2022-11-11
人生第一次comment😤😤😤話說今日同朋友一齊去左中環街市地下食飯(類似food court)。因為已經好攰,我哋用左QR code點餐連送餐服務,分別叫左其他餐廳嘅嘢食,再加依間Fruitalks ge飲品(因為其他餐廳都冇飲品,冇得揀)。過左一陣,朋友的食物已經到左。我哋見飲品咁耐就行去問下,見到4杯飲品已整好,佢哋話要自己拎、唔包送餐服務。之後收到burger果面打電話叫我取餐(唔知係個系統有問題定我撳錯,我張單變咗外賣自取。)而佢地就用餐盒放好食物,亦俾左外賣紙袋同餐具我。食食下果時,朋友發現我哋叫左同款飲品,但佢果杯$32,我果杯$35。食完就去Fruitalks理論,個職員話公司個System係咁。堂食同外賣自取唔同價。我哋覺得超無理,佢外賣自取ge包裝同堂食完全一樣,就連膠袋都冇俾一個我,竟然要收多我$3?!我知$3係好少錢,但呢個係合唔合理嘅問題。如果要收外賣錢,都應該係有外賣packing ge burger收(但我個burger同朋友堂食嘅burger價錢完全一樣,都係$78)個職員就係咁話明白我哋講緊乜嘢,但公司個系統係咁樣,如果有咩不滿可以搵經理講。我同朋友果
我同朋友果杯得6成半滿(如圖)果時心諗可能因為係冷壓果汁,分量固定,所以無理。另一朋友杯西瓜汁唔甜有碎冰(之後返到屋企睇埋open rice d留言就知伏😒😒😒)依間嘢中文叫果言,果然係以後都唔使再幫襯!