一句做兵既心聲,呼喚左幾多情竇初開既情壇初哥,甘願做一世兵,都要為女神效勞。咪傻啦,你估仲係以前個年代呀,而家閒閒地12,13歲已經講緊A2,A3啦。對佢地黎講,愛情就真係黎過幾秒就無啦,Easy come easy go? Why not?不過有d野就唔係話黎就黎話走就走既。好似今晚黎觀塘呢間「板神 · 鐵板燒日本料理」就講慢活態度,一邊欣賞大師手勢,慢工出細貨,然後靜心咁細味每一份食材既味道,咁就先對得住餐廳精心設計既菜式,呢樣野就絕對唔係凡夫俗子體驗得到!👇📌板神 · 鉄板 · 二人前 - $2480 ♦先付け -▪ 沢蟹 · 數之子 · 番茄 -▫ 前菜其實係一個鬧鐘,提醒你個胃係時侯要甦醒,準備迎接黎緊既美食。呢個沢蟹口感爽脆清新,造型精細,幾得意;中間既數之子其實係鯡魚既魚春,食落鮮甜,粒粒彈牙,夠哂過癮;番茄清爽,酸甜又醒胃,呢個前菜係夏天黎講我覺得幾好。♦季節のサラダ - ▪ 田園野菜 · 海蜇沙律 -▫ 一碟鋪滿哂青綠色既蔬菜,夠哂養眼,沙律加上自家製醬汁,味道濃郁得黎同時好refreshing。配上海蜇絲,口感爽彈,清新開胃。♦刺身 · 五點 -▪ 帶子 -▪ 牡丹
📌板神 · 鉄板 · 二人前 - $2480
先付け -
沢蟹 · 數之子 · 番茄 -
季節のサラダ -
田園野菜 · 海蜇沙律 -
▫ 一碟鋪滿哂青綠色既蔬菜,夠哂養眼,沙律加上自家製醬汁,
刺身 · 五點 -
帶子 -
牡丹蝦 -
深海池魚腩 -
▫ 係食主食之前,一定要好好品嘗左刺身環節先,Staff建議分返濃淡既程序黎食。
先試左帶子先,就咁睇賣相肥美,食落肉厚甘甜,非常爽滑,唔錯;
牡丹蝦面頭灑上七味粉,肉質透光無瑕,入口蝦味濃郁,彈牙爽口;
深海池魚一向係我最愛既魚類之一,呢到用上魚腩位置,質感份外嫩滑,彈性豐富,好食!
中拖羅 -
火炙太刀魚 -
▫ 開始輪到濃味少少既,中拖羅魚油豐腴,香味濃郁,質感嫩滑之餘,
入口即融既功力絕對唔可以睇少;火炙太刀魚配上酸汁蘿蔔蓉,
師傅將太刀魚火炙後既油脂停留係表面,食果陣每一啖魚香都係口腔裡面爆發出黎,
呢種濃味得黎又咁清爽既感覺,認真唔話得!
伊勢 · 海老 -
活 · 龍蝦 -
▫ 輪到最佳男主角既生猛龍蝦呀!係炒之前仲見到佢郁緊,證明真係非常新鮮。
睇住師傅一邊將龍蝦開邊拆肉起膏,成個過程好似睇緊藝術品咁,好過癮。
而同時師傅將牛油蝦膏一齊將蝦肉撈勻,然後上碟,龍蝦肉表面睇落晶瑩剔透,
食落爽口彈牙之餘,因為用左蝦膏黎炒,清甜之中帶有蝦膏既鮮香,份外惹味!
ホワイトタラ -
白 · 鱈魚
▫ 輪到白鱈魚既環節,師傅將將外層煎到脆身,而裡面肉質相當嫩滑,
完全無乾身既感覺,每一啖魚肉都入口即溶;加上魚肉裡面既油香,
令肉質相當Juicy,可以話係極上既體驗呀!
フォアグラ -
鵝 · 肝 -
▫ 開始進入主菜既中後段,再黎就係香煎鵝肝呀,底部用左烤過既多士做配襯。
鵝肝咬落表面焦香,同時裡面油香十足,加上用左多士做左少少吸油效果,
變相中和左鵝肝既肥膩感,呢點抵讚!
わぎゅう -
旬の野菜の炒め -
日本A5鹿兒島 · 和牛薄燒 -
南瓜 · 紅椒 · 蘆筍 -
▫ 召喚一眾和牛控!師傅開頭問我要幾成熟,一般我食和牛都會要求3成就好,
愈靚既牛煎得太耐等同哂左。所以我要求半生熟既狀態,肉身呈現少少嫩紅色就可以。
師傅將呢塊A5和牛先煎香表面,然後再炒熟蒜片香蔥,再卷住。
咁樣食法可以食到本身牛肉既香味之餘,口感唔會太膩,仲將油香帶出,
認真好食;而旁邊再搭配南瓜紅椒蘆筍,呢幾樣可以減低本身油膩感,
加埋底下多士,成個配搭我覺得係滿分!
チャーハン
鐵板 · 炒飯 -
▫ 最後一道主食,就係鐵板炒飯啦,用上青紅椒蔥粒牛肉粒配搭,
師傅將飯粒炒得好分明顯見,唔會太油膩,加上鑊氣十足,唔錯。
吸 · 物 -
龍蝦頭 · 味噌湯 -
▫ 整返個龍蝦麵豉湯,就完成今日龍蝦既主題啦。師傅用返頭先鐵板剩低既龍蝦殼,
然後再熬成熟。飲落蝦膏濃郁入味,成個湯比我想像中無咁鹹,飲得過!
デザート -
豆腐 · 雪糕 -
焦糖 · 多士 -
▫ 原來個set仲附送埋甜品,今日係豆腐雪糕配搭焦糖多士,師傅建議多士
食到最後一舊可以連埋雪糕on top一齊食,咁就夠哂邪惡啦。多士入口相當鬆脆,
好似食緊薯片咁,而豆腐雪糕夠哂清爽,整體呢個set十分滿足。
2020-06-11
  • 龍蝦頭 · 味噌湯
  • 豆腐 · 雪糕
  • 焦糖 · 多士
2020-05-30 3000 瀏覽
#fridayla_kwuntong⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀鐵板燒平時都食得多通常都係以熟食為主甚少包埋刺身⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而兩款都做既餐廳,一般都會顧此失彼😭但出奇地今次試食既呢間新店反而兩者兼得😝而且性價比好高!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣板神積極引進⽇本最時令的⽔產,以每星期四次空運直送的頻率,輔以接近成本價出售,讓食客在香港也可以相宜的價格嘗鮮。每⽇不同的廚師推介餐單,讓每次光顧都有最鮮味的驚喜。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣新席前鐵板燒二人前💲1080/2位*️⃣隨餐限時附送燒活龍蝦一隻, 送完即止💭開頭先一客時令沙律,清新開胃😝💭刺身五點有三文魚,油甘魚,深海池魚💭另外仲有帶子及時令魚,全都好新鮮💭而且用上即磨山葵,更添香氣😍💭估唔到刺身都做到咁有功架,絕不馬虎💭跟住就係燒銀鱈魚,魚肉入口即融💭而魚皮煎得十分香脆,正💭燒南非活鮑魚燒得熟度剛好,口感彈牙💭伴碟南瓜亦好香甜🤤🤤💭鐵板美國Prime肉眼薄燒包著蔥蒜,好惹味💭另外仲有美國Prime肉眼粒
#fridayla_kwuntong
鐵板燒平時都食得多
通常都係以熟食為主
甚少包埋刺身
而兩款都做既餐廳,
一般都會顧此失彼😭
但出奇地今次試食既呢間新店
反而兩者兼得😝
而且性價比好高!
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣新席前鐵板燒二人前💲1080/2位
*️⃣隨餐限時附送燒活龍蝦一隻, 送完即止
💭開頭先一客時令沙律,清新開胃😝
💭刺身五點有三文魚,油甘魚,深海池魚
💭另外仲有帶子及時令魚,全都好新鮮
💭而且用上即磨山葵,更添香氣😍
💭估唔到刺身都做到咁有功架,絕不馬虎
💭跟住就係燒銀鱈魚,魚肉入口即融
💭而魚皮煎得十分香脆,正
💭燒南非活鮑魚燒得熟度剛好,口感彈牙
💭伴碟南瓜亦好香甜🤤🤤
💭鐵板美國Prime肉眼薄燒包著蔥蒜,好惹味
💭另外仲有美國Prime肉眼粒
💭但脂肪分佈就一般,唔怕肥🤣
💭而炒飯則炒得粒粒分明充滿醬油香,好正
💭最後還有一個龍蝦麵豉湯
💭真係超滿足!😍
💭甜品部分,跟餐有3款小點
💭分別係牛乳布丁,青檸啫喱及和果子,各有特色!
💭最後的最後,師傅重送多客燒焦糖多士
💭真係飽到差D走唔到!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #鐵板燒 #觀塘日本菜 #觀塘美食 #觀塘必食 #觀塘 #香港美食 #香港鐵板燒 #香港必食 #日本
2020-09-10 0 瀏覽
話說阿妹生日 🎂限聚令當中只能兩位吃飯,阿妹想食鐵板燒特別order鵝肝,在OpenRice看到很多好食評,所以前來試一試。不知道因為疫情關係還是如何,這個價錢可以食到這個數量的海鮮實在很性價比高,有刺身、(當然刺身的質素麻麻可以唔食)龍蝦、鮑魚、魚、蝦、鵝肝、澳洲和牛 午餐$880兩位還有八折優惠,實在好抵食,加上環境不錯,我睇咗一下晚上嘅Menu,單點嘅價錢應該比松菱還要貴,清酒Menu都是14代或以上質素,我默默在想在這區的夥伴真富貴。整體午餐也很滿意,味道比花盃稍為遜色,但整體感受和性價比高程度很值得推介。
話說阿妹生日 🎂

• 活龍蝦
  • 鵝肝
  • 龍蝦
2020-07-28 426 瀏覽
在這個地區上班,高質素的餐廳寥寥可數。這間開了不太久的鐵板燒可以算是這裏比較高級的餐廳。由佢剛開張就開始一直也有定期光顧,每次光顧都見證住佢嘅進步,客人也越來越多。七月初再來光顧,午飯轉了新的菜單,越來越豪華,和同事們一起吃吃看。前菜是固定的沙律及第一次在這裡嚐到的明太子。沙律菜新鮮爽脆,明太子配上蛋黃醬鹹甜適中脆卜卜,夏天吃很清爽。吃完前菜醒一醒胃,馬上就上刺身五點。刺身都新鮮,不過除了梭子魚魚味濃郁,其他刺身質素都不算是很高級,但以這個價錢來說也抵食。在享用刺身的時候,師傅開始準備鐵板燒的材料。首先出場的是蔬菜、銀鱈魚、鮑魚。鮑魚們還在逃走,非常新鮮。說時遲那時快,師傅已經放上第二碟材料,係龍蝦。值得一讚的是沒有將貨就價用波士頓龍蝦,而是選用本地的小青龍,肉質細嫩,小龍蝦雖然已經被切開,但還在不停掙扎,證明了是用活蝦。接下來的時間就是看師傅表演了。看到師傅熟練地把龍蝦膏、蝦肉等等拆出分開煎,香味漸漸飄出,令人更加期待。很快龍蝦已經可以食,師傅將蝦膏及蝦肉混合在一起,蝦肉煎得剛好,味道甘甜丶配上蝦膏甘香的鮮味,水準不錯。美中不足是蝦肉稍為不夠爽脆。接下來是魚,師傅細心地在煎的時候把魚

接下來是魚,師傅細心地在煎的時候把魚皮及魚肉分開,魚皮更加造型成為蓋子,令賣相更上一層樓。魚皮煎得香脆,魚肉鮮嫩多汁,一魚兩吃更有兩重口感,師傅真有心思。

接下來就是鮑魚,鮑魚肉質嫩滑,一咬就斷,不過鮮味始終不及前面兩道菜式。

接下來師傅準備了蔬菜給我們轉換口味。蘆筍爽脆、甜椒軟綿甘甜、冬菇鮮味多汁,火候都掌握得很好,蔬菜的多姿多彩成功地為轉換下一道菜式提供了一個歇息空間。

在師傅準備下一道菜式時,侍應從後面送上了味噌龍蝦湯。使用剛剛我們吃的龍蝦頭熬煮,湯很鮮味,不過始終我更喜歡純粹的龍蝦湯,覺得味噌味道太濃郁,有點掩蓋了蝦膏的香味。

接下來師傅拿出了兩款牛肉,厚的牛扒及薄的牛肉片。厚的牛扒燒至五成熟,充滿鮮味肉汁,薄牛肉片捲起香蔥及炸蒜片,薄牛肉軟嫩細緻,又是兩種不同的風味,真是各有各精彩。最後更用剩下的牛肉炒飯,炒飯乾爽不油膩,鑊氣十足。

最後甜品有紅豆奶凍及焦糖多士。兩款甜品一冷一熱,一滑一脆,對比鮮明。

這裏每一次來都比上一次更出色進步,看得出師傅有用心烹飪,材料也新鮮美味,絕對值得一來再來,希望疫情快點過去,大家可以再次開開心心自由地享受美食。
2020-07-17 474 瀏覽
半年內第四次光顧,但是第一次午膳,兩個人埋單 HKD2,262。 食物依舊新鮮,味道保持高水準,㕑師態度友善。 李嘉琪經理服務尤其嚴謹,一點半入座,兩點半要埋單,公司規矩 ! 還未吃炒飯甜品呢。 開發票枱頭不能只寫 ‘lunch',必須 ‘lunch for two‘,又是公司規矩 ! 想找她問清楚,未夠三點,溜啦。 午餐晚飯收費相若,但經理態度完全兩樣。 想一試全港最 ‘牛‘ 的鐵板燒,我推薦讀者去試試午餐。
想一試全港最 ‘牛‘ 的鐵板燒,我推薦讀者去試試午餐。
觀塘商業大廈隱世既高級日式鐵板燒,環境非常乾淨,而且店員服務態度親切,見到某社交平台做緊優惠1:30之後有八折,即係$400幾就有龍蝦,厚燒牛肉薄燒牛肉同埋刺身,仲有鮑魚食,而且仲有我勁鍾意食嘅銀鱈魚。刺身一啲都唔用上當日時令,每一件都係大件又新鮮。餐廳用上左美國牛肉但係質素非常唔錯,肉質非常軟嫩而且有牛肉味。覺得最正係佢個龍蝦,首先會拆咗肉係鐵板上面燒然後再用龍蝦頭去煮湯。環境舒服而且價錢非常優惠!讚

刺身一啲都唔用上當日時令,每一件都係大件又新鮮。

環境舒服而且價錢非常優惠!讚
  • 席前鉄板燒
2020-06-20 224 瀏覽
原來觀塘都有咁高質鐵板燒而且頗有名氣名人都有幫襯份量好似唔多但會抱住個肚嗌左鉄板一人前:1. 前菜+時令沙律前菜係明太子,沙律分量慷慨2. 帶子帶子一開四,都係一粒一口,煎到半生熟原殼上,師父教食法係連湯一齊食3. 大蝦大蝦超級巨型,一隻可分到大概六件一口size,蝦肉爽口彈牙4. 銀雪魚舊魚超超滑,火喉時間啱啱好,煎到啱啱熟表面好脆口,可惜鹹左啲,調味有啲過濃左5. 美國特級牛柳/肉眼簿燒揀左厚牛柳,要左七成熟完全冇後悔粒粒牛柳肉,超級香口而且好冧6. 牛肉炒飯+麵豉湯呢間鐵板炒飯平常,可能前面太好麵豉湯都一般7. 西多士+紅豆雪糕西多士係用上白糖,甜甜地唔會太誇張,白麵包煎到好脆身連同球雪糕一齊食,一凍一熱,過癮好夾好邪惡啲結尾
原來觀塘都有咁高質鐵板燒
而且頗有名氣名人都有幫襯
份量好似唔多但會抱住個肚

嗌左鉄板一人前:
1. 前菜+時令沙律
前菜係明太子,沙律分量慷慨

2. 帶子
帶子一開四,都係一粒一口,煎到半生熟
原殼上,師父教食法係連湯一齊食

3. 大蝦
大蝦超級巨型,一隻可分到大概六件一口size,蝦肉爽口彈牙

4. 銀雪魚
舊魚超超滑,火喉時間啱啱好,煎到啱啱熟
表面好脆口,可惜鹹左啲,調味有啲過濃左

5. 美國特級牛柳/肉眼簿燒
揀左厚牛柳,要左七成熟
完全冇後悔
粒粒牛柳肉,超級香口而且好冧

6. 牛肉炒飯+麵豉湯
呢間鐵板炒飯平常,可能前面太好
麵豉湯都一般

7. 西多士+紅豆雪糕
西多士係用上白糖,甜甜地唔會太誇張,白麵包煎到好脆身
連同球雪糕一齊食,一凍一熱,過癮
好夾好邪惡啲結尾
  • 美國特級牛柳
2020-06-05 304 瀏覽
海鮮和牛二人前 $1980 (8/10) .🔶海鮮龍蝦上枱前已經開邊整理好,但一落鐵板仍然係扎扎跳,可見食材有幾新鮮😝蝦肉落左牛油同本身既蝦膏一齊煮,香氣撲鼻,肉質彈牙鮮美😋蝦頭就拎左去煲麵豉湯,毫不浪費👍🏻.澳洲鮑魚全程郁呢郁去好新鮮,實物大過手掌✋🏻兩個人分享剛剛好師父手起刀落就將鮑魚切成薄片,食落爽口,沾上一旁既胡椒鹽更加惹味.刺身五點魚生新鮮正常發揮.炸魚(忘記係咩魚😅)只知道魚皮炸得非常鬆脆,好味到😋———————————————.🔶A5宮崎和牛薄燒和牛薄燒包裹大量炸蒜香葱,牛肉味濃郁而不油膩,麵包雖然輕輕煎過,但其實主要用作吸油,可食可不食😉———————————————.🔶甜品是日甜品係紅豆奶凍,紅豆香甜軟腍,奶凍質感幼滑❤️perfect 師傅心情好重送多塊焦糖多士,如果配埋雪糕一定更出色🤤———————————————By C#sissyfoodie
海鮮和牛二人前 $1980 (8/10)
🔶海鮮
龍蝦
蝦肉落左牛油同本身既蝦膏一齊煮,香氣撲鼻,肉質彈牙鮮美😋
蝦頭就拎左去煲麵豉湯,毫不浪費👍🏻

澳洲鮑魚
全程郁呢郁去好新鮮,實物大過手掌✋🏻兩個人分享剛剛好

刺身五點
魚生新鮮正常發揮

炸魚(忘記係咩魚😅)
只知道魚皮炸得非常鬆脆,好味到😋

🔶A5宮崎和牛薄燒

🔶甜品

師傅心情好重送多塊焦糖多士,如果配埋雪糕一定更出色🤤

By C
#sissyfoodie
  • 活龍蝦
  • A5日本宮崎和牛薄燒
  • 澳洲鮑魚
2020-06-02 227 瀏覽
身為一個駕駛人士,觀塘又塞車又難搵位,老公非常抗拒過嚟。加上之前食咗幾間餐廳都係工廠大廈入面,佢唔係好仲意個環境,所以今次佢生日我話book咗間餐廳喺觀塘,佢開頭直情想我改地方 😂。懷着少少嬲嬲豬嘅心情到步,一見到個門口咁靚,即刻見到老公心情靚返晒,眼裏面充滿着期望!我哋叫咗個升級二人餐 有魚生、澳洲鮑魚、龍蝦、和牛好彩成餐飯都冇令我哋失望,魚生、鐵板燒食材樣樣都新鮮,食得好飽好滿足!餐廳仲送咗個生日靚靚甜品俾佢,佢好開心,最緊要老公開心!

我哋叫咗個升級二人餐

有魚生、澳洲鮑魚、龍蝦、和牛

餐廳仲送咗個生日靚靚甜品俾佢,佢好開心,最緊要老公開心!

2020-06-02
2020-05-29 318 瀏覽
Lunch teppanyaki, 隱藏食法鵝肝撈落炒飯一齊食,每啖飯都變得甘香,而且冇淨食咁油膩。好彩叫左肉眼薄燒,但略嫌唔夠肉味,口感是嫩滑的。見同事個厚燒出晒血水放下面墊底既吐司充滿血都不太開胃。飲埋杯☕唔太差,呢餐都滿足到胃仔既。...#test_kwuntong______________________________🏠 板神鐵板燒日本料理📍觀塘駿業街43號地下______________________________.
#test_kwuntong
🏠 板神鐵板燒日本料理
📍觀塘駿業街43號地下
  • 和牛炒飯
  • A5日本宮崎和牛薄燒
2020-05-26 262 瀏覽
觀塘區一向好多食肆,今日為咗慶祝朋友嘅生日,特登上網搵咗一間近佢Office又食到高級鐵板燒嘅餐廳,對呢邊嘅打工仔來講地理位置非常方便,食好嘢都唔使出到中環嗰邊咁遠。我哋叫咗880嘅套餐,一開始唔少得嘅緊係前菜沙律同埋漬物。沙律菜新鮮爽脆,酸酸甜甜好開胃。漬物方便我就鍾意牛蒡,好有咬口。食主菜之前師傅特登俾我哋睇同介紹啲食材,童叟無欺,我哋呢個套餐有龍蝦同銀鱈魚。手臂咁大條龍蝦真係非常吸引。食鐵板燒最鍾意就係睇師傅嘅功夫,師傅烹調龍蝦嘅時候動作非常流利,賞心悅目,係視覺同味覺嘅享受。呢度龍蝦係我最鍾意嘅菜式,材料係簡單嘅牛油同蝦膏烹調而成,但配上龍蝦本身肉質嘅鮮味,真係忍唔住食完一舊又一舊,真係好想送飯食。之後上碟嘅係煎銀鱈魚配蘆筍紅椒同冬菇,師傅煎到銀鱈魚嘅表面呈金黃色,外皮香脆之餘又保留到入邊魚肉嘅嫩滑。之後上嘅日本A5宮崎和牛薄燒就咁睇個紋路就知道好出色,油脂分布好均勻。和牛煎到表面略帶香脆,配埋一邊嘅香蔥同蒜片,有另一層次嘅味道同口感,非常邪惡。我未試過飲龍蝦頭製成嘅麵豉湯,味道好似合併西式嘅龍蝦湯同日式嘅麵豉湯,一次過滿足你兩個願望,又唔會浪費左套餐嘅龍蝦頭。用鐵板燒炒出嚟嘅

用鐵板燒炒出嚟嘅炒飯係非常有鑊氣,材料好簡單但係好考師傅功夫,啲蛋均勻咁痴滿每粒米飯,好正。

砂糖多士都係我每次食鐵板燒最期待嘅一道菜,師傅煎到多士非常香脆,好似食緊薯片咁。

最後仲有抹茶雪糕,為呢一餐點上完美嘅句號。

估唔到觀塘有呢一間臥虎藏龍嘅餐廳,呢個價錢絕對係物超所值,侍應亦都服務周到,係咁幫我哋加茶,我絕對會再次光臨呢間鐵板燒餐廳。
2020-05-25 240 瀏覽
今次係日本菜,入口美侖美奐,光猛整潔,怕油煙味所以沒有選鐵板燒。二人餐看起來滿吸引冷盤酸酸甜甜幾酸胃主菜銀鱈魚西京燒師傅好細心,先起魚骨,女士不用怕吃得尷尬。肉質非常嫩滑,外層煎得脆口香甜。和牛薄燒最喜歡牛肉卷着的蒜和青蔥,減少了點油膩感。脆卜卜的蒜像薯片剛好沒有焦燶,也沒有一般蒜頭的辛辣味,跟牛肉極配。炒飯鐵板炒飯零舍不同,受熱均勻,每粒飯都十分入味,意料之外,有點意猶未盡。麵鼓湯解膩一流抹茶雪糕 自家製,新鮮,香滑,無雪味

今次係日本菜,入口美侖美奐,光猛整潔,

怕油煙味所以沒有選鐵板燒。

二人餐看起來滿吸引

炒飯

麵鼓湯
解膩一流

抹茶雪糕
自家製,新鮮,香滑,無雪味
2020-05-21 236 瀏覽
見到零負評,便和夫人吃晚餐慶生。選了海鮮和牛2人set $1980。事先數天前已預約,6點半入座,和另外一家3口同桌。主要有兩款set,沒和牛的980,和牛的1980,一心為了要吃和牛便選了1980set。跟活龍蝦和活鮑魚。如之前會員分享,服務貼心,一名侍應負責一桌客,廚師也會和我們互動,和牛熟度我交由廚房拿主意,推介5成熟,廚師和侍應也會指點和推介食法,介紹食品等等,洗手間也附有牙線和瀨口水供應,整體無可挑✔️,只是本人覺冷氣稍稍凍而已。
見到零負評,便和夫人吃晚餐慶生。
選了海鮮和牛2人set $1980。
事先數天前已預約,6點半入座,和另外一家3口同桌。主要有兩款set,沒和牛的980,和牛的1980,一心為了要吃和牛便選了1980set。跟活龍蝦和活鮑魚。如之前會員分享,服務貼心,一名侍應負責一桌客,廚師也會和我們互動,和牛熟度我交由廚房拿主意,推介5成熟,廚師侍應也會指點和推介食法,介紹食品等等,洗手間也附有牙線和瀨口水供應,整體無可挑✔️,只是本人覺冷氣稍稍凍而已。
2020-05-21
2020-05-20 219 瀏覽
星期5 happy firday 大家都你觀塘返工收工之後黎想同個朋友依間比較高級既日本餐廳食個dinner 輕輕鬆鬆傾下計~就簡左依間板神,環境都幾有feel,仲要專人廚師去煮比你食,又有熱茶同 熱毛巾,服務非常周到!等我介紹一下我食左咩set 啦~龍蝦好爽身同彈牙,而且好入味>< 佢既醬汁原來特別加左龍蝦膏,唔得咁入味銀鱈魚佢煎得岩岩好,又好香脆,入面又好軟,不過我個人就覺得有少少鹹,但都okay ge鵝肝就最鍾意啦,超級喜歡食鵝肝,但食落有少少肥膩,好彩佢放左係面包產面吸一吸D油A5宮崎和牛薄燒依個真係全部中我最鍾意食既一款,佢加左好香既韭菜同蔥花,牛肉又相當軟熟,食落非常嫩滑簡單D黎講,今餐dinner 非常滿足,有80分 <3
星期5 happy firday 大家都你觀塘返工

等我介紹一下我食左咩set 啦~

龍蝦

銀鱈魚