2024-05-13 413 瀏覽
這店在未搬前吃過,搬舖後,地方光猛咗,大咗,感覺更舒服,訂枱慶祝母親節,在前夕食店已很熱鬧,新任媽媽請客,與一衆媽媽們慶祝,未食先興奮。芥末麻香花膠~筆者一向不嗜辣,這道菜麻而不辣,巨型花膠滲出陣陣麻香味,葱絲切得幼細,配上當日帶來的Sake,襯出那份麻香,夾檔。冰鎮南非鮑魚~每道菜式,一端上枱已很駕勢,打咭一流,難怪訂位需時。桂花蜜汁方塊~蓮子預先浸過,甜蜜鬆軟,嗜甜者喜。哈密瓜爵士湯~吃過鍋巴已甜在心頭,之後再來清燉爵士湯,熱騰騰的,小心要慢慢地渇,甜得有點過份,筆者已分不清是湯類還是甜品類,但看到幾位媽媽喝得笑逐顏開。賽螃蟹粉法包~新派賽螃蟹,止乃手功菜,用五種不同的蟹拆肉,分別奄仔、花蟹、膏蟹、肉蟹及梭子蟹。細心的是,先用酒杯蓋住一酒杯份量的蟹粉,先吃那碟上的蟹粉及底部的蛋白,之後再調配自己喜好的醋,可以選紅醋或陳醋,更有㕑子自己調配的醋,所以單單是玩味層次,已經有排試,最後再將那杯子放出,熱度又再番晒嚟,㕑子那份心思一讚。另外再配上法包,法包都有三種選擇,淨法包,單面蒜蓉包及雙面蒜蓉包老實說,筆者已經飽,只能夠各試一塊包,筆者較為喜歡配淨法包,更突顯蟹粉的香味。鹹梅菜蒸鮮馬友

芥末麻香花膠~

冰鎮南非鮑魚~
每道菜式,一端上枱已很駕勢,打咭一流,難怪訂位需時。

桂花蜜汁方塊~
蓮子預先浸過,甜蜜鬆軟,嗜甜者喜。
桂花火方鍋巴

哈密瓜爵士湯~

哈密瓜爵士湯

賽螃蟹粉法包~

賽螃蟹粉法包

鹹梅菜蒸鮮馬友~
當晚筆者最喜歡的一道菜,由於已預先起了中間那條骨,相當合適懶人或怕骨的食客,魚本身有陣陣魚油香味,配上甜豉油,再點上那放在魚身上的酸梅醬,滋味十足,一讚。

鹹梅蒸鮮馬友

味菜蟶子煎米粉~
豉椒蟶子煎米粉就經常出現,但㕑子用味菜配上更加惹味,但略嫌蟶子嘅份量太少。
味菜蟶子煎米粉底

上湯有機菜遠~
每道菜式老闆娘都會親自介紹,這道菜要先喝一口,之後再吃那有機菜芯。

老陳皮紅豆沙~
老闆娘告知,這是40年陳皮,還有芝麻湯圓,大家都吃得飽飽,相當圓滿。

整體來說

由於是私房菜,所有以現金支付,最少要訂八位,筆者今次這枱是訂$1290/位。
另外,這裡是免開瓶,無論是紅白餐酒,甚至Sake都會有酒杯供應,相當適合酒友到來飯聚。
唯獨是當晚是坐門口的一張桌子,隔離枱,人多勢眾,開酒氣氛高漲,十分興奮,個人覺得如果有獨立房間或屏風間隔間格,感覺較有私隱度及良好。

2024-05-11
母親節
鹹梅蒸鮮馬友
2024-03-01 1262 瀏覽
又成功挑戰咗一間預約困難店,多謝朋友  carry 🥰 呢間係誇張到2023年已經book 到2025年全 full 😮 有機會試到真係 lucky 有食神~ 不同Menu 上面有唔同想試嘅菜式,大家心大心細好耐先發板。嚟到安心等食就得,店家好細心地會分別同各枱詳細講解介紹每一道菜。芥末麻香花膠。成隻手板咁大嘅花膠真係不得了!🤯先用上高湯餚煮入味再雪凍。口感十分爽滑彈,而家好香嘅芥未同麻油香味,配合葱嘅加持更提鮮,呢個冷盤夠先聲奪人冰鎮南非鮑魚 。外觀好睇得之外(杯鮑魚cocktail 幾 QQ🍸)仲係一個可以叉住成隻食嘅鮑魚,肉厚夠腍,食落仲帶點花椒味,鮮美而不膩鮮青檸口水雞🍋雖名口水雞但唔會好辣,微微麻微微辣之外反而帶點甘甜嘅味道,個調味十分新鮮。食嘅時候加入即搾青檸汁令整個口味更有層次,清新嘅香味有大大加分!(唯一係啲青檸唔夠用,要另加十蚊先有一粒感覺有啲怪怪。)呢幾個餸都好出色,令大家對接下嚟嘅食物都更加期待哈蜜瓜爵士湯 。 一碗包含咗哈蜜瓜、螺頭、金華火腿同埋雞腳等食材經過十五小時燉製🍲,湯色清澈,口味柔和唔霸道,啖啖香甜鮮美!必須要一滴不漏咁清曬以表達我嘅欣賞賽螃蟹粉法飽

芥末麻香花膠。
鮮青檸口水雞
(唯一係啲青檸唔夠用,要另加十蚊先有一粒感覺有啲怪怪。)

呢幾個餸都好出色,令大家對接下嚟嘅食物都更加期待

哈蜜瓜爵士湯 。
哈蜜瓜爵士湯
賽螃蟹粉法飽 。呢味係個個都嘩嘩聲,完全係要餵飽個相機先😂😂😂
賽螃蟹粉法飽
甪咗5款唔同嘅蟹包括黃油奄仔、花蟹、膏蟹、肉蟹和藍蟹🦀🦀🦀🦀🦀拆嘅蟹粉盛筵,一望無際嘅蟹粉底舖咗一層蒸蛋白,更添滑嫩口感~店家準備咗浙醋同佢哋自家制陳醋兩款任君選擇。配合3種法包伴食,我只想講一句,好很飽。
賽螃蟹粉法飽
個人覺得本身蟹粉已經係會滯胃再配咁多唔同嘅包係少癲,大家都食到投晒降,而且蒜茸法包同蟹粉都係濃味,互搶之下難免有啲撞車嘅感覺。(呢個 moment 已經好飽好飽🐽)

黃金瑤柱炒飯 。夠乾身啲飯粒粒分明,個人覺得呢個反而用嚟配啲蟹膏合理啲喎,唔搶 fo 亦都無咁膩
金蒜蒸指天翅。
金蒜蒸指天翅
指天翅係花尾龍躉,一件有齊魚肉同魚鰭部分,魚脂豐盈有豐富膠質,腍滑食落帶黏口 (係滿滿嘅骨膠原呀~!!),簡單咁用蒜蓉、豉油調味,魚鮮味美。
2024-01-18
鮮青檸口水雞
  • 哈密瓜爵士湯
平時好少食私房菜,難得今次有朋友介紹,可以插隊唔使等兩年就有好嘢食😋 當晚有九個餸,餐廳必須夠人頭訂房先至食到,所以我哋一行14人,霸咗1席(1間房),承惠每位$1,590 (未計加1)。
芥末麻香花膠脆
桂花火方配鍋巴
哈蜜瓜燉爵士湯
  • 芥末麻香花膠
2024-05-10 156 瀏覽
所有食物都好精緻 好高質嘅中菜廳每上一道菜都會有專人入黎講解菜式嘅整法 採用食材嘅來源南非鮑魚爽口彈牙 花膠勁大隻 我諗攤開大過我隻手金華火腿配米通 多重口感 非常回味食蟹唔洗郁手係最正 花螺都好好味 不過有d辣 唔食得辣嘅朋友睇下就好🤣🤣最尾仲有甜點真係非常滿足的一餐~
所有食物都好精緻 好高質嘅中菜廳
每上一道菜都會有專人入黎講解菜式嘅整法 採用食材嘅來源
南非鮑魚爽口彈牙
花膠勁大隻 我諗攤開大過我隻手
金華火腿配米通 多重口感 非常回味
食蟹唔洗郁手係最正
花螺都好好味 不過有d辣 唔食得辣嘅朋友睇下就好🤣🤣
最尾仲有甜點
真係非常滿足的一餐~
2024-04-18 292 瀏覽
在疫症期間預約要超過一年才吃到的東煮友喜,現在聽說早一兩星期就可以訂到了,對於我這種未嚐過的老饕當然是天大喜訊,但也是否代表着,香港本地的消費力在通關之後漸漸下降或流失?今次好友S小姐宴請了我們一班兄弟到這裏用餐,是晚菜單有:芥末麻香花膠筒一人一件大大隻的花膠筒,花膠筒也挺厚身,配上他們的芥末蔥油,口感和味道都不錯。冰鎮南非鮮鮑魚鮑魚清洗得十分乾淨(這個是十分難得的),每一隻都很雪白,肉質爽口彈牙,不錯。桂花火方配鍋巴蜜糖太甜,把火腿的鹹鮮味也蓋過了,稍為失色。哈密瓜燉爵士湯是晚我最喜歡的一道菜,哈密瓜和螺頭都十分鮮甜,相互配合相得益彰,十分出色!賽螃蟹粉配法包打卡一流,吃起來還可以,但也不需要期望太高,就是一道正正常常的蟹粉菜。鹹梅醬蒸鮮馬友鹹梅醬把馬友的鹹鮮味都帶出來,蒸的時間恰到好處,馬友肉質非常嫩滑,十分出色。豉椒蟶子煎米在下面的煎米粉把上面蟶子豉椒汁吸收了,香濃又香脆,蟶子反而變了配菜,味道不錯。陳皮紅豆沙紅豆沙煮得夠綿,每一口還有淡淡的陳皮香味,不錯。整體而言,食物質素中上,冰鎭的兩道涼菜我都很很喜歡,爵士湯更是讚不絕口,蒸馬友也非常出色,服務一流,環境不錯,有獨立包廂,雖

今次好友S小姐宴請了我們一班兄弟到這裏用餐,是晚菜單有:

芥末麻香花膠筒

冰鎮南非鮮鮑魚

桂花火方配鍋巴
蜜糖太甜,把火腿的鹹鮮味也蓋過了,稍為失色。

哈密瓜燉爵士湯

鹹梅醬蒸鮮馬友

豉椒蟶子煎米

陳皮紅豆沙
紅豆沙煮得夠綿,每一口還有淡淡的陳皮香味,不錯。

整體而言,食物質素中上,冰鎭的兩道涼菜我都很很喜歡,爵士湯更是讚不絕口,蒸馬友也非常出色,服務一流,環境不錯,有獨立包廂,雖然在紅磡來說,單價稍貴,但絕對值得一試。感謝S小姐的招待。🙏🏻

#東煮友喜 #東煮友喜私房菜 #happychefshappyfriends
2024-02-29 621 瀏覽
我很少寫食評,只是看到一些不公平的評價,所以自發想為餐廳澄清一下,絕對跟這餐廳無關係。首先,訂位問題。我第一次去這家餐廳,聽說要等二年以上,碰巧有朋友沒空,給我塞了個位,所以我才有機會嘗試。我看到一些不公平的評價說只等了幾星期就有位,立刻指責餐廳要等幾年只是營銷手段,扮「上菜」。說實話,我相信你都是靠朋友才可以去到,你知道你朋友等了很久和花人情才有位子嗎?請不要做井底之蛙。其次,味道好不好非常主觀,只能以大眾喜愛的口味為主線。我是很多私人會所的會員,也常去一些知名的餐廳比如大班樓、五陵會等等,人脈較廣,可以較自由地留座和用餐。這裏的食物很真材實料,花膠非常厚實;雖然不算有創意,但其他地方也能吃到。只是它每道菜都是中上水平的。以這個價格來說,我覺得它是偏便宜的。我很少寫食評,原諒我只有照片。已經是幾個月前的事了,忘記了每道菜的細節味道,但食材確實是真材實料的,大家吃完都大讚好味,想再訂有房的枱。第三,餐廳會提前給我們菜單、價格和只收現金的說明,不滿意這些事情可以選擇不去,但吃完之後卻指責為什麼只收現金?或者為什麼這麼貴,亂收費。一家餐廳要在香港佔一席位已經不容易,希望每位食評家給予公正、

一家餐廳要在香港佔一席位已經不容易,希望每位食評家給予公正、有品的評價,讓這個平台的可信度一直提高。
2023-12-01
2024-01-23 797 瀏覽
等咗咁耐終於食到,決定去一試究竟。先講總結,係用料十足的心機菜。特別有幾道印象深刻嘅餸-1)芥末麻香花膠一人一條手掌咁長嘅花膠,花膠肉身比較厚,亦吸收了芥末嘅香味,有帶來清新既感覺。2)賽螃蟹粉法包上枱打卡嘅心機菜,用上5種唔同嘅蟹拆肉拆粉整成,再配3種不同款法包,仲有浙醋或陳醋的確好食。蟹粉底仲有一層蒸蛋白,能減低油膩感,但個人認為用少量白飯代替法包會更適合。3)老陳皮紅豆沙X年老陳皮,超香超正,食左但唔記得影…另外南非冰鎮飽魚,同埋火方都唔錯。呢間私房菜人多聚會一流👍
等咗咁耐終於食到,決定去一試究竟。

先講總結,係用料十足的心機菜。特別有幾道印象深刻嘅餸-

1)芥末麻香花膠

2)賽螃蟹粉法包

3)老陳皮紅豆沙
X年老陳皮,超香超正,食左但唔記得影…

另外南非冰鎮飽魚,同埋火方都唔錯。

呢間私房菜人多聚會一流👍
  • 賽螃蟹粉法包
2024-01-18 806 瀏覽
先來個總結:最多值$600 既菜式及廚藝,我俾左$1300 /位一行13人以期待的心情去東煮友喜,食到中段我問席上的朋友會否再幫襯,13人一致說 : 不了,大家都覺得物非所值,中伏了!我們都是被《要book到2026年》這句話帶動了要去東煮友喜的念頭。正常打電話去book枱,說要等2年,然後拜托朋友訂房,3星期就有位了,只能說店家用了非常聰明的marketing strategy,捉到客人的心理- 越難得到越想要! 當晚菜單:(芥末麻香花膠 )入吾到味,浪費左啲花膠(冰鎮南非鮑魚)幾好食,用椒麻入味,有新鮮感(桂花火方鍋巴)失敗之作,火方吾香,個汁死甜,最過份係店家竟然用米通扮鍋巴(哈蜜瓜爵士湯 )我以為自己飲緊糖水,其實燉/煲湯吾可以用太甜太熟既生果,否則個湯會太甜,這是基本常識吧!坐我隔離嗰個飲左2啖就飲吾到落去(賽螃蟹粉法飽)只適合用來打卡的菜式,店家話用左24隻蟹及5種蟹煮成,但完全食吾到應有既蟹黃蟹膏香味,亦食吾到蟹既鮮味。蟹粉本來就係濃味菜,配淨麵或白飯係最夾,店家提供蒜容包,搶晒蟹粉既味,吾好食,隨便一間上海菜館既蟹粉都好食過佢(咸梅蒸鮮馬友)普通蒸魚,不過不失(味菜蟶子

當晚菜單:

(芥末麻香花膠 )入吾到味,浪費左啲花膠

(冰鎮南非鮑魚)幾好食,用椒麻入味,有新鮮感

(咸梅蒸鮮馬友)普通蒸魚,不過不失

(味菜蟶子煎米)炒蟶子冇鍋氣,米粉吾係煎出來,煎米應係2面脆中間帶煙韌,佢呢個係炸出來,又脆又硬,好明顯炸比煎快好多,吾需要咁多心機

(上湯有機菜遠)正常
(老陳皮紅豆沙)正常

• 冰鎮南非鮑魚
2024-01-14 558 瀏覽
13Jan 食記名大過於實收得呢個價位,點都有少少期望 🚁打吓卡,到此一遊*芥末麻香花膠花膠筒,爽口唔腍,不過不失,但係花膠密度高,你咁樣整點樣都唔入味,浪費咗*冰鎮南非鮑魚用酒浸或者泰式酸汁可能會更加出色*桂花火方鍋巴蜜糖汁太甜,失敗*哈蜜瓜爵士湯一啲螺味都冇,失敗*賽螃蟹粉法飽賣相100分可惜完全沒蟹味,不過不失,五種蟹combine ,因每種蟹都有佢獨特嘅味道,有種1+1+1+1+1 = ?????浪費咗,再配法麭,蒜蓉麭,蟹粉已經好腬,配埋蒜蓉麭,太滯太油膩*咸梅蒸鮮馬友魚油豐富,配上鹹梅有驚喜*味菜蟶子煎米一位背台詞嘅女PR話用咗蘇格蘭蟶子,肉太細,上唔到大枱,我相信用紐西蘭蟶子皇會更出色香檳杯都冇唔分餸配套未到位只收現金,咩年代?
13Jan 食記

名大過於實
收得呢個價位,點都有少少期望 🚁
打吓卡,到此一遊

*哈蜜瓜爵士湯
一啲螺味都冇,失敗
*賽螃蟹粉法飽
*咸梅蒸鮮馬友
魚油豐富,配上鹹梅有驚喜
*味菜蟶子煎米

香檳杯都冇
唔分餸
配套未到位

只收現金,咩年代?
2024-01-13
  • 咸梅蒸鮮馬友 魚油豐富,配上鹹梅有驚喜
2023-12-13 613 瀏覽
聽講要book 2 年先食到嘅私房菜,2025年都已經冇得book!!! 有幸涉到位。每道菜真係好好食,老闆出來講解,同真係好飽,飽到上心口呀😁好有心機煮既餐廳芥末麻香花膠 - 煮左三日既花膠冰鎮南非鮑魚 - 好淋既鮑魚,唔記得左佢話煮左幾耐,仲有鮑魚汁on the side 鮮青檸口水雞 - 用咗秘制青檸汁既雞,唔辣哈蜜瓜爵士湯 - 每人一盅,原盅燉等16小時,有瘦肉金華火腿雞腳蜜瓜螺肉賽螃蟹粉法飽 - 用24隻蟹起咗肉同膏做蟹粉(有五種蟹),加陳醋食好好食,配上蒜蓉包(有原味、一面搽左、兩面都搽左蒜蓉)鮮頭刀咕嚕肉 - 用原隻菠蘿加第一刀豬肉,批走多餘脂肪嘅咕嚕肉味菜蟶子煎米 - 用蘇格蘭嘅聖子果個煎米粉真係好好食,唔漏上湯有機菜遠 - 瑤柱上湯菜心嘅根部都要批左,好嫩老陳皮紅豆沙 - 用左40年老陳皮煲
芥末麻香花膠 - 煮左三日既花膠
鮮青檸口水雞 - 用咗秘制青檸汁既雞,唔辣
味菜蟶子煎米 - 用蘇格蘭嘅聖子果個煎米粉真係好好食,唔漏
上湯有機菜遠 - 瑤柱上湯菜心嘅根部都要批左,好嫩
老陳皮紅豆沙 - 用左40年老陳皮煲
2023-10-08 1381 瀏覽
又一預約困難嘅餐廳,未來1年已fully booked。咁岩有朋友有一圍,就有幸試到呢間咁人氣嘅私房菜。性價比都算幾高,食左咁多海鮮埋單大概$1,500/位。食物水準都唔錯其實,但不至於好食到要等一年先有得食😂 同埋其實一年食一次都已經好足夠。唔會想食得好頻密嘅感覺,試過就足夠😂 沒有非常特別一定要返轉頭再食嘅感覺。比較深刻係個蟹粉,用左5款唔同嘅蟹total用左24隻蟹拆粉配3款蒜蓉包,配埋佢地嘅陳醋就好好食👍🏼火方都好食,湯都好飲,同埋佢地擺碟都好靚 👍🏼🥰當晚菜單有:芥末麻香花膠冰鎮南非鮑魚桂花火方鍋巴哈蜜瓜爵士湯賽螃蟹粉法飽金蒜蒸指天翅味菜蟶子煎米上湯有機菜遠老陳皮紅豆沙
食物水準都唔錯其實,但不至於好食到要等一年先有得食😂
火方都好食,湯都好飲,同埋佢地擺碟都好靚 👍🏼🥰

當晚菜單有:
桂花火方鍋巴
味菜蟶子煎米
上湯有機菜遠
老陳皮紅豆沙
2023-07-14 2065 瀏覽
好友Book咗3️⃣年嘅私房菜終於排到啦🤩🤩🤩真係要親身體驗下到底何方神聖要Book3️⃣年先Book到🤪佢有幾個菜單選擇 我哋揀嘅喺$1280/位 菜品如下:🍽️芥末麻香花膠有我成隻手咁長好大隻好厚身 口感一流 補咗唔少骨膠原🫢🙋🏻‍♀️表示原本都好鍾意食花膠🍽️冰鎮南非鮑魚用新鮮南非鮑醃製足唔知幾多日(無專心聽書) 成隻都好入味🙋🏻‍♀️表示原本都好鍾意食鮑魚🍽️桂花火方鍋巴火腿沾滿桂花蜜連鍋巴一齊食香脆甜幾襯🍽️哈蜜瓜爵士湯鄧肇堅爵士發明的湯 材料係哈密瓜瘦肉雞腳螺頭同火腿 冇落任何調味料原汁原味原盅分段燉16個鐘而成 手工嘢呀👍🏻🍽️賽螃蟹粉法飽用咗32隻5種不同嘅蟹拆肉而成 蟹肉同蟹膏個味十分濃郁 每一啖都係享受🥰呢個我最鍾意😍都係手工嘢👍🏻🙋🏻‍♀️表示原本都好鍾意食蟹🍽️咸梅蒸鮮馬友食到呢度其實已經七成飽馬友原先油脂比較重 夾埋咸梅一齊食就比較冇咁油膩🍽️豉汁蟶子煎米用咗英格蘭聖子 比較大隻🍽️上湯有機菜遠瑤柱湯菜心 每條都好嫩🍽️老陳皮紅豆沙用咗40年嘅陳皮煲嘅紅豆沙😋表示好飽好滿足嘅一餐🤰🏿
好友Book咗3️⃣年嘅私房菜終於排到啦🤩🤩🤩

🍽️老陳皮紅豆沙
用咗40年嘅陳皮煲嘅紅豆沙

😋表示好飽好滿足嘅一餐🤰🏿
2023-03-26
We've honestly been trying to dine at this restaurant for quite a while now....Booked initially over a year ago and finally got to try on APR 29.Ate the set + added the sweet and sour pork. Full price was HK$1,380 + 10% s.c. per person x 9 people = HK$12,420 + 10% s.c. Free corkage (we brought some nice wines ourselves to enjoy with the meal. The dishes were presented and introduced well, with everyone having an opportunity to take photos (their dishes are very photogenic) before plating. Their

The dishes were presented and introduced well, with everyone having an opportunity to take photos (their dishes are very photogenic) before plating. Their staff are well educated in what they are serving and were happy to answer any questions that we had regarding the dishes and dining experience. Honestly I am quite a big eater so I wasn't happy that the kitchen didn't let us add-on items (even before we arrived since the sets/dishes all must be pre-ordered) and it was a insulting that they wouldn't let us add white rice because they thought that we couldn't eat everything if we ate them together. Which should be our issue, not theirs.
In the end it was worth a try since I've seen a lot of friends visit this shop (which was why I originally really wanted to try). Perhaps next time will be more insistent that we still want to try more dishes and are willing to pay.
2023-04-29
It’s had been a year waiting to dine at this private kitchen and it definitely worths the wait.There are 4 menus available and we picked the $1,280/head one:芥末麻香花膠冰鎮南非鮑魚山東手撕燒雞哈蜜瓜爵士湯賽螃蟹粉法飽咸梅蒸鮮馬友豉汁蟶子煎米上湯有機菜遠40年老陳皮紅豆沙每一個菜都好好味,好驚喜!大家要自己去經歷這個旅程🤨One thing, we were told that the bookings are full till year 2025 🙈. 快啲去排隊啦。。。

山東手撕燒雞
咸梅蒸鮮馬友
豉汁蟶子煎米
上湯有機菜遠
40年老陳皮紅豆沙

每一個菜都好好味,好驚喜!大家要自己去經歷這個旅程🤨

2023-05-18
2023-04-02 2086 瀏覽
年頭搞左次飯局,有人問Matthew 有冇特別menu,結果問左一張地道山東菜單出黎。而由於太多人話有興趣,結果就當晚搞左四圍,仲要四圍都唔同menu,辛苦Fiona同Matthew,我估都係史上第一個客咁煩。當日應該食左大部分佢地嘅signature,龍蝦同象拔蚌真係想食好耐,終於都食到,而呢個酸辣薄荷象拔蚌真係不能錯過,醉辣汁加左薄荷葉後,味道昇華不少,勁厚身嘅象拔蚌絕對不能錯過。偷左隔離枱嘅避風塘龍蝦球,我覺得食得好爽,大隻到一個點,而家上枱嘅震撼唔會少過佢個賽磅蟹粉signature 。當晚精彩嘅還有全香港獨有的藏紅花藥膳白玉,大白菜豬肉水餃同老山東炸醬拌麵呢個當日整嘅手工菜都好深刻。加左茅台嘅陳皮紅豆沙,比起平時當然好得多。前排又有人問有冇枱,不過主理人話而家去到2025了。

加左茅台嘅陳皮紅豆沙,比起平時當然好得多。

前排又有人問有冇枱,不過主理人話而家去到2025了。