走進舊城區覓食,發現這家餐廳人頭湧湧,看來挺受附近居民和上班族歡迎欵😁。這次去了家在浙江街的茶記,從土瓜灣地鐵站D2出口去,只是數分鐘路程就到。大門用了黃色及黑色為主調,給人一種型格時尚感,環境舒適冷氣充足。飯市時間大頭湧湧,差不多就坐滿客人😙。-凍鴛鴦 | 凍檸檬茶 來到茶餐廳要點港式飲品,這裡杯子是懷舊凍杯,每一口也是冰涼的,夏天來一口有透心涼的感覺😎。還可加$10點巨大杯😱,這個份量很可以的,變相是多了一杯的份量哈哈。凍鴛鴦點多奶感覺更香,喝得到香濃的味道,奶茶跟咖啡比例剛好。凍檸檬茶色澤濃厚,茶味甘香不苦澀。-酸辣無骨鳳爪 | 絲網春卷想吃小食發現有跟餐價,價格不算貴欵,可以吃得飽飽😌。無骨鳳爪是爽脆的口感,無骨的很方便吃,酸酸辣辣的味道挺開胃。春卷一份有3件,熱辣辣吃的口感酥脆,裡面用料豐富,味道微咸配醬汁更香口。-蔥油豬扒煎雙蛋飯 應該是這裡男人的浪漫,看到有一半男士也點這個,送餐來發現賣相挺吸引的。先把太陽蛋弄穿,再用蛋汁混合蔥油一起吃,吃起來更香欵😍。豬扒挺大件的,肉質軟腍做得味,不會感到韌。-全日常餐 常餐食物較豐富,所以會點來吃的。配菜選擇了五香肉丁,大件厚身份量可
凍鴛鴦 | 凍檸檬茶
酸辣無骨鳳爪 | 絲網春卷
蔥油豬扒煎雙蛋飯
豬扒挺大件的,肉質軟腍做得味,不會感到韌。
全日常餐
常餐食物較豐富,所以會點來吃的。
配菜選擇了五香肉丁,大件厚身份量可以的,混合湯汁後多了份辛香味😛。
麵底選了出前一丁,這個是茶記必吃的配搭欵,還可選擇麵質真香。常餐裡還有香腸煎蛋及牛油厚多士,也是可因喜好而選擇的。
2025-06-09
在土瓜灣的小巷深處,藏著一間名為「有間茶記响附近」的社區茶餐廳,這裡既保留了傳統茶記的溫馨氛圍,又注入了新時代的巧思。小店環境座位舒適,佈置得宜,坐下來不覺得擠迫。餐點的擺盤比一般茶記用心,為食物增添了幾分精緻感,適合打卡。菜單涵蓋了茶餐廳的經典選擇,從常餐到大排檔小炒應有盡有,更貼心地為長者提供八折優惠,體現了社區茶餐廳的人情味。一坐低即刻奉上三碗例湯,係霸王花煲紅蘿蔔……$63的全日常餐真的很豐富,豬柳漢堡配薯餅份量實在,+$8便能選擇辛辣麵,配上火腿煎蛋和一杯港式奶茶,絕對能滿足一餐所需。$55的套餐則有沙嗲牛肉米粉、火腿煎蛋和牛油厚多士,物有所值。店內的招牌魔鬼西多士($52)值得一試,外皮香脆內裡鬆軟,甜度適中不膩口。凍脆脆華田的擺盤也很討人喜歡,是打卡的好選擇。服務方面,雖然店員忙碌,但態度友善有禮,上菜速度也很及時。作為街坊茶記,它提供的不僅是餐點,更是一種熟悉的日常comfort food體驗,在繁忙的都市生活中帶來一絲溫暖與親切。
在土瓜灣的小巷深處,藏著一間名為「有間茶記响附近」

體現了社區茶餐廳的人情味。

一坐低即刻奉上三碗例湯,
例湯
係霸王花煲紅蘿蔔……

$63的全日常餐真的很豐富,豬柳漢堡配薯餅份量實在,
豬柳漢堡配薯餅
+$8便能選擇辛辣麵,
辛辣麵
沙嗲牛肉米粉
火腿煎蛋和牛油厚多士,
火腿煎蛋和牛油厚多士
物有所值。

店內的招牌魔鬼西多士($52)值得一試,
店內的招牌魔鬼西多士
外皮香脆內裡鬆軟,甜度適中不膩口。凍脆脆華田
凍脆脆華田
的擺盤也很討人喜歡,是打卡的好選擇。

2025-04-23
5 分鐘 (堂食)
2025-02-05 1298 瀏覽
既然是「有間茶記响附近」,咁我就乘附近的便利開餐了!論交通也算是便利,在土瓜灣鐵路站D2出口,沿浙江街直行就是了!名字雖是茶記,但晚飯備有精緻小菜,多元化的餐飲服務令顧客的確很有口福。鮮菠蘿柚子咕嚕肉 ~很有仙境的肉蒲團(嫩滑咕嚕肉),一見吸晴,二看打卡忙,三忙大快朶頤。彩椒和鮮波蘿帶來色彩斑斕,配合柚子醬汁,甜酸得宜,十分開胃。招牌蝦頭油膏海鮮炒飯~又是一款吸引眼球的海鮮炒飯,味鮮香,略嫌不夠乾爽,但都無影響色香味美。咖喱牛腩~甫上枱面,已經香氣撲鼻而至,咖喱汁略帶 微辣,除了牛腩還有我喜歡的牛筋,咖喱汁淘白飯吃也很爽呢!魔鬼西多士~與脆脆華田~是美味、也是在懷舊中添加新意的小食和特飲,十分喜愛。豬肉青紅蘿蔔南北杏湯~清甜。
既然是「有間茶記响附近」,咁我就乘附近的便利開餐了!
豬肉青紅蘿蔔南北杏湯~清甜。

脆脆華田
餐湯

2025-02-05
脆脆華田
餐湯
4天前 0 瀏覽
今日晏晝喺土瓜灣同同事見完客,經過「有間茶記響附近」見入面幾熱鬧,就入去醫肚。.舖頭光線充足,環境乾淨,冷氣夠涼唔會太凍,幾好坐。伙記阿叔見我揸住公文包,好醒水咁安排咗個近插座嘅位,仲提我背囊放側邊,服務幾細心。叫咗個 吉列豬扒配薯條,豬扒炸得金黃,外皮脆得嚟唔油膩,肉質鬆化唔乾柴。薯條係粗身嗰種,灑咗少少鹽同香草,熱辣辣幾好食。焗豬扒飯 芝士鋪得滿滿,豬扒厚薄適中,炒飯底夠乾身,茄汁酸甜度剛好。金湯酸菜魚湯底金黃,魚片嫩滑無骨,酸菜爽脆,微辣幾開胃。奶茶茶味濃得嚟唔澀,奶香平衡,飲完個杯底仲有茶漬,夠正宗。.坐低食咗個幾鐘,見隔籬枱幾個地盤師傅同伙記講笑,收銀台阿姐一路計數一路哼歌,幾有街坊人情味。埋單二百蚊左右,喺而家嘅香港算係合理。.下次經過土瓜灣,應該會再嚟試吓其他小炒。

吉列豬扒配薯條

焗豬扒飯

金湯酸菜魚

金湯酸菜魚湯底金黃,魚片嫩滑無骨,酸菜爽脆,微辣幾開胃。

奶茶茶味濃得嚟唔澀,奶香平衡,飲完個杯底仲有茶漬,夠正宗。
下次經過土瓜灣,應該會再嚟試吓其他小炒。
今次試咗呢間街坊茶記,環境乾淨企理,價錢合理,食物水準幾驚喜😍二人套餐是日清蒸海上鮮:紅鮋 🐟條紅鮋蒸得啱啱好,魚肉雪白嫩滑,筷子一夾就離骨!豉油唔會太鹹,加埋蔥絲提香,鮮味十足。魚皮仲保留少少彈性,證明火候掌握得幾準。菠蘿拔絲咕嚕肉 🍍🍖咕嚕肉外層炸到脆卜卜,咬落去肉質鬆化,醬汁酸甜平衡,唔會膩喉。菠蘿用咗新鮮貨,爆汁又清甜。最驚喜係「拔絲」效果,夾起時真係有糖絲拉出嚟,掛汁能力滿分!上湯浸白菜仔 🥬白菜仔嫩綠無渣,菜葉吸盡金黃香甜湯汁,爽脆得嚟帶啲回甘,清淡得嚟好有層次。凍檸檬可樂 🥤🍋果香突出,氣泡感強但甜度適中,解渴一流!。熱好立克 ☕️沖得濃淡適中,麥香突出又有奶香,飲完喉嚨好舒服!。雲吞雞煲 🍲湯底金黃清澈,老雞燉到出晒味,仲有陣陣金華火腿香!雲吞皮薄餡靚,蝦仁同豬肉比例完美,咬落爽彈。重點係湯唔油膩,飲完唔會口乾,真心足料老火湯!滑蛋炒蝦仁 🍤🍳蛋炒到半熟流心狀態,蛋香扑鼻!蝦仁大隻爽脆,仲帶少少蔥花提味。油份控制得好好,碟底唔會積油,送飯無得頂!總結: 呢間茶記抵食夾大件,尤其海鮮同小炒有水準,服務仲幾勤快👍🍴有間茶記响附近📍地址:土瓜灣浙江街19-23號旭日豪庭地下6號

二人套餐
是日清蒸海上鮮:紅鮋 🐟

菠蘿拔絲咕嚕肉 🍍🍖

上湯浸白菜仔 🥬

凍檸檬可樂 🥤🍋
果香突出,氣泡感強但甜度適中,解渴一流!

熱好立克 ☕️
沖得濃淡適中,麥香突出又有奶香,飲完喉嚨好舒服!

雲吞雞煲 🍲

滑蛋炒蝦仁 🍤🍳

🍴有間茶記响附近
📍地址:土瓜灣浙江街19-23號旭日豪庭地下6號舖

#有間茶記 #土瓜灣美食 #街坊抵食之選#土瓜灣茶餐廳
4天前 0 瀏覽
今日晏晝同朋友去咗土瓜灣呢間「有間茶記響附近」,間舖唔算大但坐得幾舒服。冷氣夠涼,枱凳都抹得乾淨,感覺幾好。叫咗幾個招牌菜:- 斑腩煲幾好食,魚肉夠厚又冇骨,湯底清清哋- 薯仔牛肉粒鑊氣夠,薯仔外脆內軟- 避風塘茄子炸得香口,蒜味濃但唔會太鹹- 西多士熱辣辣,切開有流心效果伙記大叔幾好傾,見我哋第一次嚟,主動介紹咗幾款招牌菜。隔離枱幾個老街坊一路食一路傾波經,電視播住六合彩結果。四道菜埋單三百零蚊,價錢合理。食物唔算好特別,但勝在夠地道,有種街坊小店嘅親切感。下次經過可能會再嚟,試吓佢哋嘅炒粉麵。

叫咗幾個招牌菜:
- 斑腩煲幾好食,魚肉夠厚又冇骨,湯底清清哋
- 薯仔牛肉粒鑊氣夠,薯仔外脆內軟
- 避風塘茄子炸得香口,蒜味濃但唔會太鹹
- 西多士熱辣辣,切開有流心效果

4天前 0 瀏覽
今晚同朋友嚟土瓜灣經過,就入咗去食晚飯,叫咗幾款招牌菜同特飲,樣樣都夠水準! 🥬 椒絲腐乳通菜 $79鑊氣十足!通菜嫩綠爽脆,腐乳香濃但唔會太鹹,加埋椒絲微微辣,超級開胃。份量都幾大碟,三個人share都夠食。 ☕ 凍港式奶茶 $11(少冰少甜) 茶記靈魂飲品!茶底夠厚,奶香滑溜,少甜嘅甜度啱啱好。冰量減少後飲到尾都唔會變淡,保持到濃郁茶味。 🍲 雲吞雞煲 $124 老火湯底清甜滋潤,雞肉嫩滑唔鞋口。雲吞大大粒,蝦肉餡爽口彈牙。最正係可以無限加湯,伙記會主動拎住個壺周圍問客人要唔要添飲,好貼心! 🍹 凍菠蘿冰 $16(套餐) 用新鮮菠蘿打成,果肉豐富,甜度自然。飲到最尾都仲有菠蘿粒,夏天飲真係透心涼! 🦀 椒鹽軟殼蟹 $118即叫即炸熱辣辣,外皮酥脆到連殼都食得!椒鹽調味啱啱好,加埋炸蒜片同辣椒,香口到停唔到筷。蟹肉鮮甜,點埋檸檬汁更醒胃。 環境方面,雖然裝修簡單但乾淨企理。晚市人多但伙記依然保持笑容,上菜速度合理。 三個人食咗三百幾蚊,飽到捧住個肚走。特別係個雲吞雞煲同椒鹽軟殼蟹,傳統同創新菜式都做得咁出色,絕對值得再encore! 溫馨提醒:晚市最好7點前到,

🥬 椒絲腐乳通菜 $79

☕ 凍港式奶茶 $11(少冰少甜)

🍲 雲吞雞煲 $124

🍹 凍菠蘿冰 $16(套餐)

🦀 椒鹽軟殼蟹 $118

溫馨提醒:晚市最好7點前到,避開人潮 !
4天前 0 瀏覽
今日晏晝同朋友嚟食佢哋嘅全日常餐! 🍜 沙嗲牛肉出前一丁 特別要求「硬啲」嘅麵質,煮得啱啱好,保持彈牙口感。沙嗲醬香濃惹味,牛肉片量足又嫩滑,仲有少少芝麻提香。 🍳 香腸牛乳炒蛋 + 薯餅 炒蛋滑溜有奶香,配埋脆皮香腸好夾。薯餅炸到金黃脆口,入面薯蓉綿密,熱辣辣好好味! 🍗 瑞士汁雞髀(加$12) 雞髀大大隻,瑞士汁香甜入味,肉質嫩滑到離骨。加配嘅薯條即炸脆身,沙律菜新鮮爽脆。 🍞 半件金磚西多 雖然係半件但都厚切,炸到外脆內軟。一切開花生醬同煉奶湧出嚟,面頭牛油慢慢融化,邪惡但滿足! ☕ 熱檸檬茶 x2 茶底濃郁,檸檬新鮮,可以自己調校甜度。 🍛 追加小食: - 五香肉丁(+$8)夠鑊氣,微辣開胃 - 瑞士汁雞翼(+$12)細細隻但入味 環境乾淨光猛,卡位坐得舒服。伙記醒目,「麵要硬啲」嘅特別要求都記底,抵讚! 兩個人share食到超飽都係$119,仲可以試到咁多款嘢。特別係個瑞士汁雞髀同金磚西多,下次下午茶時段一定會再嚟encore!
今日晏晝同朋友嚟食佢哋嘅全日常餐!

🍜 沙嗲牛肉出前一丁

🍳 香腸牛乳炒蛋 + 薯餅

🍗 瑞士汁雞髀(加$12)

🍞 半件金磚西多

☕ 熱檸檬茶 x2
茶底濃郁,檸檬新鮮,可以自己調校甜度。

🍛 追加小食:
- 五香肉丁(+$8)夠鑊氣,微辣開胃
- 瑞士汁雞翼(+$12)細細隻但入味

4天前 0 瀏覽

今日晏晝同朋友嚟食佢哋嘅全日常餐!

🍜 沙嗲牛肉出前一丁

🍳 香腸牛乳炒蛋 + 薯餅

🍗 瑞士汁雞髀(加$12)

🍞 半件金磚西多

☕ 熱檸檬茶 x2
茶底濃郁,檸檬新鮮,可以自己調校甜度。

🍛 追加小食:
- 五香肉丁(+$8)夠鑊氣,微辣開胃
- 瑞士汁雞翼(+$12)細細隻但入味

今晚同朋友嚟食飯,叫咗幾款招牌菜,樣樣都夠晒鑊氣! 🌶️ 風味辣子雞 $98 一上枱就聞到麻辣香氣!雞件炸到外脆內嫩,辣椒同花椒炒得香口,辣度適中,麻香味十足。最正係加咗脆脆嘅花生同腰果,增加口感。食到鼻尖冒汗都停唔到口,送啤酒一流! 🍞 魔鬼西多士 $58 邪惡度爆燈!厚切多士炸到金黃酥脆,一切開流心榛子醬同Oreo碎即刻湧出嚟。面頭牛油慢慢融化,加埋糖漿,甜而不膩。建議兩個人share,一個人食真係太heavy。 🥩 薯仔牛柳粒 $88 鑊氣十足!牛柳粒嫩滑多汁,薯仔煎到外脆內軟,仲有洋蔥同彩椒增加口感。醬汁甜中帶微辣,送飯一流。最驚喜係薯仔外層有少少焦香,但內裡依然粉糯,火候控制得啱啱好! 環境方面,雖然裝修簡單但乾淨企理。晚市人多但伙記手腳快,落單後15分鐘就有得食。 兩個人食咗$300左右,飽到上心口。特別係個辣子雞同魔鬼西多士,風味獨特又夠鑊氣,絕對值得再encore。下次一定會再嚟試佢哋其他招牌菜!

今晚同朋友嚟食飯,叫咗幾款招牌菜,樣樣都夠晒鑊氣!

🌶️ 風味辣子雞 $98

🍞 魔鬼西多士 $58

🥩 薯仔牛柳粒 $88

4天前 0 瀏覽
今日同幾個朋友去開土瓜灣,又見到最近IG有人推介,就去咗呢間茶記食晚飯,叫咗幾款招牌菜式,整體感覺幾滿意。  🍜 銀芽肉絲炒麵 $78  呢個炒麵真係有驚喜!麵條炒到金黃色,夠晒鑊氣,又唔會太油膩。銀芽爽脆新鮮,肉絲醃得入味,仲加咗少少韭黃提香。最欣賞係佢哋炒得夠乾身,食到尾都唔會出水,仲保持到麵條嘅彈牙口感。份量十足,三個人share都夠食。  🍖 鐵板大胃王 $154  真係大件夾抵食!鐵板有齊豬扒、雞扒、漢堡扒、腸仔同太陽蛋,我哋加咗錢轉意粉同酥皮龍蝦湯。豬扒厚切又juicy,雞扒皮脆肉嫩,漢堡扒肉味濃郁。意粉吸晒黑椒汁好入味,太陽蛋煎到流心,撈埋意粉食真係一流。  🐟 金湯酸菜魚 $108  估唔到茶記都有酸菜魚食!湯底金黃濃郁,酸辣度啱啱好。魚片用咗新鮮鱸魚,嫩滑無骨。配料有自家醃製嘅酸菜夠爽脆,薯粉索晒湯汁好入味,仲加咗少少藤椒提香。份量都幾足料,三個人分都夠食。  環境方面,雖然裝修簡單,但座位寬敞,冷氣夠凍。伙記服務幾好,上菜速度快,見我哋水杯冇水會主動添飲。  價錢合理,三個人食咗$400左右,飽到捧住個肚走。特別欣賞佢哋嘅食物質素保持得幾好,鑊氣夠又唔會太油膩,係一

🍜 銀芽肉絲炒麵 $78

🍖 鐵板大胃王 $154

🐟 金湯酸菜魚 $108

價錢合理,三個人食咗$400左右,飽到捧住個肚走。特別欣賞佢哋嘅食物質素保持得幾好,鑊氣夠又唔會太油膩,係一間值得再幫襯嘅街坊茶記。
4天前 0 瀏覽
今日同屋企人過嚟土瓜灣,就去咗「有間茶記響附近」食晚飯,一入門口就聞到陣陣小炒香,即刻餓鬼上身!茶記裝修簡潔,卡位坐得舒服,冷氣夠凍,最啱夏天嚟開餐~  🍖 蜜味薯仔炒牛柳粒 一上枱就聞到蜜糖香!牛柳粒嫩滑多汁,薯仔煎到外脆內軟,仲有洋蔥同彩椒增加口感。秘製蜜糖醬汁甜中帶微鹹,送飯一流。最驚喜係薯仔外層有少少焦香,但內裡依然粉糯,火候控制得啱啱好!  🍆 魚香茄子煲 熱辣辣用砂煲上,香氣撲鼻!茄子煮到軟腍入味,完全冇苦澀味。魚香醬汁調得恰到好處,微辣開胃,仲有免治豬肉碎增加口感。最正係煲底有少少飯焦效果,撈飯食真係停唔到口!   伙記哥哥好細心,見我哋帶住小朋友,主動提議將辣度調低。三個人叫咗兩個小炒加個油菜,仲打包咗半煲茄子返屋企。已經約定下次要再嚟!⏰ 晚市7點後較多人,建議早少少到  🍚 魚香茄子煲撈飯真係無得輸!

🍖 蜜味薯仔炒牛柳粒

🍆 魚香茄子煲

⏰ 晚市7點後較多人,建議早少少到
🍚 魚香茄子煲撈飯真係無得輸!
今日同班friend行完街,熱辣辣想搵啲開胃嘢食,就入咗「有間茶記響附近」試新菜式。冷氣夠凍,坐低即刻舒服晒!🍛 咖喱牛腩煲一上枱就聞到陣陣咖喱香!牛腩炆到淋滑入味,筋位膠質豐富,薯仔吸盡咖喱精華。最正係可以按自己口味加辣,我哋叫咗小辣,香濃得嚟唔會太刺激,送飯一流!🧆 一口黃金豆腐外層炸到金黃酥脆,入面豆腐滑溜到不得了!點埋甜辣醬,開胃又醒神。細細粒容易share,我哋叫咗兩碟都唔夠喉~🍶 清酒鹽焗花螺呢個fusion菜有驚喜!花螺用清酒同海鹽焗製,上枱時酒香撲鼻。螺肉鮮甜彈牙,蘸少少附送嘅wasabi豉油,味道層次即刻豐富晒。用附送嘅小叉挑螺肉,食得優雅又過癮!環境方面,雖然係茶記但乾淨企理,座位唔會太逼。伙記哥哥好有禮貌,見我哋食得開心仲送多碟黃金豆腐俾我哋試,真係好有人情味!三個人食到飽飽都係$400有找,已經約定下次要再嚟試佢哋其他招牌菜~

🍛 咖喱牛腩煲

🧆 一口黃金豆腐

🍶 清酒鹽焗花螺

今日特登過嚟「有間茶記響附近」試佢哋嘅招牌菜,茶記保留懷舊格調之餘,座位寬敞,冷氣夠凍,坐低好舒服~ 🍞 魔鬼西多士厚切多士炸到金黃酥脆,一切開煉奶同Oreo碎湧晒出嚟!面頭牛油慢慢融化,加埋糖漿,邪惡程度爆燈。配杯凍奶茶就perfect,甜度剛好唔會膩。 🍖 薯仔牛柳粒 ($88) 鑊氣十足嘅小炒!牛柳粒嫩滑多汁,薯仔外脆內軟,仲有洋蔥同椒粒增加口感。醬汁甜中帶微辣,送飯一流。份量十足,兩個人share都夠食。 🍲 鐵板餐可選牛扒/豬扒/雞扒,我哋揀咗招牌鐵板牛扒。"滋滋"聲上枱,香氣撲鼻!牛扒厚切有嚼勁,黑椒汁香濃惹味。跟餐酥皮湯係驚喜位,酥皮焗到金黃鬆化,濃湯creamy得嚟唔會太膩。 伙記姨姨好親切,主動介紹招牌菜,已經諗定下次要試佢哋個焗飯同小炒王~ 💡 小貼士: ⏰ 下午茶時段(2:30-6:00)有西多士套餐重現】有間茶記響附近 - 邪惡西多士x惹味小炒 今日特登過嚟「有間茶記響附近」試佢哋嘅招牌菜,茶記保留懷舊格調之餘,座位寬敞,冷氣夠凍,坐低好舒服~ 🍞 魔鬼西多士厚切多士炸到金黃酥脆,一切開煉奶同Oreo碎湧晒出嚟!面頭牛油慢慢融化,加埋糖漿,邪惡

🍞 魔鬼西多士

🍖 薯仔牛柳粒 ($88)

🍲 鐵板餐

💡 小貼士:

🍞 魔鬼西多士

🍖 薯仔牛柳粒 ($88)

🍲 鐵板餐

💡 小貼士:
⏰ 下午茶時段(2:30-6:00)有西多士套餐
2025-07-12 0 瀏覽
今日同幾個朋友喺土瓜灣聚會,專登揀咗「有間茶記響附近」試吓佢哋嘅新派菜式。茶記保留傳統卡位格局,但燈飾光猛環境乾淨,新舊交融幾有特色!🥪 公司三文治:超厚身嘅三文治足足有4層!材料豐富到瀉出嚟:- 炒蛋效果完美- 午餐肉用咗高級黑毛豬- 新鮮番茄片多汁爽脆- 特別加咗自家製千島醬仲跟埋脆薯角,份量足夠兩個人share!🌶️ 金湯酸菜魚:估唔到茶記都有酸菜魚食!湯底金黃濃郁,酸辣度啱啱好。魚片用咗新鮮鱸魚,嫩滑無骨。配料有:- 自家醃製酸菜夠爽脆- 薯粉索晒湯汁好入味- 加咗少少藤椒提香最驚喜係可以揀辣度,我哋叫咗小辣都好夠味!🍲 雲吞雞煲:傳統菜式做出高水準:• 湯底用老火雞骨熬製,清甜唔口渴• 雞件嫩滑,雲吞大粒足料,養生得嚟好夾味☕ 飲品方面:凍檸茶茶底香濃。朋友叫嘅紅豆冰紅豆煮到起沙,甜度適中。服務方面,後生伙記好有禮貌,會細心介紹菜式。埋單平均每人$120左右,以咁高質素來講絕對超值!茶記做到酒樓水準,難怪平日下晝都坐滿人。下次要試埋佢哋其他fusion菜式!

🥪 公司三文治:
超厚身嘅三文治足足有4層!材料豐富到瀉出嚟:
- 炒蛋效果完美
- 午餐肉用咗高級黑毛豬
- 新鮮番茄片多汁爽脆
- 特別加咗自家製千島醬
仲跟埋脆薯角,份量足夠兩個人share!

🌶️ 金湯酸菜魚:
- 自家醃製酸菜夠爽脆
- 薯粉索晒湯汁好入味
- 加咗少少藤椒提香
最驚喜係可以揀辣度,我哋叫咗小辣都好夠味!

🍲 雲吞雞煲
傳統菜式做出高水準:
• 湯底用老火雞骨熬製,清甜唔口渴
• 雞件嫩滑,雲吞大粒足料,養生得嚟好夾味

☕ 飲品方面:
凍檸茶茶底香濃。朋友叫嘅紅豆冰紅豆煮到起沙,甜度適中。

用餐優惠
試食活動