2010-03-31 43 瀏覽
*有()者=忘記名字(草莓)$9整件西餅樣子"醒目"!一顆鮮紅的草莓放在上面那層最,像是蛋皮的樣子。這西餅有5層,2層草莓cream,其中一層還有草莓粒;另外2屬是普通的蛋糕,但甜甜的,本以為會擁用超豐富的草莓味,但其實沒啥味,只是有草莓的微酸,唯一特別是,口感超有屬次!(香芒酥皮)$15一看就被色澤金黃的芒果粒吸引著,而且量也不少,味道時酸時甜,有點像初戀的味道..他的兩層酥皮由於被我雪藏過的關係,所以顯得較稔,但吃時仍可吃到少許的脆,酥皮有頗多層,當中包括了杏仁片,吃時有酥皮的脆,杏仁片的硬,口感特別,而且有糖霜灑在上面,有種微甜的味道,不會寡被兩層酥皮夾著的蛋糕很普通,但很軟懦,有少許cream附著。整體來說,這個酥皮很美味,好夾!香芒芝味$9看名字就知道是芒果和cheese的混合甜品,單是外觀已非常吸引,上面的芒果被透明果凍包圍著,吃起來有點像芒果糕,甜道不太甜,反而有點酸。中間的是cheese慕絲,本以為是濃濃的芝士,cream味,但吃下感覺到一股乳酸味,出乎意料之外頗特別的。(咖啡)$9濃列的咖啡充斥著這件西餅,先是最外面的咖啡cream,味道普通,內裡包著的是咖啡o者哩,
*有()者=忘記名字

(草莓)$9
唯一特別是,口感超有屬次!

(香芒酥皮)$15

而且有糖霜灑在上面,有種微甜的味道,不會寡

整體來說,這個酥皮很美味,好夾!

香芒芝味$9
出乎意料之外
頗特別的。

(咖啡)$9
濃列的咖啡充斥著這件西餅,先是最外面的咖啡cream,
味道普通,內裡包著的是咖啡o者哩,濃得有點苦,我本身不太愛咖啡,所以我不知道該怎評,只是這件真的「很咖啡」!

朱古力提子$9
又是一件充滿朱古力的cake~~整件蛋糕有點濕,
內裡蛋糕包著頗大顆的提子乾,蛋糕內亦有其的香,
但這個實在太甜,有點令人卻步,不愛甜的人要注意囉

其實只是心血來潮想吃,但再吃就胖死了!
芒果酥皮
香芒芝味
咖啡
朱古力提子
2010-03-31
芒果酥皮
香芒芝味
2009-06-11 28 瀏覽
如果係普通 gei 蛋糕樣,相信我唔會咁有衝動去試o下。人靠衣裝,蛋糕都要靠個造型先吸引到人... 東海堂 gei 寵物學園,淨係個樣,相信已經吸引o左唔少人去試... 小狗(芒果奶凍)︰個樣好得意~~~ ~~~ 外層係芒果奶凍,最底層有片清蛋糕,中間則夾有芒果及 cream。芒果奶凍就係芒果布甸味~~~ i like it!!! 至於 cream gei 份量剛好,不會太膩。再加上少少清蛋糕,感覺實在少少,因為小妹比較怕像疏夫里的虛浮感...當然,唔可以話係極之好味,但佢個樣加埋佢唔錯 gei 味道,已經可以令我心情變好了~~~ 下次我要試其他寵物~~~ hee~~~

小狗(芒果奶凍)︰個樣好得意~~~

小狗(芒果奶凍) ($15) - 外表
小狗(芒果奶凍) - 內涵
2009-05-28
小狗(芒果奶凍) ($15) - 外表
小狗(芒果奶凍) - 內涵
2009-04-29 36 瀏覽
流心芒果蛋糕 ($148)成日都想買嚟食,琴日終於試咗喇!喱個芒果蛋糕嘅得意之處係佢好似食流沙包咁,切開會流出芒果汁,好funny......面層有勁多芒果片,裏面係芒果慕絲,都幾香滑。一切開,真係有芒果汁流出嚟,仲有芒果粒粒,加上賣相極靚,真係要試吓!有恒生卡,8折,即係$118......

流心芒果蛋糕 ($148)

成日都想買嚟食,琴日終於試咗喇!

面層有勁多芒果片,裏面係芒果慕絲,都幾香滑。

有恒生卡,8折,即係$118......

2009-04-28
$118 (其他)
2009-04-09 18 瀏覽
今年我生日,又見流心芒果蛋糕咁heat就試下啦用恆生卡$108, 我有朋友員工價$98個蛋糕size比較細, 但鋪滿芒果片, 頂端有粒士多啤梨點綴下面頭芒果片好黃/熟, 所以好甜一d都唔酸, 一切落去入面d芒果汁流曬出來,要用蛋糕索返來食蛋糕個慕思比較多, 蛋糕比例少, 所以我一家三口都可以食曬佢整體來說個蛋糕係天然既甜, 後加既糖不多粉嶺分店服務良好, 仲叫我慢慢選個芒果熟d既蛋糕添
今年我生日,又見流心芒果蛋糕咁heat就試下啦

用恆生卡$108, 我有朋友員工價$98

面頭芒果片好黃/熟, 所以好甜一d都唔酸,
一切落去入面d芒果汁流曬出來,要用蛋糕索返來食

整體來說個蛋糕係天然既甜, 後加既糖不多

粉嶺分店服務良好, 仲叫我慢慢選個芒果熟d既蛋糕添
2009-03-22
$33 (其他)
慶祝紀念
生日
  • 流心芒果蛋糕
2009-04-08 203 瀏覽
每次我 返學時 經過 mtr 既東海堂, 都見到 “亮 晶晶” 既流心芒果蛋糕, 好想試呀!!!可惜又沒有朋友 生日, 後來 我 終於 想出了一個 “理由” 去試 ~ 開開心心 食 cake 來慶祝 兒童節 &復活節! 謝謝 honey! 好sweet!外形是 半圓 的流心芒果蛋糕, 分成 多個 層次: 頂部有一棵士多啤梨;表面 是 由 一片片 新鮮 芒果肉片 包住. 芒果肉片 好鮮甜, 滑滑的!中層 是 (由 上至下) 打得十分 幼滑的 芒果 味 cream cheese; 中間 的流心是 芒果汁+ 芒果肉粒~ 好香滑 , 但不是太甜.下面 是蛋糕, 好 soft, 幼滑的感覺. 份量足夠6人吃.我們5 個人好快吃完一個, 覺 得 好滿足. 好美味呀!!!原價$148; 恆生信用卡 只需 $108, 優惠價至 4月10日. 好美味~ 要快d 買來試呀!
謝謝 honey! 好sweet!

外形是 半圓 的流心芒果蛋糕, 分成 多個 層次:

頂部有一棵士多啤梨;
下面 是蛋糕, 好 soft, 幼滑的感覺.

份量足夠6人吃.

外形是 半圓 的流心芒果蛋糕, 分成 多個 層次
2009-04-05