查理布朗咖啡專門店

查理布朗咖啡專門店

(已結業)
Charlie Brown Cafe
查理布朗咖啡專門店 (已結業)
4K
Getsu月希
好耐冇去,原來大裝條過
Getsu月希
2019-08-08
關注
好耐冇去過Charlie Brown Cafe啦,冇2年都有1年。對上一次去時都重未裝修,今次去到成個門面都唔同左;門面就靚左好多,但係上到樓上覺得細左同冇以前咁靚呢,以前有個小賣部,依家D禮品全部鎖晒係櫃入面,好似好矜貴咁,購買慾真係大減。不過裝修後,多左好多Set Lunch,感覺平好多呢。以前叫個漢堡加個凍飲都過百,依家有SET,有湯有飲品有甜品,加埋一先過百。沙律同湯,南瓜湯黎,好甜好Cream,意外地好飲喎。沙律落得太多醋,如果可以分開上比客人自己落會好D。2個小朋友叫既漢堡,勁多肉汁,好好味。其實呢,以前黎食過,有次個肉入面重係好生的,仔有少少陰影,每啖都望下個包先,問佢佢先話怕好似上次咁入面係生既凍既。好彩今次完全冇問題,個漢堡煎得岩岩好又勁juicy。好後悔叫左個西冷,唔好食,好多筋,我見隔望枱果塊扒靚好多,大塊好多的,真係可能係我黑仔。不過冇下次囉,我一定唔會再叫扒,叫意粉或漢堡就算。朋友叫的兒童餐,原來佢係樓下見到個餐牌就被兒童餐吸引左呢。雖然話兒童餐,不過份量唔少,女仕食都100%夠飽的。蛋包飯入面係雞肉雜豆茄汁飯黎,都OK好味。飲品有4杯,不過唔係叫咖啡,沙冰果D就真係差左DD。不過跟餐既,都預左普通到唔可以再普通了。跟餐的雪糕,睇佢好細杯,但份量一D都唔少,因為係實心的,唔係麥記果D中間中空,可惜朱古力醬少左D。朱古力芝士餅,冇乜特別,唔難食囉,但唔會係令人食完想再食的美味。4個人4個餐,人人都飽到漏,每位都係百鬆D,環境都靚既,都有唔少公仔,只係冇以前咁靚咁舒服既感覺,似番普通餐廳囉。查看更多
+ 5
女生們的下午茶☕️
SiuNgokYeung
2018-04-02
關注
難得姊妹淘一起聚聚,當然要找一間坐得耐又可以影令令相的餐廳!這間餐廳以Charlie brown 做主題,周圍都是卡通裡的人物,簡直是呃like聖地!因為是下午茶的關係,我們沒點很多食物,只點了卡邦利芝士意粉,薯角,三文魚pizza和水果茶!本來對食物沒有太高要求,因為覺得環境都這麼美了,但是食物卻令我出奇地意外,很好味!!!整體來說,雖然餐廳消費比較高,但食物質素是達水準的,和朋友來吃個下午茶,是一個挺好的選擇!查看更多
+ 6
LLwenHK
查理布朗咖啡專門店 – 好療癒的地方
LLwenHK
2017-06-20
4K 瀏覽
關注
地點: 北角英皇道406-408號康威大廈地下03號舖 交通指引: 港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約4分鐘 電話: 2366 6315 我超愛snoopy,一直知道有這樣一家咖啡廳,終於有機會來體驗一下。這家咖啡廳早上八點半就開張囉,開到晚上十一點。此外,這家店還有專門給素食者的選項,餐點旁邊還會畫小蔬菜唷,超可愛的。 素食者的主菜選項有 大蘑菇漢堡(HKD 98)和雜菜松子仁香草醬扁意麵(HKD 76);另外,三明治、湯品和沙拉有專門給素食者的選項,旁邊都會標註小蔬菜,說明是蔬食料理,很貼心。 我今天吃的是 大蘑菇漢堡 (HKD 98),這是暨 紅磡BURGER FACTORY 後,找到第二家超讚的素食漢堡。 今天是幫朋友慶生,只要再加HKD20,就可以在盤子上寫字唷~ 甜點上方還有可愛的查理布朗微笑臉,是用巧克力粉畫成的;另外,咖啡的奶泡上方也有可愛的SNOOPY圖樣,看了超開心的,是個超療癒的咖啡店。 整家店都是SNOOPY相關的裝飾,非常開心。可惜這天天氣陰陰的,照起來有點暗暗的。 查看更多
+ 12
Geisito
黎咁多次,睇住佢退步……
Geisito
2017-04-19
關注
自問係個Snoopy迷,由佢開張到而家都有幫襯。今次真係最失望嘅一次。復活節假未放完,同囝囝黎探下Charlie老朋友,趁未算peak hour,12點幾上到黎,仲有大半個場係空嘅,照舊坐梳化睇住卡通等野食。餐湯,幾分鐘就到左。小食同飯,跟住都到喇。意粉,到埋。不知不覺咁就坐左20分鐘。但係口乾乾,原來個飲品未上。侍應經過,問下有冇漏單。冇喎!跟住隔離有一檯比我早到的,都開始追問佢地杯飲品。佢地一檯5個大人加一班小朋,飲品都係未到過。我個心當堂冷左一截。另一邊廂,有一檯老外,又係食完所有飯餐都未有飲品。結果,成個梳化區,都係食完所有食物未上飲品。最後?張單表示12:28落單,我係13:15上飲品。45分鐘等一個飲品,成餐飯搵杯飲品濕下個口都冇。PS 可能間cafe咁多年,真係開始舊,下午30度行入黎,坐左30分鐘我仲出緊汗,冷氣好弱。下次同囝囝去尖沙咀,可能要動動腦筋去邊度食了。查看更多
為食肥豬
重捨童年回憶
為食肥豬
2017-04-16
關注
今日一家五口去到尖沙咀嘅玩具展同科學館玩,玩完就梗係要係尖沙咀食飯啦。開頭諗紅假尖沙咀一定周圍都係人,搵位都幾難,我地又咁多人。行行下諗起有呢間餐廳,可以比小朋友睇住卡通片同公仔影下相 就一於黎呢度食。煙鴨胸雜箘茄汁意粉:好多汁,佢嘅茄汁又唔係平時d茄汁意粉味,佢加左cream 食起黎就更滑。煙鴨胸都好好味~匈牙利牛肋條配飯:汁就少左d,但牛肋條都好淋,一碟大約有3條,個汁都好濃。另外d配菜係烚左嘅西蘭花同雜豆。黑松露雞肉燴飯:超creamy ,估唔到咁好味,都好多菇,雞肉又唔會好鞋,飯嘅軟硬適中。迷你漢堡拼盤:一個係雞肉漢堡一個係牛肉漢堡,因為係比小朋友食所以size 剛好,仲配有薯角。漢堡嘅肉唔會好dry,每個漢堡入面有生菜同蕃茄。薯角都好好味。仲伴有沙律菜,有黑醋做醬汁。橙香朱古力:好香嘅橙味,有埋橙皮係入面,個朱古力都好香,但唯一係唔夠熱。經典朱古力:好濃朱古力味,但係都一樣唔夠熱。我地食左咁多野要5百幾,但就係尖沙咀黎講算平,而且算坐得舒服。查看更多
+ 6
查理布朗之午餐
popotam
2017-03-05
關注
我很少看花生漫畫,也沒有特別喜歡查理布朗和史奴比,只是同行的朋友打算到不過類型的cafe試食偷師,所以最後選了前來查理布朗cafe聚餐。我們先找個空位坐下,店員送上餐牌,選好食物後,先在收銀處付款,店員便會隨後送上食物。店內的裝修有點像兒童天地,而店內有花生漫畫人物的公仔,所以我也隨便地拍照,挺可愛的。而店內有投影機播放著花生漫畫的卡通,但我卻好像沒聰見有音效。大多數的客人也是媽媽帶著小孩來光顧。今次點了松露野菌芝士忌廉意粉和蘋果肉桂茶。因為不太喜歡吃意粉的原故,對松露野菌芝士忌廉意粉沒有很大的期望,但它的味道卻很好吃,很creamy,不知不覺地很快吃完。蘋果肉桂茶也很香,喝著很relax。同行的朋友對紅茶有點研究,她說這杯蘋果肉桂茶所用的茶包是便宜貨查看更多
+ 1
松露野菌芝士忌廉意粉
JNR
Coffee with Snoopy family
JNR
2017-02-14
關注
I like this restaurant a lot as their pasta are good, place is relaxing and decoration with my love --Snoopy and Charlie Brown. Their desserts are for pictures I don't think it is super good. I came after lunch so decided to have a coffee for refreshing. Hot MochaI asked if there would be a cartoon on top of the coffee and the waiter said she would add for me.When it came it was Sally :(I should specially ordered a Snoopy!The coffee was hot enough for me to take lots of pictures. the taste of chocolate and coffee was not too strong, quite balance. 查看更多
Food Mad
不熱的啡
Food Mad
2017-01-13
關注
同事說查理布朗的咖啡不差,本咖啡精決意慕名一試。一場來到,除了咖啡外,也點了客熱香餅。查理布朗熱香餅,除了熱香餅上印有查理布朗的圖案之外,不覺有何特別之處,三塊餅起碼要配多點牛油吧;糖漿烯似水,是不夠甜的。咖啡是不夠熱的,小人認為熱啡至少應該要夠熱才能稱之為好啡,唯一可取的仍只是查理布朗的拉花。查理布朗是很可愛的,同事是史諾比迷,相信單看圖案已會歡喜。查看更多
查理布朗的拉花
Ste7
平安夜不二之選
Ste7
2017-01-08
關注
平安夜出左尖沙咀區,周圍嘅餐廳唔係要排隊,就係加價又得返套餐,行行下搵到Charlie Brown見到價錢OK就入去,等到唔駛等就有位。兩個人叫左黑松露雞肉飯+白汁火腿意粉,嘢飲就係士多啤梨葩菲,夾埋都係$200到,節日來講都算平啦食完仲可以同snoopy系列卡通人物影相查看更多
marydaniel
休閑的Snoopy Cafe
marydaniel
2016-12-29
關注
經過尖沙咀見得閑,所以上左查理布朗Cafe嘆下~唔算太多人,一上去就有人帶位同放低menu,每人最低消費一杯飲品就可以。環境尚算舒服~適合三五知己聚會。最鐘意就係一路食一路睇佢投影器播既Snoopy動畫,不過可惜係簡體字…餐廳背景會播熟悉既Snoopy主題音樂。另外餐廳會有中英文花生漫畫借閱,可以話係Snoopy Fans最啱去既地方~食方面就叫左杯秋季推出既岩鹽焦糖伯爵奶茶~好好飲~另外叫左個三文治配炸薯角食~感覺上比覺普通,偏貴,味道還可以。咁啱臨近聖誕Snoopy有裝飾~好可愛~本身係咁既樣分享一啲之前影落既相~呢張唔記得幾時影…不過想講既係餐廳有提供素食餐啊~👍查看更多
+ 1
sisi889154
特別的早餐
sisi889154
2016-12-07
關注
一大早就畀朋友約左嚟呢間漫畫公仔有特色的咖啡店食早餐,好特別的早餐呀,幾乎入到店就畀所有snoopy包圍住 ,所有枱面和墻,杯子,碟子都有呢套漫畫公仔,幾特別。本來心情不太好的,但一上到嚟睇到畀可愛漫畫公仔包圍 住 ,心情都覺得開心曬。條樓梯都好暗,唔知系咪想突出墻上個SNOOPY呢!每一張枱都有不同的漫畫公仔,絕對系呃LIKE的好地方查看更多
+ 7
木咀獸
好有回憶
木咀獸
2016-10-12
關注
同朋友食完飯唔夠仲想傾多陣, 唔想食甜品咁飽諗住飲杯野, 但唔係好多地方可以任坐無時限, 突然醒起附近有snoopy餐廳.上到黎有人問你幾位, 但其實又自己去買野飲, 好奇怪. 不過睇下餐牌, 除左飲品, 仲有甜品但唔平囉.要杯Charlie Brown's推介既朱古力咖啡, 凍既.  先飲一下, 唔係太甜, 咖啡味唔算太濃,  朱古力味配合得幾好, 之後搞混D cream會相對甜左D, 但可以接受, 呢杯咖啡不比S同P字咖啡店差. 而且呢度地方好大, 基本上都有位, 而且仲係梳化位, 部份係遊客.記得snoopy餐廳最初開係好多人黎, 而且仲有幾間分店, 原來而家祗執剩一間, 有D可惜, 希望呢間可以堅持住.查看更多
ninaching
又靚又好味
ninaching
2016-10-09
關注
Charlie brown cafe種左草好耐終於有得黎試😍😍雖然呢度價錢唔算平,但勝在食物夠好味👍👍👍餐廳又靚又唔算好多人,又有sofa位,又多影相位,有環境有美食,一試愛上,休閒聚會拍拖首選!!❤❤查看更多
抹茶、碎朱古力
Sandyfloss
Charlie Brown Cafe*照不完的卡通!
Sandyfloss
2016-10-06
關注
My Order:煙火腿配南瓜薯仔沙律 ($92)燒烤汁雞肉沙律墨西哥卷配炸薯角 ($85)蕃茄茸海鮮意粉 ($98)查理碎朱古力菲巴冰 ($47)冰熱情果草莓茶 ($35)橙汁 ($22)煙火腿配南瓜薯仔沙律南瓜薯仔沙律比例很好 沙律醬亦很剛好 作開胃菜是不錯 但上面的煙火腿跟想像的不同 並沒有煙過 是冷冰冰剛由雪櫃取出的味道燒烤汁雞肉沙律墨西哥卷配炸薯角很推介這個! 雖然量不多 卻很大驚喜 墨西哥卷內雞肉很惹味 墨西哥卷配上燒烤汁不會乾 內裡還有蔬菜 口感豐富和每一口都吃到料!蕃茄茸海鮮意粉青口、蝦和魷魚圈 蕃茄味不太出汁有點太多了 不太值這個價錢查看更多
燒烤汁雞肉沙律墨西哥卷配炸薯角
六重菇菇
為的只是查理布朗跟史諾比
六重菇菇
2016-06-26
關注
多年來都係人氣爆滿的主題餐廳,過往經常在面書洗板,今日到自己黎潮聖了。餐廳顯得有點舊但氣氛良好,自助形式自己搵位點餐,食物還算多選擇,但價錢絕不便宜,一個飯要九十幾,飲品四十幾,唔點甜品都要百五蚊個人先埋到單,仲係份量超細食完唔飽,無法啦,環境咁靚影返d相都抵返,現場真的不少人用自拍神棍,意外地多陸客,佢地都鍾意史諾比咩?真係唔識啦。叫左個南瓜雜菜紅白米飯,健康到爆,全素,仲要紅米,個汁甜甜好有南瓜味,雜菜真係細粒到睇唔到,只有三四口份量,一陣風食完。仲叫左煙肉卡邦尼意粉,個汁幾傑好黏口,呢碟份量正常返d一般細食女仔應該夠飽。咖啡香甜奶滑,點了最大杯的方便坐耐d,簡單拉花加上可可粉圖案,幾打耳喎。最後黎杯朱古力咖啡,好甜好正好可愛,黎影相呃like啦。查看更多