。上完openrice 睇過,評價都算唔錯,就俾次機會佢啦。樓高2層既榴槤樂園位於三角公廁附近,雖然有點偏離最旺既地帶,反而感覺襯返榴槤,唔係人人都鐘意食。到達時還好唔算多人,店員可以即時安排入座。店面大量裝飾供客人拍照打卡今次一行4人,我叫點左一個4lbs 左右既貓山王。呢度既收費係唔同品種唔同價錢,再以重量計算。店員介紹貓山王係由自家果園種植,收成後立即急凍再空運到港,咁樣可以保存到剛剛時果一刻。😋😋😋😋😋

店面大量裝飾供客人拍照打卡

😋😋😋😋😋
2019-06-20 332 瀏覽
為左榴槤,可以去到幾盡!?雖然係尖沙咀區,但由街頭🚶🏽‍♀️行到街尾都唔少野,但為左食⋯⋯加油!店有兩層,樓上設有特色雅座,點左榴槤芝士蛋糕同榴槤芝士撻。榴槤芝士蛋糕係推介!一放低,榴槤味自己飄出來,食落又有芝士味剛剛好,唔會搶左對方既味道芝士撻係暖暖地既,入面係流心,好新穎除左甜品,依到仲可以order成個猫山皇😺堂食,不過今次係飯後甜品食唔晒,留番下次先試
為左榴槤,可以去到幾盡!?
店有兩層,樓上設有特色雅座,點左榴槤芝士蛋糕同榴槤芝士撻。

芝士撻係暖暖地既,入面係流心,好新穎
2019-06-15 385 瀏覽
😈😈米之蓮推介前牌見尖沙咀開左間兩層高的餐廳以榴槤為主打。我都幾鍾意食榴槤👅於是決定去試下。今次食咗#原個榴槤 、 #榴槤芝士撻 、#榴槤白雪餅再加杯榴槤拿鐵。榴槤芝士撻即叫即整,熱辣辣之餘有少少流心效果,外脆內軟。最驚喜既係榴槤白雪餅😍呢個真係好推薦,白雪餅個質感同外貌都有少少似雪米糍。最外層是類似雪米糍的皮,但整到好薄好薄🤣唔會有好厚粉嘅感覺。然後中間會有厚厚的一層忌廉。忌廉打得好滑同綿厚,聽講係店內自家製。🤟🏻🤟🏻而忌廉入邊會鋪咗一層薄薄地嘅蛋糕,最裏面放咗舊完整既貓山王榴槤肉。三重口感🤤正。.
😈😈米之蓮推介
2019-06-11 336 瀏覽
繼上次人生第二次食榴蓮製品之後,今次黎到依間榴槤主題餐廳再挑戰過😂係可以confirmed我依家真係冇細個嗰時咁抵抗隻榴槤味,又話者依個係人大左既改變🙈😭 依家個味係可接受同幾新奇,既然啲人話食榴槤係好似食雪糕咁,咁我諗我ready下次可以挑戰下真榴槤肉喇👀-依間榴槤餐廳好誇張,除左有唔同品種既榴槤可以原個食之外,佢地既小食、飲品、甜品,都係有榴槤起裡面嫁😮配鹹點配甜點都一樣整得幾夾👍🏻最鐘意係個榴槤芝士撻,有得揀熱食或者凍食,兩款都一樣咁好味😍-飲品叫左貓山王奶蓋,下面係配茶,奶蓋食到榴槤肉幾creamy😊但我好失智咁跟我個無糖主義既朋友叫左無糖🙂所以個茶有啲苦澀唔太鐘意🤦🏼‍♀️-食太多甜野可以叫返個榴槤pizza解饞😋餅底脆卜卜,芝士入面有濃濃既榴槤味🍕-最後再黎個榴槤雪糕做甜品🍨依個就cream太多喇好膩呀😕但好彩有espresso同酸莓加埋一齊食,可以中和返去解膩炸💁🏻‍♀️-‼️最重要係,無論你黎食過乜都好,都唔好唔記得臨走前要食左香口膠先好出門口呀🙈
2019-06-10 226 瀏覽
馬來西亞貓山王 約$500幾蚊/個 唔講唔知,熟咗嘅榴櫣起樹上掉下來要72小時內食!而A grade 貓山王就要第一時間以負100度氮氣來保鮮先鎖住最佳味道,否則就會令味道揮發同埋過度熟透。Well..理論講完味道先最重要,味道香濃,入口Creamy!作為一個榴櫣控,一食就唔想停,唔錯唔錯榴櫣奶蓋 $68茉莉綠茶加上忌廉芝士、榴槤蓉製成的奶蓋。到依家都好懷念第一啖飲落嘅味道🤣奶蓋香滑同榴槤肉很夾,而且茶味甘香。榴櫣芝士撻 $25曲奇皮香脆,芝士餡入口軟滑半熟微溶,仲有微微榴槤香𠻹😚榴槤芝士蛋糕 $48香濃芝士味,但略嫌榴槤味俾芝士蓋過咗!個人認為如果另上榴櫣果蓉會更好味🙆🏻‍♀️
馬來西亞貓山王 約$500幾蚊/個
唔講唔知,熟咗嘅榴櫣起樹上掉下來
要72小時內食!

Well..理論講完味道先最重要,味道香濃,
入口Creamy!作為一個榴櫣控,一食就唔想停,唔錯唔錯

榴櫣奶蓋 $68

榴櫣芝士撻 $25
曲奇皮香脆,芝士餡入口軟滑半熟微溶,仲有微微榴槤香𠻹😚

榴槤芝士蛋糕 $48

2019-06-02 277 瀏覽
睇到廣告介紹,專登去試下,地點都有d偏,但為左榴槤就唔怕喇!嗌左榴槤芝士蛋糕同榴槤芝士撻,芝士撻榴槤味唔係太濃,兩個味唔會搶左對方,同埋熱熱地,半流心,好味!另一款榴槤芝士蛋糕更係必食!聞落好香榴槤味,食落又有淡淡芝士味,而且佢好冰涼,食夏天食好正!
嗌左榴槤芝士蛋糕同榴槤芝士撻,
2019-05-25 1274 瀏覽
榴槤呢樣野真係好有魔力,一食就唔想停,前排同朋友一齊去榴槤樂園食榴槤大餐~話明大餐,當然有齊頭盤、主菜、同甜品啦!🥤啖啖貓山王奶蓋 ($68) (圖左)茉莉花茶底,加上榴槤打成嘅奶蓋,第一啖有重重嘅芝士味,然後有少少榴槤嘅香,開頭飲覺得芝士味比較重,不過飲到一半就feel到榴槤嘅味道,加上茉莉花茶中和返,飲曬成杯都唔會膩~🥤頂級貓山王奶茶($68) (圖右)呢個嘅榴槤味比奶蓋出,第一啖已經feel到,整體感覺係比較重身,平時鍾意食濃味食物嘅,呢個會比較啱~🥧榴槤芝心撻($25)芝心撻分左常溫撻同凍撻兩個選擇,凍撻嘅心裡面,係雪實左嘅榴槤芝士,咬落去比較似雪糕,而常溫撻嘅榴槤味比較重,加上芝士味,又估唔到味道夾到wor~🥧榴槤芝心撻(凍撻)🍕貓山脆卜卜($68)榴槤我就食得多,榴槤Pizza就真係第一次,佢嘅餅底脆卜卜,最底舖一層芝士,面頭加上parma ham、提子乾同蕃茄,而主角榴槤,主要集中係中間,食落去好似食餅咁,口感好特別,雖然parma ham重味,不過又唔會蓋過榴槤嘅香,味道都幾balance🍦冰火榴住我($68)榴槤聖代!最面頭係大大球榴槤雪糕,中間係浸過咖啡嘅海棉蛋糕,

話明大餐,當然有齊頭盤、主菜、同甜品啦!

🥤啖啖貓山王奶蓋 ($68) (圖左)

🥤頂級貓山王奶茶($68) (圖右)

🥧榴槤芝心撻($25)

🥧榴槤芝心撻(凍撻)

🍕貓山脆卜卜($68)

🍦冰火榴住我($68)
榴槤聖代!最面頭係大大球榴槤雪糕,中間係浸過咖啡嘅海棉蛋糕,然後再俾好多好多cream包圍,旁邊仲有杯Espresso中和返個甜味,不過個人黎講就麻麻地食cream,所以就覺得cream少d就好啦~

底層係滿滿嘅cream,中間係浸滿咖啡嘅海綿蛋糕,然後最面有一球榴槤雪糕🍦

📸店鋪裡面仲有好多打卡位,榴槤控真係會玩到流連忘返!
榴槤控唔好錯過啦!

2019-05-11
  • 原個榴槤
2019-05-18 344 瀏覽
之前上網見到尖沙咀有間以榴槤做主題嘅餐廳,作為榴槤忠實粉絲嘅我,就趁機去試下。喺香港好似比較少榴槤做主題嘅餐廳,一入到去就已經聞到榴槤味🤤🤤好香。坐底冇幾耐,老闆同老闆娘都各自向我同朋友介紹佢地嘅招牌菜,榴槤芝士餅同期間限定嘅榴槤雪球。咁我同朋友兩個人就叫左一個榴槤芝士餅,榴槤雪球同一杯榴槤珍珠奶茶呢個榴槤芝士凍餅都幾香榴槤味,芝士味較重。可能係因為凍餅嘅關係,食落好似食緊榴槤冰條感,口感好特別。至於呢個榴槤雪球,榴槤味好重。因為有一舊榴槤喺入面!加埋啲cream同係凍食嘅關係,真係好似食緊榴槤雪糕咁!好正!店員仲推介我地用手食,好似會滋味啲!😂😂最後就係呢杯榴槤珍珠奶茶。先講左佢將榴槤打成好似奶昔咁,口感好滑!更值得一提係佢地啲珍珠煮得好有口感,好好咬而且好大杯,好彩兩個人share !整體黎講,餐廳不論係老闆定店員都好友善!而且老闆講佢地有自家果園,所以有物質保證!

店員仲推介我地用手食,好似會滋味啲!😂😂

而且好大杯,好彩兩個人share !
2019-04-30
2019-05-18 320 瀏覽
金巴利道行到尾就見到黃gumgum嘅榴槤樂園簡直係我呢啲榴槤愛好者嘅天堂喺門口已經聞到榴槤味冷氣噴出嚟haha奶蓋茶好好飲,奶蓋同埋茶嘅比例啱啱好唔會太過膩又好夠榴槤味!仲用咗openrice 55折優惠連埋個cheesecake,有個promotion不過我覺得有啲甜,但都好夠榴槤味仲嗌咗個D24 好香又新鮮又夠林staff好好不斷介紹唔同嘅產品仲有水比我哋漱口唔怕食幾樣嘢啲味會撈埋有膠手套比我哋食榴槤好細心呀!
金巴利道行到尾就見到黃gumgum嘅榴槤樂園
簡直係我呢啲榴槤愛好者嘅天堂
喺門口已經聞到榴槤味冷氣噴出嚟haha
奶蓋茶好好飲,奶蓋同埋茶嘅比例啱啱好
唔會太過膩又好夠榴槤味!

仲用咗openrice 55折優惠
連埋個cheesecake,有個promotion
不過我覺得有啲甜,但都好夠榴槤味

仲嗌咗個D24 好香又新鮮又夠林
staff好好不斷介紹唔同嘅產品
仲有水比我哋漱口唔怕食幾樣嘢啲味會撈埋
有膠手套比我哋食榴槤好細心呀!
2019-05-17
用餐優惠
優惠券
  • 奶蓋茶
2019-05-15 408 瀏覽
-《頂級貓山王奶茶》超大杯,毫不欺場😳 吃完全餐還可帶走喝!調配均勻,配搭妥當😋可惜是比較稀並太甜了~如果少甜、少冰會更好💖♥《榴槤芝士撻》分別吃下熱和冰的~冰的比較硬,要放一會兒🤫牙肉敏感的人就比較辛苦><而不出所料,熱的比較好吃😎可惜只顧打卡,沒有了流心的效果😭♥《貓山脆卜卜》榴槤Pizza,我的最愛🍕6吋的薄底Pizza香脆可口~如果厚底會太膩,薄底就剛好🥴足料豐富,特別的是配上提子乾!不過吃到這裏已經很想喝水,太甜了😖♥《冰火榴住我》超級Heavy的甜品!榴槤雪糕+咖啡海棉蛋糕🍰配上超級有份量的忌廉omg超邪惡,完全是增磅必選🤣♥小提示 Tips:建議來吃整個榴槤!吃得下才試其他!我發現其他客人都是這樣的,再配上一杯水解膩就Perfect🥰
《頂級貓山王奶茶》
超大杯,毫不欺場😳
吃完全餐還可帶走喝!
調配均勻,配搭妥當😋
可惜是比較稀並太甜了~
如果少甜、少冰會更好💖

《榴槤芝士撻》
分別吃下熱和冰的~
冰的比較硬,要放一會兒🤫
牙肉敏感的人就比較辛苦><
而不出所料,熱的比較好吃😎
可惜只顧打卡,沒有了流心的效果😭

《貓山脆卜卜》
榴槤Pizza,我的最愛🍕
6吋的薄底Pizza香脆可口~
如果厚底會太膩,薄底就剛好🥴
足料豐富,特別的是配上提子乾!
不過吃到這裏已經很想喝水,太甜了😖

《冰火榴住我》
超級Heavy的甜品
榴槤雪糕+咖啡海棉蛋糕🍰
配上超級有份量的忌廉omg
超邪惡,完全是增磅必選🤣

小提示 Tips:
頂級貓山王奶茶
貓山脆卜卜
冰火榴住我
頂級貓山王奶茶
貓山脆卜卜
冰火榴住我
2019-04-25 413 瀏覽
當晚係佐敦食完生日飯後就去食甜品。行左15分鐘左右先到,好夾攝,係婚紗街最尾。我記得幾年前個舖位好似賣男禮嘅,依家變晒Lu.榴槤樂園有2層,基本上個個都會上上層開餐,因為下層好迫,而且bar位多。一上到去,好多榴槤擺設,好大陣榴槤味,愛榴槤嘅我當然好鐘意啦~當時係星期五,都未算太多人,唔嘈所以傾計好ok, 但係如果討厭榴槤嘅人真係一秒都唔想留底睇餐牌,其實唔係太多有榴槤食品嘅選擇,反而有好多飲品。我諗左好耐終於揀左「冰火榴住我」,又有榴槤又有甜品食下。雪糕係榴槤,有榴槤肉,下層就好似tiramisu咁,有咖啡可以林係雪糕上面。價錢都可以接受嘅,而且服務態度都很好,所以有機會都會再黎食。
當晚係佐敦食完生日飯後就去食甜品
行左15分鐘左右先到,好夾攝,係婚紗街最尾。

我記得幾年前個舖位好似賣男禮嘅,依家變晒Lu.

睇餐牌,其實唔係太多有榴槤食品嘅選擇,反而有好多飲品。
我諗左好耐終於揀左「冰火榴住我」,又有榴槤又有甜品食下。

2019-03-22
$60 (宵夜)
2019-04-20 296 瀏覽
1) 榴連波波其實即是榴連糯米糍太大粒 要用手撕開來吃幸好店家有貼心地提供膠手套如果弄得細粒點 一口size會更好.2) 榴連cheesecake榴連味欠奉餅底太厚了牛油味很重跟普通cheesecake分別不大
1) 榴連波波
其實即是榴連糯米糍