2021-10-03 426 瀏覽
✔️Sugar Mama 心太軟專門店講起屯門 你會諗起咩?屯門公路又塞車塞到天荒地老?定系屯門周圍都系牛呢?🤣今次想同大家分享一間甜品鋪 食佢地好好食既招牌心太軟🤤🤤🤤🍴朱古力味心太軟 $48系呢到既招牌甜品 朱古力味香濃 甜度適中👍🏻一切開心太軟個陣 入面既朱古力醬湧晒出黎😍外層厚度適中 做到外脆內軟😋配合埋冰凍既雲呢拿雪糕 有冰火交融既感覺🤭而Size比一般既心太軟大 除左朱古力味之外佢仲有好多其他口味既心太軟 例如芒果味 抺茶味🥭🍵而雪糕都有好多唔同口味 除左最常見既 仲有好多特別口味 例如伯爵茶同泰奶中意心太軟既朋友一定唔可以錯過😤🍴蘋果金寶 $52店主教我地要一啖雪糕 一啖熱辣辣既蘋果連曲奇碎一齊食🤩口感好豐富 既有曲奇碎既脆 再有冰火結合既感覺 令甜品提升到另一個層次😳加上蘋果有好香既肉桂味❤️但未至於好濃郁 適合初嘗肉桂既朋友🤟🏻而雪糕都系揀左雲呢拿味 係甜品既最佳拍擋😎
✔️Sugar Mama 心太軟專門店
講起屯門 你會諗起咩?
屯門公路又塞車塞到天荒地老?定系屯門周圍都系牛呢?🤣

店主教我地要一啖雪糕 一啖熱辣辣既蘋果連曲奇碎一齊食🤩
但未至於好濃郁 適合初嘗肉桂既朋友🤟🏻
而雪糕都系揀左雲呢拿味 係甜品既最佳拍擋😎

2021-08-15 217 瀏覽
要講屯門最多野食嘅地方 一定係紅橋但紅橋有一間小食店 佢嘅朱古力心太軟好食到街知巷聞 大家又知唔知呢?🤣朱古力心太軟 $48🤤🤤🤤呢個心太軟我夠膽講係我食過接近最好食嘅心太軟 絕對唔會輸俾出面高級甜品店/酒店cafe質素唔單只外層蛋糕好足朱古力味 好軟熟入面嘅流心朱古力醬夠多之餘 勁香濃同軟滑 加少少水果粒做點綴 fit曬!招牌純蛋白梳乎厘 $44😋😋😋外層焦糖燒得好脆 內餡食到濃濃蛋味 空氣感好足雖然味道可能淡過出面食到嘅梳乎厘 但絕對係 egg lover流曬口水!!值得一提嘅係 呢間小食店係採用自助付款 所有食物價錢都只係參考價錢 大家鍾意俾幾多就俾幾多錢 會主動呼籲有經濟困難嘅食客俾少啲 咁有良心嘅食店宜家真係好難搵啦😆
要講屯門最多野食嘅地方 一定係紅橋

朱古力心太軟 $48🤤🤤🤤

唔單只外層蛋糕好足朱古力味 好軟熟
入面嘅流心朱古力醬夠多之餘 勁香濃同軟滑
加少少水果粒做點綴 fit曬!

招牌純蛋白梳乎厘 $44😋😋😋

外層焦糖燒得好脆
內餡食到濃濃蛋味 空氣感好足

2021-07-20 176 瀏覽
.📍智勝所小食店📍 #饅頭去屯門 #饅頭食甜品 呢間小店聽聞準備要轉手,所以小編趕咗去試佢哋嘅心太軟。入到去你即刻會feel到好濃厚嘅黃店氛圍💛,老闆仲會幫手寄信比一啲坐緊監嘅義士,而且仲好信任客人,比錢方式係自己擺喺個罐度,大家要誠實喔!------------------------------原味朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 ($48)佢嚟呢度嘅心太軟除咗外型取巧之外,味道亦係一流,蛋糕皮薄薄嘅一層,外面焗到微脆中間鬆軟💯, 非常香口😋,又唔會比流心醬搞到好濕;朱古力流心嘅質地濃稠,好似熔岩咁流出嚟,散發著香濃嘅朱古力味🍫,又唔會過甜。配埋香滑嘅雲呢拿雪糕同新鮮水果balance流心嘅膩,呢個甜品我會比好高分。------------------------------整體評分:8.8/10小編回頭率:8/10
📍智勝所小食店📍 #饅頭去屯門 #饅頭食甜品
原味朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 ($48)
整體評分:8.8/10
小編回頭率:8/10
原味朱古力心太軟配雲呢拿雪糕
原味朱古力心太軟配雲呢拿雪糕
經過幾次不過第一次入黎食聽講心太軟同雞髀飯出名,今次係聞名而來(睇左智勝所老闆移民嘅post)店面不大,內裡坐到十人左右 但野食都多選擇由中午做到夜晚,有快餐、甜品、嘢飲同咸食我地叫咗雞髀飯、經典嘅原味心太軟、蒜蓉多士同清漉嘅烏龍茶結果真係超出想像,同埋D嘢真係好平好抵食!平時都鍾意食心太軟 但第一次食到咁流動嘅熱辣辣嘅原味心太軟上到台 用羮打開一條縫超流動嘅餡不停湧出黎我同partner 都似沒見過世面咁不停哇哇聲同埋加埋會員89折45蚊都唔洗不愧是屯門第一心太軟下次會想試金寶同芭菲partner話雞髀好好食好滑,豉油好味,如果多D仲好😋店內都見到不少文宣 屯門D社區活動覺得真係要珍惜這類辛苦經營,本地嘅黃店小食店 尤其食品素質不差同埋價格很抵店主四月到六月原黎都發過告急相信智勝所老闆去台灣後,要頂下成間鋪壓力更大老闆係真係好關心年青人一路有做請有需要嘅年青人免費食甜品嘅活動同埋野食都係自由定價 有餘力嘅俾多D 困難嘅俾少D (本身係有參考價)希望更加多人認識這間出色小店

經過幾次不過第一次入黎食
店面不大,內裡坐到十人左右
但野食都多選擇
由中午做到夜晚,有快餐、甜品、嘢飲同咸食
我地叫咗雞髀飯、經典嘅原味心太軟、蒜蓉多士同清漉嘅烏龍茶

結果真係超出想像,同埋D嘢真係好平好抵食!
原味朱古力心太軟+雲尼拿雪糕

同埋加埋會員89折45蚊都唔洗
不愧是屯門第一心太軟
下次會想試金寶同芭菲

雞髀飯
partner話雞髀好好食好滑,豉油好味,如果多D仲好😋

店內都見到不少文宣 屯門D社區活動
店主四月到六月原黎都發過告急
相信智勝所老闆去台灣後,要頂下成間鋪壓力更大

老闆係真係好關心年青人
一路有做請有需要嘅年青人免費食甜品嘅活動
希望更加多人認識這間出色小店
2021-07-10
原味朱古力心太軟+雲尼拿雪糕
雞髀飯
  • 原味心太軟
2021-06-26 163 瀏覽
📍Sugarmama💛屯門呢間黃店告急呀〰️〰️病到半死的我都決定要出po招兵買馬去吃〰️😭6月30號前快啲去幫襯啦😭真係好怕過左30號冇得再食,決定今日起日日都去食!但係首先出個靚post告個急,希望大揸快啲去幫幫手😭 店主店員都十分友愛架,如果經濟有困難仲比你自由定價添架,比錢係入個桶仔,自由度好高😢 好怕佢因為咁而冇得賺😣 做左會員仲有得89折/ 64折添!抵成咁真係要多多懲罰啊!!————————————————————-🥚 招牌純蛋白梳乎厘 $45 蛋白梳乎厘係排第二嘅招牌菜黎架~ 仲+3蚊加左個自家製鳳梨雪糕😝🍍 查實自從細個食過呢款甜品之後一直都好想再試,好懷念🥲見到呢度有就決定第一日就食蛋白梳乎厘開個靚齋先~ 展開禾既sugarmama馬拉松(╬•᷅д•᷄╬) 一見到佢嘅真身,ohmygod超級巨的一個甜品,我諗佢收70蚊以上都唔會過分🥲 食完飽一飽~~面頭蛋白加埋砂糖一齊燒超脆超好食!唔會過左火!好想食一百舊😆 手作雪糕好有誠意,鳳梨味唔會太濃太甜剛剛好啊!我係街食都唔會好快溶〰️🤍💛 原味朱古力心太軟 $47朱古力心太軟係第一位招牌菜黎〰️🥸👍🏻一定要試下啦~ 加左5蚊轉芒果芭菲
📍Sugarmama
————————————————————-
🥚 招牌純蛋白梳乎厘 $45

💛 原味朱古力心太軟 $47
朱古力心太軟係第一位招牌菜黎〰️🥸👍🏻一定要試下啦~ 加左5蚊轉芒果芭菲😆芒味芭菲係三層嘅,頭尾似係果汁雪芭,中間就係雪糕咁,食落好似細細個食個條鳳仙雪條既味🤣丫唔係,質感都有啲似啊🤤 又係好懷念唷~ 一切開啲朱古力洪水咁湧出嚟😂😂係條街哇左出黎,不過個外皮就有些少厚~不過對比番其實都正常,因為佢個心太軟又係極巨既🥸👍🏻 朱古力味頗濃,啲朱古力漿食落唔會似粉漿,似貨真價實的朱古力流心yumyum!!!賣47真是太過良心價了😭〰️老闆啊,就算你加價都會大把人食架🥲

好啦介紹完呢兩款天日等我再試埋其他再打過🤤 好嘢值得推介等佢百世流芳,唔希望有良知嘅店舖再有一日會好似蘋果咁被消失左係呢個自由嘅時代😢💛
今日去到都唔見好多人光顧😢😢但都keep住走一枱入一枱人咁,希望多啲人認識呢間高質小店啦🙏🏻🙏🏻 好多謝店主的善良同美食,令我認識到sugarmama🤍🙏🏻

————————————————————-

📍地址:

智勝所小食店 (屯門)
屯門青柏徑6號鹿苑地下3號舖

ps其實佢早午餐都有開架,不過就係唔同既店主黎~都係黃店,大家可以多多支持啊😝 我黎緊都試試佢先🤤
2021-06-12 153 瀏覽
講到甜品,一定係紅橋。講到心太軟,一定係智勝所。.自從發現左智勝所之後,每次甜品時間都係去呢間。雖然比起其他甜品店選擇無咁多,但係重質不重量,真係每款都好食。.照慣例叫左個原味心太軟(偷偷地話比大家知,做左會員有超級多隱藏味道選擇!).每個心太軟都會跟一球雪糕同埋少少生果,雪糕口味當然係任君選擇,我就跟左百香果味嘅雪糕🍦,百香果味明顯,本身預想係有少少酸,食一啖發現原來係偏奶偏甜嘅百香果雪糕。雖然同預想唔一樣,但都唔錯.然後心太軟真係第一名,大大份,充滿朱古力醬,蛋糕唔會太硬太濕,焗得啱啱好.價錢方面係大家自己選擇比幾多,需要幫忙嘅智勝所歡迎大家去吃甜品,想幫助其他人嘅,自然可以比多啲,大家互撐!雖然鋪仔細細,但人情味滿滿!
講到甜品,一定係紅橋。
講到心太軟,一定係智勝所。

原味心太軟跟百香果雪糕

原味心太軟跟百香果雪糕
最近天氣熱得太誇張 令人不其然地萌生想食甜品嘅慾望捐窿捐罅嚟到屯門虹橋 有一間唔起眼但好出名嘅小食店 鋪頭唔算多款式 但據聞心太軟以全屯門之稱朱古力心太軟 HKD44 (total:$57)落單5分鐘後心太軟就放在眼前份量唔算大份 不過食飽咗同友人share一個已經夠 外皮好脆而且薄 一拮落去啲朱古力好似噴泉咁湧出嚟 朱古力唔係死甜 而且食落比一般滑溜 唔會有漲住口嘅感覺雪糕本身跟雲呢拿味 但友人話黑糖薑好好味 於是加$3轉咗 雪糕唔會話一拎出嚟就溶 好實淨 雪糕係👅上面溶咗之後反而有種薑既後勁 另外再加咗$7要多球伯爵茶雪糕淡淡嘅茶味配落微暖嘅朱古力漿真係一流🤤•室內得3張枱仔 進食當日係晏晝唔使等位就有得入 (2pm先有心太軟)•小店嘅用心製作 值得支持!🚩智勝所小食店 屯門青柏徑6號鹿苑地下3號舖

最近天氣熱得太誇張 令人不其然地萌生想食甜品嘅慾望

朱古力心太軟 HKD44 (total:$57)
落單5分鐘後心太軟就放在眼前
另外再加咗$7要多球伯爵茶雪糕
淡淡嘅茶味配落微暖嘅朱古力漿真係一流🤤

•小店嘅用心製作 值得支持!

🚩智勝所小食店
  • 朱古力心太軟
2021-05-02 928 瀏覽
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛屯門第一心太軟🤎今日除左係#五一懲罰祭 仲係Foodbe兩歲生日🎂 多謝說話留番最後先講💕.講番今次要介紹嘅隱世良心甜品店 佢位於屯門虹橋😋 店內店外裝修都好簡單 一d都唔起眼🤪 原來佢係前元朗Sugarmama 好記得幾年前係果度食過甜品放題😍 呢間甜品店仲採用自由定價 自助付款形式 可以盡自己能力去支持 真係好有人情味❤️.小食所本身有鹹食 甜品時間由2pm開始供應 主要有7款甜品😋 加入會員仲會有Hidden Menu 更加多款😍 甜品參考價$40-$45不等 好抵食👍🏻🔹原味朱古力心太軟配玫瑰雪糕🍫推介❤️ 果然係No.1甜品😍 心型心太軟好大個 流心程度更加係痴線🥰 唔洗切開 就咁用叉拮一拮都已經流哂d朱古力醬出嚟 真係好癲🤩 係略嫌個皮厚左少少🤪 玫瑰雪糕係自家製產品 要加$3 食落有淡淡玫瑰味👍🏻🔹原味窩夫配咖啡雪糕🧇推介❤️ $45有4件窩夫又係好癲🤪 窩夫口感超脆😋 醬料選擇有12款 可以自由落 想食咩味就落咩味😍 咖啡雪糕不使加錢 正常咖啡味😆.好少兩款甜品都推介 但係今次真係兩款都好高質 而且價錢好抵食🥰 仲要咁有良心 大家去開屯門千其唔
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛
屯門第一心太軟🤎

🔹原味朱古力心太軟配玫瑰雪糕🍫

🔹原味窩夫配咖啡雪糕🧇

好少兩款甜品都推介 但係今次真係兩款都好高質 而且價錢好抵食🥰 仲要咁有良心 大家去開屯門千其唔好錯過佢💛

智勝所小食店
2021-05-01
  • 原味朱古力心太軟
2021-04-26 189 瀏覽
有sugarmama的孩子像個寶❤️智勝所早上至兩點係食飯既, 兩點之後就會換老闆,就係sugarmama啦!係元朗紅極一時既心太軟,就係屯門重現啦!店舖好細嫁乍,得三張枱,小本經營!今次黎就食左最signature既朱古力心太軟配薄荷朱古力雪糕!做左會員做會有隱藏menu!但我暫時就未試過朱古力心太軟 呢個心太軟就真係好大個,比平時出面食果啲大一倍都有!最緊要係!超!流!心! 一切開,啲朱古力係湧出黎!係湧呀! 真係好癲好邪惡!但又唔會好漏喎!佢個皮係焗到好脆又比較薄,加埋個薄荷朱古力真係balance番晒! 唔食水果又唔打卡既朋友,可以落單時講去水果,咁就唔洗浪費啦!
有sugarmama的孩子像個寶❤️

店舖好細嫁乍,得三張枱,小本經營!
做左會員做會有隱藏menu!但我暫時就未試過

2021-04-22 158 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!📜”智勝所小食店 (屯門)📌 地址:屯門青柏徑6號鹿苑地下3號舖🕐營業時間:0800-0000🍽分店地區: 屯門📝評價💬📢 超級出色嘅心太軟🙈🙈👅👅 首先同平時食開嘅形狀已經唔同真係一個心形而且好大件💛💛一切落去啲朱古力溶晒出嚟超級正⭐️⭐️⭐️🤩而且心太軟有好多味道可以選擇等我食曬咁多隻口味💛 配埋自家製雪糕真係冇得頂👍🏻 原味心太軟配雲呢拿雪糕最夾😍😍好大份既窩夫🧇🤩🤩望到都流晒口水🤤🤤有好多種汁可以選擇😍😍有成12隻俾你慢慢試🤫🤫我自己每隻未都加咗啲🤣🤣🤣不過我始終都係覺得蜂蜜 係最好味有楓葉嘅味道🧇😋👍🏻真係大贊好味😋呢間唔係一間普通嘅黃店💛寫信師可以係度寄👍🏻俾錢方法都係自己入錢 如果有能力可以放多啲 支持佢地💪🏻 要成為會員就會有好多秘密menu🤫 吾該大大力支持 💪🏻甜品要下午兩點後先開始有😉但係朝早都會有其他小食同套餐🙆🏻‍♀️🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#foodhk #hkfoodie #美食分享
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!
📜”智勝所小食店 (屯門)
📌 地址:屯門青柏徑6號鹿苑地下3號舖

🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️
🏵味道指數:👅👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#foodhk #hkfoodie #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #hkfooover #foodiehk #foodiehk #foodieshk #hkfoodies #foodpics #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow屯門 #foodieksk屯門
2021-04-20 137 瀏覽
平時好鍾意食心太軟,中學果陣都成日去食SUGAR MAMA,依家開左係屯門啦!位置都唔算難搵,但如果唔係屯門人,可能真係要睇睇地圖先。去食果陣係夜晚,唔算多人場等,等十分鐘左右就有位,有戶外櫈,係出面食環境大D,坐得會舒服D。叫左特濃朱古力心太軟,勁好味!外面勁鬆軟,吉一吉已經流哂心,仲要D朱古力唔會太澀,甜度岩岩好;仲配一球雪糕,可以揀朱古力、雲呢拿同曲奇。食完可以自由定價,但都建議大家俾返menu上面既價錢啦:)整體都滿意,食物好味,老闆好好人,成個環境好溫馨!
食完可以自由定價,但都建議大家俾返menu上面既價錢啦:)
整體都滿意,食物好味,老闆好好人,成個環境好溫馨!
2021-02-02
$50 (宵夜)
  • 特濃朱古力心太軟
有Sugar mama的孩子像個寶👶🏻—————————————————————屯門牛牛真有福氣🧸有間人情味 良心甜品黃店💛係左近佢就係媽媽 〰 Sugar mama〰️ (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).呢間鋪啲甜品係自由定價💛細路仔有咩困難可以俾少啲或者免費食~當然如果你有能力既可以俾多 幫下有需要嘅人媽啊~ 真係好滾動😭要懲罰佢.下面價錢係參考價嚟~堂食嘅有~~~🖤黑糖姜 ($45)黑糖識落唔會太甜但係會有陣陣嘅薑味🥰鍾意養生嘅數人可以一戰🤺.💛榴槤 ($65)榴槤好好味 中間係有好多榴槤餡仲要勁流心 絕對係我嘅best three🎖.💜酒心 ($50)一食落去唔會好有酒味🥂但係去到中間會有一個餡係超重酒所以會有苦苦地.外賣急凍心太軟~ 拎翻屋企焗🤪💚綠茶($30)綠茶我覺得咁多個之中最好味 佢唔係好澀嘅綠茶味 又唔會太甜 食到最後仲有陣陣回甘味🥰.🤎特濃朱古力($30)真係好重朱古力味😍 仲要超流心 估唔到係屋企都可以食到咁正甜品 啊媽食完都比個讚😙.🧡焦糖($30)比起焦糖我會鍾意黑糖多啲 個皮厚左啲🥺.💛芒果($30)呢個真係遜色 芒果味唔係好夠但係又好甜👻 .📍 Sugar 智勝所小食店屯門
有Sugar mama的孩子像個寶👶🏻
—————————————————————
屯門牛牛真有福氣🧸
有間人情味 良心甜品黃店💛係左近
呢間鋪啲甜品係自由定價💛
細路仔有咩困難可以俾少啲或者免費食~
當然如果你有能力既可以俾多 幫下有需要嘅人
媽啊~ 真係好滾動😭要懲罰佢
下面價錢係參考價嚟~
堂食嘅有~~~

🖤黑糖姜 ($45)
黑糖識落唔會太甜但係會有陣陣嘅薑味🥰
鍾意養生嘅數人可以一戰🤺
💛榴槤 ($65)
💜酒心 ($50)
一食落去唔會好有酒味🥂
但係去到中間會有一個餡係超重酒
所以會有苦苦地
外賣急凍心太軟~ 拎翻屋企焗🤪
💚綠茶($30)
綠茶我覺得咁多個之中最好味
佢唔係好澀嘅綠茶味 又唔會太甜
食到最後仲有陣陣回甘味🥰
🤎特濃朱古力($30)
🧡焦糖($30)
比起焦糖我會鍾意黑糖多啲 個皮厚左啲🥺
💛芒果($30)
呢個真係遜色 芒果味唔係好夠但係又好甜👻
📍 Sugar 智勝所小食店
💰Total: $120
味: 8/10
飽: 9/10
抵: 9/10
我🤪甜品有第二個胃食將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家
榴蓮
焦糖
黑糖姜
  • 榴蓮心太軟/綠茶心太軟
2020-09-24 615 瀏覽
每次嚟都一定會食佢個心太軟🍫🍫🥰🥰唔會太甜 而且又夠大份🤤🤤💕其他甜品都唔錯㗎 但心太軟係每次必食!但係入面就比較細 位置都比較少有時食完晚餐去都要排一陣隊唔想等嘅話都可以坐出面 好似大排檔咁🤣🤣
每次嚟都一定會食佢個心太軟🍫🍫🥰🥰
唔會太甜 而且又夠大份🤤🤤💕
其他甜品都唔錯㗎 但心太軟係每次必食!
但係入面就比較細 位置都比較少
有時食完晚餐去都要排一陣隊
唔想等嘅話都可以坐出面 好似大排檔咁🤣🤣
2020-07-17 713 瀏覽
喺屯門紅橋有間小店,有茶記早餐or lunch set嘅就係日頭,有心太軟甜品食嘅就係夜晚。小編好耐之前試過呢度嘅早餐,有讀者表示呢度最正係雞髀,終於試到喇🥳  😋 雞髀煎蛋飯 $44 雞髀係生炸嘅,一般炸髀個皮都會比較乾,乾身點都好過成口油嘅,要睇炸得好唔好就要睇啲肉有無肉汁,食落去啲肉仲係有汁唔乾嘅,唔錯!40幾蚊有埋煎蛋同飯同嘢飲,ok啦😛 ⭐️評分⭐️(5⭐️為滿分)味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境 ⭐️⭐️⭐️ 抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

😋 雞髀煎蛋飯 $44
雞髀煎蛋飯

⭐️評分⭐️(5⭐️為滿分)
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️
抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-07-15
外賣自取
雞髀煎蛋飯
屯門必食甜品店💛💛智勝所日頭係做小食、茶餐,夜晚就做甜品。我依個甜品控當然係甜品行頭!!原味朱古力心太軟 (配雲尼拿/朱古力雪糕) $40 依個價錢係連鎖甜品店,相信只能食到紅豆沙綠豆沙... 心太軟依啲心機野閒閒地都要5、60蚊!! 整得好似智勝所甘高質既就少之有少‼️一拎上枱朱古力味已經湧入鼻,切開埋個流心餡仲更加香,流心餡好幼滑,配埋少少脆口既外皮同雪糕一齊食,真心一流👍雖然知道心太軟係極肥仔既甜品,不過甘好食點忍呀?我都翻食左無數次😹招牌純蛋白梳乎厘 $40食左心太軟依啲甘肥仔既野,當然要揀番款罪惡感低啲既甜品中和下🙈依個純蛋白梳乎厘勁高身,比我想像中大好多😂頂部焗到有些少燶,加上糖霜,入口即溶,好似食緊棉花糖甘☁️平時既梳乎厘擺一陣就會塌,但依個真係hold得勁耐,食到最後都仲保持到空氣感😋絕對係心機野!!

原味朱古力心太軟 (配雲尼拿/朱古力雪糕) $40

招牌純蛋白梳乎厘 $40
招牌純蛋白梳乎厘
原味朱古力心太軟 (配雲尼拿/朱古力雪糕)
題外話/補充資料: 老闆十分支持年輕人💛💛 $40依個價錢只係參考價,自由定價,自由付款同找續💛💛有困難可以俾少啲或者唔俾都可以,當然有能力既可以俾多啲,令有需要既人有免費甜品食❣️老闆依個心意真係令我好感動,係依個時勢做生意唔容易,但老闆仍然堅持佢既理念,大家一定要大大力懲罰呀🥰
2020-06-11
$40 (宵夜)
招牌純蛋白梳乎厘
原味朱古力心太軟 (配雲尼拿/朱古力雪糕)
  • 原味朱古力心太軟