2024-03-17 592 瀏覽
今晚約了朋友行旺角看精品,大家吃一吃晚餐先,就行下附近餐廳看看,見到這間吃燒鵝餐廳,看了門口餐牌食物不錯,就入了去吃,坐下看了一回餐牌叫了精選套餐  2人套餐包括棋子燒鵝  例牌  1碟  肥瘦適中,鵝皮同肉好脆身爽滑,不太油身,特別濃鮮燒鵝香味,豐富味道感單拼燒味例牌  (選1款)  1碟  選了切雞,肉身幼滑嫩口,好軟霖,一咬已嘴嚼到,濃郁雞鮮鮮香味白飯/瀨粉/米粉  選其一 2碗  叫了2碗都是瀨粉,大碗,粉身彈滑煙韌,,好爽口,特別清香粉味郊外油菜  1碟  幼身翠綠,爽口脆滑,鮮甜鮮菜香味老火靚湯或冷熱飲品   2杯  叫了一杯凍檸水同一杯凍檸茶,清新香檸檬味,甜度適中另叫雙拼三文治  (雞蛋/餐肉/火腿)  好厚身三文治,包身軟熟,選了雞蛋同火腿,蛋味同火腿味特別鮮香,同樣滑身嫩口多士  (牛油/ 煉奶/花生醬)   選了花生醬味,有厚度,烘得脆身,花生醬滿滿舖在包上,咬一口有另一番花生香味
精選套餐  2人套餐包括
棋子燒鵝  例牌  1碟

單拼燒味例牌  (選1款)  1碟

切雞
白飯/瀨粉/米粉  選其一 2碗

瀨粉
郊外油菜  1碟

幼身翠綠,爽口脆滑,鮮甜鮮菜香味
郊外油菜
老火靚湯或冷熱飲品   2杯

叫了一杯凍檸水同一杯凍檸茶,清新香檸檬味,甜度適中
凍檸水
另叫
雙拼三文治  (雞蛋/餐肉/火腿)

雙拼三文治
多士  (牛油/ 煉奶/花生醬)

多士
2024-03-12
切雞
瀨粉
郊外油菜
凍檸水
雙拼三文治
多士
♡ 香港必食煙燻燒鵝|棋子燒鵝 ♡-近年來棋子燒鵝越開越多分店🥰口碑唔錯~ 佢地主打煙燻燒鵝,自設鵝場,堅持採用5斤四両重的無生養母鵝,皮脆肉嫩~~👍🏻😍今次就嚟到旺角呢邊食燒鵝😌二人套餐好抵食😍‼️ $218 就食到飽飽😋✨💁🏻‍♀️溫馨提示:當日比較晏先到,由於佢哋嘅燒味真係太過受歡迎(因為真係好好食)~ 好多都賣晒。所以建議都係早少少嚟。- ♡ 棋子燒鵝 例牌♡ 燒鵝脾勁勁勁大隻😍👍🏻皮脆有光澤 肥而不膩 我最鍾意就係燒鵝配瀨粉啦鵝脾嘅油分慢慢融入湯粉中味道更加香~ -♡ 叉燒 例牌 ♡ 當日本身想叫肥叉🥲 可惜真係太好賣啦不過都有半肥瘦 佢哋嘅叉燒色澤均勻外層帶少少焦脆香口 肉質柔軟,脂肪比例適中 食極都有種唔夠喉嘅感覺🤣🤣🤣-♡ 郊外油菜 ♡ 油菜份量都唔少~ 好足夠兩個人食🥰-♡ 白飯/瀨粉/米粉 2碗 ♡ 我哋就揀咗白飯同瀨粉各一燒鵝最正都係配瀨粉😛-♡ 飲品 ♡ ✨龍鳳檸樂 ✨龍鳳檸七❥#⇢店鋪資料:棋子燒鵝 (旺角道) (旺角)旺角旺角道34號地舖#
♡ 香港必食煙燻燒鵝|棋子燒鵝 ♡
近年來棋子燒鵝越開越多分店🥰

口碑唔錯~
佢地主打煙燻燒鵝,自設鵝場,
堅持採用5斤四両重的無生養母鵝,
皮脆肉嫩~~👍🏻😍
今次就嚟到旺角呢邊食燒鵝😌

二人套餐好抵食😍‼️ $218 就食到飽飽😋
好多都賣晒。
所以建議都係早少少嚟。
♡ 棋子燒鵝 例牌♡

當日本身想叫肥叉🥲 可惜真係太好賣啦
不過都有半肥瘦
佢哋嘅叉燒色澤均勻
外層帶少少焦脆香口
肉質柔軟,脂肪比例適中
食極都有種唔夠喉嘅感覺🤣🤣🤣

✨龍鳳檸樂
✨龍鳳檸七

#
⇢店鋪資料:
棋子燒鵝 (旺角道) (旺角)
旺角旺角道34號地舖
#

• 燒鵝
  • 叉燒
2024-01-22 714 瀏覽
棋哥旗下燒鵝品牌「棋子燒鵝」🦢,以大眾化嘅價錢都可以食到煙燻燒鵝😻,唔怪得旺角店幾時都圍滿哂人啦。佢哋嘅燒味非中央醃製,仲會落到舖先即場用爐燒🔥,保證你食到最新「燒」嘅燒味~·♡ 一人套餐 HKD$98 (燒鵝+$10)套餐包括👉🏻(細)雙拼燒味例牌(選2款)、郊外油菜🥬、白飯/米粉/瀨粉、老火湯/冷熱飲品,一個人獨享真係fat fat喇🤩。雙拼燒味揀咗燒鵝🦢同燻蹄🐖,燒鵝真係必點!! 皮脆肉嫩又多汁🤤,但又唔會覺得油膩;燒鵝會食到微微煙燻味😙,呢種香氣真係喺棋哥呢度先食得到!而燻蹄都好出色👍🏻,肉同皮之間嘅白色筋位口感軟彈,肉質唔會一pat pat反而好爽口😚,燻蹄本身調咗位,唔洗沾汁都已經夠咸香。·♡ 鹽焗手撕雞 HKD$70(半隻)手撕雞🐓醃得十分入味😋,咸香味道恰到好處,就咁食都唔會覺得太咸,加埋滲上白芝麻,令味道更加突出,好好食🤩!! 雞肉口感鮮嫩,撕開成手指嘅厚度一塊塊,咬開有嚼勁😚,作為小食或用來送飯都好適合,推薦!·♡ 脆皮燒腩仔瀨粉 HKD$50燒腩仔🐖係少少偏肥嗰種,肉同油兩層相間,幾有咬口,加上外皮燒得酥脆😙,食落幾香;但可惜溫度略有點凍了,加熱後盛上會更好
♡ 一人套餐 HKD$98 (燒鵝+$10)

燒鵝會食到微微煙燻味😙,呢種香氣真係喺棋哥呢度先食得到!
♡ 鹽焗手撕雞 HKD$70(半隻)

♡ 脆皮燒腩仔瀨粉 HKD$50

燒腩仔🐖係少少偏肥嗰種,肉同油兩層相間,幾有咬口,加上外皮燒得酥脆😙,食落幾香;但可惜溫度略有點凍了,加熱後盛上會更好呢~
📍棋子燒鵝
旺角道34號地舖
2024-01-06
  • 鹽焗手撕雞
【🥢棋子燒鵝|燒鵝髀與二人餐之爭】棋子燒鵝近年開到成行成市,好多朋友都讚好味,今晚心思思想食燒味,入到去諗咗好耐,原隻燒鵝髀好吸引,定係食個二人餐好呢?最後食咗…....✌🏻二人餐✌🏻🍗燒鵝例牌比心我想像中大碟,皮下脂肪比例好好,唔會成層肥膏,咬入口有好香嘅特色煙燻味,肉質幾嫩滑易咬口,有別其他食入口柴皮到咬唔開。食燒鵝一定要夾酸梅醬,通常都係透明袋仔,味粉咁細包,要慳住點,又唔好意思點勁多。今次有突破性發展,係枱上面有成枝裝嘅酸梅醬俾客人任唧!..🍗燒腩仔例牌傳統燒肉感覺豪邁奔放啲,肉質較粗,味較言。今次食嘅係燒腩仔,就好似溫文爾雅嘅小鮮肉咁,多咗層baby fat ,燒腩仔皮薄但燒得好脆口,點少少芥辣食,好惹味!🍗瀨粉二人餐可以自選飯、瀨粉、米粉,我二話不說就係揀瀨粉,瀨粉滑潺潺,但的確係燒味嘅神隊友,和燒鵝特別夾。🍗油菜燒味多數都係配菜芯,呢度菜芯又幾好食,中和返燒味嘅肉膩感覺。..🍗湯或飲品二人餐可以自選中湯或飲品,我哋就揀咗中湯與凍檸茶,中湯材料好足,仲煲得好夠火喉,凍檸茶可過不失。下次一定要食佢嘅全隻燒鵝髀先得!
【🥢棋子燒鵝|燒鵝髀與二人餐之爭】

最後食咗…..

✌🏻二人餐✌🏻
🍗燒鵝例牌

🍗燒腩仔例牌

🍗瀨粉

🍗油菜

🍗湯或飲品

下次一定要食佢嘅全隻燒鵝髀先得!
2024-01-10
「棋哥燒鵝」品牌旗下的全新品牌「棋子燒鵝」,主打煙燻燒鵝,自設鵝場,絕不是中央醃製,送到店舖仲要即場用爐燒,Kerp住新鮮,即燒即斬即賣,另外更堅持採用5斤四両重的無生養母鵝,皮脆肉嫩,味濃油香,加上大眾化價錢,迅速成為平民天堂,每日更賣300個飯盒,火爆程度超乎你的想象!🔥🔥.店裡提供招牌燒鵝和其他人氣菜,讓人大呼過癮!快來一起品味平民天堂的美味吧!💥.麻辣手撕雞飯 $50 (套餐價熱飲+$7)🌶️辣味太太太過癮啦!手撕雞飯~簡直讓人停不下來!🔥雞肉好嫩好多汁,再配入麻辣醬料再拌勻,簡直是辣控們的必點菜!😋這道麻辣手撕雞飯的口感和味道絕對讓你一試難忘。手撕雞肉鮮嫩,每一口都滿滿的幸福感,辣味和香料完美融合,帶來一股微辣的刺激,但同時又散髮出濃郁的香氣。想食得豐富啲,仲可以額外加鹹蛋($10)添~.一人套餐 $98雙拼燒味,郊外油菜,白飯(可選米粉/瀨粉),冷熱飲品 (可選老火湯).這套餐真是豐盛,不僅包括了雙拼燒味,還有新鮮的郊外油菜和香噴噴米飯。燒鵝和燒腩仔都是店裡的招牌菜,烤得外酥里嫩,絕對是一大亮點!😍.燒鵝(+$10):燒鵝散發著誘人的烤香,皮脆而不過於油膩。每一片鵝肉都保持了

麻辣手撕雞飯 $50 (套餐價熱飲+$7)🌶️

一人套餐 $98
燒鵝(+$10):燒鵝散發著誘人的烤香,皮脆而不過於油膩。每一片鵝肉都保持了豐富的汁水,口感細膩而多汁,讓人在咀嚼時能夠感受到肉質的細緻和獨特的香氣。燒鵝的調味恰到好處,保持了傳統燒鵝的原汁原味,令人回味無窮。

燒腩仔:腩仔的肉質豐潤,層次分明,一層油脂和一層瘦肉相互交錯,營造出豐富的口感。經過熟練的烹調,腩仔的表皮酥脆,內部卻依舊保持著肉汁豐富,咬下去的瞬間,香氣四溢。

口水雞 例牌 $70
口水雞以其爽口的感覺和獨特的調味脫穎而出。雞肉嫩滑入口即化,微辣的味道和香料的加入,刺激味蕾的敏感度。總的來說,口水雞鮮嫩多汁到爆炸,滑爽口感讓人欲罷不能,每一口都讓人停不下來!👌

🚩地址:旺角旺角道34號地舖

2024-05-21 4 瀏覽
想食燒味?我嘅首選係喺位於旺角喧囂市中心嘅「棋子燒鵝」。「棋子燒鵝」以其煙燻燒鵝而聞名遐邇,更自設鵝場,堅持不使用中央醃製的鵝肉,而是選用5斤四兩重的無生養母鵝,確保鵝肉的新鮮與品質。.「棋子燒鵝」嘅製作過程講究,鵝肉送到店舖後,即刻用爐燒烤,保持鵝肉新鮮度。燒烤後嘅鵝肉即刻切碎,可以確保每位顧客都可以品嚐到最佳口感,再加上平民化嘅價格,吸引咗好多食客。.【麻辣手撕雞飯 $50】「棋子燒鵝」嘅招牌菜之一,價格親民。嫩滑嘅雞肉經過麻辣醬嘅醃製,口感彈牙,帶有微辣嘅刺激,搭配香噴噴嘅白飯,令人胃口大開。麻辣同鮮嫩嘅完美結合,令呢道菜成為我最既至愛。小編既食法就是再配搭埋蔥油,真係食一流!再加$7就可以以跟餐價配埋清涼爽口嘅凍檸檬茶,消暑解膩,同麻辣雞飯真係絕配。【棋子燒鵝例牌 $148】而「棋子燒鵝」嘅例牌燒鵝,更加出色。$148嘅價格雖然唔算平,但鵝肉份量十足,配上一碗香噴噴嘅白米飯($12),絕對物超所值。鵝肉經過精心烘烤,外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,油脂豐富但唔膩口。鵝肉嘅香氣同米飯嘅清香相得益彰,再加上一杯熱檸茶($18),每一口都令人感到滿足。

【麻辣手撕雞飯 $50】

【棋子燒鵝例牌 $148】
2024-05-17 4 瀏覽
今晚約左朋友在旺角開餐,經過呢間#棋子燒鵝,因見餐廳掛出嚟嘅食物好正咁,價錢合理大衆化,便進入食番餐飯囉!手撕雞半隻,己蒸熟的雞肉撕成肉絲,再拌入美味的濃汁,好香麻油味,絕對是開胃菜的好選擇。燒鵝下庄,鵝皮香酥,入口充滿鵝油香味,攪到平時唔敢食皮嘅我地,都忍不住要食埋佢😁,鵝髀肉質幼滑,連埋酸梅醬一併食,真係非常美味。叉燒煎蛋飯,叉燒肥瘦適中,肉質有鬆軟蜜味香,將蛋汁伴勻豉油汁一併食,味道好正😊份量都不少, 足夠2人分享。下次經過開會再幫襯👍☺️。

下次經過開會再幫襯👍☺️。
2024-05-17
2024-05-14 22 瀏覽
《棋子燒鵝》位於旺角道行人熙來攘往的大街,有各式各樣的燒味,母親節前後,日日都有人排隊買外賣,因外賣組合非常抵食,買半隻燒鵝加十蚊還有半隻雞,非常吸引。先來兩碗花生眉豆雞腳例湯,絕對真材實料。《燒味雙拼飯:叉燒+油雞》$54半肥瘦的叉燒最正,肉質鮮嫩多汁,入口即化。每一口都帶來了濃郁的叉燒香氣,令人難以抗拒。油雞脾口感鮮嫩,肉質柔嫩,完美地與叉燒相輔相成。搭配在白米飯上,讓人回味無窮。《 原隻燒鵝髀米粉》$105燒鵝脾皮脆肉嫩,肉香撲鼻,每一口都散發著淡淡的五香味道,令人垂涎欲滴。燒鵝配清淡的米粉,相輔相成。《 鹽焗手撕雞半隻》$70手撕雞鹹香味濃,撕成幼條,非常惹味。怪不得客人絡繹不絕啦!

先來兩碗花生眉豆雞腳例湯,絕對真材實料。

《燒味雙拼飯:叉燒+油雞》$54

《 原隻燒鵝髀米粉》$105

《 鹽焗手撕雞半隻》$70
手撕雞鹹香味濃,撕成幼條,非常惹味。
怪不得客人絡繹不絕啦!

2024-05-10 8 瀏覽
棋子燒鵝位於旺角道,是一家平民食堂,提供價格親民的下午茶餐套餐,讓您品嚐到美味的燒鵝瀨粉及飲品。這裡的燒味技藝傳承自粵菜的經典飲食文化,主要以木柴或燃氣為熱源,慢火燒烤出獨特香脆的外皮和多汁的肉質。一上桌的原隻香脆燒鵝立即吸引了我的目光。金黃誘人的鵝皮展現著燒味的精髓,經過慢火燻燒形成的層層細紋,質感豐富。一口咬下,鵝皮即化為香脆絲絲,帶出鵝肉甘甜多汁的原汁原味。肉質綿密細嫩,恰到好處的肥瘦比例讓口感完美平衡,不油膩也不乾柴。每一片鵝肉都保持豐富的汁水,細膩而多汁,令人在咀嚼時能夠感受到肉質的細緻和獨特的香氣。燒鵝的調味恰到好處,保持了傳統燒鵝的原汁原味,令人回味無窮。店內還提供了脆皮燒肉,外皮金黃酥脆,內裡肉質肥瘦適中,多汁細嫩。鹹香濃郁的肉味完美融合,讓人回味無窮。再來一碗上湯瀨粉,粉質滑爽細膩,湯頭清甜不膩,為這頓飽足而高品質的燒味餐飾畫上完美的句號。棋子燒鵝是香港飲食文化中極具代表性的經典,每一口咀嚼都令人回味無窮。在這裡,您可以以僅僅50元的價格,品味到正宗的燒鵝瀨粉以及其他美味的下午茶餐套餐。無論是外皮的酥脆、肉質的細嫩還是湯頭的鮮美,都讓人感受到香港燒味的獨特魅力。

以前要吃燒鵝一定會選擇去深井,但是朋友告訴我這間棋子燒鵝都很好味,今天在旺角逛街時經過順路試試!餐廳食客都多,都要排了15分鐘才到我們,等的時間都有很多人買外賣,很受歡迎2人套餐$218這天我們都餓所以點了2人套餐,燒鵝和燒味各一份都是例牌,份量很多,感覺二至三人都夠吃!這次燒鵝剛好是我最喜歡的下庄,有靚靚的燒鵝肶,外皮燒得很香脆,肉質新鮮,一口下去冒油非常好吃滿足,而且鵝的size也不細隻,雖然只是例牌都件數很多,滿口都是肉,這個價錢來說真的無可挑剔。單拼燒味都是例牌可以選擇叉燒/ 燒腩仔 / 切雞/ 豉油雞 /燻蹄/紅腸,這次點了豉油雞,雞肉份量很多,肉質也不會老,調味適中不會死咸。郊外油菜當天只有菜心,菜都很新鮮。主食可選擇白飯 、瀨粉、米粉,瀨粉必吃!套餐包括老火靚湯或冷熱飲品各一,老火湯是蓮藕湯,很好味!這間店的燒味真的很不錯,難怪一直都有人來買外賣、排隊等堂食!

2人套餐$218

2024-05-01 10 瀏覽
📍 棋子燒鵝 (旺角) Ki'son Roasted Goose (Mong Kok)🌍旺角旺角道34號地舖G/F, 34 Mong Kok Road, Mong Kok📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝斬料師父無停過手,門外唔少客人等候取外賣;場內座無虛席。平靚正燒味店,平時出面食燒腩仔凍飲都要另加錢,呢到都唔洗~叫左2set▸ 一人套餐◂$98包單拼燒味 (棋子燒鵝+$10/燒腩仔/叉燒/切雞/豉油雞/燻蹄 / 紅腸)、 瀨粉/米粉/白飯、 油菜、 飲品/老火靚湯✿ 燒鵝,皮脆肉嫩,一層油脂同一層瘦肉,油香味濃,煙燻味突出!✿ 燒腩仔,肥瘦相間,咬落去完全唔油膩,雖然唔熱但皮依然脆卜卜✿ 叉燒,色澤紅潤誘人,外層略帶焦香,肉質彈牙✿ 燻蹄,豬皮爽口,Q彈口感,幽幽的麻油味

🌍旺角旺角道34號地舖

📝整體評分:8/10

叫左2set▸ 一人套餐◂$98

✿ 叉燒,色澤紅潤誘人,外層略帶焦香,肉質彈牙

✿ 燻蹄,豬皮爽口,Q彈口感,幽幽的麻油味

2024-05-01 14 瀏覽
今日突然好想食燒味放工經過旺角道,見到有兩間燒味餐廳,見未食過呢間棋子燒鵝,入去試一試佢先我哋叫咗個二人套餐,套餐裏面包含1.棋子燒鵝例牌-燒鵝肥瘦適中,油脂分布均勻,識落唔肥膩,個皮亦燒得非常之鬆脆2.燒味例牌(我就要咗燻蹄)-燻蹄平時出面賣好貴,佢呢個餐包埋真心抵,份量好充足,熏蹄夠凍,亦都好咬口3.油菜-油菜唔知點講😂4.飯/湯/飲品-奶茶OK啦,個湯就真係老火湯,幾好飲兩個人食埋單218,呢個價錢食晚飯都真心抵嘅,有燒鵝又燻蹄,贊👍🏻
我哋叫咗個二人套餐,套餐裏面包含
3.油菜-油菜唔知點講😂
4.飯/湯/飲品-奶茶OK啦,個湯就真係老火湯,幾好飲

• 燒鵝二人套餐
2024-04-30 9 瀏覽
今日同朋友去咗旺角食棋子燒鵝, 餐廳主打煙熏燒鵝, 主要用左五斤四両重既無生養母鵝, 自設鵝場, 再係店內用燒爐燒熟原隻燒鵝髀飯超級大隻, 燒鵝髀外皮燒到焦香脆口, 有光澤,帶微微煙燻香味, 肉質鮮嫩, 非常肥美, d 飯粒索哂啲燒鵝油, 味濃油香除左招牌燒鵝, 其他燒味都唔錯一人套餐包括雙拼燒味配飯/粉+郊外油菜同飲品, 超級豐富,叉燒拼燒腩(例牌)燒味全部即叫即斬好新鮮叉燒燒得色澤均勻, 入口有嚼勁及有口感, 燒腩仔調味剛好, 肥瘦適中, 外皮燒得香脆, 肉質柔軟好香口老火靚湯, 係眉豆花生雞腳湯, 好足料
今日同朋友去咗旺角食棋子燒鵝,

原隻燒鵝髀飯

除左招牌燒鵝, 其他燒味都唔錯

一人套餐包括雙拼燒味配飯/粉+郊外油菜同飲品, 超級豐富,

叉燒拼燒腩(例牌)
燒味全部即叫即斬好新鮮
叉燒燒得色澤均勻, 入口有嚼勁及有口感,

老火靚湯, 係眉豆花生雞腳湯, 好足料
2024-04-27 14 瀏覽
燒味店一直是香港飲食文化中不可或缺的一部分,今日又係我同小鮮肉公去食最愛燒味飯的時間。進入燒味店的瞬間,濃郁的燒味香氣便迎面撲來,令人胃口大開。首先,我決定品嚐他們的招牌菜二人套餐。不能錯過就是吃他們的燒鵝。這隻燒鵝外皮金黃酥脆,入口即化,肉質鮮嫩多汁。每一口都充滿了鵝肉的香氣,外皮脆卜卜。絕對是一道令人難以忘懷的美食。接下來,我嘗試了他們的燒肉。這片片燒肉肥瘦適中,外層烤得微焦,內裡肉質鮮嫩多汁。每一口都散發出肉汁的鮮美,而且香脆可口。令人回味無窮。搭配店家特製的燒肉黃芥末。更是讓口感更加豐富,讓人欲罷不能。手撕雞是燒味店中的經典之作,因此我也不能錯過。這道手撕雞皮薄肉嫩,入口即化。肉質鮮嫩多汁,撕起來的細絲更能夠讓調味滲透其中,帶來豐富的口感和飽滿的味道。而且可以叫細細份過下口癮~抵食。最後,我品嚐了他們的翠綠菜心。保持了蔬菜的綠色和脆爽口感。它並不需要太多的調味料,主打都市人健康🙈🙈🙈大家食燒味嘅時候記住都加碟菜如果你是燒味愛好者,絕對不能錯過這家店的美食。我強烈推薦你品嚐他們的燒鵝、燒肉、手撕雞

2024-04-26 11 瀏覽
棋子燒鵝地址:旺角道34號地舖人氣高企的燒鵝店!!呢間棋哥燒鵝平時揸車經過都見到大排長龍,成日都好想食!今次終於俾我有機會過黎試吓佢馳名已久既燒鵝!!如果要堂食,要等半個鐘以上,所以我決定一於外賣😊😍不過等外賣,都要等一段時間,因為都多人叫外賣😋但好東西是值得等待既!我就叫咗半隻燒鵝返去加餸😋半隻燒鵝 $250棋哥燒鵝的燒鵝絕對是燒鵝界的佼佼者。外皮金黃酥脆,入口即化,散發著誘人的香氣。肉質鮮嫩多汁,帶著濃郁的燒烤香味,每一口都覺得好正!而且大大份,每舊肉既鵝皮同鵝肉都分佈得好靚,真係唔知佢如何做到!鵝皮脆而不膩,細膩的口感令人陶醉。搭配著鵝肉的豐富油脂,口感更加豐潤。此外,燒鵝的烤製技巧獨到,肉質細緻均勻,口感極佳。無論是外觀還是口感,棋哥燒鵝都非常出色😋真係絕對值得試一試,真心推介!
地址:旺角道34號地舖

半隻燒鵝 $250