2025-07-30
最近我同朋友午市去咗位於ICC嘅重慶過江龍海景火鍋店 - 朝天門,坐落喺ICC 101樓,睇住居高臨下嘅海景天際線一路品嚐重慶高質火鍋,真係好高享受😌我同朋友都鍾意食辣,所以每人一鍋鴛鴦鍋都揀左麻辣,我同朋友另外一邊鴛鴦鍋就係蕃茄同菇湯,連埋餐具會跟埋一塊白麵包,白麵包用來吸過多嘅油真係非常好,可以食到麻辣湯底嘅麻辣,但係又唔會太油,蕃茄湯亦都好濃郁,今日同朋友揀咗午市雙人A套餐午市雙人A套餐每人每鴛鴦鍋底2份(口味4選2)火鍋小料2份f4純血和牛1份小海鮮拼盤1份竹荪河豚滑雙拼1份鮮毛肚1份冰川鵝腸1份肉多多午餐肉1份冷鍋鴨血1份田園蔬菜拼盤1份椒香酥肉1份重慶擔擔麵2份我自己比較鍾意純血和牛同埋竹荪河豚滑,和牛我就放咗喺麻辣湯,真係好新鮮好濃郁嘅牛肉味,竹荪河豚滑我就放咗喺蕃茄湯,放喺蕃茄湯真係好夾,竹荪河豚滑索曬啲蕃茄湯,海鮮同蔬菜我都係放咗喺蕃茄湯,食火鍋嘅前段我就係食辣,然後就係食唔辣嘅🥳依度仲有私人包廂,可以約埋一班friend一路打邊爐一路唱K,兩個人來二人世界又得,一班人來吃喝玩樂又得🥰
午市雙人A套餐
每人每鴛鴦鍋底2份(口味4選2)
火鍋小料2份
f4純血和牛1份