2024-01-31 232 瀏覽
話唔定,就撞正李圓圓新出嘅飲品,真係心思思要試下!首先嗌咗個黑糖珍珠鮮奶紅茶,頭一啖落肚,我想講嘅唔係喊,係「靚仔」!珍珠Q彈得嚟又唔硬梆梆,黑糖香得嚟又唔會太甜膩,攪拌時候嗰陣淡淡黑糖味與鮮奶既結合簡直係絕配。跟住嘅黑糖珍珠奶昔,飲落去就好似得個"滿分嘅細膩"。奶昔順滑到冇朋友,加上埋熱辣辣嘅珍珠,飲一口絕對"心心眼"。如果你鍾意啲清新口味,冬瓜鮮檸檬係你杯茶。冬瓜茶嘅淡雅甜香,撞正新鮮檸檬嘅清新,一齊飲落去就絕對"過癮",特別適合跟完飯後解解膩。總括黎講,李圓圓嘅台式飲品,絕對值得推介。款款都有自己嘅特色,而且飲埋之後覺得"心花怒放"!下次經過,呢啲我係一定會再回味嘅!🍮🥤✨

2024-01-23 162 瀏覽
經過一整天跑來跑去,喺街角撞正這家飲品店,真係意外中嘅小確幸啊!我試咗杯黑糖珍珠鮮奶,嚟啦,一啖珍珠啖奶嘅滋味簡直正爆!珍珠啖啖都係啫喱啫喱嘅口感,加埋香滑嘅鮮奶,我飲得心都暖笠笠。珍珠甜味啱啱好,而且佢哋咁多珍珠嗰啲真係好過癮🤤!再嚟就係咖啡凍鮮奶。晒,飲品層次分明,鋒利到不得了。鮮奶滑過喉嚨,緊貼著舌尖嘅係啲咖啡凍嘅苦甜尾韻。咁樣嘅搭配真係完勝,每一啖都涮嘴到停唔到口。😋來到最後,冬瓜檸檬茶,清新解膩得嚟又帶少少酸甜,喺炎炎夏日嗰陣,飲落肯定爽口,陣陣檸檬香更係舒服得很。啲冬瓜茶幾時飲都唔覺得悶,完美收尾。一路飲,一路諗,我諗,下次再熱天嚟,我一定要再飲幾杯先得!店內環境都幾悠閒,可以慢慢嘆,真正係攞嚟小憩嘅好地方。如果瞓著叫我起身,我係一定唔肯㗎!🤭🍋🧊

2023-12-12 219 瀏覽
因為老細請飲嘢先有幸試到呢間😂係𡟇份嚟😂😂原來呢間都幾受歡迎排哂長龍嘅程度仲勁過隔離間小食店🤡🤡不過真心~黑糖珍珠鮮奶好飲👍甜度適中~飲落口感順滑珍珠都好好咬勁😋
因為老細請飲嘢

不過真心~黑糖珍珠鮮奶好飲👍
甜度適中~飲落口感順滑
珍珠都好好咬勁😋
2023-09-01 314 瀏覽
台灣過江龍人氣珍珠手搖飲品黑糖獨家古法熬煮多道工序 每日新鮮即煮行過路過 點都要試吓💛💛 黑糖珍珠鮮奶🧋 $30拎上手黑糖珍珠仲係熱辣辣甜而不膩嘅黑糖珍珠 口感煙韌軟糯 飲嘅時候記得用飲管攪5-6圈使底部黑糖蜜化開 配上濃厚順滑鮮奶兩者比例配搭得啱啱好 好好飲😋💛李圓圓 @bubbleleehk 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖#李圓圓 #黑糖珍珠 #珍珠奶茶 #台式飲品 #手搖飲品 #葵芳 #葵芳美食 #葵廣 #葵涌廣場 #相機食先 #香港美食 #食好西 #kwaifong #hkig #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #hkblogger #hkbloggerlife
台灣過江龍人氣珍珠手搖飲品

📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖

黑糖珍珠鮮奶🧋 $30
黑糖珍珠鮮奶🧋 $30
2023-07-08 345 瀏覽
李圓圓的菜品非常精緻美味。他們的廚師們擁有豐富的經驗和專業知識,能夠將傳統的粵菜做出獨特的風味。無論是燒味、烤鴨還是海鮮,每一道菜都能讓人垂涎三尺。他們使用的食材新鮮,烹飪技巧純熟,味道鮮美,讓人吃得津津有味。其次,李圓圓的服務非常周到細致。他們的服務員態度友好,總是微笑著迎接客人。無論是點菜還是加水,他們都能迅速回應並提供幫助。他們還會主動給予菜品的推薦和建議,讓客人更好地選擇菜品。這種貼心的服務使用餐體驗更加愉悅。除了菜品和服務,李圓圓的用餐環境也非常舒適。餐廳裝修精美,氛圍溫馨,適合家庭聚餐或朋友聚會。

2023-06-08
2023-06-19 229 瀏覽
冇錯嘞我地嘅葵廣之旅係未完嘅(*¯︶¯*)🧋食飽唔飲返杯野點對得住自己🧋於是就去左飲黑糖珍珠鮮奶嘞😃🧋黑糖珍珠鮮奶 $30🧋唔知係咪太耐冇飲呢一飲返真係特別開心佢一到手嗰陣下面成兜珍珠係勁熱🤩好似新新哋鮮煮好咁啲黑糖味夠濃,溝埋啲奶啱啱好個珍珠夠熱所以又夠軟利申唔喜硬珍珠😂學佢話齋呢真係完美比例😂肥仔指數:🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #hk #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #李圓圓 #黑糖珍珠鮮奶 #黑糖珍珠 #珍珠奶茶 #bubbletea #bubbletealover #bubbleteatime #葵涌廣場 #葵廣 #黃色經濟圈 #黃店 #黃店推介
冇錯嘞我地嘅葵廣之旅係未完嘅(*¯︶¯*)
🧋食飽唔飲返杯野點對得住自己🧋
於是就去左飲黑糖珍珠鮮奶嘞😃
🧋黑糖珍珠鮮奶 $30🧋
唔知係咪太耐冇飲呢
一飲返真係特別開心
佢一到手嗰陣下面成兜珍珠係勁熱🤩
好似新新哋鮮煮好咁
啲黑糖味夠濃,溝埋啲奶啱啱好
個珍珠夠熱所以又夠軟
利申唔喜硬珍珠
😂學佢話齋呢
真係完美比例😂

肥仔指數:🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

2023-06-18 147 瀏覽
大大個logo,都幾易揾。叫左杯黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0,鮮奶比例會多30%,茶香,夠滑。D珍珠唔會甜到漏,好煙韌,煮到岩岩好,好夠黑糖味,暫時我覺得係全港煮黑糖珍珠煮得最好既一間。

大大個logo,都幾易揾。

2023-05-29 190 瀏覽
啲奶真係好濃厚好滑溜,凍飲應該係會相對無咁膩口,幾啖就飲哂🥰,不過飲完一杯都已經有啲飽肚黑糖掛哂杯,啲珍珠又好甜,好煙韌,好好咬,好淋,最重要係好重黑糖味,我中意食淋嘅珍珠❤️

• 黑糖珍珠鮮奶2.0
  • 黑糖珍珠鮮奶
2023-01-28 383 瀏覽
身邊同事已經飲了很多次,但我一直都未飲過,今次趁人日生日,買來請同事飲,-飲已經愛上它們的豆漿,非常好飲,可以選無糖,非常健康,同事們非常喜歡,-定會再買多啲飲
同事們非常喜歡,-定會再買多啲飲
2022-08-11 614 瀏覽
黑糖珍珠鮮奶 (溫)$30李圓圓分店不多,所以經過一定會飲❤️最近我先發現佢哋嘅黑糖珍珠鮮奶,可以選溫度呀!今次我選了溫。暖暖的鮮奶超好飲,個底既黑糖珍珠都是暖暖的,想飲手搖又驚飲太多凍嘢,可以多個選擇啦!
黑糖珍珠鮮奶 (溫)$30

李圓圓分店不多,
所以經過一定會飲❤️

• 黑糖珍珠鮮奶
2022-05-27 614 瀏覽
之前聽過話李圓圓嘅黑糖珍珠係珍珠奶茶界最好嘅黑糖珍珠🤔 所以今日一於買外賣返屋企試吓佢🧋所以我哋都嗌咗佢嘅招牌飲品黑糖珍珠鮮奶呢杯甜度 冰度全部都係預設嘅😮 呢杯黑糖珍珠鮮奶我一開始就將黑糖搞到好均勻 黑糖融咗喺鮮奶入面 味道唔甜 珍珠食落口唔會太腍 整得好煙韌 黑糖珍珠鮮奶2.0呢杯嘅甜度 冰度都係預設嘅🫢 餐牌上面寫2.0嘅版本嘅鮮奶比例比黑糖珍珠鮮奶多30% 飲落口真係特別好飲🥛 呢杯我就用飲管輕輕攪拌 黑糖並冇全部融晒喺鮮奶入面 咁樣飲嘅方法更加好飲 每一啖都更加飲到黑糖嘅味道 令呢杯飲品更加特別🥰茉香黑糖珍珠我地嗌咗半糖 少冰 呢杯比較健康 因為係黑糖珍珠配茉莉花茶 茶底比鮮奶更加少脂肪🙊 不過我就比較鍾意配鮮奶嘅版本多啲 可能係因為我先飲咗黑糖珍珠鮮奶李圓圓嘅黑糖珍珠果然名不虛傳 的確係好特別而且咬落去好煙韌 飲完又唔會好哽胃😛 下次如果為食又想飲珍珠奶茶相信都會諗起呢間嘅黑糖珍珠鮮奶

黑糖珍珠鮮奶2.0

茉香黑糖珍珠
茉香黑糖珍珠

2022-05-26 409 瀏覽
相信大家都有經常去葵涌廣場掃街,李圓圓一定無人唔識,今次我就買咗李圓圓黑糖珍珠鮮奶紅茶,入面珍珠超煙韌,奶味重茶味濃,黑糖甜度適中,大家經過葵涌廣場一定要試下啦!黑糖珍珠鮮奶紅茶$30(7/10)@bubbleleehk地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖#李圓圓 #珍珠奶茶 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

黑糖珍珠鮮奶紅茶$30(7/10)

@bubbleleehk

地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖

黑糖珍珠鮮奶紅茶
黑糖珍珠鮮奶紅茶
2022-04-15 339 瀏覽
身邊有一位珍珠奶茶控話李圓圓既珍珠係超好食,所以今日一於黎試下。估唔到又真係幾好食,超煙韌!從來未試過咁煙韌既珍珠,而且奶味好重,值得推薦啊!記得學生證可以9折!
大家有冇鍾唔鍾意去葵廣掃街🤣?之前同朋友去葵廣個陣,佢話試過咁多杯珍珠奶茶,《李圓圓》既珍珠係最好食既,竟然咁極力推薦佢,一於試下🥰◦ 黑糖珍珠鮮奶2.0 ($33)李圓圓排行榜既No.1🥇就係呢杯黑糖珍珠鮮奶2.0,原來2.0係比原本版本多左30%鮮奶,飲落係好濃既好滑既牛奶,岩晒我呢種中意重奶味既我🤣由於黑糖珍珠係現場煮既,所以飲落既珍珠都係暖暖地❤️珍珠好香而且好煙韌,係我食過最煙韌既珍珠,咁有咬口真係好滋味!珍珠份量十足,足以做到啖啖都食到珍珠😍雖然冇得揀甜度,但飲落都唔會太甜😋等嘅時間唔算好耐,同時店員服務態度好好,除左介紹佢地既招牌飲品之外,都好細心幫我插飲管,更幫我攪拌幾下再比我☺️未試過既朋友一定要試下,尤其係珍珠控,絕對會值回票價🥰!最後提提大家,學生有9折❤️📍李圓圓 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖其他分店荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖佐敦庇利金街38號地下觀塘開源道62號駱駝漆大廈1座地下A2號舖

◦ 黑糖珍珠鮮奶2.0 ($33)

最後提提大家,學生有9折❤️

佐敦庇利金街38號地下
觀塘開源道62號駱駝漆大廈1座地下A2號舖
  • 黑糖珍珠鮮奶2.0
2022-02-28 265 瀏覽
係葵廣掃完街,梗係要飲翻杯廢水作結😂葵廣其實都大把選擇,今次就簡左都幾出出名嘅李圓圓🤭試下啲珍珠先,其實平日都小飲珍珠,多數都會簡芋圓😂但今次就試下珍珠有幾好食🤣黑糖珍珠鮮奶2.0 $33呢杯No.1,係真嘅😂啲珍珠勁Q彈,超級好咬口,食落係有焦糖味咁,好好食😋加埋呢個2.0 version 係多30%鮮奶嫁,雖然無得簡糖度,但同珍珠撈埋甜度岩岩好,唔會話勁甜👍🏻茉香黑糖珍珠 $22茶味🍵香濃,飲落口滑身,叫左無糖小冰,加翻珍珠個糖度就岩岩好😋推薦?🟡🟡🟡🟡⚪️令我重新愛上珍珠😂

黑糖珍珠鮮奶2.0 $33

茉香黑糖珍珠 $22