2024-06-27 971 瀏覽
觀塘🚇呢間極尚大瀛喜食品款式勁豐富,而且有🐟拖羅、鵝肝🪿同埋榴槤等等嘅矜貴菜式任食🤩,真係好令人心動!自助區除咗有多款🧃飲品之外仲有好多唔同嘅食品🧆任食,例如多款前菜、凍海鮮🦐、蒸點心、中式湯🥣、糖水、甜品同埋多款熱盤♨️,其中我就最鍾意麻辣小龍蝦🦞!呢度主打嘅🔪刺身款式好豐富,有松葉蟹腳🦀、磯煮凍鮑魚同埋金磚凍🪿鵝肝等矜貴食材,新鮮美味。三文魚、🐟油金魚、北寄貝、帶子、酒煮榮螺、🐙八爪魚,樣樣都令人垂涎欲滴,不過最😍吸引我嘅都係有拖羅任食!壽司🍣款式都唔少,特別係有藍鰭吞拿魚🐟壽司同埋根子壽司等等呢啲🥰矜貴嘅款式。除咗凍鵝肝🤤之外,佢哋仲有鐵板煎鵝肝🪿,配埋香脆嘅多士🍞,甘香美味。另外🌶️惹味嘅川式烤蠔🦪同埋蒜蓉粉絲蒸扇貝都係😋我心水。花膠🐟、紅燒乳鴿、香草牛油🧈煮蜆同埋黑松露忌廉汁虎蝦🦐都係水準之作。🍰甜品同埋雪糕🍨款式都幾豐富,尤其係有我😍鍾意嘅法式燉蛋同埋häagen-dazs🍨雪糕任食,十分之吸引。D24蘇丹王🤩榴槤蓉味道濃郁甜而不膩👍,就咁食或者配埋häagen-dazs雪糕🍨一齊食都係咁正!再食埋熱嘅🔥烤榴槤,入口又腍又滑,😚係榴槤愛好者嘅福音。

自助區除咗有多款🧃飲品之外仲有好多唔同嘅食品🧆任食,例如多款前菜、凍海鮮🦐、蒸點心、中式湯🥣、糖水甜品同埋多款熱盤♨️,其中我就最鍾意麻辣小龍蝦🦞!

另外🌶️惹味嘅川式烤蠔🦪同埋蒜蓉粉絲蒸扇貝都係😋我心水。

2024-06-24 928 瀏覽
觀塘區食過幾間日式料理店,無一間另我滿意,唯獨嚟一間我覺得可再去。因人流快, 食物質素自然好。火炙壽司定食七款火炙壽司燒得惹味,油份迫出,香口。一款三文魚刺身非常肥美。另一碗烏冬,麵條質感太腍,不喜歡。套餐包沙律,花膠湯(點解咁中式!)和飲品。朋友點了自選三款刺身丼。驟眼睇落刺身好新鮮,有光彩。整體來說,環境比較擠迫,服務普通,食物質素不錯。
火炙壽司定食
七款火炙壽司燒得惹味,油份迫出,香口。
一款三文魚刺身非常肥美。
另一碗烏冬,麵條質感太腍,不喜歡。
套餐包沙律,花膠湯(點解咁中式!)和飲品。
朋友點了自選三款刺身丼。
驟眼睇落刺身好新鮮,有光彩。
整體來說,環境比較擠迫,服務普通,食物質素不錯。

2024-06-12
2024-06-24 914 瀏覽
好耐冇食放題,今次睇到極尚大瀛喜旺角同觀塘都有任食拖羅,咁梗係要去食啦!😋刺身:好多唔同款嘅刺身,特別是鮑魚、鵝肝,而且刺身新鮮肥美又厚切,最吸引嘅係任食拖羅😍😋壽司:好多款!同埋比較特別,例如雙色刺身花朵,同埋仲有海膽手卷😍熟食:鮮蠔燒、蒜蓉扇貝燒、西京燒比目魚、羊鞍、燒乳鴿、牛舌,全部都好好食😋蠔同扇貝新鮮肥美👍🏻羊鞍啖啖肉又敕,乳鴿真係必食👍🏻出面自助區好多選揀,又有點心、糖水、凍盤等👍🏻但係最正嘅係D24穌丹王榴連蓉,超好味😍😍 榴連蓉同燒榴連係唔一樣嘅,各有特色,所以兩款都一定要食呀

無限量任食!日本🇯🇵料理某佢地嘅拖羅真係好新鮮肥美!另外,佢地嘅刺身種類超豐富,有好多創意組合好特別!例如我試咗魚籽柚子醋鰺魚刺身,個魚肉好厚實,加埋柚子醋更添清香,十分鮮味!松露柚子醋池魚王,又香又滑,加埋咁特別嘅調味,真係太正吓!當然,三文魚、帶子、赤蝦等經典款式佢地都有供應!台子💗至於壽司,我試咗幾款,個個都好美味!🥰最我的記得係空蓮鮮魚嘅三文魚筋子和油甘魚腩,肥美又香滑,配合上佢地嘅特色調味,味道融和得好,真係好味極!🩷🥰燒鹽醬和牛肩胛壽司,和牛超軟嫩,搭配上特製醬汁,咸香入味!另外海膽手卷同藍鰭吞掌魚都好評。最後我都點咗幾個💗創意菜式,好似金磚慢煮紅酒鵝肝佢整得好精緻,金光閃閃,打開一看原來係鵝肝,一切開就軟滑溫潤,配返佢地嘅特色調味,真係超滿意!仲有厚切鵝肝多士,香脆咬落去,鵝肝嘅浓郁味道都冇流失✌🏻任食雪糕真係好好味,可以食Häagen-Dazs
無限量任食!日本🇯🇵料理

某佢地嘅拖羅真係好新鮮肥美!

另外,佢地嘅刺身種類超豐富,有好多創意組合

至於壽司,我試咗幾款,個個都好美味!🥰

最後我都點咗幾個💗創意菜式,好似金磚慢煮紅酒鵝肝

任食雪糕真係好好味,可以食Häagen-Dazs
2024-06-20 525 瀏覽
度度都有放題,不過款式最多最回本首選就係《極尚大瀛喜》,今日黎到亞太中心5樓觀塘店,中午時段12點開始,餐廳場地都幾大,嚟到大家都已經排好隊餐廳都好快安排到位置,飲品、甜品、熟食、冷盤區都喺門口位置附近,佢哋嘅放題連鵝肝都有架熟食區🩵有大大盤麻辣小龍蝦🦞之外特別推介佢哋嘅🥢蟲草花響螺湯,味道夠哂火喉,唔會過咸味道啱啱好冷盤區🩵除左餐前小食螺肉、中華沙律、青瓜之外⋯⋯青口、螺肉、凍蝦夠凍夠新鮮飲品區🩵凍熱清酒、梅酒、啤酒、咖啡、汽水、冇氣飲品、自家製冷泡茶,種類講得出嘅都有甜品區🩵蛋糕、泡芙、布甸、杯裝雪糕、甚至乎連軟雪糕機都有,最喜嘅驚喜嘅有香港人熱愛嘅D24蘇丹王榴槤蓉,配埋軟雪糕自己鍾意加幾多球都得啦刺身🩵三文魚刺身肥美滑身而且仲係厚切,帶子刺身出邊嘅放題通常都係一開二,但係呢度係原粒size,大大粒勁滿足。除咗基本刺身之外佢哋仲有自家製特色刺身,雙色刺身花朵(紋甲墨魚拼白蝦)賣相已經好吸引,墨魚咬落去微微嘅嚼勁,但又唔會太硬配埋白蝦鮮甜嫩滑啖啖肉,口感好實在好有層次壽司 手卷🩵呢度有拖羅壽司,除咗拖羅之外,佢哋仲有海膽同埋三文魚子手卷,絕對係encore回本之選另外放題好少見到嘅

另外放題好少見到嘅🥢鵝肝多士,鵝肝入口即化,口感滑溜細膩,味道非常濃郁。呢度仲有🥢燒榴槤,燒榴槤嘅口感更加滑,味道更加甜更加濃郁,見到台台都有order果然香港人好多都係榴槤控
2024-06-17 496 瀏覽
好鐘意約埋朋友到放題餐廳🍣🍤🍧🍛🐠🧃今次到極尚大灜喜同朋友一齊大家也可以食到自己想食既食物😎最緊要合大家口味,食物種類夠多元化任食夠滿足😍👍🏻 用QR碼點餐方便又快捷❣️🤗💕今次我到⭐️觀塘的💕 「極尚大灜喜」設有自助區,各式各樣的美食,目不暇給想食咩都有,自助區內的食物有前菜八爪魚🐙、沙律🥗,還有中湯、急凍海鮮、榴蓮溶、飲品、甜品、雪糕等✨回本食物當然要食刺身,款式多✨北海道鮮帶子、海膽、松葉蟹腳、三文魚、赤貝、油甘魚、吞拿魚等🐠刺身好美味新鮮熱食一樣咁吸引,⭐️燒榴蓮🦪大大隻燒蠔加了超多炸蒜粒,好正,仲有好多款食物,燒帶子、壽喜燒牛肉鍋、蟹粥、燒乳鴿、慢煮金尊鵝肝、香煎鵝肝,西京燒比目魚等,全都高質燒蠔好好味,每隻蠔都好鮮味飽滿,諗起都流口水🤤,蟹粥🦀🦀鮮味好味😋甜品🍮雪糕令人愛不釋手的Häagen-Dazs雪糕任食🥰仲有好多款雪糕選擇
好鐘意約埋朋友到放題餐廳🍣🍤🍧🍛🐠🧃
今次到極尚大灜喜同朋友一齊
大家也可以食到自己想食既食物😎
最緊要合大家口味,食物種類夠多元化
任食夠滿足😍👍🏻 用QR碼點餐方便又快捷❣️

🤗💕今次我到⭐️觀塘的💕 「極尚大灜喜」
設有自助區,各式各樣的美食,目不暇給

2024-06-17 453 瀏覽
觀塘日式放題任吃拖羅很久沒有吃放題了,香港最著名的美食之一就是放題,因為可以飲吃冷盤、熟食、小菜、串燒、壽司、刺身、甜品等等。今天去香港觀塘亞太中心找美食,這家日式放題有任吃拖羅,非常吸引。平日晚上人多,記得提早預約,星期一至四晚上8:30pm-10:30pm 每位成人$288+1,性價比高。手機下單好方便,種類款式都好多,外面也有自助區:熱食、炸物、湯品、甜品、水果、冷盤、雪糕和任拎飲品🥤還有D24榴槤蓉!還有燒極品金枕頭榴槤,榴槤味濃郁,榴槤控必食服務都不錯,上菜快收碟快。刺身方面,必食拖羅,甘香肥美。推介香甜的酒釀凍鵝肝。熟食喜歡牛柳粒、炸牛奶、芝士年糕,另外燒乳鴿,外脆內嫩多汁、黑松露糖心蛋、川燒廣島蠔、炸芝麻雞翼也不錯
觀塘日式放題任吃拖羅

很久沒有吃放題了,香港最著名的美食之一就是放題,因為可以飲吃冷盤、熟食、小菜、串燒、壽司刺身甜品等等。

手機下單好方便,種類款式都好多,
外面也有自助區:熱食、炸物、湯品、甜品
榴槤味濃郁,榴槤控必食

炸芝麻雞翼也不錯

2024-06-11
2024-06-16 312 瀏覽
聽聞極上旺角店同觀塘店新推出拖羅任食,立即訂位encore放題2.0!!!呢度食物種類又多,地點易去,距離觀塘站只須五分鐘。落單推薦:拖羅刺身🍣 厚切新鮮美味無筋、鵝肝多士,煎到有微微既焦香、海膽手卷鮮甜,黑松露蛋、川燒珍寶鮮蠔🦪 蠔肉肥美、金枕頭榴槤燒勁香甜必食!!自助區推薦:D24蘇丹榴槤蓉,火槍燒過,特別香甜棉滑!飲品方面 : ☕️阿華田咖啡必飲!聽聞係最新出既口味,勁好飲!甜品: 椰王3.6牛乳燕窩蛋白,唔會太甜,奶味香濃,而且都幾足料

自助區推薦:D24蘇丹榴槤蓉,火槍燒過,特別香甜棉滑!

2024-05-30
2024-06-15 231 瀏覽
又突然之間好想食日式放題,今次就嚟咗觀塘食觀塘分店真的不錯。刺身新鮮,熱食好食,炸物又香又脆。刺身好新,帶子油甘魚好食叫咗乳鴿,芝麻雞翼,燒雞翼。燒雞翼好好食,香香甜甜,又唔會好漏。🥰👍🏼👍🏼乳鴿香脆又有汁。燒榴槤好食,香香甜甜蒜蓉扇貝,唔係間間有,炸香咗嘅蒜蓉加粉絲,一流。牛舌有啲韌,一般。地方大,坐位唔會太逼。自助食物區都好似比其他分店多選擇硬盤水果甜品都好足可以再黎👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
又突然之間好想食日式放題,今次就嚟咗觀塘食
觀塘分店真的不錯。
刺身新鮮,熱食好食,炸物又香又脆。
刺身好新,帶子油甘魚好食
叫咗乳鴿,芝麻雞翼,燒雞翼。
燒雞翼好好食,香香甜甜,又唔會好漏。🥰👍🏼👍🏼
乳鴿香脆又有汁。
燒榴槤好食,香香甜甜
蒜蓉扇貝,唔係間間有,炸香咗嘅蒜蓉加粉絲,一流。
牛舌有啲韌,一般。
地方大,坐位唔會太逼。
自助食物區都好似比其他分店多選擇
硬盤水果甜品都好足
可以再黎👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2024-06-15
  • 刺身
  • 芝麻雞翼
  • 蒜蓉蒸扇貝
觀塘極尚大瀛喜向來都係我嘅愛店!地方寬敞,坐得舒服!食物種類又多,價錢合理,成班朋友開餐岩哂~放題一開波都係刺身行先!刺身除左有大路款式三文魚、北寄貝、油甘魚等外,最吸引一定係拖羅!拖羅相當肥美,入口即融散發油香!最重要可以任食,平時出面幾塊都過百蚊,呢度任食食多幾塊即刻回本!熟食方面,有幾款都好有驚喜!扇貝大大粒啖啖肉,蠔加左蒜蓉辣椒好惹味~鴨肝多士必食推介,鴨肝肥美豐腴!金沙魷魚既爽陣又充滿咸香。鍾意食榴槤的話呢到簡直係天堂~想熱食有燒榴槤,凍食有榴槤蓉,全部任食勁正!飲品方面勁多選擇,應有盡有。想飲返杯的話連清酒都有。甜品方面,除咗自助區啲甜點雪糕外,仲可以點燕窩燉蛋白,好滋潤。📍極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓

📍極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓
2024-06-09 717 瀏覽
今個月是我六月生日月, 一班朋友同我慶祝,而無可否認生日大班人一齊慶祝唔駛特別選菜式的其實都會選放題!而放題又會想來極尚大瀛喜! 因生日優惠 加17:30 來又比較平,性價比一向高!而食物都有驚喜,今期餐牌上面的「吞拿魚刺身」升級為<金槍魚腩>刺身, 金槍魚腩🐟口感比起一般部位更加潤滑✨更加鮮味🤤而且新推拖羅任食 好吸引!除了食了不少刺身壽司🍣 還有平時最鍾意的花膠、鵝肝多士、榴連等等,好滿足呀!極尚大瀛喜📍觀塘1亞太中心5樓全層

極尚大瀛喜
📍觀塘1亞太中心5樓全層
2024-06-09 340 瀏覽
同群友聚會:唔想諗,因為有太多新識嘅朋友,揀聚會嘅地方一定要小心,唔可以太貴,唔可以太小選擇,又要個個人啱口味,有熱有凍,有生有熟,有清有酒,所以就好「理所當然」咁揀日式放題。年紀大,如果後生我一定只攻貴價野食,但依家胃口無咁好,無樣試一轉都已經飽到想嘔🤣順次序叫一轉,刺身,燒蠔/扇貝,肝(唔識分鴨定鵝)但一定滑同香,中式鱔,凍鵝肝,海膽手卷(夠細舊又有海膽味),花膠,飽汁菜類,凍蝦(夠爽),黑松露糖心蛋,魷魚鬚,天婦羅,羊架,燒牛舌,菠蘿(勁甜),燒榴連,海鮮粥,火灸寺司,花之戀,和牛粒…….雪糕,甜品…打字打到手軟。價錢:星期六最貴時段,全包都係$350,性價比算高👍🏻服務:基本個個忙到死,唔好望佢地好好招呼,唔鬧人已經收貨🤣🤣缺點:1.5小時點菜,兩個鐘一定要起身交檯(咁人地都要做第二轉,無計)如果想坐底傾計就唔好黎呢度,因為我地淨係食,已經有下場玩,先選呢度晚餐。食物質素:食物刺身夠鮮,蠔就太調味重手無乜蠔味,其他煮物都出色,小小放題收費可以叫做酒店水準,會再去👍🏻
價錢:星期六最貴時段,全包都係$350,性價比算高👍🏻
2024-06-08
  • 燒菠蘿
2024-06-06 258 瀏覽
觀塘店新推拖羅任食,所以即刻同朋友過嚟涮餐飽~質素不錯,肥美新鮮,可以食翻回本。刺身選擇多,其中創作刺身幾有驚喜,魚籽柚子醋鰺魚刺身、雙色刺身花朵(紋甲墨魚拼白蝦)、松露柚子醋池魚王,配搭嘅醬汁有新意,唔洗淨係黑䜴油~當然最classic嘅三文魚、帶子、赤蝦等都仲有供應。壽司方面,貴精不貴多,有幾款值得order: 空運鮮魚嘅三文魚筋子和油甘魚腩、燒鹽醬和牛肩胛壽司、海膽手卷、藍鰭吞拿魚。創作料理-金磚慢煮紅酒鵝肝和厚切鵝肝多士。前者上枱時,金光閃閃,打開金色紙,係入口即溶的鵝肝,呢款比起厚切鵝肝多士會清新啲,後者就口感較佳,因為厚切~燒物都係今次重點order之一。極品金枕頭榴槤燒seasonal item,加熱後特別甜~蔬菜類有燒菠蘿、黑松露煙肉啡菇、牛油燒翠玉瓜;海鮮類有西京燒比目魚、燒生蠔、蒲燒鰻魚。如果嫌燒物熱氣,可以揀一品料理,有極品金湯燴花膠、瑤柱汁扒豆苗、蒸扇貝,相對比較健康。食到尾聲,已經好飽,但係朋友話冇飯/麵落肚就好似差少少,最後叫咗海膽蟹粉蟹肉粥,鮮甜濃味,有啲似食緊澳門嘅水蟹粥。最後,當然要食埋甜品,有任食Häagen-Dazs 雪糕、雪條,但想食熱食嘅甜品都

最後,當然要食埋甜品,有任食Häagen-Dazs 雪糕、雪條,但想食熱食嘅甜品都有北海道3.6牛乳燕窩燉蛋白,照顧晒不同人士的需求,好貼心。
食材好,調味好,又煮得好,款款野食都好唔錯!!❤️刺身 大大粒帶子又鮮味又嫩滑,鮮甜彈牙既俄羅斯甜蝦刺身,口感煙韌+鮮味十足既八爪魚刺身,金魚腩油脂豐富,入口即化~松葉蟹腳肉質鮮嫩,味道鮮甜~款款都好新鮮高質~🧡壽司 必食肉質細嫩又油脂豐富既藍鰭吞拿魚壽司!! 仲有黑松露赤蝦壽司~赤蝦新鮮彈牙,加埋黑松露香味,出色~💛極尚磯煮凍鮑魚 又入味又鮮味,口感爽滑,好值得encore!!💚三蔥薑爆鱔球 三蔥薑超香,炒得好有鑊氣,食落仲好嫩滑💙香草牛油煮鮮蜆 蜆肉隻隻都超大隻,好鮮甜,而且香草牛油味超濃郁,大推!!🩵北海道3.6牛乳燕窩燉蛋白 燉蛋白既嫩滑~奶味又香,仲加埋燕窩更滋潤,正rrrr💜川燒珍寶鮮蠔燒 大大隻珍寶鮮蠔燒得外脆內嫩,鮮味十足,好香燒烤味,特別惹味🩷黯然銷魂燒雞翼 燒到金黃香脆,肉汁豐富,真係啖啖滿足好銷魂🧡黑松露溏心蛋 黑松露嘅香氣濃郁,溏心蛋嫩滑,加上厚切鵝肝多士,味道非常豐富。💛金蒜蓉粉絲蒸扇貝 粉絲吸晒扇貝同蒜蓉,味道好鮮甜,好滋味!!
食材好,調味好,又煮得好,款款野食都好唔錯!!

💚三蔥薑爆鱔球 三蔥薑超香,炒得好有鑊氣,食落仲好嫩滑

2024-06-04 267 瀏覽
隔咗一段時間有來幫襯位於觀塘嘅大瀛喜 放題近期成日都聽到啲食肆成日充滿冷清嘅場面個個都北上消費但係呢間放題餐廳係點都係人頭湧湧排晒隊好彩我哋今次都係食晚市早場提早訂位有位座位都寬敞舒適 點解耐唔耐再會嚟呢?其實放題呢,佢耐唔耐都有少少變化有不同嘅新菜式加入嘅今次有金磚慢煮红酒鵝肝打開咬落非常香濃鹅肝 入口溶化菜膽雞同埋鹽水鴨都非常好食估唔到多樣化嘅放題中餐都煮得好好D24 蘇丹榴槤王蓉 任食用嚟diy撈雪糕食 一流燒榴槤王 又係必點嘅超甜軟糯又好好食必點嘅魚生 新鮮仲有個各式各式嘅中日美食海鮮 生果甜品同湯 壽司等等雪糕都有多款牌子選擇飲品都係乜都有鍾意飲酒就飲酒汽水果汁茶連熱飲都有最鍾意食飽飽,飲番杯熱咖啡所以耐唔耐就嚟一次Cp值高極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓#日式放題#hkfood#放題#cp值高#hkfoodblogger #hkfoodie#極尚大瀛喜日本料理觀塘
個個都北上消費
座位都寬敞舒適
點解耐唔耐再會嚟呢?
其實放題呢,佢耐唔耐都有少少變化
有不同嘅新菜式加入嘅

雪糕都有多款牌子選擇

飲品都係乜都有鍾意飲酒就飲酒
汽水果汁茶
連熱飲都有
最鍾意食飽飽,飲番杯熱咖啡
所以耐唔耐就嚟一次
Cp值高

極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓
#日式放題#hkfood#放題