2024-05-06 64 瀏覽
🇭🇰梅窩麻糬王·呢間我已經買過好多次啦 食過咁多間都係最鍾意佢個質地 而且因為佢而家開咗好多間分店 好輕鬆經過就可以買到😈·原味$25/6個 l 朱古力味$35/6個不過可能因為佢依家去流無咁快 佢即買凍咗冇咁好食 一定要返屋企焗返熱先會出面脆 入邊煙靭😍今次試咗佢朱古力味 朱古力味超濃 而且入面仲有啲朱古力粒 焗完之後微微溶化 好好食🍫原味就同之前一樣都係好香芝麻味同蛋味 超香🥚🤤·#rbyeat#rbybakery #rby北角 #rby炮台山 #rby灣仔 #rby筲箕灣 ·📍北角電氣道302號地舖📍灣仔灣仔道110號地舖📍筲箕灣東大街76A號地下B1號舖📍長沙灣元州街334號南廬大廈地下5號舖📍荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A5C號舖
🇭🇰梅窩麻糬王

📍筲箕灣東大街76A號地下B1號舖
📍長沙灣元州街334號南廬大廈地下5號舖
朱古力
2024-03-28 215 瀏覽
近期周街開咗好多間賣麻糬波波嘅店舖🤓,呢間梅窩麻糬王就係其中一間,而且開咗好多間分店,呢日經過油麻地好景,竟然都開咗間,仲要唔使排隊🤪,咁梗係要買番兩袋啦,麻糬有原味、朱古力味、紫菜肉鬆味同雙重芝士味,除左原味$25/6粒,其他都係$35/6粒😆❣️朱古力味麻糬波波$35/6粒呢間麻糬波波嘅特色就係比起其他店舖做得更加煙煙韌韌,特別推介朱古力味,味道濃郁,好似食咗成排朱古力咁🍫❣️雙重芝士味麻糬波波$35/6粒芝士味香濃🧀,如果再焗返嚟食會更加好味,凍食芝士味冇咁出🤓🏦是次消費總額 $70👅好味度:8.5(10分滿分)呢間麻糬王十分推介,首推朱古力味麻糬波波,其次芝士同紫菜肉鬆都好味,好景呢間梅窩麻糬王反而比較少人排隊,所以經過成日都會買到,有時新鮮出爐熱辣辣,$35仲可以揀2隻口味,推介👍🏻

❣️朱古力味麻糬波波$35/6粒

❣️雙重芝士味麻糬波波$35/6粒
芝士味香濃🧀,如果再焗返嚟食會更加好味,凍食芝士味冇咁出🤓

🏦是次消費總額 $70

👅好味度:8.5(10分滿分)
  • 朱古力味
2024-02-22 333 瀏覽
作為麻糬控,真係會好想試哂唔同店鋪嘅麻糬波波!呢間梅窩麻糬王近年好出名,仲越開越多間分店,今次嚟到北角呢間分店,離遠行緊去都聞到香噴噴嘅味道,忍唔住買返包試下~雙重芝士麻糬(6粒)💰HK$35口感煙煙韌韌,芝士味濃郁,一咬開就發現中間充滿住芝士,好味又邪惡,令人忍唔住想一次過食哂6粒~下次經過會再試埋其他口味,款款好特別好吸引~

雙重芝士麻糬(6粒)💰HK$35

下次經過會再試埋其他口味,款款好特別好吸引~

2024-01-16
5 分鐘 (外賣自取)
$35 (其他)
2023-10-07 948 瀏覽
唔知有冇人同我一樣,由細到大都好鍾意食麻糬波波😍煙煙韌韌,而且有好多唔同嘅味道選擇,的確係好多小朋友嘅至愛☺️梅窩麻糬王最出名嘅一定係佢煙靭嘅質地,的確佢比起坊間普通麵包店嘅麻糬波波係真係唔錯!仲有好多味道選擇添😋我自己就最鍾意佢嘅朱古力味,濃郁得來又不失煙人嘅口感。另外原味嘅麻糬波波都唔錯㗎 !當然最有驚喜嘅就係佢嘅芝士味,我一直都覺得香濃嘅芝士味配埋煙煙韌韌嘅麻糬波波口感真係好夾,經過嘅朋友仔不妨可以買一包試吓😋

2023-09-19 680 瀏覽
不嬲都好鍾意食麻糬波波估唔到而家麻糬波波,已經進化到,可以入邊有唔同嘅餡料!傳統嘅芝士,朱古力,都唔算新奇呢個梅窩麻糬王主打每日唔同時段,都會有新鮮出爐嘅麻糬波波而且之前經過佢哋舖頭出邊,都成日見到大排長龍。而且佢哋嘅餡料竟然係超級邪惡嘅肉鬆紫菜味,一咬落去鹹香味好濃郁,而且同麻糬波波嘅外皮好夾,令人忍唔住一口接一口。睇咗之前啲食評都投訴話入邊比較油膩但係我個人就覺得可以接受唯一要注意嘅,就係麻糬波波一隔夜,就會變硬,唔好食!所以記得要新鮮食啊!
不嬲都好鍾意食麻糬波波

估唔到而家麻糬波波,已經進化到,可以入邊有唔同嘅餡料!

傳統嘅芝士,朱古力,都唔算新奇

呢個梅窩麻糬王

主打每日唔同時段,都會有新鮮出爐嘅麻糬波波
而且之前經過佢哋舖頭出邊,都成日見到大排長龍。

睇咗之前啲食評都投訴話入邊比較油膩
但係我個人就覺得可以接受

我每次跨區去睇牙醫都會順便買黎食,好欣賞佢哋用心去做,又會逐個提醒麻糬波波仲係暖,要過多一陣先封口,因為真係會影響口感!可能我特別鍾意佢外脆內軟口感,好啱我食,有啲人唔中意偏硬身口感,但我好中意,反而長沙灣分店上次試過,成粒都軟身口感,完全無呢個口感咁好,如果喜歡軟身煙韌口感可能會中意,但我有啲失望,唔想再去,呢間我跨區都想回味下👍🏻希望繼續保持分店質素,我會一直支持☺️我最鍾意朱古力味,其次紫菜肉鬆🧡一口氣買咗兩袋朱古力,一袋紫菜肉鬆🤤

2023-08-24
2023-08-18 492 瀏覽
超正嘅麻糬波波|📍梅窩麻糬王(北角)平時好少食麻糬波波,有日快閃北角見唔洗排隊就買嚟試下🧏🏻‍♀️買咗一包混味set紫菜肉鬆&紅豆沙+一包紫菜肉鬆味🫶🏻注意事項:❶只收現金 ❷買嘅時候店員話無得單粒買,但可以1包揀2款味♡紫菜肉鬆味♡|💰$7/粒,$35/6粒明明係同一批麻糬波波😂但有啲口感偏硬、有啲就偏韌🤔紫菜肉鬆餡本體係成粒波波咁😂可以feel到搖緊麻糬嘅時候粒肉鬆球會搖嚟搖去😂好似玩具咁😂麻糬本體質感偏乾,但肉鬆波肉眼可以見到有少少油份💓但食落好香,好似食緊肉鬆小貝咁幾好食💓食完3粒之後再即刻買多咗包🫣1個人前後啪咗6粒❤️‍🔥♡紅豆沙味♡|💰$$7/粒,$35/6粒同樣都有同一批麻糬波波😂有啲口感偏硬、有啲就偏韌嘅情況出現,麻糬波表面有少少芝麻粒經過烘焗後好香,但紅豆沙餡好淡味😳個人唔太推薦🥹
超正嘅麻糬波波|📍梅窩麻糬王(北角)

♡紫菜肉鬆味♡|💰$7/粒,$35/6粒

♡紅豆沙味♡|💰$$7/粒,$35/6粒
2023-07-24 584 瀏覽
行街經過都聞到好香烤焗味道,就俾佢吸引左, 前面見好多人排隊, 去到先知有限每人最多買12粒, 而且唔會一次過有齊哂所有味道, 而係每一個鐘頭出一款味道,所以要好好看準時間去買你心儀嘅味道, 買咗一包朱古力味, 姐姐叫我哋唔好封住個袋口,如果唔係會變淋, 要攤一陣先, 麻糬口感外脆內軟,有啲朱古力粒粒我好鍾意甜甜地,又大粒又好好味, 下次我都會嚟幫襯
2023-07-16 454 瀏覽
近期迷上麻糬既食品,其中一樣就係梅窩麻糬王既麻糬波波。麻糬波波有唔同口味(經典原味、朱古力味🍫🍫、紫菜肉鬆味同雙重芝士味🧀🧀🧀),而每種口味既出爐時間唔同,所以未必可以一次過買到所有味道。❈ 麻糬波波 HK$25/袋 (一袋六粒)今次試左經典原味,新鮮出爐外脆內軟。外面有D黑芝麻令到食落會有少少芝麻味增加味覺,麻糬煙煙韌韌增加咬感。一次過食唔晒可以第二日用焗爐再焗熱佢食,一樣咁好味😋😋😋。

❈ 麻糬波波 HK$25/袋 (一袋六粒)

麻糬波波 - 經典原味
2023-03-02
麻糬波波 - 經典原味
  • 原味
2023-07-15 342 瀏覽
👩🏻‍❤️‍👨🏻🐽梅窩麻糬王 (北角)🗺️北角電氣道302號地舖💰35經過幾次都見到超級多人排隊,所以忍唔住都要買黎試下,今次買紫菜肉鬆味同原味~原味:$5/個,$25/6個紫菜肉鬆味:$7/個,$35/6個原味同其他麵包舖買既味差唔多,比較空心同乾啲。至於紫菜肉鬆,個餡係幾好味,份量都唔會太少,但係食落就比較油。但兩款個外皮都幾硬😵‍💫特別係原味,咬多陣牙鉸都攰😪真係啲牙冇咁好嘅人應該會食得幾辛苦。如果要排隊真係唔推薦大家去排🫡✨評分✨食物:6.5/10環境:/衛生:/服務:/回頭率:5/10
👩🏻‍❤️‍👨🏻🐽
梅窩麻糬王 (北角)
🗺️北角電氣道302號地舖

衛生:/
服務:/
回頭率:5/10
外賣自取
. 炮台山麻糬波波專門店 | 每日新鮮出爐好足料宜家麻糬波波有好多選擇😃新鮮出爐既更加吸引🌿可以選購一袋一個口味🤭我份人貪心要試哂、除左原味其他味道都要一粒試吓😈抹茶紅豆🫘 : 私心最鍾意呢款💓外表綠茶🍵味濃、入面微甜粒粒紅豆溶😻好食👏🏻出面好少有呢隻味👍🏻必試!朱古力🍫: 撕開已經見到好邪惡嘅半融黑朱古力漿,朱古力味濃郁不甜膩🫰🏻紫菜肉鬆🍘: 最有同層次,紫菜和肉鬆餡一啲都唔Hea ,倍添口感👻雙重芝士: 橙色既芝士餡🟠填滿成個波波、味道偏鹹香🥰呢間嘅麻糬波波係脤卜卜😍煙韌有咬口、唔係麵包皮軟淋淋🫶🏻重點啲餡好足料🤤絕對可以回購!👍🏻——————————————-梅窩麻糬王📍 北角電氣道302號地舖📆星期一至日:10:30~19:30
. 炮台山麻糬波波專門店 | 每日新鮮出爐好足料

抹茶紅豆🫘 [最新口味] : 私心最鍾意呢款💓外表綠茶🍵味濃、入面微甜粒粒紅豆溶😻好食👏🏻出面好少有呢隻味👍🏻必試!

雙重芝士: 橙色既芝士餡🟠填滿成個波波、味道偏鹹香🥰

——————————————-

梅窩麻糬王
📍 北角電氣道302號地舖
📆星期一至日:10:30~19:30
  • 紫菜肉鬆
  • 抹茶紅豆
2023-06-08 486 瀏覽
#20230603 🤍📍 梅窩麻糬王 北角電氣道302號地舖 🍽️灣仔灣仔道110號地舖筲箕灣東大街76A號地下B1號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#原味 $5/個#雙重芝士 $7/個💭 經過見到好多排隊,抬高頭望下先知原來佢地開左係度😅作為煙韌控當然要買尼試下,有啲失望😞拎上手暖暖地既,但即買即食口感都偏硬,加上佢一粒都算大粒,食完兩粒個牙鉸都開始攰喇😵原味其實係芝麻味,咬到一粒粒芝麻好香,雙重芝士除左表面陣芝士味之外,入面仲有啲溶溶地既芝士,漿漿地好似真係食原粒芝士啲口感👍🏼味道尼講佢係優勝既👅不過口感可以軟熟啲🤏🏼.#北角美食 #🐷在北角 #灣仔美食 #🐷在灣仔 #筲箕灣美食 #🐷在筲箕灣 #🐷_食
#20230603 🤍
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#原味 $5/個
#雙重芝士 $7/個
2023-05-27 334 瀏覽
之前2月的時候因著跑「渣馬」而來到北角這個比較陌生的地區,來找美食絕對是指定動作,偶遇這家人氣麻糬店更是不能錯過要買來試試看經典原味 $5/個 $25/6個到店的時間點不合時,只有原味而其他味道還要靜候多時才出爐。因行程關係沒有在等,向店主查詢過後得知原味還是出爐不久麻糬還是暖暖的,就簡單的六個裝試一下麻糬每個都是2~3口的size,圓滾滾的又飽滿,拿上手還是如店主所說暖暖的,外邊看起來很乾身入口脆度高,手上沒有半點油膩感,咬口有煙韌度有嚼勁,略嫌這個麻糬的感覺不太足夠煙韌度可以再加多一點!另一方面店家把黑芝麻加到麻糬中使次變得更香口更有風味,不過個人來說就不太喜歡這個配搭,單純的風味就最好~ 但整體來說味道和口感都非常不錯啊!這家以自家手製的麻糬聞名的小店,由以木頭車搭成的小檔口販賣,到近一兩年更是擴展到港島區開業,短時間內已經有三間分店,可見其受歡迎程度!每間分店都會有駐場師傅即場手工製作麻糬波波,每日輪流在不同時段新鮮出爐各款口味,而且每間分店的口味也會有所不同,加上定價親民而且每日有幾個時段新鮮出爐不同的口味,麻糬就更加新鮮美味,有特色之餘更是成功製造話題!每每臨近出爐時間都會
經典原味 $5/個 $25/6個
這家以自家手製的麻糬聞名的小店,由以木頭車搭成的小檔口販賣,到近一兩年更是擴展到港島區開業,短時間內已經有三間分店,可見其受歡迎程度!每間分店都會有駐場師傅即場手工製作麻糬波波,每日輪流在不同時段新鮮出爐各款口味,而且每間分店的口味也會有所不同,加上定價親民而且每日有幾個時段新鮮出爐不同的口味,麻糬就更加新鮮美味,有特色之餘更是成功製造話題!每每臨近出爐時間都會有不少客人輪候,可見其強大的人氣啊~ 看到網上不少人顧客推介芝士口味,下次要再來試試看,希望不用等太久吧!
2023-02-12
2023-05-14 318 瀏覽
由舊年食到今年,平均每個月都會買兩三次,係幾好味嘅😋,各種口味都唔錯,煙煙靭靭咁,但係就越食越細粒,依家可以一口一粒 ,非常容易入口😅。唔知其他分店係咪一樣🧐
2023-05-14 321 瀏覽
近排超人氣嘅梅窩麻糬王,終於試咗啦😆 兩次都係咁啱去開附近而買嘅~第一次係👦🏻去灣仔店買嘅,必買佢鍾意嘅朱古力味啦,仲有就係嗰陣新鮮出爐嘅紫菜肉鬆味~ 👦🏻即場試咗個紫菜肉鬆味麻糬,佢食到漏油,整到成手都係🤣 而我係第二日由雪櫃拎出嚟,再拎返公司當早餐食。估唔到雪咗一晚,到第二朝食仲係好煙韌喎!最鍾意朱古力味,幾香濃仲有少少流心餡嘅感覺,相信焗熱食會好好食😋而紫菜肉鬆味個餡都幾多肉鬆,我食嗰陣都滴咗兩滴油落枱面😂 呢隻味較為鹹香多油份,都幾好食!第二次係我喺炮台山店買嘅,夜晚差唔多7點,得返經典原味。麻糬微暖,即場試咗一個,都幾煙韌有芝麻香,味道比較單一啲,啱淡口味嘅人。之後有機會想試埋芝士味🧀經典原味 $25/6個朱古力味 $35/6個紫菜肉鬆 $35/6個

之後有機會想試埋芝士味🧀

經典原味 $25/6個