2021-07-16 111 瀏覽
當大家都衝去銅鑼灣及灣仔分店時,我就襯星期六去較隱秘的觀塘工廠區分店!因為餐廳推出了午市優惠,光顧二人前的「席前商務鐵板燒套餐 (二人前)」,周末及公假第二套半價,平日13:45後入座則可享有8折優惠!🌟「櫻.席前鐵板燒二人前」更贈送活龍蝦一隻!🌟套餐內並有刺身、活鮑魚、牛肉薄燒、銀鱈魚等,每款都矜貴美味。前菜 - 蓴菜、秋葵、酸汁。時令沙律 - 海葡萄、粟米、腰豆、菜等等。海葡萄 配柚子醋,好味醒胃。《時令刺身5款》今日有 帆立貝、姫鯛配柚子胡椒、鱚魚(沙錐)、伊佐木及深海池魚腩。款款都新鮮,只面輕蘸醬油就夠提味!《銀鱈魚 配香草牛油汁》旁邊有些少岩鹽提味,魚皮薄身並煎過,可口香脆。魚肉多汁嫩滑,無骨好吃。油潤不膩,味道清甜。《鉄板燒活南非鮑魚》先吃原味,既鮮味又爽口彈牙,燒得恰到好處不會韌,蘸少許鹽吃已夠提鮮!**送鉄板燒活龍蝦(1隻)**本身配蝦膏作醬汁,但因為小編不吃蝦,所以廚師細心地換作牛油汁,雖然香濃感減少,但依然美味可口,鮮甜味十足!肉皿《美國牛肉薄燒 (2片)》雖然不是和牛,但牛肉質素亦不差,牛肉味香,再連蔥花和蒜片一併入口更美味又有口感。《炒飯》材料豐富,煙肉、炒蛋、

前菜 - 蓴菜、秋葵、酸汁。

時令沙律 - 海葡萄、粟米、腰豆、菜等等。
海葡萄 配柚子醋,好味醒胃。

《時令刺身5款》

《銀鱈魚 配香草牛油汁》

《鉄板燒活南非鮑魚》

**送鉄板燒活龍蝦(1隻)**

肉皿《美國牛肉薄燒 (2片)》

《炒飯》
材料豐富,煙肉、炒蛋、香蔥。米飯粒粒分明又不會太乾身。

湯 - 《龍蝦頭湯》
剛才的鮮活龍蝦殻並沒有浪費,用來做了味噌湯,令湯更加鮮味。

甜品
雪糕多士,飽上加飽但滿足。

服務到位,經常換水,廚師少話做事專注。
2021-05-21
2021-07-13 63 瀏覽
這家餐廳在幾年前開幕的時候吃過一次,當時觀塘中高檔餐廳不算很多,顯的這家很特別。午市時間到了,餐廳分為幾個用餐區域,用餐環境舒適。最近有優惠,週末指定套餐第二個套餐有半價優惠,非常划算。⭐️美國牛肉薄燒$1080有不同的鐵板套餐,我們選擇櫻·席前鐵板燒2人前的美國牛肉薄燒,非常豐富。🔸前菜前菜是明太子方塊裹上沙律,明太子本身較鹹,但這個入口吃不到鹹味,味道清新。🔸時令沙律有沙律菜加上紅腰豆、海蜇沙律和胡麻醬,入口清爽,我最喜歡海蜇夠爽脆。🔸時令刺身5款五款刺身分別是深海池魚、赤身、門鱔和鱧魚,刺身各有特別,口感也有不同,整體新鮮。🔸銀鱈魚銀鱈魚先起了魚皮,入口魚肉柔嫩而不散,煎得剛剛好,魚味淡香。🔸鐵板燒活南非鮑魚新鮮鮑魚放在鐵板上燒,程序一點也不簡單,師傅起了鮑魚再加入調味,反覆燒,再加入岩鹽黑椒調味,入口韌度剛好,很鮮美!🔸鐵板燒活龍蝦接下來是燒活龍蝦,一大隻龍蝦拆肉烹調實在不簡單,師傅加入茄膏和蝦膏,入口既有龍蝦的鮮味,口感彈牙,加入茄膏和蝦膏更添滋味,龍蝦實在好惹味!🔸美國牛肉薄燒牛肉偏瘦,薄薄一片,加上蔥、玉米脆脆和蒜蓉片,入口油脂恰當,肉味濃郁。🔸炒飯炒飯配料很豐富,有火腿、

⭐️美國牛肉薄燒$1080

鐵板燒活龍蝦

🔸美國牛肉薄燒
美國牛肉薄燒

🔸炒飯

炒飯配料很豐富,有火腿、蛋、蔥等,但重點是師傅在鐵板上的表演,把蛋液倒在鐵板上,像即席繪畫般,烹飪出一碗炒飯。

🔸煮野菜

野菜上加上木魚,清爽解膩。

🔸湯

湯用龍蝦殼熬煮的,味道鮮甜。

🔸甜品

甜品是蛋卷,還有師傅製作的焦糖吐司,很香很脆,很喜歡。

▫️以大約$1000二人的價錢享受到鐵板燒,很划算呢!
銀鱈魚
2021-06-06 3293 瀏覽
早早預訂左午市因為呢排做緊假日午市優惠四個人去真心抵午市二人set從$1180到$2280,第二set半價人均不到五百我地第一次黎,想揀銅鑼灣新店or灣仔海景店諗住食好西睇靚view最後黎左觀塘總店,因為方便朋友之後gathering店舖風格係簡潔,分左幾個房,其實4人以上等於包左房啦~仲正,可以自成一閣,幾cozy而且可以泊車係店舖隔離,我地黎到先知,記得訂位時順道預約喔,唔緊要,泊日升中心都ok,行一條直路都方便初嘗板神鐵板料理,我地都本住小試心態就叫左個started price $1180 set,而其他set主要係“肉皿“果part,牛肉唔同前菜麵豉青瓜蘆薈粒田園沙律有紅腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜清爽帶少小酸,酸甜開胃刺身5點甜蝦,帶子,爐魚,深海池魚,吞拿魚驚豔到我的係甜蝦爽甜帶少少腍口,時令池魚,魚質實,爽身帶甜煎銀雪魚煎得外脆乾身,食落油脂滿嘴都係,多汁香滑另分開魚皮處理,不停用煎壓方式煎香魚皮所以未食,一睇都知佢脆口師傅十分有心思,煎完魚皮立刻造型,擺盤立刻精緻哂,除左味覺,視覺都係享受我地梗係“相機食先“,用打咭一流鮑魚焗煮少少豉油加油做調味爽彈腍身,新鮮就係唔通d
早早預訂左午市
因為呢排做緊假日午市優惠
四個人去真心抵
午市二人set從$1180到$2280,第二set半價
人均不到五百

我地第一次黎,想揀銅鑼灣新店or灣仔海景店
諗住食好西睇靚view
最後黎左觀塘總店,因為方便朋友之後gathering

而且可以泊車係店舖隔離,
我地黎到先知,記得訂位時順道預約喔,
唔緊要,泊日升中心都ok,行一條直路都方便

初嘗板神鐵板料理,我地都本住小試心態
就叫左個started price $1180 set,
而其他set主要係“肉皿“果part,牛肉唔同

前菜麵豉青瓜

蘆薈粒田園沙律

有紅腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜
清爽帶少小酸,酸甜開胃

刺身5點

甜蝦,帶子,爐魚,深海池魚,吞拿魚
驚豔到我的係甜蝦爽甜帶少少腍口,時令池魚,魚質實,爽身帶甜

煎銀雪魚

煎得外脆乾身,食落油脂滿嘴都係,多汁香滑
另分開魚皮處理,不停用煎壓方式煎香魚皮
所以未食,一睇都知佢脆口
師傅十分有心思,煎完魚皮立刻造型,
擺盤立刻精緻哂,除左味覺,視覺都係享受
我地梗係“相機食先“,用打咭一流

鮑魚焗煮

少少豉油加油做調味
爽彈腍身,新鮮就係唔通d
未煮之前係望住鮑魚仲郁緊

二人前每位送龍蝦半份

師傅先原隻煎,再拆肉分開煎,之後亮點係用蝦膏爆炒龍蝦肉,整間房香味四處,邪惡美味
之後,待應同我地講聲會拎龍蝦頭同穀去整一個龍蝦味噌湯,稍後送上

間埸時間,送上甜甜的牛油砂糖多士
好邪惡

肉皿就薄身牛肉包住炸蒜,蔥

炸蒜好香脆,冇油膩感,係爽
底下麵包墊住香蔥炸蒜牛肉卷,吸下油
食落冇咁油膩

今日時疏係櫻花蝦娃娃菜,作為尾聲食個菜
疏爽下

最後食埋炒飯同甜品結尾

一路食一路睇住師傅表演式處理食材
值回票價

P.S
.值得讚揚店員同師傅分別食之前,詢問有冇咩唔食,中途都問及味道作調節,每個食客的鹹甜度不一,呢點係好貼心
而且抽風系統好,冷氣夠,食完冇油煙味
2021-06-06
  • 銀鱈魚
  • 活龍蝦
  • 南非鮑魚
2021-06-02 1740 瀏覽
難得行開觀塘朋友話想食鐵板燒佢話上網睇到呢一間好多人講高質價錢都算高價位好彩原來係兩個人套餐嘅價錢咁除翻開又可以接受入到去發現都已經坐滿左所以店員安排咗一間冇人嘅房俾我哋兩個人可以霸一間房好有私密嘅空間今次叫咗最平嘅日本牛肉薄燒套餐點完餐冇幾耐店員就送上前菜同沙律分別係「麥味增醃青瓜」同「明太子野菜沙律配和風柚子醋」-青瓜好清爽而且配上麥味增比較特別本身聽完我都唔知乜嘢係麥味增味道有啲鹹鹹地又幾好食-而沙律係撈好咗食每一啖都有好清新嘅柚子醋味面頭有三粒橙色嘅我以為係紅蘿蔔原來佢哋係明太子😂咬落嘅口感好實在,脆脆地同柚子醋嘅味道好搭配-時令刺身五款分別係「帆立貝」、「甜蝦」、「赤身」、「吉備奈子」同「沙追」「吉備奈子」同「沙追」比較罕見之前從來都未食過沙追嘅味道幾鮮甜吉備奈子魚味比較濃所以店員都建議最後先食上邊有配黃色既柚子味增剛好有提鮮既效果又可以中和魚嘅腥味食緊前菜嘅時候廚師哥哥就拎住一大盤海鮮入嚟見到呢一個擺盤真係超誇張呢餐飯就靠佢哋回本廚師哥哥仲好細心拎住等我哋打完卡影夠相佢先開始烹調第一樣燒嘅係「銀鱈魚」一開始見到廚師先剝咗佢塊魚皮我心諗做咩剝咗佢我最鍾意就係食塊皮原來佢塊魚皮
難得行開觀塘

好有私密嘅空間
今次叫咗最平嘅日本牛肉薄燒套餐

點完餐冇幾耐店員就送上前菜同沙律
分別係「麥味增醃青瓜」同
「明太子野菜沙律配和風柚子醋」
青瓜好清爽而且配上麥味增比較特別
本身聽完我都唔知乜嘢係麥味增
味道有啲鹹鹹地又幾好食
而沙律係撈好咗
食每一啖都有好清新嘅柚子醋味
面頭有三粒橙色嘅我以為係紅蘿蔔
原來佢哋係明太子😂
咬落嘅口感好實在,脆脆地
同柚子醋嘅味道好搭配

時令刺身五款
分別係
「帆立貝」、「甜蝦」、「赤身」、「吉備奈子」同「沙追」
「吉備奈子」同「沙追」比較罕見

見到呢一個擺盤真係超誇張
呢餐飯就靠佢哋回本
廚師哥哥仲好細心拎住等我哋打完卡影夠相
佢先開始烹調

第一樣燒嘅係「銀鱈魚」
一開始見到廚師先剝咗佢塊魚皮

苦苦咁掙扎都係唔可以逃離俾我食嘅命運
第一次試到鐵板嘅方法煮鮑魚
果然新鮮嘅鮑魚係唔會有腥味
口感彈牙同時神奇地唔會韌

套餐送嘅龍蝦十分豪氣,超級大隻
廚師會先將龍蝦肉拆出來
再用蝦膏去炒
龍蝦嘅頭同殼就會攞去熬湯
用蝦膏炒過嘅龍蝦肉特別濃郁
龍蝦香味瞬間提升
啖啖肉真係非常滿足

「櫻花蝦煮野菜」
食咗咁多海鮮要食返啲蔬菜中和一下
櫻花蝦同菜一齊煮令到蔬菜變得鮮甜
剛好可以中間過渡一下
期待食燒牛肉

「美國牛肉薄燒」
煮之前廚師哥哥有問我哋食唔食蔥同蒜
係我哋打算食佢之際
廚師哥哥叫住我哋唔好食
因為陣間佢會再燒過一塊新嘅俾我哋

係我哋好好品嚐緊燒牛肉嘅時候
廚師哥哥就開始製作「炒飯」
每一次食鐵板燒炒飯都係最療癒嘅一幕

有更加多嘅時間同我哋交流
一路食一路傾偈唔經唔覺都食到兩個鐘
呢餐飯絕對值回票價
2021-05-27 1915 瀏覽
去完參觀半億噴泉,心情其差,要食好西發洩。係駿業街就揾到呢間板神,日式鐵板燒,同我內心既怒火一齊燒啦!店子用房間分隔,每房可坐七人。有膠板分隔,環境衛生很好。櫻。席前鐵板燒二人前 $1080送活龍蝦一隻。同個半億噴泉相比,呢餐真係好抵食😋😋前菜青瓜粒,青甜爽口時令沙律有粒粒蘆薈配青新既沙律菜,粟米和蕃茄仔,味道清爽開胃,作為開胃一流👍。時令刺身(五款)帆立貝,池魚,鯖魚,金木鯛,深海池魚,款款都新鮮厚切。柔嫩的魚肉配以手作的青芥末和濃郁既醬油,青芥末凸顯刺身的美味。鐵板燒銀雪魚廚師以香草牛油和特製醬油調味,魚肉入口溶化,加埋啲魚油,滿口都滋味無窮。先把魚皮和魚肉分離,然後把魚皮弄至金黃色,燒到似油炸般香口,脆卜卜。鐵板燒活南非鮑魚廚師巧手地把鮑魚拆殼,先煎香後焗,然後切片上碟。鮑魚味道鮮甜,肉質緊緻爽嫩,入口彈牙,不用醮調味料已經很好吃。鐵板燒龍蝦龍蝦是贈品,但一樣屬上等貨,絕無欺場。廚師先起肉,再以龍蝦汁和龍蝦膏一齊炒,惹味非凡,龍蝦肉鮮甜彈牙。真的不能相信這是贈品。賺了。龍蝦麵豉湯用上剛才剩下既龍蝦頭弄成既麵豉湯。龍蝦頭一向我都覺存有大量精華,吃不了很浪費。現在做到物盡其用,更讓麵
去完參觀半億噴泉,心情其差,要食好西發洩。

店子用房間分隔,每房可坐七人。有膠板分隔,環境衛生很好。

櫻。席前鐵板燒二人前 $1080
送活龍蝦一隻。同個半億噴泉相比,呢餐真係好抵食😋😋

前菜
青瓜粒,青甜爽口
時令沙律

時令刺身(五款)
帆立貝,池魚,鯖魚,金木鯛,深海池魚

鐵板燒銀雪魚

鐵板燒龍蝦

龍蝦是贈品,但一樣屬上等貨,絕無欺場。

龍蝦麵豉湯
用上剛才剩下既龍蝦頭弄成既麵豉湯。龍蝦頭一向我都覺存有大量精華,吃不了很浪費。現在做到物盡其用,更讓麵豉湯帶點咸甜味。

血皿:美國牛肉薄切二片
牛肉大大塊,油脂分佈平均,包裹著大量蒜片,香蔥,燒至牛肉變色,然後放在多士上,讓多士吸去多餘既油份。

把口張大一點,整份牛肉卷放入口,牛味,蒜味,蔥味直湧口腔,味道完全滲透進各個味蕾,滋潤了每一個味蕾。

煮野菜
食左咁多美食,食返啲青菜,剛好可以清洗一下味蕾。入面其實有很多材料,除了大量青菜,仲有櫻花蝦,香菇,蝦米和木魚碎,味道清新。

炒飯
配料簡單,但就色香味俱全。

甜品
迷你蛋卷,有綠茶和朱古力味各一件,一口一件,剛好。

意外仲有贈送既烤焦糖牛油多士。對!又是送的!而且也很好吃,脆脆的,甜甜的。

足足有成十一道菜,有得食好西,又有得睇廚師表演,呢餐食完好滿足。
2021-05-22
  • 銀鱈魚
  • 美國牛肉薄燒
2021-07-15 0 瀏覽
在附近返工,午餐想食餐好, 這家餐廳逢星期一至五一點四十五分後入座,指定套餐有八折,所以今日同同事一起來。鐵板燒二人起,我們選擇櫻·席前鐵板燒2人前。有前菜、沙律、湯、肉、龍蝦、飯等,實在豐富。前菜是明太子,口感幾特別。時令沙律是海蜇沙律,加上胡麻醬,不落俗套。時令刺身5款每款都新鮮,我比較喜歡深海池魚,肉質軟嫩,魚味濃郁。燒銀鱈魚真心好味道,魚皮燒到好脆,銀鱈魚好新鮮,味道突出。鐵板燒活南非鮑魚燒鮑魚燒得入口軟腍,新鮮的海鮮不需要太多調味料,好味道。燒龍蝦絕對好味,龍蝦肉夠鮮,肉質Q彈。美國牛肉薄燒包住蔥和蒜,底下的麵包是墊著,不用食,要不然就好飽。最後還有炒飯和龍蝦湯,吃到好飽。另外還有甜品,甜品不敷衍,有多士、蛋卷有兩個口味,正!

前菜是明太子,口感幾特別。

時令沙律是海蜇沙律,加上胡麻醬,不落俗套。

時令刺身5款

每款都新鮮,我比較喜歡深海池魚,肉質軟嫩,魚味濃郁。

燒銀鱈魚真心好味道,魚皮燒到好脆,銀鱈魚好新鮮,味道突出。

鐵板燒活南非鮑魚

燒鮑魚燒得入口軟腍,新鮮的海鮮不需要太多調味料,好味道。

燒龍蝦絕對好味,龍蝦肉夠鮮,肉質Q彈。

最後還有炒飯和龍蝦湯,吃到好飽。

另外還有甜品甜品不敷衍,有多士、蛋卷有兩個口味,正!
2021-07-12 0 瀏覽
Teppanyaki dinner 😋😋👍 yummy! I went to the branch in Kwun Tong back then, they opened a new branch in Causeway bay recently. Fresh seafood ingredients👍SashimiAbalone Lobster - love the sauce!!😋Foie gra toast & mini burger ( personally don’t like the mini burger bun) BeefFried riceHoney Toast 😋Price: $1500+ pp for dinner
Teppanyaki dinner 😋😋👍

Price: $1500+ pp for dinner
  • 活龍蝦
  • 南非鮑魚
2021-07-10 0 瀏覽
觀塘人氣鐵板燒「板神鉄板燒日本料理」❤️樓底高嘅店內,大多係獨立房間,該日用餐房間能夠容納約6人,隱私度高👍🏻全程可以欣賞鐵板廚師師傅精心煮食嘅過程,整個用餐感受到師傅相當經驗豐富,火喉拿捏到位,恰到好處,實在精彩及令人讚嘆😊抽風抽氣亦到位,牆身有掛勾可掛起隨行衣物,細心。櫻•席前鐵板燒2人前($1080)••••••是日品嚐嘅係10 courses嘅鐵板燒set,送活龍蝦一隻💓價錢則根據肉類選擇而定。前茶 - 汁煮牛舌冷盤厚粒牛舌軟腍入味而不失咬口,醒一醒味蕾✅蘆薈粒田園沙律配柚子醋柚子醋不單香氣撲鼻,更為沙律加添輕爽清新感。食材配搭各有發揮☺️火箭菜新鮮爽脆、蕃茄有益、蘆薈增加層次、鮮粟米粒夠香甜、紅腰豆營養價值豐富😋刺身5款 - 帆立貝/鱸魚/門鱔(Hamo)/鯖魚/赤身帆立貝甘甜鱸魚肉質柔軟且口味清淡門鱔魚味濃郁鯖魚富有嚼勁赤身肉質較實,有咬口鐵板活南非鮑魚 及 銀鱈魚見師傅用純熟技術烹調海鮮,可以預計成品質量必定好高🙂 銀鱈魚魚皮煎至金黃香脆,諗返起都好回味🤤一塊魚皮都變成頂級菜👏🏻魚肉細緻滑嫩,入口即化。南非鮑魚大隻厚肉飽滿,口感爽身紮實又帶柔軟,鮮甜無比,輕輕沾一下鹽及黑椒更

櫻•席前鐵板燒2人前($1080)
••••••

前茶 - 汁煮牛舌
冷盤厚粒牛舌軟腍入味而不失咬口,醒一醒味蕾✅

蘆薈粒田園沙律配柚子醋

刺身5款 - 帆立貝/鱸魚/門鱔(Hamo)/鯖魚/赤身
帆立貝甘甜
鱸魚肉質柔軟且口味清淡
門鱔魚味濃郁
鯖魚富有嚼勁
赤身肉質較實,有咬口

鐵板活南非鮑魚 及 銀鱈魚
見師傅用純熟技術烹調海鮮,可以預計成品質量必定好高🙂
南非鮑魚大隻厚肉飽滿,口感爽身紮實又帶柔軟,鮮甜無比,輕輕沾一下鹽及黑椒更能提味。

鐵板活龍蝦
師傅用純熟功架將龍蝦及蝦拑去殼,令人嘆為觀止,同時證明時間掌控好,蝦肉拌以龍蝦膏,加上蝦汁,突顯鮮甜,新鮮活龍蝦的確無得輸🥰

美國牛肉薄燒(2片)
牛肉粉嫩肥瘦均勻,嫩牛肉包裹住蒜片香葱,令牛味更出,極之美味😌

炒飯
粒粒分明嘅青葱蛋日本米炒飯,份量不少,好有誠意地加入煙肉粒,黃金色澤夠鑊氣,真正「色香味俱全」❣️

櫻花蝦煮野菜
食完幾道鐵板燒菜式,轉為比較溫和清淡嘅煮野菜,清新一下口腔相當舒服,鏗魚碎及櫻花蝦為青菜起點綴提鮮作用🤗

梅清湯 - 微酸湯水消暑解渴

甜品 - 卷蛋

額外福利❣️板神焦糖烤多士❤️多謝師傅款待☺️好滿意滿足的完美句點😘
2021-06-20 81 瀏覽
我對觀塘嘅印象就係有好多工廈cafe, 每次約朋友去呢頭都係食西餐為主。今次朋友帶我去嘅呢間鐵板燒餐廳就刷新左我對呢區美食嘅印象😍餐廳行高級路線,座位都係圍住師傅嘅bar枱,可以親眼望住師傅料理每一道菜式。餐廳嘅通風系統做得非常好,雖然係食鐵板燒,但身上完全唔會沾到油煙味,值得一讚👍今次同朋友就去試左個lunch set二人前套餐 我地就揀左美國牛肉薄燒set($1080),成個Set包左✨前菜、沙律、時令刺身、銀鱈魚、南非鮑魚、龍蝦、燒肉、炒飯、煮野菜、湯同甜品✨非常豐富,真係胃口細少少都食唔晒;咁多野食都只係$540 / Per person, 性格比超高😍✨前菜 - 明太子食落口感彈牙有咬口,味道幾得意❤️✨沙律 - 海哲糊麻沙律✨時令刺身刺身總共有5款,分別係赤貝 / 鱸魚 / 金目鯛 深海池魚 / 煙燻拖羅。每款有一片,味道黎講唔算話特別出色,但作為前菜咁過下口癮都唔錯。✨銀鱈魚由呢度開始先真係進入戲肉❤️師傅首先將魚皮同魚肉分開,魚皮放係另一邊煎至香脆,而銀鱈魚則煎至金黃色。師傅將個熟度控制得非常好,銀鱈魚入口首先係濃郁嘅魚油香,口感非常嫩滑,可以話係入口即溶,超級好味😍✨波士

✨前菜 - 明太子
食落口感彈牙有咬口,味道幾得意❤️

✨沙律 - 海哲糊麻沙律

✨時令刺身

✨銀鱈魚

✨波士頓龍蝦
成餐飯我最愛嘅一道菜❤️師傅將龍蝦肉拆出燒至剛剛熟,龍蝦頭入嘅嘅蝦膏亦冇浪費到!金黃色嘅蝦膏淋起鮮嫩嘅龍蝦肉上,成個鮮味得到升華,真係諗起都流晒口水🤤

✨南非鮑魚
睇住師傅由拆殼開始,慢慢幾鮑魚燒熟、上碟,就好似睇緊要場廚藝表演咁,都係一種享受🤣我本身唔係特別好鮑魚,但呢度嘅鮑魚燒得非常彈牙易咬,同時鮮味十足,比我以往食過嘅都好食😋

✨美國牛肉薄燒
對比上面各款海鮮,呢款美國牛肉薄燒就較為遜色,但其實味道已經唔錯。師傅將薄片嘅安格斯牛燒至medium rare, 再將牛肉同香蔥、脆蒜十等卷埋一齊,食落味道層次分明,牛味突出。

✨炒飯
望住師傅炒飯就睇得出佢咁多年黎嘅功力絕對唔係白練——炒飯呈黃色,蛋粹分佈得非常平均,同平時茶餐廳食到嘅炒飯有好大對比;炒飯唔會太油太濕,食落相對乾身,粒粒分明,鍋氣十足。

✨煙燻蝦煮野菜
食完咁多大魚大肉黎食番個煮野菜清一清味蕾😋

✨龍蝦麵豉湯
師傅將龍蝦頭放入麵豉湯入面一齊煲,比起平時飲到咁嘅麵豉湯多左一份鮮味。

甜品 - 焦糖烤多士
呢道甜品睇落簡單易整,但又非常好味,旁邊嘅客人仲話番到屋企要試下跟住整🤣師傅首先將面包烤至金黃色,再係鐵板上加大量砂糖煮溶,再將麵包沾滿焦糖漿,一道非常吸引嘅焦糖烤多士就完成❤️食落口感外脆內軟,焦糖香味非常突出😋

整體黎講餐廳嘅每一道菜都做得非常出色,成個set嘅份量亦剛好,可以試晒咁多樣野又唔會太飽。開放式嘅座位讓客人可以睇到師傅嘅「廚藝表演」外,亦方便師傅同客人即時交流,令每道菜都更貼近客人心中嘅水準,整體黎講成個用餐體驗都非常愉快❤️👍
2021-06-15 169 瀏覽
已經聽過唔少人介紹呢到既鐵板燒 今次終於有機會同朋友黎食啦! 原來而家weekend做緊午市限時優惠 order二人前商務鐵板燒套餐 第二個套餐有半價優惠 !!可惜我地得兩個人食 正係可以叫一個套餐🤢無諗過個二人前商務鐵板燒套餐咁豐富 有前菜、五點刺身、活鮑魚、銀鱈魚、牛肉薄燒、炒飯、煮野菜 、湯同甜品~ 另外仲送一隻鐵板燒活龍蝦!!完全唔洗驚唔夠食😙前菜 明太子同沙律本身對五點刺身無好高既期望 因為黎呢到主要都係食佢既鐵板燒~ 但整體質素黎講都算唔錯 刺身味道新鮮 其中煙薰拖羅別有特色 之前唔係好好食鮑魚 但呢到既鮑魚煎得非常之入味 而且爽口彈牙 咁多道菜入邊最鐘意食佢既銀鱈魚 師傅將魚肉同魚皮分開煎 魚肉香滑軟腍 油香味十足 而魚皮則煎得十分香脆 味道可口另外值得一讚既係呢到既鐵板燒活龍蝦 龍蝦鮮甜無比 師傅係蝦肉上面澆上濃郁既龍蝦膏 令口感更加豐富 味道相當出色相比之下牛肉薄燒無咁驚豔到我 牛肉雖包住蔥花和蒜片 但就咁食覺得唔係幾夠味 要點上鹽先岩岩好~炒飯粒粒分明 超有蛋香味原來餐廳將岩岩食完既龍蝦殻熬製成味噌湯 鮮味十足煮野菜最後個牛油砂糖多士十分邪惡 見住師傅落左勁多砂

前菜 明太子同沙律

炒飯粒粒分明 超有蛋香味

原來餐廳將岩岩食完既龍蝦殻熬製成味噌湯 鮮味十足

煮野菜

最後個牛油砂糖多士十分邪惡 見住師傅落左勁多砂糖去煎 雖然食落好有罪疚感 但師傅煎得外脆內軟 非常美味!!
2021-06-13 165 瀏覽
I get way too much happiness from good food.前排聽朋友講 觀塘有間鐵板燒好出名岩岩呢排又想食拿拿臨Book左先今次要為大家介紹既係 - 板神鐵板燒我地一行二人 點左個櫻·席前鐵板燒二人前呢個套餐包左:-前菜-時令沙律-時令剌身5款-銀鱈魚-活龍蝦-鐵板燒活南非鮑魚-肉皿 (美國牛肉薄燒)-炒飯-煮野菜-湯-甜品重點推介:活龍蝦:佢係勁大隻 同埋好生猛廚師煮既時候佢仲郁緊 好新鮮咁廚師佢個煮法係將啲龍蝦膏煎香之後淋落隻龍蝦到個龍蝦食落肉質鮮甜 同埋佢都好彈牙 超讚Location: Kwun TongPrice (10 is expensive): 7/10Environment (10 is chill): 7.5/10Yummy (10 is delicious): 8/10

前排聽朋友講 觀塘有間鐵板燒好出名

-時令剌身5款
-銀鱈魚
-活龍蝦
-鐵板燒活南非鮑魚
-肉皿 (美國牛肉薄燒)
-炒飯
-煮野菜