2025-07-31 0 瀏覽
Lunch set 點咗「自製豉油雞配麵」同「燉紅燒肉配麵」。每上一道菜,店員會簡單介紹每道菜嘅特色。每個Set 都會配上一份清新前菜同一杯飲品,開開胃,解解膩。自製豉油雞配麵 + 菠蘿汁慢煮雞肉保留鮮嫩口感,醬汁濃淡味道剛好,配上熱騰騰嘅彈牙麵條,層次豐富。燉紅燒肉配麵+雲南月光白茶紅燒肉口感Q彈,除咗肉好入味之餘,每一條麵條都掛滿醬汁除咗set 之外仲試咗非常酥脆嘅熱辣辣 炸雞粒 同 香軟入味嘅牛𦟌。除咗食,望住個靚海景抖吓氣,幫自己叉滿電又再出發!

高湯菠菜

自製豉油雞配麵 + 菠蘿汁

自製豉油雞配麵

燉紅燒肉配麵+雲南月光白茶

紅燒肉口感Q彈,除咗肉好入味之餘,每一條麵條都掛滿醬汁

燉紅燒肉配麵

炸雞粒
牛腱

除咗食,望住個靚海景抖吓氣,幫自己叉滿電又再出發!

2025-07-31
高湯菠菜
自製豉油雞配麵
燉紅燒肉配麵
炸雞粒
牛腱
  • 自製豉油雞
2025-07-31 0 瀏覽
晏就成日都會去銅鑼灣食飯,咁啱行過見到有新餐廳開張,選擇又多價錢又抵食,即刻上去試下~🦦燉紅燒肉配麵+高湯菠菜小菜+月岩茶燉紅燒肉啖啖肉又大嚿😋,份量十足!伴麵又吸左紅燒汁入去,更加好味。菠菜用左高湯去煮,去左苦澀味同時帶出清甜味道。餐廳更加用雲南月光白茶去配套餐,聽staff講呢種茶係對女仔特別好😍🦦炸雞粒炸雞粒香口,只係想一口接一口咁食!如果都四個人來食,餐廳仲會送大碟添!🦦五香牛𦟌牛𦟌入味,應該有加左啲沙爹醬一齊落去煮,口味特別~食左個滿足又飽lunch,又可以去翻工了🤣

🦦燉紅燒肉配麵+高湯菠菜小菜+月岩茶

🦦炸雞

🦦五香牛𦟌
牛𦟌入味,應該有加左啲沙爹醬一齊落去煮,口味特別~

食左個滿足又飽lunch,又可以去翻工了🤣
2025-07-31
  • 五香牛𦟌
  • 燉紅燒肉配麵
  • 炸雞粒
📍 餐廳位於灣仔告士打道,坐擁維港無敵海景嘅松牧尚館,絕對係打卡兼醫肚嘅好地方!🍗 今次午餐試咗自家製豉油雞配麵。雞肉係自家慢煮,超級嫩滑,豉油味入味香濃。套餐跟小菜同飲品,我今日嘅小菜高湯菠菜都好好食😋。午餐仲可以任飲雲南月光白茶🍵白茶清香恬淡,解膩一流,對住維港景嘆茶,真係寫意到不得了!飲品除咗茶仲可以選飲菠蘿汁🍍。另外加$10仲可以加配熱辣辣嘅燒賣,認真抵食!而家仲有四人同行午餐送一份炸雞粒嘅優惠,快啲叫埋朋友嚟試吓🫶🏻✨ 睇住靚景又可以食到用心製作嘅午餐,仲有靚茶任飲,呢間灣仔海景餐廳,絕對值得一試!

另外加$10仲可以加配熱辣辣嘅燒賣,認真抵食!

2025-07-28
  • 自家製豉油雞配麵
2025-07-22 0 瀏覽
奶奶大讚嘅午餐😋😍😍💝👵🏻:啲嘢好好食!個茶好香好好飲!環境好舒服!我同佢講我哋食呢個麵餐大約$70有找佢即刻話:吓?咁抵?出面都食唔到!真心Lunch 都係心機嘢!絕對唔Hea 服務都💯💯💯 好細心貼心主動問我奶奶凍唔凍,可以借披肩比佢😳講返我嘅體驗😆💝 去到有好抒懷嘅音樂安排咗個望全海景嘅梳化位比我哋坐😍超級靚呀!晴天應該更靚☀️☀️☀️其中一個「I人福音」係!!可以掃QR code order比埋錢😂靜靜哋享受一個午餐時光🌱上菜個陣仲有介紹每我不得不內心驚嘆🫣牛腱湯麵🍜原本我以為個湯底係藥膳湯,不過餐廳同我講返湯底主要用沙嗲醬同新鮮蔬菜,會有啲五香粉成分牛腱呢就慢燜兩小時,再浸過夜係晚市係涼盤黎!只有Lunch 先會熱食配麵!食落牛腱勁淋巧入味!🤤湯底好香!成個感覺好養生💝岩哂中女嘅我😂😂😂😂😂燉紅燒肉配麵✨用米酒🍶煮紅燒肉~我攞咗奶奶一舊紅燒肉試食係爽口的!個汁咸咸甜甜岩岩好!係腩肉黎!但唔會好溜~😋好味係拌麵黎!奶奶話好好食!🫰🏻
奶奶大讚嘅午餐😋😍😍💝
👵🏻:啲嘢好好食!個茶好香好好飲!環境好舒服!
我同佢講我哋食呢個麵餐大約$70有找
佢即刻話:吓?咁抵?出面都食唔到!
真心Lunch 都係心機嘢!絕對唔Hea

服務都💯💯💯 好細心貼心
主動問我奶奶凍唔凍,可以借披肩比佢😳
講返我嘅體驗😆💝 去到有好抒懷嘅音樂
安排咗個望全海景嘅梳化位比我哋坐😍
超級靚呀!晴天應該更靚☀️☀️☀️

其中一個「I人福音」係!!
可以掃QR code order比埋錢😂
靜靜哋享受一個午餐時光🌱
上菜個陣仲有介紹每我不得不內心驚嘆🫣

牛腱湯麵🍜
原本我以為個湯底係藥膳湯,不過餐廳同我講返
湯底主要用沙嗲醬同新鮮蔬菜,會有啲五香粉成分
牛腱呢就慢燜兩小時,再浸過夜
係晚市係涼盤黎!只有Lunch 先會熱食配麵!
食落牛腱勁淋巧入味!🤤
湯底好香!成個感覺好養生💝
岩哂中女嘅我😂😂😂😂😂

燉紅燒肉配麵✨用米酒🍶煮紅燒肉~
我攞咗奶奶一舊紅燒肉試食
係爽口的!個汁咸咸甜甜岩岩好!
係腩肉黎!但唔會好溜~😋好味
係拌麵黎!奶奶話好好食!🫰🏻
2025-07-21
午餐
抵食Lunch set👍🏻呢度推出咗lunch set優惠,嗌4個lunch set就會送四人份嘅炸雞🍗 炸雞少少辣,又香又脆好好味🤤🥯 Smoked Salmon With Japanese Sencha Bagel 日式茶漬三文魚貝果三文治 ($98)餐廳同貝果網店合作,推出咗幾款bagel lunch set😍 我哋揀咗三文魚,煙三文魚食落同茶漬貝果好夾,又香又煙韌~🍵 Yunnan Moonlight White 雲南月光白茶月光白係用雲南大葉種鮮葉,茶毫特別豐富,毫香特別濃郁。香氣清雅恬淡,毫香、蜜香、花香,多種香氣蘊含在裡,氣息清冷,澀感底,且非常耐泡,可以泡上一整天🥰松牧尚館📍灣仔告士打道229-230號宇宙商業大廈18樓
抵食Lunch set👍🏻

松牧尚館
📍灣仔告士打道229-230號宇宙商業大廈18樓
2025-07-19 190 瀏覽
去書展之前醫咗個肚先!我同家姐就去咗告士打道新開嘅一間樓上餐廳🍴 呢度位於18樓,可以挑望180度首維港景色,日間時間嚟,陽光照入餐廳真係好靚😍🐥 Homemade Soy Sauce Chicken with Noodles 自家製豉油雞配麵 ($68)呢度嘅signature係麵食🍜,我哋叫咗個豉油雞,雞肉係自家慢煮,肉質超嫩滑,豉油入味夠香,又唔會太鹹🥰 套餐仲配有個時菜,我哋今日嘅就係秋葵,秋葵配上醬汁好開胃🤤!🍵 Yunnan Moonlight White 雲南月光白茶套餐配飲品,可以揀茶或加$20揀咖啡,呢個月光白茶仲係無限任添嘅,茶清香恬淡,飲落好舒服☺️松牧尚館📍灣仔告士打道229-230號宇宙商業大廈18樓

松牧尚館
📍灣仔告士打道229-230號宇宙商業大廈18樓
2025-07-16 168 瀏覽
忙咗成日,諗住有個望景嘅地方食飯,見到呢個新開嘅地方又係公司附近所以試吓, 結果同朋友邊食邊由日落傾到夜晚好治癒😌小食點左雞泡魚乾好惹味,主菜嘅味噌豆豉汁鱈魚感覺上好fusion,睇得出好有心機整,皮脆肉滑😍我嗰個食辣嘅朋友就鍾意椒鹽墨魚頭,由於辣度可以調整,所以唔食辣嘅我都食到,唔錯唔錯!伴碟嘅高湯菠菜都好出色,老闆介紹咗蒟蒻飯口感好得意,另一個驚喜喺個冷泡茶冰粉,good dessert ending!雖然係小店,但環境舒服,所有嘢都用心製作,加上味道真係非常之好,得閒會再嚟試吓佢個lunch 或者weekend all you can eat🤩

2025-07-16
  • 味噌豆豉鱈魚,椒鹽墨魚頭,冷泡茶冰粉
2025-07-04 148 瀏覽
Panorama view of the harbour. Great place for a decent lunch. The owners are night owls but they would like to reach out to more who needa hideout …. 這是鬧市中一個小小綠洲,人不多(有哪間食肆不頭痛 ),但我卻喜歡那種平靜的感覺。當你每天要在茶餐廳吃個飯加杯凍飲都要$70 ,這家Cafe 的午餐真是值回票價。下次我會試試來這裏下午茶,喝茶孃親自挑選的大紅袍和吃中式點心。
2025-07-03