2010-06-21 434 瀏覽
Salmon sashimi ($ 35) - good credit, the main reason the chef personally. Good large salmon, a total of six. Strength, G. The $ 35 sashimi, goodbye!Roast figs ($ 9) - is also part of for Disi, 4 large. Boyfriend feel good taste to the food a 2.Fire moxibustion Scallop ($ 20) - Scallop really delicious. Health fear for her boyfriend, be called fire moxibustion, presumably all Scallop series are delicious.Cheese and flying fish roe ($ 15) - both good cheese flavor, is.Fire moxibustion salmon ($ 9)

Fire moxibustion salmon ($ 9) - is burned off, there is d burnt smell, good food.
Others:
Jumbo tiger shrimp sushi ($ 3.5) - Tiger prawn meat than the real, ok.

Salmon sushi $ 9
It tastes fresh, portions are good enough, $ 9 a super-standard material, is one of the desirable choice. I left with the boyfriend a total of 3 CDs called Food, Good!
$ 20 hand-rolled soft-shell crab
Good taste, if it's sweet, because that is the whole relationship between both, so Laver Zhonghao crisp, but are considered more fatty, it is recommended to eat the first time in like a good call. My boyfriend We love it with one, Good!
2010-06-19
紀念日
  • Salmon sushi
2010-06-04 235 瀏覽
上Openrice看看才知該店於6月1日喬遷 = = "如果係板前的管理級看到這個食評,請用心看下去...控訴(1)下午5時多,人流不多,帶位的安排我們在近門口的corner位,朋友覺得好熱,問侍應:"點解咁熱既?",個侍應答"梗係啦,個冷氣壞左呀嘛!"咁點解入面咁多位唔帶,係都要帶我地企冷氣壞左的地方?控訴(2)之後,我地坐下不久,侍應又帶六位自由行坐0係我地隔離,但係明明我隔壁得5個位,要塞多張椅子,搞到我同朋友and自由行pat點pat咁坐最有趣的情況係,入面仲有好多位,足6人坐有突斟茶的侍應同可惡到幫我加茶後將我個杯放0係鄰座的男人檯面,情況當然係.....佢飲左我杯茶!!控訴(3)因為迴轉帶未有壽司,我地同侍應落單,我怕阻住人,已經指得好清楚,但係講到第三樣野食(中間冇間斷過,冇拖過侍應時間)佢冇聽落去就走左 = =" + 冇幫我落單*****食物方面:我地order左一個池魚薄切,點知"池魚薄切"變左"池魚碎上"!!要知道,大部份的池魚都有好多寄生蟲,唔只因為池魚本身的質地同口感適合做薄切刺身,仲有因為太多蟲唔薄切好有可能將啲蟲送埋入肚!希望情況能夠改善!謝!
上Openrice看看才知該店於6月1日喬遷 = = "
如果係板前的管理級看到這個食評,請用心看下去...

控訴(1)
咁點解入面咁多位唔帶,係都要帶我地企冷氣壞左的地方?

控訴(2)
之後,我地坐下不久,侍應又帶六位自由行坐0係我地隔離,
最有趣的情況係,入面仲有好多位,足6人坐有突
斟茶的侍應同可惡到幫我加茶後將我個杯放0係鄰座的男人檯面,
情況當然係.....佢飲左我杯茶!!

控訴(3)
因為迴轉帶未有壽司,
我地同侍應落單,我怕阻住人,已經指得好清楚,
但係講到第三樣野食(中間冇間斷過,冇拖過侍應時間)
佢冇聽落去就走左 = =" + 冇幫我落單

*****

食物方面:
我地order左一個池魚薄切,
點知"池魚薄切"變左"池魚碎上"!!
要知道,大部份的池魚都有好多寄生蟲,

希望情況能夠改善!謝!
2010-05-30
加連威老道板前壽司 will be closed since 1-6-2010. then today is its last day. If you have free time, please visit and enjoy its sushi.Bye!
2010-05-31
Notice
  • Sushi
2010-04-13 66 瀏覽
我真係超級中意食壽司 可能就會對佢要求唔高 有得食已經覺得好好味板前未必係最靚 但係我未遇過唔好食 最愛三文魚 幾肥美 有魚香 但比以前薄左 今日有響螺清湯 頗咸 但響螺都算鮮 另外推介魚背, 油甘魚腩, 海膽!!鰻魚同蛋就千両啦~永遠唔知食咩都會食板前 因為一定滿足到我 好味道!!!!!!!!
我真係超級中意食壽司
可能就會對佢要求唔高 有得食已經覺得好好味
板前未必係最靚 但係我未遇過唔好食

最愛三文魚 幾肥美 有魚香 但比以前薄左

今日有響螺清湯 頗咸 但響螺都算鮮

另外推介魚背, 油甘魚腩, 海膽!!
鰻魚同蛋就千両啦~

永遠唔知食咩都會食板前 因為一定滿足到我
好味道!!!!!!!!
蛋壽司
心型蔥
2010-04-10
下午要到尖咀辦點事,難得有時間可嚐板前的午餐,便即去今次點了火灼秋刀魚壽司+牛蒡卷+烏冬set,只$38元,另加點海膽軍艦一客火灼秋刀魚壽司:有三件,火灼壽司我特別喜愛,好味!牛蒡卷:有兩件,雖經酥炸,但由於有很多牛蒡在裡面,感覺很健康,加點沙律醬,好味!烏冬:好滑!由於很少有板前吃烏冬。它真比我想像的更好。下次再另點烏冬。海膽軍艦:唔駛講,板前的是我最喜愛,除新鮮外,價錢我覺得好抵,只$25。每次必點這餐…很滿足
下午要到尖咀辦點事,難得有時間可嚐板前的午餐,便即去

火灼秋刀魚壽司:有三件,火灼壽司我特別喜愛,好味!

這餐…很滿足
秋刀魚壽司+牛蒡卷+烏冬set:健康又好味,推!
海膽軍艦:除新鮮外,價錢我覺得好抵,只$25。每次必點
秋刀魚壽司+牛蒡卷+烏冬set:健康又好味,推!
海膽軍艦:除新鮮外,價錢我覺得好抵,只$25。每次必點
  • 火灼秋刀魚壽司+卷+烏冬set,海膽軍艦
2010-01-25 10 瀏覽
今晚有特別任務要過中環, 所以出到黎TST食野, 方便之後搭船過海~~晚餐的地點仍然係板前, 食壽司真係食極都唔厭ge~~~TST呢間板前係第一次幫襯, 起初我地仲揾唔到間鋪o係邊tim =____=........入到去的間局唔錯, 面積都幾大我地被安排坐o係bar枱位, 不過冇得自己加水, 幸好d staff都加水加得幾密今次繼續點咗我地最愛的三文魚, 切得厚厚的, 依然係咁好味除此之外, 當然唔少得另一最愛帆立貝啦, 每次食親板前都會叫~~~值得推介ge仲有豚拖羅同芒果龍蝦沙津卷, yummy~~~另外, 我地仲點咗手卷, 北寄貝. 芝味三文魚.......呢一間的水準係我食過咁多間板前最好ge一間壽司大舊d, d飯都實d, 而且服務態度都ok唔怪得之呢間板前o係咁多間分店中排第一位啦
晚餐的地點仍然係板前, 食壽司真係食極都唔厭ge
~~~

入到去的間局唔錯, 面積都幾大
今次繼續點咗我地最愛的三文魚, 切得厚厚的, 依然係咁好味

值得推介ge仲有豚拖羅同芒果龍蝦沙津卷, yummy~~~

呢一間的水準係我食過咁多間板前最好ge一間
壽司大舊d, d飯都實d, 而且服務態度都ok
唔怪得之呢間板前o係咁多間分店中排第一位啦

2010-01-15
  • 三文魚
  • 帆立貝
  • 豚拖羅
  • 芒果龍蝦沙津卷
2009-12-06 13 瀏覽
2009-12-04
點少得$3一件三文魚?
紫菜蝦卷
軟殼蟹手卷 食過番尋味!
鰻魚壽司又係必點! 岩岩燒起真係好正!
鰻魚手卷又係正! 略嫌鰻魚細舊左D
(非會員)
2009-09-17 3 瀏覽
當晚9時左右見冇人排隊咪去食. 但係門口都要等約十分鐘~當某兩位女侍應知道我們點錯單後, 我向其中一位想作出更改, 她不但不肯更改, 還說"唔可以改"加上面容露出非常不願意的表情, 幸好壽司師父聽到我們的對話, 即時作出更改. 另一位侍應才"死死地氣"去修改我們的ORDER QTY.好明顯看他們的表情係唔只我們中過招, 因為我聽到有一個壽司師父講:"又有人中招".在整個進食過程, 我們不斷受住整間店的職員"白眼", 又"秒秒"咀話我們錯, 要她本人受氣~填錯, 係我們不對, 但我們完全冇責罵過她, 只是更改. 但她們成晚對我們的面口都是激黑.而我們都沒有在部長前投訴, 因為知道一定沒有用~最後埋單, 我要求拿回單據, 她顯然很不願意之餘還一眼都沒有望過我, 非常極之不禮貌~如沒有"加料"的話, 食物質素是OK 的~但本人從未食過一餐飯如此激氣, 板前實在令我太失望, 決定以後不再幫襯.
當晚9時左右見冇人排隊咪去食. 但係門口都要等約十分鐘~

而我們都沒有在部長前投訴, 因為知道一定沒有用~

2009-09-15
2009-09-11 7 瀏覽
去睇戲之後, 去到加連威老道板前食壽司鍾意食壽司的我, 居然已經一個月無食, 自己都唔相信 好掛住劍魚腩, 火餡鰻魚, 三文魚子等等的香味啊~今次食, 包括最愛的劍魚腩, 魚立魚, 蟹子, 蟹羔, 三文魚子, 火餡鰻魚, 蟹棒, 吞拿魚腩, 烏貝, 仲有一杯三文魚子飯, 板前的壽司俾到我好新鮮的感覺, 味道係云云壽司店之中比較突出的一間! 三文魚子係咁多樣之中最好食的一種, 每一粒魚子都有好多魚脂, 我喜歡用筷子逐粒逐粒夾嚟食, 到剩下唔夠十粒先一啖食哂件壽司 哈! 好享受呀蟹羔壽司係另一個我覺得好食的壽司, 一半係羔, 一半係蟹肉, 軍艦的做法, 塊紫菜幾脆, good~兩個人食左二百六十, 唔算好貴, 水準不錯!
去睇戲之後, 去到加連威老道板前食壽司

鍾意食壽司的我, 居然已經一個月無食, 自己都唔相信
好掛住劍魚腩, 火餡鰻魚, 三文魚子等等的香味啊~

哈! 好享受呀

兩個人食左二百六十, 唔算好貴, 水準不錯!

2009-09-07 9 瀏覽
週六的午餐,差不多滿座,還好也不用等位~愛煞了板前那網上的manu,我是有備而來的,開動吧~ 三文魚 / 火炙三文魚sushi - 特價 $3 - 4.5,要了好幾碟,必點!鮟康魚肝 - 不如想像的好,沒味道的,怪怪~帆立貝 with 抺茶鹽 - fine, 但 抺茶鹽只一撮在碟邊,其實也不很濃~火炙魚背 - 這個沒有說是什麼魚的魚背,但爽爽也好香口的魚脂香,是個有驚喜的選擇。板前蝦 - 這個也有驚喜,肥美的一隻伏在壽司飯上,入口黏黏的,我愛這質感... ...** 我不是要故弄玄虛,但這板前蝦,很有性格~ 吃得我有點感動。這是它以店名命名的原因嗎?鵝肝sushi - 焦脆的外層加上軟滑油香的內涵,很豐腴。配以乒乓球狀的壽司飯,好可愛,也減了油膩~是有漏單,但整體來說,這麼一頓壽司午餐算不錯~ 同場也有1/5是日本人來既呢. . .
週六的午餐,差不多滿座,還好也不用等位~
愛煞了板前那網上的manu,我是有備而來的,開動吧~

鮟康魚肝 - 不如想像的好,沒味道的,怪怪~

是有漏單,但整體來說,這麼一頓壽司午餐算不錯~

同場也有1/5是日本人來既呢. . .
乒乓上的鵝肝在吃泡, 讓我覺得有點難看. . .
2009-08-08
乒乓上的鵝肝在吃泡, 讓我覺得有點難看. . .
  • 火炙魚背
  • 板前蝦
2009-08-30 8 瀏覽
總括黎講都好好味! 但當然冇第一次食時咁震撼啦!最愛仍然係帆立貝同玉子壽司!! 正正!今次仲試左個板前蝦, 都幾正!個軟殼蟹壽司亦係唔錯, 多沙律醬, 好味!但個和風沙律就比我想像中大, 同埋都幾heavy,share黎食都會幾飽, 但都係$12咋, 好抵!但黎左板前, 梗係想食壽司多過沙律啦!sorry to 為食海盜, 佔用左你食多幾件壽司的quota添!
總括黎講都好好味! 但當然冇第一次食時咁震撼啦!
最愛仍然係帆立貝同玉子壽司!! 正正!
今次仲試左個板前蝦, 都幾正!

個軟殼蟹壽司亦係唔錯, 多沙律醬, 好味!

但個和風沙律就比我想像中大, 同埋都幾heavy,
share黎食都會幾飽, 但都係$12咋, 好抵!
但黎左板前, 梗係想食壽司多過沙律啦!

2009-08-27
2009-07-29 3 瀏覽
11點30已經黎到係第一位入座的客人可能因為仲早 人客比較少坐得好舒服今日終於唔洗趕時間可以食慢少少●三文魚腩壽司-好細件!細件到好似一壽司咁細!●吞拿魚壽司-藍鰭吞拿魚係比較美味!可惜不能吃太多,因為快被過份捕捉而絕種了●海擔壽司-呢到o既海膽味道有點怪,雖然唔苦但無甜味!●芥末八爪魚壽司-好辣好正●海鰻壽司-熱辣辣●吞拿魚腩飯-飯好黏,吞拿魚腩份量不少!●炸軟殼蟹-好細隻●牛乳布丁-太大陣牛奶味 我接受不了!
11點30已經黎到
係第一位入座的客人
可能因為仲早 人客比較少
坐得好舒服

今日終於唔洗趕時間可以食慢少少

●三文魚腩壽司-好細件!細件到好似一壽司咁細!
●海擔壽司-呢到o既海膽味道有點怪,雖然唔苦但無甜味!
●芥末八爪魚壽司-好辣好正
●海鰻壽司-熱辣辣
●吞拿魚腩飯-飯好黏,吞拿魚腩份量不少!
●炸軟殼蟹-好細隻
●牛乳布丁-太大陣牛奶味 我接受不了!
好細件
2009-07-27
  • 吞拿魚壽司
2009-07-13 1 瀏覽
最近經過很多壽司店都有人龍, 熱潮又再起? 後來才知道, 不來很多間壽司都半價 連板前都推出三蚊件的三文魚, 而家食壽司, 已經唔再"貴"板前可能開多左分店, 等候的時間都無咁誇張, 是日用了十五分鐘便成功奪位, 兩個人坐吧枱位慢慢揀, 慢慢食! 三文魚當然唔會唔叫, 只係有限制之下, 食得唔夠過癮, 魚, 係好新鮮, 沒有因平價出售而取巧!印象深刻的, 要首推鵝肝, 即叫即做, 用火槍把鵝肝烤熟, 可算是美食一道, 吃了一碟, 要encore再來, 因為一人一件實在吊癮! 藍鰭吞拿係一件一件叫, 試過一件, 比起一般壽司店的吞拿魚, 味道係有分別, 魚味比較濃厚, 好味, 不過價錢就會令人肉痛小食還有一道推介, 就係個燒牛舌, 味道唔錯, 只係切得較厚, 即使調味做得好都要扣回少少分數!
連板前都推出三蚊件的三文魚, 而家食壽司, 已經唔再"貴"

2009-07-12 3 瀏覽
人生第二次食迴轉壽司,第一次去板前食,同埋唸住食飽就算,所以唔係叫咗好多野。星期五晚去,o岩o岩好六點鐘,驚多人所以都早D入去。都幾多人食緊,環境OK,坐得舒服。大約六點幾已經有多好人等位。我就叫咗三個手卷--三文魚(都夠厚),粟米沙律,吞拿魚以上三個手卷都係S9之後食咗碟煙三文魚壽司同埋加州卷,味道唔錯。不過塊三文魚真係好薄我個friend都有食手卷,仲有叫咗個牛奶湯,綠茶冷麪同埋木魚壽司,都話好味既。我食咗五樣野,計埋加一,承惠$5X。通常我食壽司魚生o個D都係去超市買/食自助餐,今次都係純綷想試吓板前,講真唔差,某D食物既價錢都合理。所以,想試唔同類型既壽司,不妨一試。但我都係prefer去超市買,因為我都係鐘意食普通款式既壽司,同埋貪佢D魚生夠厚。
星期五晚去,o岩o岩好六點鐘,驚多人所以都早D入去。
我就叫咗三個手卷--三文魚(都夠厚),粟米沙律,吞拿魚
以上三個手卷都係S9
之後食咗碟煙三文魚壽司同埋加州卷,味道唔錯。
不過塊三文魚真係好薄

我食咗五樣野,計埋加一,承惠$5X。
三文魚手卷
牛乳湯
綠茶冷麪
木魚壽司
2009-07-08 9 瀏覽
七月七日 (星期二)本來是計劃做gym的,但老公仔覺得有點倦,所以最後只吃晚餐到了尖沙咀,先後到了LCX等CPK,板長....等來等去都等不到位,最後都是去了板前...不消二十分鐘已經有位三文魚壽司三文魚壽司做特價,$3一件,但現在開始,每人只限點三碟特價的!大家小心比起板長,這裡的三文魚差了點,普通質素而已油甘魚腩壽司老公仔只吃了飯團,已知道件魚腩很美味因為它的甘香已經滲入了飯內一吃,果然油甘滿溢...是晚最精采的一碟!芥辣八爪魚軍艦普通水準,很辣,我幾采流眼淚龍蝦沙律軍艦都是一般,龍蝦肉沒什麼味炸軟殼蟹隻軟殼蟹很細隻,而且蟹肉蟹膏不多算是胡裡胡塗的吃了一頓日本菜...
七月七日 (星期二)

本來是計劃做gym的,但老公仔覺得有點倦,所以最後只吃晚餐

到了尖沙咀,先後到了LCX等CPK,板長....

三文魚壽司
比起板長,這裡的三文魚差了點,普通質素而已

油甘魚腩壽司
老公仔只吃了飯團,已知道件魚腩很美味
因為它的甘香已經滲入了飯內
一吃,果然油甘滿溢...是晚最精采的一碟!

芥辣八爪魚軍艦
普通水準,很辣,我幾采流眼淚

龍蝦沙律軍艦
都是一般,龍蝦肉沒什麼味

炸軟殼蟹
隻軟殼蟹很細隻,而且蟹肉蟹膏不多

算是胡裡胡塗的吃了一頓日本菜...
2009-07-07