2021-01-09
1915 瀏覽
旺角好出名嘅餐廳💛今日終於嚟到食一路以為係小店嚟😂但原來都幾大間,仲有成兩層因為樓底好高,所以感覺好舒服食物選擇同其他cafe差唔多啦BBQ起司牛肉三文治 $128楓糖蘋果豬肉三文治$128兩份三文治都好比我想像中大份一上枱嗰吓有少少驚嘆又幾吸引兩份都好多肉肉,仲有煙肉同蛋牛肉嗰款配埋芝士,比較濃味而豬肉就有啲蘋果中和下,但肉質就偏韌個包烘到脆一脆,好好味二擇其一嘅話,我會揀BBQ牛肉惹味啲同夾啲干貝轉圈圈 $108即係Scallop, Truffle sauce pasta三文治就驚嘆,意粉就驚嚇個份量咁少嘅喂😂望住隔離嗰兩個食大大份三文治自己份意粉就得幾啖🥲心理小小唔平衡🥺味道嚟講呢,就幾好嘅個醬好濃好creamy, 松露味都好香不過係啲scallop唔係好夠香食食吓意粉覺得唔對路,決定加多個小食先得見人哋枱盤薯條鑼咁大🍟Too much too much所以揀咗雞翼炸雞中翼 配 是拉差美滋醬 $98/8pc我話係發育正常嘅雞翼但個frd話唔止,係發福真係好大隻個炸皮唔似普通炸雞偏硬嗰款係類似fish n chip嗰啲咁薄薄一層,夠晒脆入面就好juicy不過我就唔係咁鐘意隻醬如果係
牛肉嗰款配埋芝士,比較濃味
而豬肉就有啲蘋果中和下,但肉質就偏韌
干貝轉圈圈 $108
三文治就驚嘆,意粉就驚嚇個份量咁少嘅喂😂
炸雞中翼 配 是拉差美滋醬 $98/8pc
不過我就唔係咁鐘意隻醬如果係honey mustard/ 普通千島醬/他他醬 應該會更加好