去元朗晚餐,想喝珍珠奶茶,就會想起桂花小幸,因為餐廳連茶飲店,完全滿足了喝奶茶和晚飯的願望。黑糖珍珠奶茶,黑糖味香濃又不會掩蓋奶茶香,非常好喝。喜歡珍珠軟硬度適中,口感軟糯,是這裏的招牌飲品啊!火龍果多多梳打,朋友覺得這飲料有心思,因為火龍果和益力多有排毒功效,吃到火龍果肉清甜味,益力多微微酸味,帶點汽泡,喝完很清爽。鹽酥雞扒滷肉飯,這裏的滷肉飯也是招牌菜,因為肉碎是很大粒的,帶豬肉皮,已經炆得入味又軟滑,口感帶膠質,覺得很滋補養顏呢!拌飯吃也不會太鹹。鹽酥雞扒炸得香脆,份量大,咬下雞扒肉結實有口感。加選了小吃,鹵水蛋是必點的。蛋黃輕微流心,鹵水炆得入味,咬下蛋白非常香,令人開胃。醬拌黑醋茄子,醬汁微鹹,配肥厚多汁的茄子,超好吃,是我最喜歡的小食。紫菜魚丸湯,湯味道偏鹹,花枝丸爽口彈牙,喜歡紫菜份量多又香,吃飯配這個湯是不錯的。蟲草花杞子雞湯飯,是期間限定的食物,估不到湯汁超濃,像一個炆雞煲,因為湯的味道也是偏鹹,拌白飯吃就剛好。雞肉嫩滑,煮完湯仍然有口感,又有杞子香甜味,蟲草花都被我吃光,冬天補身好物。涼拌貓耳,醋味入味,夠酸,有豆瓣醬的鹹味,屬於濃味的涼拌小吃。手拍小黃瓜,醃得味道

手拍小黃瓜,醃得味道夠酸,也是清新開胃首選,如果不喜歡酸味的就不要點了。

有菜有肉,吃得均衡。味道夠濃,也是我的喜好,所以間中有來光顧。最喜歡還是珍珠奶茶,喝過就會念念不忘呢!
2024-01-09
2023-11-05 928 瀏覽
上周日約咗家姐入元朗食下午茶,我地揀咗呢間位於元朗廣場地下嘅「桂花小幸」,一間牛肉麵茶飲休閒餐廳。餐廳環境的確舒適,佈置充滿文青書香氣息。下午三時非繁忙時間,不用等位,所以最適合邊食邊傾慢慢坐。除了主打牛肉系列麵食,亦有其他台式麵食、魯肉飯、各或傳統台式小食。主食可跟餐加配小食及飲品。《三盛紅燒牛肉麵》(85),加滷水蛋($8),大大碗份量十足,牛筋及牛腩亦不少,配上生菜、红蘿蔔及熱湯。湯底選了微辣紅燒牛肉湯,湯底有點特別微微帶甜。《紅燒半筋半腩牛肉麵》($75),加小食兩款《涼拌黑醋茄子》($16)、《滷水豆腐》($12)。除了可選湯底,亦可選麵條,有米線或台灣麵可供選擇。台灣麵口感軟軟,不會太硬。飲品選擇非常多,奶茶系列、可可系列、冬瓜茶糸列、水菓茶系列等等,亦有手調咖啡,總會選到啱心水的。,我們選了《黑糖珍珠奶茶》($34)、《黑糖珍珠冬瓜茶》($26),勁大杯好抵飲。用外外賣杯上,飲吾曬仲可以外帶慢慢飲。

2023-10-28
6天前 0 瀏覽
趁住仔仔瞓咗覺去咗元朗買完嘢之後就入左一間充滿台灣感覺的餐廳。入面好似入咗一間台灣嘅書局🤗一樣好正好舒服。 (5⭐️)滷水蛋牛腩雞肉飯(5⭐️)配是日燉湯、上湯浸時菜比較少會可以揀到滷肉雞肉飯🐔,飯汁係用牛腩汁做底,而雞肉就用手撕雞肉。令雞肉就唔會好鹹,燉湯則溶百合蓮子燉骨湯,飲落都幾清甜🤩。 套餐則有一碟時菜及台式飲料,其實都幾經濟👍🏻。鹽酥雞排滷肉飯是日燉湯、上湯浸時菜(晚餐)另一款係用鹽酥雞扒滷肉飯,相比起呢滷肉飯個味道就會比雞肉飯濃😍。而因為鹽酥雞用炸嘅方法,所以相比起牛腩味會比較濃😋。 蜜桃烏龍蘆薈上邊是青青的蜜桃烏龍,味道都比較清淡,蘆薈肉就在底部,飲落去~就會飲得出粒粒的蘆薈粒😌。仙草冬瓜茶足料的仙草配上呢消暑的冬瓜茶🤩,真的是有種夏天回來嘅感覺~

滷水蛋牛腩雞肉飯(5⭐️)

配是日燉湯、上湯浸時菜
滷水蛋牛腩雞肉飯

鹽酥雞排滷肉飯

是日燉湯、上湯浸時菜(晚餐)
另一款係用鹽酥雞扒滷肉飯,相比起呢滷肉飯
個味道就會比雞肉飯濃😍。而因為鹽酥雞用炸
嘅方法,所以相比起牛腩味會比較濃😋。

仙草冬瓜茶

足料的仙草配上呢消暑的冬瓜茶🤩,真的是有種夏天回來嘅感覺~
滷水蛋牛腩雞肉飯
2024-04-17 0 瀏覽
一去到呢個餐廳,已經要等幾張枱。等了20分鐘,可以入去了。叫了兩個麵,兩杯飲料🥤🔆紅燒半筋半腩牛肉麵 ($75)這道招牌牛肉麵獲得不少好評。麵條Q彈有嚼勁,湯頭香醇,牛肉則十分鮮嫩。牛筋份量較多,腩的部位肉質有進步空間,價格適中,整體來說是一道很不錯的牛肉麵。🔆麻辣紅燒半筋半腩牛肉麵 ($79)這道麻辣版本的牛肉麵味道更好。湯頭帶有濃郁的麻辣香氣,而且並不太過辣,能夠很好地襯托出牛肉的鮮美。牛筋牛腩,口感豐富。🔆芝士奶蓋桂花烏龍茶 ($32)這款飲品頗有特色,將奶蓋和桂花風味融合在烏龍茶之中。茶湯清香,奶蓋綿密可口,桂花香氣則為整體增添了一絲清雅脫俗的韻味。咸味的芝士奶蓋令人想一飲再飲。🔆芝士奶蓋炭燒烏龍茶 ($32)這款飲品同樣融合了奶蓋和烏龍茶的風味,不過以炭燒烏龍茶為基底。茶湯醇厚濃郁,奶蓋又為其增添了香滑醇順的口感。值得茶飲愛好者一試。*不是試食活動
一去到呢個餐廳,已經要等幾張枱。等了20分鐘,可以入去了。

叫了兩個麵,兩杯飲料🥤

🔆紅燒半筋半腩牛肉麵 ($75)

🔆麻辣紅燒半筋半腩牛肉麵 ($79)

🔆芝士奶蓋桂花烏龍茶 ($32)

🔆芝士奶蓋炭燒烏龍茶 ($32)

*不是試食活動
2024-04-15 0 瀏覽
這間餐廳位置非常方便,就在元朗廣場裏面,加上在元朗台式的餐廳不算太多,因此午膳時間,餐廳外常常都要等位。套餐價錢不算特別平,但也不貴。食物份量都頗為大份,我比較喜歡鹽酥雞扒,可加錢配滷肉飯,另可配一款小食,味道OK,不過雞扒略乾和諧。飲品方面,可以選擇熱紅茶/綠茶,配套餐不用加錢。書架和梳化設計,感覺清新休閒,適合吃飯傾偈。員工服務一般,繁忙時間也會有限時用餐安排,所以如果想慢慢坐就不是太合適。如果喜歡比較大份量的食物,這裏的套餐很合適。

如果喜歡比較大份量的食物,這裏的套餐很合適。
座落於元朗廣場的桂花小幸,這家餐廳專門提供台灣料理,以其舒適的用餐環境和愉悅的氛圍聞名,非常適合家庭聚餐或情侶約會。除了美食,桂花小幸還設有自家手搖飲料店,提供多種飲品選擇,性價比高。三盛紅燒牛肉麵 (腱心牛肉、牛腩、牛筋)三盛紅燒牛肉麵散發著濃濃的湯汁香氣,湯汁濃郁而豐富,令人回味無窮。牛肉部分則是這道美食的亮點之一。經過長時間的燉煮,牛肉保持了鮮嫩多汁的口感,肉質柔軟,入口即化。麵條我選用了台灣麵,麵條彈牙有嚼勁,與濃郁的湯汁完美搭配,令人一口接一口,絲毫不覺膩口。我額外配上一個滷水蛋,更加提升了整體的豐富度。紅燒牛三寶麵(牛筋、牛腩、牛肚)紅燒牛三寶麵是桂花小幸的招牌美食之一。台灣麵與醇厚的特濃蕃茄湯搭配得天衣無縫,令人食指大動,另外我再加麻辣調味,讓湯汁更加豐富風味。牛筋、牛腩和牛肚三種肉質經過長時間燉煮至軟嫩,入口即化,讓人印象深刻。湯汁濃郁卻不油膩,與麵條和牛肉的口感相得益彰,食用後感到極大的滿足。飲品方面,所有手搖都可以按照自己的口味和需求調整飲品的甜度和濃度。凍芝士奶蓋阿里山金萱芝士奶蓋的濃郁和奶香與茶香融合在一起,營造出豐富而溫和的味道。芝士奶蓋的層次感與阿里山金萱茶

凍芝士奶蓋阿里山金萱
芝士奶蓋的濃郁和奶香與茶香融合在一起,營造出豐富而溫和的味道。芝士奶蓋的層次感與阿里山金萱茶的清新芳香相互交織,令人回味無窮。

凍夏日水漾鮮果茶
這款飲品是夏日消暑的絕佳選擇,結合了清涼的冰塊、清爽的茶液和新鮮水果的天然甜美,清新怡人。整個飲品不僅口感豐富,還散發著水果的芳香,令人心情愉悅。

總括來說,桂花小幸是一家值得推薦的台灣風味餐廳。不論是小吃還是台灣麵,都有著細膩的味道和獨特的風味。餐廳環境舒適,服務親切,是一家不容錯過的好餐廳。

📍元朗廣場地下3及5號舖
2024-04-05
紅燒牛三寶麵(牛筋、牛腩、牛肚)
難得入到元朗但落大雨⋯⋯好彩過大欖隧道見到元朗廣場好似有好多野食!我同老公都係台灣菜fans,見到桂花小幸menu好吸引要去餐廳好方便,68M坐到總站,旁邊就係元朗廣場,入去穿過中庭就到。桂花小幸有很舒服的木系環境,座位寬敞新淨。QR code自助落單,系統都好易用的。先來小食 - 桂花雞翼炸雞翼外脆內滑,新鮮炸好地上菜,炸皮薄脆,加上桂花糖不會太油膩。主菜之一 - 煲仔塔香三杯雞味道香濃,雞塊一口大小,雖然有骨比較麻煩,但是正好慢慢食,充分享受醬汁滋味。主菜二號 - 青葱滑牛肉湯飯 牛肉湯比較濃稠,拌飯吃不錯,牛肉是真係大片真心滑,配埋薑絲應該好補身。配菜 - 涼拌貓耳朵醋汁酸酸美味,好開胃,滿滿一碗兩個人分剛剛好。跟餐飲品 - 蜜桃烏龍蘆薈佢哋蘆薈都比得好疏爽,差不多有三份一杯,解一解暑氣正好!

桂花小幸有很舒服的木系環境,座位寬敞新淨。
QR code自助落單,系統都好易用的。

桂花雞翼

先來小食 - 桂花雞翼

主菜之一 - 煲仔塔香三杯雞

主菜二號 - 青葱滑牛肉湯飯

涼拌貓耳朵

配菜 - 涼拌貓耳朵
醋汁酸酸美味,好開胃,滿滿一碗兩個人分剛剛好。

跟餐飲品 - 蜜桃烏龍蘆薈
佢哋蘆薈都比得好疏爽,差不多有三份一杯,解一解暑氣正好!
2024-04-06
桂花雞翼
涼拌貓耳朵
蜜桃烏龍蘆薈
桂花小幸係一間台式餐廳全部都是台灣的味道餐廳是有午市套餐和下午茶餐🔸紅燒惹味牛腩麵 我加咗$6要特濃蕃茄湯,呢個湯底同牛腩好夾蕃茄係極濃😍 好重蕃茄味!牛腩有好多舊,而且大大件小食加左$5 叫地瓜薯條 炸到金黃色🤩🔸酥炸排骨雞肉飯呢個既飯係有滷肉飯或者雞肉飯選擇雞肉飯係滿滿雞肉絲🐓 好適合操肌人士乜~仲有好香脆既酥炸排骨,很飽肚👍🏻加咗$5配酥炸甜不辣呢個小食雖然話係酥炸,不過一啲都唔熱氣🔸炭燒烏龍珍珠鮮奶茶🔸夏日水漾鮮果茶去到台式店點可以唔飲台式飲品呢🤪叫番杯好有代表性既珍珠奶茶🧋 同水果茶很滿足🥰
桂花小幸係一間台式餐廳
全部都是台灣的味道
餐廳是有午市套餐和下午茶餐

🔸紅燒惹味牛腩麵
我加咗$6要特濃蕃茄湯,呢個湯底同牛腩好夾
蕃茄係極濃😍 好重蕃茄味!
牛腩有好多舊,而且大大件

小食加左$5 叫地瓜薯條
炸到金黃色🤩

🔸酥炸排骨雞肉飯
呢個既飯係有滷肉飯或者雞肉飯選擇
雞肉飯係滿滿雞肉絲🐓 好適合操肌人士乜~
仲有好香脆既酥炸排骨,很飽肚👍🏻

加咗$5配酥炸甜不辣呢個小食
雖然話係酥炸,不過一啲都唔熱氣

🔸炭燒烏龍珍珠鮮奶茶
🔸夏日水漾鮮果茶
去到台式店點可以唔飲台式飲品呢🤪
叫番杯好有代表性既珍珠奶茶🧋 同水果茶
很滿足🥰
2024-04-05 17 瀏覽
📍桂花小幸去完摘士多啤梨之後返出去市中心已經好夜,就決定喺度食埋飯先走,好耐冇食台式嘢了🤣台式麻油雞湯飯🥘 $78上次去台灣冇食到心心念念嘅麻油雞,難得呢度有梗係即刻嗌,果然真係好香麻油味,雞件入味又嫩滑,下次一定要喺台灣食到🥹紅燒牛三寶麵🍜 $85超足料牛肉麵,湯底都好出色,但係朋友唔小心倒咗太多辣椒醬落去之後辣到食唔到😂😂😂😂大家落之前記得要斟酌下。涼拌貓耳朵🐱 $10 (加配價)見到個名幾得意想睇吓係咩嚟,原來係木耳😂好重醋味,酸酸哋幾開胃👍🏻芝士奶蓋抹茶🍵 $30最中意鹹香嘅芝士奶蓋,同抹茶係絕配嘅組合🥰黑糖珍珠鮮奶🧋 $32奶茶香醇,珍珠煙韌有咬口,將黑糖撈勻後甜度啱啱好😋
📍桂花小幸

台式麻油雞湯飯🥘 $78

紅燒牛三寶麵🍜 $85

涼拌貓耳朵🐱 $10 (加配價)

芝士奶蓋抹茶🍵 $30
最中意鹹香嘅芝士奶蓋,同抹茶係絕配嘅組合🥰

黑糖珍珠鮮奶🧋 $32
奶茶香醇,珍珠煙韌有咬口,將黑糖撈勻後甜度啱啱好😋

2024-04-04 8 瀏覽
“用你的微笑改變世界,但別讓世界改變了你的微笑”是食店牆壁上的字,好適合此時此刻的我,永記💗中。在今時今日好多舖頭close之際,呢間食肆幾乎客滿,好勁👍而我哋今次目的當然係食嘢,勁多的選擇,揀嘢食都用咗唔少時間。“清燉酥炸排骨麵”係朋友的選擇,係套餐來㗎,有幾款小食揀,揀咗湯浸時菜,酥炸排骨係另上,好酥脆,唔會浸入湯中淋晒,加D錢有特飲,佢就係“黑糖仙草凍鮮奶”,奶味十足,仙草大大件好有質感;另一個不是套餐,散叫的“清燉牛筋麵”,麵轉咗米線,又可以選湯底,因此呢碗就係紅燒牛肉湯底嘅“牛筋米線”,食到津津有味,都只係58蚊,桃红色的“火龍果多多梳打"亦超好飲;一份“古早味滷水拼盤”內有腱心牛肉、牛肚、雞翼、蛋四樣嘢,牛肚好多,食得好滿意😍

2024-03-19 59 瀏覽
近年元朗廣場附近好少台灣菜, 發現呢間餐廳都開左幾耐,食物質素都唔錯,有果種台式溫度感,平凡但滿足。叫左兩個定食, 1.古法黑草羊腩定食跟餐有是日燉湯同上湯浸時菜,羊腩都好淋,味道都好濃。2.酥炸排骨滷肉飯跟餐是日燉湯&上湯浸時菜份量好大碗,排骨潑會好乾,咬落鬆軟。餐廳有連住一間手搖店-茶研社,堂食都可以order,試左佢兩杯,芝士奶蓋岌燒烏龍-奶蓋好厚, 茶濃。蜂蜜檸檬蘆蕾,蘆薈粒粒,清新之選。整體食個簡單晚餐,滿滿的感覺。

叫左兩個定食,
1.古法黑草羊腩定食
跟餐有是日燉湯同上湯浸時菜,羊腩都好淋,味道都好濃。

2.酥炸排骨滷肉飯
跟餐是日燉湯&上湯浸時菜
份量好大碗,排骨潑會好乾,咬落鬆軟。

芝士奶蓋岌燒烏龍-奶蓋好厚, 茶濃。

蜂蜜檸檬蘆蕾,蘆薈粒粒,清新之選。

整體食個簡單晚餐,滿滿的感覺。
2024-03-18 53 瀏覽
屯馬沿線🚈找嘢食🥢朗屏🚏B出口步行6-7分鐘🚶‍♀️📍桂花小幸 元朗廣場 @cafebbc.ylp 好掛住台灣 好想食牛肉麵同小吃👉👈這間台灣人氣食店 裝潢走文青風格路線 環境舒適休閒🌿🌿 🐮紅燒腱心牛肉台灣麵 (紅燒湯底)湯底濃香帶點🌶 好飲😆牛肉筋多有嚼勁 富有膠原蛋白👍湯麵入口煙韌😋🐔 蟲草花杞子豬肚雞湯飯雞件入味幾嫰滑 + 温和藥材味底湯底🍲食完立即暖笠笠😊台式小食拼盤🥟🍠少不了既台式滋味香口小吃 炸花枝丸 桂花雞翼 炸餃子 地瓜薯條😚 台式果味茶飲🥭🍑🥤 芒果QQ綠茶🥤 蜜桃烏龍蘆薈
屯馬沿線🚈找嘢食🥢
朗屏🚏B出口步行6-7分鐘🚶‍♀️

📍桂花小幸 元朗廣場
@cafebbc.ylp

好掛住台灣 好想食牛肉麵同小吃👉👈
這間台灣人氣食店 裝潢走文青風格路線
環境舒適休閒🌿🌿

🐮紅燒腱心牛肉台灣麵 (紅燒湯底)
湯底濃香帶點🌶 好飲😆

🥤 芒果QQ綠茶
🥤 蜜桃烏龍蘆薈

2024-03-13
2024-03-14 49 瀏覽
每次經過都會見到門口排滿人,開業數年,人氣不減。位置非常方便,喺元朗廣場側門入口,裝修以文青風格,放咗各式各樣嘅書籍,座位闊落。招牌台灣牛肉麵套餐濃濃的牛骨湯,加上台灣粗麵,牛肉夠淋身而且非常入味,湯底仲有淡淡藥材香!鹽酥雞扒滷肉飯小食拼盤,有番薯,餃子,花枝丸,雞翼,炸得香脆,非常邪惡。黑糖珍珠奶茶,份量十足!水果茶,茶底有淡淡的烏龍清香,非常解膩。茄子小食,貓耳朵(雲耳)酸酸甜甜非常開胃。台式香腸,開胃小食。這裏人流不絕,可見這家店相當巨人氣!
每次經過都會見到門口排滿人,開業數年,人氣不減。
招牌台灣牛肉麵套餐
鹽酥雞扒滷肉飯
小食拼盤,有番薯,餃子,花枝丸,雞翼,炸得香脆,非常邪惡。
黑糖珍珠奶茶,份量十足!
水果茶,茶底有淡淡的烏龍清香,非常解膩。
茄子小食,貓耳朵(雲耳)酸酸甜甜非常開胃。
台式香腸,開胃小食。
這裏人流不絕,可見這家店相當巨人氣!
2024-03-11 34 瀏覽
是日跟友人選擇了一間台灣菜的食店, 餐廳裝潢充滿文青氣息相當有書卷味及充滿正能量, 因為牆身放置了一個書架及貼了不少勵志金句在玻璃窗上及書櫃上。 以下是跟友人進餐的食物:煲仔•塔香 🐔三杯雞 定食配是日燉湯🥣 (材料:無花果 排骨)跟時蔬🥬 (娃娃菜)這道菜既有燉湯又有肉仲有白飯及蔬菜,營養價值高。尤其燉湯適逢最近天氣乾燥, 飲多點滋潤湯水對脾胃好, 是日燉湯好足料大大舊排骨及原粒無花果, 味道清甜又帶點咸飲完喉嚨好舒服。三杯雞雞件份量適中, 雞味偏濃肉質不算“鞋”口其製法主要用洋蔥爆香所以食落香口之餘仲帶有微微酒香, 如果可以增加少少辣度會更好更開胃。🌶️麻辣雞扒台灣麵套餐🍜 (微辣)紫菜魚丸湯涼拌貓耳朵(木耳)(微辣)同樣是一份營養價值相當高的晚餐, 大大塊的酥炸雞扒只睇賣相已覺得好吸引, 咬一啖仲會發出脆卜卜的聲響令人食慾大增, 雞肉肉質嫩滑沾上少少麻辣醬一齊食都幾開胃。台灣麵份量適中, 麵質唔會過硬有少少彈牙的口感配上微辣湯底一齊食味道都幾夾。🥤火龍果多多梳打+蘆薈+寒天顏色相當吸引的一杯飲品, 亦是一杯相當特別的飲品, 因為火龍果製作的台式飲品本人真係第一似試, 仲要配上益力多

以下是跟友人進餐的食物:
煲仔•塔香 🐔三杯雞 定食
配是日燉湯🥣 (材料:無花果 排骨)
跟時蔬🥬 (娃娃菜)

🌶️麻辣雞扒台灣麵套餐🍜 (微辣)
紫菜魚丸湯
涼拌貓耳朵(木耳)(微辣)

🥤火龍果多多梳打+蘆薈+寒天
顏色相當吸引的一杯飲品, 亦是一杯相當特別的飲品, 因為火龍果製作的台式飲品本人真係第一似試, 仲要配上益力多味道雖然偏甜但加了梳打水後有種味道中和及解渴的作用, 配料加了蘆薈和寒天邊飲邊食相當滿足。

🥤百香果多多梳打+寒天+椰果
味道微微酸酸的飲品再配上寒天和椰果好有夏日的感覺, 外觀顏色也很美。味道方面本人覺得味道略為甜了一甜及百香果味不太突出。

2024-03-10 31 瀏覽
今日同朋友去咗元朗廣場食飯,餐廳裝潢以文青風為主,環境舒適,座位寬敞。三盛紅燒牛肉麵:牛肉麵係餐廳嘅招牌菜,湯底用牛骨、牛筋、牛腩熬製而成,非常濃郁,-牛肉軟腍入味。麵條口感Q彈。-小食方面,紫菜魚丸湯味道鮮甜,魚丸彈牙;涼拌貓耳朵爽口開胃,微辣過癮。台式雞肉飯套餐:台灣經典美食,雞肉滑嫩多汁,配上醬汁非常惹味。小食方面,上湯浸時菜清淡可口;涼拌黑醋茄子酸甜辣,非常開胃。餐廳仲有台式飲品我哋叫咗炭燒烏龍珍珠鮮奶茶同十勝紅豆奶茶,兩杯都好好飲。-#元朗廣場 #桂花小幸 #台灣美食 #紅燒牛肉麵 #台式雞肉飯
今日同朋友去咗元朗廣場食飯,

餐廳裝潢以文青風為主,環境舒適,座位寬敞。

三盛紅燒牛肉麵:牛肉麵係餐廳嘅招牌菜,

湯底用牛骨、牛筋、牛腩熬製而成,非常濃郁,

牛肉軟腍入味。麵條口感Q彈。

小食方面,紫菜魚丸湯味道鮮甜,魚丸彈牙;

涼拌貓耳朵爽口開胃,微辣過癮。

台式雞肉飯套餐:

台灣經典美食,雞肉滑嫩多汁,配上醬汁非常惹味。

小食方面,上湯浸時菜清淡可口;

涼拌黑醋茄子酸甜辣,非常開胃。

餐廳仲有台式飲品
我哋叫咗炭燒烏龍珍珠鮮奶茶同十勝紅豆奶茶,兩杯都好好飲。