2025-07-22 23181 瀏覽
咁多國家菜系中,日本菜算喺較多食嘅之一,然而,日本菜中,就以日式放題比較少食,大抵無以前咁食得,就好似自助餐都食少咗。最近,有朋友就極力推介呢一間新開嘅放題店「極.大瀛喜」,所以,就趁機同朋友嚟聚一聚狂野哋食番餐。成日話香港飲食業生意唔好,但嚟到真喺好大反差。先講個環境,地方好大,樓底又高,最欣賞喺間開唔同區域,分為A、B、C、D……朋友嚟到都易搵啲。雖然以金色為主調,有種金碧輝煌之感,但一啲都唔俗氣,通道、座位都好闊落,令用餐體驗更好。我哋揀食中午,平啲吖嘛,12:00pm開始陸續入座,一區一區坐滿,最後,近乎全院滿座。星期六、日、假期午市做到5:30pm,我哋食完離開時一樣見有人入座。而且,可以食足3小時,夠晒時間慢慢嘆。餐環境講咗咁多,順便介紹埋自助食物區,就晌入門口左邊,地方都好大,通道同樣闊落,唔怕人撞人。掃視一番,絕對令人花多眼亂,非常多元化,睇相你都見,照顧到唔同年紀層嘅人,包括有30多款冷盤小食、沙律,以及自助餐常見嘅凍海鮮,仲有燒味、炸物、熱湯、點心、生果、甜品、雪糕雪條、軟雪糕搭多種配料、自助茶啡、果汁、自家製健康飲品,同埋一大櫃多到數唔晒嘅飲品。淨喺呢個自助區都可
[IMG:https%3A%2F%2Fstatic5.orstatic.com%2Fuserphoto%2Ftemp%2Fad61664b-2a93-4093-ad04-a9bcb5b9e7b8.jpg]我哋揀食中午,平啲吖嘛,12:00pm開始陸續入座,一區一區坐滿,最後,近乎全院滿座
餐環境講咗咁多,順便介紹埋自助食物區,就晌入門口左邊,地方都好大,通道同樣闊落,唔怕人撞人。掃視一番,絕對令人花多眼亂,非常多元化,睇相你都見,照顧到唔同年紀層嘅人,包括有30多款冷盤小食、沙律,以及自助餐常見嘅凍海鮮,仲有燒味、炸物、熱湯、點心、生果、甜品、雪糕雪條、軟雪糕搭多種配料、自助茶啡、果汁、自家製健康飲品,同埋一大櫃多到數唔晒嘅飲品。淨喺呢個自助區都可以食飽人啦!
冷盤小食、沙律
熱湯、糖水
雪糕雪條
軟雪糕
飲品
除咗出面自助食物區之外,呢一款「放題A」可以點嘅食物分類有刺身、創作刺身、串燒、燒物、卷物、軍艦、壽司、創作壽司、火炙壽司、炸物、天婦羅、一品料理、煮物、蒸焗鐵板燒系列……等等,相信計計埋埋晒有超過百款食物。價錢就分日子、分時段,自行研究研究。如果貪心少少想食多啲貴價菜式,可以選「放題B」,等同「放題A」加多$80,就有近10款特別嘅菜式任點任食
,例如:拖羅、北海道帶子吞拿魚蓉魚籽杯、上湯芝士焗龍蝦伊麵底、油鹽焗奄仔蟹……等等
,等陣再分享!
41961 瀏覽
掃二維碼落單成為趨勢,一來減省人手,亦減少人為出錯,二來點咗乜可以睇番,一清二楚少咗啲爭拗,好老實,今日成餐飯都無漏單,至多有一、兩款食物上得較遲。更值得一讚嘅喺,有咩要注意晌單度都溫馨提示埋,所以,頭2.5小時主要食二維碼落單嘢,剩番30分鐘,就主攻自助區嘅甜品
飲品

喺自助食物推影完相,第一件事就喺順手攞埋嘢飲,小弟一起手就先試柑桔青檸汁同洛神花檸檬茶,兩者都喺自家製,喂!有誠意喎,前者酸香清新,後者酸爽清香!
放題B精選

既然選咗「放題B」,第一轉就梗喺試晒所有菜式啦,包括:鱈魚乾海膽吞拿魚蓉Taco、拖羅、火炙A5和牛伴海膽、海膽三文魚籽親子杯、北海道帶子吞拿魚蓉魚籽杯、鯛魚薄切、魚籽醬配餅乾、上湯芝士焗龍蝦伊麵底、油鹽焗奄仔蟹、皇子糯米乳豬。款款都賣相精緻,一啲都睇唔出喺放題出品,同晌日式餐廳食嘅無分別,而且,用料新鮮,食材嘅配搭亦有心思,個人推薦鱈魚乾海膽吞拿魚蓉Taco、北海道帶子吞拿魚蓉魚籽杯、火炙A5和牛伴海膽,當然其他都好食,但呢3款晌食材配搭上好有驚喜,味道豐富。
刺身、創作刺身

放題,唔易飽肚又較回本,唔使多講都喺刺身啦,10多款就揀啲少食、又貴價啲,包括松葉蟹腳、大赤蝦、藍鰭吞拿魚、北海道鮮帶子、北寄貝、象拔蚌,師傅更擺得好靚仔,更以冰鎮住,絕不馬虎。整體食落質素唔錯,蟹腳有海水嘅鹹鮮味,魚生鮮味十足,貝類又具咬口,值回票價。另一分類嘅創作刺身,都試咗4款:酒醉鮑魚、醬油乳山蠔、泰式虎蝦及櫻桃鵝肝,款款都做得的的骰骰,而且食得出食材高質,味道、口感都上佳。
串燒、燒物、炸物

再落嚟呢一轉就試啲熱氣嘢,一口氣點咗6款大家都最想食嘅:鹽燒牛舌、香草燒羊鞍、燒溫室甜菠蘿、極品金枕頭榴槤燒、榴槤炸彈及3.6牛乳脆皮鮮奶。牛舌、羊鞍真喺無得彈,燒得恰到好處,濃濃嘅獨有味道,而兩款榴槤嘢食,真喺滿足到我哋好榴槤之人。
凍海鮮

食完幾輪嘢,又加一堆熱氣嘢,喺時候回回氣,所以,出去自助區拎咗少少凍海鮮謏返嚟過過場,估唔到又幾唔錯喎,蝦肉、螺肉都好爽口鮮甜,而青口口感柔軟,唔會好似擦紙膠咁韌。
蒸、焗、鐵板燒

呢個系列其實都好吸引,不過,去到近尾聲,真喺食唔落咁多,仲要留肚同甜品搏殺,故此,精選咗3款一試,包括:甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁、金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇、川式珍寶生蠔燒。以前食過立鱗燒,專登嗌嚟俾朋友一試,佢大讚好正,魚鱗脆到不得了,而蟶子鮮甜惹味,生蠔辣而不嗆,蠔味夠濃。
甜品大募集

小弟向來都好鍾意食甜品,所以,臨尾點都要留番兩乘空間俾甜品,先試噝二維碼落單嘅海燕窩椰汁燉木瓜同法式麵包開心果誘惑,前者燉得夠火喉,木瓜又腍又甜,加埋椰汁,好潤;而後者賣相極具打卡感,麵包外脆內軟,襯上雲呢拿雪糕同開心果醬,絕對喺甜魔誘惑。
海燕窩椰汁燉木瓜
法式麵包開心果誘惑
終極一戰喺晌自助區拎番嚟嘅「拼盤」,有Häagen-Dazs雪糕、Dreyer’s雪糕、榴槤雪條、榴槤大福、芒果糯米糍、芝士撻、芝士餅、焗榴槤布甸及蜜瓜軟雪糕配Nutella榛子朱古力醬,原來呢部Nutella機暫時喺全港獨有,加咗當然好食好多,至於其他甜品,都同樣好味,實在大滿足

甜品
今餐真喺食得稱心滿意,不單地方大,環境好,食物選擇多,供應充滿,而且,上菜快,又無漏單,招呼好好,啲店員好有禮。由頭領放到尾,除咗我哋嘅食力有番咗上下,點菜策略亦得宜,自知無可能試晒所有嘢,重點出擊啲心水菜式,先可以食得咁盡興
法式麵包開心果誘惑
海燕窩椰汁燉木瓜
2025-08-13 0 瀏覽
餐廳環境舒適 食物選擇多元化而且荃灣店係全線第一間有分a,b餐嘅分別‼️‼️B餐‼️‼️多左上湯芝士焗龍蝦伊麵底、油鹽焗奄仔蟹、火炙A5和牛伴海膽、拖羅同鱈魚乾海膽吞拿魚蓉taco而呢兩個餐只係相差80蚊另外呢到仲有全港獨家嘅nutella醬機在自助區tim⚡刺生類⚡❶ 松葉蟹腳
肉甜鮮味,咬落去好Juicy呀🦀
帶子滑嫩得嚟又彈牙,真係一食難忘💎
❿ 榮螺片
肉質結實,鮮味濃郁,齒頰留香🐚
⓫ 象拔蚌
爽脆甜美,口感豐富,好正呀✨⚡創作料理⚡❶ 酒醉鮑魚
醃製得岩岩好,鮑魚又彈牙又鮮香,超推介🍶
❷ 花海蜇
爽脆又清爽,鹹香開胃,一上枱就秒光😋
❸ 泰式虎蝦
微辣酸甜,蝦肉鮮嫩,泰味十足,好好味呀🌶️⚡軍艦/壽司⚡❶ 蛋黃醬皇帝蟹棒壽司
蟹棒鮮甜,再加蛋黃醬,味道真係無得
餐廳環境舒適 食物選擇多元化
而且荃灣店係全線第一間有分a,b餐嘅分別
火炙A5和牛伴海膽、拖羅同鱈魚乾海膽吞拿魚蓉taco

帶子滑嫩得嚟又彈牙,真係一食難忘💎

❿ 榮螺片
肉質結實,鮮味濃郁,齒頰留香🐚

⓫ 象拔蚌
爽脆甜美,口感豐富,好正呀✨

⚡創作料理⚡
❶ 酒醉鮑魚
醃製得岩岩好,鮑魚又彈牙又鮮香,超推介🍶

❷ 花海蜇
爽脆又清爽,鹹香開胃,一上枱就秒光😋

❸ 泰式虎蝦
微辣酸甜,蝦肉鮮嫩,泰味十足,好好味呀🌶️

⚡軍艦/壽司
❶ 蛋黃醬皇帝蟹棒壽司
蟹棒鮮甜,再加蛋黃醬,味道真係無得輸🦀

❷ 火炙三文魚腩壽司
三文魚腩輕炙後油香四溢,入口即化,好滿足🔥

❸ 北海道帶子配蟹味噌壽司
帶子鮮嫩,蟹味噌濃郁,味道層次豐富,超正🦪

❹蟹籽軍艦
爆口嘅蟹籽,配埋壽司飯,簡直完美💥

❺ 海膽軍艦
海膽甘甜,入口即化,壽司界嘅 MVP!💛

⚡串燒/燒物⚡
❶ 鹽燒牛舌
牛舌燒得啱啱好,鹹香滿分,食到停唔到口😋

❷ 鹽燒雞軟骨
軟骨香脆,帶少少焦香,超惹味🍢

❸ 燒溫室甜菠蘿
燒過嘅菠蘿酸甜多汁,意想不到咁好味🍍

❹ 牛油燒翠玉瓜
翠玉瓜脆口鮮甜,牛油香氣真係加分💚

⚡天婦羅/炸物⚡
❶ 皇帝蟹棒天婦羅
外層香脆,內裡鮮甜,炸得啱啱好,好吸引呀🍤

❷ 日本南瓜天婦羅
南瓜甜而不膩,炸衣酥脆,口感好好🧡

❸ 酥炸桶蠔
蠔肉肥美多汁,炸衣鬆脆,濃濃海味💦

⚡蒸焗鐵板⚡
❶ 黑椒蜜汁薯仔牛柳粒
牛柳粒嫩滑多汁,黑椒蜜汁味濃郁,超正😋

❷ 甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁
魚肉細嫩,黑松露忌廉汁香濃不膩,當日最愛!💖

❸ 金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇
蟶子鮮甜,粉絲吸滿蒜香,味道好爆💥

❹ 川式珍寶生蠔燒
生蠔鮮嫩,川式調味帶微辣,夠重口味🦪

❶ 極品金枕頭榴槤燒
榴槤味濃郁,外層脆,內裡滑,好值得一試呀💛

最推介
❶ 甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁
魚肉嫩滑,黑松露醬香濃,好味到返唔到轉頭呀🔥
2025-08-12 0 瀏覽
間唔中要放肆一下😝荃灣開咗新嘅放題「極大瀛喜」💗有好多好嘢食!即刻帶埋屋企人去擦餐飽~果然!超豐富~仲發現有好多係荃灣店獨有嘅菜式🥰🦐海鮮🌟金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇哇呢個真係必點!蟶子超大隻啖啖肉又彈牙~蒜蓉味好香。海鮮控可以吃幾轉。🌟清酒牛油煮花甲王入口牛油味香濃,花甲肉質滑嫩飽滿,味道唔錯。🌟吉品鮑汁花菇珍寶鮑魚鮑魚彈牙入味,花菇好厚肉~🌟油鹽焗大頭蝦啖啖肉鹹香鮮味,好香口。🌟 紅燒松葉蟹肉花膠翅去食放題居然有蟹肉翅任吃😝過足口癮。🌟甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁口感外脆內嫩,醬汁Creamy又幾夾喎。🌟川式珍寶生蠔燒生蠔大大隻,燒得夠晒香濃惹味~【期間限定】有上湯芝士焗龍蝦伊麵底🦞同油鹽焗奄仔蟹🦀無限量供應~以放題價格吃盡各式海鮮,超抵!😍其他特色料理🌟金湯燴花膠花膠滑嘟嘟好軟腍~配以金湯清清地,唔錯。🌟極品金枕頭榴槤燒榴槤控超開心!金枕頭大大件好好肉,燒過後榴槤味更香濃。🌟法式麵包開心果誘惑賣相靚靚,配以冰淇淋和開心果醬,不過都幾大一份,幾個人share一份比較好。自助區仲有全港獨家嘅nutella醬機~配雪糕/甜品超正!當然唔少得我最鍾意嘅麻辣小龍蝦,新發現仲有豉汁蒸鱔好好味😍飲品仲見

🦐海鮮

🌟金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇

🌟清酒牛油煮花甲王
入口牛油味香濃,花甲肉質滑嫩飽滿,味道唔錯。

🌟吉品鮑汁花菇珍寶鮑魚
鮑魚彈牙入味,花菇好厚肉~

🌟油鹽焗大頭蝦
啖啖肉鹹香鮮味,好香口。

🌟 紅燒松葉蟹肉花膠翅
去食放題居然有蟹肉翅任吃😝過足口癮。

🌟甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁
口感外脆內嫩,醬汁Creamy又幾夾喎。

🌟川式珍寶生蠔燒
生蠔大大隻,燒得夠晒香濃惹味~

😍其他特色料理

🌟金湯燴花膠
花膠滑嘟嘟好軟腍~配以金湯清清地,唔錯。

🌟極品金枕頭榴槤燒
榴槤控超開心!金枕頭大大件好好肉,燒過後榴槤味更香濃。

🌟法式麵包開心果誘惑

自助區仲有全港獨家嘅nutella醬機~配雪糕/甜品超正!當然唔少得我最鍾意嘅麻辣小龍蝦,新發現仲有豉汁蒸鱔好好味😍飲品仲見到有鴨屎香檸檬茶添🍋

2025-08-12 0 瀏覽
📍極.大瀛喜 (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓609-613號舖今晚我和友人到這家新開的日式放題任食兩小時餐中,晚上九時我們入座,並且使用QR code自助點餐。最大的問題就是刺身多次出現漏單情況圖中的兩盤都不是我們點的款式及份量這讓我們不清楚是上錯桌還是漏單而隨意安排刺身沒有完全切開向職員反映後 情況也沒有改善✨海膽軍艦 海膽👍🏻👍🏻👍🏻✨吉品鮑魚花菇 醬汁濃郁 鮑魚Q彈✨珍寶鮑魚 肉質厚實 鮮嫩可口✨清酒牛油煮花甲王牛油的醇厚與清酒相輔相成✨金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子 食材新鮮 蒜蓉粉絲香味俱全✨川式珍寶生蠔燒鮮美生蠔與香辣蒜蓉調味 惹味十足✨殿堂級鐵板鵝肝多士 肥美鵝肝煎至外焦內嫩 搭酥脆多士👍🏻✨上湯芝士焗龍蝦伊麵龍蝦肉質鮮甜 與濃郁芝士和高湯結合底部的伊麵 吸收了湯汁精華✨油鹽焗奄仔蟹蟹肉鮮嫰 鹽焗完全突出了蟹的鮮味 ✨酥炸桶蠔 外脆內嫩炸至金黃酥脆 搭配酸甜醬汁口感酥脆而不油膩✨西京燒比目魚 肉質鮮嫩 帶有淡淡甜味無論是口感還是味道 熟食的質量相當高 食放題最吸引當然是刺身 但刺身多次漏單的情況 令整體用餐體驗大打折扣————————————————————整體用餐體驗✨味
📍極.大瀛喜 (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓609-613號舖

✨酥炸桶蠔
外脆內嫩炸至金黃酥脆 搭配酸甜醬汁
口感酥脆而不油膩
✨西京燒比目魚 肉質鮮嫩 帶有淡淡甜味

無論是口感還是味道 熟食的質量相當高 食放題最吸引當然是刺身刺身多次漏單的情況 令整體用餐體驗大打折扣
————————————————————
整體用餐體驗
✨味道(4/5)
✨環境(4/5)
✨服務(1/5)
✨性價比(2/5)
✨上湯芝士焗龍
✨油鹽焗奄仔蟹
♂∥ 荃灣分店期間限定推出免費升級套餐B,記得先預約,就不會浪費時間排隊,性價比高,三百蚊食足三個鐘,裝潢華麗銅光閃閃,座位安排稍嫌迫。゚・𖥸──────-ˋˏ 𝓜𝓮𝓷𝓾 ˎˊ-──────𖥸 。゚・𐃯 (A)星期一至五放題成人 HKD268𓌉◯𓇋  刺身壽司𖦹 拖羅:不得不點吧,肥美入口即化𖦹 甜蝦𖦹 油甘魚𖦹 三文魚𖦹 象拔蚌𖦹 松葉蟹腳𖦹 鱈魚乾海膽吞拿魚蓉TACO𖦹 火灸貝島特選和牛壽司:細件又濃肉味𓌉◯𓇋  海鮮料理𖦹 油鹽焗奄仔蟹𖦹 油鹽焗大頭蝦:蝦肉結實新鮮!𖦹 川式珍寶生蠔燒:勁多炸蒜!𖦹 上湯芝士焗龍蝦伊麵底𖦹 鹽燒鯖魚𓌉◯𓇋 高檔料理𖦹 吉品鮑汁花菇:一口大小,軟韌適中,鮑汁很入味𖦹 金湯燴花膠:很有膠質𓌉◯𓇋  燒物𖦹 極品金枕頭榴槤燒:超驚喜,燒出來味道更甜更香,口感軟綿𖦹 燒溫室甜菠蘿:好甜𖦹 燒香草羊鞍:熟得剛好,阿媽很滿意𓌉◯𓇋 炸物𖦹 黑糖糍粑:外脆內有黑糖流心𖦹 紫心香芋丸𖦹 芝麻雞翼𖦹 鹽燒雞軟骨̍̊˙· 𓆝.° 。˚𓆛˚。 °.𓆞 ·˙‧̍̊ ‧̍̊˙· 𓆝.° 。˚𓆛˚。 °.𓆞 ·˙‧̍̊
♂∥ 荃灣分店期間限定推出免費升級套餐B,
記得先預約,就不會浪費時間排隊,
性價比高,
三百蚊食足三個鐘,
裝潢華麗銅光閃閃,座位安排稍嫌迫。
刺身壽司
𐃯 (A)星期一至五放題成人 HKD268
𓌉◯𓇋  刺身壽司
拖羅
𖦹 拖羅:不得不點吧,肥美入口即化
𖦹 甜蝦
𖦹 火灸貝島特選和牛壽司:細件又濃肉味

𓌉◯𓇋  海鮮料理
𖦹 油鹽焗奄仔蟹
油鹽焗大頭蝦
𖦹 油鹽焗大頭蝦:蝦肉結實新鮮!
𖦹 川式珍寶生蠔燒:
勁多炸蒜!
𖦹 上湯芝士焗龍蝦伊麵底
𖦹 鹽燒鯖魚
吉品鮑汁花菇
𓌉◯𓇋 高檔料理
𖦹 吉品鮑汁花菇:一口大小,軟韌適中,鮑汁很入味
金湯燴花膠
𖦹 金湯燴花膠:很有膠質
𓌉◯𓇋  燒物
極品金枕頭榴槤燒
𖦹 極品金枕頭榴槤燒:超驚喜,燒出來味道更甜更香,口感軟綿
𖦹 燒溫室甜菠蘿:好甜
燒香草羊鞍
𖦹 燒香草羊鞍:熟得剛好,阿媽很滿意
𓌉◯𓇋 炸物

吉品鮑汁花菇
金湯燴花膠
燒香草羊鞍
炸物
「極.大瀛喜」進駐 荃灣廣場6樓,空間寬敞,裝潢融合現代與日式風格,座位舒適,適合朋友聚餐或家庭聚會。餐廳主打高性價比日式放題,提供 A、B兩款菜單,B餐可升級任食拖羅、A5和牛海膽卷等。 刺身 & 壽司拖羅刺身(B餐限定) 油脂豐腴,口感柔滑,可無限追加,回本首選。 其他刺身如虎蝦、油甘魚、甜蝦等,非常新鮮,尤其拖羅質素高。還有各款創作款司卷物如雪魚吞拿魚卷及海膽軍艦等。其他菜品油鹽焗奄仔蟹 蟹膏爆滿,鹹香入味,海鮮愛好者必點。 唐揚炸雞 外脆內嫩,搭配蔥油香菜,香口惹味。 壽喜燒鍋湯底甜香,牛肉片嫩滑,可自選配料如豆腐、蔬菜。 上湯芝士焗龍蝦伊麵 龍蝦肉彈牙,芝士汁濃郁,伊麵吸滿湯汁。 甜品 & 自助區有多款飲品、雪糕、甜品任君選擇。「極.大瀛喜」以親民價錢提供高質日式放題,尤其適合想大啖拖羅、和牛、海鮮的食客。新店環境舒適,菜式選擇多,性價比高!

刺身 & 壽司
拖羅刺身(B餐限定)
油脂豐腴,口感柔滑,可無限追加,回本首選。
其他刺身如虎蝦、油甘魚、甜蝦等,非常新鮮,尤其拖羅質素高。
還有各款創作款司卷物如雪魚吞拿魚卷及海膽軍艦等。

其他菜品
油鹽焗奄仔蟹
蟹膏爆滿,鹹香入味,海鮮愛好者必點。
唐揚炸雞
外脆內嫩,搭配蔥油香菜,香口惹味。
壽喜燒鍋
湯底甜香,牛肉片嫩滑,可自選配料如豆腐、蔬菜。
上湯芝士焗龍蝦伊麵
龍蝦肉彈牙,芝士汁濃郁,伊麵吸滿湯汁。

甜品 & 自助區
有多款飲品、雪糕、甜品任君選擇。

2025-07-31
5 分鐘 (堂食)
2025-08-10 0 瀏覽
荃灣最近有呢間新嘅日式放題店,呢晚趁住佢仲有新張優惠,就過咗嚟刷餐勁嘅😌 雖然呢間係連鎖嘅放題店,但係呢間分店都有唔少獨家菜式㗎🤩期間限定免費升級B餐菜式呢間放題店係會分A/B餐嘅,而家新開就將4款B餐先食到嘅嘢,免費喺A餐提供,咁我梗係要叫晒嚟試🤨♦️拖羅食放題點少得食刺身,呢度就有任食拖羅,拖羅未至於入口即溶,但係都好油脂滿滿🐟♦️鱈魚乾海膽吞拿魚蓉TACO 呢個咁多餡料嘅Taco真係令人好滿足,一啖食晒海膽、三文魚籽同吞拿魚蓉,中間仲有脆口嘅鱈魚乾增加口感🤤♦️油鹽焗奄仔蟹鍾意食蟹嘅就可以食呢間奄仔蟹,店家預先斬開一半,容易啲食到蟹膏🦀♦️上湯芝士焗龍蝦伊麵底酒樓先食到嘅龍蝦伊麵都可以喺呢間放題搵到🦞刺身想快回本就叫刺身啦🤑 我比較推介嘅有松葉蟹腳、象拔蚌、北海道帶子、甜蝦、大赤蝦、油甘魚、三文魚,仲有一樣新嘢就係藍莓紅酒鵝肝,夠晒特別🤔壽司平時食放題就好少叫有飯嘅嘢食嘅,不過呢度嘅壽司款式幾特別,咁就叫嚟食吓🍣 最正就係海膽軍艦,我仲食咗露荀吞拿魚蓉小卷、蒜頭醬油漬左口魚邊壽司、北海道帶子配蟹味噌壽司同花之戀壽司,都係比較少見嘅配搭😮一品料理油鹽焗大頭蝦、金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇、金湯燴花

期間限定免費升級B餐菜式
♦️拖羅

♦️鱈魚乾海膽吞拿魚蓉TACO

♦️油鹽焗奄仔蟹

♦️上湯芝士焗龍蝦伊麵底
酒樓先食到嘅龍蝦伊麵都可以喺呢間放題搵到🦞

壽司

一品料理
油鹽焗大頭蝦、金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇、金湯燴花膠、極品金枕頭榴槤燒都係新嘅,嚟呢度值得一試😙 川式珍寶生蠔燒、蒲燒鰻魚、西京燒比目魚、皇牌燒乳鴿王、殿堂級鐵板鵝肝多士、鹽燒雞軟骨同牛舌串、燒香草羊鞍等嘅人氣食物都係繼續會出現㗎😎

炸物
酥炸桶蠔係呢間分店先有嘅,大路啲嘅芝麻雞翼同天婦羅都有得食🍤

甜品
可以落單叫嘅甜品有法式麵包開心果誘惑同海燕窩椰汁燉木瓜,兩款各有特色🍞 其他可以喺自助吧攞,Haägen Dazs雪糕勁多款口味啊,仲有第一次見嘅Nutella醬機,加上軟雪糕食就啱晒🍫

自助吧
有超過十款開胃前菜,仲有凍海鮮,凍蝦、青口、螺,熱葷就有章魚小丸子、豉汁蒸白鱔、蒸魚、蝦餃、燒賣、炸雞等等 。飲品都有好多選擇㗎,我就鍾意冷泡茶,口感清新啲🍵

呢間放題真係食得好滿足,食咗好多款唔同嘅嘢食,而家餐廳仲係新開咗冇耐,快啲過嚟試吓新嘢啦😉
2025-08-09 0 瀏覽
🎂Hubby生日🎉梗係要搵間有質素嘅放題同佢慶祝🍾佢鍾意食日本菜🥳🎂餐廳裝修好光猛又整齊✅自助區有好多唔同嘅冷盤、海鮮、熱食,大量甜品同埋飲品🥤最正係佢仲好部出面未見過嘅nutella醬機係自助區度😍我哋兩個兩小時放題絕無冷場👍係由頭食到尾呀❤️hubby好開心🥳大滿足呢🥰▫️藍鰭吞拿魚刺身👑▫️油甘魚▫️拖羅👑▫️大赤蝦▫️北海道帶子▫️三文魚腩壽司▫️櫻桃鵝肝👑▫️鱈魚乾蟹肉蟹粉taco👑▫️北京烤鴨伴荷葉包👑▫️鹽燒牛舌▫️油鹽焗大頭蝦👑▫️草莓戀人咕嚕肉▫️金湯花膠蟹黃翅▫️牛油果醬鰻魚卷▫️甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁👑▫️金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇👑▫️吉品鮑汁花菇珍寶鮑魚▫️法式麵包開心果誘惑▫️烤榴槤金枕頭👑

▫️藍鰭吞拿魚刺身👑
▫️吉品鮑汁花菇珍寶鮑魚
▫️法式麵包開心果誘惑
▫️烤榴槤金枕頭👑
2025-08-06 0 瀏覽
最近荃灣新開全新分店,集合多款「極」限量菜式,仲有全港獨家Nutella醬機,朱古力控切勿錯過。大力推介油鹽焗大頭蝦,勁多膏,肉質彈牙,咬落鮮甜,油鹽焗鹹度適中,幫助提鮮,自己一個都食咗廿幾隻,絕對係回本之選。奄仔蟹同樣出色,啖啖肉,令人一試愛上。金枕頭榴槤燒,暖暖哋,入口Creamy,搭配雪糕一流。刺身方面有藍鰭吞拿魚同拖羅,入口滑溜,肥美可口,擺盤精美,難怪多人點。鱈魚乾蟹肉蟹粉同鱈魚乾海膽吞拿魚蓉TACO外層脆且薄,配料十足,層次豐富。而中菜都有幾多選擇,咕嚕肉、金湯花膠蟹黃翅、甘鯛立鱗燒,真材實料,養顏又好味。最後記得留肚食埋法式麵包開心果誘惑同燉椰汁木瓜呀!大滿足!

用餐優惠
試食活動
2025-08-05 0 瀏覽
呢日同屋企人去左荃灣呢間新開嘅極·大瀛喜食放題,係全線首間推出A餐同B餐嘅店,滿足唔同口味需求!藍鰭吞拿魚刺身好肥美。櫻桃鵝肝香滑濃郁。鱈魚乾蟹肉蟹粉Taco外脆內嫩,而北京烤鴨伴荷葉包將中日元素完美結合。其他招牌菜式仲有油鹽焗大頭蝦、草莓戀人咕嚕肉、金湯花膠蟹黃翅等,每款都係高級享受。B餐嘅菜式更加高端,火炙A5和牛伴海膽,油香濃郁,極致味覺享受;仲有拖羅、油鹽焗奄仔蟹同鱈魚乾海膽吞拿魚蓉Taco,每款都係頂級之選。仲有全港獨家嘅Nutella醬機設喺自助區,任你攞嚟配甜品或者直接食,甜品控一定唔可以錯過!仲有任食嘅Häagen-Dazs,一定回本啊。燒菠蘿又大又甜。超級滿足!

藍鰭吞拿魚刺身好肥美。
櫻桃鵝肝香滑濃郁。

仲有任食嘅Häagen-Dazs,一定回本啊。
燒菠蘿又大又甜。

超級滿足!
用餐優惠
試食活動
荃灣廣場6樓,呢間日式放題店新開😍環境好大好靚,全部都係卡位形式,坐得闊落又舒服👍🏻呢間新店有分A餐同B餐掃QRcode 落單,選擇好多好豐富。 除咗一般日式放題店刺身壽司之外,呢間店仲有好多獨家嘅菜式🤭味道都相當唔錯👍🏻個人大推:花膠蟹黃翅,鮑魚香菇飯,櫻桃鵝肝,蒜蓉粉絲蒸蟶子皇,全部都係貴價菜式,仲要任食真係絕對回本。睇吓隻鮑魚幾大隻,勁正:聖子皇都超惹味:D刺身都好正,全部都好厚,肥美肉滑😍仲有藍鰭吞拿魚😍真係好好味出面嘅自助區好大,仲有好多其他放題店比較少見嘅食物,有煙三文魚,乳豬,小龍蝦😂甜品區仲有部我係香港都係第一次見嘅Nutella 朱古力醬機!好受歡迎,大人小朋友都排隊等😍😂 我加左落雪糕到食🤭好好味呀埋單兩位成人每人$300左右,放題選擇咁豐富,價錢都好合理大推呢間荃灣新店👍🏻一定會再黎食🤭
呢間新店有分A餐同B餐
掃QRcode 落單,選擇好多好豐富。
除咗一般日式放題刺身壽司之外,呢間店仲有好多獨家嘅菜式🤭味道都相當唔錯👍🏻

個人大推:花膠蟹黃翅,鮑魚香菇飯,

睇吓隻鮑魚幾大隻,勁正:
鮑魚香菇飯

櫻桃鵝肝
  • Nutella  朱古力醬機
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
2025-08-04 0 瀏覽
好幾年都無食過放題,因為出面的一是水準不好,一是就太貴,最近荃灣開左間新的放題,中午12點食到3點都是300多一位,加上見好多人推介,早幾星期就預約定星期六中午同朋友食。我11:45去到,已經有人排緊隊,一條隊是沒有預約,一條先比預約左的入去先,佢地提早2個字放人入,服務很體貼,一入去就立即掃code落order,原本餐廳分左AB set餐,但好似食材不夠,所以無左B set餐,但是…..手機落order是可以免費叫到B set的食物,我原本就是想食奄仔蟹,點知可以試,不過可惜不好食,又細隻,又乾身,反而第一輪叫刺身同壽司就好新鮮,出面仲可以自助夾白鱔,選擇都幾多,有啲都沒食。食物方面我覺得比較好的有白鱔,刺身,海膽壽司,烤榴槤,焗蠔,雞湯,炸餃子,聖子反而不太好的有牛肉肉壽喜燒,奄仔蟹環境我覺得有點逼夾,餐廳將4人座分開2人座,左右都是咁,同隔離啲人太近了,外面夾野食又堆埋一個角位,都是太迫

我11:45去到,已經有人排緊隊,一條隊是沒有預約,一條先比預約左的入去先,佢地提早2個字放人入,服務很體貼,一入去就立即掃code落order,原本餐廳分左AB set餐,但好似食材不夠,所以無左B set餐,但是…..手機落order是可以免費叫到B set的食物,我原本就是想食奄仔蟹,點知可以試,不過可惜不好食,又細隻,又乾身,反而第一輪叫刺身壽司就好新鮮,出面仲可以自助夾白鱔,選擇都幾多,有啲都沒食。

反而不太好的有牛肉肉壽喜燒,奄仔蟹

2025-07-31 5365 瀏覽
💕極.大瀛喜💕發現新放題 一家四口即試試飲飽食醉 超滿足👍店舖面積好大 座位闊落店員都好勤力收碟 有服務食物有超多款選擇食材新鮮好味早段都坐爆全場加上全日訂坐爆滿相當熱鬧 證明都系高質店鋪😍想約朋友食飯就早啲訂位啦早段時間食1730至1930每位$298加一#########################💙刺生多款選擇 新鮮三文魚 北寄貝 象拔蚌 甜蝦油甘魚 帶子 希靈魚 赤蝦 等等都超過10款選擇 不停食都回本🫢💙避風塘炒蟹 必點肉質新鮮 出奇地好食熱辣辣 即叫即整 一流👍吾會辣 但又夠味 食左幾轉💙酥炸生蠔爸爸好欣賞 起碼食左8隻粉薄酥脆 生蠔夠肥味好小放題整得好食值得要食☺️💙蒜蓉粉絲蒸蟶子夠哂惹味 又新鮮大隻食幾次都吾覺肥海鮮至愛💙鮑魚飯肉質口感軟糯吾會硬 配上濃汁撈飯幾個人試一碗😂仲有好多款出色食物都好食真系要試試👍******************************總結各種美食都好食 高質放題任食任飲飽到捧住個肚走 上菜效率高 收碟快適合朋友聚會 情侶談心大家可以預先訂坐留位啦😍
💕極.大瀛喜💕

總結各種美食都好食 高質放題任食任飲
飽到捧住個肚走 上菜效率高 收碟快
適合朋友聚會 情侶談心
大家可以預先訂坐留位啦😍
平日勁鍾意去荃灣廣場嘅我, 知道極大瀛喜新開張即刻去試吓佢哋嘅新放題🥳🥳🥳每一次都唔會令人失望真係勁多款式,而且上菜速度又好快手樣樣嘢都好新鮮又好食🥰同埋佢哋有全港獨家嘅nutella醬機🍫 鍾意食朱古力嘅朋友仔真係啱晒😍今次我哋就叫咗A餐🤩佢哋有推介到佢哋嘅新菜式👇🏻🍣藍鰭吞拿魚刺身🍒櫻桃鵝肝🍱鱈魚乾蟹肉蟹粉taco🦢北京烤鴨伴荷葉包🦐油鹽焗大頭蝦🍓草莓戀人咕嚕肉💛金湯花膠蟹黃翅🐟甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁⭐️金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇🥪法式麵包開心果誘惑

今次我哋就叫咗A餐🤩佢哋有推介到佢哋嘅新菜式👇🏻

🐟甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁
⭐️金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇
🥪法式麵包開心果誘惑
2025-07-30 4251 瀏覽
今日去到平時比較多嘅荃灣食放題,荃灣廣場平時都係比較少人有提及過嘅商場、但係依家已經唔同晒所有嘅嘢都非常之現代化、仲有好多唔少嘅出名餐廳進駐咗喺呢間商場! 今次係食佢個晚市放題A餐,8:30之後都係講緊298一個人!真係好抵食、就算星期六日或者公眾假期除夕都講緊只係318、任選時段兩小時都係講緊348!講緊呢個套餐已經包含咗好多唔同嘅刺身、壽司、炸物、天婦羅、火焰壽司、一品料理同埋煮揚物!仲有鐵板燒同埋蒸焗嘅海鮮、仲有水果、雪糕、甜品、蛋糕、連飲品都係無限飲好多選擇好多種類!晚餐A放題特別推介美食如下:藍鰭吞拿魚刺身,櫻桃鵝肝、鱈魚乾蟹肉蟹粉taco 、北京烤鴨伴荷葉包、油鹽焗大頭蝦、草莓戀人咕嚕肉,金湯花膠蟹黃翅,甘鯛立鱗燒伴黑松露忌廉汁,金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇、法式麵包開心果誘惑、呢款甜品喺呢度先有!當然唔可以錯過嘅係全港獨家嘅nutella醬機在自助區‼️荃灣極.大瀛喜放題專門店荃灣廣場6樓店舖

講緊呢個套餐已經包含咗好多唔同嘅刺身壽司、炸物、天婦羅、火焰壽司、一品料理同埋煮揚物!仲有鐵板燒同埋蒸焗嘅海鮮、仲有水果、雪糕、甜品、蛋糕、連飲品都係無限飲好多選擇好多種類!

北京烤鴨伴荷葉包、油鹽焗大頭蝦、
草莓戀人咕嚕肉,金湯花膠蟹黃翅,

荃灣極.大瀛喜放題專門店
荃灣廣場6樓店舖