2021-09-06 727 瀏覽
🌟終於食到心念念左好耐嘅鐵板燒,好開心呀,呢間餐廳位置觀塘工廈附近,入到去安排左去到一間可以容納7個客人嘅房,座位間都有膠板分隔,環境乾淨舒服,用餐前廚師會問客人有冇咩係唔食嘅,貼心😊👍🏻🔸明太子整到好似粒方糖咁,食落爽口而且鮮味突出🔸海哲沙律,海哲新鮮,配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃有帆立貝,三文魚,深海池魚,油甘魚及瑩光魷魚🦑刺身好新鮮,瑩光魷魚及帆立貝最好食😋將銀雪魚煎成金黃色,廚師巧手地將魚皮同魚肉分離煎至脆卜卜,魚肉加入特製醬汁調味,魚肉入口溶化,滿口魚油,好滋味😋鮑魚超生猛,放入鐵板個時仲不停旭,廚師只加入些少鹽及黑椒調味,已經令鮑魚好鮮甜,爽口彈牙,好味😋將龍蝦拆肉,加入特製龍蝦汁及龍蝦膏一齊炒焗,可以令到龍蝦肉超級鮮甜,爽口彈牙,好好味🤤牛肉包住脆蒜及蔥粒,燒到7成熟,入口即化,牛肉嫩滑,口腔充滿蔥蒜味❗️😋龍蝦殼煮麵豉湯,味道偏淡,一般啦櫻花蝦煮野菜,味道清新加入煙肉,大量脆蒜及雞蛋炒成,色香味俱全,食完好飽呀😂粒粒紅豆配上超濃奶味布甸,唔太甜,好味呀🥰🤪贈品:意外地仲贈送左焦糖多士,材料好簡單,但好好食,好脆好香,好正,食完超滿足😍🌟食得好開心的一餐鐵板燒,成個過程廚師好似
櫻·席前鐵板燒二人前

前菜

🔸明太子整到好似粒方糖咁,食落爽口而且鮮味突出
🔸海哲沙律,海哲新鮮,配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃

鐵板燒南非鮑魚

鐵板燒活龍蝦🦞

肉皿:美國牛肉薄燒

龍蝦麵豉湯

龍蝦殼煮麵豉湯,味道偏淡,一般啦
煮野菜

櫻花蝦煮野菜,味道清新
炒飯

加入煙肉,大量脆蒜及雞蛋炒成,色香味俱全,食完好飽呀😂
紅豆奶凍布甸

粒粒紅豆配上超濃奶味布甸,唔太甜,好味呀🥰
焦糖多士

🌟食得好開心的一餐鐵板燒,成個過程廚師好似表演一樣,賞心悅目,食材好新鮮,性價比高,好好食,真係視覺及味覺的享受🥰

櫻·席前鐵板燒二人前
鐵板燒南非鮑魚
鐵板燒活龍蝦🦞
肉皿:美國牛肉薄燒
紅豆奶凍布甸
  • 龍蝦
2021-07-16 6382 瀏覽
當大家都衝去銅鑼灣及灣仔分店時,我就襯星期六去較隱秘的觀塘工廠區分店!因為餐廳推出了午市優惠,光顧二人前的「席前商務鐵板燒套餐 (二人前)」,周末及公假第二套半價,平日13:45後入座則可享有8折優惠!🌟「櫻.席前鐵板燒二人前」更贈送活龍蝦一隻!🌟套餐內並有刺身、活鮑魚、牛肉薄燒、銀鱈魚等,每款都矜貴美味。前菜 - 蓴菜、秋葵、酸汁。時令沙律 - 海葡萄、粟米、腰豆、菜等等。海葡萄 配柚子醋,好味醒胃。《時令刺身5款》今日有 帆立貝、姫鯛配柚子胡椒、鱚魚(沙錐)、伊佐木及深海池魚腩。款款都新鮮,只面輕蘸醬油就夠提味!《銀鱈魚 配香草牛油汁》旁邊有些少岩鹽提味,魚皮薄身並煎過,可口香脆。魚肉多汁嫩滑,無骨好吃。油潤不膩,味道清甜。《鉄板燒活南非鮑魚》先吃原味,既鮮味又爽口彈牙,燒得恰到好處不會韌,蘸少許鹽吃已夠提鮮!**送鉄板燒活龍蝦(1隻)**本身配蝦膏作醬汁,但因為小編不吃蝦,所以廚師細心地換作牛油汁,雖然香濃感減少,但依然美味可口,鮮甜味十足!肉皿《美國牛肉薄燒 (2片)》雖然不是和牛,但牛肉質素亦不差,牛肉味香,再連蔥花和蒜片一併入口更美味又有口感。《炒飯》材料豐富,煙肉、炒蛋、

前菜 - 蓴菜、秋葵、酸汁。

時令沙律 - 海葡萄、粟米、腰豆、菜等等。
海葡萄 配柚子醋,好味醒胃。

《時令刺身5款》

《銀鱈魚 配香草牛油汁》

《鉄板燒活南非鮑魚》

**送鉄板燒活龍蝦(1隻)**

肉皿《美國牛肉薄燒 (2片)》

《炒飯》
材料豐富,煙肉、炒蛋、香蔥。米飯粒粒分明又不會太乾身。

湯 - 《龍蝦頭湯》
剛才的鮮活龍蝦殻並沒有浪費,用來做了味噌湯,令湯更加鮮味。

甜品
雪糕多士,飽上加飽但滿足。

服務到位,經常換水,廚師少話做事專注。
2021-05-21
2021-06-06 6422 瀏覽
早早預訂左午市因為呢排做緊假日午市優惠四個人去真心抵午市二人set從$1180到$2280,第二set半價人均不到五百我地第一次黎,想揀銅鑼灣新店or灣仔海景店諗住食好西睇靚view最後黎左觀塘總店,因為方便朋友之後gathering店舖風格係簡潔,分左幾個房,其實4人以上等於包左房啦~仲正,可以自成一閣,幾cozy而且可以泊車係店舖隔離,我地黎到先知,記得訂位時順道預約喔,唔緊要,泊日升中心都ok,行一條直路都方便初嘗板神鐵板料理,我地都本住小試心態就叫左個started price $1180 set,而其他set主要係“肉皿“果part,牛肉唔同前菜麵豉青瓜蘆薈粒田園沙律有紅腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜清爽帶少小酸,酸甜開胃刺身5點甜蝦,帶子,爐魚,深海池魚,吞拿魚驚豔到我的係甜蝦爽甜帶少少腍口,時令池魚,魚質實,爽身帶甜煎銀雪魚煎得外脆乾身,食落油脂滿嘴都係,多汁香滑另分開魚皮處理,不停用煎壓方式煎香魚皮所以未食,一睇都知佢脆口師傅十分有心思,煎完魚皮立刻造型,擺盤立刻精緻哂,除左味覺,視覺都係享受我地梗係“相機食先“,用打咭一流鮑魚焗煮少少豉油加油做調味爽彈腍身,新鮮就係唔通d
早早預訂左午市
因為呢排做緊假日午市優惠
四個人去真心抵
午市二人set從$1180到$2280,第二set半價
人均不到五百

我地第一次黎,想揀銅鑼灣新店or灣仔海景店
諗住食好西睇靚view
最後黎左觀塘總店,因為方便朋友之後gathering

而且可以泊車係店舖隔離,
我地黎到先知,記得訂位時順道預約喔,
唔緊要,泊日升中心都ok,行一條直路都方便

初嘗板神鐵板料理,我地都本住小試心態
就叫左個started price $1180 set,
而其他set主要係“肉皿“果part,牛肉唔同

前菜麵豉青瓜

蘆薈粒田園沙律

有紅腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜
清爽帶少小酸,酸甜開胃

刺身5點

甜蝦,帶子,爐魚,深海池魚,吞拿魚
驚豔到我的係甜蝦爽甜帶少少腍口,時令池魚,魚質實,爽身帶甜

煎銀雪魚

煎得外脆乾身,食落油脂滿嘴都係,多汁香滑
另分開魚皮處理,不停用煎壓方式煎香魚皮
所以未食,一睇都知佢脆口
師傅十分有心思,煎完魚皮立刻造型,
擺盤立刻精緻哂,除左味覺,視覺都係享受
我地梗係“相機食先“,用打咭一流

鮑魚焗煮

少少豉油加油做調味
爽彈腍身,新鮮就係唔通d
未煮之前係望住鮑魚仲郁緊

二人前每位送龍蝦半份

師傅先原隻煎,再拆肉分開煎,之後亮點係用蝦膏爆炒龍蝦肉,整間房香味四處,邪惡美味
之後,待應同我地講聲會拎龍蝦頭同穀去整一個龍蝦味噌湯,稍後送上

間埸時間,送上甜甜的牛油砂糖多士
好邪惡

肉皿就薄身牛肉包住炸蒜,蔥

炸蒜好香脆,冇油膩感,係爽
底下麵包墊住香蔥炸蒜牛肉卷,吸下油
食落冇咁油膩

今日時疏係櫻花蝦娃娃菜,作為尾聲食個菜
疏爽下

最後食埋炒飯同甜品結尾

一路食一路睇住師傅表演式處理食材
值回票價

P.S
.值得讚揚店員同師傅分別食之前,詢問有冇咩唔食,中途都問及味道作調節,每個食客的鹹甜度不一,呢點係好貼心
而且抽風系統好,冷氣夠,食完冇油煙味
2021-06-06
  • 銀鱈魚
  • 活龍蝦
  • 南非鮑魚
2021-06-02 4247 瀏覽
難得行開觀塘朋友話想食鐵板燒佢話上網睇到呢一間好多人講高質價錢都算高價位好彩原來係兩個人套餐嘅價錢咁除翻開又可以接受入到去發現都已經坐滿左所以店員安排咗一間冇人嘅房俾我哋兩個人可以霸一間房好有私密嘅空間今次叫咗最平嘅日本牛肉薄燒套餐點完餐冇幾耐店員就送上前菜同沙律分別係「麥味增醃青瓜」同「明太子野菜沙律配和風柚子醋」-青瓜好清爽而且配上麥味增比較特別本身聽完我都唔知乜嘢係麥味增味道有啲鹹鹹地又幾好食-而沙律係撈好咗食每一啖都有好清新嘅柚子醋味面頭有三粒橙色嘅我以為係紅蘿蔔原來佢哋係明太子😂咬落嘅口感好實在,脆脆地同柚子醋嘅味道好搭配-時令刺身五款分別係「帆立貝」、「甜蝦」、「赤身」、「吉備奈子」同「沙追」「吉備奈子」同「沙追」比較罕見之前從來都未食過沙追嘅味道幾鮮甜吉備奈子魚味比較濃所以店員都建議最後先食上邊有配黃色既柚子味增剛好有提鮮既效果又可以中和魚嘅腥味食緊前菜嘅時候廚師哥哥就拎住一大盤海鮮入嚟見到呢一個擺盤真係超誇張呢餐飯就靠佢哋回本廚師哥哥仲好細心拎住等我哋打完卡影夠相佢先開始烹調第一樣燒嘅係「銀鱈魚」一開始見到廚師先剝咗佢塊魚皮我心諗做咩剝咗佢我最鍾意就係食塊皮原來佢塊魚皮
難得行開觀塘

好有私密嘅空間
今次叫咗最平嘅日本牛肉薄燒套餐

點完餐冇幾耐店員就送上前菜同沙律
分別係「麥味增醃青瓜」同
「明太子野菜沙律配和風柚子醋」
青瓜好清爽而且配上麥味增比較特別
本身聽完我都唔知乜嘢係麥味增
味道有啲鹹鹹地又幾好食
而沙律係撈好咗
食每一啖都有好清新嘅柚子醋味
面頭有三粒橙色嘅我以為係紅蘿蔔
原來佢哋係明太子😂
咬落嘅口感好實在,脆脆地
同柚子醋嘅味道好搭配

時令刺身五款
分別係
「帆立貝」、「甜蝦」、「赤身」、「吉備奈子」同「沙追」
「吉備奈子」同「沙追」比較罕見

見到呢一個擺盤真係超誇張
呢餐飯就靠佢哋回本
廚師哥哥仲好細心拎住等我哋打完卡影夠相
佢先開始烹調

第一樣燒嘅係「銀鱈魚」
一開始見到廚師先剝咗佢塊魚皮

苦苦咁掙扎都係唔可以逃離俾我食嘅命運
第一次試到鐵板嘅方法煮鮑魚
果然新鮮嘅鮑魚係唔會有腥味
口感彈牙同時神奇地唔會韌

套餐送嘅龍蝦十分豪氣,超級大隻
廚師會先將龍蝦肉拆出來
再用蝦膏去炒
龍蝦嘅頭同殼就會攞去熬湯
用蝦膏炒過嘅龍蝦肉特別濃郁
龍蝦香味瞬間提升
啖啖肉真係非常滿足

「櫻花蝦煮野菜」
食咗咁多海鮮要食返啲蔬菜中和一下
櫻花蝦同菜一齊煮令到蔬菜變得鮮甜
剛好可以中間過渡一下
期待食燒牛肉

「美國牛肉薄燒」
煮之前廚師哥哥有問我哋食唔食蔥同蒜
係我哋打算食佢之際
廚師哥哥叫住我哋唔好食
因為陣間佢會再燒過一塊新嘅俾我哋

係我哋好好品嚐緊燒牛肉嘅時候
廚師哥哥就開始製作「炒飯」
每一次食鐵板燒炒飯都係最療癒嘅一幕

有更加多嘅時間同我哋交流
一路食一路傾偈唔經唔覺都食到兩個鐘
呢餐飯絕對值回票價
2021-05-27 3795 瀏覽
去完參觀半億噴泉,心情其差,要食好西發洩。係駿業街就揾到呢間板神,日式鐵板燒,同我內心既怒火一齊燒啦!店子用房間分隔,每房可坐七人。有膠板分隔,環境衛生很好。櫻。席前鐵板燒二人前 $1080送活龍蝦一隻。同個半億噴泉相比,呢餐真係好抵食😋😋前菜青瓜粒,青甜爽口時令沙律有粒粒蘆薈配青新既沙律菜,粟米和蕃茄仔,味道清爽開胃,作為開胃一流👍。時令刺身(五款)帆立貝,池魚,鯖魚,金木鯛,深海池魚,款款都新鮮厚切。柔嫩的魚肉配以手作的青芥末和濃郁既醬油,青芥末凸顯刺身的美味。鐵板燒銀雪魚廚師以香草牛油和特製醬油調味,魚肉入口溶化,加埋啲魚油,滿口都滋味無窮。先把魚皮和魚肉分離,然後把魚皮弄至金黃色,燒到似油炸般香口,脆卜卜。鐵板燒活南非鮑魚廚師巧手地把鮑魚拆殼,先煎香後焗,然後切片上碟。鮑魚味道鮮甜,肉質緊緻爽嫩,入口彈牙,不用醮調味料已經很好吃。鐵板燒龍蝦龍蝦是贈品,但一樣屬上等貨,絕無欺場。廚師先起肉,再以龍蝦汁和龍蝦膏一齊炒,惹味非凡,龍蝦肉鮮甜彈牙。真的不能相信這是贈品。賺了。龍蝦麵豉湯用上剛才剩下既龍蝦頭弄成既麵豉湯。龍蝦頭一向我都覺存有大量精華,吃不了很浪費。現在做到物盡其用,更讓麵
去完參觀半億噴泉,心情其差,要食好西發洩。

店子用房間分隔,每房可坐七人。有膠板分隔,環境衛生很好。

櫻。席前鐵板燒二人前 $1080
送活龍蝦一隻。同個半億噴泉相比,呢餐真係好抵食😋😋

青瓜粒,青甜爽口
時令沙律

時令刺身(五款)
帆立貝,池魚,鯖魚,金木鯛,深海池魚

鐵板燒活南非鮑魚

鐵板燒龍蝦

龍蝦是贈品,但一樣屬上等貨,絕無欺場。

龍蝦麵豉湯
用上剛才剩下既龍蝦頭弄成既麵豉湯。龍蝦頭一向我都覺存有大量精華,吃不了很浪費。現在做到物盡其用,更讓麵豉湯帶點咸甜味。

血皿:美國牛肉薄切二片
牛肉大大塊,油脂分佈平均,包裹著大量蒜片,香蔥,燒至牛肉變色,然後放在多士上,讓多士吸去多餘既油份。

把口張大一點,整份牛肉卷放入口,牛味,蒜味,蔥味直湧口腔,味道完全滲透進各個味蕾,滋潤了每一個味蕾。

煮野菜
食左咁多美食,食返啲青菜,剛好可以清洗一下味蕾。入面其實有很多材料,除了大量青菜,仲有櫻花蝦,香菇,蝦米和木魚碎,味道清新。

炒飯
配料簡單,但就色香味俱全。

甜品
迷你蛋卷,有綠茶和朱古力味各一件,一口一件,剛好。

意外仲有贈送既烤焦糖牛油多士。對!又是送的!而且也很好吃,脆脆的,甜甜的。

足足有成十一道菜,有得食好西,又有得睇廚師表演,呢餐食完好滿足。
2021-05-22
  • 銀鱈魚
  • 美國牛肉薄燒
2021-08-25 338 瀏覽
朋友食過好正,所以帶我黎食!果然係好得!👍🏻👏🏻椿·席前鐵板燒(一人前)1️⃣前菜鍾意煮螺既醬汁~2️⃣季節沙律好新鮮既蔬菜、海葡萄同車厘茄。🍅🥬3️⃣刺身三款帆立貝、鯖魚、深海池魚。食到既嗰種甜就知有幾新鮮~👍🏻4️⃣南非鮑魚望住佢喺塊板上面掙扎係有啲殘忍🙈,但真係好好食!5️⃣白鱈魚煎到金黃色,個面脆脆地,而入面係軟而充滿油脂既魚肉。正~👏🏻6️⃣大蝦煎既時候,蝦既香氣四溢。隻蝦新鮮又爽口!🦐7️⃣A5和牛薄燒入口即溶,冇得輸!🤤8️⃣炒飯·漬物廚師炒飯好似睇緊表演咁~🤩9️⃣湯魚湯好鮮甜~🐟🔟甜品雪糕。我地揀左綠茶同紅豆味~🍨🔅廚師仲送左塊蕉糖吐司俾我地~好脆!我鍾意!🍸柚子酒($70/杯)柚子味濃,似果汁多過酒。
朋友食過好正,所以帶我黎食!果然係好得!👍🏻👏🏻

椿·席前鐵板燒(一人前)
1️⃣前菜
鍾意煮螺既醬汁~

2️⃣季節沙律
好新鮮既蔬菜、海葡萄同車厘茄。🍅🥬
沙律

3️⃣刺身三款
帆立貝、鯖魚、深海池魚。食到既嗰種甜就知有幾新鮮~👍🏻
刺身三點

4️⃣南非鮑魚
望住佢喺塊板上面掙扎係有啲殘忍🙈,但真係好好食!

南非鮑魚

5️⃣白鱈魚
白鱈魚

6️⃣大蝦
煎既時候,蝦既香氣四溢。隻蝦新鮮又爽口!🦐
大蝦

7️⃣A5和牛薄燒
入口即溶,冇得輸!🤤
A5和牛薄燒

8️⃣炒飯·漬物
廚師炒飯好似睇緊表演咁~🤩

9️⃣湯
魚湯好鮮甜~🐟

🔟甜品
雪糕。我地揀左綠茶同紅豆味~🍨

🔅廚師仲送左塊蕉糖吐司俾我地~好脆!我鍾意!
焦糖多士

🍸柚子酒($70/杯)
柚子味濃,似果汁多過酒。
柚子酒
沙律
刺身三點
南非鮑魚
白鱈魚
大蝦
A5和牛薄燒
2021-08-09 525 瀏覽
因工作關係經常會在觀塘區,身邊朋友一直推介呢間新開嘅鐵板燒,今日同女朋友來試一試個午餐。我哋叫咗個二人套餐,揀咗薄燒和牛。首先上嘅前菜同沙律都合格,不過冇乜特別。反而刺身超出我嘅預期,直情另外有想試吓佢哋嘅壽司set😂不過最好嘅當然都係鐵板燒。所有海鮮食材都係活海鮮,師傅亦都處理得非常好,唔會過老,調味亦唔會過多,真正食到海鮮嘅鮮味。薄燒和牛我叫medium rare,師傅亦都冇令我失望,生熟程度非常好。師傅全程非常好禮貌,會主動向我哋解釋食材嘅特點。我咁講呢間應該係觀塘區最好嘅鐵板燒,絕對值得推介。

我咁講呢間應該係觀塘區最好嘅鐵板燒,絕對值得推介。
  • A5日本宮崎和牛薄燒
  • 龍蝦
櫻.席前鐵板燒二人前, 三位FREE1位, 更贈送活龍蝦一隻,價錢係抵既, 用料亦新鮮, 個人覺得如果加多少少調味件事會再昇華啲。櫻.席前鐵板燒二人前套餐內並有刺身、活鮑魚、A5和牛薄燒、銀鱈魚.先送上沙律,刺身。兩款都食到材料非常新鮮,之後當然係主菜銀雪魚,鮑魚,龍蝦,A5和牛。個人覺得銀鱈魚個皮可以煎脆d,鮑魚非常淋加鮮,龍蝦鮮美,但可能廚師個控制時間有少少問題,未能注意到我同朋友傾緊偈,A5和牛薄燒未能準確控制時間(我之前既菜未食晒已經放下A5和牛燒)結果A5和牛中間嘅蒜片已經淋晒。之後到炒飯(我同另外一個女性朋友也飽到吃不下了要外帶😆因為想食餘下的甜品(焦糖多士)但未有想像中嘅好食(個人囗味)。
2021-06-27
$586.5 (午餐)
2021-07-29 367 瀏覽
一個午餐 食到兩個女仔都好飽🤣食物有好質素 一黎就有沙律🥗但因為我唔食沙律 我就冇食到 我fd食左話好食 味道唔錯 之後慢慢食完就上刺身 因為我fd對🦐🦐過敏 就換左第二種魚俾佢 味道都好鮮 唔會有腥味❤️ 之後就開始鐵板環節 第一樣上嘅系煎銀鱈魚 師傅會好細心咁同你介紹會有啲咩 用左咩汁 小心有骨等 食第一啖就覺得好正 表面煎到好脆身 但裏面魚肉好滑 啱啱好熟嘅狀態 而裏面啲魚油口感豐厚 同嫩滑唧魚肉夾埋 有好鮮明對比嘅口感 其實我地食完條魚已經有小小飽🤣🤣好在餐廳都好貼心咁準備左杯茶 飲一啖就好解膩 第二味上嘅系南非鮑魚 你見佢燒咁耐 會以為口感唔多唔少會有啲鞋口 個結果師傅都真系好出色 時候控制得啱啱好 表面有少少焦香 內裏係啱啱好嘅熟度 點埋旁邊嘅鹽 就帶左鮑魚嘅鮮味出去 第三味系半邊龍蝦 佢加左本身龍蝦嘅膏 同師傅精心挑選嘅醬汁 味道好夾又好濃郁 食第一啖就心心眼😍我朋友對🦐🦐過敏 師傅就轉左鵝肝俾佢 煎到金黃色 食落又唔油 另外仲有個甜甜地啲包仔 同鹅肝出其不意地好襯 去到牛肉卷個part 裏面夾咗啲炸蒜同埋蔥 口感好好食 仲要好貼心攞塊多士嚟朔油 之後就到海膽炒飯 超級好食 必食之選 甜品嘅蜜桃雪吧都好好食 好重蜜桃味 仲要係用蜜桃殼嚟裝住
2021-07-29
2021-07-28 366 瀏覽
第一次系香港食日式鉄板燒,有位師父仔系面前燒比你食,我哋食得好舒服又開心,要多謝師仔阿東,一邊食一邊傾吓偈,有氣氛,食物質素又新鮮,第一個沙律好清新,鮑魚龍蝦蟹鉗,啖啖肉,正,牛肉卷第一次食,包住大量葱,同脆脆片片,好味道,炒飯好有份量,焦糖麵包頂呱呱,會再來吃,一定介紹給朋友。但稍嫌杯茶唔係好夠熱
2021-07-22 298 瀏覽
之前係餐廳隔離座大廈Studio影證件相,經過見到呢間餐廳...Bookmark咗要試試😏*********櫻· 席前鉄板燒二人前($1080)—————前菜汁煮牛舌-時令沙律蘆薈粒田園沙律配柚子醋當中有蕃茄、粟米🌽、紅腰豆、火箭菜同蘆薈粒甜甜嘅蘆薈粒,配上酸微微嘅柚子醋,非常開胃-時令刺身5款帆立貝、鱸魚、門鱔(Hamo)、鯖魚、赤身店員介紹先由味道最淡的開始食,最後食味道最濃嘅之前未食過門鱔同鯖魚刺身...以為門鱔會係腍身,原來係爽口嘅,配埋醬好清新🤩-銀鱈魚廚師先將銀鱈魚煎香魚皮,再將成塊魚皮起出嚟,慢慢煎香、再煎至乾脆一啖咬落超驚艷😱脆到不得了‼️好似薯片咁銀鱈魚新鮮雪白,煎到外脆內軟🤤廚師仲好有心機咁擺到靚靚,成塊魚皮豎起咁俾我地影相-鐵板燒活南非鮑魚鮑魚有大半隻手掌咁大隻,好生猛仲郁郁吓新鮮嘅鮑魚唔需要調味都可以食到本身嘅鮮味,廚師提議先食原味,如果覺得唔夠味...先點吓旁邊嘅海鹽我就覺得唔點海鹽都夠哂味,而且非常彈牙-鉄板燒活龍蝦(1隻)‼️送‼️廚師會將龍蝦起肉,加入龍蝦本身嘅膏同蝦汁一齊炒啱哂懶人,食落啖啖肉,仲有濃濃嘅蝦汁包住爽口彈牙嘅龍蝦肉👍🏻-肉皿美國牛肉薄燒雖然牛肉
*********
櫻· 席前鉄板燒二人前($1080)

—————
汁煮牛舌
時令沙律
蘆薈粒田園沙律配柚子醋
當中有蕃茄、粟米🌽、紅腰豆、火箭菜同蘆薈粒
甜甜嘅蘆薈粒,配上酸微微嘅柚子醋,非常開胃

時令刺身5款

帆立貝、鱸魚、門鱔(Hamo)、鯖魚、赤身
店員介紹先由味道最淡的開始食,最後食味道最濃嘅
之前未食過門鱔同鯖魚刺身...
以為門鱔會係腍身,原來係爽口嘅,配埋醬好清新🤩
銀鱈魚

一啖咬落超驚艷😱脆到不得了‼️好似薯片咁
銀鱈魚新鮮雪白,煎到外脆內軟🤤
廚師仲好有心機咁擺到靚靚,成塊魚皮豎起咁俾我地影相
鐵板燒活南非鮑魚
鮑魚有大半隻手掌咁大隻,好生猛仲郁郁吓
我就覺得唔點海鹽都夠哂味,而且非常彈牙

鉄板燒活龍蝦(1隻)
‼️送‼️

廚師會將龍蝦起肉,加入龍蝦本身嘅膏同蝦汁一齊炒

肉皿