2014-08-25
星期日到藍田食晚餐,本來想去意八,但超爆,係椰林閣唔駛排隊,仲有卡位坐,無計,照入去食啦。打開餐牌,基本上全部都要50-90元架喇D套餐,甘叫個炒麵都成58元,不如据扒化算一點,雞扒加豬扒再加條腸,有意粉和飯,薯菜選擇,我選了意粉,蒜蓉汁,仲有餐包,忌廉湯包,呢個set只66元其實好抵食下。來了個忌廉湯夠濃,好味,我仲厸為好求其。餐包一般,不夠熱。等了十分鐘的扒終上場,汁已於上桌前已淋上,其實我比較like上桌時自己淋上去。但都夠熱,汁好咸,意粉另上會好d,放在一起有好迫的感覺,唔知食扒好定意粉先好,雞扒鞋了,豬扒ok,比雞扒更林同易切開。意粉又係好林,唔好食,好似仲有層粉係面添,可能意粉質素唔好。條香腸幾好食,雖顏色唔好睇。如果厸据扒來講,唔係好合格吧。但此餐都食得飽。加埋一埋單78元,合理價錢,dinner來講。