2019-03-27 52 瀏覽
公司盤點,有兩日假期,去左柴灣cinema city 睇場電影,票價較便宜。散場後想食d野,朋友推介在工業區東貿廣場有間餐廳。過左午飯時段人流不多。我地落單要左兩客set lunch 再加$16甜品。頭盤是韭葱薯蓉忌廉湯配菠菜番茄及一小片面包。主菜是法式香煎三文魚配薯菜$108,沾上白洒牛油汁。三文魚肉的油脂香味非常濃郁,牛油汁增添魚香鮮味。另一道烤美國優選肉眼牛扒配薯菜跟牛肉濃汁$168,煎靚牛扒是有技巧的,這塊上品牛扒廚師用適當的功夫讓牛扒的肉汁鎖住,十分juicy, 這才不會浪費材料,享受那入口軟稔,幼滑甘香的肉味,我地真有囗福。甜品是濃郁紐約芝士餅及意式奶凍,不太甜很美味!個set lunch 仲配埋coffee or tea! 飽肚後環顧四周,很特別是有個音樂舞台,跟工作人員閒談,餐廳提供包場服務,還可讓音樂發燒友享用各式樂器玩個痛快,果真是 band 友聚會的好地方。牆壁掛上幾幅油畫㸃綴了餐廳的優雅。偶有舉辦音樂會晚餐,可以品嚐美食又可欣賞live band 一樂也。 😋👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
韭葱薯蓉忌廉湯配菠菜番茄及一小片面包
法式香煎三文魚配薯菜
烤美國優選肉眼牛扒配薯菜跟牛肉濃汁
韭葱薯蓉忌廉湯配菠菜番茄及一小片面包
法式香煎三文魚配薯菜
烤美國優選肉眼牛扒配薯菜跟牛肉濃汁
2019-03-25 23 瀏覽
住柴灣的一位朋友經常推介一家東區隱世餐廳, 最近比較空閒終於前往可以一試。餐廳地點近地鐵站, 大約走5分鐘就到, 雖然柴灣周圍充滿舊式工廠, 但餐廳位於一棟新式商廈內, 感覺較好一點。餐廳掛著不少藝術畫及擺設, 不難看出老闆是藝術與美食的粉絲。有時晚上還會有live band show, 包場安排一些活動也是不錯的選擇。今天選了Lunch set 的 Salmon Meuniere 法式香煎三文魚。Lunch set 還會跟上這裡的特色沙律, 韭蔥薯蓉忌廉湯和比較特別的蕃茄麵包。頭盤 -忌廉湯很濃, 不會像罐頭開出來般的咸味, 沙律也挺豐富的, 有大隻彈牙蝦肉, 菜也新鮮爽脆。Salmon Meuniere 法式香煎三文魚 - 擺盤賣相也不錯, 比較用心, 檸檬也要雕一點花樣出來, 再一次看到餐廳對美食與藝術的氣魄。這三文魚煮法特別, 不像普通餐廳般把魚肉煎至接近熟透, 而是先煎後焗的方法, 令魚身肉質保持非常嫩滑, 而外身又帶點香脆, 非常 impressive, 可能不是所有人都喜歡不是全熟的煎三文魚, 但我就十分喜歡這煮法了, 佩服廚師的堅持。Weekend 到柴灣享受一個高質午

頭盤 -

Salmon Meuniere 法式香煎三文魚 -
Salmon Meuniere 法式香煎三文魚

Weekend 到柴灣享受一個高質午餐, 再到附近戲院看一部高質電影, that’s life.
Salmon Meuniere 法式香煎三文魚
  • SalmonMeuniere法式香煎三文魚
2019-03-25 15 瀏覽
忙了整個星期,終於有時間約朋友出去食飯啦~朋友住柴灣,所以他提議去附近一間西餐廳食lunch。這間西餐雖然位處工廈,但內部裝修一點都不馬虎,很有情調!牆壁掛滿很多畫,還架設了一個小舞台,幸運的朋友有機會聽到Live band演奏喔😊——————————今次我們各叫一個set lunch,包括沙律、餐湯、主菜及飲品😋🔹沙律🥗沙律非常足料,除了有生菜、番茄,還有鮮蝦和帶子,配上清新的酸醋汁,好食又開胃👅🔸韮蔥薯蓉忌廉湯忌廉湯非常濃稠,好重薯蓉和忌廉味,每啖好香好creamy,配上粒粒麵包,口感豐富!唯一美中不足的是韮蔥味不夠濃,如果濃一點會更香~🔹法式香煎三文魚 配薯菜 白酒牛油汁 $108火候控制得剛剛好:三文魚表面微焦,裏面的肉質嫩滑,廚師只用鹽調味,簡單又不會蓋過魚的鮮味!平時吃魚最怕骨,這道菜的魚骨已事先處理過,非常適合不懂剔骨的朋友👍🔸烤美國優選肉眼牛扒 配薯菜 牛肉濃汁 $168我點了五成熟的肉眼,但上菜後發現比想像中熟🤔可能因為牛扒偏薄,不過肉汁依然豐富,嫩滑非常~配上餐廳秘製的的牛肉濃汁,鹹鹹香香,不錯😍
——————————

🔹沙律🥗

🔸韮蔥薯蓉忌廉湯
韮蔥薯蓉忌廉湯

🔹法式香煎三文魚 配薯菜 白酒牛油汁 $108
法式香煎三文魚 配薯菜 白酒牛油汁

🔸烤美國優選肉眼牛扒 配薯菜 牛肉濃汁 $168

烤美國優選肉眼牛扒 配薯菜 牛肉濃汁
題外話/補充資料: 週末的午餐時段經常坐滿人,想食的朋友最好先訂位呀😋
韮蔥薯蓉忌廉湯
法式香煎三文魚 配薯菜 白酒牛油汁
烤美國優選肉眼牛扒 配薯菜 牛肉濃汁
今日朋友不用上班所以他等我放lunch的時候和我一齊去食午飯,他知道我平時在工作地方附近沒有什麼特別好吃的餐廳,最近發現在柴灣工業區內新開了一間西式餐廳,所以就去試試。我們上到餐廳門口外已經看到很多人在餐廳裏吃午飯,一入到去餐廳職員就很快來招待我們,入到餐廳內看見會有live band,不過要在晚上才會有節目,所以我決定下次一定要晚上再來吃晚飯!餐牌內有A-F 6個set, 頭盤有沙律,韭蔥薯蓉忌廉湯和麵包,頭盤沙律是開胃前菜,忌廉湯又滑又creamy麵包還可以沉在湯裡一起吃!俄羅斯燴牛肉飯 $88它主要是以牛肉、洋葱、芥苿、酸奶油等共同熬製之牛肉料理。輕淡口味牛肉很軟嫩,醬汁惹味可以令我將整個白飯吃光光炸德國咸豬手 $98豬手的肉質嫩滑,外層煮得又脆又煙韌,最好就是切成小件,方便食用!配酸椰菜有助消化,所以吃多了也不用怕油膩!最後set lunch會包兩杯免費飲品我們點了一杯熱檸茶和一杯凍朱古力。總評:柴灣區酒店式質素和服務高質餐廳

俄羅斯燴牛肉飯 $88

炸德國咸豬手 $98

總評:柴灣區酒店式質素和服務高質餐廳
2019-03-22
2019-03-24 20 瀏覽
I'm cool as a cucumber with tasty three courses !鍾意享受?鍾意食野? 呢個就係我既人生目標!一個Brunch就係生活態度!今日黎到柴灣呢間幾有特色既餐廳我個人認為裝修幾有特色,地方唔算好大但坐得舒服.-⭐Starter-📌CmOn Salad de la Maison📌Cream of Leek & Potato Soup with healthly bread👉沙律唔錯,本身都落足黑醋,好夠味,個人覺得唔需要額外再加,有D泰式魚餅跟埋,幾好食,個湯都唔差,但麵包我就麻麻地啦-⭐Main Course📌Salmon Meunière (Pan-fired) 📌Grilled US Prime Rib Eye Steak👉我地簡左兩款主菜,一黎到有少少失望,因為賣相的確麻麻,三文魚睇落太瘦,顏色唔太好睇,但食落好有驚喜!好有油香,外皮煎得好好,脆口之餘唔油膩,好好食👉Steak賣相都麻麻,可能感覺太薄切,睇落好似唔太健康,但食落又係相反, 5成熟煎得岩岩好,入口即融咁制,薯仔都唔差,幾淋,再點埋beef jus 幾好味.-⭐Dessert

鍾意享受?鍾意食野? 呢個就係我既人生目標!
我個人認為裝修幾有特色,地方唔算好大但坐得舒服.
⭐Starter-
📌CmOn Salad de la Maison
有D泰式魚餅跟埋,幾好食,個湯都唔差,但麵包我就麻麻地啦
⭐Main Course
📌Salmon Meunière (Pan-fired)
👉我地簡左兩款主菜,一黎到有少少失望,因為賣相的確麻麻,
三文魚睇落太瘦,顏色唔太好睇,但食落好有驚喜!
好有油香,外皮煎得好好,脆口之餘唔油膩,好好食
👉Steak賣相都麻麻,可能感覺太薄切,睇落好似唔太健康,
但食落又係相反, 5成熟煎得岩岩好,入口即融咁制,
薯仔都唔差,幾淋,再點埋beef jus 幾好味.
⭐Dessert
📌New York Cheese Cake
👉今日餐廳只有Cheese cake, 個人認為正常水準. 都唔差. 如果可以大份少少就更好!

2019-03-23
  • Salmon Meunière (Pan-fired)
  • Grilled US Prime Rib Eye Steak
2019-03-24 15 瀏覽
柴門-柴灣西餐之選今天在柴灣取件,事關太大雨了,看看廣場水牌發現六樓有間餐廳,一於去食個午飯順便避避雨,就這樣子發掘了柴灣罕有的西餐廳,而且環境佈置有情調。特色沙律沙律醬汁是酸酸甜甜的,配上爽口的生菜和啡菇片,還有魚味香的魚餅。韮蔥薯蓉忌廉湯配麵包濃郁的忌廉湯,稀稠度剛好,當中有韮蔥的香味,亦有麵包粒增加口感,更配有香脆烘過的麵包,一滲一咬。烤美國優選肉眼牛扒配薯菜大大塊的肉眼牛扒,七成熟度剛好,肉質腍身、肉汁多、肉味濃,加上牛肉濃汁後更juicy。俄羅斯式燴牛肉配白飯地道的俄羅斯菜,燴牛肉條非常入味,加入洋蔥增加味道口感,醬汁是加入了紅酒,底味很夠亦惹味。紐約芝士餅厚切的芝士餅,芝士冰凍而且夠硬身,濃濃芝士味又不會過膩,配上餅底脆脆甜甜的,和草莓的果甜。
柴門-柴灣西餐之選

特色沙律

韮蔥薯蓉忌廉湯配麵包

烤美國優選肉眼牛扒配薯菜

俄羅斯式燴牛肉配白飯

2019-03-24 17 瀏覽
同客戶開完會,就喺附近食lunch。見呢間餐廳感覺好田園,就想試下。聽講包場可以夾band。黎到先知lunch打黎訂枱有8折,咁抵下次book定位先。鵝肝牛柳扒好似幾正咁,不過要預訂。我點左肉眼牛扒,Prime果然係優質牛扒,牛味濃,肉質鮮嫩,五成熟肉質剛剛好。個湯好creamy好濃味,點埋個香脆蒜蓉包一流!沙律就較特別,有生蘑菇,唔係人人接受到。同事點左炒大蝦帶子意粉,開邊蝦爽口彈牙,蕃茄醬汁醒胃搶味,不過帶子略嫌太細粒。蝦好大隻又彈牙。甜品點左芝士蛋糕,夠濃味,好creamy。

鵝肝牛柳扒好似幾正咁,不過要預訂。

蝦好大隻又彈牙。

甜品點左芝士蛋糕,夠濃味,好creamy。
2019-03-19 62 瀏覽
今日約左朋友去吃午餐,佢訂左呢間餐廳。間餐廳嘅油畫好有趣,裝飾品都好有趣。店內有個小型台放咗電子琴等俾人租場用,邊玩音樂邊食嘢枱同枱之間都好闊落,就算全場滿座都唔會覺得迫 !Set lunch頭盤有大蒜蓉薯蓉湯同埋沙律。頭盤好有驚喜,青口配沙律,加大蒜薯蓉湯,兩樣都好新鮮,有質素。朋友叫咗個炒大蝦帶子意大利麵。好多蝦肉,夠爽口!我叫咗個法式香煎三文魚。三文魚好鮮嫩。雖然食到好飽呀,都想試下甜品, +$16甜品有兩款: 紐約芝士蛋糕 、意式奶凍。兩樣都好好味,好似酒店西餐啲甜品咁呀!

枱同枱之間都好闊落,就算全場滿座都唔會覺得迫 !

Set lunch頭盤有大蒜蓉薯蓉湯同埋沙律。

2019-03-19 107 瀏覽
難得今日唔洗返工,同媽媽同太太一齊喺媽媽屋企附近覓食。搵咗一陣見到「柴門」,常駐柴灣嘅我哋竟然未聽過,一於打電話去訂檯,帶埋媽媽一齊去食。我哋今日係「18-23 March」嘅特選午餐餐牌。我哋揀咗其中三樣主菜:1. 俄羅斯式燴牛肉 配白飯 (HKD88)2. 炒大蝦帶子意大利麵 配香草番茄醬 (HKD98)3. 法式香煎三文魚 配薯菜、白酒牛油醬 (HKD108)每一款都係跟頭盤沙律、薯蓉忌廉湯、餐包,同餐茶。頭盤三式,有法式餐包、大蒜忌廉湯,同沙律。媽媽好喜歡個湯,佢好鍾意佢哋薯蓉打得好滑;沙律都幾特別,有跟一片生蘑菇,加埋佢畀嘅黑醋,好好食。媽媽點咗嘅係「炒大蝦帶子意大利麵」,賣相好好,個蝦都好爽滑彈牙,佢好喜歡。太太點嘅係「俄羅斯式燴牛肉」,太太表示個牛肉汁夠惹味。個人鍾意食三文魚嘅關係,我自己點嘅係「法式香煎三文魚」。一睇覺得食物擺位有啲似搭飛機 First Class,哈哈。用刀一切落去已經知道肉質有幾軟熟,加埋個汁真係無得彈!好食嘅味道,簡簡單單已經足夠。有個小插曲,食到中間發覺塊三文魚肉有啲生,太太有啲擔心(雖然中國人生食鯇魚都搞得掂 xP ),都係應該問問侍應。侍應好
1. 俄羅斯式燴牛肉 配白飯 (HKD88)
2. 炒大蝦帶子意大利麵 配香草番茄醬 (HKD98)
3. 法式香煎三文魚 配薯菜、白酒牛油醬 (HKD108)
每一款都係跟頭盤沙律、薯蓉忌廉湯、餐包,同餐茶。
頭盤 - 法式多士、沙律、薯蓉忌廉湯
炒大蝦帶子意大利麵
俄羅斯式燴牛肉
太太點嘅係「俄羅斯式燴牛肉」,太太表示個牛肉汁夠惹味。
法式香煎三文魚
有個小插曲,食到中間發覺塊三文魚肉有啲生,太太有啲擔心(雖然中國人生食鯇魚都搞得掂 xP ),都係應該問問侍應侍應好客氣答話廚師係特登咁整嘅,同埋佢哋用料係即日新鮮挪威運嚟嘅三文魚,好安全。喔,其實原來係自己大鄉里,哈哈。
每個午餐都跟一杯餐茶。佢凍飲除咗唔用即棄飲管,仲行前一步,用不銹鋼飲管。依份用心,真係無嘢好講。

意式奶凍
我哋另外加咗「紐約芝士餅」同「意式奶凍」一齊 share 食。芝士餅帶檸檬味,中和咗芝士餅本身嘅甜味,味道甜得嚟好清新。但因為自己無留意,食咗芝士餅先,到食奶凍反而唔係好食到。

味道:✮✮✮✮✮
正!喺柴灣有酒店級嘅水準,之後上網睇下原來真係酒店級大廚,哈!
環境:✮✮✮✮✮
牆邊掛咗好多油畫,太太懷疑有啲牆身嘅畫仲係畫上去,好驚喜;雖然午市時段座無虛席,但座位寬敞,而且樓底高,唔會太嘈。
服務:✮✮✮✮✮
喺香港,餐廳職員唔「西」面已經好欣慰,我見個侍應仲會同每檯人打招呼,了解佢哋點睇啲食物同餐廳。唔知仲以為去咗啲咩高級餐廳。
衛生:✮✮✮✮✮
無咩特別嘢可以挑剔。
抵食:✮✮✮✮✮
喺柴灣依啲老區好少食到高質嘢,仲要唔貴。
2019-03-18
頭盤 - 法式多士、沙律、薯蓉忌廉湯
炒大蝦帶子意大利麵
俄羅斯式燴牛肉
法式香煎三文魚
2019-03-18 68 瀏覽
工作外勤去了柴灣寫字樓, 在大堂發現這間西餐廳, 就走了上去。發現有live band stage!!不過原來晚上才有live band, 重點是吃個lunch😊 沙律很特別, 有西芹和一些很爽脆的瓜類, 餐前脆蒜包很金黃脆口, 又很夠熱。大蝦蕃茄意粉有煎得脆脆的大蝦, 菌類和意粉的比例剛好, 茄醬也鮮味爆發! 同事點了7成熟牛扒, 我也吃了幾啖, 很嫩滑入味, 不會像平時吃的切不開咬不斷。最特別是配菜都很健康, 是烚蕃薯&薯仔, 完全不油膩。重點是有甜品!!有我最愛的奶凍, 有雲哩拿籽的奶凍很香💓絕對可以吃3個😂 最後喝完咖啡叉叉電就回office~
很特別的沙律
牛扒
蕃茄大蝦意粉
蜂蜜薰衣草茶凍
香草意式奶凍
  • 牛扒
  • 香草意式奶凍
2019-03-17 58 瀏覽
16/3/2019 @柴灣 柴門今日專登過去柴灣搵男朋友食飯,諗住獎勵下佢呢排咁辛苦工作,帶咗佢去一間幾有情調嘅西餐廳,係位於工厦裏面入到去店員好細心幫我地安排座位,坐低左之後發現原來餐廳嘅牆壁都掛滿左好多唔同嘅畫,畫得好靚睇到個餐牌見到好多嘢都好想食,男朋友就話不如我哋叫唔同嘅嘢食一齊share,於是就揀咗個意粉同埋三文魚主菜嚟之前店員送上餐湯同埋前菜,個沙律裏面原來有啲海鮮,本來我唔太鍾意食沙律醬,但今次呢間餐廳用既汁調味得幾好,同海鮮、菜幾配合。至於個湯係我最鍾意嘅忌廉湯,個湯一啲都唔稀,好味到連男朋友嗰碗都想飲埋主菜終於嚟到喇,首先有三文魚,呢個三文魚煎得啱啱好,煎晒啲魚油出嚟,食落一啲都唔膩,而且仲冇乜骨,啖啖肉啱晒我之後有呢個燒大蝦帶子意大利麵,配埋我最鍾意嘅番茄汁,隻蝦真係幾大隻,食落去好彈牙,而帶子同意大利麵都煮得啱啱好,有咬口得黎又唔會太硬最後要埋個甜品,店員介紹咗是日甜品,係牛乳布甸配新鮮芒果,芒果嘅份量雖然唔係太多,但係好甜。至於牛乳布甸,一食落去成個口都係牛奶味,牛乳味道好純同布甸夠滑溜,好想再encore要多杯今餐飯真係食得好滿足,冇諗過柴灣呢個地方都會有呢款
16/3/2019 @柴灣 柴門

今餐飯真係食得好滿足,冇諗過柴灣呢個地方都會有呢款西餐廳
2019-03-17 365 瀏覽
2019年3月16日 星期六今日難得可以同媽媽兩個人撐枱腳,於是上網搵吓柴灣有咩特色餐廳,見到呢一間西餐廳好似係工廠區新開張就打電話去預約,點知原來電話預約有八折,好抵去到發現地方雖然唔係好大,但係有個舞台可以玩音樂,店員話原來每星期都有個音樂之夜,會有唔同嘅人上嚟一邊玩音樂一邊食飯睇返午餐嘅Menu,種類雖然唔係太多,不過價錢唔算太貴,比起銅鑼灣、中環已經平好多點左餐之後店員好快就送咗前菜同餐湯,錢財好特別,唔係普通嘅沙律,原來混合左一啲海鮮,有蝦、蜆、帶子等等,再配合埋醬汁同蔬菜一齊食,層次好豐富。至於餐湯係忌廉湯,感覺都唔錯我叫嘅牛扒首先送到,都幾大塊,切開嘅時候見到裏面嘅肉有少少粉紅色,係我想要嘅五成熟。食落去好腍,充滿牛肉味,點埋個醬汁牛肉味會更加突出,因為呢個汁係牛肉濃汁。媽媽叫嘅德國豬手隨後都送到,豬手炸得好香,個外皮炸得卜卜脆,而脂肪唔算太多,裏面嘅豬肉好嫩滑。不過媽媽話最好味嘅反而係薯菜,薯仔炸完之後好好食,食得出只係加咗少少鹽調味,好快佢已經食晒,仲想食埋我個份添最後我地點埋個甜品,係紐約芝士餅,估唔到上菜嘅時候見到都幾大件,早知唔使點$1.1件,切落去唔需要太用力
2019年3月16日 星期六

烤美國優選肉眼牛扒

炸德國鹹豬手

紐約芝士餅

最後我地點埋個甜品,係紐約芝士餅,估唔到上菜嘅時候見到都幾大件,早知唔使點$1.1件,切落去唔需要太用力,而食落去感覺到成個口都係芝士味,好濃濃嘅芝士香味,至於個餅底應該係威化餅黎,同上面嘅芝士好配合

喺柴灣好難得有咁高質素嘅餐廳可以俾我哋兩母子撐枱腳,係一個唔錯嘅回憶
烤美國優選肉眼牛扒
炸德國鹹豬手
紐約芝士餅
去年情人節 “貪慕虛榮” 去名牌酒店食貴價晚餐,錢花了,但不外如是,哈哈😄在這家新西餐廳試過晚餐、午餐,對食物質素、環境和服務都滿意,所以這次提早預訂情人節套餐 1,080 for two, early bird 有八折,wine pairing 每位 $268, 價格很合理!雖然是小店,但服務很貼心,餐廳經理特別打電話問了我們的名字 (保障私隱,已doodle 遮蓋名字), 會在甜品碟寫上 !這晚有歌手及爵士樂演出,所以我們比較早到 。柔和的燈光很適合氣氛, 約七點一位年輕女歌手開始演唱,感覺很好!Starter 有 2 款焗蠔,然後是三文魚沙律配上情人節少不了的魚子醬,鮮甜味美!上菜的節奏剛剛好,跟住就上湯,紫薯忌廉湯,熱辣辣已經加分,幼滑香濃 !主菜 Hubby 選了鵝肝/肉眼扒配黑松露汁,我試咗一小塊鵝肝,外脆內嫩,甘香 !我選了大蝦,略嫌 overcooked, 但味道仍然鮮美,雖然薯仔同菜係配角,但好食,尤其是薯仔,粉、嫩、香喔! 然後有 2 位Jazz musicians 演奏!好浪漫喲!甜品永遠係我每餐既亮點!這餐甜品好神秘,之前餐單只係寫 CmOn Surprise

甜品永遠係我每餐既亮點!
這餐甜品好神秘,之前餐單只係寫 CmOn Surprise, 去到先知道, 都幾搞笑😄

類似法式的 Petit four, 有 dark chocolate, Madeleine, cookies,3 款都屬於 bite-sized,另外就是細細杯panna cotta, 依次序我先吃 matcha Madeleine, 要趁熱食;跟著吃 panna cotta,好幼滑, vanilla seed 清晰可見,好香,襯少少熱情果醬,裝飾了靚靚食用花,口感真係好有層次;

然後黃金曲奇 (其實係鹹蛋黃), 不過又真係有金箔!最後吃 dark chocolate, 問咗 waiter, 係French Valrhona 61% !

作為甜品控的我,真係、真係、真係好滿意😋😋😋
餐酒配搭 $268 有 5 杯,滿意,可惜沒有拍照!

無想過寫一篇咁長的食評 !好眼瞓!

氣氛很浪漫的晚餐!值 !

2019-02-14
情人節
2019-01-08 678 瀏覽
上個月同 hubby 來食咗餐晚飯,就一直想再來 !星期六放假,老公開會,咁就自己一個人來試下個午餐啦!如果好,先再同老公來。上次老公開車,直接上停車場 3 樓,今次我自己坐地鐵,exit C, 行幾分鐘就到。上次以為係工廈,原來係新商廈,有 4 部 lifts, 個 Lobby 幾靚,好乾淨!訂咗 12:30pm,我遲咗,來到已坐滿人,個 waiter 好有禮貌,叫我等一陣,剛有客走,要再 set 枱!我係餐廳外面長凳坐咗一陣!坐低,餐牌係 4~13/1/2019,幾好吖 !Starter 有沙律、湯, 主菜四個選擇:雞、pasta、魚、牛,芝士蛋糕加 $15, 有咖啡或茶 !我點咗咖哩雞配蒸飯,前菜有泰式魚餅沙律配甜酸汁,小辣,開胃!麵包暖既!個湯好正,cream of mushroom soup, 食得出係新鮮冬菇、蘑菇,酒店水準!咖哩飯有驚喜,香草味濃,咖哩香,雞肉唔老,個汁有一D辣,送飯一流,我叫咗少飯,無浪費食物!點咗熱檸水,唔孤寒,有三大片!坐下坐下,好舒服,原來已經 2:30pm !仲有驚喜, 原本 $88, 加一就係$97 啦, 埋單先知道有八折, 即係 $79, 我
上個月同 hubby 來食咗餐晚飯,就一直想再來 !

點咗熱檸水,唔孤寒,有三大片!

坐下坐下,好舒服,原來已經 2:30pm !
仲有驚喜, 原本 $88, 加一就係$97 啦, 埋單先知道有八折, 即係 $79, 我係小女人,勁開心 :)

我咁鍾意食甜品,竟然落咗樓先記得無叫!哎呀!

支持小店,下次再同 hubby 一齊來 !
2019-01-05