2013-04-21 1365 瀏覽
Four friends get together to have a meeting when we plan over weeks, obviously target= to have fun in a good place for good foods: remember the first time when sunflowerting come with another group of friends few years ago, she couldn't understand why it's on a bad-list; after few years it still survive should be a fact that it have certain friends to support & face the economic growth.Though the price raise a little bit, compare with other company it still a good place in the same area for a
Though the price raise a little bit, compare with other company it still a good place in the same area for a 2.5 hours dinner:
friends order rapidly
cos one of us need to rush for another event: she is familiar with the menu, so she order most of our favour dishes
& keep the table & waitress busy:
BBQ & tempura
always the best compare with the sashimi ( though it look not too bad ah!)
which sunflowerting can say, then the baked clam with mushroom
also a refreshable dishes to us, Okinawa beer , lamb-chop
& sesame / green-tea icecream
juicy roasted pineapple
& the green gourd
are the must-eat item on sunflowerting's checklist,
we have a good time & check-out around 8:00pm, surprise is : we've got special discount as one of us know the staff, what a big day !
題外話/補充資料: ~ good service not about the reason only, we also recongise one of the good service staff are we know few years ago! ~ one of us got some written mistake, one of the patient young-waiter can provide good manner to explain it again ^^!
2013-04-02
紀念日
用餐優惠
其他
  • BBQ
  • icecream
  • tempura
2010-11-12 675 瀏覽
尋日同一班同事食飯,我哋一行12個,佢哋offer到一間無門嘅房比我哋雖然迫迫地,好過喺出面坐!成三張紙食物選擇多,好開心,  我哋一次過order咗一堆嘢食都無漏單我食得最多係刺身,三文魚我食左三十件  XDDDd嘢食質素唔錯,我仲諗住放題d嘢食會好差,但佢樣樣都唔錯,羊鞍肉嫩多汁我食左半打 XDDD生日果一位仲有8折.......人多gethering不妨考慮呢度!
雖然迫迫地,好過喺出面坐!
我食得最多係刺身,三文魚我食左三十件  XDDD
d嘢食質素唔錯,我仲諗住放題d嘢食會好差,但佢樣樣都唔錯,
羊鞍肉嫩多汁我食左半打 XDDD
2010-11-06 500 瀏覽
今日班同事無啦啦興起約食飯,想試下松屋,甘咪試下打去BOOK囉~一來星期五,二來我打去個時都三點幾,最後只能BOOK到10點...一行17人,去到坐低,已經即刻叫野食了~~最估唔到係個雞"比"菇,上次黎食都係MAMA地~今次真係超好食丫~~勁入味~~可惜既係食唔到焗"濠"......下次一定要再黎食返佢!!!!

一行17人,去到坐低,已經即刻叫野食了~~

可惜既係食唔到焗"濠"......

下次一定要再黎食返佢!!!!
2010-11-05
  • 焗三文魚
  • 牛脷
  • 羊架
2010-11-05 293 瀏覽
呢兩 個月去左過七次星期四又去,今次係同個老友慶祝生日還有今次好彩訂到位老板見到我,已經記得我係熟客,就寫個魚生拼盤比我地先望落去已經好靚,三文魚大大舊的,口感一流,馬刀貝好爽口串燒:雞翼,雞軟骨不錯燒車厘茄幾特別好JUICY蝦天婦羅;隻蝦好新鮮燒鯖魚、炸海鮮卷、炸蠔、焗蠔都食得過 大部份食物都唔錯還有焗蠔,焗三文魚都是自選食物單內冇的,是老板送人一世物一世,記得試焗三文魚,個老友不停咁話正見服務員個個都好有禮貌每人平均要$185.仲有啤酒任飲,任食黎講算好抵
呢兩 個月去左過七次
星期四又去,今次係同個老友慶祝生日
還有今次好彩訂到位
老板見到我,已經記得我係熟客,就寫個魚生拼盤比我地先
望落去已經好靚,三文魚大大舊的,口感一流,馬刀貝好爽口
串燒:雞翼,雞軟骨不錯
燒車厘茄幾特別好JUICY
蝦天婦羅;隻蝦好新鮮
燒鯖魚、炸海鮮卷、炸蠔、焗蠔都食得過
大部份食物都唔錯

還有焗蠔,焗三文魚都是自選食物單內冇的,是老板送
人一世物一世,記得試焗三文魚,個老友不停咁話正
服務員個個都好有禮貌
每人平均要$185.仲有啤酒任飲,任食黎講算好抵
2010-11-05 201 瀏覽
成日滿座一星期前訂位。星期三於8點到達我被安排到一個CAR位。私人空間十足。我地之前有嚟過而侍應亦都細心講解了食品的叫法。任飲任食。食物選擇多。先跟大家介紹一下。 這裡的剌身即叫即製的。,所以新鮮程度係絶對有保証。賣相十分精美。三文魚全是魚腩的部位。很豐腴.很有驚喜。.其餘食物方面。我喜歡的有幾款。牛舌爽口彈牙好好味^o^燒羊鞍唔係太蘇。又啱我口味^o^炸蝦 炸蕃薯 炸茄子 都好好^o^焗三文魚...魚肉滑溜...軟淋淋^o^係" 炸蠔" 太多粉啦,幾乎見唔到粒蠔肉!!另外還有一款飲品叫甘桔檸蜜酸酸甜甜非常特別食到飽飽再食埋個雪糕就抱住個肚走服務十分好。經常收碟。一叫即到.沒有漏單^o^食物、服務、氣氛都超班了~~環境不錯。坐位唔算迫^o^基本上野食都係即叫即整價錢算是中上的吧...坦白講...但以這樣的價錢來說....三個字(去得過)
成日滿座一星期前訂位。星期三於8點到達
我被安排到一個CAR位。私人空間十足。
我地之前有嚟過
侍應亦都細心講解了食品的叫法。
任飲任食。食物選擇多。
先跟大家介紹一下。
這裡的剌身即叫即製的。,
所以新鮮程度係絶對有保証。賣相十分精美。
三文魚全是魚腩的部位。很豐腴.很有驚喜。.
其餘食物方面。我喜歡的有幾款。
牛舌爽口彈牙好好味^o^
燒羊鞍唔係太蘇。又啱我口味^o^
炸蝦 炸蕃薯 炸茄子 都好好^o^
焗三文魚...魚肉滑溜...軟淋淋^o^
係" 炸蠔"
太多粉啦,幾乎見唔到粒蠔肉!!
另外還有一款飲品叫甘桔檸蜜酸酸甜甜非常特別
食到飽飽再食埋個雪糕就抱住個肚走
服務十分好。經常收碟。一叫即到.沒有漏單^o^
食物、服務、氣氛都超班了~~環境不錯。坐位唔算迫^o^
基本上野食都係即叫即整
三個字(去得過)
2010-11-05 88 瀏覽
松屋有幾間分店, 但係每次都係最鐘意呢間自從食過一次之後, 而家間唔中都會去昨晚同樣地和朋友特往再試她的晚市放題可能是閒日,  客人不算太多, 感覺也不嘈吵!講番今次食嘅野食有:刺身方面三文魚,鮑片唔錯,鮑片好鮮甜!串燒牛舌,羊扒,雞軟骨,雞腎等都好好味!牛舌,羊扒真的很正,唔鞋口,牛舌幾爽!炸物蝦天婦羅不錯,D粉幾薄!唔油~~芝麻雞亦熱辣辣好好食,脆脆地好香呀除左以上的食物還吃了炸海鮮卷, 煎餃子,  炸豆腐等, 不過水準都是一般值得一讚全昰熱辣辣上枱,相信全部熱食都昰即叫即做加上放題包啤酒汽水只收一百六十八元一位,真超值班待應及厨師都很有禮貌,仍keep住呢個水準就好啦
松屋有幾間分店, 但係每次都係最鐘意呢間
自從食過一次之後, 而家間唔中都會去

昨晚同樣地和朋友特往再試她的晚市放題
可能是閒日,  客人不算太多, 感覺也不嘈吵!
講番今次食嘅野食有:
刺身方面三文魚,鮑片唔錯,鮑片好鮮甜!
串燒牛舌,羊扒,雞軟骨,雞腎等都好好味!
牛舌,羊扒真的很正,唔鞋口,牛舌幾爽!
炸物蝦天婦羅不錯,D粉幾薄!唔油~~
芝麻雞亦熱辣辣好好食,脆脆地好香呀
除左以上的食物
還吃了炸海鮮卷, 煎餃子,  炸豆腐等, 不過水準都是一般
值得一讚全昰熱辣辣上枱,相信全部熱食都昰即叫即做
加上放題包啤酒汽水只收一百六十八元一位,真超值
班待應及厨師都很有禮貌,仍keep住呢個水準就好啦
2010-11-05 71 瀏覽
跟朋友星期3的聚會...我們選了在松屋記得上次食已是半年前現在搬到去新店交通很方便近地鐵口 我們特登等到9點先食....因為有特價食物種類都算多既三文魚刺身.........幾好其他都幾新鮮帶子壽司........都幾鮮味舊飯都唔算好大舊串燒雞軟骨好正~炸婽天婦羅都好好味...食物當中比較值回票價係羊脾.....食完可以再叫環境幾好...坐得舒服...服務都好好
跟朋友星期3的聚會...我們選了在松屋
記得上次食已是半年前
現在搬到去新店
交通很方便近地鐵口
我們特登等到9點先食....因為有特價
食物種類都算多既
三文魚刺身.........幾好其他都幾新鮮
帶子壽司........都幾鮮味舊飯都唔算好大舊
串燒雞軟骨好正~
炸婽天婦羅都好好味...
食物當中比較值回票價係羊脾.....食完可以再叫
環境幾好...坐得舒服...服務都好好
2010-11-04 39 瀏覽
一直以來選擇日式放題都是抱著用一個價錢可以大吃大喝一頓,所以對食物的要求不高, 昨晚來到佐敦松屋卻給我驚喜的感覺。除了點菜單上刺身、串燒及其他食物都應有盡有,加上冷熱飲品均備足見店長是體貼一族。開餐喇:刺身天婦羅串燒:都做得很好,味道鮮美吃到中段,店長送來幾隻焗蠔,這是第一個驚喜。接著店長再捧來一大片三文魚,說是用微溫弄熟的請我們試試,而且教我們要大大片放入口中,當我們放入口時,就感覺到甚麼叫做入口即溶,加上肉質很滑及整片魚都很 juicy,吃完之後口中仍然充滿著那回甘味,這是驚喜中的驚喜。最後還有四款雪糕任食,我這個甜品皇當然要四款全試囉 總括而言,佐敦松屋給我的感覺是有〝heart〞 的放題食店,店長心思細密另每一款食物有特色,是著重品質的好食店!

足見店長是體貼一族。
開餐喇:
刺身

天婦羅

串燒:

都做得很好,味道鮮美
吃到中段,店長送來幾隻焗蠔,這是第一個驚喜。

最後還有四款雪糕任食,我這個甜品皇當然要四款全試囉

2010-11-02 30 瀏覽
朋友生日想食日本嘢喎.晚上7時半來了這裡吃飯我地係食自助餐,但食物只有三張order俾你揀,且選擇不多先黎個刺身,款式不太多只係得5~6款做得幾精緻,有大葉做底,增加視覺分數甜蝦紙上没有,我們是手寫加上去,好新鮮當中既三文魚刺身,都有成十幾片厚切,一個字...新鮮啱晒我呢d勁鍾意食三文魚嘅人炸豆腐,天婦羅等一品料理全部都好好味,炸蠔幾好但粉漿過厚還有燒鯖魚,金菇牛肉卷,也頗出色芝麻雞翼讚,果然是推介食物,真是必食之選D串燒好味,燒羊架好食,燒雞翼一般有個燒三文魚腩應侍應推介,呢個好得,不會鞋好滑飲品選擇很多啤酒汽水任飲,柑桔密很好好飲甜品食左綠茶雪糕及紅豆雪糕,紅豆雪糕有紅豆味多d.侍應都幾nice,有漏單的情況,但唔算好嚴重服務絕無黑面,還十分樂意幫助我呢冷氣很勁,要帶外套
朋友生日想食日本嘢喎.晚上7時半來了這裡吃飯
我地係食自助餐,但食物只有三張order俾你揀,且選擇不多

先黎個刺身,款式不太多只係得5~6款
做得幾精緻,有大葉做底,增加視覺分數
甜蝦紙上没有,我們是手寫加上去,好新鮮
當中既三文魚刺身,都有成十幾片厚切,一個字...新鮮
啱晒我呢d勁鍾意食三文魚嘅人
炸豆腐,天婦羅等一品料理全部都好好味,炸蠔幾好但粉漿過厚
還有燒鯖魚,金菇牛肉卷,也頗出色
芝麻雞翼讚,果然是推介食物,真是必食之選
D串燒好味,燒羊架好食,燒雞翼一般
有個燒三文魚腩應侍應推介,呢個好得,不會鞋好滑

飲品選擇很多啤酒汽水任飲,柑桔密很好好飲
甜品食左綠茶雪糕及紅豆雪糕,紅豆雪糕有紅豆味多d.
侍應都幾nice,有漏單的情況,但唔算好嚴重
服務絕無黑面,還十分樂意幫助我呢
冷氣很勁,要帶外套
2010-11-01
2010-11-01 23 瀏覽
好耐没有黎!今日朋友生日所以再黎我地都有成十人就坐房都好舒服首先叫了碟大型刺身刺身保持水平夠新鮮同排列美靓串燒牛利十分美味爽口羊扒好嫩且保持肉汁記得上次黎已經是年多前那時因食物燒得焦且黑亦多番投訴所以好耐唔黎今日再黎已大大改善環境都幾好但有點嘈吵服務亦幾好希望能维持呢個水準我地一定再黎^o^
好耐没有黎!
服務亦幾好
希望能维持呢個水準
我地一定再黎^o^
2010-10-24 22 瀏覽
之前在佐敦柯士甸道舊舖食過很滿意, 搬咗新舖後第一次光顧, 坐位環境比以前闊落, 服務態度提升咗. 刺身 - 三文魚丶呑拿魚丶立魚...等温度不夠凍, 不夠新鮮. 只有馬刀背丶鮑片及尤魚還可以. 甜虾及瀨尿虾壽司good~ 炸天婦羅虾丶芝麻雞翼丶金菇牛肉卷丶燒秋刀丶鯖魚丶羅白煮牛脷丶炒雜菜丶枝豆丶照燒雞串丶串燒虾丶义燒拉麵丶燒翠肉瓜丶燒羊扒good~ 炸蠔丶雞腎丶大蔥豬肉丶汁燒牛頸脊丶串燒牛脷no good~ 任飲方面, 最欣賞佢地有原盒清綠茶及啤酒提供, 而且夠凍very good~ 雪糕 - 芝麻丶綠茶丶紅豆都ok, 菠蘿就差少少喇~整體而言, 食物種類多, 但水準下降咗, 要吸引顧客再光顧, 真係要提升番d水準先得喇, 吾好比水準再跌喇.

甜虾及瀨尿虾壽司good~
炸蠔丶雞腎丶大蔥豬肉丶汁燒牛頸脊丶串燒牛脷no good~
雪糕 - 芝麻丶綠茶丶紅豆都ok, 菠蘿就差少少喇~

刺身不夠凍, 不夠新鮮
甜虾good
串燒虾
燒羊扒
  • 馬刀背刺身丶芝麻雞翼丶燒羊扒丶燒翠肉瓜
2010-09-28 14 瀏覽
由於表姐生日, 所以就來試下"松屋"新店, 新店大左 & 光猛咗以下食品我地覺得唔錯 :鮑片 & 尢魚 - 幾鮮甜幾新鮮燒雞翼 & 燒虾 - 夠味夠香口麵豉湯 - 夠熱, 味道唔太咸菠蘿味雪糕 - 粒粒菠好好味蘿翡翠螺 - 又甜又鮮又大粒
2010-09-27
生日
2010-09-27 15 瀏覽
以前幫襯開尖沙咀, 趁有朋友生日就來試下新店, 依間大左好多和光猛過舊舖三文魚無尖沙咀個時甘新鮮但係鮑片都O.K., 尢魚就切到好細粒,壽司和手卷還不錯.明太子雞亦 真係幾好味牛脷就差左串燒茄子燒到太乾雞軟骨串燒太硬羊扒又燶又咸蝦天婦羅都還可以好在有我最喜歡嘅雪糕-菠蘿味, 我個friend就喜歡紅豆味,我們encore左幾次.D侍應無以前甘勤力幫我們換碟, 要叫先做, 都唔自動自覺我同個friend都覺得D食物差左, 服務無以前甘好,於是想找經理出來問下, 睇晒成個場找唔到以前尖沙咀個經理,問番D侍應先知道原來以前尖沙咀個經理調左去長沙灣分店,迷團終於解開, 原來食物和服務都差左係有原因嘅!至於類似老闆嘅人時常走過黎講D笑話, 我覺得都唔好笑, 好笑和風趣嘅野真係見人見智!但佢時常走過黎阻住我同個friend傾計, 佢知唔知自己其實甘樣係煩擾緊客人,希望可以檢討和改進!
三文魚無尖沙咀個時甘新鮮
但係鮑片都O.K., 尢魚就切到好細粒,
壽司和手卷還不錯.
明太子雞亦 真係幾好味
牛脷就差左
串燒茄子燒到太乾
雞軟骨串燒太硬
羊扒又燶又咸
蝦天婦羅都還可以
我們encore左幾次.
D侍應無以前甘勤力幫我們換碟, 要叫先做, 都唔自動自覺
我同個friend都覺得D食物差左, 服務無以前甘好,
於是想找經理出來問下, 睇晒成個場找唔到以前尖沙咀個經理,
問番D侍應先知道原來以前尖沙咀個經理調左去長沙灣分店,
迷團終於解開, 原來食物和服務都差左係有原因嘅!
希望可以檢討和改進!

2010-09-16
生日
  • 明太子雞亦
  • 蝦天婦羅
  • 菠蘿味雪糕
2010-09-03 9 瀏覽
上次慶功,十幾人食得好開心,今次同太座和大細B去食。我約五點半,五點三到,五點四入得!開頭叫三文魚和甜蝦,我們已經很滿意,好好味。焗三文魚:大B食了半碟,又要再叫。蝦、蕃薯、南瓜天婦羅:大B食了兩條蝦燒粟米:大B食了三支@_@羊扒係我推介,好美味!四色雪糕更是錦上添花!無漏單無趕我,收碟合當,七點半咩環境呢?我唔知,但早場順利也是事實!至於職員風趣則見人見智!最要整一定係個洗手間,萛係十大倒胃洗手間了。
上次慶功,十幾人食得好開心,今次同太座和大細B去食。
我約五點半,五點三到,五點四入得!
開頭叫三文魚和甜蝦,我們已經很滿意,好好味。
焗三文魚:大B食了半碟,又要再叫。
蝦、蕃薯、南瓜天婦羅:大B食了兩條蝦
燒粟米:大B食了三支@_@

羊扒係我推介,好美味!四色雪糕更是錦上添花!
至於職員風趣則見人見智!
最要整一定係個洗手間,萛係十大倒胃洗手間了。
2010-09-01
-10 分鐘 (堂食)
  • 羊扒,焗三文魚,燒粟米,牛頸脊,三文魚,甜蝦!
2010-08-27 11 瀏覽
要幫佢大平反我覺得好掂,絕對會番黎食雖然比起出面既佢未夠好,,,但十點後既133加1係超抵,邊有得咁高要求魚生唔多選擇,但三文魚唔差串燒大部分都好好味野飲一般,但有汽水俾你揀喎雪糕4隻味送埋俾你食,仲想點?成餐飯,黎得好快唔洗等,服務態度又好...我食得好開心!
要幫佢大平反
我覺得好掂,絕對會番黎食
雖然比起出面既佢未夠好,,,
但十點後既133加1係超抵,邊有得咁高要求
魚生唔多選擇,但三文魚唔差
串燒大部分都好好味
野飲一般,但有汽水俾你揀喎
雪糕4隻味送埋俾你食,仲想點?
成餐飯,黎得好快唔洗等,服務態度又好...
我食得好開心!
2010-08-26
$147 (宵夜)
  • 大部分串燒