6天前 0 瀏覽
超近荔枝角站👍🏻 台日料理 🐶🍱麗新商業中心成為左寵物友善既商場今次就去左入面既「梓沐村」🍱分開一邊寵物友善區域🐶❤️午餐既自選組合 🍱自由配搭款式同主食份量👍🏻👅👅招牌腐乳鹽酥雞厚肉 最緊要係夠脆呀腐乳味唔算好濃 唔會好搶 👅馬鈴薯燉牛肉牛肉正常 但想講薯仔好入味! 煮得好夠淋🤝🏻我最中意呢款❣️👅秘製蕃茄牛腩呢款就係老公最愛😂蕃茄醬汁偏濃郁好岩送飯🍚🍚👅鹽燒鯖魚外皮香脆 正常水平👅台式麻婆豆腐另一個撈飯之選 小小辣👅日式醬油蛋拌飯(日本無菌蛋🥚)加左蛋 係溏心feel 比較傑身既蛋黃推薦大家加左正好多🍚🍳總括黎講 呢到寵物友善 加上免收加一 附近放lunch既打工仔同埋如果有狗狗主人去完d2 place都可以黎試下 多個選擇😆
超近荔枝角站👍🏻 台日料理 🐶🍱

👅鹽燒鯖魚
外皮香脆 正常水平

👅台式麻婆豆腐
另一個撈飯之選 小小辣

👅日式醬油蛋拌飯(日本無菌蛋🥚)
加左蛋 係溏心feel 比較傑身既蛋黃
推薦大家加左正好多🍚🍳

總括黎講 呢到寵物友善 加上免收加一
附近放lunch既打工仔
同埋如果有狗狗主人去完d2 place
都可以黎試下 多個選擇😆

我食咗大食之選$88呢樣加錢,嗰樣加錢,埋單我食咗$126相比之下,隔籬間cafe都係60-70蚊一個set,仲可以同動物玩。呢間性價比不高。我對貌似精緻、小家璧玉型餐廳,毫無抵抗力。餐廳位置闊落,裝修明亮簡潔,木托盤、餐具精美。點知食物令人失望。古早味坑肉肥豬肉嚟,睇圖知道被坑的肉應該係我,食落極之咸,由肉的顏色同結構睇黎,不太新鮮,有一刻諗佢係咪預製菜黎呢個餸仲係加錢先有,好後悔腐乳鹽酥雞招牌嚟,硬到冇朋友,咬到牙肉都痛,有腐乳味,但不是好味。昆布鰹魚湯,清清哋,OK馬鈴薯墩牛肉用的是肥牛片黎,乾鞋但味道不算差。輕芝士奶蓋綠茶,可以,芝士小咸剛剛好。服務入座無引領,無提用QR code落單,冇餐牌親眼看到隔離枱的女士,坐低後無人招待,不夠3分鐘起身離開了收盤快速,但有啲古怪的執著例如有鄰座兩位女士,其中一位想要牙簽,店員唔俾,叫女士share同伴的,因為入面有兩枝。總結性價比低,味道不佳。浪費了餐廳的佈置同配套。店員多、年輕有幹勁,但差啲培訓。

我食咗大食之選$88
呢樣加錢,嗰樣加錢,埋單我食咗$126
呢間性價比不高。

我對貌似精緻、小家璧玉型餐廳,毫無抵抗力。

餐廳位置闊落,裝修明亮簡潔,
木托盤、餐具精美。
點知食物令人失望。

古早味坑肉

肥豬肉嚟,睇圖知道被坑的肉應該係我,食落極之咸,

由肉的顏色同結構睇黎,不太新鮮,
有一刻諗佢係咪預製菜黎
呢個餸仲係加錢先有,
好後悔

腐乳鹽酥雞

招牌嚟,硬到冇朋友,
咬到牙肉都痛,
有腐乳味,但不是好味。

昆布鰹魚湯,清清哋,OK

馬鈴薯墩牛肉
用的是肥牛片黎,乾鞋但味道不算差。
輕芝士奶蓋綠茶,可以,芝士小咸剛剛好。

入座無引領,無提用QR code落單,冇餐牌

親眼看到隔離枱的女士,坐低後無人招待,不夠3分鐘起身離開了

收盤快速,但有啲古怪的執著

例如有鄰座兩位女士,其中一位想要牙簽,

店員唔俾,叫女士share同伴的,因為入面有兩枝。

總結

性價比低,味道不佳。浪費了餐廳的佈置同配套。

店員多、年輕有幹勁,但差啲培訓。

2024-09-08 0 瀏覽
今天去了荔枝角麗新商業中心一間寵物友善餐廳叫梓沐村,見到好多主人帶狗狗坐係度,好温馨😛主食3款$88馬鈴薯燉牛肉🥔🥩牛肉鮮嫩,馬鈴薯軟腍,湯汁濃郁,牛肉和馬铃薯的味道交融在一起,帶有蘿蔔的甜香,十分美味😋比目魚西京燒🐟 +$20比目魚色澤金黄、表面微微焦脆,魚肉鲜嫩多汁酥炸花枝丸🍡$12酥炸花枝丸炸至香脆可口,咬落好彈牙😋日本珍珠米🍚日本珍珠煮得好軟熟Q彈輕芝士岩鹽奶蓋綠荼🥤$18绿茶的清新與芳香,加上奶盖的軟滑和淡淡的甜味,口感豐富😙招牌腐乳鹽酥鷄🐔嫩滑的鷄肉與腐乳结合,外皮金黄酥脆,内里却保持鷄肉的鲜嫩多汁😁廉蟹肉餅🦀蟹肉餅酥脆,咬下去能感受到细腻的蟹肉和奶油的香濃😚鹽燒鯖魚🐟鲜香的鱼肉與鹽的咸味结合,口感滑嫩而富有嚼勁😛古早味坑肉🐷+$8坑肉口感嫩滑,入口即化,湯汁濃郁😛日式胡麻豆腐 +$10豆腐滑嫩與胡麻的香濃相结合😗日式醬油蛋拌飯🥚🍚 +$12米飯香軟,醬油的咸味與蛋的滑腻相得益彰😛古早冬瓜菜🥤+$8口感清爽,有淡淡冬瓜香味😬

主食3款$88

馬鈴薯燉牛肉🥔🥩

比目魚西京燒🐟 +$20
比目魚色澤金黄、表面微微焦脆,魚肉鲜嫩多汁

酥炸花枝丸🍡$12
酥炸花枝丸炸至香脆可口,咬落好彈牙😋

日本珍珠米🍚
日本珍珠煮得好軟熟Q彈

輕芝士岩鹽奶蓋綠荼🥤$18
绿茶的清新與芳香,加上奶盖的軟滑和淡淡的甜味,口感豐富😙

招牌腐乳鹽酥鷄🐔

廉蟹肉餅🦀
蟹肉餅酥脆,咬下去能感受到细腻的蟹肉和奶油的香濃😚

鹽燒鯖魚🐟
鲜香的鱼肉與鹽的咸味结合,口感滑嫩而富有嚼勁😛

古早味坑肉🐷+$8
坑肉口感嫩滑,入口即化,湯汁濃郁😛

日式胡麻豆腐 +$10
豆腐滑嫩與胡麻的香濃相结合😗

日式醬油蛋拌飯🥚🍚 +$12
米飯香軟,醬油的咸味與蛋的滑腻相得益彰😛

古早冬瓜菜🥤+$8
口感清爽,有淡淡冬瓜香味😬
😺🐶 是日同埋朋友的狗狗黎荔枝角呢間寵物友善食店餐廳風格都幾溫馨😺😺可以同可愛既狗狗一齊外出食飯😍開心套餐有兩餸/三餸選擇,亦有冷盤可揀!同朋友一齊可以叫兩個套餐share 食,可以試晒唔同菜式😂招牌腐乳鹽酥雞外跪內軟既鹹香炸雞,啲雞肉都好鬆軟!而且份量都適中,香口之選😉忌廉蟹肉餅 炸得金黃香脆既外殼,咬落去有輕軟忌廉蟹肉流出,很creamy鰹魚涼拌茄子冰涼的冷盤,鰹魚汁茄子,清淡的味道,冰冰涼涼!很適合炎炎夏日食用秘製蕃茄牛腩濃烈蕃茄調味汁很帶點紅蘿蔔香,跟牛腩很搭,牛腩炆得好入味好夠淋(大推古早味坑肉很胖胖的一道菜!肉質口感較煙靭,肥肉很香😂 介意肥肉者慎用😎比目魚西京燒醬汁煮過的比目魚味道肉質香甜,魚肉很滑!日式醬油蛋拌飯醬油蛋鹹鹹蛋黃香加日本米飯吃起來很開胃~醬油漬的日本無菌蛋生蛋黃,吃起來安心又安全😍爆打香水檸檬茶估唔到呢到都有香水檸檬茶🤩見到即點~檸檬味爆香👀唔加糖會少少澀 但我可以😉招牌茉莉奶白茉莉奶茶,少甜,口味較清淡整體食物質素不錯👍🏻 台+日式口味,都好岩食!唔想食飯食下小食都唔錯
😺🐶 是日同埋朋友的狗狗黎荔枝角呢間寵物友善食店
餐廳風格都幾溫馨😺😺
可以同可愛既狗狗一齊外出食飯😍開心
套餐有兩餸/三餸選擇,亦有冷盤可揀!
同朋友一齊可以叫兩個套餐share 食,可以試晒唔同菜式😂

招牌腐乳鹽酥雞
外跪內軟既鹹香炸雞,啲雞肉都好鬆軟!
而且份量都適中,香口之選😉

鰹魚涼拌茄子

秘製蕃茄牛腩

比目魚西京燒
醬汁煮過的比目魚味道肉質香甜,魚肉很滑!

日式醬油蛋拌飯

爆打香水檸檬茶
估唔到呢到都有香水檸檬茶🤩見到即點~
檸檬味爆香👀唔加糖會少少澀 但我可以😉

招牌茉莉奶白
茉莉奶茶,少甜,口味較清淡

1960 瀏覽
梓沐村荔枝角長沙灣道680號麗新商業中心1樓105A-B號舖經開長沙灣,老友推介台灣特色菜,環境舒適款式多,入去嘆下先。😸為食之選😋招牌腐乳鹽酥雞外層香脆,調味恰到好處,鹹度適中,好味道!😽古早味坑肉口感煙韌,肉和脂肪的比例剛剛好,肉汁豐富,推薦!😍日式胡麻豆腐豆腐又香又滑,胡麻醬好開胃。😀讚岐手打醬油烏冬烏冬煙韌爽滑,醬油湯底清甜。😁桂圓紅棗百寶茶養生之選,飲完好舒暢。😉大食之選🤤秘製番茄牛腩牛腩肉汁豐富,味道濃郁,酸酸甜甜的秘製番茄醬汁,好惹味,送飯一流。😻比目魚西京燒大廚即叫即製,比目魚新鮮嫩滑,沙律醬提升層次。😚日式和風沙律沙律新鮮,醬汁開胃,加埋檸檬汁效果更佳。😄鰹魚花涼拌茄子夏天食一流,湯底鰹魚味濃,茄子吸收了湯底的精華,好正!😸日式醬油蛋拌飯餐廳用日本無菌蛋,飯底煙韌。😺菊花決明子茶清熱解毒,啱曬成日捱夜嘅我。☺梓沐村 環境舒適,食材新鮮,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
梓沐村

荔枝角長沙灣道680號
麗新商業中心1樓105A-B號舖

為食之選😋

招牌腐乳鹽酥雞

外層香脆,調味恰到好處,鹹度適中,好味道!😽

古早味坑肉

口感煙韌,肉和脂肪的比例剛剛好,肉汁豐富,推薦!😍

日式胡麻豆腐

豆腐又香又滑,胡麻醬好開胃。😀

讚岐手打醬油烏冬

烏冬煙韌爽滑,醬油湯底清甜。😁

桂圓紅棗百寶茶

養生之選,飲完好舒暢。😉

大食之選🤤

秘製番茄牛腩

比目魚西京燒

大廚即叫即製,比目魚新鮮嫩滑,沙律醬提升層次。😚

日式和風沙律

沙律新鮮,醬汁開胃,加埋檸檬汁效果更佳。😄

鰹魚花涼拌茄子

夏天食一流,湯底鰹魚味濃,茄子吸收了湯底的精華,好正!😸

日式醬油蛋拌飯

餐廳用日本無菌蛋,飯底煙韌。😺

菊花決明子茶

清熱解毒,啱曬成日捱夜嘅我。☺

2024-07-31
2024-08-01 344 瀏覽
在附近工廈studio上完課,搜搜開飯,正好去就腳麗新商場覓食。商場上有電梯落是樓梯或有些不便,但商場內的日系裝修好醒神,而且一站式有齊寵物店、動物診所、寵物友善食肆十分方便。揀咗呢間日台式店醫肚,到店時已下午茶時段,所以人流不多正好靜靜吃個餐,手機自助順暢落單,不用多招呼,人手一人一個自選餐,份量足,醬油蛋黃軟糯咸淡適中撈飯一流👍🏻。最愛「招牌腐乳鹽酥雞」,輕淡腐乳帶出鹽酥香脆,雞肉保持滑溜,吃了一件又一件,連朋友那碟也不放過。「古早味坑肉」肥瘦相間甜豉油味滲滿,朋友點的「清爽菠蘿梳打」味道清新,但我更愛「輕芝士岩鹽奶蓋綠茶」,輕芝士層很厚,襯綠茶有種醇滑感😋。
大食之選(自選三款)
為食之選(自選兩款)加冷盤
清爽菠蘿梳打加仙草
輕芝士岩鹽奶蓋綠茶凍加寒天晶球
2024-07-29
大食之選(自選三款)
為食之選(自選兩款)加冷盤
清爽菠蘿梳打加仙草
輕芝士岩鹽奶蓋綠茶凍加寒天晶球
2024-07-31 296 瀏覽
我同老公都好鍾意四週圍去唔同嘅地方試新餐廳 長沙灣呢區我哋比較陌生 附近好多工廠區 真係好少嚟今日特登上嚟呢一間寵物友善餐廳 真係好有驚喜 商場好新淨 主打寵物友善 啱曬我同老公 鍾意貓貓狗狗 商場好新淨 好乾淨 地鐵站 好方便 為食之選 (自選兩款主菜 加冷盤)⭐️日式麻湖豆腐主菜⭐️馬鈴薯燉牛肉 薯仔好淋 好好送飯 牛肉好鮮甜 非常開胃 ⭐️鹽燒鯖魚亦都係我個人至愛 皮好香 食魚健康又好易送飯 好開胃 ⭐️日本珍珠米配上黑芝麻 非常健康 飲品 都真係好有驚喜有我近期最愛嘅 ⭐️爆打香水檸檬茶 加18蚊就飲到 大食之選 (自選三款主菜)⭐️招牌腐乳鹽酥雞 份量有好多 雞肉淡淡肉 非常滿足⭐️秘製蕃茄牛腩 牛肉味好濃鬱 個醬好好餸飯 ⭐️比目西京燒非常之有驚喜 魚肉好滑流 好香 呢一餐我覺得好健康 好有幸福嘅感覺 鍾意佢嘅idea 寵物友善見 好歡迎啲狗狗 呢度畀人感覺好放鬆 嘢食好好食 令我非常回味🩷

為食之選 (自選兩款主菜 加冷盤)
⭐️日式麻湖豆腐

亦都係我個人至愛 皮好香 食魚健康又好易送飯 好開胃

⭐️日本珍珠米配上黑芝麻 非常健康

飲品 都真係好有驚喜有我近期最愛嘅
⭐️爆打香水檸檬茶 加18蚊就飲到

大食之選 (自選三款主菜)
⭐️招牌腐乳鹽酥雞 份量有好多 雞肉淡淡肉 非常滿足

⭐️秘製蕃茄牛腩
牛肉味好濃鬱 個醬好好餸飯

⭐️比目西京燒
非常之有驚喜 魚肉好滑流 好香

2024-07-30 249 瀏覽
為食之選😋兩款主食 + 一款冷盤主食好多選擇,我嘅選擇困難症又出現了😆今次試左招牌腐乳鹽酥雞,好大件呀⋯⋯啖啖肉,加左腐乳更加之惹味。古早味坑肉,一層肥肉一層瘦肉,唔講得笑超好味。秘製蕃茄牛腩,煮得好林身入口即溶。鹽燒鯖魚,份量都大條一d都腥。冷盤有四款選擇,我點左鰹魚花涼拌茄子,清清甜甜好開胃。日式胡麻豆腐,唔使多講小食必備的。重點講一講個日式醬油蛋拌飯,只係隻蛋已經可以撈一碗飯,正到不得了。飲品有輕芝士岩鹽奶蓋綠茶🥤我仲加左爆爆珠,個奶蓋好好飲呀⋯⋯蜂蜜柚子梳打,清甜解渴,十個正。款款一小碟可以食多幾款,好唔錯嘅選擇,樣樣食到好滿足😌
為食之選😋

兩款主食 + 一款冷盤

款款一小碟可以食多幾款,好唔錯嘅選擇,樣樣食到好滿足😌
Haven’t seen each other for half a year and she asked me to save the date! Congrats! This spacious restaurant one stair above the MCL cinema cater to both customers and pets. Saw some big and small doggies dining along, such a “pawfect” time to spend. We both tried the 2-course Japanese/ Korean-inspired dinner set, which included a bowl of rice, pickled cucumber in kimchi juice, and seaweed soup with mini clams. My pick was deep fried chicken and beef stew with potatoes and carrots. Tasted healt

足食之選

My pick was deep fried chicken and beef stew with potatoes and carrots. Tasted healthy and delicious, cos the portion of vegetables was proper!

馬鈴薯燉牛肉

She chose the mackerel fish and more dishes of vegetables like Chinese cabbages. Even healthier!

Food for pets was also available on the menu, so your furry friends won’t leave hungry.

2024-07-26 141 瀏覽
👬荔枝角食台灣野 見呢間樣樣細細份 乜都有🤩 同朋友分享啱啱好我揀左可樂餅 慢煮🐔雞胸 紅燒🐷肉 配豉油蛋黃🍚 可樂餅炸得香脆 熱辣辣♨️ 慢煮雞胸夠晒蛋白質 煮嘅時間恰當 唔會又乾又老 🐷肉煮得好腍 入味💯 一層肥一層瘦🤭 口感十足朋友揀左南乳鹽酥雞🐔 🐠 麻醬豆腐 炸雞🍗有驚喜🤩 重南乳味 香脆 肉質嫩口 保留雞油 魚就正常發揮啦 豆腐滑 一唔小心會夾爛曬🤭 每個餐都有湯 飯 飲品 另外餐牌有接近15款小食 叫多幾個朋友嚟一次過嗌晒佢 全部都可以試啦

2024-07-17 244 瀏覽
大食可以3餸!份量幾好!係壽司郎上面個層 個到都有好幾間餐廳Menu最平$68兩個餸$78兩個餸+一個冷盤$88三個餸 另外都有烏冬飯 選擇都幾多👍🏼水就自助 同埋冇加一!叫左兩個$68本身套餐已經包左漬物、湯同飯漬物係醃青瓜 湯係鹽味蛤蜊湯 幾好飲我哋total四個餸 揀左👇🏼1️⃣ 慢煮雞胸有好多塊😯整得唔鞋不過味道上就dry左d所以一定要沾甜豉油 沾左都唔錯2️⃣ 鹽燒鯖魚正常鯖魚 燒得都香 唔會太咸👍🏼3️⃣ 招牌腐乳鹽酥雞炸得幾香脆 不過就唔係好食到腐乳味似唐揚炸雞 都好食嘅4️⃣ 馬鈴薯燉牛肉呢個反而覺得最唔好食個牛肉有點羶味 同埋整體都冇咩味有2件薯仔、蘿蔔同西蘭花麻麻地☹️整體性價比都高 賣相都唔錯 都推介😎

大食可以3餸!份量幾好!
壽司郎上面個層 個到都有好幾間餐廳
Menu最平$68兩個餸
$78兩個餸+一個冷盤
$88三個餸 另外都有烏冬飯 選擇都幾多👍🏼
水就自助 同埋冇加一!

叫左兩個$68
本身套餐已經包左漬物、湯同飯

漬物係醃青瓜 湯係鹽味蛤蜊湯 幾好飲

有2件薯仔、蘿蔔同西蘭花
麻麻地☹️

整體性價比都高 賣相都唔錯 都推介😎
2024-07-15 211 瀏覽
我和朋友各自嗌左一個套餐。套餐包漬物、湯(鹽味蛤蜊湯)和飯。❤️為食之選(自選兩款主食) +一款冷盤招牌腐乳鹽酥雞台式麻婆豆腐鹽酥雞十分香脆肉嫩。台式麻婆豆腐微辣,豆腐口感滑溜~😚冷盤:鰹魚花涼拌茄子🍆夏日炎炎食涼拌茄子超解暑!還有鰹魚為茄子加上甜味👍🏻。加$8嗌左杯熱桂圓紅棗八寶茶。內有紅棗、玫瑰花🌹、杞子、菊花和桂圓,喝下去感覺恬適~🥰❤️大食之選(自選三款主食)馬鈴薯燉牛肉薯仔口感粉嫩。除左薯仔重有爽脆西蘭花🥦和紅蘿蔔🥕。牛肉有肉嘅甜味。鹽燒鯖魚是我的至愛😍,幾大條。旁邊重有檸角,唧埋檸檬汁落去令魚更鮮甜美味~😋忌廉蟹肉餅炸得金黃香脆😍,落左忌廉口感creamy~😋加$22嗌杯蜂蜜柚子梳打。有大量柚子蜜,邊食邊飲,正😄!
我和朋友各自嗌左一個套餐。套餐包漬物、湯(鹽味蛤蜊湯)
和飯。

❤️為食之選(自選兩款主食) +一款冷盤
台式麻婆豆腐

鹽酥雞十分香脆肉嫩。

台式麻婆豆腐微辣,豆腐口感滑溜~😚

冷盤:鰹魚花涼拌茄子🍆
夏日炎炎食涼拌茄子超解暑!還有鰹魚為茄子加上甜味👍🏻。

加$8嗌左杯熱桂圓紅棗八寶茶。
內有紅棗、玫瑰花🌹、杞子、菊花和桂圓,喝下去感覺恬適~🥰

❤️大食之選(自選三款主食)

忌廉蟹肉餅
炸得金黃香脆😍,落左忌廉口感creamy~😋

加$22嗌杯蜂蜜柚子梳打。有大量柚子蜜,邊食邊飲,正😄!
2024-07-14 204 瀏覽
今日去長沙灣麗新商業中心睇戲🎬發現1樓有間「梓沐村 Catalpa」日台式餐廳,價格都親民…$68蚊可以自選兩款主食或$88可以自選三款主食⋯⋯我揀咗招牌腐乳鹽酥雞,西京燒比目魚目和鹽燒鯖魚配日式醬油蛋拌飯 …. 估唔到份量都不少🤭鯖魚大大條,燒得皮脆肉嫩…比鹽酥雞都唔會乾爭爭👍朋友揀咗馬鈴薯燉牛肉,上湯燉菜和忌廉蟹肉餅….蟹肉餅熱辣辣,好好味🤭上湯燉菜也不差….. 飲品爆打香水檸檬茶…..都唔錯!

2024-07-13 144 瀏覽
好味 #晚餐 分享 ~ 台日料理餐廳以木色設計,開洋舒服感覺又可以帶埋心愛寵物一齊來以QR Code 下單,好方便叫了兩個餐,分別係為食之選及大食之選~為食之選(主食兩款加冷盤一款)$78主食1)招牌腐乳鹽酥雞雞件好大舊,有4件,酥口好味2)秘製蕃茄牛腩(+8元)牛腩入味酸甜好味,濃汁撈飯好正~冷盤. 鰹魚花涼拌茄子清凉用胃~飯. 日本醬油蛋拌飯(日本無菌蛋使用)+$12~飲品. 清爽菠蘿梳打(套餐+22 )粒粒菠蘿,叫了少糖,酸酸甜甜,好清爽~大食之選(主食三款$88)主食1)西京燒比目魚(+$20)比目魚大件,少許微焦,不熱氣,點埋沙律醬仲正2)古早味坑肉(+$8)五花腩炆到好淋入味3)忌廉蟹肉餅熟辣辣即食好正,外脆,入面蟹肉好碎好creamy~飯.日本珍珠米~飲品.百香果梳打(套餐+22)無加一258/2 人梓沐村荔枝角長沙灣道680號麗新商業中心一樓105 A至B號舖

好味 #晚餐 分享 ~ 台日料理

餐廳以木色設計,開洋舒服感覺
又可以帶埋心愛寵物一齊來
以QR Code 下單,好方便
叫了兩個餐,分別係為食之選及大食之選

~為食之選(主食兩款加冷盤一款)$78

主食
1)招牌腐乳鹽酥雞
雞件好大舊,有4件,酥口好味
2)秘製蕃茄牛腩(+8元)
牛腩入味酸甜好味,濃汁撈飯好正
~冷盤. 鰹魚花涼拌茄子
清凉用胃
~飯. 日本醬油蛋拌飯(日本無菌蛋使用)+$12
~飲品. 清爽菠蘿梳打(套餐+22 )
粒粒菠蘿,叫了少糖,酸酸甜甜,好清爽

~大食之選(主食三款$88)
主食
1)西京燒比目魚(+$20)
比目魚大件,少許微焦,不熱氣,點埋沙律醬仲正
2)古早味坑肉(+$8)
五花腩炆到好淋入味
3)忌廉蟹肉餅
熟辣辣即食好正,外脆,入面蟹肉好碎好creamy
~飯.日本珍珠米
~飲品.百香果梳打(套餐+22)

無加一
258/2 人
梓沐村
荔枝角長沙灣道680號麗新商業中心一樓105 A至B號舖

2024-07-10 195 瀏覽
因為成日去開MCL睇戲,發現開左呢間新餐廳,主打日系台式料理,咁就一於試試~因為都平日差唔多夜晚9點先去,人就唔算多,餐牌選擇都好多~今次叫左足食之選(自選兩款主食)$68-招牌腐乳 #鹽酥雞- #鹽燒鯖魚-日式醬油蛋拌飯(日本無箘蛋使用)+$12-百香果梳打 +$22鹽酥雞嗰份量都足夠嘅,可惜雞肉炸得有少少乾;鯖魚方面就煎得啱啱好,入味嘅;醬油蛋拌飯睇都知道好食味,但個蛋唔算流心,拌埋醬油真係白飯小偷!百香果梳打都調得唔錯,唔會酸都唔會特別甜,凍凍地好爽!為食之選(主食2款+1款冷盤)$78- #忌廉蟹肉餅-古早味坑肉 +$8-日式胡麻豆腐-輕芝士岩鹽 #奶蓋綠茶 +$18#忌廉蟹肉餅 炸得好香脆,蟹餅唔會比忌廉味覆蓋;古早味坑肉應該就係滷水五花腩,滷得好入味,但係真係有少少高熱量;日式和麻豆腐份量好大,我個人好喜歡呢一款冷盤,凍凍地好開胃;岩鹽綠茶有超厚,超濃郁嘅奶蓋配上清淡嘅綠茶,奶蓋比較creamy,飯後甜品一流。餐廳其實都除咗飯之外有烏冬揀,如果唔想加錢嘅話其實都有白飯揀!另外如果覺得都係唔夠食嘅話,都會仲有另外一個選擇係可以嗌三個主食。餐廳仲有好多小食、甜品同飲品揀,無論一
日式醬油蛋拌飯(日本無箘蛋使用)

鹽燒鯖魚

今次叫左
足食之選(自選兩款主食)$68
-招牌腐乳 #鹽酥雞
- #鹽燒鯖魚
-日式醬油蛋拌飯(日本無箘蛋使用)+$12
-百香果梳打 +$22

味,但個蛋唔算流心,拌埋醬油真係白飯小偷!
百香果梳打都調得唔錯,唔會酸都唔會特別甜,凍凍地好爽!

為食之選(主食2款+1款冷盤)$78
- #忌廉蟹肉餅
-古早味坑肉 +$8
-日式胡麻豆腐
-輕芝士岩鹽 #奶蓋綠茶 +$18

餐廳其實都除咗飯之外有烏冬揀,如果唔想加錢嘅話其實都有白飯揀!另外如果覺得都係唔夠食嘅話,都會仲有另外一個選擇係可以嗌三個主食。餐廳仲有好多小食、甜品同飲品揀,無論一家大細黎定同朋友黎食飯都好多選擇~😍
2024-07-08
日式醬油蛋拌飯(日本無箘蛋使用)
鹽燒鯖魚