2022-06-02 1007 瀏覽
酥炸蠔 🦪炸完之後蠔keep住好多汁,好新鮮,而且炸皮真係好薄好酥脆,蠔亦都算大隻😚鼓椒炒聖子 聖子唔會韌,反而好爽口好彈牙🤩 加埋鼓椒汁送飯係一流😋蒜蓉扇貝粉絲唔多但大量蒜蓉,蔥同鼓油😍扇貝有手掌心咁大粒🤚 好鮮甜多汁,食完既醬汁一定要撈飯!蒸東星斑我個人都好中意食魚,但至於邊種魚就冇咩要求😂 呢條5分鐘前仲游緊水非常新鮮,魚肉嫩滑有種入口即融既感覺🐟一入口就可以分到啲骨出黎,用筷子夾起嘅時候好結實,唔會一夾就散鮑魚平時我係完全食唔到鮑魚😂 咬唔爛之餘難消化會容易搞到我胃痛,不過新鮮嘅果然係唔同啲!反而係好有咬口又唔會好似出邊酒樓食到嗰啲好靭😍-中意食海鮮嘅不妨都可以去下😚個人覺得都係正常海鮮價不過當然越多人去越抵食🫢同埋一定要揀啲生猛海鮮先好食!-

酥炸蠔 🦪

鼓椒炒聖子
聖子唔會韌,反而好爽口好彈牙🤩 加埋鼓椒汁送飯係一流😋

蒜蓉扇貝

蒸東星斑

鮑魚
中意食海鮮嘅不妨都可以去下😚
個人覺得都係正常海鮮價
不過當然越多人去越抵食🫢
同埋一定要揀啲生猛海鮮先好食!
2022-04-11 626 瀏覽
路過被推銷入去收費均真 每斤$68 鹽焗加$60 芝士$60 伊麫底$60 雖不算特別便宜 但都有事前講清楚蟶子煮得剛剛好 保留爽脆質感賴尿蝦鮮甜 椒鹽不會喧賓奪主芝士龍蝦伊麵買相極好 汁不會過咸(下次會試芝士脆皮焗)豆腐白菜海鮮湯 胡椒用得太多 但整體不俗鹽焗奄仔不俗 我帶了回家慢慢嘆上菜雖慢 但服務態度良好 店員尚算醒目 我會回頭 下次試試燒鵝其實佢都唔係其他人講既咁差 俾次機會啦是次海鮮 從關財記 和 上記入手 共$930 個人較喜歡上記態度 不過關財記收各種支付 上記只收現金
路過被推銷入去

蟶子煮得剛剛好 保留爽脆質感

賴尿蝦鮮甜 椒鹽不會喧賓奪主

芝士龍蝦伊麵買相極好 汁不會過咸(下次會試芝士脆皮焗)

豆腐白菜海鮮湯 胡椒用得太多 但整體不俗

豉椒炒蟶子
海鮮湯
芝士龍蝦伊麵
2017-08-20 3098 瀏覽
慘遭玩弄在一個炎熱的晚上,早上訂座,由港島去到,居然甩底話無檯,好彩手機有電話錄音,才安排坐臭煙處處露天茶座,晚上29度高溫下老人家頂不住,只有走人喇,永不再幫襯此店
2017-04-30 2855 瀏覽
舊朋友去了外國幾年沒見,特意帶同他們去吃海聖地,😀屯門三聖邨,先在海鮮檔買了東星班,龍蝦,瀬尿蝦,奄仔蚧⋯⋯先來榮興他們自己做燒肉,,出面燒臘店很少吃到這種味道,但它不算很好食,瀬尿蝦也有點過濕,焗芝士龍蝦伊麵味道也可,原本我們想做鹽焗奄仔蟹,跟老闆娘說廚房小心劏開了,那我們改做了花雕蛋白蒸蟹,但蒸蛋十分老,簡直破壞了奄仔蟹的鮮味,另外清蒸東星班,廚房師傅控制蒸時間剛剛好,可是豉油的敗筆是令這條東星班的失色了,我還令叫兩碟小菜,非常非常失望,簡簡單單一個蒜蓉炒西蘭花,黃金肉碎炒涼瓜真的不之其味。
2016-03-10 3231 瀏覽
期待到三聖食海鮮好一段時間, 終於都可以到此一遊! 心情好雀躍, 但初哥又唔熟識點去買同拎去邊度煮先好! 結果揀了一間貌似比較老實的海鮮檔, 幫姐姐買了幾款唔同嘅海鮮, 得到姐姐嘅介紹, 嚟到了榮興燒味將海鮮加工。榮興座落響三聖村內大排檔位置, 鋪仔比街口其他大型酒樓規模細, 唔係得姐姐嘅介紹, 基本唔知榮興可以幫海鮮加工…門面睇只會以為係一間食燒味嘅食肆~既然有人介紹, 抱住一試無妨嘅心態又如何呢~將海鮮交俾樓面員工, 佢地會問你想點樣煮, 加工價錢牌上有列明煮法及價目, 非常清晰~價錢由每斤$48起至80蚊不等, 視乎客人想點煮而定~海鮮嘅野, 基本上如果係新鮮, 白灼都已經好好味!首先要介紹下第一碟上檯嘅「蝴蝶蚌」, 市面上真係好少見! 而且亦係季節稀有品, 如果見到海鮮檔有得賣, 建議一定一定要買嚟食下! 蝴蝶蚌都係以白灼為主要, 因為佢本身肉質好爽彈, 比普通嘅蜆或花甲更鮮更甜, 真係忍唔住會一食再食, 好快就會食晒成碟! 由於佢比起花甲更美味, 價錢上當然亦比花甲類貴一倍, 雖然貴啲, 但會覺得值得! 真係超級正! 蒜蓉粉絲蒸象拔蚌象拔蚌好新鮮, 肥嘟嘟~店家處

海鮮嘅野, 基本上如果係新鮮, 白灼都已經好好味!

蝴蝶蚌

蒜蓉粉絲蒸象拔蚌

象拔蚌好新鮮, 肥嘟嘟~店家處理得好乾淨, 簡單嘅蒜蓉蒸煮就已經好好味!
蒜蓉粉絲蒜象拔蚌

鹽焗奄仔

蟹仔細細, 但超級爆膏, 蟹肉帶有鹽焗香氣, 咸咸地~正!!

椒鹽瀨尿蝦

賣相極吸引, 未開始食已經令人唾涎! 可以用色香味俱全形容! 而且瀨尿蝦好大隻
, 啖啖肉加埋炸蒜一齊食, 好野味呀!
椒鹽瀨尿蝦

蒜蓉炒菜芯都唔錯!
蒜蓉炒菜芯
整體上海鮮嘅加工都處理得好好, 一嚟當然要啲海鮮新鮮, 二嚟加埋師傅嘅用心處理及烹調, 先會令呢一餐海鮮咁出色! 滿意!
蝴蝶蚌
蒜蓉粉絲蒜象拔蚌
蒜蓉炒菜芯
  • 鹽焗蟹
  • 蒜蓉象拔蚌
2013-11-28 2227 瀏覽
原本想去三聖食小菜既,但尋晚開始轉冷,所以改左打邊爐,第一次食呢間,其實係是旦揀,見佢出面有台方便食煙就坐低左,睇一睇個打邊爐餐牌,湯底同火鍋料都幾少選擇,我諗佢都係做海鮮加工為主,邊爐都係睇天氣做埋咁解。原本想食羊腩煲,但個價錢有D嚇人... $238 冇大細煲之分....一來貴,二來兩個人冇細煲都怕食唔晒,最後叫左半隻醉雞煲湯底($168 跟時菜),鮮牛肉($68)、 鲩鱼腩($68)、豆腐($25)、支竹($25),就咁睇價錢都唔平,但黎到D野原來份量好大碟,叫多兩個火鍋料4個大男人都夠食了,醉雞湯底幾好,好有藥材同酒味,食完真係暖晒胃,鮮牛同鲩鱼腩都新鮮,而且鲩鱼腩切得夠厚啖啖肉夠抵食(一碟六片),豆腐、支竹就正常啦(好難唔正常 )加多3支藍妹埋單$432,2個人來講其實少貴,但味道OK而且夠份量,有多D人會再去,如果得兩個人就要諗諗先,因為份量太多到最後都食唔晒,有點浪費。另外服務都幾好,食食下開始落毛雨,老細主動出黎幫外面D客搬台,有禮而且好快手,傳菜落單阿姐都幾有禮貌,整體感覺不錯,至於環境,因為坐出面,唔知室內環境如何,但望落入面都幾光猛同乾淨,另外佢鋪頭冇廁所,要行去
原本想去三聖食小菜既,但尋晚開始轉冷,所以改左打邊爐,
第一次食呢間,其實係是旦揀,見佢出面有台方便食煙就坐低左,
睇一睇個打邊爐餐牌,湯底同火鍋料都幾少選擇,
我諗佢都係做海鮮加工為主,邊爐都係睇天氣做埋咁解。
一來貴,二來兩個人冇細煲都怕食唔晒,
醉雞湯底幾好,好有藥材同酒味,食完真係暖晒胃,
豆腐、支竹就正常啦(好難唔正常
傳菜落單阿姐都幾有禮貌,整體感覺不錯,
另外佢鋪頭冇廁所,要行去附近公廁,雖然近,但公廁都幾污JO,
因為附近幾間餐廳都不設廁所,全部都係用果個公廁....
2013-11-27
2009-05-04 1776 瀏覽
三聖村既食市...平平冇奇~最出名莫過於大排檔"南記""" 榮興燒臘專家"" 唔係街坊都搵佢唔到...佢響豐漁樓後門~先講佢有咩..鹵水既有"雞翼,鵝翼,牛肚,牛利,豬耳,鴨腎,紅腸"燒臘既有油雞,切雞,叉燒,燒肉.....今日買左外賣.....油雞紅腸飯$18 ->佢D油雞好好食!!特別係層皮~佢唔肥,仲好入味~紅腸有成10塊!!!!另外再整盒小食~,鵝翼,牛利,鴨腎 ->$30...自己夾~牛利係首選!!真係平,靚,正!!好過新墟好多鹵水舖!!!!!!
三聖村既食市...平平冇奇~最出名莫過於大排檔"南記"
燒臘既有油雞,切雞,叉燒,燒肉.....

真係平,靚,正!!

好過新墟好多鹵水舖!!!!!!

• 鹵水牛利
  • 油雞