2021-01-09 1915 瀏覽
旺角好出名嘅餐廳💛今日終於嚟到食一路以為係小店嚟😂但原來都幾大間,仲有成兩層因為樓底好高,所以感覺好舒服食物選擇同其他cafe差唔多啦BBQ起司牛肉三文治 $128楓糖蘋果豬肉三文治$128兩份三文治都好比我想像中大份一上枱嗰吓有少少驚嘆又幾吸引兩份都好多肉肉,仲有煙肉同蛋牛肉嗰款配埋芝士,比較濃味而豬肉就有啲蘋果中和下,但肉質就偏韌個包烘到脆一脆,好好味二擇其一嘅話,我會揀BBQ牛肉惹味啲同夾啲干貝轉圈圈 $108即係Scallop, Truffle sauce pasta三文治就驚嘆,意粉就驚嚇個份量咁少嘅喂😂望住隔離嗰兩個食大大份三文治自己份意粉就得幾啖🥲心理小小唔平衡🥺味道嚟講呢,就幾好嘅個醬好濃好creamy, 松露味都好香不過係啲scallop唔係好夠香食食吓意粉覺得唔對路,決定加多個小食先得見人哋枱盤薯條鑼咁大🍟Too much too much所以揀咗雞翼炸雞中翼 配 是拉差美滋醬 $98/8pc我話係發育正常嘅雞翼但個frd話唔止,係發福真係好大隻個炸皮唔似普通炸雞偏硬嗰款係類似fish n chip嗰啲咁薄薄一層,夠晒脆入面就好juicy不過我就唔係咁鐘意隻醬如果係
旺角好出名嘅餐廳💛今日終於嚟到食
一路以為係小店嚟😂但原來都幾大間,仲有成兩層
因為樓底好高,所以感覺好舒服
食物選擇同其他cafe差唔多啦

BBQ起司牛肉三文治 $128

楓糖蘋果豬肉三文治$128

兩份三文治都好比我想像中大份
一上枱嗰吓有少少驚嘆
又幾吸引
兩份都好多肉肉,仲有煙肉同蛋

牛肉嗰款配埋芝士,比較濃味

而豬肉就有啲蘋果中和下,但肉質就偏韌

個包烘到脆一脆,好好味
二擇其一嘅話,我會揀BBQ牛肉
惹味啲同夾啲

干貝轉圈圈 $108

三文治就驚嘆,意粉就驚嚇
個份量咁少嘅喂😂
望住隔離嗰兩個食大大份三文治
自己份意粉就得幾啖🥲心理小小唔平衡🥺
味道嚟講呢,就幾好嘅
個醬好濃好creamy, 松露味都好香
不過係啲scallop唔係好夠香

食食吓意粉覺得唔對路,決定加多個小食先得
見人哋枱盤薯條鑼咁大🍟Too much too much
所以揀咗雞翼

炸雞中翼 配 是拉差美滋醬 $98/8pc
我話係發育正常嘅雞翼
但個frd話唔止,係發福
真係好大隻

個炸皮唔似普通炸雞偏硬嗰款
係類似fish n chip嗰啲咁
薄薄一層,夠晒脆
入面就好juicy

不過我就唔係咁鐘意隻醬
如果係honey mustard/ 普通千島醬/他他醬 應該會更加好
2021-01-05
2020-12-15 1793 瀏覽
由於「砵蘭街」台灣咖啡餐廳「桔梗」有「中場休息」,加上食店餐牌裡面提供的食品都是偏向西式為主,跟我比較期望的中式港式食品有點不同。所以我等到下午六點重新開門,只選擇付款購票,購買享用一杯熱朱古力「莫卡咖啡」,飲完「莫卡咖啡」之後,再徒步前往其他地方享用晚餐。「桔梗」製造的熱「莫卡咖啡」飲品還有另外一個名稱,叫做「起源港口」,至於為什麼「桔梗」的熱「莫卡咖啡」另一個名稱叫做「起源港口」,我個人也不太清楚實際的原因。我先不評價「桔梗」「莫卡咖啡」裡面的味道,反而先評論一下「桔梗」「莫卡咖啡」表面上的鮮奶拉花圖案,圖案看似不是非常複雜的圖案,但是我始終看不明白咖啡裡面的拉花圖案是什麼東西。不過由於「桔梗」「莫卡咖啡」飲品裡面加入了鮮奶,加上「莫卡咖啡」飲品裡面也加入了甜味「朱古力」材料,所以「莫卡咖啡」實際製成品裡面的味道很甜,「朱古力」跟「鮮奶」甜味把「咖啡」原本的苦味暫時掩蓋住。聽說「桔梗」本來還有閣樓位置,不過我光顧「桔梗」期間,只是坐在樓下享用「起源港口(莫卡咖啡)」飲品而已,所以未有見過「桔梗」閣樓實際狀況。但是我後來發現「桔梗」的晚餐餐牌裡面,始終沒有提供適合我享用的晚餐食品,所

但是我後來發現「桔梗」的晚餐餐牌裡面,始終沒有提供適合我享用的晚餐食品,所以我覺得在「桔梗」享用到一杯甜味的「莫卡咖啡」,對我來說已經達成目標,將來還未知有沒有機會再光顧了。

起源港口(莫卡咖啡)

2020-11-28
起源港口(莫卡咖啡)
2020-12-02 1544 瀏覽
黃店💛很多人,記得提早預約~環境超闊~很熱鬧。收+1服務費,提供探熱和搓手液~PS: 餐具紙巾和水要自己出去拎~去櫃檯點餐Dinner set A $368(5碟)#歐式酸種麵包 #🥯 有點像健康的那種麥麵包,沾秘製抹醬幾特別,有少少像咖啡的味道#藜麥花園沙律 #🥗有一些果仁配搭和沙律醋感覺健康,好吃😋#台式燉牛肉飯 味道超級驚喜,像麻辣海底撈湯味精的燴飯....牛肉幾香和淋#麻油雞燉飯味道像平時的瘦肉粥😂還有薑粒...感覺像中式的意大利飯-..-雞胸肉粗糙(兩款飯都不合我的口味,充滿中式口味😂有點奇怪)#是日精選甜品 甜甜的雜果雪葩幾有趣,吃到有點像菠蘿、麒麟果的味道🤔旁邊有很多水果粒:火龍果、草莓、芒果等等~底下有點像脆脆龍鬚糖餅#炸薯條配黑松露醬 $78波浪形薯條熱烘烘脆卜卜~配秘製黑松露美巧滋醬好吃😋很特別,黑松露味比較清淡#蜜桃綠茶 #🍵 $48 超級清淡~沒什麼味道~健康服務質素:5/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
黃店💛很多人,記得提早預約~環境超闊~很熱鬧。
收+1服務費,提供探熱和搓手液~

PS: 餐具紙巾和水要自己出去拎~去櫃檯點餐

Dinner set A $368(5碟)

#歐式酸種麵包 #🥯
歐式包

#藜麥花園沙律 #🥗
藜麥花園沙律🥗

有一些果仁配搭和沙律醋感覺健康,好吃😋

#台式燉牛肉飯
台式牛肉燉飯

味道超級驚喜,像麻辣海底撈湯味精的燴飯....牛肉幾香和淋

#麻油雞燉飯
夜市麻油雞燉飯

(兩款飯都不合我的口味,充滿中式口味😂有點奇怪)

#是日精選甜品

環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10

薯條配黑松露醬
2020-09-28 4109 瀏覽
說起桔梗,看官會想起甚麼?小的會想起枇杷膏!但原來這是位於旺角,一間佔地三層的餐廳名字,是夜五位喜歡蜘蛛俠的朋友聚首一堂,地點就選了這裡,雖然有三層,但晚飯時間仍然擠得水洩不通,連餐具也因人滿之患而供不應求呢。 手工麵包|堅果松露奶油 - 五塊不同品種的麵包集結,捧上手是微熱的,淨吃已很好吃了,醬料帶少許松露香 😋花園沙拉|新鮮蔬果|風味油醋 - 漏了沒拍照的菜蔬🤪 😋溫泉蛋凱撒沙拉|鐵板雞肉 - 雞肉看似很乾且柴,不過入口卻不然 😋炸薯條|檸檬香草優格 - 薯條鬆軟帶薯肉且熱呼呼的,醬料帶少許酸香解油膩 😋特製雞中翼|是拉差辣美乃滋 - 如層層疊般賣相,雞翼炸得極酥脆,很少吃雞皮的在下也忍不住吃剩一對骨 😋煎干貝|章魚|龍蝦|南瓜泥 - 干貝很厚肉,章魚軟嫩,可惜份量太䄂珍 😋蕃茄培根豬頸肉燉飯 - 豬頸肉惹味,帶茄香的燉飯很開胃呢 😋干貝奶油翠瓜燉飯 - 這裡的干貝真的非常厚身極美味,其實小的有點抗拒白汁之物,不過這邊的卻可接受,皆因沒有太濃厚之膩滯感 😋美國牛仔骨|BBQ醬|季節時蔬 - 牛仔骨具焦香,醬汁很惹味 😋心太軟 & 檸檬塔 - 心太軟爆漿的熱暖很得民心,檸檬塔的酸香如

😋花園沙拉|新鮮蔬果|風味油醋 - 漏了沒拍照的菜蔬🤪

😋蕃茄培根豬頸肉燉飯 - 豬頸肉惹味,帶茄香的燉飯很開胃呢

😋心太軟 & 檸檬塔 - 心太軟爆漿的熱暖很得民心,檸檬塔的酸香如法餐中的雪葩令口腔清爽起來。
竟然……香港……有咁大間Cafe ?😱😱,重要喺旺區,仲要有閣樓,完全想像唔倒。疫情緩和,人好多,無book位,walk in 差啲無位,坐入去會俾個檯號牌,出去order 時講檯號會送餐,其實呢個係半自助式嘅點餐,可惜有啲亂🙈, 我明明講咗table number 係50,佢張單打咗2,其實……不如調返轉,我地去order 時,入機嗰個入咗咩檯號先俾返個牌我地會唔會好啲?如果走年青人,學生路線其實單價都唔平,set dinner HKD 580無飲品,加100有2杯high ball,單點main course 普遍都over 150, 飲品另外order.《春雞》158賣相好靚,個汁係甜甜地, 旁邊有少少伴菜,無咁heavy 《心太軟》68原來唔係只得件cake , 仲有雪糕,有細心擺位,雪糕係薄荷朱古力,都ok好味,不過一樣會溶,另一樣唔夠熱會無流心效果,兩樣都要立即食,其實唔應該擺埋一齊😅《黑糖牛奶》48杯好靚😚,不過嚟到唔夠熱作為一間文青cafe 都具備咗基本條件📚,就係有門口打咭位📍,有wifi同唔限時,不過價錢就唔太貼地同埋檯迫咗啲😅,價錢仲有啲怪,我地分開出去order

《春雞》158
賣相好靚,個汁係甜甜地, 旁邊有少少伴菜,無咁heavy

春雞

《心太軟》68

心太軟

《黑糖牛奶》48
杯好靚😚,不過嚟到唔夠熱

黑糖牛奶

作為一間文青cafe 都具備咗基本條件📚,就係有門口打咭位📍,有wifi同唔限時,不過價錢就唔太貼地同埋檯迫咗啲😅,價錢仲有啲怪,我地分開出去order , 一個要加10%,一個唔使?🤔🤔
2020-09-20
4天前 0 瀏覽
旺角📍人氣咖啡廳☕️💛今次又用咗Openrice 一早預訂左位 一去到就有位lu~入到去第一個感覺就係好闊落 加上係Self service嘅 有種Canteen嘅感覺😂嘢食種類唔算太多 今次試左兩個main course同個雞翼BBQ醬春雞+烤紅蘿蔔 $158雞肉都還算嫩身 同埋多肉個BBQ醬就好正!用嚟點雞一流~干貝奶油鮭魚翠瓜燉飯 $178依個反而我覺得麻麻 可能我唔鍾意佢啲 因為用咗奶油可能比較漏 同埋加咗奇亞籽 感覺有啲怪怪地🤨不過帶子就大大粒好抵食炸酒香雞中翼 $98/8pc呢個最好食!炸得好香脆仲有淡淡的檸檬草味~🤤唔知點解覺得有種泰式嘅感覺但係幾好食 值得推薦~飲品方面就中規中矩 冇咩特別整體質素唔差 但係環境可能會有啲嘈 不過因為我都有份嘈埋一份所以冇乜所謂🤣~值得一提嘅係佢啲啤酒選擇都幾得意 同埋上樓上總有得shisha tim! 我哋三個人食人均消費就$200左右桔梗 (旺角)地方:旺角砵蘭街160號地下至2樓
旺角📍人氣咖啡廳☕️💛

BBQ醬春雞+烤紅蘿蔔 $158
雞肉都還算嫩身 同埋多肉
個BBQ醬就好正!用嚟點雞一流~

干貝奶油鮭魚翠瓜燉飯 $178

炸酒香雞中翼 $98/8pc
呢個最好食!炸得好香脆
仲有淡淡的檸檬草味~🤤
唔知點解覺得有種泰式嘅感覺
但係幾好食 值得推薦~

飲品方面就中規中矩 冇咩特別
我哋三個人食人均消費就$200左右

桔梗 (旺角)
地方:旺角砵蘭街160號地下至2樓
2021-02-19 2 瀏覽
📍桔梗💛 文青爆chill黃店cafe🧉約會 打卡 傾偈完全唔係問題❤️———————————-黑松露干貝公主意粉🍝 $98 首先重點講真係好鍾意佢個意粉質地 ,3大粒帶子 好爽口 👍,超多黑松露勁香超突出😻,值得一試😋———————————奶油鮭魚意粉🍝$78 覺得呢個就正常白汁意粉比較普通 , 但係都好食嘅😝 差少少錢比較建議食上高嗰個🤪———————————————特製雞中翼 $88 個份量都好多 雞翼炸得鬆脆😋好好味 配埋佢個特製醬汁 正🤩 ———————————————環境- 環境好舒適樓底好高 好似去咗台灣文青Cafe嘅感覺 最適合打卡同朋友傾偈影相😍——————————————— 桔梗 (旺角)旺角砵蘭街160號地下至2樓
———————————-
———————————
桔梗 (旺角)
旺角砵蘭街160號地下至2樓
今日同朋友行街行到攰,就想搵一間Cafe坐下,點知我哋就搵到呢間桔梗,成間Cafe好大主要以木色為主,簡單舒服,有好多座位,但係亦都好多人等位,但好彩我哋等咗10幾分鐘就可以入座。我哋叫咗依個我哋All day breakfast,食物有德國腸、滑蛋、沙律菜、啡菇、煙肉同埋兩塊包,份量都算適中,味道亦都可以,正正常常不過不失。另外叫咗呢個干貝轉圈圈,係有帶子同蘑菇忌廉意粉,味道十分濃郁,喜歡蘑菇忌廉嘅朋友絕對值得推介。左手邊嗰杯京都抹茶鮮奶,如果大家不叫咖啡亦都可以試一試!
左手邊嗰杯京都抹茶鮮奶,如果大家不叫咖啡亦都可以試一試!
2021-02-03 42 瀏覽
#旺角 #桔梗 有日放假,得閒出旺角食個late lunch,就揀咗桔梗。首先入面樓底挑高,空間感好充足,音樂亦都好寫意同open kitchen 入面嘅器具碰撞聲,令你覺得入面好舒服,亦都好似去咗外國咁,有種逃離香港嘅感覺……而去得桔梗,都係唔想逃離,亦係唔想放棄香港嘅香港人試咗佢地嘅#干貝轉圈圈 🍝再撈埋#松露菇菇醬汁 超級好味,如相中所現#松露 好多,菇好很多#干貝 3大粒,但干貝絕不馬虎,底面都煎到香脆,咬開仲好juicy,同有醃過,有少少咸,吊出帶子嘅鮮甜#意粉 煮到啱啱好有咬口醬汁好多,多到最後一啖都仲有sauce可以撈大推👍👍👍👍👍🉐️🉐️🉐️🉐️🉐️注意,要好肚餓先好叫呢個,因為好飽肚味道: 10/10味精: 7/10價錢: 7/10環境: 9/10服務: 8/10

試咗佢地嘅
#干貝轉圈圈 🍝再撈埋#松露菇菇醬汁 超級好味,如相中所現
#松露 好多,菇好很多
#意粉 煮到啱啱好有咬口
醬汁好多,多到最後一啖都仲有sauce可以撈

大推👍👍👍👍👍🉐️🉐️🉐️🉐️🉐️

注意,要好肚餓先好叫呢個,因為好飽肚

味道: 10/10
味精: 7/10
價錢: 7/10
環境: 9/10
服務: 8/10

干貝轉圈圈
干貝轉圈圈
2021-01-25 51 瀏覽
【黃店推介 -知名特色cafe - 桔梗@旺角🍊】🐷🐷🐷🐷💭相信好多人都聽過或者食過呢間, 無論小食定燉飯都非常出色, 用心制作所以價錢唔平, 而且需要現金支付(或8達通🐷但最好唔好用啦), 依然吸引有心人一直支持! 入到去好舒服, 好大好空礦, 大台會用靚靚盆栽分隔, 食客可以好放心啦!! 不過由於好多人支持, 最好先盡早網上預約, 一般好難walk in ga...🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 干貝奶油鮭魚翠肉瓜燉飯 $178由於餐牌係台灣人寫, 翻譯就係帶子忌廉三文魚翠肉瓜燉飯😂🙈, 帶子同個豬頭一樣大粒, 好新鮮, 配三文魚同翠肉瓜好fresh, 忌廉汁燉飯好濃郁, 食落有啲似意大利飯, 但冇西式咁漏同杰身, 可能翠肉瓜夠開胃啦!!🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 龍蝦明太子鮮蝦蕃茄燉飯 $188呢個非常推介, 龍蝦有大半隻, 拆左殼嚟煮好入味, 但仲keep到好juicy, 特別一大啖咬落個鉗到感覺一流!! 而且仲有好多隻海蝦, 令成個燉飯都充滿海鮮味, 蕃茄汁同頭先個白汁一樣濃, 而且無法比較邊樣好食啲, 大家自己試下啦!!🐷🐷🐷🐷💬3️⃣ 軟殼蟹小漢堡配炸魚$168本身想叫佢最出名之一嘅炸
【黃店推介 -知名特色cafe - 桔梗@旺角🍊】

🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 干貝奶油鮭魚翠肉瓜燉飯 $178

🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 龍蝦明太子鮮蝦蕃茄燉飯 $188

🐷🐷🐷🐷💬3️⃣ 軟殼蟹小漢堡配炸魚$168
本身想叫佢最出名之一嘅炸黃金雞翼!!點知賣晒!!!睇住一台台都有得食..🐷🐷🥺🥺終於老豆決定叫多個小食!! 係豬仔最鍾意嘅迷你漢堡包🍔, 仲有炸魚薯條🍟!! 上碟其實只係個麵包迷你小小, 但隻蟹係一啲都唔迷你, 啲腳突晒出嚟, 炸魚亦都好出色, 切開仲有汁!!

🐷🐷🐷🐷💬4️⃣青瓜HIGH BALL $78;桔梗奶昔 $58
奶昔係signature drink, 當然要試啦, 同雞翼一樣幾乎每台都叫, 今次係香蕉奶昔, 好飲得嚟又整得好靚, 🐷打卡一流! 至於青瓜酒都係博一博咁試下, 點知出奇地好飲, 清清甜甜酒味唔濃, 幾岩女士們試試!!

2021-01-17 45 瀏覽
感覺好chill ,係食飯聚腳嘅好去處。食左三文魚意粉,味道就正常啦,汁都算濃,但服務就好好,唔會催唔會趕,由得我哋傾偈,附近有哂侍應係度,一叫就會到。大概100蚊價位係物有所值。
2021-01-17
2021-01-16 58 瀏覽
🧃楓糖蘋果豬排三文治🥪($108)整體份量算大,有5-6片薄薄的豬排+芝士+2片蘋果+1個太陽蛋,包體較硬,所以跟軟軟的材料有點格格不入,這樣的餡料我覺得軟熟的麵包會更搭~🌟另外我期待吃下去的感覺是清新的,可是蘋果的爽脆好像沒有特別加分,反而覺得整個組合沒有很融合🥺.🍝三文魚游游游($88) .相比之下,肥豬更喜歡這個(雖然三文魚義大利麵也很難不好吃?),意粉彈牙,醬汁帶有香濃的奶油味,成功掛在每一條麵上😗💦.整體來說食物質素還好,價格比較進取,服務基本上是沒有的但是會收取加一服務費,如果這個價錢肥豬會expect更多!!💞
🧃楓糖蘋果豬排三文治🥪($108)

🍝三文魚游游游($88)
係旺角區返工嘅我今日同同事行遠少少,去左試依間期待左好耐嘅Cafe,我就試左佢地嘅三文魚游游游,係一個好Juicy嘅白汁三文魚意粉,個形狀幾特別,砌到成條魚咁,個三文魚都幾新鮮,而最特別嘅地方係個意粉,比較粗身,食落非常有飽腹感,而同事就點左個All Day Breakfast,旨在打卡靚靚,佢話都幾好味,所以Cafe黎講桔梗嘅食物有質素,味道不俗,而且食得飽,絕對值得一試,午餐14:00前仲送咖啡,我就點左杯Mocha,太口渴,飲左啖先記得影相,桔梗嘅環境好大,氣氛好chill,可以襯食lunch輕鬆一下,實在太幸福。
三文魚游游游
All Day  Breakfast
Mocha
三文魚游游游
All Day  Breakfast
  • All  Day  Breakfast
2020-12-28 203 瀏覽
一日一黃店 旺角鬧市深黃文青Cafe桔梗呢間有幾黃 我就唔多講啦 都唔需要由我黎證明之前好多朋友仔負皮呢一間店 多到懷疑有打手今日就等我黎試試 詳細講一講今日評價啦.呢日假日大概12點半去到 岩岩唔洗等位(lucky)用餐期間出面keep住有5-10人排隊門口需要探熱 先可以就入座望落入面環境幾闊落 2人坐 張台算好大員工數目多到 求其都影到 at least 10個以上(係到傾計)所以員工反應絕對好快‼️落單要自己出 出面bar台落單‼️餐具 水 紙巾 要自己行出去 自助拎餐牌種類 算好少 (可睇圖).人均大概$150 文青Cafe 價錢還好⭐️台北燉牛肉意粉$98 味道完全唔似台北燉牛肉 叫麻辣芝士汁意粉 會適合啲小辣 好彩我係鍾意食麻辣 應該鍾意食譚仔嘅都OK fusion菜 可能好多都食唔慣 但呢個真係幾夾👍🏻意粉軟硬適中👍🏻3片牛肉 有油香 厚度適中🤦🏻‍♀️男仔食完未必飽 小貴.⭐️打卡專用dirty$42一上台 咖啡味幾香👍🏻幾有層次感 表面係熱nutty咖啡👍🏻下面係凍牛奶 幾特別鍾意飲咖啡 既朋友應該會幾適合.整體食物水平中上 但性價比唔高感覺服務可以做多少少 做完會加分例如
一日一黃店 旺角鬧市深黃文青Cafe桔梗
呢間有幾黃 我就唔多講啦 都唔需要由我黎證明
之前好多朋友仔負皮呢一間店 多到懷疑有打手
今日就等我黎試試 詳細講一講今日評價啦
呢日假日大概12點半去到 岩岩唔洗等位(lucky)
用餐期間出面keep住有5-10人排隊
門口需要探熱 先可以就入座
望落入面環境幾闊落 2人坐 張台算好大
所以員工反應絕對好快
‼️落單要自己出 出面bar台落單
‼️餐具 水 紙巾 要自己行出去 自助拎
餐牌種類 算好少 (可睇圖)
人均大概$150 文青Cafe 價錢還好
鍾意飲咖啡 既朋友應該會幾適合
整體食物水平中上 但性價比唔高
感覺服務可以做多少少 做完會加分
例如:提供口罩袋 入座幫客人消毒雙手
(呢個價位 我覺得幫客人拎餐具 添水係好基本 仲要員工望落都偏向得閒 但佢竟然要自助 所以呢個位 我負皮👎🏻)
疫情期間客人自助拎餐具 始終唔係咁好
此外收據上面 wifi pw有個小驚喜 但我就唔post出黎啦
留返比 朋友仔 自己去發掘啦
加油 有d位置可以改善 加油啦
#桔梗 (旺角)
地址:旺角砵蘭街160號地下至2樓
⭐️評分:
味道:4/5 食物質素冇問題
環境:4/5
服務:2/5 基本上冇咩服務 但收加一
抵食:2.5/5
2020-12-22 124 瀏覽
未禁晚市嘅時候,同朋友嚟食 dinner 餐廳好寬敞,有設計感,但座位唔太舒服,問職員有無籃或者櫈去放物件,佢就回覆我地無同無位放😰 攞住好多嘢根本食得唔舒服晚餐 menu 只有兩個套餐揀,無散叫😞 感覺突然,根本無得揀,所以就叫咗個$368 (未加一)嘅雙人餐歐式酸種麵包配特製抹醬麵包好香,而且熱辣辣上枱👍🏻 搽麵包嘅醬麵好好食!有驚喜. 藜麥花園沙律份量對兩人嚟講係多嘅,都幾好,菜都新鮮,我自己本人幾鐘意食藜麥,有益丫嘛😏 台式烤野菇燉飯好食!主菜兩個飯感覺份量就一般,我諗男仔可能一個飯唔太夠😂 野菇舖飯面賣相唔錯,意大利飯好入味,而且好 creamy 感 台式燉牛肉燉飯原來係台灣式嘅意思係麻辣牛肉,中左伏... 唉,我唔太喜歡麻辣🧐 但喜歡嘅朋友應該會鐘意食,而且佢連飯都有麻辣汁,佢嘅牛都係入味嘅,只係我覺得辣同唔鐘意姐😔 所以最後食唔到牛,亦食唔到飯 是日甜點比較驚喜,因為個麻辣牛肉辣到條脷無咩感覺😂 黃色嘅顏色好鮮明,原來佢係熱情果汁配蛋白脆脆,非常好食👍🏻👍🏻 酸酸甜甜嘅感覺好正❤️餐廳係自助形式,即係出去自己點餐,要自己攞餐具咁,水都係自己出去攞杯攞水,但就有加一服務費.

未禁晚市嘅時候,同朋友嚟食 dinner

歐式酸種麵包配特製抹醬
麵包好香,而且熱辣辣上枱👍🏻 搽麵包嘅醬麵好好食!有驚喜.

藜麥花園沙律

台式烤野菇燉飯

台式燉牛肉燉飯

是日甜品

餐廳係自助形式,即係出去自己點餐,要自己攞餐具咁,水都係自己出去攞杯攞水,但就有加一服務費..... 其實真係唔太知有咩服務需要俾服務費。menu 收緊中上餐廳嘅價位,但完全無服務嘅餐廳😑