2020-04-07 1544 瀏覽
呢一間雲吞麵超越40年歷史, 好似話就嚟 要搬。 雲吞麵都係三十蚊到一碗而且仲有四五粒雲吞, 大地魚淆製嘅湯底。 好過去 食某大牌子麥xx。仲有牛腩麵都做得好好,牛腩又夠淋。 如果食雲吞食得多想轉下口味可以試佢嘅鳳城水餃 。

2020-04-04 1006 瀏覽
MENU一目了然 建議細食既人士叫細碗就已經好夠食👍🏻🌟魚蛋拼牛筋河(細)$36👍🏻推薦- 雙拼都有4粒魚蛋,誠意十足!- 魚蛋超香濃魚味,點埋自家製辣椒油好好食!- 牛筋炆得好淋👍🏻🌟紫菜湯$16- 紫菜份量好多!夠大方~- 湯底偏鹹扣左好多分🤥🌟牛筋腩撈粗- 牛腩、牛筋都好入味👍🏻易咬- 腩汁偏鹹⋯扣分😫🌟淨雲吞(7粒)$27👍🏻👍🏻推薦- 鮮蝦味好重,好似食緊茶樓啲蝦餃咁- 性價比高💛大大粒總括黎講都不太推薦⋯因為好多野食都偏鹹食完超級頸渴⋯飲左兩支水都搞唔掂😰
MENU一目了然 建議細食既人士叫細碗就已經好夠食👍🏻

🌟魚蛋拼牛筋河(細)$36👍🏻推薦
- 雙拼都有4粒魚蛋,誠意十足!
- 魚蛋超香濃魚味,點埋自家製辣椒油好好食!
- 牛筋炆得好淋👍🏻

🌟紫菜湯$16
- 紫菜份量好多!夠大方~
- 湯底偏鹹扣左好多分🤥

🌟牛筋腩撈粗
- 牛腩、牛筋都好入味👍🏻易咬
- 腩汁偏鹹⋯扣分😫

🌟淨雲吞(7粒)$27👍🏻👍🏻推薦
- 鮮蝦味好重,好似食緊茶樓啲蝦餃咁
- 性價比高💛大大粒

總括黎講都不太推薦⋯因為好多野食都偏鹹
食完超級頸渴⋯飲左兩支水都搞唔掂😰
2020-01-22 759 瀏覽
榮發粉麵是小編最愛及現在唯一吃的雲呑麵店 沒有之一傳統雲呑麵店的裝潢 圓桌圓櫈 圓筷子筒🥢桌上放著各種調味料透明玻璃可以看到師傅煮麵的情況有試過雲呑豬手水餃牛腩魚片頭油菜同樣出色小編每次在家打邊爐都會來買一打生雲呑雲呑鮮牛湯粗麵走葱 外賣($37)有三粒雲呑 牛肉六片左右😍牛肉用薑去味 熟度剛好 肉不老 雲呑有蝦 皮薄😋麵因為外帶關係自然較淋湯頭鮮甜🥳還有兩片生菜榮發價錢公道 份量又沒有將貨就價實在難得!😊
榮發粉麵是小編最愛及現在唯一吃的雲呑麵店 沒有之一
傳統雲呑麵店的裝潢
圓桌圓櫈 圓筷子筒🥢
桌上放著各種調味料
透明玻璃可以看到師傅煮麵的情況
有試過雲呑豬手水餃牛腩魚片頭油菜同樣出色
小編每次在家打邊爐都會來買一打生雲呑

雲呑鮮牛湯粗麵走葱 外賣($37)
有三粒雲呑 牛肉六片左右😍

榮發價錢公道 份量又沒有將貨就價
實在難得!😊
  • 雲呑鮮牛麵
2019-10-07 730 瀏覽
呢間開咗好多年好多熟客,環境衛生都普普通通開左個燈機,成日都有小昆蟲飛過去被電死所以最好唔好坐近果邊講返啲野食,街坊價我多數食雲呑或者水餃味道比岀面既好食真材實料,食到有蝦食得辣既,一定要食佢既辣椒油我每次都堂食,食勁多但注意,佢既辣椒油係香但同時都真係辣要量力而為佢話係自家制,可以單獨買一樽走,試左鐘意既可以買呢間我食過好次,基本上佢好多款食物都唔會伏,雲呑同水餃係我favorite 缺點係果度啲衛生情況麻麻,舊店都係咁上下
呢間開咗好多年
好多熟客,環境衛生都普普通通
開左個燈機,成日都有小昆蟲飛過去被電死
所以最好唔好坐近果邊

講返啲野食,街坊價
我多數食雲呑或者水餃
味道比岀面既好食

真材實料,食到有蝦

食得辣既,一定要食佢既辣椒油
我每次都堂食,食勁多
但注意,佢既辣椒油係香但同時都真係辣
要量力而為

佢話係自家制,可以單獨買一樽走,試左鐘意既可以買

缺點係果度啲衛生情況麻麻,舊店都係咁上下

• 辣椒油
2019-07-26 573 瀏覽
放工想食宵夜 嚟到屋企樓下呢一間粉麵鋪頭食因為都開到好夜 可以去食麥當勞之外嘅另外一個選擇 我哋叫咗兩個撈麵 炸醬撈面啲肉絲好酸 好似浸咗好耐 梅梅地 牛腩撈相對好食啲 分量亦都好足 夠淋 牛筋有好彈牙 兩碗湯好鹹 可以改進下

2019-07-16 352 瀏覽
呢間麵店喺紅磡都真係開咗好多年,其實喺佢附近都有好幾間廣東式麵店,不過始終都係鍾意幫襯呢一間。喺呢度咁多種麵入面,我個人比較鍾意佢嘅牛筋腩同埋雲吞,牛筋腩好香,個汁好惹味,又夠淋,好味;雲吞入面嘅材料新鮮,尤其是係d蝦肉,所以我通常會叫牛筋腩粗麵再加多個淨雲吞。胃口再好d嘅時候,我會食埋佢個炸魚皮。而除咗牛筋腩同埋雲吞之外,我覺得佢嘅水餃其實都唔錯,不過如果要喺水餃同雲吞之間揀一樣,我會選擇雲吞。另外,佢d麵有大碗同細碗之分,想食得飽d可以叫大碗,如果驚食唔晒的話就可以要個細嘅,呢間麵店,我誠意推薦!
2019-07-04 403 瀏覽
想食榮發幾日喇,但一直都無機會,晚晚失眠起唔到身遲大到。已經操到散晒勁睏都訓唔著,請給我睡吧。依然被失眠困擾,再次只訓幾個鐘,唔夠瞓個人特別燥架喎!經常只瞓得三個幾鐘,昨晚亦不例外。辣一辣,醒一醒先得。琴晚零晨點幾已肚餓,終於忍到朝早食早餐喇!落車時都爭札好一段時間想食出前一丁啊﹗最後理性戰勝慾望,依原定計劃進行。肥嬸親切有禮好溫暖,已預料朝早會等耐一點,肥嬸主動過黎解釋一下,明白的。肥嬸非常賣力主動推銷,連門口路過的都不放過,真係好有衝勁敬業樂業。香港民的精神本應就是這樣,雖然廿年來深受大陸、蝗蟲禍害!香港民加油,打不死。天煞揀飲擇食,點解可以茶記唔肯去、大排檔又唔肯去呢?連去食碗魚蛋粉都厭三厭四!您唔喜歡我就自己食,依家分手我可以日日茶記,日日魚蛋粉添呀!食客阿叔阿嬸要求扣底,師傅一個個麵底捲好晒,您地玩野咩,雖然扣底老闆可以慳返幾蚊。凍奶茶少甜,茶記口味蠻不錯,奶味濃加茶味濃,夠幼滑飲得過。紫菜牛筋腩麵走蔥,灑下大量紫菜從不手軟,足料無搵笨﹗脆脆咸香無霉味紫菜,染得湯底格外甜美濃郁,精神爽利﹗勁辣麻甩早餐颷晒汗,暢快滿足。餐腿蛋麵走蔥,潮州麵檔出品既餐腿蛋湯麵居然可以如此色香味,

餐腿蛋麵走蔥,潮州麵檔出品既餐腿蛋湯麵居然可以如此色香味,完全出乎意料,拍案叫絕好好好味呀 ﹗厚厚餐肉鬆軟肥美,油香甘甜。腿絲滑彈,沒半點雪藏異味。即煎熱烘烘荷包蛋,蛋白嫩滑,蛋黃甜美黏黏。爽彈幼麵掛上辣椒油,夾著餐腿蛋享用,天堂的佳餚。

魚蛋牛筋腩麵走蔥,朝早九點的五香牛腩寧舍不同,頂級爽爽帶膏牛腩肉,散發清淡五香,跟午後鬆化軟綿濃味反差很大啊,幸好味道還是不錯。牛筋輕綿滑溜不硬而微爽,啖啖芳香柱侯非常甜美,食得我津津有味。勁大粒正宗潮州魚蛋彈滑非凡,陣陣咸香淺淺魚甜。就連伴碟生菜都毫不馬虎,爽甜不苦澀。辣椒油香辣並重,有料到夠惹味。爽爽幼麵每一啖都要掛滿辣椒肉,拖著靚湯大啖啜,腩汁湯底濃郁清甜香噴噴,不濁不咸高質素,沒有不好吃的理由。

鮮牛肉粗幼牛丸麵走蔥,原來真係有粗面及幼面兩款牛丸。幼面好滑好彈兼爽口,粗面牛味特濃牛汁超強勁。伴碟水通非常爽甜趙到索索聲,浸埋濃湯更美味。鮮牛肉見到個樣已心知不妙,勁乸滑潺潺鬆牛肉,假滑假彈,麻油味霸道野蠻,入得口唔難食。我食鮮牛係要無添加的靚牛肉,這質素完全不是我要的。幼麵爽彈湯香濃辣椒油香辣,熱騰騰一齊索入口,使得我欲仙欲死辣到滴汗,舒服無比。

雲吞牛腩麵走蔥,鬆化牛腩拍手叫好,味濃香醇。菜甜湯濃,還有雲吞紮實,肉鬆略咸,鹽醃啤水蝦爽而不彈。辣椒油質素高香辣均佳,連啪三四羮興奮滴汗。魚蛋牛腩麵走蔥,辣能喚醒您的靈魂!爽彈幼麵掛著兇湧辣椒油,豪快地索,啜得太狠,辣油射到隻眼,想乸盲我咩!完全唔留手﹗大大篤辣椒油隊落去,極香極辣﹗熱力由胃部運行全身。牛腩保持高質,牛筋滑腍不棉不彈但入味,腩汁湯香濃美味飲多兩啖。

南乳豬手撈粗走蔥,豬手有修甲非常好,免除我的心理關口。腍中帶微彈的質地,依然食得到乳香,不過損骨有點難度,處理需時。賣相閃令令,光亮耀眼的淺啡色非常吸引。濃濃入味,清爽甜美,不咸不嗆不濁,醃味得宜。豬皮炆得鬆軟不散,膠膠黏黏滑滑的,每一口都充滿南乳咸香。底下被蓋著的是彈牙豬肉及筋腱,同樣食得滿心歡喜。最後嚐幾啖濃濃清湯結尾,清清味蕾。早餐食飽一點!辣能賜您無比力量及勇氣,骨膠原能賜您青春活力!粗麵淋上香辣辣椒渣,興奮刺激開胃,三扒兩撥啜啜啜清得一乾二淨。

香菇貢丸墨魚丸河粉加腩汁走蔥,河粉有點散碎不完整,用筷子十分難應付,轉用羮吧。不會一早烚好個河粉底,再等丸煮熟掛?所以搞到河粉散散腍腍,有點失水準喎。墨丸外購麵粉味極重,墨味非常弱,黏黏的沒有墨魚肉,平庸一般。香菇貢丸都非常普通,不過比墨丸好味,爽爽彈彈,菇味香肉味濃,微微肉汁。

鳳城水餃麵走蔥,水餃外觀十分標緻,鳳眼形好靚女。餃皮白滑,入口結實不散。啤水蝦仁爽爽爽,雖然有點假,強烈鹽香重口味。除咸左少少外,有蝦有肉有木耳,味道質素都合格的。爽彈鹼水麵混上大量辣椒油,激香激辣連湯齊齊食,轉眼消滅。

魚角炸魚皮粗麵走蔥,非常爽彈濃味炸魚角,炸過既魚角外皮特別香口。炸魚皮脆卜卜,魚香咸香適中不過火不嗆喉,浸浸湯半脆半脆半滑更加可口。湯底清香甜美,飲兩兩啖順順喉先。自家辣椒油真材實料,夠香夠辣,大愛﹗啜入大量辣椒渣,額頭微微冒汗,爽晒!

紫菜四寶麵走蔥,重量級早餐 ﹗估您唔到勁多丸既,好飽飽喎。餐牌上沒有四寶的,無嗰樣點嗰樣果然非常冒險。跟我食開的紫菜四寶麵分別甚遠,基本都會係係豬肉丸、魚皮餃、牛丸、魚蛋各 1 粒,但眼前竟然 8 粒巨丸!不過真係抵食喎。墨丸質量低下,肉少成口都係粉,無墨味無墨肉。幼牛丸爽滑彈,粗牛丸味濃嚥韌勁多汁,貢丸香菇味濃。紫菜厚韌,紫菜清湯甜美無得頂。

京都炸醬撈麵走蔥,難得食粉麵不添辣椒油,破例一次清清地食原味啦。加入草菇有創意。炸醬味道甜甜的,似有點鮮茄味道,再連肉絲食多次啖,散發少許香辣味道,聯想到五香肉丁及回鍋肉,辣味溫柔含蓄。

牛筋米線加腩汁走蔥,雖然米線裝得滿滿,不過食後始終感到唔夠飽肚,似乎幼麵粗麵份量較多。米線質地太腍,只剩下微弱彈力,阿婆米線唔洗趙,直接啜落肚都可以。米線預先烚好,有訂單再拖拖出貨一定搞到腍劈劈啦﹗腩汁湯汁濃郁香甜,混入大量辣椒油更惹味刺激。跟米線一齊掃入口,味道一流,只係質地欠嚼勁。

牛腩魚片河加腩汁走蔥,考慮段長時間到底比多次機會河粉好無呢?我本善良,就試多一次!有驚喜的完整結實不散碎不過腍,可以輕易地用筷子一束束夾起大啖啜,合格滿意。魚片竟然比魚蛋更可口味美,外皮香口嚥韌,雪白魚肉充滿彈性有鮮味有咸香。牛腩高質鬆化軟滑,牛筋棉棉味香濃。辣椒油夠香夠辣,兩大羹大啖連河粉連肉入口,冒汗刺激。

紫菜豬肉丸麵走蔥,極高質終極肉丸,爽彈無比,幼滑細緻、肉味甜美、肉汁溫柔,竟然比牛丸更好食。幼麵爽彈索索聲,腩汁湯底香濃甜美,掛上大量勁辣辣椒油大注大注地吸啜,辣湯爽麵紫菜同時嘴嚼,美味萬分夠刺激!牛筋腩撈麵走蔥,榮發辣椒油特上頂級,沒有給我挑剔的機會!晨早勁辣醒一醒,順道消一消怨氣!牛筋腩撈麵走蔥,忘記要求走筋,不過筋同腩都同樣美味超出色!

牛腩魚皮餃粗麵走蔥,非常明顯的自家魚皮餃,特大魚皮餃,甜而不腥,嚥韌帶彈,比外購貨好食多倍。鮮牛肉牛筋腩撈粗走蔥,大大碟真的實在太飽﹗仲諗住叫碟油菜食添。鮮牛肉牛筋腩撈粗走蔥,鮮牛跟粥檔滑牛一樣味道一樣質地。滑潺潺假彈,幸好沒有鬆到腍劈劈呢。勁辣刺激辣椒渣,掛在蛋香彈滑粗麵,食得滋味大滿足。

腐乳通菜,翠綠爽甜多汁,平凡合格無特別。腐乳醬味濃偏咸,撈勻再食好好多。紫菜湯走蔥,阿姐唔記得走蔥打回頭叫師傅挑走,莫非求其撈勻睇唔到就算?眼不見為乾淨嗎?還是蔥花一早已經沉底不知道呢?最後都要我襯手兜均勻,檢查清楚續粒挑走。爽爽甜甜,湯底清香不濁不咸,滿意可口,全數一滴不漏消滅掉。
餐腿蛋麵走蔥
牛腩魚皮餃粗麵走蔥
腐乳通菜
紫菜湯走蔥
2018-07-13
$40 (早餐)
餐腿蛋麵走蔥
紫菜牛筋腩麵走蔥
魚蛋牛筋腩麵走蔥
紫菜豬肉丸麵走蔥
牛筋腩撈麵走蔥
牛腩魚皮餃粗麵走蔥
2019-04-03 409 瀏覽
男朋友告訴我這間魚蛋好味。今晚做完facial 後,決定試下有大細碗之分,我驚唔夠飽,所以叫了大size我發覺細碗夠飽魚蛋大粒,我第一次見粉麵舖有咁大粒魚蛋。質素不錯,彈牙。可惜湯底不夠清,河粉不夠滑。三樣都正的謝,要去紅磡有一間香港仔魚蛋粉。估唔到送幾條芥蘭。我見鄰座的油菜大份量,叫了一碟芥蘭。芥蘭苦,蠔油味太淡。自家制的辣椒油太辣,香味不夠食客絡繹不絕,可能因為價錢不貴,對面雲吞麵舖因重建已結業我相信這間也快結業。隔離涼茶舖,上兩星期我幫襯過,通知我四月尾結業
男朋友告訴我這間魚蛋好味。

今晚做完facial 後,決定試下

有大細碗之分,我驚唔夠飽,所以叫了大size

我發覺細碗夠飽

我見鄰座的油菜大份量,叫了一碟芥蘭。芥蘭苦,蠔油味太淡。

自家制的辣椒油太辣,香味不夠

食客絡繹不絕,可能因為價錢不貴,對面雲吞麵舖因重建已結業

魚蛋河(大碗)
蠔油芥蘭
2019-04-03
2018-08-13 724 瀏覽
其實特登行過黎食,支持有小店,而且呢間真係好有質素的小店。普通的裝修,但其實唔會好逼都坐得好舒服,至少同隔離枱唔會背貼果種,有啲食店好窄,為放多一張枱,呢間小店係完全冇問題。一大清早周圍行,打算外出食個早餐,我叫咗果雲吞麵好好食吖,而且份量係足飽,大食啲或者可以叫個大,或者加碟油菜咁,今日就食咗個早餐,只叫咗細碗。呢間行遠少少都一定過黎返轉頭再食,下次要食豬手同墨魚丸,食完再黎寫感受,哈哈。一個人食飯又平又懶煮的好去處

一個人食飯又平又懶煮的好去處
2018-07-05 524 瀏覽
叫咗個雙拼,有牛筋同牛腩都只不過係$32 ,單拼都只係$25!雖然一啲都唔貴,但份量真係好多,食得好飽!牛筋好淋,牛腩都好嫩,叫咗多蒽又真係好多蒽,絕對係窮人恩物,價廉物美!
睇演唱會前去左紅磡醫下肚,當然要揀啲老店先夠本地味道!今次去左榮發,其實已經好耐冇去,因為都未係食飯時間,所以人唔算多,有2張大枱等緊我地任坐。由於我地4個人其實都唔算好肚餓,所以就淨係叫左3個麵同一碟菜。價錢相宜。碟腐乳通菜雖然只係灼熟,但加埋腐乳,簡簡單單都好好食。魚蛋粉啲魚蛋同魚片都係好爽口彈牙,連埋啲湯,入口有陣陣鮮甜味。我最期待嘅鮮蝦雲吞都冇令我失望,一粒雲吞到2隻蝦,好脆口,非常新鮮。除左粒雲吞嘅摺位有少少厚左啲,都真係冇可挑剔!豬手夠入味,又夠稔滑,啲汁令到成碗河粉都好味晒,都係我另一樣最愛!

腐乳通菜

碟腐乳通菜雖然只係灼熟,但加埋腐乳,簡簡單單都好好食。
魚蛋粉

豬手麵

2018-06-17
豬手麵
是日放工,打番食完野早啲抖,第日要開早會briefing,索性叫個外賣仔一號,自行買番屋企開餐。呢間屬街坊御用粉麵,前後食過4次,小店隱蔽,店面好傳統,內裡無咩裝修,好平實既粉麵店,但每日每個時段都平均有8至9成入座率,此小店因幫襯過幾次,食物又抵又好味仲好大碗,份量多到食得好飽,實在想開心些牙一下。是晚叫左個墨魚丸幼麵、魚蛋河加個油菜打道回府同老姐開餐。因為係食左3分一先忽發奇想要推介呢間隔世小店,所以啲相係食緊時影,無左一啲餡,唔夠完整呈現份量多得很既真相。墨魚丸幼麵: 幼麵無皂水味,量很多,墨魚丸大大粒共有5粒,好彈牙,重點在於個湯,湯頭清香帶甜,啖啖麵配泥食,一絕,個湯會令人想清到底。魚蛋河: 湯河幼滑,入口好綿滑,河粉量多,魚蛋非常爽口彈牙(因為食左半,所以只影到淨底果兩粒魚彈)個油菜好抵,超大盒,菜量佔據成個外賣盒子(原本量好多,因已食緊半先影,所以欠完整性),生菜好新鮮,無發現黃左或霉左,多爽口同鮮,蠔油亦無吝嗇,大大pat,正。整體來說,呢間隱世小店真正做到價廉物美,用心製造,實屬值得回頭番兜&兜之選,支持。

是晚叫左個墨魚丸幼麵、魚蛋河加個油菜打道回府同老姐開餐。

2018-04-18
2018-04-05 323 瀏覽
今天晚上,我跟我的狗狗去紅磡狗公園玩,玩完之後,太餓了,由於拋住狗狗,只能找間食店,叫外賣進食。途經依一間叫榮發粉麵專家。叫咗個雲吞加墨魚丸雙拼米粉,再加杯凍奶茶。簡直係我的至愛。叫外賣時,店員十分友善,客氣。個人感受到店員的熱城。再找到附近公園仔進食,一打開外賣,依然非常熱。於是一口食墨魚丸,墨魚丸好爽好入味,雲吞都好正,米粉又多。本人覺得最正係個湯。真係好正,我連湯都差不多飲埋。是一間傳統粉麵風味的食店。價錢又合理,30多元連飲料。我推介各位愛食粉麵人士,這間店舖是個非常好的選擇。我必定再光顧這間食店。
,雲吞都好正,米粉又多。本人覺得最正係個湯
。我必定再光顧這間食店。
2017-09-24 421 瀏覽
通常湯麵粉麵都被視為一d比較普通ge食物,不過有時食粉麵都可以食得好滿足!今日想食得清淡d少油d,隨意地去左榮發食碗粉麵。一如既往,我點左碗魚皮餃米粉。米粉爽口,湯底清甜。更想讚ge係魚皮餃!一碗$24魚皮餃米粉有5大粒魚皮餃,都算幾抵食啦!而且即使平,都唔馬虎!魚皮餃餃皮厚身,爽滑而且好彈牙,仲有魚肉ge香味,好啱我個人口味😋😋😋$24價錢平民,但質素比好多地方出色了👍🏻👍🏻👍🏻

2017-09-21 1039 瀏覽
突然無晒方向,好迷失!心神彷彿無目標,都係食左先講啦!冷氣夠凍,地方乾淨,光猛寬敞,炎夏坐得舒服。腿蛋牛多士,多謝 $20 大元。懷念燦記的鑊氣即煮珍寶三餸三文字,熱到辣手又超抵食 $13 蚊,但已經榮休了!親眼目睹後生仔好比心機慢慢將蛋及咸牛炒得均勻香甜,每吋都熱騰騰使到輕煙飄飄。新鮮出爐多士勁香勁脆,咬到索索聲,非常悅耳有趣又香口。咸香蛋香共冶一爐,嫩蛋香滑,香香香滑滑滑,美味絕綸,滾動無比!鮮牛肉蛋治,見到後生仔再次非常用心地裝作喎,Good ﹗麵包超乎想像地軟塾,棉棉的,咬落香甜天下無雙,新鮮度爆燈 ﹗食過附近多間茶餐廳都沒有比她更好既味道、更高既質素,估唔到兩塊白方包可以使我如此驚嘆,勁 ﹗平記、合記、燦記、興記、名門、英發,全部被比下去!醃味特重鬆牛肉,超腍滑嘟嘟,微微牛肉香散發霸道咸味,淨食有點吃不消 ﹗不過搭上甜美方包及鮮嫩炒蛋就剛剛好,各種味道融為一體昇華極致,非常配合又非常美味,使我俯首稱臣﹗即做厚厚炒蛋香噴噴熱燙燙,蛋味蛋香皆有水準,嫩滑甜美,滿分金牌,真堅好好味 ﹗餐腿蛋治,後生仔您好野,我支持您!發現新大陸,5 星三文治,比燦記更好食!方包超軟塾香噴噴,麵包味

餐腿蛋治,後生仔您好野,我支持您!發現新大陸,5 星三文治,比燦記更好食!方包超軟塾香噴噴,麵包味甜美香濃,氣孔特別大。

餐腿蛋燦記 $13 蚊,榮發 $16 蚊,不過有得坐有冷氣又乾淨。燦記用十幾頭爐嵌嵌聲非常有動感又勁有鑊氣,較油膩。榮發用平底鑊溫柔慢煎慢炒,靜悄悄送上,新鮮即做熱燙燙,味道清爽可口。

炒蛋嫩滑散發宜人蛋香,火腿彈滑富咸香而不嗆,餐肉鬆軟棉滑不油不乾不硬。四合一如虎添翼,超好味 ﹗超突濃蛋味還散發牛油咸香,牛油塗得均勻滿滿不孤寒,比酒店還高的演繹吧!

餐腿蛋治,神州阿姐乜您咁聞塞架啫!我講左三次煎蛋餐腿治喇,知唔知咩係煎蛋呀!後生仔您好野,我支持您!發現新大陸,5 星三文治,比燦記更好食!方包超軟塾香噴噴,麵包味甜美香濃,氣孔特別大。餐腿蛋燦記 $13 蚊,榮發 $16 蚊,不過有得坐有冷氣又乾淨。

炒蛋嫩滑散發宜人蛋香,火腿彈滑富咸香而不嗆,餐肉鬆軟棉滑不油不乾不硬。四合一如虎添翼,超好味 ﹗超突濃蛋味還散發牛油咸香,牛油塗得均勻滿滿不孤寒,比酒店還高的演繹吧,必殺 5 星文治斬!

煎雙蛋多士,蛋白焦香微脆,蛋黃味濃郁超甘甜。牛油塗得滿滿均勻真美味!

黏黏的蛋黃搭上熱燙香脆索索聲多士,夾住食超讚,點蛋黃食同樣一絕!閉目品嚐,忘了遲大到返工喇!

煎蛋火腿多士,又會係煎雙蛋咁好既?我係屋企先會做既煎蛋多士,依家係榮發有得食喇,$23 蚊合理。

有克後生仔,臉帶笑容有禮貌,埋單還說聲多謝,非常 warm。煎過的火腿,去去水帶少少焦香更香口,咸香更突出。混上嫩蛋多士,拍爛手掌。

餐肉鮮牛蛋治,厚切鬆軟 juicy 餐肉,鬆嫩滑濃味鮮牛,熱燙炒蛋,撞出火花,還滲著牛油香!不得了,真係好好味!
煎蛋火腿多士
餐肉鮮牛蛋治
2017-09-06
$40 (早餐)
煎蛋火腿多士
餐肉鮮牛蛋治