2023-05-13 2682 瀏覽
就喺保安道街市有呢間燒烤蒸海鮮任食店,幾年前黎食嘅時候其實比較好,因為主打任食火鍋,食材自助,好多海鮮。依家轉型用QR CODE 落單,有啲食物會漏單,而且限時張量下單,佢唔會比多。。。。環境唔好要求高,只比大排檔好啲唔洗坐係街邊,只用摺枱啪埋食物種類唔算多,不過都唔錯嘅,有蝦有雞全翼有魷魚、鴨翼。。。。鴨腳肥牛片同牛舌片,不過比較薄😅閒日$ 138一位 / 2小時假期$ 158一位 / 2小時任飲要再加 $20一位唔洗加一我地入坐19:30,燒到21:30,佢照比我地坐到22:00離座冇趕客,期間亦送多碟粟米同蜆比我地食,服務唔錯
環境唔好要求高,只比大排檔好啲唔洗坐係街邊,只用摺枱啪埋

食物種類唔算多,不過都唔錯嘅,有蝦有雞全翼

有魷魚、鴨翼。。。。

鴨腳

肥牛片同牛舌片,不過比較薄😅

閒日$ 138一位 / 2小時
假期$ 158一位 / 2小時
任飲要再加 $20一位
唔洗加一
2023-04-29
2023-05-08 1551 瀏覽
見到燒烤任食諗住去試下點知中曬計伏伏伏加埋嘢飲大概二百七十蚊一個人除咗一開始嗰碟海鮮同埋肉類嚟得快之外其他下單全部不理一直拖因為是兩小時的任食大概個半鐘的時候問佢為什麼東西沒有來佢話我哋差唔多夠鐘跟住再催促佢佢好勉為其難畀咗一碟玉我哋 跟住即刻叫我哋埋單本來食物質素不算太差 但服務同任食問題真的完全接受不了都差不多三百蚊一個人蝦你唔畀我都算肉同菜都唔畀大佬點搞呀係咪傻㗎咁你唔好做任食手法相當差隔離枱下面對同樣的問題
見到燒烤任食諗住去試下
係咪傻㗎咁你唔好做任食
手法相當差
隔離枱下面對同樣的問題
2023-05-08 1586 瀏覽
今日我同朋友一齊去咗林洪記食餐,佢哋搞咗個海鮮蒸氣放題,真係勁啊!咁多款海鮮任我揀,實在太開心。我哋坐低之後,迫不及待咁睇咗一眼餐牌。哇,真係豪華至極!有大頭蝦、生蠔、龍蝦、帶子同蟶子,全部新鮮又正宗。真係好難揀淨一樣海鮮,好彩有服務員幫手。我叫咗杯凍啤酒,為今晚海鮮大餐做個開胃。不一會,我哋嘅點心就上嚟喇。我揀咗大頭蝦,朋友揀咗生蠔同帶子,真係味道鮮美,鮮甜多汁。嗱,真係想將個海鮮咁樣生咬一口,好似係直接從大海捉返黎咁。食完頭盤,我哋又點咗龍蝦同蟶子。龍蝦肉質鮮嫩,夠彈牙,搭配啲醬汁,更加加倍美味。至於蟶子,經過蒸氣嘅烹調方式,令佢嘅鮮甜味更加凸顯出嚟,真係好過癮。最後,我哋叫咗份椒鹽瀨尿蝦,真係大啖一齊食。啲瀨尿蝦個個都好肥美,裡面嘅蝦肉咁鮮甜,配上椒鹽嘅調味,一啖入口,辣辣鮮香嘅味道令人回味無窮。整個用餐過程都好愉快,食物質素非常高,服務亦好到冇話講。

整個用餐過程都好愉快,食物質素非常高,服務亦好到冇話講。
2023-05-04
2023-05-08 848 瀏覽
一踏入餐廳,迎面而來的是誘人的烤肉香氣,令我食指大動。環境寬敞舒適,桌上鮮豔的食材隨處可見,我的胃口便被激發得更為旺盛。我立即展開我的美食之旅,首先選擇了新鮮的帶子。帶子鮮嫩多汁,入口即化,散發出迷人的海洋風味,絕對是海鮮愛好者的最佳選擇。接著,我嚐到了蟶子,它們肉質鮮甜,彈牙的口感讓我驚艷。每一口都散發出鮮美的海洋香氣,讓人回味無窮。青口是另一款我不容錯過的美味。它們肉質鮮嫩,夾帶著微微的甜味,經過烤製後更是散發出誘人的香氣。我不禁一口接一口地品嚐,完全無法抵擋它的魅力。生蠔是海鮮中的極品,每一顆都是大自然的恩賜。我細細品嚐著它們鮮美的滋味,柔軟的口感與海水的味道在舌尖交織,令人愉悅無比。龍蝦更是餐廳的招牌之一,鮮紅的外殼,鮮嫩的肉質,配上特製的醬料,味道更加鮮美。一口咬下去,香濃的龍蝦肉在口中綻放,令人陶醉。最後,我享用了和牛,它的肉質細嫩多汁,口感鮮美。每一口都能品味到牛肉的濃郁香氣,讓我愛不釋手。

2023-05-03
2023-05-08 602 瀏覽
作為一個愛好美食的人,我一直對於各種海鮮料理情有獨鍾。最近,我有幸造訪了位於長沙灣的「林洪記」餐廳,體驗了他們的海鮮蒸氣放題,讓我感受到了無限的味覺享受。進入餐廳後,我立即被它寬敞舒適的環境所吸引。餐廳裡的用餐區域整潔明亮,桌椅布置得很舒適,讓我感到放鬆自在。此外,餐廳的服務人員態度友好熱情,讓我倍感親切。當我看到菜單上標榜的海鮮蒸氣放題時,我立刻心生期待。這份放題包含了各種新鮮的海鮮,如帶子、鮑魚、肉蟹、龍蝦和生蠔等。我馬上向服務人員點了一份,準備享受這場海鮮盛宴。不一會兒,一道道精緻的蒸氣海鮮上桌了。首先,我品嚐到了鮮嫩多汁的帶子,它的鮮甜味道令人陶醉。接著是鮑魚,它的鮮美和彈牙口感讓我驚艷不已。肉蟹的肉質鮮嫩,入口即化,讓我欲罷不能。而那一隻隻龍蝦更是大快朵頤,鮮甜的龍蝦肉充滿了口腔,讓我愛不釋手。最後,我品嚐到了新鮮的生蠔,它們肉質鮮嫩,帶著淡淡的海洋風味,令我回味無窮。

2023-04-19
2023-05-06 237 瀏覽
味道真係好正呀!佢哋嘅自助燒烤檯上有好多新鮮嘅海鮮,包括帶子、蟶子、青口、大頭蝦、生蠔同埋龍蝦,仲有啲蝦仁真係好新鮮,啖落好彈牙。而且佢哋嘅瀨尿蝦用嘅係椒鹽調味,炸到好鬼香脆,啖落一口,真係好爽口呀!不過要留意啲野,佢哋嘅自助燒烤係要自己煮熟先食嘅,唔係好熟練嘅人要小心啲,以免燙傷手指。不過咁都好,因為自己煮熟嘅肉,啖落好新鮮,都有啲特別嘅滿足感。佢哋嘅椒鹽瀨尿蝦。佢哋嘅瀨尿蝦鮮嫩彈牙,夾雜埋豐富嘅香辣味道,真係令人回味無窮。當我第一次試食呢道菜嘅時候,我已經被佢嘅外觀所吸引。一盤金黃色嘅瀨尿蝦擺喺我面前,佢嘅外皮炸得香脆,散發出誘人嘅香氣。每一隻蝦都係剝殼狀態,顯示出佢嘅新鮮程度同專業手藝。我拿起一隻瀨尿蝦,輕輕咬上一口,立即被佢嘅鮮甜蝦肉所征服。佢嘅質感彈牙,彷彿在口中跳舞,而獨特嘅椒鹽調味更加突顯出蝦嘅鮮味。香辣嘅味道一點點地襲上舌尖,唔會過於辣,恰到好處。佢嘅調味料完美地平衡咗鹹味同辣味,令人欲罷不能。

2023-05-06 223 瀏覽
食咗好多好食嘅菜式!好Fresh 啊!!首先,我哋點咗生蠔龍蝦,生蠔新鮮啲,鮮味一流,質感脆嫩,真係令人驚喜。而龍蝦肉質鮮美,煮得剛剛好,肉質鮮嫩彈牙,每一口都好過癮。之後,又試咗青口大頭蝦,呢種蝦又大隻又肥美,煮得恰到好處,蝦肉鮮嫩多汁,入口即化,真係令人回味無窮。最後,我哋仲嚟咗一個絕對必試嘅菜式,就係一口牛 M5和牛。嗱,呢個真係絕頂美味!和牛肉質嫩滑,每一口都好多汁,入口即化。經過烤製後,牛肉表面帶咗啲焦香,味道更加豐富濃郁。真係食到咁美味嘅和牛,真係令人欲罷不能啊。
食咗好多好食嘅菜式!好Fresh 啊!!

2023-04-19
2023-05-06 183 瀏覽
海鮮蒸氣火鍋真係好出色!我去左幾次,每次都有驚喜!佢嘅菜單好豐富,特別係海鮮選擇多到冇話講。我最鍾意嘅係青口、大頭蝦、生蠔同龍蝦。青口肉質鮮嫩,大頭蝦彈牙又鮮甜,生蠔新鮮爽滑,龍蝦鮮美多汁,每一款都好好味!仲有好多其他選擇,每次去都可以試到不同嘅海鮮,真係好開心!佢嘅蒸氣火鍋真係獨特,用嚟煮海鮮嘅時候冇咁濃重嘅湯底,所以可以更加突顯海鮮嘅鮮甜味道。湯底本身都好鮮美,可以單獨飲用。而且佢地嘅服務好好,每次去都有專人幫手,態度好好,服務周到。
海鮮蒸氣火鍋真係好出色!我去左幾次,每次都有驚喜!

2023-04-22
2023-05-06 164 瀏覽
貴妃蚌龍蝦絕對係一個令人難以忘記嘅美味。呢隻蚌龍蝦嘅肉質鮮嫩,口感豐富,給你帶來一種無法言喻嘅滿足感。不論係原味燒烤定係搭配特製醬汁,都可以品味到龍蝦嘅鮮甜美味。另外,蟶子同埋青口都係呢度嘅招牌海鮮之一。蟶子嘅肉質鮮美,入口滑嫩,令人愛不釋口。而青口就鮮甜多汁,口感彈牙,帶嚟一種無比嘅享受。除咗以上呢啲招牌海鮮,呢間餐廳仲有其他新鮮嘅海鮮同肉類,例如大頭蝦等等。你可以依照自己嘅喜好,揀選最愛嘅食材,然後自己喺燒烤。炭火嘅熱度令食材更加香嫩,令你嘅用餐體驗更加升級。唔止咁,呢間餐廳嘅環境舒適,服務周到。你可以同親朋好友一齊嚟呢度享受美食,共度愉快嘅時光

2023-04-24
2023-04-30 253 瀏覽
估唔到坑口分店都係捱唔住執咗,所以特登山長水遠轉轉折折過嚟新蒲崗支持吓Long weekend 都預咗人多要迫,但冇諗過兩大一細被安排坐bar枱,仲同兩個人嘅範圍係一樣,即係面前就係個爐,唔知應該要企喺度食吖,定係揸住碗筷食?樓面阿姐好型:唔鍾意個位就打去投訴啦!其他位全部都有人book咗佢又好似岩喎,今次幫襯唔到就冇辦法啦,諗住打去比負責人知,總好過永遠都有客人嚟到白行一趟點知原來負責人仲有性格:係咪你要求特別高?之前客人都冇問題、我d亞姐唔會咁樣講嘢之類完~

完~
2023-04-25 188 瀏覽
fantastic selection of seafood and Angus beef dishes that are sure to impress. Their menu includes succulent lobster, meaty crab, tender abalone, and fresh oysters, all of which are cooked to perfection. The seafood is especially noteworthy for its freshness and delicate flavors.In addition to their seafood offerings, Lin Hung Kee also serves top-quality Angus beef, which is tender and juicy. Whether you prefer your beef grilled or fried, you won't be disappointed by the rich, flavorful meat on

In addition to their seafood offerings, Lin Hung Kee also serves top-quality Angus beef, which is tender and juicy. Whether you prefer your beef grilled or fried, you won't be disappointed by the rich, flavorful meat on offer here.

The restaurant's ambiance is cozy and inviting, making it a great place to enjoy a meal with friends or family. The staff are friendly and attentive, and they are always happy to recommend dishes or provide assistance with the menu.
  • Angus Beef
  • oysters
2023-04-25 182 瀏覽
極上海鮮烤肉放題,真係食到好滿足!個店裝潢以簡約為主,好舒服好自在。菜式方面,店家有好多嘅選擇,有新鮮嘅蟶子、青口、大頭蝦、生蠔等海鮮類食材,仲有肉蟹、鮑魚、安格斯牛肉等高級食材,仲有60款唔同嘅美食。真係好多選擇!其中最受我哋歡迎嘅當屬佢哋嘅生蠔啦,新鮮爽口,每啖都有海洋嘅鮮味,好好味。不過最驚訝嘅當屬佢哋嘅烤肉區,新鮮嘅肉類食材即席烤好,色香味都好好,仲有好多種唔同嘅調味料可以揀,可以搭配自己嘅口味,食得好滿足。而且個店仲有兩個鐘嘅用餐時間,可以慢慢食,好享受!

2023-04-17
  • 安格斯牛
2023-04-25 236 瀏覽
最近去咗林洪記長沙灣試咗一個兩個鐘嘅究極海鮮燒烤放題,呢度嘅海鮮同埋肉類好豐富,包括帶子、蟶子、青口、大頭蝦、生蠔、龍蝦、大連蚌、牛柏葉同脆肉鯇等等。我非常鍾意佢哋嘅龍蝦同埋大頭蝦,非常新鮮同埋好味。加上佢哋嘅牛柏葉都好脆嫩多汁,同烤得啱啱好嘅蔬菜一齊食真係好好味。首先食嘅係大頭蝦同埋生蠔,個生蠔肉質鮮美,好鮮甜,而且好新鮮。大頭蝦就更加唔洗講啦,個身軀好大,又鮮又甜,真係好好食。之後上嚟嘅係帶子同埋蟶子,帶子肉質好脆嫩,好入味,蟶子就好嫩同埋滑口,仲有啲微微嘅甜味,真係好好食。之後嚟嘅係青口同埋龍蝦,青口肉質好嫩滑,好新鮮,龍蝦就更加唔洗講啦,個肉好彈牙,又好鮮甜。最後嚟嘅係大連蚌,個肉質幾滑口,仲有啲甜味,同其他海鮮味道都唔同,好好味。除咗海鮮同埋肉類之外,佢哋仲有各種醬料同埋蔬菜,令整餐更加豐富同埋美味。而家佢哋嘅服務都好好,經常檢查食客有冇要補充海鮮同埋肉類,總係笑容滿面咁為客人服務。

2023-04-11
  • 帶子
  • 蟶子
  • 青口
  • 大頭蝦
  • 龍蝦
最近去了長沙灣的林洪記海鮮烤肉放題,當晚的體驗簡直讓人難以忘懷!這家店的烤肉放題選擇豐富,價格實惠,而且能品嚐到龍蝦、肉蟹、鮑魚、生蠔、M5和牛等豪華食材,實在是一個非常不錯的選擇。從店內的裝潢和佈置可以看出,這是一家非常有特色的海鮮烤肉店。店內的座位環境寬敞舒適,氣氛熱鬧而又親切,讓人感覺很放鬆自在。當晚我們選擇了升級享用龍蝦、肉蟹、鮑魚、生蠔、M5和牛,而且價格實惠,真的是非常超值!在等待食材上桌的過程中,我們點了一些小菜作為開胃,每一道小菜都味道鮮美。不過當真正的食材上桌時,我們才發現這次的選擇實在是太豪華了!龍蝦、肉蟹、鮑魚、生蠔、M5和牛等食材看上去非常新鮮,而且大小均勻,肉質細嫩,配上店家提供的醬料,更是美味極了!

2023-04-13
  • 生蠔
喺我哋食飯嘅過程中,最令我哋印象深刻嘅當然係啲指定嘅九款海鮮。所有嘅海鮮都新鮮美味,特別係啲龍蝦同埋肉蟹,鮮嫩多汁,令人回味無窮。生蠔都非常新鮮,味道清甜,可以單獨食用或者搭配醬汁享用。M5和牛嘅質素亦非常高,肉質鮮嫩,口感豐富。值得一提嘅係,餐廳仲有提供美國安格斯牛肉,非常適合牛肉愛好者。除咗海鮮同埋牛肉,林洪記嘅任食選擇亦非常豐富。由小食到燒烤,由主菜到甜品,餐廳提供咗好多美味嘅選擇。我哋特別推薦燒烤放題嘅雞全翼,非常美味,外皮烤得香脆,內裏肉質鮮嫩

• M5和牛