1K
2025-05-10 0 瀏覽
只有大喜屋能超越大喜屋最近食極尚大喜屋比想像中好食😮多款中式菜餚,乳鴿都係任食仲有金湯鮑魚慢煮花膠~無漏單情況,上菜都快手✨香煎Black Tiger Prawn 蝦肉啖啖肉,有燒烤既香氣靈魂係黑松露忌廉汁調味好好食🤤一人一隻大蝦,Encore左幾轉壽司推薦以下呢幾款🤤✨鵝肝醬薄牛壽司鵝肝配牛肉係不敗嘅組合香口惹味,壽司飯調味亦唔錯✨海膽魚籽拖羅蓉中餅一定好食嘅組合🤣三文魚籽喺口腔爆開,鹹香滿溢我個人就唔鍾意連塊餅仔食XD✨秘製醬油漬左口魚邊左口魚油香豐富~炸物同串燒都唔錯熱辣辣,最愛紫心香芋丸💜燒香草羊鞍肉質香軟,香草味濃西京燒比目魚係香甜味噌口味最後Häagen-DazsMovenpick雪糕作結🍦
只有大喜屋能超越大喜屋
最近食極尚大喜屋
比想像中好食😮
多款中式菜餚,乳鴿都係任食
仲有金湯鮑魚慢煮花膠~
無漏單情況,上菜都快手

✨香煎Black Tiger Prawn
蝦肉啖啖肉,有燒烤既香氣
靈魂係黑松露忌廉汁
調味好好食🤤
一人一隻大蝦,Encore左幾轉

壽司推薦以下呢幾款🤤
✨鵝肝醬薄牛壽司
鵝肝配牛肉係不敗嘅組合
香口惹味,壽司飯調味亦唔錯

✨海膽魚籽拖羅蓉中餅
一定好食嘅組合🤣
三文魚籽喺口腔爆開,鹹香滿溢
我個人就唔鍾意連塊餅仔食XD

✨秘製醬油漬左口魚邊
左口魚油香豐富~

炸物同串燒都唔錯
熱辣辣,最愛紫心香芋丸💜
燒香草羊鞍肉質香軟,香草味濃
西京燒比目魚係香甜味噌口味

最後Häagen-Dazs
Movenpick雪糕作結🍦
2025-05-10 0 瀏覽
💕大喜屋放題💕呢間整體嚟講任食嘅食材質素都好滿意👍做佢會員仲可以消費回贈分數一蚊一分今晚二人消費七百零蚊埋單 扣左分先比500感覺上好抵😂未食過大家都可以試試#########################💙三文魚 深海池魚 油甘魚 馬刀貝 帶子 甜蝦 海蜇頭 虎蝦💙每款刺身都好鮮甜 好鐘意食刺身嘅我 好爽好新鮮好鮮甜💙芝麻雞翼💙每次去都必點 新鮮炸起 熱辣辣 外脆內嫩 10個like 今次仲食兩隻💙蒜蓉燒生蠔 扇貝💙生蠔 扇貝都好厚肉 加上蒜蓉完全好惹味😋💙鹽燒牛舌💙出奇地好食 完全吾硬 好軟 好香💙燒比目魚💙好滑 燒得好香 好肥美💙葡式煮蜆💙初初俾佢個名呃左😂覺得吾夾 想食蜆 膽粗粗叫一份試下 結果好好食 佢係用蒜蓉牛油 加咗好少嘅葡式汁結果叫左6份黎食😋😋💙酥皮車打蜆湯💙酥皮有咬口 估唔到個蜆湯都幾濃郁不過兩個人一適試吓就好啦 因為飲完會好飽😜最尾點小得甜品 有movenpick & Haagen-Dazs雪糕任食仲有好多其他精緻嘅甜品今次仲吾食到捧住個肚走😍😍
💕大喜屋放題💕

有movenpick & Haagen-Dazs雪糕任食
仲有好多其他精緻嘅甜品

今次仲吾食到捧住個肚走😍😍
2025-05-07 0 瀏覽
今日同閏蜜去左 ✨極尚大喜屋 ✨食個午餐,中午食足三個鐘,三五知己就可以坐低慢慢食慢慢傾▶️餐廳更新左新餐牌,特別推介海鹽燒大眼雞,籠仔桑拿大頭蝦,避風塘大頭蝦,海鹽焗海螺大眼雞肉嫩JUICY,調味岩岩好,大頭蝦蝦膏鮮甜,肉質爽脆彈牙刺身當然不可缺,三文魚,大赤蝦,帶子,北寄貝,甜蝦,油甘魚,池魚王,赤貝,馬刀貝等等,有不少選擇,而且樣樣新鮮,三文魚夠肥美,大赤蝦爽甜,馬刀貝清脆✅回本推介▶️海膽軍艦,薑蔥爆鱔球,金銀蒜燒生蠔,西京燒比目魚,脆皮炸乳鴿,酥皮焗周打魚湯芝麻雞翼同蒲燒鰻魚就係我個人最愛✅自助區仲有好多食物選擇,飲品種類都係好多,雪糕種類同樣好多,Häagen-Dazs同Movenpick任食

今日同閏蜜去左 ✨極尚大喜屋 ✨食個午餐,

中午食足三個鐘,三五知己就可以坐低慢慢食慢慢傾

芝麻雞翼同蒲燒鰻魚就係我個人最愛

2025-05-04 0 瀏覽
隔咗一段時間都冇食過放題,今日就約埋朋友嚟到位於旺角雅蘭中心極尚大喜屋,喜歡這裏環境寛敞大部份都是卡位所以坐得好舒服,入座後可以用QR落單方便快捷,上菜速度亦都好快,沒有漏單情況出現!我們先到自助區取一些美食,自助區有各式各樣美食,起碼超過三至四十款多到食唔晒。刺身款式多選擇,我們點了三文魚、北寄貝、帶子和牡丹蝦等,樣樣都好新鮮,三文魚亦都好肥美。蒜蓉蒸生蠔-蒜蓉味好香濃,生蠔粒粒悵卜卜,入口多汁非常美味!金湯慢煮鮑魚花膠盛-花膠大大塊,食落膠原豐富,鮑魚煮得好淋好入味,醬汁調味適中。厚切鵝肝-切得細細件容易入口,燒得好香口又多汁,入口即溶!海鹽燒大眼雞-原條大眼雞上枱,魚肉鮮甜,用海鹽做點綴已經好好食。紅燒乳鴿-熱辣辣上枱,外皮香脆,煙煙韌韌。菜乾豬肺湯-材料十足嘅老火靚湯,有益健康。飲品方面有清酒,啤酒,熱茶,果汁,涼茶和汽水,樣樣都好齊全,亦都有一個暖櫃有熱飲👍
厚切鵝肝-切得細細件容易入口,燒得好香口又多汁,入口即溶!
紅燒乳鴿-熱辣辣上枱,外皮香脆,煙煙韌韌。
菜乾豬肺湯-材料十足嘅老火靚湯,有益健康。
2025-05-01 0 瀏覽
呢間野係旺角應該最平放題,keep 住人氣爆燈・刺身必食(推薦三文魚腩+帶子)仲有好多火炙壽司,真係齋食壽司都抵👍・燒物:蒜香燒蠔|爆汁燒乳鴿🤤比目魚,同朋友一人食左兩條・隱藏吃法:海膽手卷加海量甜蝦🤤・香煎鵝肝係唔限量,配薄脆。又香口又唔會好易飽・冰鎮鵝肝慕斯配藍莓醬🤤入口好似食緊朱古力咁✓ 實用攻略✔ 早鳥時段最平$288✔ 飲品櫃仲有海量啤酒擇✔ 甜品仲有得自己唧雪糕✔ 熟食區記得攞湯、涼菜同熟食記得除左食Häagen-Dazs外仲有得擇Mövenpick🤭
呢間野係旺角應該最平放題,keep 住人氣爆燈

刺身必食(推薦三文魚腩+帶子)
仲有好多火炙壽司,真係齋食壽司都抵👍

・燒物:蒜香燒蠔|爆汁燒乳鴿🤤比目魚,同朋友一人食左兩條

・隱藏吃法:海膽手卷加海量甜蝦🤤

・香煎鵝肝係唔限量,配薄脆。又香口又唔會好易飽
・冰鎮鵝肝慕斯配藍莓醬🤤入口好似食緊朱古力咁

✓ 實用攻略
✔ 早鳥時段最平$288
✔ 飲品櫃仲有海量啤酒擇
甜品仲有得自己唧雪糕
✔ 熟食區記得攞湯、涼菜同熟食

2025-04-30 0 瀏覽
成個場九成都係內地人非常嘈吵,更加有人當眾剪指甲,指甲周圍飛極度不衛生。同咗工作人員反映,客人仍然不理會。第一次張枱坐低左1分鐘隻腳即刻好痕有野咬!轉咗張枱之後正常啲。食物正常質素都吾差,對得住大喜屋嘅個brand係個環境差少少。The whole place was mostly filled with mainland Chinese people who were very noisy. Some even cut their nails in public, making the area around them extremely unsanitary. When we reported it to the staff, the customers still ignored us. After sitting at the first table for just one minute, my feet started itching immediately from something biting me! It was a bit better after we cha
第一次張枱坐低左1分鐘隻腳即刻好痕有野咬!
轉咗張枱之後正常啲。

食物正常質素都吾差,對得住大喜屋嘅個brand
係個環境差少少。

After sitting at the first table for just one minute, my feet started itching immediately from something biting me! It was a bit better after we changed tables.

The food quality was decent and lived up to the brand

2025-04-30
2025-04-25 0 瀏覽
自助區提供嘅美食種類繁多,各國料理、海鮮、前菜都包羅萬有。雖然放題提供菜式全部都好高質,但係有幾款食物係不得不試:🚩各類魚生壽司🍣精選嘅新鮮甜蝦、鮮帶子、希靈魚、松葉蟹腳同三文魚等高級食材,呈現高品質嘅生魚片,拼湊出令人垂延嘅魚生軍艦。🚩海鮮🐚結合鮮嫩扇貝同埋香氣四溢嘅蒜蓉,蒸製而成嘅精緻菜品。清淡嘅粉絲搭配濃烈嘅蒜香,帶黎豐富層次嘅口味。🚩肉類🐐經過緩慢燒烤,香草嘅香氣融入羊肉中,賦予肉質獨特風味,口感豐富多層次。🚩川味燒鮮蠔融合川菜風味,新鮮蠔肉搭配川式調味,麻辣鮮香,口感鮮嫩多汁,散發住獨特嘅辣味同香氣,令人回味無窮。

🚩各類魚生壽司🍣

• 鹽燒牛舌
  • 燒香草羊鞍
  • 雪糕
2025-04-24 0 瀏覽
铜锣湾店的常客,去了十多次得是有了,这次换到了旺角店,整体感觉旺角店不如铜锣湾店。环境:旺角店好于铜锣湾店,这边选餐区更集中且宽敞,选餐体验较好。整个店面布局也比铜锣湾店更宽敞合理,候餐区比较宽敞。餐食不如铜锣湾店,多了个选项是螃蟹腿,排在第一位,不过其他的选项感觉没有铜锣湾店多,两人位巨小无比,又位于游客购物区,隔壁的货物已经堆到身边了。价格还比铜锣湾店同期贵,感觉是贵在大环境上了,但餐食是一般,有的选还是首选铜锣湾,奇怪的是,大喜屋和汉和总是成对出现

2025-04-12
2025-04-24 0 瀏覽
得閑就會想食下放題放肆下,呢間長時間滿座,好多人排隊!三文魚同油甘魚兩款都鮮甜。蟹脚有一半幾有質素,完全不會咸,好食。鵝肝厚切必叫。鮑魚花膠養生,生蠔都好大隻新鮮。乳鴿大隻好味。甜品就推薦椰子燉蛋白,好滋潤。Häagen-dazs雪糕有4隻口味,好多~自助區仲有甜點、凍海鮮類、生果。飲品各式各類都有,推薦珍珠奶茶。總括而言,呢個價錢抵食,回到本。🥢極尚大喜屋 🌏旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓
得閑就會想食下放題放肆下,呢間長時間滿座,好多人排隊!
自助區仲有甜點、凍海鮮類、生果。
飲品各式各類都有,推薦珍珠奶茶。
總括而言,呢個價錢抵食,回到本。
🥢極尚大喜屋
🌏旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓
一年一度的日式放題就是為蝦子餅慶祝生日,窩夫與蝦子餅首次光顧旺角雅蘭中心的「極尚大喜屋」,感覺比去年光顧那間好。因為口渴,一入座便去取飲品,有窩夫愛喝的白桃烏龍,也有蝦子餅愛喝的桔仔青檸水,還有酒精飲品和汽水等。自助區有多款海鮮和小食,最吸引窩夫與蝦子餅的是菜乾豬肺湯,真材實料,十分好喝。第一輪的刺身氣勢十足,亦很有水準,三文魚刺身切得厚厚的,非常肥美。必點的海膽軍艦。鹽燒牛舌也是窩夫與蝦子餅必點的,燒得不錯。鹽燒雞翼的火候控制得不錯,雞皮燒得香脆,雞肉不會太乾。「極尚大喜屋」的中式美食很有驚喜,金湯慢煮鮑魚花膠盛做得出色,鮑魚和花膠夠腍夠入味,冬菇超厚,沒有漿糊般的獻汁。金蒜蓉粉絲蒸扇貝比燒蠔更惹味。鐵板蜜椒薯仔牛柳粒拍得住大牌檔的水準。除了中式,還有葡式和韓式美食。葡式煮蜆份量不少,隻隻都脹卜卜的,鮮味十足。甜品方面,點了椰皇燕窩燉蛋白,椰皇味夠香,蛋白嫩滑,不會太甜。壓軸的雪糕取了H牌的夏威夷果仁味、M牌的雲呢拿味和本地品牌的益力多味。
白桃烏龍和桔仔青檸水等
菜乾豬肺湯
刺身
海膽軍艦
必點的海膽軍艦。
鹽燒牛舌
鹽燒牛舌也是窩夫與蝦子餅必點的,燒得不錯。
鹽燒雞翼
鹽燒雞翼的火候控制得不錯,雞皮燒得香脆,雞肉不會太乾。
金湯慢煮鮑魚花膠盛
金蒜蓉粉絲蒸扇貝
金蒜蓉粉絲蒸扇貝比燒蠔更惹味。
鐵板蜜椒薯仔牛柳粒
鐵板蜜椒薯仔牛柳粒拍得住大牌檔的水準。
葡式煮蜆
鐵板蜜椒薯仔牛柳粒
椰皇燕窩燉蛋白
雪糕
2025-04-22 0 瀏覽
旺角-四通八達, 朋友來自各區, 今日選址雅蘭中心四樓的 , 貪其交通便捷.訂座7:30pm, 限時兩小時, 人未齊, 故在外稍等一下, 寬闊的座位可供小作休息. 經過接待處後, 是一個自助大廳, 熱盤 各式的頭盤: 泡菜,海草,螺肉, 鴨腎,毛豆, 小蕃茄, 蕎頭, 水果,  冷熱飲品任群選擇凍櫃的洛神花茶, 鴨尿檸檬茶, 全部走甜, 不好甜的絶佳. 我還是喜歡楊枝金露, 細細一支, 甜味剛好. 甜品櫃: 布丁, 糯米滋, 乳酪, 馬卡龍....等等.環境舒適, 客人很多, 我們坐在埋邊的四人卡座, 椅子寬敞. (後記:照片是拍於9:57)自助掃QR code 點餐, 容易操作. 點選後, 食物也隨之而上, 沒有拖慢的情況出現. 刺身新鮮, 海哲爽脆, 熱盤生蠔也不錯, 蛇羹咸到不能入口米糠布丁不夠凍, 口感不好.蛋白椰汁燕窩, 暖暖的, 好吃.Haagen-Dazs 雪糕櫃, 有3-4款口味. 待應也有在中途給們更換餐盤, 服務也正常. 由於朋友太久沒見面, 話題自然多如繁星, 光是說話, 咀巴也趕不及吃. 兩小時的放題, 實在不適合今天的聚會.9:50 聚精會神談天的我們, 才發
旺角-四通八達, 朋友來自各區, 今日選址雅蘭中心四樓的 [極尚大喜屋], 貪其交通便捷.

經過接待處後, 是一個自助大廳,
 熱盤
冷熱飲品任群選擇
凍櫃的洛神花茶, 鴨尿檸檬茶, 全部走甜, 不好甜的絶佳.
我還是喜歡楊枝金露, 細細一支, 甜味剛好.
甜品櫃: 布丁, 糯米滋, 乳酪, 馬卡龍....等等.

自助掃QR code 點餐, 容易操作.
點選後, 食物也隨之而上, 沒有拖慢的情況出現.
刺身新鮮,
海哲爽脆,
 熱盤生蠔也不錯,
蛇羹咸到不能入口
米糠布丁不夠凍, 口感不好.
蛋白椰汁燕窩, 暖暖的, 好吃.
Haagen-Dazs 雪糕櫃, 有3-4款口味.
待應也有在中途給們更換餐盤, 服務也正常.
兩小時的放題, 實在不適合今天的聚會.
9:50 聚精會神談天的我們, 才發覺瞬間滿場的人已經空空如也.
題外話/補充資料: 7:30PM入座, 8:40PM就來結帳及提點最後訂單. 2小時過一點, 看似沒有迫妳走, 但男待客還是提了兩次" 要清潔了!" 雖然兩小時的放題, 夠鐘就要完結. 大家明白 今時今日, 食肆們還有進步的空間呢~
2025-03-31
2025-04-18 0 瀏覽
琴日去咗大喜屋旺角分店,八點坐低,食到10點,9:30 last order。一坐低立即叫咗一盤刺身,做個開胃菜先全部刺身都好新鮮,三文魚油甘魚都基本上係厚切,刺身蝦都有兩款赤蝦同甜蝦。唯獨希靈魚籽切得比較細段。不過放題嗌多幾次都係返到冇乜所謂。其後嘅海膽壽司同鵝肝壽司都值得推介,我一個人每樣食咗五件。海膽嘅質素係海蜇程度,畢竟呢個價錢有海膽任食已經好好,食得出又鮮甜嘅味道,但係10當中,我食到有一件比較冇咁新鮮? 不過唔係臭嗰隻。 鵝肝壽司個鵝肝都比較厚切。只係凍咗冇入口即溶嗰個鵝油味爭少少🤏🏻特別係個湯嘅款式都幾多選擇,羊肚菌湯出色,酥皮濃湯出色。 最為surprise有燒榴槤,榴槤雪糕榴槤丸。樣樣都叫晒嚟食好味。

一坐低立即叫咗一盤刺身,做個開胃菜先

特別係個湯嘅款式都幾多選擇,羊肚菌湯出色,酥皮濃湯出色。

12052 瀏覽
2025-04-11
  • 刺身
  • 酥皮焗周打魚湯
  • 鵝肝壽司
2025-04-16 22 瀏覽
大吃大喝必選放題,旺角雅蘭中心4樓,餐廳寬敞座位舒適,餐廳分開多個時段有不同收費,晚市放題任飲任食兩小時。自助區有自家茶飲,各式冷熱飲品甜點,冷盤熱食,今日特別有小炒皇,鹽燒海螺,蒜香骨,麻辣口水雞。刺身方面選擇多,松葉蟹腳、大赤蝦、甜蝦、三文魚、貝類、北海道帶子等。我們點了很多,三文魚好肥美,帶子好鮮甜,各種刺身都新鮮。壽司選擇亦多,卷物、軍艦、創作壽司、火炙壽司,喜歡食海膽有海膽軍艦及海膽魚籽拖羅蓉中餅,海膽份量多味甘甜。燒物川味燒鮮蠔同金蒜粉絲蒸扇貝係必食,食材新鮮加入特製炸蒜好香口。皇牌燒乳鴿同芝麻雞翼同樣係必食項目,外脆內嫩又入味係好好食的。另推介香煎Black Tiger Prawn伴黑松露忌廉汁,個汁醬伴虎蝦非常好味。韓式慢煮牛肋骨煲,味道香甜牛肋味道濃郁。最後當然唔少得Häagen-dazs同Mövenpick 雪糕任食,放題少有兩大品牌雪糕任食,食多幾杯增加性價比。

2025-04-15 248 瀏覽
今日趁放假同媽咪兩母女去食左個午市放題,晏就食飽飽多點時間慢慢消化又去左大食妹最愛的大喜屋,旺角分店位置方便,一出地鐵站就到雅蘭中心,搭lift 上四樓得左午市放題$268一位,不論前菜、熱食、刺身、甜品定壽司都系任拎任叫放題好少會有點心放題,熱食區有唔少點心供選擇,忍唔住拎左份燒賣試下,大大粒蝦仁又唔錯wor羊架又系一定要叫,燒到層脂肪脆脆香香,羊肉又唔太蘇,好香次次食大喜屋都要食多幾杯雪糕,哈根大師任食不特止,仲要有matcha brownie and red velvet cheesecake 呢d特別口味,食多幾杯已回本

午市放題$268一位,不論前菜、熱食、刺身甜品壽司都系任拎任叫

羊架又系一定要叫,燒到層脂肪脆脆香香,羊肉又唔太蘇,好香

2025-04-14 383 瀏覽
大喜屋日式料理放題進入大喜屋日式料理放題既時候,彷彿踏入一個美食既世界,每一道都令人垂涎欲滴🤤🤤🤤令人期待,其中幾樣美食比較吸引各式刺身及壽司新鮮刺身同壽司係一場海洋盛宴,厚切魚片鮮嫩多汁,再搭配醬油與芥末😋😋😋輕鬆享受到海味精髓。每一口都係海既滋味,令人陶醉😚😚😚炙燒壽司炙燒壽司的香氣四溢,外皮微焦,內裡仍保留著肉質鮮嫩😙😙😙炙燒技巧令壽司風味更上一層樓,豐富口感帶來無限驚喜👏🏻👏🏻👏🏻中式點心中式點心更加係精緻可口,色彩鮮豔,無論係熱騰騰蒸餃定係香酥春捲😛😛😛無不令人恣意享用,係聚餐時絕佳選擇☺️☺️☺️葡撻等炸物小食而葡撻及各類炸物小食在口感上交替呈現,每一口都帶來酥脆快感😋😋😋再搭配著流心內餡,令人忍唔住一試再試,充滿家庭聚會愉悅🤩🤩🤩拉麵熱氣騰騰拉麵湯頭鮮美,麵條彈牙🍝🍲再頂上配料豐富使這碗拉麵更加誘人😛😛😛溫暖滋味恰如其分地滿足著味蕾🤩🤩🤩哈根大師雪糕而哈根大師雪糕絲滑口感同獨特風味交織,更充滿甜蜜圓滿感😙😙😙
大喜屋日式料理放題

各式刺身壽司
新鮮刺身壽司係一場海洋盛宴,厚切魚片鮮嫩多汁,再搭配醬油與芥末😋😋😋輕鬆享受到海味精髓。每一口都係海既滋味,令人陶醉😚😚😚

炙燒壽司

中式點心